A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Krisztike,
szerintem az, hogy még nem érzed a picúrt, az 17 hetesen nem akkora baj. Én pl. a 3-at kevésbé érzem, mint a 2-at. Lilit meg még 22 hetesen is "próbáltam" érezni, hogy csináljon már valamit.

Panndi,
pont eszembe jutott, hogy Te már félidős vagy. Gratulálok :lol:

Nálunk holnap az oviban közös barkácsolás lesz, Levire jön vigyázni a nagypapája. Lányom közölte, hogy akkor mi róka álarcot készítünk, én meg nyeltem nagyokat, hogy azért igazán figyelembe vehetné anya ezirányú korlátozott képességeit :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ana a diplomával együtt kaptam mérlegképes könyvelői képesítést is vállalkozói szakirányra. Most próbálom a költségvetési szakirányt elvégezni. A vizsgák május végén kezdődnek. A könyvvizsgálói kamaránál végzem és ott kijelentették, hogy nem lehet számlatükröt sem használni. Hogy fogok én 300 oldal tömény kontírszámot megtanulni, azt még nem tudom.
Linácska az én kézügyességem is egyenlő a nullával.
Bkrisztike én csak a sóoldatos orrcseppet hallottam. Bár bevallom őszintén én a múltkor a gyerekek nasivinjét (1-6 év) használtam, mikor már majd megőrültem.
Köszi Brunhild, akkor felkötöm a nadrágom.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Luca, hát akkor kitartást! Úgy látom, te is jól kicentizted. :) Írásbeli lesz? Mert ha szóbeli, talán megszánnak a nagy pocakra való tekintettel... :D

Bkrisztike, sós vizes inhalálás? Tengervizes orrspray? Nekem is ezeket ajánlották.

anabique
Budapest

Sziasztok!

Orrcsepp/spray:
a homeopátiás cuccokkal biztosan nem lehet baj; én néha Otrivint is szoktam használni. Mivel csak nagyon kevés kell belőle, nem csinál bajt.

Mozgás:

Az első babámat csak 22 hetesen kezdtem el érezni, a másodikat a 18. héten. Most már mintha mocorogna a harmadik, de még nem vagyok benne 100%-ig biztos. :D Jó volt őt a múlt héten a 18. heti UH-on látni, megnyugodtam. :D Úgyhogy szerintem nyugodtan kérj egy soron kívüli UH-t, szerintem meg fogják érteni...

Magunkról:

A fiam 4,5 éves, a lányom 2,5. A harmadik, úgy néz ki, fiú lesz...
Mindenki lányt szeretett volna... Persze az a lényeg, hogy egészséges a baba. :D A lányom pedig így, mint hátrányos helyzetű "szendvicsgyerek", megmarad "A lány"-nak. :lol:

Cupicica
cupicica

lucababa,
és hol diplomáztál, ahol kaptál mellé mérlegképest? Táncsak nem egy helyre jártunk? Bár valószínű nem egy évfolyamra. Számlatükröt megtanulni??????? Még ekkora baromságot a könyvelő programok korában...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

jjucuss! Amit idemásoltam mesélsz bővebben? Próbáltam visszanézni mire írhattad, de nem találom. Nekem volt kb két hete ajakherpeszem. Gondolom valami vizsgálatot csinálhatnak, bár nem tudom mikor és mit...
De hátha ti kiokosítotok :) Látszik első babámat várom. Úgy látom ti itt sokan már nagyon rutinosak vagytok :)
Köszi

[quote="jjucuss"]S írta:jjucussziasztok!

