A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

sziasztok!

hát mi is itthon vagyunk már,de mostanra csendesedett el végre minden...
Kiara nagyon elfáradt a mai napba...

én holnap korán kelek,megyek a Sotéra genetikai tanácsadásra.
kicsit be vagyok tojva azért...

katy!
Petra tényleg nagyon nagylányos már.

lois!
mi újság veletek??

Kép
Kép
csibe83

én is teszek pár képet...

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!!

Örömmel látom,hogy amióta újra ennyi terhes kismamánk van,felélénkült a topic is :lol:

Csibe! Igen,Dodi jól mondja,mi még nem próbálkozunk,majd kicsit később :lol: Szerintem Lois lesz a következő,itt sunnyog,aztán egyszercsak bejelenti,hogy jön Zétény tesója :D

Katy! Mekkora lett Petra!!Nagyon szép kislány!!

Jelentem mi is betegek vagyunk :cry: Kezdtem én,aztán jött Lili,de úgy tűnik rajta 1 nap alatt át is szaladt,de mára apa lett szarul,úgyhogy két gyerekem van :D Mert Lili is nyűgös még,így egész nap nyafog nekem,feltűnően unatkozik is.

Tényleg! Nálatok mennyi játék van elöl a gyereknek? Mert én ma elpakoltam egy párat,amivel már nem játszik.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!
Én rendszeresen átnézem a játékait. Amihez már nagy, azt eldobozolom, így csak olyanok vannak elől, amikkel játszik. Ezek közül is valami játéktartó dobozban van, valami a szekrényében (a nappali egyik ajtós része az ő játékaival van tele, onnan szokott válogatni), néhány dolog pedig az asztalán. A könyvei a könyvespolc alsó polcán vannak, hogy elérje, de azért rend legyen.

És van még olyan játéka, amit meg sem kapott, mert pl. karácsonykor is annyi játékot kapott, hogy több dolgot elraktam és apránként adom neki oda.

Kép
katy76

Nyuszi: Nálunk a hiányos bútorzat miatt elég sok játék elöl van, de pl a bébijátékait elrejtettem a kisasztala belsejébe. Pont a hétvégén jött rá, hogy az asztal lapja leszedhető és megtalálta a kincseket. Azt a boldogságot láttátok volna :lol: :lol: :lol:

Jobbulást nektek is!

Képzeljétek tegnap voltak itthon a sógornőmék( kozmetikus) és bemért minket az ingájával és kaptam egy lávaköves kezelést is. Én hiszek ezekben a dolgokban, a vetélések után az ingája azt mutatta, hogy ezeken a területeken blokkoltak az energiáim és akkor is kaptam egy kezelést, meg használni kezdtem a testgyertyát. Lehet, hogy ez, lehet, hogy az utro amit a doki írt, de használt :lol: Már akkor is 1 lányt és 1 fiút mutatott az inga mindkettőnknek és tegnap is :lol: :lol: Ők nem tudják a kistesó programot, mi meg csak mosolyogtunk apával. Aztán majd meglátjuk, hogy igaza lesz-e :lol:

Munkahelyemről ma ismét elkeserítő hírek érkeztek, annyira utálom ezt a bizonytalanság érzést. Pedig még 20 év mire lejár a lakáshitelünk, hacsak nem nyerünk a lottón :roll:

Hédi felkelt :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Bár nem vagyok kismama, de Hajdú Krisztához schnellbe egy időpontot nem sírsz ki??
Megnéztem anno Zéténnyel a kockázatbecslésemet, a béta-HCG 0.64 MoM volt, a PAPP-A 0,66 MoM. Már ha ez segít valamit. AZ tarkóredő 1.8 volt. Az itthoni dokimnál 1.9 mm.
Down :arrow: 1:12247,
Edwards :arrow: 1:159252,
Patau :arrow: 1:539994
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.01.31 16:15-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
nekem ez a mostani:

Terhességi kor a vérvételkor:
13 hét 4 nap (utolsó mensesből számítva)
12 hét 6 nap (ultrahang/biometria alapján)

A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A: 1107.70 miu/L 1.96 MoM
Szabad ß-hCG: 18.20 Ng/ml 0.97 MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.40 mm 0.89 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: Alacsony kockázat
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 33 000
Kockázat az Edwards-kór előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

és a Kiarával annyit tudok,h 1:11000hez volt a down kór,m összehasonlítottam...

