A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Folyt....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Olvasok ám,csak a telefonomról nem tudok hsz-t írni,és este meg már lusta vagyok a nagy gépet bekapcsolni :oops:

Először is: Dodi és Boo!!! Szívből gratulálok nektek(bár Boo-ról ugye már tudtam :oops: ). Mostanra már tényleg majd mindenki újra babát vár,néha engem is elfog a vágy,de aztán rájövök,hogy még nincs itt az ideje.

Én még a tej adásához akartam írni múltkor,hogy itt akkor én vagyok az egyetlen,aki nem "táplálja" a gyerekét rendjén :roll: Lili például majd minden nap kap túró rudit.Én nem vonom meg tőle a tejes cuccokat,ha kéri,egye,neki szerencsére nincs baja tőle. De még mindig nem szereti a tejet,úgyhogy nem is nagyon eszik ilyeneket. De például a dobozos kakaóból meg mindig iszik egy pár kortyot,sőt a fújós tejszínhabot imádja :D És ezzel itt ki is fújt a dolog,mert abszolút nem édes szájú,van amikor a túró rudit sem eszi meg,csak kéri. Én úgy vagyok vele,hogy örülök,ha eszik,mert ő ugye nem a jó evő gyerekek táborát erősíti. Tudom,hogy sokan nem értetek velem egyet,de én ebből nem csináok nagy ügyet.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyugi nyuszi, itt én vagyok a legrenitensebb ebben az ügyben, Hédi is naponta kap valamilyen tejterméket + naponta 2x iszik most már kb 2dl kakaót :roll: ( rendes tejből) én sem csinálok belőle nagy ügyet, Hédi jó evő, de mégsem hízik többet, mint a tankönyvi norma, ezenkívül imádja a gyümölcsöket is és szerencsére eddig semmi baja a tejes cuccoktól

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

sziasztok!

nyugi nyuszi Kiara is szinte minden nap eszik vagy rudit vagy krémtúrót,
vagy pudingot,viszont se a tejet se a kakaót nem issza,nagyon ritka
hogy pár kortyot iszik a dobozosból.

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Táblát köszi :wink: . Ha megszülsz átveszem :lol: .

Nyuszi!

Köszi :D .
Jaa, tejterméket Botond is kap dögivel: sajt, vaj, joghurt, tejföl....szinte minden csak a rudik, tejszeletek, desszertek nem, mert ő meg nagyon jó evő, és nem akarom rákapatni (ha car evő lenne, kapná azt is, csak egyen :twisted: :lol: ). Szóval sztem a többiek is csak konkrétan a tejre gondoltak :wink: . De én pl. ha tejberizst főzök, abból is kap, szóval ez nálam sem túl tudatos, csak az ekcémája miatt nem merném napi 2* :roll: .
Sztem, ha nem lett volna az ekcéma, én is adnám már,hiszen 1 évesen is azért próbáltam meg. de most becarattak a lányok :twisted: :lol: :lol: .

Tike!

Babaprojektnek juhuuuu :lol: .
(Barátnőm kislánya a ciklusa 4. napján fogant, éppcsak elmúlt a menszije :wink: )

Ha egyszer jó idő lesz, mondjuk márc. 6-án, találkozunk végre?!?!?!?! :twisted: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
lehet nevetni fogsz,de én is rád gondoltam,ha folytatni kell a táblát :roll: :roll: :roll:

tök jó lenne még szülés előtt mégegyszer talizni veletek...
ezen agyalok már egy jó ideje...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Mi lett a vége? Mikor feküdt le Miron?(este)
Figyi, én nekem mindegy hogy hogy csinálod a dolgokat, ahogy neked kényelmes ahogy te jónak látod...:wink: én a rendszerek híve vagyok, és Rolónak szüksége van arra hogy tudja mi miután következik. Nálunk is vannak csúszások, de igyekszem minimálisra korlátozni. NEm katona ő. DE pl. szeretem a rituálékat reggel is este is. Szeretem ha 7.30-8,30 között kel, szeretem ha 13-14 között alszik el és 16-16,30 körül kel, és szeretem ha 20,30 körül már ágyban van. NEkem könnyebb, mert mindent meg tudok tervezni, de látom rajta is hogy nyugodt kiegyensúlyozott...
VISZONT, ha majd megszületik a kistesó kénytelen leszel vmi rendszert kialakítani neki, hisz nem fogsz tudni mindig úgy ugrálni ahogy ő szeretné...
Még én se tudom hogy lesz, annyit agyalok ezen. Ki fog előbb fürdeni, hogy lesz a fektetés, hogy lesz ez az egész...és nagyon sok függ attól, hogy NAti milyen lesz, alvós vag ynem alvós vagy olyan mint Roló volt sírva alszik sírvba kel.
Érdekes amúgy ezt teljesen kinőtte, Boldogan gagyogva kel, és van hogy 15 percet is eljátszik mielőtt érte mennék :oops: :wink:
Imádja az új ágyát. :lol:
Szal én csak kérdeztem a reggeli evős dolgot, amúgy nekem a reggel hét óra már nem álometetésm sőt az nekem vhogy csak babáknál létezik. De ők már kisfiúk!
Anno anyámat sose értettem, hogy 16 éves voltam és úgy kezelt mint egy 10 évest. Vhogy a szülők mindig lemaradnak attól, hogy a gyerekük megnőt. Nekik mindig pici lányuk vagy pici fiúk maradunk..Én valahol megpróbálok reálisan látni...
NA, szal csak annyit akartam mondani, hogy csináld ahogy neked jó, csak gondolj majd arra is hogy mi lesz, és elég lesz Mironnak feldolgozni azt hogy lesz egy másik kincsed, nemhogy azt, hogy nem fogsz ugrani minden nyikjára.....most még tök sok időd van...de nekik is kell idő... :wink:

Séta, nálunk detto így fog zajlani: Kutya, ROló, NAti és mindez itt ahol az utesten kell közlekedni, és lejtők, dombok vannak..Szívás lesz az biztos. DE legalább jó idő!
:wink: :lol:

Nyuszi

NE aggódj! Roló minden nap. minimum 2 Aktimelt megiszik. túrórudit eszik vagy túrókrémet. De most a sláger a pöttyös pont.
Kukorica pelyhet vagy csokigolyót eszik tejjel, vagy 4dl gyümiturmixot levág joghurtal. Úgy mint egy kisgyerek. :wink:

Aszem Rolónál 5 hetesen voltam először dokinál, Natinál 7 hetesen,akkor már volt szívhang is

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Szakdolim leadva.... 8) persze varhato, hogy a tanar sziv@tni fog, mert az utolso pillanatban adtam le, ugyhogy meg nem merek megkonnyebulni :D En ugy sajnalom, hogy mar nem tudok a tablaba kerulni :? na jo, nem annyira :D bar..... ha veletlenul csuszna be a sokadik gyerekunk, egyertelmu, hogy megtartanank...
par napja beleptem a negyvenedikbe, a nagylanyom a meg a 19-edikbe... atyauristen :D

Nekem osszes gyerekem tejet iszik egyeves kora ota. Sot, szegeny Alex (o sokadik gyerek leven ugyebar sokmindenen keresztul megy... :lol: ) kb 4 honapos volt, mikor a tapszeret Rania tejevel elcsereltem.... izlett neki :D

Megyek es megunneplem egy kis chardonnay-vel a szakdolim elkeszultet :wink:
Vendég

Boo!
felőlem tarthatjuk a kórházba a talit :lol: :lol: :lol: :lol:
majd ha úgy alakul,akkor lehet én(mi) is szívesen meglátogatlak a kórházban...

Kép
Kép
csibe83

ronmay!
ezen én is tök sokat agyalok,de még nem sokmindenre jutottam.
annyit tudok,h mint Kiara az első két hónapba velünk alszik a mózesban,
de hogy utána mi lesz??
ez nagyon nagy kérdés még...

Kiarának csináltatunk egy ágyat,m úgy néz ki ez a legolcsóbb megoldás...
ha kész lesz,akkor majd rakok képet...

Kép
Kép
csibe83

Ronmay: egyetértek a rendszerről alkotott véleményeddel, én is igyekszem tartani a rendet. Hédinek elég sokáig volt összevissza a napközbeni alvása, mire rájöttem, hogy nekem kell rendszert vinnem az életébe. Beletelt egy kis időbe, voltak küzdelmes időszakok, de megérte, mert azóta sokkal kiegyensúlyozottabb, nekem is könnyebb. Az is igaz, hogy tartani kell a lépést velük. Hiába akarom én, hogy aludjon napközben 2-3 órát, mint kisebb korában, mostanra úgylátszik 1- 1,5 elég neki :roll:

Tesós napirendet viszont szerintem nem nagyon lehet előre tervezni, mert ebben az esetben szinte minden azon múlik, hogy milyen lesz a tesó. Szerintem ilyenkor majd lassanként ki kell alakítani egy új, közös napirendet, igyekezve a régiből a lehető legtöbb elemet átemelni az újba. ( fúú de tudományos lettem :roll: :lol: )

tike

Ronmay!

