A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Andi,
a hordozókendő a www.bababolt.com oldalon 4800-5100 Ft mérettől függően, s érdemes ott még megnézni a babazsákot is, az 6500 Ft. Van mintaboltjuk is, nagyon készülök már odamenni, én is hordozókendőt szeretnék. Én nem csak kintre szeretném használni, hanem esténként itthon is, amikor Benedek megköveteli, hogy akár órákat ácsorogjak vele, mert azt se tűri, hogy leüljek. Mivel megközelíti a 6 kg-ot, ez egyre nehezebb lesz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Bori: ne foglalkozz ilyen megjegyzésekkel!! Az elején igény szerint szoptattam, ami az jelentette, hogy volt, hogy 1 óra múlva megint cicin volt. Anyukám kolleganői mondták, hogy jól el fogom kényeztetni .Hát, nem. Olyan gyönyörűen beállt a 2,5-3 órás etetésre, hogy csak! Ha sírt, vagy sír, még most is felvesszük, de nem kapatjuk el, mert van, hogy egymagában is elnézelődik, aztán szépen elalszik. Vagy álomba nyekergi magát. Cukros vizet itatni vele? Felesleges. Ha az anyatejtől ilyen szépen hízik és elégedett, akkor nem kell semmi mást adni neki. Szigorúan betartani a 3 órát?? Még nekem is gáz volt, mikor a terhességem vége felé diétáznom kellett és 3 óránként ehettem csak, azt hittem, az éhségtől a falat kaparom.Kép Akkor is megadott mennyiséget. Hogy bírná már ki egy kisbaba? Mikor sokkal kisebb, ráadásul az anyatej könnyen emésztődik, hamarabb éhes lesz.
Na, szóval, mindenkinek vannak jó tanácsai, de jobb, ha megtartja magánakKép
Köszönjük a születéstörténetedet!!

Megyek pihizni, nem vagyok túl jól, olyan gyengének érzem magamKép Remélem, csak múló rosszullét, nem akarok lebetegedni.

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Hordozókendő:
Én teljesen hordozókendő párti vagyok, nagyon szeretem. Én is úgy csinálom, hogy ha valahova megyünk, akár kocsival is, viszem. Ált. szükség is van rá, mert hiába megyünk olyan helyre, ahová be tudom vinni a babakocsit (és rajta a hordozót) vagy csak a hordozót, Hanna kislányom jobban szeret anyán lógni.KépKép Én legtöbbször függőleges helyzetben kötöm magamra, azért, mert vízszintesben nem annyira szeret lenni, ill. azt gondolom, hogy a kendő sokkal jobban tartja, mintha szintén függőlegesben, de kézben lenne.

Anyatejes-fogyókúraKép: butaság. Minden gyerek más ütemben fejlődik. Nekem a legfurább épp a gyerekeim, akik teljesen eltérő módon híztak, pedig mindhárman az én tejemet ették, és igény szerint szoptattam. Nátán mindig is vékonyabb fajta volt (apuja is ilyen), Beni és Hanna peidg kicsit husisabb, de Benin látszik, hogy a csecsemőkori duciság nem jelenti feltétlenül a gyerekkori duciságot.

Cat!

Hogy álltok a szopival?Kép

Edit!

Nem tudom, válaszolt-e már valaki: az orrszívót én érzés szerintiKépKép mélyre teszem. Viszont forgatni kell, mert úgy meg lehet találni azt a helyzetet, ahol a legjobban jön az orrából a váladék. Ez egyébként a gyereknek kellemetlen, ha jól eltalálod az irányt.

Judy!

Kiütés és kenőcs:Kép. Nekem elmúlt magától, és Hanának is szépen kitisztult azarca, pedig nagyon csúnya volt.

Andi!

Jó kis kérdésekKép. De az nagyon jó, ohgy téged kérdezz, maradjon meg ez a jó szokása később is.Kép

Kata!

Így van. Bár néha zavarja az újabb tejcsiáradat, akkor fintorog, meg löki ki a nyelvével a cicit.Kép

Dinó!

A szopival kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy a kereslet-kínálat elve alapján működik. Én azt gondolom, hogy nálunk azért van rendben minden (ahogy ez Katáéknál is bejött), mert Hanna az első napokban nagyon gyakran volt mellen, és meggyártotta magának a tejcsit. Ehhez még most sincs későn nálatok, de ahhoz tényleg 2-3 olyan nap kell, amikor annyiszor ehet, ahányszor csak szeretne (egyébként iylen időszakok másoknál is előfordulhatnak, növekedési ugrások idején, amikor a baba nem akar leszállni a ciciről). Erre csak azt lehet mondani, hogy tegyél félre mindent,bújjatok be az ágyba, tegyél oda magadnak inni-enni és szopizzon amikor csak igényli. Ez erre a pár napra elég nehéz, ha közben másokról is gondoskodni kell, de jó alkalom lehet egy hétvége, amikor a papa vigyázz a másik gyerkőcre és ki tud szolgálni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HaliKép

CsirkeszKép
Köszi az infot a méretrőlKép

BoriKép
Gratula mégegyszer, ügyi voltál. Második szülésemnél én is meglepődtem, hogy nem tudom kontrollálni a tolófájások alatti történéseket, mert Gergőnél meg sem nyikkantamKépKép okosságokat meg egyik fülön be, másikon ki. Ilyen pici babát még nem lehet elkapatni. Cukros víztől nem fog hízni...hallgass csak az ösztöneidre és ne törődj senkivelKép

Macs
képzeld én is írtam a dokinéninek, én ismerem személyesen is, Gergőt januárban elvittük hozzá, mivel kruppos lett és kórházaztunk, meg ekcémája is volt. Azóta sem volt beteg. Ő az egyedüli orvos akinél meg sem nyikkant, mindig visítani szokott ugyanis a fehér köpenytől. Szóval nekem nagyon jó véleményem van rólaKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Liv!
Ne aggódj, mint Edit is írta a bukás természetes! Viki is sokat bukott, mostanában kevesebbet.
Védőnő azt tanácsolta, hogy büfi közben néha fektessem viszintesben, majd újra függőlegesbe, hogy légbuborékok könnyebben felszínre jöjjenek, és ne maradjon előtte annyi tej, mert a légbuborék előtt tej jön fel bukás formájában.
Úgy tudom, hogy a bukás attól is függ, hogy mennyire mohón eszik a baba.
Nálunk viszont már hányt is VikiKépattól tudtam nagyon megijedni. Ez mennyiségileg több mint a bukás, és sugárban jön ki a babából.

Noémi! Nagyon szép baba Heléna!KépKép

Készítettem már én is albumot. https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3882

Lányok!
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne megörökíteni a baba kézlenyomatát?