én ma voltam genetikán.mindent rendben találtak,bár nem éreztem,h
olyan körültekintően mondaná el az orvos,mint Kiaránál,de az is
igaz,h most feleslegesen mentem állítólag,m a korrigált afp értéket kell
csak nézni és az jó volt...
uhun már olyan kis pufók volt a pofija,de sajna grammot most nem
becsültek csak megnézték mindenét...

Boo!
ha aggódsz akkor sztem keresd fel a Hajdú Krisztinát.asszem az
istenhegyin uhus,de állítólag ő a legjobb a szakmájában,viszont
fizetős ha jól tudom és nem tudom mennyi...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép
csibe83

Boo!
A 200 éves embert is láttam már többször, az is sírós-pityogós :roll:

Nyuszi!
Jobbulást Nektek!
Nem is sunnyogok :roll:
Játékok?? Nekem is szanálnom kéne, mert még a ládáiban figyelnek babás csörgő izék is :oops:

Tike!
Akkor hajrá kisöcsi :wink:

CSibe!
Kiara nem semmi csajszi, látom a pózolás is nagyon megy :lol:

Czigka!

Én totál azt hittem, hogy valahol az Északi-középhegységben laktok :oops: :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
A vártnál rosszabb kockázatbecslésű kombinált teszt eredményeket is máshogy értékelik az orvosok, valaki 1000 alatt már amino-t csináltatna, más csak akkor ha 100 körül van az amnio kockázata miatt. Hajdú Kriszta azt hiszem 1000 körül már pártolja, a'szem Pocok mondta, mert ők rákérdeztek. Pocok??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Én is megnéztem neked:
Down-kór: 1:2 800
Edwards-kór: 1: 31.000

És oda van írva vastag betűkkel, hogy " a Down-kór kockázata az insulin függő cukorbetegség tényének figyelembevételével került meghatározásra". Tehát nekem ezért lett a többiekénél magasabb a kockázat.
Ne izgulj, H. K. a legjobb, akihez mehetsz,ős ő teljesen egyértelmű választ fog adni :wink: . De ne görcsölj ezen, tuti nincs baj, sok összetevős dolog ez!
Ha belegondolsz, még így is nagyon-nagyon kicsi a valószínűsége :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
30 %???? Ezt meg honnan a francból szedted?? :shock: Azért ennyire nem vészes a helyzet. Én 2- 3 %-os vetélési arányról tudok és slussz.
Számtalan lányt ismerek, aki átesett ezen vagy a chorionbiopszián (ott rosszabb kicsit a statisztika), és minden baba megmaradt :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

De valahol alacsonyabb a ráta, ez intézetfüggő. Néhol 1-2 %-ot lobogtatnak csak. Maga Hajdú Kriszta is végez amniokat.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

igen, loisnak igaza van, 2-3% a vetélési kockázat az amniora. Sztem ha parázol, csináltasd meg - nekem is volt Nimródnál, kellemetlen, ennyi, de nem fáj. Utána pár nap pihi.

Nekem most kb 1:5000 lett, nem emlékszem pontosan (a papír meg lennt a kocsiban), azt mondták hogy ebben a korban (36) ez a lehető legjobb eredmény, most azért nem csináltatok amniot.
HK anno azt mondta hogy ő az 1:1000 körül javasolja az amniot.

Ne parázz, csütörtökön ő is tutira megnyugtat majd!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

30%?!?!?!?!?!?! Boo, ezt hol olvastad? A hogyan paráztassuk be az amúgy is kétségbeesett kismamát.hu-n? :twisted:
Én is legalább 5 amnios kismamát ismerek, és senkinél nem okozott gondot (és mindegyiküknél egészséges baba lett) :D . Én is 1-2%-ról tudok!

És beszéltem anyuval, azt mondta ő amúgysem szereti ezeket az arányszámos eredményeket, mert ezeknek inkább van matematikai (valószínűségszámítás) alapja, mint orvosi. Ráadásul neked az előző baba, meg hogy 30 felett vagy... sokat nyomnak a a latba. A tarkóredő vastagsága viszont fontos, de az uh-zás is elég szubjektív dolog! Ezért kell hogy többen lássanak :wink: .