Szeronegatív: még nem esett át az egyén az adott fertőzésen és aktuálisan sem szenved benne. A HSV 1 az ajakherpeszt, a HSV 2 a nemi szervi herpeszt okozza általában. Jó lenne most egyiket sem elkapni (1-es közös pohár stb., 2-es nemi úton terjed), mert a friss(első alkalommal jelentkező) fertőzés sokat árthat a babának.
kivancsika
Budapest

anabique,
én most érzem nagy előnyét a szívhanghallgatónak. Mocorogni ugyan nem érzem, de legalább meg tudom hallgatni, hogy szépen ver a kis szíve. Amúgy az UH-n annyit mozgott, és semmit sem éreztem belőle, szóval lehet bennem van a hiba :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!
köszönöm szépen mindenkinek a tippeket!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Netty, gratulálok a kislányodhoz! Gondolom bedühödtél, és elmenetek egy UH-ra.

Velünk szerencsére minden rendben. Áron nem beteg, mi sem.
Ma még élvezzük a jó időt, mert sajna nincs sok hátra.

Megjöttek a mosható pelusaim. Egyenlőre nagyon tetszenek, még tesztelés alatt vannak.

KépKép
KépKép
kfnoémi

kíváncsika,
általában a 16 hetes AFP-vel együtt néznek olyan kórokozókat, amin nem szerencsés terhesség alatt átesni. Pl. rubeola, toxoplazma, ...
Van ahol TORCH néven fut, van ahol külön beixelgetik egy A/4-es lapon. Nekem most például CMV-t nem néztek, mert az előző terhességemnél már átestem rajta, akkor valószínű most is. Ugyanígy a rubeolánál. Toxoplazma még negatív volt, így most nézték.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Levi holnap lesz 1,5 éves. Szerintetek mennyire normális, hogy képtelen vagyok neki megtanítani a testrészeit, vagy állatok nevét/hangját... egyszerűen az ilyen "intellektuális" dolgokra nem vevő. Csak szerelni, nyomkodni, pakolni lehessen. Amúgy sokmindent megért, hozza-viszi a tárgyakat, nagyon gyakorlatias, orrot fúj, kidobja a kukába a szemetet, összeszedi, ha valamit kiborított, de pl. könyvnézegetés, éneklés... nem gyere be nála.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska!

A fiúknál ez gyakori! :D
Az én fiam is ilyen szerelős-matatós volt ebben a korban, bár igaz, hogy egyfolytában beszélt... :lol:
Az elmélyültebb "olvasás", éneklés, mondókázás csak olyan 3 éves kora körül kezdte el érdekelni. És nagyjából mostanra jutottunk el oda, hogy 20-30 percig is képes viszonylag nyugodtan ülni, színezni, matricázni, kirakózni (lassan a 100 darabos sem lesz kihívás), társasjátékozni.

A kislányom teljesen más. Ő is aktív gyerek, de imád énekelni, szereti hosszan hallgatni a meséket, és nagyon jól elfoglalja magát akár fél órán keresztül is...

Cupicica
cupicica

Én sem érzem még úgy igazán Emmát.
1-2x már éreztem, de nem volt még olyan igazi nagy rúgás.
Elöl is van a lepény, másrészről szerintem ő is nagyon hátul helyezkedik el.
Tegnap a szívhang hallgatóval is először csak a zsinórt találtam meg: utána előre jött talán fél percre, de szerintem ez csak nekem szólt, hogy itt vagyok hagyj békén, növekszem.

Én is nyugodt vagyok, a hallgató miatt, másrészről úgy vagyok vele, még van 2-3 het nyugiban, utána úgyis belehúz!

Linácska, szerintem is ez teljesen rendben van a fiúknál. Áront sem ezek a földi dolgok érdeklik. Még most is összekeveri az orrát, száját. Ami érdekli az megy neki, ami nem, arra ügyet sem vet.
Ellenben megmutatja a könyvében a betonkeverőt, úthengert, betonpumpát, stb.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Cupicica, Kíváncsika
Üdv a csapatban :)

Netty
GRATULÁLOK a kiscsajhoz :D Akkor mostantól legálisan nézegetheted (és persze vásárolhatod) a rózsaszín csodákat :)

Linacska
Szerintem ne aggódj Levi miatt, ő másban lesz jó, mint Lilla. Most még nem érdeklik a testrészek, állatok, aztán egyszer csak sorban visszamondja majd őket neked, meglátod. Más még 4-5 évesen sem fújja ki az orrát egyedül.

