A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Annus: jók az új képek!!! Milyen kis huncut,mosolygós Niki baba! :D

T Katinka: Nasivin orrcsepp,csecsemőknek 0-1 éves korig,ezt használjuk. Jelenleg egész jó a helyzet,legalább már jobban kap levegőt a gyerek. Sokat segít az antibiotikum is. Jobbulást Kincsőnek is!!!

Cicóka: na ja,iwiweseknek nem hoztam új fotót! :lol: Na várj,ez ma készült,így szeretik egymást Gyurkával:

Kép Bátyóval

Úgyhogy ez tejesen friss és iwiwmentes. :D
A csípőszűrésre mindenképp kérdezz rá,sztem minden kisbabának kötelező... :roll:
Amúgy akkor Barni is tök jól alszik,sztem próbálj vele nappal aludni!!! Valahogy pótolni kell az éjszakát! Éjjel én is nehezen alszom vissza. :?

Cicus

Kép
cicus78

háááááát én néha a dvd-t is bevetem, mesefilmmel, pedig nem terveztem ilyen korán...tudom, hogy nem látja még jól messziről, de változatosságnak egy ötletnek jó....ciki? :oops: leköti, bizisten!!
a játszószőnyegre már ráaggattam a fél világot :lol: de nem köti le sokáig....

Most jöttem rá, hogy valamit nem csinálok jól a játszócumikkal...
Mikor kifőzöm őket, vagy sterilizálóba rakom, zavaros víz kerül a cumi részbe, amit kinyomok ugyan, de nem érzem tisztának. Megpróbáltam már szétszedni a cumikat, de nem úgy működik, mint az etetőcumi, amit levesz az ember és külön elmos, nekem nem sikerült a műanyag részt levenni.. segítsetek, hogy kell a játszócumikat tisztán tartani???? :oops: :roll:

Ma egész jó napunk volt, rég láttam Barnit ilyen nyugodtnak, olyan boldog vagyok ettől!!!! :D

Ma megint 3x evett 160-at, a napi adagot 100-al átlépi, nem tudom mit csináljak, ha teával egészítem ki, vagy csak 130-at keverek ordít, amig nem kap utánpótlást :shock: Van, hogy heti 200-at gyarapszik! Ja, és 4 órán túl ritkán van el éjjel is kaja nélkül, ksi haspókom!!! :lol:

Kép
brumika
Budapest

Brumika: na akkor a Barnik együtt haspókok! :lol: Éppen most vacsizott az én Barnim is 160-at (70cici+90tápi). Szerintem ne aggódj, ha neki ennyire van szüksége, akkor... Sokáig én is aggódtam, hogy túletetjük, és nem akartam többet adni, mert jaj mi lesz. Hát úgy mint a te Barnid üvöltött, így előbb vagy utóbb, de úgyis megkapta, majd kidőlt és mi vele együtt, totál kilőtt idegekkel. A dokinő azt mondta nekem erre, hogy "ugyan anyuka, a gyerek tudja, hogy mennyivel érzi jól magát, hát adjon neki annyit".
Amióta ezt követem sokkal nyugodtabbak vagyunk mindannyian. És képzeld, tegnap pl nem evett sokat, sőt, átlag 90 körül, ma meg nyakalt. Ja, és éjjel nálunk is az 5 óra a max.

Cicus: köszi, édesek :lol: :lol:

cicóka

Nekünk a kengurura rá van írva hogy 0++ as tehát ujszülött kortól. De én csak 1 hósan raktam bele. A fejét meg tartja a kenguru is, legalább is a mienk ilyen:))

Sajna vagy szerencsére nem tudom, de nekem sok a tej, és hát gondolhatjátok milyen fájdalmas ha nem fejem le:(( szóval Launál volt mellgyulladásom, pont azért mert követtem a kereslet kinálat elvét. Csak úgy látszik én vagyok defekt, de nálam nem jött be. Én inkább fejem:))

Brumi 3x 160 az igen. Nagy étvágyu a fiad. Bár minden babuci más, de szép a heti gyarapodás is. Nálunk Pami az 70- 100 között eszik

Kép
Kép
pancsi76

cicus
már 3kor láztalan volt és nyügi se volt csak aludt végig hál'istennek...de nappal továbbra is megy a nyügi és a harc a kézben létért...egyenlőre ő a nyertes :? remélem lesz ez jobb is

tkatinka
"nem baj az" annak aki mondja biztos nem...mikor telemegy a szája olyan kétségbeesett képet vág és látszik hogy szenved....néha olyan mintha rágózna :shock: próbál megszabadulni a rossz szájíztől :(
én is refluxos vagyok tudom mennyire "nem baj"...
amúgy nem a bukással van a gond mert eszik annyit hogy az a mennyiség ne hiányozzon inkább a gyomorsav a gond hogy megmarja a nyelőcsövét torkát ha liftezik a kaja

cicóka
nem volt semmi vész...nem kinlódott csak én mértem lázat de ő csak átaludta..adtam este kúpot és 3kor már láztalanul ébredt kajálni...evett aztán megint aludt reggelig...szóval ez nem volt nagy szenvedés...a combija se fáj simiztem de nem érzékeny...stramm csaj csak ne akarna egész du. kézben lenni...akkor egy hangon se lehetne

brumika
én is a tv elé teszem azt is nézi nagyon mert a fények érdeklik...a csillárt is bámulja és ha nagyon süt a nap az ablakot is nézi...pedig érzékeny a fényre de a fényességek érdeklik...lehet hogy vissza kéne hozni a karácsonyfa égősort??? :roll: most pattant ki :idea: na holnap lehozom a padlásról...egy próbát megér :lol:
hú 160 az baromi sok de viszont ha a napi adagot csak 100al léped túl az az én védőnőm szerint még ok...nekem ezt mondta amikor ez volt a téma...akkor mi 150-el de volt hogy többel is átléptük...és azt mondta hogy az legyen a maximum eltérés...szóval szerintem ne vond meg tőle! mi is mostmár rendeződtünk...az adagokat is nagyjából tartjuk de mindig inkább kicsivel több és a súlygyarapodás is lassult....
a cumimosást én is kérdezem!nekem is benne maradt a víz és olyan opálos.... :?