Húú, ezeket nekem is át kell majd gondolnom :roll: . Bár elvileg bőőőven ráérek még, de annyira csalóka ez! Te is most lettél terhes, és minggyá szülsz :lol: . Szóval BOO, tényleg nem árt ilyesmiket átgondolni :wink: . (Főleg, hogy Zsuzskáék, ahol most született nemrég a pici, ezeken nem agyaltak, csak egyik napról a másikra élnek, totál fejetlenség van, és ki vannak, mint az állat :( .)

Én amiket egyelőre kitűztem célul, mire jön a kicsi: szobatisztaság, cumielhagyás, új szobába költözés (két gyerekszoba van, mindkettő pont ugyanolyan, és Botond most a közelebbiben van. Áttesszük a távolabbiba, hogy én halljam a babát, de ő ne kelljen fel rá :wink: .)

Sztem amúgy ez a baba-kisgyerek dolog tök szubjektív :roll: . Nyílván nem csecsemők már, de nem is kisgyerekek még sztem. Tipegők :lol: . Nekem egy gyerek onnantól gyerek, hogy beszéli az anyanyelvét, normális mondatokban :lol: . Kb.úgy 2 éves kortól. Normál esetben ekkor hagyják el legkésőbb a cumit is, pelust is. Sztem az egy nagyobb választóvonal.
(Halkan jegyzem meg, hogy a pszichológia szerint is, csak ott más okokra hivatkoznak :wink: )

Amúgy meg én is napirend-párti vagyok! Nem tudom, hogy mi lenne, ha nem lenne napirend, de momentán tök kiegyensúlyozott a gyermek :lol: . Én meg igénylem :twisted: . Én tudni akarom, hogy mivel számoljak, mikor fog kelni kb. reggel, és tudni akarom, mennyi időm marad magamra/magunkra este.
Ma pl. vendégségben voltunk, de a fürcsi megvolt időben 6-7:30-ig jakuzzizott az apjával, meg a fiúkkal, utána megvacsizott a társasággal, majd, épp időben, 8:15-kor elaludt a bnőm ölében :lol: :lol: :lol: :lol: . Mondjuk gyakran járunk el, és nem rohanunk el sehonnan az órához igazodva, mert már nem is újszülött, de nem feszegetem nagyon a határait, mert ez a saját érdekem. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én is itt, gondoltam rá, hogy jól elpályázom, hogy mindőtöket így alaposan felcsináltak, és már megint nyűgös terhes társaság lesz belőletek, de mára meggondoltam magam :twisted: :twisted: (Nem ám.... :wink: :lol: :lol: :lol: )

Czigka!
Khöm, aranyom, erre az E-É dumára inkább nem reagálok...most cikizek ki egy kismamit??? :lol: :lol: :lol:
Kafa új avatar, bár nekem hiányzik a te portréd, már úgy megszoktam :roll:
Derekad :?

CSibe!
Hosszú ó-val engedélyezni fogják szerintem, de attól nem tekintenek el tudtommal, magyar állampolgárságú szülőknél, hogy ne feleljen meg a magyar helyesírás szabályainak.

Dodi!
Eeegen, én is e szerint golyóztam ki a neveket, hogy azért az lenne a cél, hogy szeressen a gyerekem :roll:

Boo!
Bogyó-Babóca, helyes becenevek, de egy felnőttnek?? :shock: El tudsz képzelni egy Kovács Babóca nevű autószerelőt, akit nem szívatnak szét egész egész életében a neve miatt?? :lol:
Bjk??? Kellett??? Minek?? nekünk nem, fel sem merült. És kifejezetten a biztosító kérésére végezték el? :shock:

Niki!
Huhh, ez rémes sztori, én már Pocokéknál is kész voltam, mikor Nimródnak a válla csinálta ezt :shock: :shock: :? :?

Pocok!

Te szerintem is biztonságban vagy, ha bárányhimlő. Nimród nincs beoltva? Mi tavasszal oltatunk, de ha bölcsibe ment volna Z. már oltva lenne, nekem kifejezetten kérdezte a dokim.