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Jó az albumodKép Szerintem az utolsó, a "mosoly" c képen nagyon rád hasonlít a csöppség.

A kézlenyomatos dolog engem is érdekelne! Már pár hete is van annak, hogy kaptunk egy babanaplót ajándékba (igaz, hogy egy másikat írunk napról-napra), ebben az ajándék naplóban azonban van helye a karszalagnak, láb-kéz lenyomatnak, hajtincsnek, stb. Boti meg csak növöget, és még mielőtt lelógna a lába a laprólKépKép szeretnénk lenyomatot készíteni. Gondoltam vízfestékre, temperára, de valahogy egyik ötletem sem nyerte meg a tetszésemet.
Ti hogy csinálnátok??

AndiKép
Nem semmi kérdések, de azt hiszem ezzel számolni kell. Azért azt nem gondoltam volna, hogy 8 évesen ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkoznak a gyerekek. Vagy csak a leányzód ilyen érett?

Lenne egy kérdésem. Ma hét hetes Boti, tehát a szülés utáni 6 hét spártai megvonás apától letelt. Kontrollra azonban csak nov.24-re kaptam időpontot, az meg még 2 hét. Ti megvárjátok az összebújással a doki engedélyét, vagy probléma mentesség esetén 6 hét után szabadon lehet garázdálkodni az ágyban?KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Macs, írtam a dokinéninek 2 napja, ma kaptam is rá választ, vettem homeós bogyeszeket, ma indul a kezelés, remélem használni fog, mert kezdünk kilenni az esti műsoroktól. Kép

Kormi, a babazsákban ha fel van öltöztetve a baba, tud még mozogni? És kabát fölé vagy alá érdemes magadra kötözni? Mennyire szoktad felhúzni a zippzárt, mert azokon a képeken a bababolt oldalán kicsit fura, nem teljesen tudom elképzelni, milyen ez a babazsák, és nem tudom, hogy szeretné-e a picur Vajon boltban ki lehet próbálni?
És a kenguruk milyenek? Van valakinek tapasztalata?

Szerintetek mikortól van olyan tudatuk a bébiknek, hogy el lehet rontani őket? Félek, hogy Márk kezd néha rafkós lenni...

Kéz- és láblenyomat: próbáltam körberajzolni, amikor aludt, de nagyon béna lett. Csinálni fogok sóliszt gyurmát és abban fogom megörökíteni, sőt tervezem, hogy évente megcsinálom és látszik akkor a növekedés. Kép

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Macsek,
nekem nincs ilyen babazsákom, csak gondolkodtam rajta, kenguru helyett, de égül kendőnél fogok kikötni.

Ha már mindenki albumot csinál, én is készítettem egy kisebbet:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3912
a nagyalbum: http://www.rmki.kfki.hu/~leslie/Benedek
és még ez se teljes.

Kormi

Kormi

kormi

MosziKép
Nagyon édes a kiscsaj. És le se tagadhatná a Mami, mert ráütött.KépKép

BesztiKép
Köszi a kérdésed. Pont ma vagyunk túl egy nagy tortúrán. El kellett mennünk a Heim Pálba az ortopédiára, csípő és lábfej szűrésre. Reggel 1/2 9-re volt időpontunk. Előtte a fiúkat meg akartam szoptatni. Samu evett is rendesen, de Olivér nem volt hajlandó, és félálomban löködte el a cicit. Fél óra után feladtam. A kórházban 1/2 10 után kerültünk sorra, az előre bejelentett időpontunkkal és balkáni állapotok uralkodtak.(nekem ez új voltKép) Millió beteg gyerek között várakoztunk az 5 hetes picikkel. Rettenetesen féltünk, hogy összeszednek valamit. A vizsgálat felébresztette Olivért, és rájött, hogy éhes. (megjegyzem a doki nagyon megdícsért minket, mert látta székletükből,hogy szopis babákKépKép) Mentem megkérdezni egy alkalmazottat, hogy hol tudom megszoptatni a picit. Úgy néztek rám mint egy UFÓ-ra. Hát csak ott a folyosón lehet millió beteg gyerek, és szülő előtt. Na erre én képtelen voltam, így rohantunk haza, már amennyire a 2 gyerekkel és a pesti közlekedés mellett lehetett. Ami az érdekes, hogy a Heim Pálnak az egyik igazgatója egy nő!!! Miért nem biztosítanak helyiséget a szoptatásra ?
Én úgy kikészültem lelkileg, hogy innentől csak maszek orvoshoz vagyok hajlandó a gyerekeket vinni, pedig az orvos a szakma favoritja volt.

Ja és tudok fejni minden szopi után még 30-40 ml tejet. Ez engem nagyon megnyugtat, mert azt hittem, hogy kevés nekik a tejci, és sűrűbben mellre tettem őket, és gyepáltam a melleimet, amíg be nem indult jobban a tej.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Csirkesz!

Pl. kreatív boltokban kapható olyan modellmassza, ami levegő száradó. Ebbe bele lehetne a kezét nyomi, megszárítani, aztán még ki is festeni, ha kell (eredetileg fehér). Nagyon könnyű vele bánni, mert olyan, mint a gyurma, de keményre szárad.
Ilyen:
Kép
Kicsit drága, mert 800-900 Ft / 500 g-os csomagban. Viszont más kreatív ötletekhez (dekoráció) is felhasználhatod.

Itt van HannaKép albuma:https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3486

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
Akkor ezek szerint nem én vagyok ezzel az egyedüli Kép Mondjuk nálunk még nem fordult elő az, hogy ellökdöste volna a cicit Kép

Dicsekszem egy kicsit: a mai etetéseknél Marci minden alkalommal szopizott 90 grammokat, végre sikerült azt a "bűvös" 60 grammot túlszárnyalniKép És gyönyörűen átalussza a 3 órákat.

Moszi,
Mi gipszből készítettünk Hanna kézlenyomatot, tök jól sikerült. Most hétvégén pedig Marci mancsáról, tappancsáról tervezzük ugyanezt.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti Kép
A hordozókendőt már 3 hetes manóknál is lehet használni? hogyan kell ilyenkor bekötni őket?
Nekem most hoznak egyet, mert mindig van most már olyan, hogy valamelyik manó nem alszik 2 etetés között, és ilyenkor magamra tudnám kötni és végezni vele az itthoni dolgokat.