Kép
menion
Budapest

fél 7kor evett uoljára...igaz addig nem maradt míg nem kapott repetát így megevett vagy 150-et...azt hittem kihányja de bent maradt...viszont azóta kissebb felsírásokkal de alszik :shock:
így biztos hamarosan ébredni fog...

nap közben megint össze-vissza evett :( apát átveri a palánkon...eszik 50-60at aztán kilöki a cumit majd fél-egy óra múlva vagy másfél megint éhes persze...és így szépen 3-4órán át megy az evés ami persze bukáshoz vezet...
Laci azt mondja nem tud mit csinálni vele mert nem eszik...hát nem tudom lehet hogy a gyerek ilyen rafkós hogy tudja hogy apával lehet ezt játszani? :roll: vagy valamit másképp csinál?

nekem meg ez a kézből ágyba passzolás nem megy...próbálkozom azzal amit a védőnő mondott hogy szék a kiságyhoz és onnan simi de nem tudom átverni...nem elégszik meg vele...nehéz!

Kép
menion
Budapest

jó lenne a nagyi...mondanom se kell hogy nagyon nagyon naaaagyon hiányzik az anyukám :( imádná a gyereket...jaj már megint bőgök :cry:

nem tudok rá gondolni úgy hogy ne kezdjenek potyogni a könnyeim....
minden más lenne...egész más!
ha élne nem jutottunk volna ide a tesómmal se de most a Lacival se...
mert azt kell hogy mondjam hogy totál mélyponton vagyunk...
ma már végleg kiborultam...napok óta "alszom rá egyet"gondolattal teszem félre a dolgait de ma eltört a mécses és azt hittem bedobom a tötölközőt...
na de megkérdezte mi bajom van és azt vettem ki a válaszaiból hogy nem direkt csinálja amit csinál és ezért megbékéltem...jól kifáradtam persze és dagadtra bőgtem a fejem és nincs is átbeszélve persze minden csak megkönnyebbültem talán hogy féligmeddig kiadtam a gőzt...
szóval nagyon hiányzik az anyukám! ő mindent elsimítana mielött egyáltalán elhatalmasodott volna

Kép
menion
Budapest

cicóka
hogy válik be a pihiszék?elalszik benne vagy inkább a játékok érdeklik?
nézegetem azóta is a vaterán és van mindenféle...rezgős zenélős világítós még buborékfújós is :shock:
de megláttam olyat ami meg hintáztatja a babát...na most már inkább arra hajlok hogy azt vennék de nem tudom mit szeretne jobban a rezgetést vagy a hintázást :roll:
a tiéteket 19900-ért adják de van használtan hiányzó db-okkal 7500 induló áron is....

ELEKTROMOS HINTA:
van akinek van? vagy látott ilyet? mik a tapasztalatotok???
ez pl a legdrágább a vaterán... ez 4 irányba lengeti 10 zenés és mozognak a játékok...
http://n1.vatera.hu/photos/86/81/2d55_1_300.jpg
de ez pl 8000.ft 5 zenés és csak 2 irányban leng....
http://n1.vatera.hu/photos/0f/e5/2d55_2_300.jpg

Kép
menion
Budapest

és bár ez aztán tényleg nem babavárós topik téma bocsánat érte... Lacitól kaptam emailben ezt:

GYEREKFÉRFIAK BALLADÁJA

Ha nő vagy, férfiként szerethetsz
macsót, lovagot, szépfiút,
végül úgyis a gyermeked lesz,
öledbe vágyik, s nincs kiút
ebből a kényszer-anyaságból,
szívedből szívja a tejet,
és mint vak kismacska, nyivákol
a férfi mind csak kisgyerek.

Mint óvodás a homokvárat,
épít izmot vagy karriert,
de kérj egy apróságot, fáradt,
unott lesz rögtön és ijedt.
Nem lesz társad, és nem lesz hősöd,
magad vagy csatába menet
utóvéded és előőrsöd,

Most rád hasal, harapja nyelved,
magáról úrként álmodik,
ha nedve kiömlött, elernyed,
s már alszik, nyála is folyik.
Mert nő vagyok, oltalmat vágynék,
de megtanultam, nem lehet,
hiába szerelem, jó szándék,

Herceg, ha sértő, amit mondtam,
hajtsd az ölembe a fejed,
csak altató volt, mit daloltam,
hogy minden férfi kisgyerek.

Kiss Judit Ágnes

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Jesszu Menion,Te aztán nem sokat alhattál!!! :shock: Örülök,h. Anna baba már jól van,igazából ennyi ez a lázas állapot oltás után,egy kúp és már jól is vannak. :wink: Na meg nekem pl. utána az egész napot és éjjelt átaludta! Persze enni kelt közben...
Viszont rossz volt olvasni,amiket írsz,mélypont,stb. Miért,mi a baj a tesóddal és a Lacival? :roll: Anyukádat sajnálom,részvétem! :cry: Nekem édesapám ment el 49 évesen (már 7 éve!),mai napig nem tudom elengedni... És ha Anyut is elveszteném... na ERRŐL NEM IS BESZÉLEK,MÉG CSAK GONDOLNI SEM AKAROK RÁ!!!
A babó-kajáltatással kapcsolatban az a véleményem,h. ahogy mi felnőttek,úgy ők is tudják,mennyi esik jól nekik és annyit esznek. Ha pedig tényleg túl sok,kibukja... na persze,amit írsz savas dolog nem jó,de mit lehet tenni ellene? Ha keveset adsz,követeli úgyis.
Ja,a vers tök jó!

Rólunk annyi,h. így a betegség alatt Zsófi EGÉSZ NAP alszik,csak enni kel fel... Próbálom húzni az időt,h. kicsit fent legyen,de fáradt nagyon. :( Éjjel is alszik szépen és igazából ma is reggel 6-kor én keltettem,mert nem bírtam már szerencsétlent hallgatni,annyira nem kapott levegőt! :cry: Hajnali 2:50-kor kelt először,de akkor még minden okés volt,így kora reggelre dugult be nagyon az orra. Legyen már vége ennek a mocskos betegségnek!!!!!!!!!!!!!!!!