Tike!
Remélem vaklárma, és nem lesztek betegek :)
Öööö, szaporodásotokhoz hajrá :wink:

Nyuszi!
Szerintem csak magán a tehéntejen méláztunk itt nemrég, egyéb tejterméket minden Ded fogyaszt dögivel. Zétény pl. nem majd minden nap eszik rudit, hanem minden nap :roll: Fürdés után már szalad a hűtőhöz, mert akkor van a rudi-idő :D
Pudingokat, krémtúrókat eddig nem evett, csak joghurtot, de most vettem neki Nestlé-s pudingot, ez tetszik neki, meg nekem is, mert ezt ügyesen tudja egyedül enni.
Sajt ipari mennyiségben, már camabert meg más érettebb sajtokat is adtam neki, imádja. Krémsajtot is kapott már, meg mackósajtot, pedig azoktól sokáig ódzkodtam. :shock: :shock: :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Duplikáltam a hszt, így a másodikat erre e képre cseréltem :roll:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.01.26 22:52-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike

Ja, ez így van..és valszeg az első 2 hó zúzda lesz. Hisz én igény szerint akarom szoptatni Natit is ahoyg ROlót is tettem. De ha ő is olyan lesz mint a fiam, aki 1 órákat volt csöcsön és 1,5óránként kérte, nem tom mi lesz...Sokat olvasok mostanában és tudom, hogy a nagyobbal is kell úgy időt tölteni hogy a kicsi nincs ott.
A rendszerrel mi is volt hogy küzdöttünk, bár én már elég korán kezdtem. DE alakítottam is rajta, ahogy ő fejlődött alakult.

Csibe

Nálunk Nati külön szobába lesz tőlünk, ahogy Roló is volt. De biztos hogy az első két-három hétben sokat fogok a szobájában lévő kanapén aludni vele vagy nélküle. Célom nála is hogy megszeresse az ágyát, de azt nem várom el tőle, hogy amint kibújik aludjon egyedül egy rideg ágyban. Azt tudom, hogy ott kezdjük, aztán majd ahogy szoptatom este a kanapén tuti bealszom vele (mint anno Rolónál), és persze ha felébredek visszarakom az ágyába..vagy együtt kelünk..

Tervek, elképzelések mindig vannak, de mindig minden alakul az adott szitutól..aztán szép lassan beáll minden.

KépKép

KépKép
ronmay

hát nálunk is a napirend az nagyon fontos!!!

azt el is felejtettem írni,h hétfőn megyek a Sotéra genetikai tanácsadásra...
szóval viszonylag hamar megnyugodhatok...

Kép
Kép
csibe83

Szép estét mindenkinek :lol: :lol: :lol:

Tike,

hogy vagytok? :roll: :roll: :roll:

Czigka,

derekad?????????????

Dodi, és mindenki aki drukkolt, köszi!

ma elvittem dokihoz, azt mondta ez nem bárányhimlő (hurráhurrá) hanem valami allergia, de ő is kiakadt hogy milyen csúnya szegényemen a cucc... keze, lába, feneke merő egy piros folt, meg az arca is, de a hasán és a hátán semmi. A tegnap esti pöttyök mára nagy foltok lettek, és még reggelhez képest is nagyobbodtak estére. (csináltam reggel képet, meg este fürdetésnél is, hogy lássam a változást) Folytatom a Fenistil cseppet, holnap vérvétel, és meglátjuk pénteken, mit mond a lelet.
Mondjuk nem csodálkoznék ha a szervezete lázadt volna a sok car gyógyszer ellen, amit a szervezetébe nyomtunk az elmúlt két hétben. (2 féle antibiotikum, Ambroxol, Cataflam, lázcsillapítók, Fenistil csepp, Kalcium szirup, a köhögéscsillapító cucc, Cebion...)

Taliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alvásidőben összebújás :arrow: nálunk is :oops: :oops: :oops:

Nyuszi,

feldolgozott tej szerintem mindenkinél megy, joghurt, sajt, rudi, stb :lol: :lol:

Csibe,

tábla :lol: :lol: :lol: :lol: nosztalgikus...