Cat Kép
Akkor tényleg sok tejcid van Kép most akkor fejsz is?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

BesztiKép
Köszi a tippet, majd apát elküldöm gyurmáért. Van valami bőrbarát festék is amit esetleg ismersz, hogy kezét-lábát kebenve, papírra nyomva is megörökíthessük a lenyomatokat? A babanaplóba nem fér bele a gyurmalábKépKép

Megnéztem az albumodat, és nagyon tetszik. Ismerős a vállon elalvás. Megható, ahogyan Nátán szeretgeti, és játszik a kis Hannával. Beni is ilyen ismerkedős a kistesóval?

Te nem félsz attól, hogy ha mindig vállon alszik el, akkor később nem tudod majd egyedül elaltatni? Én tartok ettől egy kicsit. Boti egy darabig hajlandó egyedül nézelődni, figyelgetni, de elaltatni eddig mindig kizárólag kézben sikerült. Egyetlen kivétel sincsen. Ez normális?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

OrsiKép
Most fejek, amíg van rá időm, de nem lesz mindig sajnosKépKép Pedig most tejbe-vajba fürdökKépKép
Sajnos nagyon sok időt elvesz, és valamelyik fiúnak mindig van valami nyűgje, így fél kézzel nem tudok fejni.

Majd elmondod a kendős tapasztalatokat ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Moszi Kép Kormi Kép Beszti Kép
Megnéztem az albumokat. Olyan édes mindegyik bébi.

Beszti Kép
köszi az orrszívós tapasztalatot. Ez a gyerek nem náthás, valami más miatt harákol és krákog. Hétfőn megyünk újra a doki nénihez és megnézi.

Csajok, végre összedobtam én is albumot a legényről:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3911

Edit
Kép

Kép
reditke

Kicsit kezdek aggódni, mert 3 órája alszik.
Napközben max. 1,5 órát szokott egyhuzamban, de az is ritka, inkább fél órás turnusai vannak...

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit! Ne aggódj, inkább örülj, hogy végre alszik.

Lorena tegnap este 9-től, ma reggel 1/2 5-ig aludt. Ruben közben kétszer is ébren volt és evett.Kép
A hasfájásukra nagyon bejött a Rooibos tea, azóta sokkal "könnyebb" velük.
Hétfőn voltak 8 hetesek.
Nem nagyon volt időm írni, mert mind a 4 gyerekem beteg volt.
A babákat megkukkantottam, mindegyik gyönyörű.Kép

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm 50cm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm
ILDIKÓ 2004.08.26 38+1 LEVENTE / SZABOLCS 2610gram / 3050gramm
NIKK 2004.08.30 40+5 ENDRE 4070gramm 57cm
POCÓ 2004.09.01 39+1 FANNI RÉKA 3250gramm 48cm
BETTI 2004.09.01 39+6 KEVIN 4400gramm 53cm
LIV 2004.09.05 33+4 DÁVID 1980gramm 48cm
LINATO 2004.09.13 38+1 RUBEN MILÁN / LORENA LIZA 2920gramm /3770gramm 52/56cm
MACSEK 2004.09.13 36+0 MÁRK ÁGOSTON 2400gramm 51cm
BESZTI 2004.09.15 40+3 HANNA 3800gramm 56cm
CSENGO 2004.09.17 39+6 MIKLÓS 3800gramm 54cm
ZSÓFI 2004.09.21 40+4 GYÖRGY MÓZES 3280gramm 57cm
LAU 2004.09.22 39+1 BALÁZS KRISZTIÁN 3750gramm 58cm
ORSOLY 2004.09.23 40+5 BOTOND 5300gramm 59cm
MOMO 2004.09.23 39+4 EMESE 3600gramm 57cm
TROMPIPI 2004.09.24 41+0 LILI 4400gramm 57cm
CSIRKESZ 2004.09.24 39+6 BOTOND 3400gramm 55cm
MAGIKA 2004.09.24 40+0 ZOLTÁN TAMÁS 3700gramm 56cm
G-NÉ KRISZTI 2004.09.25 39+2 ADRIENN NAPSUGÁR 3500gramm 53cm
ERKA 2004.09.25 40+0 MÁTÉ 3200gramm 54cm
DINO 2004.09.29 41+0 BERNÁT 4000gramm 54cm
ESZTER 2004.09.30 36+0 FERENC / PÉTER 2340gramm / 2360gramm 45cm/45cm
TIMCSUSZ 2004.10.01 38+5 BENCE 3300gramm 55cm
GYÖRESZ 2004.10.01 36+0 NORBERT PÉTER 2550gramm 52cm
MONCSI 2004.10.01 40+2 GÁBRIEL 2560gramm 47,5cm
MOSZI 2004.10.03 41+0 VIKTÓRIA ANASZTÁZIA 2900gramm 52cm
JULIKA 2004.10.05 BÁLINT 4630gramm 59cm
CATEYE 2004.10.06 38+2 SÁMUEL / OLIVÉR 2700gramm/2750gramm 51cm/50cm
NIKI 2004.10.07 39+4 PETRA 3000gramm 48cm
GABI 2004.10.07 37+5 RÓBERT DÁNIEL 3950gramm 55cm
PERSELA 2004.10.09 40+3 MÁRK 3600gramm 56cm
JUDY 2004.10.12 40+0 GELLÉRT 3200gramm 54cm
ZSUZSA 2004.10.12 41+2 LUCA 3600gramm 55cm
IBOLY 2004.10.19 38+2 BALÁZS DÁNIEL 3770gramm 56cm
BIBI 2004.10.19 40+5 ZSÓFIA 3370gramm 58cm
ORSI 2004.10.20 35+0 MÁTÉ, LEVENTE 2290gramm/2300gramm 43cm/44cm
MOTIOT 2004.10.20 39+4 ÁBEL 2950gramm 48cm
KOCZKAPACI 2004.10.20 40+4 DOROTTYA 2600gramm 50cm
SZILA 2004.10.27 39+6 MÁRTON 3880gramm 58cm
H.KATA 2004.10.29 40+5 MARCELL 3250gramm 57cm
L.BORI 2004.10.29 41+0 ESZTER 3240gramm 57cm
MÁRTI 2004.11.01 BRIGITTA 3450gramm 50cm
TIMÓCA 2004.11.05 37+1 OLÍVIA 3350garmm 56cm</pre>
linato

Köszi a táblát.