Panndi
Hú, félidőnél jársz, de jó :)

Ana
Mesélj csak, mi a helyzet? Nincsenek jól a lányok?

Brunhild
Fiúknak jobbulást!

Tegnap estére nagyon szarul lettem. Már délután is vacakolt a gyomrom, valahogy nem esett jól az ebéd, pedig egy hete kívántam (rizses lecsó). Aztán estére durva hányingerrel kísért gyomorgörcsöm lett, csak fetrengtem az ágyban. Végül hasmenésbe torkollt a dolog, még éjfél előtt is szorgosan látogattam a wc-t...

És ez a mozgás engem is nagyok kikészít. Egy darabig napi szinten bejelentkezett a babó, reggel és este is, olyan megnyugtató volt. Most meg múlt péntek óta semmi :( Már bánom, hogy nem vettem a szívhang hallgatót... :roll:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz én annó Áronnal béreltem.
Innen: http://www.merlegelj.gportal.hu/

Mondjuk én a 12. héten béreltem, és 2 hónap volt a minimum. De így pont jó volt, mondjuk még a 20 hét után is voltak olyan napok, amikor majd beszartam, mert sokat aludt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi
Nagyon köszi a linket, lehet, hogy ez lesz a megoldás. Írok nekik mindenesetre, hogy mennyibe kerül.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

linácska: lehet azért, mert pasi :) öcsém 3 éves koráig meg se szólalt.
én is kaptam szívhanghallgatót, de nem találom :( gondoltam, majd megnyugszom tőle, de ideges lettem, hogy miért nincs meg. Béna vagyok? hogy kell? a sajátomat többször hallottam már, mindig felcsillan a remény, de kiderül, hogy már megint én vagyok. ma este megint megpróbálom, nagyobb mennyiségű zselével.

brunhild: tényleg nagyon guszta a torta :) mikor mész legközelebb

kiváncsika: mennyi idős terhes vagy? hol fogsz szülni?
Netty: Gratula! de jó Neked! :) Zenta nagyon szép név!
Panndi: Neked meg gratula a félidőhöz :)
lucababa, mrsleo: jó tanulást! nem lehet egyszerű, nekem angoloznom kéne, de nagyon szita az agyam
bkrisztike: jobbulást! a háziorvos nem adhat az SZTK-be UH-ra beutalót?

hopihe79
Budapest

Linacska, ezek a fiuk marcsak ilyenek ..... na de ha egyszer beindulnak!!! :lol:

Jobbulast a kis betegeknek es a betegeskedo kismamiknak is.
Gyogyszert vagy gyogymodot ajanlani nem tudok mert en teljesen botfulu vagyok az ilyesmiben :shock:

Meg en sem ereztem a babocat egyaltalan :( DE van szivhallgatonk es legalabb heti 2x meghallgatjuk es olyankor a parom megnyugtat hogy minden rendben, csak lusta :)
Ma is meghallgattuk mert a 19. hetig nem megyunk UH-ra (bejelentkeztem genetikai UH-ra az Istenhegyi-be, Dr. Batorfi-hoz kaptam idopontot. Ismeritek?)

Noemi,
te honnan tudod hogy mikor talalod meg a koldok zsinort es mikor a babat? Hallani lehet a kulonbseget?

Tegnap fogorvosnal voltam, kicserelt egy elszinezodott tomest es fogkoeltavolitas volt....es mindez fajdalomcsillapitas nelkul (meg lidokain sprayt sem kaptam!) :)

Kép

Kép
ica79

Hopihe, nem kell sok zselé, én mondjuk kb. egy babszemnyit (fejtett bab) szoktam tenni. A lényeg, hogy alul nézd: a bugyidat kicsit húzd le, és csípőcsont magasságától kezdve kb. a köldökvonal feléig (hosszában)
Igazából általában pont ott a legkisebb a hasunk, ezért nem is gondoljuk, hogy ott a bébi, pedig ilyenkor még ott van.
És lassan haladj, mert még pici a gyerek, ha gyorsan húzod, akkor áthúzod rajta. Én mindig a leghangosabbra veszem alapból.