Ronmay,

húúúúú, ezen a 'hogyanleszarendszerkétgyerekkel' dolgon én is sokat agyalok... kíváncsian várom majd a tapasztalatokat és a megoldást is, mert a leírtak alapján úgy érzem, elég hasonlóan gondolkodunk erről :lol: :lol: :lol: :lol:

Niki,

szakdolinak örülj, egészségedre a bort :lol: :lol: :lol: :lol:
(én épp mentás forró csokit szürcsölgetek)

Lois,

te mikor lépsz be végre a klubba? :roll: :roll:

Kézkiugrás szarul hangzik, de annyira nem vészes, simán előfordulhat ha kicsit nem figyel oda az ember és reflexből kap a gyerek után...

Nimród nincs oltva, mert amikor beszéltünk róla a dokival, ő azt javasolta, hogy tekintettel a terhességemre (akkor lehettem kb 3 hetes) nem javasolja, mert ha kicsit is kijön Nimródon az oltás hatására, az para nekem a 12 hétig. (Mondjuk ma megkérdeztem Apukámat, és kiderült, anno alig volt pár pöttyöm, úgyhogy most tanácstalan vagyok, majd rákérdezek megint a dokinál, mert így hogy járvány is van, elég gáz)

Jajjjj, dejó a kééééééééééééééééééééééééép!
(ezt már Apa is régóta tanítgatja Nimródnak, de még nem tudja így koordinálni az ujjait)

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

Metropolis :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Niki!

Juuuuhuuuuuuuuuuu :D :D :D . Én igazán átérezm :wink: . Egészségedre :D .

Tike!

Igen, igazad van, a picinek eleinte még nem lesz napirendje, de ha a nagynak sincs, akkor teljes lesz a fejetlenség!!! Ha akicsivel nehéz is számolni egy ideig, legalább a naggyal lehessen.

Ja, Boo!

Az ikres indulásra akartam írni, hogy kööööszziiiiiii :twisted: . De nekem van kertem, és majd kicsapom őket, miközben te majd szenvedsz a két fiaddal, meg a kutyáddal :twisted: :lol: . Amúgy meg nem lesznek ikreim, jóvaaan?

Épp ma jutottatok eszembe, mert a Pólusban kergettem órákon át a gyereket, és csodáltalak titeket, hogy nektek kb. ilyen a levegőzés is :roll: . Én felöltöztetem a gyereket, kirakom a kertbe, én is felöltözöm, utána megyek, és telefonálok ( :oops: ), amíg ő szaladgál a kutyákkal, kertet ás a kislapáttal, és negyvenszer elesik a motorral :lol: :lol: :lol: . Ez után általában bújócskázunk, kergetőzünk a házkörül, meg ilyenek, és slussz. Tavaszra szeretnék már egy kis "játszóteret" is neki, meg homokozót :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

hát igen, a kert nagy királyság lehet tényleg! Csak kicsapod, aztán hajrá! Mi meg itt szenvedünk)

Mi ma sétáltunk húsz percet doki után, (két hete a lakásban volt szerencsétlen gyerek), nagyon élvezte de egyik percről a másikra elfáradt, és ilyenkor esélytelen hogy abba az irányba akarjon menni, amerre én :twisted: :twisted: :twisted:
Ölbekap, kocsiig elvisz.

Nem volt kedve feljönni az elsőre :arrow: Ölbekap, felvisz.

Babásan, fájós háttal nem annyira vicces, este alig bírtam megmozdulni.

Na, vettél már valami rózsaszínt??????

Magyaros kölesgolyót rágcsálunk Apával, hogy ez mennyire finom :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

Az a biztosító, aki BJK-et kér, az kapja be a )/=)/=(%/=(!%=!/+%"!/%!%=%-ot, és menjen a (/%!%/!+!%+!%=!/(%(-ba!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Czigka!

Én ezt az E-É dolgot nem is értem :oops: :oops: :oops:

Lois!

Hávájámááá! Teelső körben se hallgattad a kismamis nyirnyogást, legalább most bepótolod :twisted: :lol: .
De amúgy nekem nem célom hogy itt siránkozzak. Arra nyitottam elegánsan egy másik topikot, ítt meg megtartom a "húdecsittifittikismami" imidzset :lol: :lol: :lol:

Látom a gyerek az apja zenei ízlését örökölte :lol: :lol: .

Pocok!

Téényleg, Botond is oltva van. Ti nem kértétek?
Ja,látom.
Pöttyök remélem csak a gyógyiktól vannak, és hamar elmúlnak :wink: .
Képzeld, nekem Botondon pár hónapja kiütések jelentek meg, de csak foltokban,és hetekig kivoltam, hogy mitől lehet. erre anyu mondta, hogy talán a mosópor, ésleesett, hogy a mosópor :shock: . Előtte folyékonyat használtam, sensitive-t, de kaptunk vkitől port, és attól kicsattant a gyerek :shock: :lol: . Visszaáltam gélre, és megint bababőrű :lol: .