Megnéztem, horpaszt nagyon. Csak azért aggódom, mert éjjel lehet, hogy nem fog, pedig az elmúlt hetekben olyan jól beállt, hogy 9-től alszik fél 5-ig. Már rosszul fog esni, ha korábban kel Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok, most csak egy percem van, de el kell mondanom: Dávid visszamosolygott! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Kép Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Újra én:
Azt hiszem, Dávid az elmúlt két napban hirtelen mindent produkált, amit egy 40 hétre született baba produkál ebben a korban: tekintetével követi a mozgó tárgyakat, érdeklik a színek és a fény, hosszasan néz a szemembe (megvan végre tehát a szemkontaktus is!), hason fekve emeli a fejét, a 4kg-jával 160-180 grammokat eszik, mindenre figyel, néha a hang irányába fordítja a fejét, visszamosolyog!
Jaj, én olyan, de olyan boldog vagyok! KépKépKépKép

Liv

Ui.: Bocs az érzelemkitörésért. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv, tök jö, hogy vissazmosolygott, már én is várom ezt a pillanatot. Kép
Megnéztem az albumokat, édesek a babák! Kép Kép
Hogy mi se maradjunk ki, én is tettem fel pár képet:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3877

Kép

Kép
macsek11

Liv,
De jóóó! Örülök, hogy ennyire örülsz!

Pipike ma a kiságyában olyanokat kurjongatott a forgós-zenélős játékra, hogy csak na!!! Nagyon édes volt. Persze most, hogy itthon a család többi tagja, meg nem ismételné.
Vendég

Sziasztok!

köszi a gratulákat és a jó kívánságokat.

Liv
nekem a kórházban sokat bukott, és akkor a csecsemősök kissé megemelték a fejét. Szerencsére most csak akkor fordul elő néha ha a büfimanó nem hajlandó megjönni. Akkor csuklás egy kis kibukással.

Hogyan lehet egy nagyon éhes babát lemérni evés előtt, ha folyamatosan ficánkol a mérlegen?

Ha nem büfizik, hogyan lehet rábírni?

Képzeljétek már teljesen megfordítja a fejét háton fekve, a hang irányába fordul, édesen nézelődik és este a paplanját lerúgta magáról.
Ma hős voltam, Gigi óriás körmökkel született, kapott kesztyűt de már percek kérdése és leszedte, este pancsi után levágtam neki ahogy a doktornéni javasolta.

További szép estét
Márti
márti05

Csináltam albumot. Honnan kell vegyem a kódot amit ti mindig megadtok itt?
Gigi néven megtalálható .
márti05

Megnéztem az albumokat, szépek a babákKép nekem is kéne csinálni, csak előbb a Gergőét kéne befejezni, mégcsak az első szülinapig van, pedig már kétévesKépKép

CsirkeszKép
Gellértet is alatani kell, ami nekem furcsa, mert Gergőt sosem kellett, csak laraktam, nyöszörgött, elaludt. Később is jó alvó lett. Remélem én is, hogy Gellért is majd megtanulja.

Macs
Beváltak a bogyók?

Linato
de jó, hogy elmúlt nálatok is a pocifájás. Mi ez a tea?

Nálunk ma kipróbáltuk a Gripe watert, de csak olaj volt a tűzreKép De legalább pár pelus tele lettKépKép

Macsek Nektek mi az ajánlott bogyó? Nekünk kétféle is, holnap beszerezzük.

jóéjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

alatani= altatni
laraktam=leraktam
KépKép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Megnézegettem én is az albumokat, nagyon-nagyon édesek a kicsik!!Kép

Ma Balázs nagyon aranyos volt, evett és aludtKép

Linato: meggyógyultak már? Sajnos mostanában sokan betegek, tegnap délutántól ma délelőttig nekem is hőemelkedésem volt és elég gyengének éreztem magam, de szerencsére elmúlt, nem dőltem ágynak.

CsirkeszKép esetleg próbáld meg még több színes játékkal telepakolni az ágyát, vagy ahol altatni szeretnéd, lehet, hogy tetszene neki. Előbb-utóbb már nehéz lesz ahhoz, hogy kézben aludjon. Balázs nincs még 5 kiló, de már így is elég sokat "nyom a latban"Kép mikor rajtam alszik, mert azért elő szokott nálunk is fordulni. Nem mindig, egyre többször alszik el magától.

LivKép na látod, nincs semmi problémaKép

Puszi mindenkinek, megyek, mert ma este kissé nyügös Bazsi. SZerintem a hidegfrontot érzi.

Lau
lau

Sziasztok!

Csodasak az albumok a babakkal. Kép

Na ma volt a gyerekorvos.
2 het 430 gramm. Meg volt elegedve. Kép
Hetfohoz ket hetre megyunk oltasra.
Mar most sajnalom a szegeny lurkot. Kép
Jovoheten mi is megyunk a HeimPalba csiposzuresre.

En kengurut szeretnek venni.
Van valakinek tapasztalata kenguruval kapcsolatban???
A babakocsit nem birom el, igy nem megyek vele.
Inkabb kenguruzom. Kép

Nekem nagyon bejott a Laktoherb tea napi fel literm mert alitolag az is hasfajast okoz ha fel liternel tobbet iszik az ember. Ezt reggel iszom.
ESte a milupa teat iszom tejminoseg javitot.
Ja es szedem a ketfele bogyot is tehat napi 4x5 bogyo osszesen.
Nekem nagyon beindult ezektol. Hasfajas sincs. Kép
K vitamint en tejjel higgitom egy gyogyszeradagolos uvegbe. siman becuppantja. 10 g tej + az ampulla K.
D vitamin meg egybol a szajaba.
Nalunk meg mindig 21-tol malszik reggel 6-7-ig majd visszaalszik 10-ig.
Arany eletem van. Viszont utana fent van 12-ig kicsi alvas es 15-tol egeszen 21-ig fent van.
Jo mert mikor fent van akkor is csondben fekszik az agyunkon vagy a szekeben, vagy szonyegen es nezelodik. Kép
Neha magaban vigyorog meg beszelget.
Hason kuszik is.
Szopja az ujjat. Kép

Nalunk mostanaban ez a helyzet.

Egy kis meglepi:

Kép

Kép

Magi
Vendég

simones

Márti Kép
Arany poga a kis Gigi Kép A büfizéssel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy Bálint 1 hónapos koráig egyszerűen nem tudott büfizni, bármit csináltunk vele. Valószínű nem nyelt levegőt, mert irtó lassan evett. Volt hogy 40 percig cibáltuk a vállunkon, forgattuk vizszintesbe, függőlegesbe amit akarsz mindent és semmi büfi. Egy idő után fel is adtuk. Aztán megerősödött, úgy eszik, mint habzsolháp és azóta meg azért nem kell büfiztetni, mert amint leemelem a ciciről függőlegesbe már löki is a férfias morgásokat. nem beszélve arról, hogy van, hogy a cicimet is lebüfögi Kép
Szóval nem tudom mi a "hivatalos" verzió, de nekünk a védőnéni azt mondta 15 percnél tovább kár büfiztetni.

