A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Lina,
5, 8 és 12 hetesen voltam uh-n. Az első két alkalommal még nem nagyon mértek méreteket, csak azt mondták, hogy kb stimmel a menzihez képest. A 12 hetesen volt ugye 2 nappal nagyobb, ami még szerintem akár mérési hiba is lehet, de ma 5 méretet is mértek (BPD, OFD, HC, AC, FL), és ezek átlaga szerint 6 nappal nagyobb. (A BPD alapján egyébként pl 18+3, szóval jó nagy feje van!!! :) ) Én inkább arra tippelek, hogy hosszú baba, mert a két lány is az volt (őket is rendre hosszabbnak mérték), de persze nem tudom pontosan.

De jó a vonalzód! :) Mikor mész AFP-re?

anabique
Budapest

Én is úgy tudom, hogy a 12. hét után már eltérő ütemben fejlődnek, ezért az számít, amit akkor mondtak.
Az a +2 nap pedig az AFP szempontjából nem számít!

Nekem egyébként ma kellett volna mennem (ma vagyok pont 16 hetes :D ) de tegnap a barátnőimmel tracspartiztunk / vacsiztunk, így baromi későn értem haza, és nem volt lelkierőm korábban felkelni, ráadásul kávé nélkül.
Így úgy döntöttem, hogy pénteken megyünk.

Az uh. kép nagyon hasonlít Emmáéra. :D :roll:
Na annyiban nem, hogy neki olyan lányosan hosszúak a lábai...
na de ezért is van egy kis bizonytalanság bennünk. Mindjárt megpróbálok felrakni.

KépKép
KépKép
kfnoémi

anabique,
pénteken megyek, ezt a napot ítélte jónak a védőnő.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique
Szerintem is arról van szó, hogy ilyenkor már nagyon eltérő méreteket produkálnak, nem hinném, hogy ez befolyásolja az afp-t. És hát ha Lilla ilyen hosszú baba volt, akkor végképp érthető.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

A fej átlaga számít a legjobban.
Áron is nagy fejű volt végig. Mondták is, hogy "mekkora baba lesz".
Aztán a végén leállt, és megszületett normális 3300 grammal és 56 cm-el.
Én most is megelégszem, olyan cuki pici volt. :wink:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello!

Én holnap megyek AFP-re mivel nálunk kb. 5 nappal idősebb mint kellene ezért a dokim javaslatára előre hoztuk a vérvételt.

Gratulálok minden szülinaposnak! Jó bulizást!

Szuperek a képek"+ örülök, annak akinek teljesült a kívánsága akinek meg nem az se bánkódjék lesz még lehetőség :lol:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Noémi,
Hát igen, egy átbulizott éjszaka után nehéz korán kelni... :wink: Áron mekkora fejkörfogattal született? Igen, igen, tegyél felé képet Emmáról!! :)

Klarissza,
A méretek miatt gondoljátok 5 nappal idősebbnek? A dokid javasolta, hogy emiatt hozzátok előre az afp-t?

anabique
Budapest

Anabique, te ma voltál uh-n? Nagyon formás már! Nagyon jó a kép! Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy nem is lóg ki semmi a lábai közül. :D a második képen tényleg látszik valami, de ez sem egyértelmű... De ott az uh-n biztos több látszott, ha azt mondták tuti fiú, akkor az is lesz :D

Azt hiszem az imént éreztem a kicsikét! :D 2-3-szor, és pont ott, ahol kell...végre Kép

Leo, ha szülinapod van, Isten éltessen! :P
20140901114303

Brunhild,

Az tök jó! :) Akkor végre megnyugodhatsz te is! :)

Hát, ahogy bekapcsolták az uh-ot, az első dolog, amit láttunk, egy fütyi volt. Én csak ekkor kaptam észbe, hogy jaj, vegyük már fel, hogy apa is láthassa, de mire elindult a felvétel, már túltárgyaltuk a témát, és nem is tértünk rá vissza. Illetve csak egy kicsit, később, amikor hátulról is láttuk, és mondta a szonográfus, hogy abból is látszik, hogy fiú, hogy keskenyebb a csipője, mint a lányoké.

Egy fotót kaptam, ez volna a minden kétséget kizáró bizonyíték:
Kép

Apa most azon parázik, hogy ha pont a feje nagyobb a kelleténél, az nem baj-e...

anabique
Budapest

Igen, nekünk a széles csípőre is hivatkoztak.
De ez a 2d felvétel tényleg egyértelmű.