Te mikor mész UH-ra?

Ronmay!

Sokan írtátok, hogy egy-egy alkalommal, vagy időszakban a gyereknél aludtatok. Én még soha, egyszer sem :roll: . Inkább keltem 6-7*, ha olyan éjszaka volt, de én ragaszkodom az ágyamhoz :oops: :lol: . Meg az ő ágyához is :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!
Na mán azt hittem senkise veszi észre, mennyire kis frappáns vagyok :wink:
Fotó :arrow: Mondanám, hogy kiadtam a gyereknek hogy csináljon egy ördögvillát és voilá, de lövésem sincs hogy csinálta, utólag vettem észre, mikor letöltöttem, hogy a vérében van ezek szerint a rákkendroll 8)
Köles :arrow: VAn új is, barbecue-s, az még finomabb, legalábbis nekem :roll:

Ált. mi keveset kertezünk, inkább sétálunk, de erre rácáfol a mai nap, lévén a gyerekem lefagyott az utcán motorral az a kerítésen belül ugató kutyáktól :shock: :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!

Húúúú, én nem is tudom, ez hogy kivitelezhető pocakkal :roll: . Igyekeztem a napokban figyelni, modván milyen sérülékeny ez az első pár hét. Szted? :twisted: Totál esélytelen, hogy ne vegyem fel! Mondom, ma a Pólusban rohangált, és én is kénytelen vagyok felkapkodni, mikor a 24. cipőt borítja fel, és 80méterre elszalad (közben meg egy kézzel irányítottam a babakocsit ami tele volt Tescos csomagokkal :twisted: ). És ezt még pocakkal?! :shock:
Mi nem fogunk kimozdulni, csak apával :twisted: .
Én amúgy már trenírozom apát :twisted: . De nem is igazából kell: szinte minden nap megkérdezi, le akarok-e feküdni délután, és ha felkel B., akkor kimegy vele, meg elkezdett házimunkát végezni, hogy én pihenjek, meg ne főzzek, rendeljünk, meg ilyenek :shock: :lol: . Botondnál 9 hónaposan megkért, hogy ássam be a lyukat, amit a kutya fúrt, mert neki nincs kedve :twisted: :lol: . Sztem felfogta mit jelent egy gyerek, meg egy terhesség :wink: .

Hááát, ma a tescoban kevésen múlott egy rózsaszín body :roll: . Aztán "pofánvágtam magam", hogy nehülyüjjé má meg, akkora, mint egy nyamvadtabb rizsszem,ráadásul fiú!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
hehe, látom komolyan csináltál egy új topikot :lol: :lol: :lol: De ha most meg elpályázol és minket itt parkoltatsz, ott meg csacsogsz ezerrel, akkor irgumburgum!!!!
Amúgy olvastam a nyifogást akkor is, csak jól nem írtam ide a sajátomat :D

Én Z. bőre miatt használok babás öblítőt, mosószerre már visszaálltam a normálra (kapszula) így oké neki.

Pocok!
Hogy én mikor?? Nem tom. Majd ha úgy állnak a csillagok, gondolom :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
Önkímélés :arrow: Senkinél soha nem láttam sajna, hogy kivitelezhető lenne, még nagyobb gyerekkel sem.
Szóval mondanám, hogy vigyázz magadra, vagyis, mind vigyázzatok magatokra csajok, de egy másfél évest nem felvenni, szerintem esélytelen.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Ááá, dehogy hagylak itt titeket, ők (még) idegenek :roll: ! épp az előbb gondoltam rá, hogy fasza, hogy elindítottam, aztán majd szépen lemorzsolódom,mert kettőre nem biztos, hogy lesz időm,és ti fontosabbak vagytok :roll: . (Nyugodtan lehet elorzsolni egy-egy könnycseppet :lol: )