Ica, magamat és őt meg tudom különböztetni ugye, mert az övé jóval gyorsabb. Ha hallom azt a galoppozást, amit az uh-n is, akkor az a szíve, ha tompábban az a zsinór. (igazából erre Áronnál jöttem rá a legvégén, amikor a védőnő hallgatta, és ő mondta, hogy ez a zsinór, de az is jó)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ana sajnos mindkettő. Szóbelizni csak akkor mehetek, ha az írásbeli sikerült. Szóval a pocak nem mentőöv.
Linacska a főiskolát Békéscsabán, az egyetemet Miskolcon végeztem. Nem tán te is közgazdász?
Szerintem ne aggódj még Levi miatt. A lányomnak most még minden állat va-va. Pár napja mondogat több szót, de a fiam ilyenkor már többet tudott. Szóval nem egyformák.
Addisz kitartás, engem múlt héten kapott el ez a nyavalya, de gyorsan odébbállt.
Pihe én is úgy érzem, néha, hogy szita az agyam, egyszerűen nem tudok koncentrálni. Na meg itt az örökmozgó lányom. Adhatna az energiájából.

lucababa75
Szeged

lucababa,
de én is közgazdász, meg HR. De Budapesten végeztem a főiskolát, az egyetemet meg Pécsen.

Ica,
ahogy Noémi is írja, az egyértelmű dobogás a baba szíve, az elmosódottabb, vagyis inkább olyan visszhangos meg a zsinór.

Hópihe,
én a zsinórt általában könnyen megtalálom egy bizonyos ponton, nagyon lent kicsit balra közvetlen a szeméremcsontom felett. Arra is gondoltam, hogy mivel mélyen tapad a lepényem, esetleg valahol ott találkozik a lepény és a zsinór, ezért van ott viszonylag állandóan. A babát magát a legritkább esetben találom meg.
Ja, és nemrég végre kegyeskedett mozogni.
Beszéd ügyileg az én öcsém se szólalt meg 3 éves koráig, minden tá volt, aztán meg közölte, hogy "tudományos biztonsági motorcsónak verseny" úgy az első szavak között. Meg "enciplomédia" és "helipokter":lol:

Tényleg, hol lehet nagyjából most a méhünk? Mert olyan furcsán fent éreztem a mozgást, a köldököm vonalában kicsit jobbra tőle. Van már annyira fent?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linácska: "tudományos biztonsági motorcsónak verseny" marha jó, felröhögtem az irodában. :) szerintem senki sem veszi be, hogy a munkát találtam viccesnek :D szóval lebuktam :)

köszi csajok, megpróbálom este akkor ott. eddig ott próbáltam, ahol érzem a babát, de az feljebb van :)

addisz: jobbulást!

hopihe79
Budapest

Linacska akkor nem találkozhattunk. Én még mindig nagyon lent érzem a babát. Lassan elindulhatna felfelé.

lucababa75
Szeged

Köszi az infókat :) Én még előtte vagyok, a jövő héten megyek az AFP-re és holnap a nőgyogyihoz, aki adja a beutalót. Nem sokat tudtam erről (azt hittem down kórt, nyitott gerincet és hepatitiszt néznke, legalábbis a védőnő ezt mondta nekem)
K.