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

A játszócumit Réka nem sokat használja, éjszaka addig amíg szopizás után visszaalszik aztán kiejti a szájából, de erre viszont nagyon jó :D
Én folyékony (Chicco) sterilizáló folyadékba szoktam tenni 20 percre, aztán lemosom és kész.

A kenguru amit kapunk újszülött kórtól használható, de a fejtartás miatt még várok egy kicsit, mert igaz, hogy tartja szépen de egy idő után elkezd édesen bólogatni :D biztos elfárad.

menion: Nekem úgy tűnt, hogy mostanában rendben vagytok! Nem gondoltam, hogy problémák vannak köztetek :( ez nem jó! Beszéljetek róla, lehet, hogy Laci nem is tudja, hogy bajod van vele?!

Cicóka: A csípőszűrés kötelező ez az egyik, a másik, hogy a faros babákat pedig még fokozottabban kell vizsgálni! Nem megijeszteni akarlak, tuti semmi gond nincs Barnival!

Kép
eper74

cicus
igen én is így gondolom hogy a felesleg úgyis kijön belőlük....a savra meg úgy néz ki segít ez a sűrítő cucc...így nem jön vissza neki könnyen mert besűrűsödik a gyomrában....
tesómmal most nincs gond de volt durva összeveszésünk régebben...majdnem szétköltöztünk és megszakítottuk a kapcsolatot..
Lacit illetően az a gondom hogy az autó vásárlás óta durcázik...már elötte is sokat vitáztunk az autón hogy én a kutyák miatt nagyot akarok ő meg kicsit hogy olcsóbb legyen a fenntartása...érthető hogy ezt akarja de nem tudok mit tenni a kutyákat már a környéken se vihetjük mostanában mindenki ellenséges emiatt és a kisautóba meg nem fér be...hiszen rotti-németjuhi-bordói dog :roll: baromi nagyok....
és azóta nem beszéltünk meg semmit nem nézte meg a kocsit és ha kérdeztem is csak fikázta!azért is mérges mert nem rá hallgattam hanem a haveromra és gondolom féltékeny amiatt hogy nem az ő szavára hallgatok...csak azt nem veszi figyelembe hogyha veszttünk volna egy zsákbamacskát és az úton útfélen lerohad akkor nem ő fog engem meg a gyereket kimenteni a szarból hanem az a srác...mert Laci ha dolgozik akkor nem tud jönni segíteni na meg mivel is jönne...szóval tudom hogy így hogy a haverom ajánlotta a kocsit majd segíteni fog ahogy amúgy az előző autómnál is mindíg!soha nem hagyott cserben!bárhol lerohadtam(nem sűrűn amúgy)azonnal jött segíteni!szervizelte a kocsimat én csak vezettem és tankoláson kívül nem nagyon kellett költeni a kis corsámra...na szóval azóta harag van...és feszült azért is mert nincs pénz...át kell íratni stb.a fizu meg majd 5.-én lesz...aztán tegnap mikor az összes babaruhát összemosta a totál macskaszőrös pléddel akkor készültem ki végleg....minden tiszta szőr! de minden mást is amit csinál rosszul csinál és azt gondoltam hogy direkt teszi hogy bosszút álljon...de nem!csak egyszerűen "pasi"...a kutyáknak 6 azaz 6 kiló kaját ad naponta :shock: ami iszonyú sok és így is lassan halálra eszi magát a kutyám...olyan kövér hogy nem tudtam évek óta ivartalaníttatni...a cumisüvegeket tejesen szedtem ki a sterilből...aztán késöbb már elmosta ugyan de bepakolta a szatyorba úgy hogy az előző napi számozások rajta maradtak(a tejadó beszámozza melyik a régi hogy a frisset tudjam adni)az etetésekről már írtam régebben most meg a kézben tartással csinálja ugyanezt....ha elmegy dolgozni akkor meg szívok mint állat mert a gyereket nem tudom letenni...
na lényeg hogy sok ilyen apróság összegyűlt és kiborultam hogy már mindent amit csinál mennem kell és ellenőriznem kell és már nem nagyon merek rábízni semmit ...úgy érzem nem hogy segítség de még gond is...na de most legalább kiderült hogy nem direkt csinálja!

na megyek a tesómért a vonathoz majd folyt köv.

Kép
menion
Budapest

Menion nem sokat aludtál az éjszaka ahogy látom.Örülök h Anna jól van nálunk is ez van Kincső mindig ölbe akar lenni ha nem vagyok a közeléba sír.Lacival meg tessék megbeszélni a dolgokat :!:
Meg tudlak érteni tudom milyen rossz az mikor nincs kivel megbeszélni a dolgaid.Én szerencsére nem veszitettem el senkit csak akiket szeretek azok mind nagyon távol vannak tőlem :cry:

Cicóka a csipőszürés kötelező 1 hónaposan meg 4 hónaposan nézik kötelezően :!: :!: :!: mMindenképp kérdezz rá de már a kórházba kellett volna mondják :roll: meg nekünk a babakiskönyvébe is beleirták :!:

Cicus én is egyet értek azzal utálom hogy szegénykém beteg és nem tudok semmit tenni az orrsziváson kivül :cry: Éjszaka is csak egyszer kelt 4.15-kor meg utánna fél 9-kor :shock: csak eszik meg alszik a betegség nyomja :?:

Kinga holnap kezdi az ovit kiváncsi leszek hogy fogja birni :wink: már nagyon vágyik.Meg lesz egy kis nyugi :oops: csak félek is hogy hazahozza a betegségeket :roll: igaz ha a levegőbe van a betegség nincs mit teni :roll:

Brumika jó nagy étvágya van a fiadnak.De szerinte se kell emiatt aggódni annyit esznek amennyi jól esik ekik.

t katinka

Most csak gyors képet hoztam, majd jövök, további szép vasárnapot!
Kép
Tesóval
Kép