Metropilis már régóta így van nem?! Legalábbi egy hete már tuti, akkor néztem a profilod, mert arra kattintottam a pü helyett :oops: :lol: .
De egye fene: he-he-he :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Neked akartam még írni a tévéhez, hogy nekünk nincs jimjam (vagy mi), Nickelodeon van, minimax, meg Cartoon Network. Na, ez utóbbit soha nem nézheti!!! :? Olyan s*ggfej mesék vannak rajtuk, hogy iszonyat! még én is zizi lennék tőle :lol: .
Nálunk a Nickelodeon szokott menni ébredéstől 10 óraiig, mert akkor vannak az egész kicsiknek való mesék. Nem nézi persze végig, csak az van bekapcsolva. Utána kertelünk, vagy vmi "foglalkozás" van (rajzolás, mondóka, tanulás, építkezés :lol: ), utána anya főz, akkor bekapcsolom a Vivát, és az megy a háttérben délutánig. Ő közben ebédel, alszik. Aztán általában csinálunk vmi programot, (ha mégis itthon vagyunk, mehet mese, ha nincs idő vele foglalkozni) este meg híradó megy, rtl... Apával meg esténként vagy DVD-zünk, vagy vmi ismeretterjesztő csatornát nézünk, mert apa csak arra tud elaludni :lol: :lol: .
Hát ezek a mi tévénézési szokásaink :lol: .

Ja, képzeld kb. egy hete lett Life Networkünk :D . Azóta vadászom a szexfelügyelőket, de nincs :twisted: . Viszont tökjó adó, szeressük :wink: .

(Tegnap semmi bajom nem volt, ma olyan fáradt vagyok, hogy alig bírok ébren maradni, és leszakad a cicim :twisted: . )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Most épp a "foglalkozás" keretein belül egy műanyag kalapáccsal veri a minizongorát, és popsikrémet tömköd a formabedobóba :lol: :lol: :lol: . Megyek, rendbetszem a dolgokat :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: nekünk van kertünk és szinte soha nem oda megyünk levegőzni. :twisted: Majd nyáron...most az utcán sétálunk, cicákat nézünk, kavicsot szedünk,pocsolyába topogunk

Én a bébihordót magam mellé kötném az első ülésre ( persze csak ha nincs légzsák), a gyerekülést meg mögé. :roll:

tike

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:20-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!
mi ma kicsit szomszédoltunk végre...

Boo!
ezen az utazásos dolgon már én is szokat agyaltam,főleg hogy
Kiara utálta a hordozót és végigüvöltötte az egész utat.így ha kistesó
és Kiara van hátul,akkor én csak elől tudok lenni.
de majd kialakul.remélem kisöcsi szereti a hordozót...

hát ez az önkímélés tuti nem megy...apa amikor csak tudja cipeli
helyettem,ha kell,de van olyan eset amikor csak nálam szeretne lenni.
de én úgy érzem,h már szinte totál hozzászoktam...

Kép
Kép
csibe83

nálunk is borult a délutáni rend,de az estébe egyáltalán nem kavart be.
tegnap 15.40kor aludt el Kiara és 17.30kor kelt fel és 21kor már úgyanúgy ment aludni.

Kép
Kép
csibe83

ja és reggel 9kor kel,de mostanság 9 és fél10között,ezért majd kicsit
át kell alakítanom az esti fektetést,m a fél10es kelés már durva...

Kép
Kép
csibe83

Boo!

Én akartam is írni, csak gondoltam, úgyis tudod, hogy én elsősorban nem neked írtam ezt, hanem általánosságban :wink: .
A párhuzam nincs, hanem úgy gondoltam, hogy
"Szóval BOO, tényleg nem árt ilyesmiket átgondolni" mármint a két gyerek összehangolását. PONT. :lol: (Persze nem csak neked, mindenkinek, csak Ronmay nedek címezte). Csak aztán nem kezdtem új sorban a Zsuzskás dolgot, de ott nincs párhuzam, csak hogy nekem az most friss benyomás, ennek szólt a főleg...
Én nagyjából ismerem a napirendeteket, és azt is tudom, hogy "Suttogós vagy", szóval én nem vontam párhuzamot tényleg, csak rosszul fogalmaztam :wink: . Tudod,kismamaagy :twisted: :lol: . Te meg ne harapd le a fejünket HCGribi :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: . Igen, a hormonjaid! Idióta vagy!!!! :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo

hopsz, bocsi tényleg félre ment vmi az agyamban :oops: :lol:
nekem ez jött le, de így már tök érthető... :wink:
nem baj, én lassan kikerülök a terhesek közül, szal elméletileg megjön az agyam is :lol:

gyerekülés:
Én soha semmilyen körülmények között nem kötném az anyós ülésre :oops: Roló se utazott ott soha.nekem az nagyon veszélyes hely, túlélési esély elég kicsike.
Nálunk Roló lesz a vezető ülés mögött a kicsi az anyós mögött. Őt többet kell majd kezelni, esetleg cumi be vagy ki, takarni..stb...könnyebb hátra nyúlnom ha vezetek. Persze az sem feltétlenül biztonságos, de piros lámpánál kezelhető...