[quote="linacska"]k írta:linacskaíváncsika,
általában a 16 hetes AFP-vel együtt néznek olyan kórokozókat, amin nem szerencsés terhesség alatt átesni. Pl. rubeola, toxoplazma, ...
Van ahol TORCH néven fut, van ahol külön beixelgetik egy A/4-es lapon. Nekem most például CMV-t nem néztek, mert az előző terhességemnél már átestem rajta, akkor valószínű most is. Ugyanígy a rubeolánál. Toxoplazma még negatív volt, így most nézték.
kivancsika
Budapest

Hű de sokat írtatok :)

linacska, szerintem se aggódj Levi miatt, tényleg nem egyformák :) Zsófi hamarabb kezdett beszélni anno, mint most Fruzsi, Fruzsi viszont rögtön szebben és egész szavakkal kezdett neki :)

Na majd folytatom... :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

[quote="hopihe79"]kiváncsika: mennyi idős terhes vagy? hol fogsz szülni?quote]

16 hetes, Sote II. :)
kivancsika
Budapest

Na itt :)

Visszaolvastam, de nem jegyeztem meg mindent :( Elég szita az agyam...

Mi ma nagyon sok mindent csináltunk, főztünk, mostunk kettőt, teregettünk, ruhákat pakoltunk el, takarítottunk, és voltunk baba-mama klubban, sétáltunk fél órát, baromi aktívak voltunk :lol:

Jutalmul befaltam egy csomó csokit (délután pótolnom kell az adagot a botlból, mert a lányoké volt :oops: ), most megyek pihenni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi
Ez aranyos :) Mármint a csokipótlás. Tegnap Luca is szeretett volna enni a nemrég megbontott joghurtos Milkából. Apával bementek a kamrába, néhány percig keresték, majd szó nélkül egyszerre rám szegezték kérdő tekintetüket :) Persze nem kellett mondanom semmit, egyből tudták, ki volt a bűnös :oops: Úgyhogy mindhárman jót nevettünk :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Én most gumicukrot majszolok.
Panndi, de jó nektek. Én még csak most megyek haza, és kezdem az egész menetet.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, kitartás!

Én ma nagyon energikus voltam, ritka az ilyen, de fél tízkor már meg volt minden házimunka :)

Fruzsi két napja megint szól, ha pisilnie, kakilnia kell, fura, hogy ha van kedve, napokig szól, ha nincs kedve, nem szól :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Gumicukor finom :)

addisz: csoki :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Csoki, gumicukor...de szép is lenne!!!
Én meg mérgelődöm, hogy nem kapok a cukormérőmbe tesztcsíkot. Két hete megrendeltem, és nem tudnak hozni, egyszerűen nincs. Így meg nem tudok kísérletezni, hogy mi fér bele, és mi nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mi meg csajos napot tartottunk ma. :) Panna füle javul, az orvos szerint már nem fertőző, én viszont nagyon kerekedek, így hát elmentünk kismama tornára. Már hogy én tornáztam, a lányok meg addig játszóházban játszottak, ami ALAP :!: szolgáltatás (azaz ingyen van) a torna mellé. Mindehhez még ingyen parkolás is dukál, szóval 1090 Ft-ból két gyerek 1 órán át jászóházazott, én pedig egy órán át tornáztam. 8) Aztán babakocsit nézegettünk, meg benéztünk egy játékboltba (egyszer élünk :lol:), már csak a plázázás és a fodrász maradt ki, na de majd legközelebb. :wink:

anabique
Budapest

Elfáradt az agyam... és a kezem is. Miért kell olyan nagyokra csinálni a könyveket?????

Betegeknek jobbulást!

Krisztike
Szerintem, használhatsz nyugodtan orrcseppet. (Novorin, Nasivin, Otrivin és társai...)
A legtöbb gyógyszer terhesség alatt is minden gond nélkül használható!
Nem tragédia, hogy még nem érzed a babádat!