Kép
Kép
lovaszkata

eper
hát biztos tudta mert ha nem akkor azt hiszem fogyatékos volna....
de hát nagyon nem pakoltam ki...azt hittem elmúlik nála ez a dolog vagy elöbb-utóbb megbeszéljük....én cirkuszoltam többször is ..szépen kértem is meg magyaráztam is...
de a kéréseket rendre elfelejti a cirkuszolásra meg úgy reagál hogy faképnél hagy...
1x mikor mindent lepisilt pelenkázás közben a gyerek(a pelenkázó alatti teli csomag pelenkát is) én meg a feszültség miatt hogy csak ül és elnézi a dolgokat fogtam és a csomagot jól odavágtam a szoba másik végébe...tök jól esett :P
erre otthagyott had kinlódjak a csupa pisi gyerekkel...kikiabáltam hogy jöjjön segíteni erre látom hogy tv-zik a másik szobába...na eldurrant az agyam megint....mondom segítsen már legalább etesse a gyereket míg én letakarítok...erre azt mondta ő nem nézi végig ahogy megőrülök....
hát lehet hogy lassan tényleg bedilizek ha így mennek a dolgok :shock:

hát így vannak a dolgok...gondoltam hogy nagyon nehéz lesz az első pár hónap mert mindenki azt mondta na de erre nem számítottam...nem így képzeltem! gondolom Laci se :?

tkatinka
hát az is rossz lehet nagyon!telefonon se lehet mindent megbeszélni...aludtam 5 órát...napközben nem nagyon tudok netezni csak így ha Laci babázik mint most is....

lovászkata
ezt a játszószőnyeget vetted vagy csináltad? ahogy megnézem ilyet tudnék gyártani csak nem tudom érdemes-e vele vesződni vagy annyiba van hogy inkább venni jobb.... :?:

Kép
menion
Budapest

sziasztok!
csak egy gyors beköszönésre futja.

csütörtökön meghalt a nagymamám :cry: szegényke, még megvárta a dédunokákat... szerdán úgy volt, hogy hétvégére hazaengedik a kórházból... de már mondogatta, hogy ő nagyon nagyon fáradt :(

mintha a pocok is érezné, hogy baj van, mert napok óta nyűgös... egyre hasfájósabb. most éjjel már alig aludtunk. ilyen 10-20 perceket max egyhuzamban. csak kézben volt jó vagy még úgy sem. délután sikerült aludni vele kb 2 órát úgy, hogy beletekertem szorosan egy takaróba (kvázi mint a bugyola :) de ha megnézitek a gugliban az igazi angolpólyát, akkor látjátok, hogy nem kell semmi, csak egy négyszögletes takaró és azzal is megoldható ugyanúgy) nekitámasztottam a szopispárnának a hátát és egészen szorosan odafeküdtem a hasához... mintha szopizni akarnánk. na, így aludt ma...

a szopi sajnos nem megy :( amióta volt a mellgyulladás, annyira fáj megint a cicim, hogy üvölteni tudnék, amikor ráharap. nem sebes, nem látom, hogy be lenne repedve... de az is fáj, ha a melltartó/póló hozzáér... szopi után meg megint jön a "mintha kést forgatnának benne"-érzés.
szóval most a jobb cicit fejem, és üvegből kapja. talán 1-2 nap alatt megnyugszik annyira a bimbó, hogy nem lesz ennyire érzékeny... remélem :/

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

julcsi
jaj szegényke!részvétem! ma mellgyulladást is sajnálom!jobbulást

Kép
menion
Budapest

J: sajnálom a nagyikádat, részvétem.

Menion: úgy tűnik beválik a szék, órákat nincs el benne, de legalább nem kézben van. Érdeklik a játékok is, de leginkább nézelődni szeret belőle. A könyvespolccal szemben szoktam letenni, azt imádja nézni én meg pl vasalok mellette, de folyton beszélek hozzá. Szoktam vinni a fürdőbe, ha zuhanyzom és akkor is beszélek hozzá. A rezgő funkción el is alszik benne, de csak rövid időre. A mienk nem hintázik, hanem ha gyerek mozog benne akkor ringatja is magát, mert rugalmasak a lábai. Szerintem összességében jó. Napról napra egyre többet van el benne.

cicóka

Sziasztok! Sajnos nem tudok mindent elolvasni,mert akkor nem lenne időm írni. :( Menion nagyon sajnállak!!! :cry: Részvétem!! :cry: Biztos nem lehet könnyű, nem szeretnék a helyedben lenni. :cry: De tarts ki és rendeződnek a dolgok. Vagy nem is tudom mit lehet ilyenkor tanácsolni. :cry:

J: Neked is részvétem!!!! :cry:

Nálunk Réka tegnap alig aludt napközben max 1 óra egész nap. Azért éjjel elaudt hál isten és most is húzza a lóbört. :)

Kérdés: Réka arca olyan mintha ki lenne száradva, duruzsmás a pofikája és a homloka is kicsit. Nem piros, de vannak rajta kis pöttyök is,mint a mitesszerek, de nem az. A nyakán viszont piros pöttyök voltak,az már kezd elmúlni. Sehol máshol nincs rajta ilyen. Remélem nem ekcéma!!!!! :shock: :?: Most kenegetem sudo krémmel, talán használ valamit.

Na most mennem kell vasalni. :(

Kép
bei

Sziasztok!

vagyok én is néha.Próbálok olvasni de termeltek rendesen.
Szegény Doroti elég beteg volt.Aztán meg az egész család disznót vágott és jönnek a vendégek is csőstül.Úgyhogy szusszanni sincs időm.
Ma megyünk a két hós szurira a Dorotival. a Dominik meg az 5 éves státuszra.
Nekem is bukik sokat a Doroti.Már multkor szerintem több kijött belőle mint ami bement.
Nálunk most kezdődik a ruhacserés korszak.Tegnap 3szor kakilt és 3szor öltöztünk.
elkezdett nagyokat mosolyogni,de hangja még nincs.
már kétszer kelt föl hajnal 4kor először.Remélem beáll.
már elég sokat elvan a szőnyegen meg a pihiszékbe.
ja és elkezdtünk almát enni.Izlik neki.Már egy negyedet megeszik szopi előtt dél körül.
Nagyon édesek a babák.
Próbáltam én is ide képet fölrakni de nem sikerült.Tök hülye vagyok hozzá.
megyek nézelődni a gmailra.

hadedit82

Bei nekem is az arcán ilyen száraz a bőre, de szerintem a hideg megcsípte. Vigyázz mert a sudo krém is szárít nagyon.