Nekünk is van kertünk, mégis sétálunk..kutya miatt is, pedig ő is a kertben lakik már. Így is kivisszük napi kétszer. Nyáron más, akkor lesz medence meg minden... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi

Cumira:

Sztem ne görcsölj ennyit, hogy Botond cumizik olykor, ha igényli hát igényli te írtad...ha leszokik pl. nyáron simán visszaszokhat októberben ha látja hogy a pici cumizik..
Ilyenkor van némi visszafejlődés aszem.

KépKép

KépKép
ronmay

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay!

Igen, erre én is gondoltam. Nem görcsölök rajta, engem nem zavar, csak gondoltam akkor azzal sem kell majd "szenvedni" a kicsi mellett (mármint a leszoktatással).
Vagy mit gondoltok, inkább maradjon, mert az legalább egy kis anyapótlék? :roll: :lol:
Csak akkor már több, mint 2 lesz, ésazért nem akarom elhúzni 3-ig a cumit :roll: . Majd biztos látom, mennyire igényli, nem?

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:53-kor.
Vendég

Czigka!
Ott a pont, kellett volna még egy z :oops: Mentségemre szóljon, más szófordulatot szántam, csak hülyén javítottam ki :oops:
Visszaszívom amit írtam, az a része igaz, hogy az e rövid, az é meg hosszú magánhangzó, de a szóvégén mégsem használjuk őket úgy mint az ö-ő, u-ú, ü-ű párokat. Bárcsak emlékeznék a nyelvtani szabályra.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:54-kor.
Vendég

Czigka!

Cumi: ott a pont :lol: . Hiába szoktatom le Botondot, ha 2hónap múlva jön a kicsi, ésneki lesz, akkor Botondnak is kell. Eléég, hogy cicit nem kaphat :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Czigka!
Nyugi, ahogy jobban belegondolok, sztem én vágom kevésbé :wink:
Igen amit írtál az igaz (nekem úgy rémlik csak u-s rendhagyók vannak)
Szerintem akkor egyezzünk ki ebben, van egy szabály az o-u-ö-ü szóvégződésre, ami nem vonatkozik az a-e-i hangzókra.
NA abba is hagytam a témát, mielőtt még több hülyeséget írnék le :oops:

Itt vannak amúgy az instrukciók, az új nevek anyakönyvezési alapelvei:
http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/ut ... 00301.html

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 12:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Tudnád, hogy én ezt hányszor hallottam az egyetemen :lol: . Bár azért ez nem teljesen igaz, hiszen az infó kétszeres kódolásom megy át (te kódolod a gondolataidat, ahogy leírod őket, mi meg dekódoljuk, ahogy olvassuk :wink: ). De én is azért írtam, hogy bocsi, félreérthető voltam, mert nálam egyértelműen az én készülékemben volt a hiba :lol: :lol: :lol: .

Fehérje az bizony nem megy le :twisted: . Én is jártam már így, nekem ki kellett szedni :twisted: :lol: .

Csibe!

Ma olvastam, hogy van egy trükk arra, hogy Niconak anyakönyvezzék a bébit. állítólag azt kell mondani, hogy valamennyikőtök más nemzetiségű (nem állampolgárságú!), mondjuk teapa félig olasz, és a megboldogult grande padre( :lol: ) emlékére szeretnétek így elnevezni. Állítólag nem néznek utána, akár kirgíznek is vallhatod magad. Egy próbát talán megér :wink: .

:!:
Képzeljétek, egy ide Botond elfelejtette magyarul :roll: . Már tök sok szót mondott, kb. 35-40-et, erre egyik a napról a másikra összefüggéstelen halandzsára váltott :shock: . De olyan szintem, hogy az eddigi hami=ambl, kutya=vava, Bobóka=bab, papagá= papv, szóval totál visszafejlődöt!!! De egész nap beszél, folyamatosan, mintha mesélne, de alig találok benne egy-egy értelmes szót. Azzal nyugtatom magam, hogy most épp bábeli zürzavar van a fejében, aztán majd hirtelen barokkos körmondatokban beszél :lol: .
De komolyan, ti hallottatok már ilyet?!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?