Én is mindjárt teszem, de a férjem a gyerek fejét küldte el. (az meg kit érdekel, tudjuk hogy szép lesz :D )

Áron is nagy fejű volt pocakban, most meg átlagos.
De a barátnőm kisfiának nagy feje volt pocakban, és most is az. Erre az egyik doki csak annyit mondott - mit csodálkoznak ezen, csak rá kell nézni anyukára! :D :D :D :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Huuu ... mennyi jo hir :)))

Ana, nagyon gratulalok a vedesedhez!!!
Es a sok babahoz is :))) Micsoda kepek?!

Szerintetek elkepzelhetö, hogy en is ereztem a babat? Elsö baba, tudom, kesöbb kene, de lehet, hogy azert, mert kicsi a hasam es nincs annyi reteg köztünk, megis? Tegnap nagyon sokat nevettünk vizsgara valo keszüles közben es utana bal oldalt a köldököm alatt 3 ujjnyival kb., mintha lett volna valami ...

Holnap 1 körül mar tol leszek a vizsgakon (addig meg 4 :( ) es akkor megprobalok kicsit olvasni. Ahogy vegig futottam, amiket irtatok, olyan jo volt latni a sok mosolyt ... rögtön en is felvidultam :) Kit erdekel a sok hülye vizsga, ha az ember hasaban ott mozog valaki, ugye? :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

:D A lányok biztos oda lesznek a kisöcsiért, főleg a fütyijét nagyon fogják élvezni :wink:

Hát ha olyan feltűnően nagy lenne a feje, hogy aggodalomra adjon okot, biztos szóltak volna... nem lehetnek mind egyformák, egy méretűek ...mi sem vagyunk azok.. :roll:
Én a 4d-n nevettem magamban, mert még nem voltam 12 hetes, amikor elmentük..és mivel az van kiírva, hogy 12. héttől lehet menni, gondoltam csalok egy keveset :oops: , 3 nappal idősebbnek adtam ki magam (mármint a terhességet)...Amikor pedig megmérte, azt mondta, hogy tökéletes, napra pontosan megfelel a mérete :lol: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901114303 2011.01.26 15:45-kor.
20140901114303

Anabique: szerintem is ilyenkor már nem mérvadó.

Nekem a 12.hetes ultrahangon mérték egy héttel nagyobbnak és ezért egy héttel előbb kell menni AFP-re.

Szülinaposoknak Boldog Szülinapot!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Boldog Szülinapot! :)

Találtam egy honlapot:

http://juliusibabak.5mp.eu/web.php?a=ju ... hbYyB4x8Um

2009-es júliusi babások honlapja. Annyira aranyos a pocaknövekedések is nagyon érdekesek, meg a nemtippelő :)
időm még nem nagyon volt olvasgatni, de jónak tűnik.

pihe

hopihe79
Budapest

Pihe, átfutottam a képeket..hát ott van néhány óriási pocak :roll: van, akinek 12 hetesen nagyobb, mint nekem szülés előtt...biztos, hogy van pár ikres is, mert a vége fele egyesek..hát..óriásiak :shock:
20140901114303

brunhild: 1 ikres csaj van, mert a főoldalon írják, hogy 114 anyuka 115 kisbabának adott életet :)

igen, nagyon nagyok, így most ennek köszönhetően mégsem eszem somlóit :D
kíváncsi leszek, meddig bírom :)

hopihe79
Budapest

Köszönöm :wink:

Jók a képek!

Babanagyság miatt ne aggódjatok! Nem egyformán fejlődnek a babák! Már a petesejt nagysága se egyforma.
IVF-es embrióknál lehet látni, hogy a megtermékenyítés után pl. 72 órával, van 3-9 sejtes embrió, és bármelyikből lehet baba! A sejtosztódás üteme is különböző lehet... aztán meg a genetika is beleszól... :wink:
Akkor szoktunk jobban utánaszámolgatni, ha az UM szerinti és a 11-12. heti UH szerinti mérésnél 2-3 hetes eltérés van... Egyébént meg az a lényeg, hogy a baba ÖNMAGÁHOZ képest egyenletesen fejlődjön... :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Noémi, persze, hogy szép lesz, de azért a fejnek is örülünk. :) Ahhha, szóval én vagyok nagyfejű... :D

Rokakoma, még 4?! Cirka 18 órán belül? Azta...! Mindent bele, hajrá!!! :)

Brunhild, én is ezt gondolom! Na majd este megnyugtatom apát. :) A 12 hetes uh-don jót mosolyogtam. Mennyi cselt be kell vetnünk, nekünk csajoknak!!!! :)

Hú, nem semmi, milyen méretbeli különbségek vannak pocaktéren. Én is terveztem feltenni ma friss pocakfotót, de ha csak nem untok még.