És anyu azt mondta, hogy ha már valószínűségszámítás: "Ugyan mennyi annak az esélye, hogy két barátnőnek dawn-os babája szülessen? Egy ilyen ritka betegség esetén?"
Szóval nyugi, nem eszik olyan forrón a kását :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Megnéztem én is Hédivel az eredményemet, nekem a 12. heti vérvételnél, ami uh szerint 12+5 volt down-ra életkor alapján 1: 1308, hoz, számított kockázat alapján kevesebb, mint 1: 10.000-hez, tarkóredő: 1,8 viszont a 16.heti vérvétel uán a down eredményem 1: 1161-hez lett és nem küldtek amniora és teljesen egészséges babám lett.

Egyébként én is azt akartam írni, hogy van egy csomó ismerősöm aki amnion volt és nincs egysem ahol baj lett volna utána, de legalább tényleg kiderül a neme :wink:

tike

sziasztok!

na az tök jó,h a Hajdú Krisztina ilyen hamar fogad...
legalább te is hamarabb megnyugodhatsz...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
Pedig de, kútfejből halásztad :lol: :wink:
Szuper hogy máris fogadnak a géndiagnosztikán. Szted megismétlik a laborvizsgálatot is? 13.5 hetesen azt már nem lehet??
Tarkóredője szerintem okés a babának, a 2.2 még bőven belefér a ref. tartományba.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
Mi van azzal a hsz-szel ami elszállt?? Mert én kérlek számon tartom ám, hogy lusta voltál újra bekörmölni :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Most akkor már sosetöbbet nem talizunk?? :(

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

tényleg...
ha úgy alakul,akkor lehet én is csatlakoznék,ha lehet még?!
apa is elmegy 2hét múlva hétvégén és én is kaptam kimenőt valamikorra...

Kép
Kép
csibe83

Lois!

Na te csak lapíts, mert a múltkori is miattad maradt el :twisted: :lol: :lol: ! Neem, csak viccelek :wink: .
Felőlem mehet, én elég ráérős vagyok :lol: .
De akkor, hogy legyen vmi támpon: jövő hét szerda? Péntek?

Czigka!

Úgy rémlik, minta annak idején te linkeltél volna beegy oldalt, amin hétről hétre belsőkamerás felvételt lehetett nézni magzatokról. Én azt annak idején betettem a kedvencek közé a nagygépen, de mostanra eltűnt :evil: .
Nem tudom mi volt az véletlenül, vagy nincs meg valakinek, csajok?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vagy lehet persze játszóház is. mármint az is! :D

Csibe!

Jaaaaj, ne máár, te ne gyereeee :? .
:wink: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gyerekkel nekem bármikor jó. Mamatalira a kövi péntek-szombat nekem nem, mert kimenőt adtam az uramnak. Kettőt. Mer' annyira jó fej vagyok 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Csibe!
Szuper, jó lenne találkozni személyesen is :wink:

Dodi!
nem is miattam maradt el :roll: Csak írtam, hogy én nem megyek, és emiatt annyira beleestetek a depresszióba, hogy inkább lefújtátok :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi!
én linkeltem szerintem anno azt a hétrl hétrét,de már én sem találom,
pedig kerestem...
régen ott volt ahonnan a mostani vonalzóm is...
az a baj,h sajna nekem tudjátok apa tök hülyén dolgozik,így
nekem inkább csak a péntek lenne jó.

Kép
Kép
csibe83

Most péntek 8) ?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nekem oké :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nekem nem jó sajna,m monoron vagyunk apuméknál..
de miattam nem kell elhalasztani...
sok idő van még májusig...simán eljutok addog egy talira... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Visszakerestem, és Botonddal ilyenkor már több, mit egy hete folyamatos hányingerem volt. Egyfelől juhuuu, hogy most nincs :lol: , de másfelől ez nem utalhat semmi rosszra ugye :roll: ? Másik baba, másik terhesség?
Mert akkor csak juhuuu :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Most pont te jössz ilyen lüke kérdéssel????? :lol: :lol:
Minden terhesség MÁS!!!! Tessék bólogatva tudomásul venni, és nem a tüneteket aggódó képpel analizálgatni!!!
És ilyen okos jó tanácsokat majd én is kérek vissza, ha bekapom a legyet! :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois!