Magi Kép
Te mázlista Kép !!!! Ennyit alszik ez a gyerkőc és még ébren is ilyen nyugis. hát nem hiába, nem egyformák tényleg. Egyébként a meglepid nagyon-nagyon aranyos.
Kenguru: nekünk van, egy barátnőmtől kaptuk a Bébé Comfort-ot kölcsönbe, az ő fia már kinőtte a második meg még csak pociban van.
A helyzet az, hogy Bálint ruhástól már 7,5 kiló körül mozog és baromi nehéz cipelni benne, ráadásul nem is szereti kb. 10 perc után besír és nyűglődik. Szerintem ő nem jól viseli, hogy le van fogva. De ha a te krapekod ilyen nyugis, érdemes megpróbálni (legtöbb bébi csípi).

Csirkesz Kép
Bálint sem alszik el magától. Cicin vagy kézben. De egy dologra rájöttem, ha elalszik és leteszem és kinyitja a szemét, akkor csendben ráteszem a hátára (mivel hason alszik) a kezem egy darabig és attól úgy érezheti, hogy még mindig kézben van és akkor képes elaludni.
Engem azért nem zavar, mert a cicin este mindig elalszik, így nincs nyűglődés. És bízom benne, hogy egy idő után magától is elfog majd, ha már nem lesz cici. ugyanis akkor majd sokat mozog, kifárad, este bekajál és indulhat a szunya. Én nem tervezem 3 hónaposan rászoktatni az egyedül elalvásra.

Cat Kép
Heim Pál tényleg katasztrófa. mi a köldöksérv ragasztás miatt voltunk már 2x.
Engem is felháborított, hogy épp egy gyerekkórházban nincs szoptatószoba és a pelenkázó asztalok meg annyira ragacsos koszosak, hogy inkább ne is beszéljünk róla.
Mivel én 1 óra alatt értem oda, ott vártunk több mint 3 órát, ezért muszáj volt beülnöm a szoptatós anyák sorába és az érdeklődő apuka szemek előtt szoptatni. Lassan kezdek hozzászokni, hogy ezt csak így lehet, bármennyire is úgy gondoltam, hogy én nem fogok nyilvánosan szoptatni Kép

Na megyek, megunta Bálint a játékot.

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj, Macsek Kép kihagytalak. Márk is nagyon édes.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Linato, javítsd ki légy szíves, Eszter nem okt. 29-én, hanem 30-án született. Köszi Kép

Lányok, miről ismerszik meg, ha egy baba hasfájós? Mennyit sír egy hasfájós baba, és mennyit egy nem hasfájós, akinek csak tekeri a pocakját a puki?
Vannak napok, amikor nem tudunk Eszterrel mit kezdeni, annyira sír, és láthatóan fáj a hasa. Máskor pedig olyan könnyen kakil, pukizik, hogy öröm nézni, meg hallani Kép. Nyilván összefüggésben van azzal, hogy én mit eszem, de lassan már nem merek enni semmit vajas kenyeren meg főtt krumplin kívül, mert attól tartok, hogy miattam fáj a pocija.

A másik: kicsit mintha be lenne dugulva az orra, és tüsszög is. Nekem a kh.-ban azt mondták, hogy azért, mert mikor leszívták a nyákot a légutakból, az nyálkahártya-duzzanatot okozott. Na de most már annak két hete. Létezik, hogy még mindig? Vagy megfázhatott? Használjam az orrszívót? Kicsit drasztikusnak tűnik, a férjem tiltakozik rendesen, hogy azt használjuk. Van esetleg valami kíméletes orrcsepp újszülötteknek?

Na, most csak ennyi kérdésem van. Kép

Bori

Újabb kép, kicsit nagyobb, bár elég sötét ez is. Nem akartunk vakut használni.

Kép
lbori

MártiKép
Nekünk azt mondta a védőnő, hogy néha függőlegesből tegyük vízszintesbe büfizésnél a gyerkőcöt, majd vissza, mert akkor a légbuborékok feljönnek, és büfizik, de nem bukja ki a tejet. Nálunk nem mindig működik, mert buknak ilyenkor is.

LivKép
Látod milyen ügyes a fiad.KépKép Egyébként minden korababa rohamosan fejlődik, egész pici kis ikrek (1 kg körüliek) is 7-8 hónapos korukra behozzák az időre született társaikat. Dávid meg nem is volt olyan csöpp.Kép

BoriKép
A hasfájásnál a baba néha keservesen felvisít. Amikor nem fáj a hasa, a görcsök között, akkor tök nyugodt, még mosolyog is, de rendszeresen jön a görcs.KépKépKép Ilyenkor a szívem szakad meg, hogy nem tudok segíteniKép Én is rettegek már enni dolgokat, többnyire vajas kalácsot eszem, és sült húst krumplival, mert attól nincs bajuk.
Tapasztalat egyébként, hogy semmilyen szer nem segít, majd kinövik. A mieinknek már egyre ritkábban van ilyen. 2 hónapos koruk körül majd elmúlik.

LányokKép
A hétvégén babaruhabörze van a Récsei bevásárlóközpontban. Nagyon szép és márkás dolgokat árulnak. Nekem sikerült 2 overállt beszerezni jó áron a fiúknak.KépKép Ha valakinek kell ruha, bátran ajánlom.

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
hol van ez a récsei és mettől meddig van nyitva?
Milyen overallt vettél? zsákos vagy lábszáras és ha nem túl indiszk. mennyi volt/db?
köszi

BoriKép
így nagyobban is nagyon édi és mekkora haja vanKép
rengeteg a hajas baba.
hasfájást Cat leírta, még annyi hogy B álmában is felvisított és húzta a lábát, vörösödött a feje és rettentően grimaszolt. egyébként pedig pukizni és kakilni is tudott rendesen, ez állítólag nem függ össze szorosan.
nekünk az idő segített és a szopi közben sok büfizés.
szélcsövünk is van, de mire azt beszereztük elmúlt a hasfájás.

orrdugulás: férjed próbálja ki magán, utána engedni fogja. én is kipróbáltam. nem kellemes, de nem olyan brutális, mint amilyennek tűnik. és jobb egy perc kellemetlenség, mint neadjisten egy arcüreggyulladás
tüsszentés nem feltétlenül megfázás, pici szösz-por, bármi irritálhatja. b rendszeresen tüsszög

edit (aki nem használ nagy betűket, mert babája a karjában piheg épp )