Oké, akkor méretek miatt nem aggódom! :) Köszi!!!

anabique
Budapest

Mrsleo! Látom a kis "leo"-nak megvan a neve!? Madleine? Nagyon szép név! Apuka nem magyar, vagy csak egy nemzetközibb nevet szeretettetek volna? (ha nem titok) Mindenesetre nekem tetszik.. :D Ezt a nevet ilyen formában anyakönyvezik itt egyáltalán? :roll:

Én is kivárom a szombatot, és ha tényleg kislány, akkor meg is írom a kérelmet, hogy engedélyezzék a Brunhild-ot, mert ilyen formában nincs benne a névjegyzékben, csak Brünhild és Brunhilda-ként...
20140901114303

mrsleo,
akkor színezhetem a sorodat rózsaszínre ezek szerint??? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique, mi babánknak is nagyobb a feje, de mi eleve nagyfejű család vagyunk, így nem aggódom :lol:
Amúgy nagyon jó képeket hoztál! Hol voltatok 4D-n? Két hét múlva mi is szeretnénk már menni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

brunhild,
elvileg csak a Madlen vagy a Madléna anyakönyvezhető. De ha bárki nevet szeretne engedélyeztetni, csak szóljon, elmondom a menetét, mielőtt az összes anyakönyvvezető félrevezeti. Én 19. hetes terhesen kezdtem, és az illetékesek tudatlansága miatt Levi kb. 3 hónapos korában kapta meg a rendes nevét, és nem kevés pénzünkbe került. Na meg cserélni kellett az összes igazolványt. Ha születése előtt sikerül, akkor egyszeri pár ezer forintot kellett volna illetékként fizetni, és ennyi.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Leo
Klassz az új vonalzód :) Ezek szerint kiderült a babó neme?

Ana
Dehogy ununk, kérjük a pocakfotót :)

Pihe
Jajj nekem, somlóóóóiii...most azonnal kérek egyet :D A pocakfotók tényleg eszméletlenek, a 39 hetesek puszta nézésétől is megfájdult a derekam :shock:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

De jó képek!
Még, még még!!!!

Addisz: A Belvedere hotelben voltunk a Szilágyi Erzsébet fasoron. Tök jó kis hely, tetszett. A lehetőségek tényleg bővelkednek Pesten, de a szmog az istentelen. Ma találtam egy következő célpontot: Eleven Park a neve. :-)

Leo: Szép ez a név, akár hogy is anyakönyvezik.

Nekem még jövő hét péntek a köv uh. Ha ott nem derül ki semmi, bejelentkezek a 4dre, mert nem bírom már a bizonytalanságot punci ügyben. Ma majdnem vettem egy rózsaszín tapétát, bordürt stb.. mire észbe kaptam, h miért is? :roll:

És pár kép a hétvégéről, szülinapról:
Kép

Kép

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Linácska, kisfiam német nevét én is engedélyeztettem- ugyancsak az anyakönyvvezetők tudatlansága miatt :? Mire engedélyezték, kiderült, hogy a kiválasztott név szerepel a német névjegyzékben, csak az anyakönyv. nem vette észre :? Visszatérve a lényegre, én emailben kértem a név jóváhagyását, és ők írásban, postán, küldték az engedélyt. nem emlékszem pontosan, hogy mennyi időbe telt, talán 2 hónap volt, viszont nem kellett(volna) semmit sem fizetnem.
Te hogyan igényelted? Én úgy emlékszem, hogy ide írtam: http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/index.html

Netty: Szép pocak!
20140901114303

brunhild,
most már közvetlen a nyelvtudományi intézetnek nem lehet megkeresést küldeni. A lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvvezetőhöz kell bemenni, és leírni egy kérvényt, nincs rá formanyomtatvány amúgy, csak szépen kézzel... Erre kell valamennyi illetékbélyeg, de már nem emlékszem mennyi. Ezt az anyakönyvvezető megküldi az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Anyakönyvi Hivatalába, akik kikérik a Nyelvtudományi Intézet véleményét, és ez alapján hoz határozatot a minisztérium, amit viszont már neked postáznak. Ha ez megvan születés előtt, akkor simán anyakönyvezik a gyereket. Ha nincs, akkor születés után kell névváltoztatást kezdeményezni, szintén az anyakönyvvezetőnél, szintén a minisztérium engedélyezi, és ha erről megkaptad a szép díszes okiratot, akkor újra anyakönyvvezető, hogy a gyerek megkapja a végleges nevét tartalmazó anyakönyvi kivonatot, és utána ezzel új TB, adó és egyéb kártyát kell kérni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anno, mikor egyetemre jártam (magyar szak), az egyik tanárom tagja volt a Nyelvtudományi Intézet Névtani Bizottságának, ők bírálták el, hogy mely nevek kerülhetnek anyakönyvezésre. Sokszor szórakoztatott minket fura szülői ötletekkel, kettő nagyon megmaradt bennem (ezeket nem is engedélyezték): Dömper és Radiátor :lol:

Netty
Nagyon jók a képek! Az Eleven Parkot pedig csak ajánlani tudom :)
Rózsaszín bordür :lol: Ilyenkor megnyugszom, hogy nem csak nekem vannak hirtelen ötleteim :)

Megint nagyon fáj a fejem :( Már reggel óta, de akkor még elviselhető volt, csak tompán éreztem, most viszont a hasogatós, émelygős fajta van soron...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kép

Csak most tudtam feltenni a képet, mert csak itthon tudok kicsinyíteni. Ez lenne a lába köze.
Van kevésbé egyértelmű, azokat is felteszem.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na nem sikerül.
Ellenben ez volt Áron 14 hetesen. Itt nagyon egyértelmű volt:

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anyakönyvezés
A szabályok a magyar állampolgárok gyerekeire vonatkoznak. :wink:

Linácska
Igen... a szülinapos UH-nál se látszódott semmi a lábacskák között :lol: :lol: :lol: :wink:

Noémi
Aranyos a babácskád!

Netty
Jók a képek!

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo, gratulálok a kiscsajhoz:)

Én most éjjel a kisbabánkkal álmodtam, megálmodtam a nevét is, és hogy mikor születik. Ez utóbbi remélem nem jön be, mert 7 héttel előbb jött, de teljesen egészséges volt.

Lócival is nagyon sokszor álmodtam a terhesség alatt, mondjuk nála elég extrém álmok is voltak. :)

Noémi klassz képek:)

Netty de jól néztek ki:) Pocak igen szépen látszik már :D

Na lassan készülődünk oviba...

szép napot mindenkinek!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Noémi,
tuti lány, én most annyira fiúnak nézném, de hát azért nem vagyok szakavatott.

Mrsleo,
ez így igaz, magyar állampolgárokra vonatkozik. Ezek szerint mrleo nem az :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Most már Leoval együtt négyünknek jött be a jónás, és egyenlőre nincs ellenpélda... brunhild, van remény a kislányra :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jaj de szép babákat hoztatok! Kár, hogy nekem egy képem sincs még róla. Most már balhézni fogok az biztos, ha nem adnak.

Láttátok, van már októberi topik is? Halad az idő, közeledünk a feléhez.

Hajrá lányok, ha jól gondolom most egálban vagyunk a fiúkkal. Talán 4-4.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

lucababa,
ha brunhildnak tényleg lánya lesz, akkor 4-4.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nem értem: "tuti lány, én most annyira fiúnak nézném, de hát azért nem vagyok szakavatott. "
Akkor szerinted fiú vagy lány?

Milyen adatok kellenek a jónáshoz? Én a pontos születési órámat nem tudom. Az is elég, hogy hajnal?
Brunhild megnéznéd nekem?
1982. 04.02. (valamikor hajnali 4 körül - nem tudom, de biztosan hajnal)
Áron 2008. szeptember 6-án vagy 7-én fogant. Azt is megnéznéd ellenőrzés képen? Mert én úgy emlékszem egyszer valaki megnézte nekem, és akkor őt lánynak írta.

Még egyet szeretnék kérni. Egyszer tettél fel egy linket, hogy hogy néznek ki a lányok és a fiúk nem szervei. Emlékszem a lány a 20. héten lett egyértelmű. Nem találom a linket. Feltennéd újra?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
igen, én fiúnak néztem, a "tuti lány" után lemaradt a kérdőjel:-). Megnéztem a Jónást is, feltételeztem, hogy Budapesten születtél... Ezek szerint pár nappal korábban fogant, és fiú.
A kisfiadnál tök egyértelmű, szept. 5-8-ra írja a fogamzást, és fiú.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hát nem nyugodtam meg.
Igazából mikor uh-ra mentünk, akkor tök mindegy volt. Aztán kimondták, hogy kislány, és én azóta rózsaszínen látom a világot.
Mondjuk én az első pillanattól ezt is érzem.
A céges karácsonyi bulin volt egy asztrológus csaj, és ő is azt mondta, hogy lányom lesz.