Julcsi részvétem nekünk is Pami születése elött halt meg az egyik papa. Sajna már nem láthatta:(((

Lovászkata nagyon helyesek a pasiaid:))) Jók ezek a képek is

Kép
Kép
pancsi76

Bei!
Balázs arca is ilyen volt - valóban a hidegtől. Jótanács: fél órával indulás előtt kend be az arcocskáját vékonyan gyógyszertári popsikenőccsel. :) (Elvégre az bőrvédő krém) Nálunk bevált.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!
Köszi a dicsiket!
Menion.....ezt a játszószőnyeget örököltük :lol: de a Tescoban láttam ugyanilyet, 6000ft körül volt.

Eper..köszi, :) hogy gondolsz ránk, sajna nagyon rossz hétvégénk volt a görcsök miatt. :(

Képzeljétek, nagyon aggaszt, hogy Bazsi már a 10.napja nem kakilt! :shock: :(
Szélcsővel próbáltam tegnap ingerelni, kicsi szél jött is neki, jól masszíroztam a pociját, de semmi kaki nem jött. :? Reggelt felhívtam a védőnőt, ő is sokalja a 10 napot.Mondta a glicerin kúpot, feldugtam neki,perc mulva be is fosott, de ez csak olyan vízszerű kaki volt.
Felhívtam a doktornőt is, ő azt mondta hogy ha vízszerű az nem elég, kéne hogy kicsit "rémesebb"legyen, lehet hogy feljebb van némi elzáródás.így ajánlotta hogy vegyek Levolac szirupot és adjak egy kávéskanálnyit, három napon keresztül.
Ha holnapra nem kakil akkkor azért szeretné megnézni, megnyomkodja a hasát. :roll:
Remélem nem lesz vele gond. 2 napja csak karon hajlandó elaludni vagy babakocsiban, nagyon sírós szegényke sokat görcsöl.

Kép
Kép
lovaszkata

köszi csajok :(

lovaszkata!
a 10 nap rengeteg :o
egyébként Áron is totál vizeset kakil. az új sláger, hogy fürdés után már nem kakil (eddig minden kaja után volt), hajnalban már szenved... aztán a reggeli cicizés közben/után a gyerek ellilul, összegörnyed, és egy nagy sóhajjal megkönnyebbülve a nyakáig folyik az éjjeli termés :lol: már gondoltam is, hogy holnaptól a reggelit egy szál pelusban kapja. mert azért napi minimum 2 body-t elhasználni... nem arról van szó, hogy sok, de nem erre vagyunk darabszámilag berendezkedve...

egyébként erről a vizes kakiról olvastam, hogy az vele a baj, hogy mivel nagyon híg, nincs meg tőle a székelési inger... azért szenvednek tőle a babák, és azért jön ki nehezen.

ja, szombat óta mosolyog. direkt csak ha beszélek hozzá... vagy egyszerűen csak egy nagyon cuppanós orra-pusziért cserébe... vagy csak mert ránézek... én meg elolvadok :)

és tegnap este 4700 gramm volt :shock:
hova tűnt az alig több mint 3 kilós tündérbogaram???

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Lovaszkata: Továbbra is odavagyok a fiaidért :D nagyon helyesek!
A Levolac jó lesz, tesóm kisfiánál bevált! Nálatok is be fog!!!!

J: Részvétem a Nagyi miatt!
Remélem javul a mellgyulladásod, nagyon sajnállak miatta. Nekem "csak" a mellbimbómmal van probléma, de az is rémes, milyen rossz lehet a mellgyulladás!

menion: Hááát! Ezt meg kell beszélni! Próbálj meg nem kiborulni, szerintem nincs tisztában vele, hogy kiakaszt.

Lassan mennünk kell a csípőficam szűrésre és Rékababa úgy alszik mint a tej, de jó lenne ha enne előtte, mert különben ordítani fog nagyon!

Kép
eper74

Ja!!! és mi is egyfolytában öltözködünk:) nyakig kaki miatt!

Kép
eper74

eper!
köszi...

már nekem is "csak" a bimbó problémás (remélem, de majd csütörtökön látja orvos). mintha ki lenne ázva. de most 24 órát pihentettem, és hihetetlen, milyen sokat segített rajta :o
na meg ma rásegítettem az ujjammal, hogy a töpre nagyobbra nyissa a száját szopizáskor. ezzel is könnyebb volt kicsit.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Mi most voltunk csípőszűrésen,minden oké.És tök gyorsan végeztünk.

Julcsi!
:(
Mellgyuszinak igazán vége lehetne.Remélem h hamarosan helyre jön!
Niki szombaton volt 4700 :wink:

Kata!
Ez a kaki nem hangzik jól...remélem holnapra nyakig szarosak lesztek :lol: :lol: És nagyon édesek a fiúk!!!!

Edit!
Örülök h meggyógyult Doroti!
Jó korán kezditek a hozzátáplálást.Doki javasolta?

Katinka!
Majd számolj be az ovikezdésről!!!

Menion!
Szerintem a hormonok dolgoznak benned!Bennem is amúgy.De próbáljuk nem kinyírni egymást :lol: Ha rossz napom van akkor reggel rögtön közlöm h jobb ha ma elkerül mindenki :lol:
Én ugye 2 gyerekkel vagyok,ezer a dolog,és felmegy a pumpa mikor közli az uram h a halakat nem etettem meg :P :? De szerencsére elpoénkodjuk meg közösen levezetjük a feszültséget :lol: :lol:

annus11

Sziasztok! Csak egy gyor beköszönés és dicsekvés.