Edit
Kép

Kép
reditke

cat közben megtaláltam a weblapjukat, köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Én egy Adams és egy Marks and Spencer overállt vettem, amik szárasak, 5000 Ft volt a kettö, némi alkudozás utánKépKép Nagyon szép ruhák vannak, egy vagyont ott tudtam volna hagyni. Gondoltam is Rád, mert voltak nagyon édi "nagy fiús" Next pulcsik Bálintra valók. Az én kis csöppjeimre még többnyire nagy volt minden. Inkább 68-as ruháktól volt választék.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
szuper, nagyon köszönöm. Ez tényleg szuper ár én eddig 6-8000/db-ért láttam overallokat. nem is vettem eddig.
Ha apa hazaér, bevállalok egy városi túrát vagy holnap. bálintot most nem visszük, szar az idő és kicsit hőemelkedése is van.
Még annyi, hogy ez a bev. kp-on belül hol van és hogy vannak nyitva szerinted? nem akarok elmenni olyan messzire potyára.
Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Ma már ne menj ki, mert bár 6-ig vannak, de a barátnőm mondta, hogy 4 után elkezdett oszlani az árusok 1 része. Viszont holnap reggel 9-től megint ott vannak, du. 6-ig hivatalosan. Ha belépsz a bejáraton az épületbe, rögtön balra van 1 nagy terem és ott van a börze. Van vagy 100 asztal, rögtön meglátod.KépKép Hidd el megéri kimenni!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Tegnap adtam Márknak homeopátiás bogyeszt, chamomillát és colocynthist javasolt a doki, és me, volt este szinte semmi hasfájása. Nagyon örültünk. Aztán ma megint kapott délután és az esti fürcsi utáni alváskor felsírt nagyon.nagyon, visított, rángatta a lábait és a hasából nagyon furcsa, hangos kutyogó hang hallatszódott. Jól megijedtünk, de szerencsére csk 2 percig tartott, most alszik újra. A férjem azt mondta, hogy dobjuk ki a fenébe a bogyókat, ne adjunk neki többet. Én arra gondolok, hogy mivel vízben kellett feloldani, meg tejcsivel összekeverni, lehet, hogy a víz szokatlan volt a pocijának, vagy a bogyók kis hasmenést is okoznak, mert elég folyós volt a széklete és az is kutyoghatott a hasában. Tanácstalan vagyok. Tapasztalt valaki már hasonlót?

Márti, Magi, édesek a babák! Kép

Edit, Bálint köldökének használ a ragasztás valamennyit? A bőrét nem viseli meg? Egyből kidudorodott neki vagy csak később jött elő? Nekünk egyelőre nem kell ragasztani, de eléggé kidudorodik neki és csak fokozatosan jött elő a sok sírástól.

Várom már a 3 hónapos kort, hogy elmúljon ez a hasfájós időszak...

Még egy kérdés: a 2 hónapos oltást hogyan viselték a babák, akik már megkapták? Nekünk jövő héten lesz esedékes.

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok,

mostanra sikerült megint géphez jutni - úgy látszik, Peti nem pártolja nagyon a barátkozós törekvéseimet. Kép Azért igyekszem.

Nikk,
de, hollandok vagyunk félig. Merre laktál? Mit csináltál? Beszélsz is hollandul? Mostanra már teljesen egyértelmű, hogy Peti mondja a rettentő hrrr hangot Kép De mást is mond, van amit képtelen vagyok utána mondani, nem tudom, milyen nyelvben lehetnek ilyen hangok...

Edit,
segítség!! Ti hogy szedtétek le a ragacsot a hasáról 3 hét után? Nagyon parázok tőle, még van 1,5 hét, de olyan fixen rajta van, hogy borsódzik a hátam a leszedés gondolatától... Kép
És mit csináltatok vele, hogy ne legyen vizes fürdetéskor?
A Heim Pálban én is a folyosó közepén szoptattam, nekem az tetszett még, hogy a 2 hónapos babával a kezemben az emberek jól megnéztek majd ültek tovább, véletlenül sem jutott eszébe senkinek, hogy átadja a helyét (nem a beteg gyerekekre gondoltam, csak a 23. családtagjukra). Így aztán mi jóval arrébb ültünk le, ahol nem volt rendelő - így emberek sem - és a párom állt sorban az ajtónál, hogy halljuk, amikor hívnak. De rettenetes állapotok vannak ott tényleg. Kép

Macsek,
Petinek semmi baja nem lett a 2 hónapos oltástól, a dokink azt mondta, nagyon ritka, hogy egy baba belázasodjon tőle. Csak maga az oltás nagyon KépKépKép. Nekünk sajna közeleg a 3 hónapos, már előre be vagyok tojva. Kép Meg attól, hogy az utána következő 3 külön döfés lesz - szegény kicsim már egy tűtől is totál hisztérikus lett, mi lesz így velünk, ha 3x szúrják meg??? Nem tudtok esetleg valamit, nincs ennek valamilyen kombinált változata - ha kevesebbet kínoznánk a gyereket, az nekem minden pénzt megérne.
babs

Sziasztok!

Én eddig csak olvastalak benneteket, nekem a 2. babám született szept. 23-án Domonkos. ( a tesó Levente 2003. 01.09.)
A homeopátiához akarok hozzászólni. Mi már kb. 2 hete esszül a bogyeszt hasfájára ( dioscorea), én nem higíthatom, hanem a szájába pottyantom és nem teszem le addig amíg a szájában van. Nekem az unokanővérem jav. ezt, gyerekorvos, szerinte ha félre is nyelné nem okoz gondot mert pill alatt felolvad és felszívódik. Az egész homeop. lényege pedid a kevergetés -rázás , én ezért sem oldogatom és így kényelmesebb is. Nekünk ez bejött!
Valaki tudja mi értelme van a köldök ragasztásnak sérv esetén? én mindenhol azt olvasom hogy felesleges és a bőrének káros!!! Nekünk is van, jövő hétenn készülünk dokihoz velee!

Kinga
döngy

Cat Kép
Köszönöm szépen a Récsei-s infokat, holnap délelőtt megnézzük és majd beszámolok mit sikerült beújítani.

Macsek Kép
Nekünk ujjbegy méretű van/volt és kb. 1 hónapos korban jött elő. nagyon sokan feleslegesnek tartják a ragasztást, mi is dilemmáztunk sokat, de végül a ragasztás mellett döntöttünk. Hát hogy segít-e? 3 hét után sokkal szebb volt én azt hittem már nem is kap újabb csíkot, mert szerintem tök elmúlt, de kapott újra. nem tudom mi a jó.

BabsKép sebbenzinnel le tudod úgy szedni szépen lassan, hogy meg sem érzi a baba. Elkezded az egyik sarkán pici vatta darabbal áztatni és szépen le lehet szedni.,
Fürdést utáljuk, mert ő már úgy pancsolna meg mi is vele. Apa tartja a víz felett szinte, én meg mosdatom. nagyon szar, de ez van.