Felteszed a Jónás linket? (ja egyébként Bp-en születtem)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, igen, mindjárt küldön priviben, jó?
Amúgy nekem nyáron egy látó és egy jós is azt mondta, hogy nagyon kis csajos lányom lesz. Én egy kicsit ezért lepődtem meg a fiún, mert a többi dolog elég jól bejött, amit mondtak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Elküldtem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Noémi,
kicsit későbbi kép, de Lilin itt már tutira látszik, hogy lány.
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, köszi! Éppen az anyakönyvvezetőnél voltunk, mert valami intéznivalónk volt, és gyorsan kikértem a német névjegyzéket, és rajta van a Brunhild! Hurrá! Úgyhogy nem kell engedélyeztetni..márcsak a szombati uh ne hozzon meglepetést, és akkor minden sínen lesz 8)
Most rohanok főzni, utána jövök és írok még.

Jók az uh képek, nagyon jók!!! :D
20140901114303

Noémi, itt van a link, de elnézve a már feltett képeket, főleg a fiúkat (Panndi Anabique, Linácska) , szerintem egyértelmű a különbség :lol:

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
20140901114303

Brunhild, köszi a linket!
Akkor szerinted kislány?

Tök jó, hogy benne van a névjegyzékben! Nagyon drukkolok neked!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
mutattam a férjemnek, szerinte is kislány :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na, vagyok, de most látom, hogy mindjárt készülődnöm kell oviba ..

Visszatérve a nevekre, Linácska, reggel indulás előtt bekukkantottam és láttam amit írtál. Meg is ijedtem, hogy mennyire macerás, az ember kétszer meggondolja, hogy milyen nevet adjon a gyereknek :? Mondtam is a férjemnek, ha már úgyis arra járunk, nézzük már meg a névjegyzéket, mert ha nincs rajta, inkább Bunhilda-nak keresztelem :? Ő csak poénkodott, hogy mit izgatom magma, úgyis fiú lesz :P, de rávettem, és megnéztük. És rajta van a név, úgyhogy egy gonddal kevesebb... Ha mégis fiú lesz, akkor törhetjük a fejünket fiúneveken...

Kfnoemi, hát a kép alapján én is inkább fiúra tippeltem volna, mintha lenne valami a lábai között, de amint már írtam, a képek nem mindig egyértelműek, mert mire elkapják, már elmozdul és teljesen másképp néz ki.. Ha azt mondták kislány, biztos az :D

Linácska, a te képed Lilliről mikor készült, hányadik héten? Nagyon egyértelmű :lol:
20140901114303

Kfnoémi

Szerintem kislány!Nagyon jó kép.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Noémi, úgy gondolom, ha a doki szerint kislány, akkor az :)
A Jónáshoz nem értek, abban Linácska a szakértő :wink:

ÚI: Ne feledjétek, nekem csak fiúkban van tapasztalatom :roll: Mindegyiknél nagyon egyértelműen látszott a kuki, egy percig sem tevődött fel egyiknél sem, hogy nem fiú... :lol:
20140901114303

Hát én most meggyőztem magam, hogy kislány.
Ilyenkor még tökre kilóg nekik, és a különbség a lógás iránya. Neki pedig lefelé.
Meg a videón is látszik a 3 vonal.

Áron kinőtte a bölcsis kint alvós orverállját, úgyhogy most kezdhetek vadászni. :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Mennyi hír!
Gratulálok a lányokhoz és a fiúkhoz!

Én csak febr. 26-án megyek UH-ra, majdnem 20 hetesen. Egyre erősödik bennem az érzés, hogy tényleg nem kérdezem meg, hogy mi lesz. Lagalább a terhesség alatt legyen lányom. Bár érezni most lányt érzek, annak ellenére, hogy a 12 hetesen fiúra hajazott, meg a Jónás is azt írta (hogy a fene vigye el) :shock:

Ha magán úton csinál Hajdú Krisztina UH-ot (Praxis Rendelő- 12.000 Ft) , akkor ad DVD-t, képet, látom a monitort? Erről valakinek info? Előre is köszi!

Azért durva amit mondott a méhen belüli elhalásról és az oltásokról. Pláne, ha rá is kérdezett, hogy az adott anyuka kapott-e oltást és ez alapján nyilatkozta ezt. Nagyon szeretem az ilyen gyakorlati megfigyeléseket, mert számomra ez informatívabb, mint a cikkek. A cikkeknél mindig felmerül, hogy anyagi érdek áll egyik vagy másik vélemény hátterében.

Ma megyek terhes gatyát venni, mert már minden gatya nyom, ha kigombolom, akkor meg lecsúszik.
jjucuss
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?