Képzeljétek el az én Norbikám szombaton délután 16.20perckor a hasáról a hátára fordult pedig akkor volt 6 hetes és 2 napos. Nagyon erős baba. Muszáj volt megosztanom veletek a nagy hírt. Puszi mindenkinek mi 4,78kg-ok vagyunk!!!

Kép
Kép
zsanimanó

Zsani!

Norbi nagyon ügyes!!!Aztán gyere és mesélj még!!!

Béenn????

Látom ma nincs nagy pangás.Annyira várom már a jobb időt...Ma megint mosás,főzés és hasonlók...folyton ez a mosás :twisted: agyamra megy :lol: :lol:

Ja és mondom mért nem érzem az ebéd illatát.Rossz állásba tekertema sütőt...kiolvasztásra nyomtam véletlenül,jó h megnéztem.Várhattam volna míg elkészül! 8)

annus11

cicóka
na ez lenne nálam is a cél hogy itt legyen mellettem de ne kelljen a kezemben fogni hogy tudjak valamit csinálni és ő is foglalkoztatva legyen....

bei
köszi már sokat használt hogy elmondtam a magamét....bár Laci nem sokat fűzött hozzá mégis úgy néz ki jobb a helyzet....de még nem az igazi...ha beszélne akkor jobb lenne...de csak csöndesen hallgatta a sirálmaimat...
viszont hogy mindent elolvastál nem semmi...mikor visszapörgetek valamiért és meglátom hogy mekkora regényeket írok hát mindig elképedek hogy mennyire fárasztó lehetek...
kiütésekre nem tudok mit mondani...nekünk is volt a nyakán pár napja is...elmúlt magától....én hintőporoztam mert nekünk inkább a nyakánál és a hóna alatt kipálott de az is egy nap alatt beporozva elmúlt....
ha meg száraz a bőre akkor a popsikenőcsöt kenem rá...úgy néz ki az nagyon bejön neki...még az arcára is azt kentem minap :oops: de nekünk patikai nem sudokrém...arra azt mondták nekem hogy nagyon zsíros és eltömi a pólusokat....

lovászkata
júúúúj szegényke!nem csoda a sír...10 nap :shock: mi reggel felrobbantottuk a bugyit :oops: pár napja akkorákat tesz ki egyszerre hogy nem bírja a pelenka kapacitása...hiába most hogy minden kajálásnál bentmarad a cucc íettől a sűrítőtől így nagyobb az eredmény is...remélem nem kell levolakoznotok és megoldódik a dolog

julcsi
nálunk is nagy a mosolygás napok óta...de mostmár rendesen személyre szólóan...olyan boldogság önt el olyankor...imádom!

annus
biztos az is játszik persze...de én nem tudom "közösen levezetni"...én akkor bottal se piszkálnám meg ha haragszom...ez nálam minig így volt...ha feszkó van akkor megbeszélésen kívül más tuti nix :roll:

zsanimanó
szuper!ügyes kis manó

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Ezt megosztom veletek hátha ti is fogtok ilyet tapasztalni.
Ugye mseséltem hogy Balázs 10 napja nem kakilt. Hát ezek szerint van ilyen is.ami nem feltétlen rossz csak furcsa és ilyesztő.
Hát a Levolac sziruptól se lett normális kaki csak egy kis híg cucc foly ki neki nagy pukizások közepette!
Levittem reggel a dokinőhöz, sok beteg volt, így soron kívül fogadott szerencsére.Jól megnyomkodta a hasát, nem érzett semmi "dugulást"nem lehet túl sok széklet a beleiben.Lehet hogy ő ennyire nagyon feldolgozza az anyatejet és minden felszívódik a beleiben. :shock:
Azért 2 napont kell adnom a Levolacot hátha még kimos valami kakicsomót, ha nem akkor ilyen a Bazsi emésztése és kész! Csak akkor kell visszavinnem ha túlságosan is sokat sír és nem tudom megvigasztalni vagy valami furcsát észlelek.
Szóval eddig én mindenhol az olvastam hogy az egy hét még nem sok az anyatejes babáknál, de látjátok vannak kivételek ahol eltelik 10 nap is. :roll:

Sajnos a hasfájás megvan még, ma is hajnalban már nem aludtunk. Éjjel 2x kelt, jól evett az elsőnél egyből visszaaludt, így én is aludtam összefüggő 3 órát!Hurrrá! :roll:

Zsani...nahááát, nagyon erős, ügyes a kis Norbi! :shock: :shock: :D Eddig csak 3 hós babáról hallottam ilyen, az is korainak számított!
Az én Norbim annó 4 és fél hónaposan fordult meg.Oda-vissza meg 5 hónaposan(azt mondják átlagosnak)
Gratulálok, nagyon kis ügyi tényleg! :D

Eper..jaj, ne bókolj mááár, zavarba hozol! :oops: ti is nagyon szépek vagytok! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Bőrszáradság:
Menoin és a többiek, az én Balázsom is nagyon száraz bőrű, főleg az arca, ki is pirul és durva a felülete. :(
Most a doktornő írt ki patikai A vitaminos glicerines krémet, úgy néz ki hat!
Elötte vatta segítségével megtörölhetem Aloe First-el(ha ismeritek vagy van otthon merem ajánlani) az hidratál és megnyitja a pólusokat így mélyebben leszívódik a krém.Nagyon sokat javult a bőre 2 nap alatt is. :D