2 hónapos oltás: semmi baja nem lett tőle, ennél ritka a láz (bezzeg a 3 hónapos-előre utálom). Mikor belé szúrták sírt nagyon, aztán egész hazáig. gyorsan cicire tettem vigasztalni, attól bealudt és aludt pár órát.
Na jó éjt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Szegény Benedekem, mint már írtam, beállt a 4-5 naponként egy kaki gyártásra. Ma volt az 5. nap, délután szegény már erölködött, tiszta piros lett a feje. Ráadásul azt hiszem, kicsit összekeverte az ingereket, s állandóan szopit kért, de hamar kiköpte mindig a cicit.
Úgy gondoltam, segítek neki. Először hőmérővel próbálkoztam, látszott is a hőmérő végén, hogy a kaki már célközelben van, de nem segített. Ezután nekiálltam kicsit tornáztatni, hátha a mozgatás segít. Közben lemértem a hosszát, 61-62 cm. Ez se segített, de a baba legalább jól szórakozott, végignevetgélte. Ezután, mivel legutóbb meztelenül, a nappaliban a mérlegen jött meg a kaki, gondoltam, levetköztetem s lemérem, hátha megjön tőle az ihlete. Megjött, csak másra. Jókora adag pisivel mosott szegénykém arcot, pont telibe találta. Legalább sikerült lemérnem, most lépte át a 6 kg-ot! Kaki nincs, ellenben lett soronkívüli fürdés. Végül belealudt a fáradalmakba.

Tegnap járt nálunk a védőnő, neki is szóltam a ritka kakilásról, ő azt mondta, hogy előfordul, hogy ilyen idős korára a baba emésztése már igen hatékony, s mivel az anyatej a tökéletes táplálék neki, gyakorlatilag 100 százalékosan megemészti, s nem nagyon marad salakanyag. Csak akkor fog javulni a helyzet, ha már rostosat is eszik majd. Javasolta még a nagyon cukros tömény kamillateát, amit már kipróbáltam, s azóta is azt találgatom, mivel lehet kimosni a kamillafoltokat, mert Benedek az egészet a szája sarkán eregette ki... Mivel csak így az 5. nap táján viseli meg a dolog, nem egy hasfájós baba, így abban maradtunk, hogy hagyni kell, majd a maga tempójában intézi a dolgokat.

Két napja hullafáradt vagyok, ennyire fáradt talán csak a 3. héten voltam, amikor kevés volt a tejcsi Benedeknek, s rengeteget sírt az éhség miatt. Az elmúlt két hétben kifejezetten keveset evett, kb 80 gr-okat egy alkalommal, nem is gyarapodott sokat. Két-három napja meglódult a dolog, most meg nem győzöm utolérni tejcsivel, az utóbbi 3 napban 17 dkg pluszt szedett fel. Lehet, hogy ez már a három hónapos táplálkozási bumm? (Szerdán töltötte be a 11. hetet) És nem akar aludni, szinte egész nap fenn van, tegnap éjjel háromnegyed kettőig fenn volt, a cicim teljesen kiürült, gondoltam, hátha még mindig éhes, melegítettem neki tejet, ivott vagy 5ml-t, aztán kidölt, mint akit fejbevágtak. Ehhez hozzátartozik, hogy én már este 8-kor bőgtem a fáradságtól. Lassan mégis elfogadom anyám unszolását, hogy menjek haza egy hétvégére hozzájuk, ő majd Benedekezik, én meg alszom. Csábítana az is, hogy jövő hétvégén hazamennek a nővéremék is a 4 hetes kislányukkal, akit még nem is láttam. Bár ha egyszerre mennénk haza, anyámnak össze kellene állítania még egy gyerekágyat, de megoldja.

Kormi

Kormi

kormi

Sziasztok!

Ezt egy másik topicban találtam, de mivel itt elég sokan érdeklődünk a hordozókendő iránt, gondoltam, megírom a címet:
http://hordozokendo.lap.hu
Még olyan oldalt is találtam innen kiindulva, ahol ikreknek mutatnak hordozási pozíciókat.

Kormi

Kormi

kormi

Macsek!
Kép sajnálom, hogy rossz tapasztalataid vannak, de szerintem ne ítéljetek túl gyorsan.
Lehet hogy a bogyók nélkül még tovább üvöltött volna a gyerkőc. Mi nem keverjük tejjel is, csak vizzel, nektek ezt külön javasolta a doki néni? A kuttyogás nálunk alapban sokszor volt/van, pláne, ha hirtelen üres hasra zabbant be rettentő mód. Ilyenkor alapban is volt fosi. Azt tudom, hogy a chamomilla okozhat hasmenést. Esetleg ha még egyszer észleled, hogy ilyesmi van, próbáld meg chamomilla nélkül! lehet, hogy hülye kérdés, /előre is bocs a feltételezésért/ de a vizet ugye felforraltad?
Nálunk úgy tűnik használnak, egyre jobb a helyzet. /de nem merem elkiabálni.. Kép/ Az is lehet hogy csak kezdjük kinőni!

Cat! Kép 2 hónaposan kinövik?! Fő azt optimizmus! Kép Mi tegnap voltunk 12. hetesek! KépKépKép Azért remélem a Ti hamarabb kinövitek! Kép

Linato! Én nem mertem inni a Rooibos teát, mert nem tudtam, hogy annak a hatóanyagai mit tartalmaznak, nem okoznak-e hasfájást.. Ezek szerint azt lehet?

Babs! 3 külön oltás?? Biztos ez? Mi kettőt kapunk majd, de azért mert az egyik a DIPERTE /diftéria, tetanus és szamárköhögés ellen/ és még valami mást, de most hirtelen nem jut eszembe mi.. Meg a Szabin cseppek esedékesek ilyenkor, de az nem szuri. A diperténél viszont állítólag nagyon bedagadhat a helye, és lázas is lehet a manócsek Kép Vagy teljesen rosszul tudom?