Igenis :lol: !
Jó-jó, csak ahogy olvasgattam a régi hsz-einket többen írtak akorábbi vetélésükről,meg Breki írta, hogy mennyire örül a hányingernek (Árminnal), mert neki az angyalkájával nem volt,és ez bizony biztos intő jel volt :roll: .Tudom, hogy ez hülyeség, de azért hagytam belemászni a gondolatot az agyamba :twisted: :lol: :lol: .

Amúgy viccen kívül sztem a Femibion miatt nem vagyok rosszul :roll: . Botondnál Elevittel kezdtem, és piszok carul voltam, aztán ahogy elfogyott, és Femibionra váltottam, azonnal elmúlt!
Eleve azért váltottam, mert többen írták róla, hogy elmúlt tőle :wink: . Most meg élből azzal kezdtem, és kutya bajom.
(Vagyis most is kis híja van, hogy ne fejeljem be a laptopot, de ez nem olyan gáz :lol: .

Ja, a babatervezők otthonán olvastam, hogy nyugodtan ihatok napi 2-3 kávét, és mivel a teában meg a kolában kevesebb a koffein, abból még többet, de azért a kóla ne haladja meg a 2 litert :shock: :shock: :shock: . Hááát, azért elbeszélgetnék azzal, akitől ez az infó beszivárgott :twisted: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Én az első, elvesztett babámmal is émelyegtem, nem nagyon ámde biztosan. Ugyanúgy mint Zéténnyel.
Nem tudom mi az összetétele a két vitaminnak, talán a Femibionban több a B6, azért voltál kevésbé carul. Bár lehet csak véletlen, mikor váltottál? Nekem szinte napra 10 hetes koromban múlt el, ha szedtem volna valamit, tuti arra fogom :wink:
Kávé :arrow: Én csak műkávét iszom, a'szem mikor terhes lettem átálltam a napi egyre (előtte ittam egyet délután is), de később ittam néha újra kettőt, mert annyira gáz volt a vérnyomásom, hogy nagyon rám fért.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Dodi: Nekem anno az exdokim mondta, hogy milyen jó, hogy hányingere van, mert erős terhességre utal. Azóta már tudom, hogy ez egy hülyeség, de mégis az ilyen gondolatok hamar befészkelik magukat az ember agyába :twisted: :twisted:

Szóval első angyalka iszonyú feszülő cicik, egész napos hányinger, alig ment le egy falat a torkomon. Na ezek az erős terhességre utaló jelek egy 8 hetes angyalkát eredményeztek :twisted: Második angyalka mérsékelt hányinger - 12 hétig húztuk :( Hédivel eleinte nem volt semmi tünet, minimális hányinger és 2 hányás, de az is 11. hét körül. ja és minden alkalommal elevitet szedtem, és már onnan tudtam hogy babás vagyok, ha a bevétele után rögtön elért a hányinger. Érdekes módon azt minden babám visszaküldte :lol:

Rosszra csak az utal sztem, ha az erős terhességi tünetek hirtelen elmúlnak, de ez is csak a 12-13. hétig utalhat valami bajra, mert akkor már amúgy is normális ha elmúlik.

Én minden reggel kávával kezdtem a napot és Hédivel is megittam egy nagyon laza tejeskávét reggel és délután is. Bár nálunk már orvosi utasítás volt a 80-as vérnyomásomra :lol: Mondjuk szereti is a kisasszony a mai napig lenyalogatni a kávéskanalamat :lol: :lol:

tike

Sziasztok!

Boo

Rolónál:(12+6 Uhu szerint) 28 évesen
PAPP-A: 2,85 MoM
szabad hCG: 1,33 MoM
Tarkóredő: 1.9 mm
Kockázati értékelés Downra: 1:12 000
Kockázati értékelés Edwardsra: kevesebb mint 1:50 000

Natinál:(12+4 Uhu szerint) 30 évesen
PAPP-A: 2,59 MoM
szabad hCG: 1,86 MoM
Tarkóredő: 1.36 mm
Kockázati értékelés Downra: 1:14 000
Kockázati értékelés Edwardsra: kevesebb mint 1:50 000

Dodi

Sztem nem jelent semmit, ki hogy van a terhességek alatt.