Ja, és mi nem a kaki miatt öltözködünk :roll: :wink: hanem a nagy bukások miatt! Kicsi fiammal úgy kell bánni kaja után mint a hímestojással, ma reggel is egy nagyon böfi után jött a cucc az én nyakamba és az ő mellkasára is.... :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

mi pedig a csípőszűrésen jól szerepeltünk...éhesen mentem vele mert indulásik nem bírt felébredni az úton is aludt és a vizsgálatkor tört el a mécses...de nem tartott sokáig szóval kibírtuk...nem is volt baj mert lehet hogy közben bukott volna a forgatástól...
na de az eredmény :D : "nagyon tipp-topp kis baba" a doki szerint :lol:
szóval se terpesz pelus se kengyel meg hasonló rémek...
a jobb lábfeje befelé görbül amit csikizéssel kell orvosolni...ha a belső oldalát csikizzük a lábikájának akkor önkénytelenül a másik oldalra forgatja a lábfejét....ezt naponta fél órát kell csinálgatni elosztva....
ahogy elnézem tetszik neki hogy simigálom maszírozom a piskótáját :lol: kis csibész

aztán képzeljétek napközben sokat kellett még autózni vittem a babót is muszájból ő meg átaludta a kocsizásokat...du.pedig vártam a nyüglődést ahogy már egy hete mindig...de semmi...ágyában játszottunk és nagyon vevő volt rá...mindent nézett és örült érdeklődött...aztán bevágott este 6kor 150ml tejcsit :shock: és elaludt...de úgy hogy hajnali fél 1-kor ébredt legközelebb...reggel 8kor meg végigrötyögte a kajálást...telerakta a pelust de a zuhanyzás se szegte kedvét...több mint fél órát rötyögött mosolygott és gagyogott mindenre ami a szeme elé került...aztán magától elaludt háton fekve!!! :shock: :shock: na ilyen se volt még...és azóta is csöndes és cuki...most is itt van mellettem és csöndben pislog és kalimpál
ti értitek ezt?
lehet hogy elvitték az ufók és ez nem az én gyerekem?
akkor a macskát is vihették volna mert az meg mindent összehányt és fosott...most adtam neki szenet hátha rendezi szerencsétlent...nagyon szarul van szegény...ilyenkor örülök hogy nincs szőnyeg a lakásban :roll:

Kép
menion
Budapest

lovászkata
akkor szerintem próbáld ki ezt a nutrilon nevű számunkra csodaszert...nagyon szuper!ez bent tartja a tejet az én kis manómnál...azóta gyakorlatilag még előke se kéne mert olyan szépen eszik...de ez már csak hab a tortán persze...a lényeg hogy nem jön fel a savas tejcsi és nem megy kárba...
ja és jól is lakik rendesen! lehet hogy ettől aludt most ilyen nagyokat nem tudom azért nem akarok minden jól ennek tulajdonítani...
lényeg hogy a port hozzáadom a tejhez ami besűrűsödik tőle és azt írja hogy további 15percig sűríti a tejet tápot vagy amit adsz a gyerek gyomrába....vagyis amikor megeszi akkor is nehezebben jön fel de ha 10percet még féligülőben tartod akkor utána már forgathatod is mint a grillcsirkét nem jön ki a kaja....
és lehet ezt szoptatással is adni mert pici vízzel elkeverve gél szerű lesz és kanállal adva és utána szopi vagy elötte szopi és utána adva a pocakjában sűríti be a tejcsit :D
komolyan mondom csodaszer!
nincs fehérje és glutén benne.....az van a leírásában hogy szentjánoskenyérfa magjának a kivonatából van...
sajnos receptes így dokihoz kell menni érte de most én péntek óta használom és már elmennék érte akárhová is annyira jó

Kép
menion
Budapest

Menion..köszi! Utánna járok. :) Nem fog jobban fájni a pocija, ha besüríti a hamit?

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Hát, mi is voltunk csípőficam szűrésen.
Eredmény: L-abd 80-85 stabil. UH: IIa láb: neg.
Javaslat: terpeszbetét 6 hétig
Azt mondta a doktornő, hogy kicsit kötöttebb a jobb csípő. Úgyhogy most terpeszbetét van a pelusban, ami úgy tűnik egyenlőre nem zavarja.

Ha valakinek van tapasztalata ilyen téren minden érdekel.

Kép
eper74

Sziasztok! A mai nap nálunk is jól telik.:) Most is alszik babóm. :) Este 7 kor evett 40 milit. :( azért ennyit,mert fájt a pocija,aztán a nagy nyűglődésbe elaludt és éjjel 2-kor ébredt. :shock: aztán reggel 7kor, bevágott 150 milit , de csak 9kor aludt vissza, aztán 10-kor újra evés és 2kor ébresztettem, hogy ideje enni.:) Aztán beletettem a hordozóba, oda vittem a konyhába és magyaráztam neki, hogy hogy is kell elkészíteni a gyümölcs tortát. Hát meg kell zabálni.:) Annyira értelmesen nézett...... :lol: és közbe ette a kezét :) de nem azért mert éhes volt, hisz elötte evett. Talán rákészült a piskótára. Mondtam neki, majd ha nagyobb lesz ehet piskótát és ha még nagyobb lesz már együtt csináljuk apának a tortát.:) NAgyon jól elvolt és mire elkészült a piskóta drágám már majdnem aludt. Na akkor bevittem az ágyikójába és azóta alszik. Persze ehhez az kellett, hogy tegnap max 1 órát aludt egész nap. :shock: Már annyira tudom mi fog következni. Holnap megint nem alszik. :? Aztán holnap után megint olyan lesz mint ma.:)

Arcocskája még mindig olyan mint volt. Kenem én mindennel. Popsikrémmel, meg neogranormával is, de nem nagyon múlik. Amikor alszik szép, nem látszik semmi rajta,aztán ha ébren van kicsit kipirosodik. :shock: Nem tudom mi ez, de jövő héten megyünk oltásra, majd mondoma dokinéninek.