Kinga! Üdv köztünk, gratula a babához! Kép Babsnak is irtam annak idején, hogy nekünk azt mondta a doki néni, hogy nem kell ragasztani, mert mostanában a sebészek azt már nem szeretik, és ha már tartani tudja a fejét miközben a kezénél fogva magad felé húzod, erősödik hasizma, és magától el fog múlni. Nálunk már alig látszik, pedig még a fejtartás sem működik igazán.. Kép Babséknak mégis ragi kellett. Azt hiszem ez a köldöksérv méretétől függ... Szerintem hallgass a dokira, csak tudja! Kép

Editke! Én a Tescoban vettem pénteken szuper overallt 2999-ért! Itt a kép, ilyen volt kékben is (56 és 68-as méretben, de elég bő lére van hagyva a méret, mert a nagyobbat vettem és még rettentő nagy! ) Belül finom thermovelur-szerű bélése van, jár hozzá kiskesztyű és be lehet fűzni a hordozó övét! Kép
Kép

Azt mondják, hogy a 3. héten, a 6. héten, a 3. hónapban,, ill. a 6. hónapban ugrik meg a tejigény. Mostanában úgy érzem, hogy kezd estére kevés lenni Lilinek a tejcsi, sőt 3 hét átaludt éjszaka után a babus ismét felébred éjjelente egy zabbantásra. Szerintetek ez lenne a 3 hónapos megnövekedett igény? Mikorra áll be vajon a tejcsi az új mennyiségre? Vagy csak megint hagyom "elkanászodni" a gyereket?

Én különben leszoktattam arról a manót, hogy csak mellen aludjon el, mert ez is a szopik összefolyódását és a hasfájást segítette, de csak 2 hónapos kora után... Persze lehet hogy én túlzottan a porosz nevelés híve vagyok: "szigorúkiságybanalvás", "cicinélkülelavás", "nemcsakkézbenfentlevés"... Talán önzés, de így szerintem neki és nekem is könnyebb, hiszen nem csak akkor vagyok jó anyuka, ha állandóan egymáson csüngünk majomszeretettel, hanem ha tudok eleget enni, inni, wc-zni, főzni, stb, ahhoz, hogy rendesen legyen tejem, jól tudjam táplálni, és normálisan zajlódjon a család élete.. Hülyeség?

Na jóéjt, legyetek jók, vigyázzatok a babókra!

Macs
maccs

Kormi! Kép

Látom ugyanazzal a gonddal küszködünk tejcsi ügyileg! ! Kép

A lázmérőzésedről jut eszembe, hogy valaki kérdezte, hogy lehet még kicsalogatni a kakit.
Az én tippem: 2gr-os glicerines végbélkúp. /mivel ez hiánycikk szokott lenni, jó a felnptt is, a 3gr., félbe kell vágni, és én egy kicsit a kezemmel megmelegitve le szoktam "kerekiteni" az éleket/. Ha már a popóban ott van a kaki, gyűlik de nem jön ki, akkor az kihozza. Lehet hogy, pár órát várni kell (nekünk volt olyan, hogy az egyik szopnál megkapta, a másiknál jött ki akaki, de kijött!), ha hatásos és nem drasztikus. Bár túl gyakori alkalmazását nem ajánlják!
És még valami!

Beszti! Nem akarom a többieket ezzel untatni, de egy ismerősöm szoptatása miatt érdeklődnék. Elég speckó az eset. 1 hónap /betegség miatti/ kihagyás után lehet-e újrakezdeni a szoptatást, egyáltatlán biztassam-e, vagy csak feleslegesen adom a lovat alá? (Június eleji a baba, tehát még bőven nem kellene elválasztani...)

Bocs, ha kicsit sok voltam!

Macs
maccs

Maccs!

Ha ő is szeretné, akkor mindenképpen biztasd. Még nem telt el nála olyan sok idő, hogy ne tudná folytatni. Keressen meg szoptatási tanácsadót.
"Poroszos" nevelés: én is sokmindent gondoltam az első gyereknélKépKép.

Orsi!

Több pozíció van, amit már újszülöttkortól lehet használni. A bababolt.com-on azt írják, hogy érdemes mielőbb elkezdeni a használatát.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Maccs! Judy! Azt hiszem az anyáklapjában is benne volt, hogy a Rooibos tea nagyon jó hasfájásra a piciknek. Én is szoktam inni, nagyon szeretem, szerintem fincsi.

Nekem a barátnőm szokta hozni a Biopiacról.

Lau! A kicsik már meggyógyultak, én már régebben. A két nagyobb még köhög egy kicsit, de már nem vészes.

Bori! Javítottam a táblát.Kép

Most nem rakom fel, mert már ezen az oldalon van egy, majd holnap.Kép

Maccs! Úgy tudom legalább 60 nap míg elapad a tejci. És ha valakinek volt, annak vissza lehet hozni.Kép Olyanról is hallottam aki nem is szült, hanem örökbefogadott babát és neki is beindult.
linato

SziasztokKép

Tegnapi napunk szörnyű volt, már nem tudom, hogy a vihar, vagy a hasfájás volt-e a bűnös. Még szerencse, hogy éjjel angyal a ded, különben kidőlnék...
Homeos bogyót nekünk is kétfélét ajánlott a dokinéni, de még csak az egyiket sikerült beszerezni. Még nem próbáltam ki. Most Magika ötletén felbuzdulva a laktoherbet próbálom, eszembe jutott, hogy Gergővel végig ittam, és ő nem volt hasfájós. Aztán lehet, hogy nálunk is csak az idő segít majd...

Bori
ahogy mondani szokás, ha bizonytalan vagy, hogy hasfájós-e a babád, akkor nem azKépKép Mert az annyira egyértelmű sajnosKép
orrszívás: tényleg nem annyira brutál, mint amilyennek kinézKépKép

MaccsKép
Szopis tanácsadók tutira tudnak segíteniKép Nekem Gergővel majdnem elapadt már a tejem, 10-20-30 grammokért küzdöttünk a 3-4. héten. Aztán a Szoptanít (sns) nevű eszköz segített rajtunk, a lényege, hogy szoptatás közben a ciciről kapja a pótlást a baba egy kis csövön keresztül, így több inger éri a mellet, nő a tejmennyiség, lehet csökkenteni, majd elhagyni a pótlást. Én utána 15 hónapos koráig szoptattam Gergőt. Kicsit macerás felszerelni meg tisztítani, de mégéri. Mi a Megatoysban vettük anno. A Szoptatás c. könyvben is van róla szó, és tényleg örökbefogadásnál is ezt használják.

KingaKép
ÜdvKép Nálatok is kicsi a korkülönbség, ahogy látomKép Nálunk 23 hónap a két fiam közöttKép Hogy bírod?

KormiKép
KitartásKép Engem is csalogat haza anyukám, de mondtam neki, hogy amíg ilyen sírós marad, inkább maradunk. erre azt mondja, pont azért menjünkKépKép

Megrendeltem a hordozókendőt, már alig váromKép Ha meglenne, már elmennék délután a fiúkkal kiruccani, de nélküle inkább nem.

Oltás: én előre félek tőle, Gergőt annak idején az összes nagyon megviselte, mindig lázas volt, mindig bedurrant a lába és napokig csak kézben volt elKép Egyébként erre is vannak homeos szerek.

puszka:
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?