KépKép

KépKép
ronmay

Hányingerem van :twisted: . Sztem tényleg a vitaminnal függ össze,mert mindig reggel veszem be, de ma elfelejtettem,és csak most vettem be, és carul is vagyok :? . Simán lehet, hogy csak placebo nálam, de annak jó :lol: .
Nagyon köszi az infókat, megnyugtattatok :wink: . Csak olyan szomrorú ilynekről olvasni :( .

Tike!

Nálatok kiderült,hogy mi volt a gond?

Én naponta egy 3 in 1-t iszom, sztem az sem vmi nagy löket :roll: . Amúgy nekem is brutál alacsony vérnyomásokat mértek, de nem voltam rosszul tőle legalább :wink: .

Bocsi, rohanok, megyünk vásárolni.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: nem :? Volt egy hysteroscopiám, ahol mindent rendben találtak a méhemmel, voltunk genetikai tanácsadóban, néztek egy csomó véreredményt és minden teljesen negatív lett. Voltam talpmasszázson aki szerint nem lesz itt semmi baj, csak méregtelenítsem ki a szervezetemet, igyak napi 4 liter mentes vizet, utána szedtem homeos cuccokat, elevitet, folsavat, testgyertyát használtam és ismét mint az előző 2 alkalommal elsőre megfogant, a menstruáció elmaradását követő napon brutál erős pozitív teszt ( az előző kettő is határozott pozitív volt), másnap doki. Ő jól meg is lepődött, hogy már pozitív lett a teszt, uh-n látszott a petezsák, kaptam utrogestan hüvelykapszulát napi 3x1-et, vigyázzak magamra bármi van azonnal jöjjek, ja és fogadtunk egy üveg pezsgőben, hogy ebből baba lesz :lol: )9. héten kontroll, szívhang, akkor ő már teljesen nyugodtnak látszott, hogy nem lesz itt semmi gond, utrot a 14. hétig szedtem. Szóval fogalmunk sincs,hogy mi lehetett, szerintem a sárgatesttel voltak bajok, na meg ugye az égiek így akarták :twisted: :roll: :lol:

tike

Dodi!
Olvastam valahol, hogy ezekben az 3 in 1 kávékban (én is azt iszom, csak én 2 in 1-et, cukormenteset) pont ugyanannyi koffein van, mintha meginnál egy rendes presszókávét.
Én simán 70/50-eket produkáltam a védőnőnél reggelenként, mondta is hogy én tuti nem agyvérzésben fogok elpatkolni :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.04.08 10:45-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

nekem ritka szar éjszakám volt,éjszaka arra riadtam,h becsinálok...
össze-vissza mozgott a belem...
olyan hasmanésem lett egy félórára kb...aztán mintha elvágták volna...
kicsit meg is ilyedtem,h tegnpa elkaptam valami vírust a sotén,de
szerencsémre nem...

én egyik babóval sem hánytam és Kiaránál Elevitet szedtem,most
meg éppen ha eszembejut akkor elevitet...

az ismerősöm most 10hetes.ő meg szentül esküszik,h így hányni és
rosszul lenni csak fiúkkal lehett,m neki ez a harmadik terhessége,
az első gyereke is fiú volt és vele is végig hányta az első 12hetet,
a kisfiával is és a mostani terhességébe is...
ezért ő úgy gondolja,h most is fia lesz...
de abba igaza lehet,h ez alkat kérdés is,m nekem nemtől
függetlenül egyik terhességemnél se volt semmi bajom...

Kiarával én is 3in1ben ittam minden reggel egy bögre tejbe öntve.
nekem egész életembe ennyi volt a kávém...
ennél erősebbet nem nagyon bírok inni...
még gimis koromba ittam egyszer capuccinót és konkrétan az egész
napot és éjszakát végigpörögtem... :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
csibe83

na most nézem,h kétszer írtam le,h nem hánytam egyik terhességnél sem... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 13:57-kor.
Vendég

Czigka!
Azért ennél árnyaltabb a dolog. Egy 1:500-as Down-szindrómás kockázatbecslést nem kompenzál s szonográfustól egy nyugodjonmeganyukamindenrendbenvan :( Sajna. Itt ennél több kell.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nekem a jövő hét péntek mégis jó "taliilag". ÉnUram el volt tájolva hogy mikor lesz a programja :roll:
Már ha valaki akar talizni :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?