Kép
bei

sziasztok,

csak annyira volt időm, hogy dobtam föl pár képet.
(Petra most is cicin lóg :-))

és... minden baba gyönyörű!!!!!!

menion: a fotóid mosolyt csaltak az arcomra!!!!! van hunorérzéketek az tuti!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

lovászkata
hát azt nem tudom mert nálunk nincs hasfájás...de talán még azon is segíthet ha pl valaki sok levegőt nyel és akkor fáj...mert emellett nem igen nyel levegőt az én babóm...de gondolom előfordulhat hogy más baba nem így reagál rá végülis egy új valami kipróbálásnál lehet gond...
de a székletet se fogja nálunk...én azt hittem majd nem fog termelni és besül a feneke de nem!sőt :oops:

eper
tesóm lányán volt ilyen...egész nap kellett hordani...mi utáltuk a gyereket nem zavarta...de már első nap vissza kellett menni még egyet venni mert összepisilte és kellett csere
utáltuk nagyon azt a sok kötöző szalagot...sokáig tertott öltözéskor és a keze mindig beleakadt....
de utána nem kellett már és kengyel se...

mkriszta
köszi...humorral nálunk nincs baj :D

tegnap bővült a szókincsünk...közölte a tesómmal a manócskám hogy BA...így... egy nagy pukkanós bé betűvel :lol: na de ma...ma azt mondta nekem kristály tisztán hogy NEM...na ez azért volt vicces mert ráadásul pont oda is illett ahoz amit éppen mondtam neki... :lol:
korán kezdi már az ellentmondást a kiscsaj :wink:

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

menion: Rékának nem kell kötözgetni szalagokkal. Azt mondta a Doktornő, hogy a betétet tegyük bele egy sima pelenkába amilyet egyébként is használunk és második pelenkaként adjuk rá.
A tesód lányának miért kellett és mennyi ideig?

Tegnap megmértem Rékát, már 4560 gramm :D , és lekopogom a mellbimbóm állapota sokat javult, már csak szopizás elején meg közvetlenül utána fáj.

Kép
eper74

Sziasztok!

Csak gyorsan lejelentkezem, illetve dicsekszem a mai 2 hónapos tanácsadáson mért mérteinkkel:
5800(!) g
58 cm

:D :D :D

Megdícsértek bennünket! :)
Bocs, de vendégeink vannak! Puszi

Kép
orsolymors

Jajj lányok! Olyan édesek és gyönyörűségesek ezek a babák!!!!!! :) NAgyon szép minden baba és menion tényleg nagyon viccesek a képek és a kutya cumival a szájában.............. :lol: :lol: :lol: :lol: Teljesen kész voltam tőle. Mivel Réka is lassan 2 hónapos lesz én is csinálok újabb képeket és töltök majd fel. JA. Megvan a pihi szék. Remélem jó hasznát vesszük majd.:)

Kép
bei

sziasztok

nekem is egyre jobban beválik a pihiszék.csak azt nem szereti ha be van kötve benne.
ahogy pattan a csatja egyből kiabál.de anélkül meg nem akarom használni.
nekünk van hintánk is.
na abban csak úgy van csöndbe ha látja hol vagyok.

nektek megjött mát?
nekem ahogy betöltötte a két hónapot.pedig szoptatok.a dominál is ugyanígy volt.
fölmentem a scamp babaruhák oldalára és nagyon tuti rucik vannak elég elfogadható áron.
na megyek mert nyügik vagyunk ma.

hadedit82

Sziasztok

Ugy látom nem vagyunk aktivak :P

Bei Kincsőnek is olyan az arca a védőnő azt mondta h vagy az anyatejtől vagy lehet h melege van :roll: hát nem tudom :roll:

Edit nekem még nem jött meg :lol: remélem még elkerül :P

Orsi gratula a méretekhez. :)

t katinka

Sziasztok!

Bocs, megint csak pár szóban magunkról: ma megkaptuk a behívót a kórházba a hasadék munkacsoport elé jövő hétfőre, 7-ére. Hétfőn megyünk audiológiára, fülészetre, hallásvizsgálatra, megnézi a Bogit szájsebész, gyermeksebész, fogsazbályozós doki, logopédus. Hosszú napunk lesz, remélem jól bírjuk majd.
Ha minden igaz 18án megcsinálják az altathatósági vizgyálatot, akkor hazajöhetünk, és 21-én reggel kell bemennünk műtétre, egy éjszakát kell bentmaradni, 22én jöhetünk haza. A gáz az, hogy nem maradhatok bent vele, csak este 9-ig, utána a kórház épületében lévő mamaszobában leszek, és szólnak éjjel, ha éhes Bogi, akkor bemehetek hozzá szoptatni.
Nagyon félek, már minden nap ezzel kelek-fekszek, amióta tudom az időpontot. Majd csak túl leszünk már rajta. :?

Kép
orsolymors

Minden kis Balázs babának Boldog névnapot!!! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata

Orsi sok erőt nektek ehez a beavatkozáshoz. Nem értem miért nem lehetsz mellette. Nincs kialakítva ott felnőteknek egy ágy? Nekem a szívem szakadna meg. De gondolom neked is fájó dolog. De ez is elmúlik egyszer, és minden helyre áll mintha ott sem lett volna. Szóval még egyszer én lélekben veletek vagyok, és nagyon szoritok Bogi babának:))) Gyere majd és mesélj hogy alakultok.

Én is csatlakozom minden Balu Balázs és Bazsi boldog névnapot:)))

Ma voltunk csipő szürésen minden ok vele hál istennek. Nagyon nyüszik vagyunk ma, lehet a fronttól:(((

Majd jövök még, de szegénykém nem tud egy jót aludni:((((

Kép
Kép
pancsi76

Ja és ma vagyunk 2 hónaposak!!

Kép
Kép
pancsi76

eper
6 hétig hordta de volt egy vászon izé amiben volt az a merevítő a lábak közé és a vászont kellett kötőkkel kötözni...
nem tudom mi volt amit láttak rajta de azt mondták a biztonság kedvéért legyen rajta...nem volt a családban csípőficamos senki....

bei
köszi szerintem is cuki kép...a pihiszék ügyben vakulok meg a vaterát nézve de már hintákat nézek...ha sikerül egyel egyezkedni akkor veszek egyet remélm jó lesz ...mindenesetre ha a hordozóban van és rángatom azt szereti :lol:

hadedit
mi van a kutyikkal?elkeltek már? én túl vagyok rajta de nagyon durva volt írtam is ide

orsolymors
nagyon drukkolok...remélem 1-2hét és csak messzi emlék lesz majd...

holnap megpróbálom a kocsi átiartását...14.-ére adtak volna időpontot a helyi önkormányzatban :shock: 15napig lehet átíratni egy autót....nem elég hogy egy vagon pénz még kihalásos sorrendben jut be az ember :evil:

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?