Lucababa
Iyen gazdasági dolgokhoz nekem abszolút nincs affinitásom. :oops:

Kiváncsika
Az esetek nagy részében egyszerű ajakherpesz nem okoz gondot terhesség alatt sem. A nemi szerveken jelentkező herpesznek van jelentősége, a szülés idején (baba elkaphatja, indokolt a császár)

Linácska
Nem benned van a hiba! Hiába mocorog a gyerek a pocakban a magzatvízben, azt nem érzed. Az érződik, ha a méhfalhoz ér egy bizonyos erővel.

Hopihe
Angoloznom se ártana :oops: (szeretnék egy szakmai felsőfokú nyelvvizsgát :wink: )

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép
18. hét

Kép
mrsleo
Debrecen

Sziasztok!

Gondoltam benézek ide, a 2010. januári topik lakója voltam anno, most viszont útban van Kisöcsi, július elsejére vagyok kiírva, tehát lehet, hogy június lesz az a július...

A Sote II.-n fogok szülni (ismét), Dr. Timmermann Gábornál (ismét), császárral (ismét). Kicsit izgulok.

A kisfiam neve Szabolcs lesz, a bátyja, Levi még nem tudom hogy fogadja majd, sokat lóg rajtam. Ő most volt 14 hónapos szombaton, mert kicsit korábban (6 héttel és pár nappal) érkezett.

Sajnos nem tudok majd túl gyakran jönni, de azért igyekszem. Levi nem egy nagy alvó, ha ébren van, netezés kizárva.

Mindenkinek jó babavárást, még jelentkezem :wink:

Klári

Kép
claracroft

mrsleo,
a www.ing.hu oldalon van egy nagyon egyszerű pénzügyi IQ teszt, a facebookra vezet, 13 kérdés, nagyon alap, ha érdekel, abszolút egyszerű hétköznapi dolgokról.

Klári,
üdv köztünk. Nekem is van egy Levink, és az összes névkalkulátor most a Szabolcsot dobta ki első helyen, de nem hagytuk magunkat és Botond lesz :lol:

Szerintetek bunkó dolog, hogy ha én itthon vagyok a kicsivel Levit beiratom bölcsibe? Most nyílik majd nálunk, még építik. Van egy olyan érzésem, hogy fel is vennék Levit, hiába vagyok itthon. Nekem kicsit lelkiismertfurdalásom lenne, de apa győzköd, hogy nekem is könnyebb, és Levinek is hasznos, ha úgy foglalkoznak vele, ahogy igényli. Nem mintha én nem foglalkoznék vele, csak egy 6 hetes baba mellett nem tudom mennyire lehet festeni, gyurmázni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Üdv. Klári! :)

Anabique :D Csajos nap...jó nektek :wink:

Linácska, másfél évesen még kicsi Levi :) Az én nagy fiam még ovis korában is keverte néha a testrészeket, embert rajzolni sem tudott, verseket-mondókákat sem akart tanulni, mesét sosem volt türelme végighallgatni (egyik fiamnak sincs türelme hozzá) stb... most pedig talán a legjobb matekos az osztályban, rajzolni is jól tud, és a verseket rekord idő alatt tanulja meg... ;)

Elfelejtettem írni korábban, hogy miközben az este vártuk, hogy Bruni beinduljon, bár hasfalba nem rúgott, de egy adott pillanatban elkezdett "ugrálni" a méhszájamon :lol: Érdekes volt, odalenn mindenem rezgett :)
20140901114303

Körkérdés.... (érdekel a véleményetek)

1. Mi alapján választottatok orvost?
2. Van-e, lesz-e szülési tervetek? Orvossal egyeztettetek?

Kép
mrsleo
Debrecen

Linacska nem bunkó dolog én is élni fogok vele, ha lehet. Törvény szerint a gyás ideje alatt lehet minden további nélkül vinni.
Mrsleo azt az orvost akinél a fiamat szültem a Hugom ajánlotta. A lányommal is nála kezdtem a terhes gondozást, de a 31. héten közölte, hogy már nem vállal szülést, és ajánlott maga helyett másik orvost. A lányomat az új orvosnál szültem és most meg már eleve nála kezdtem a terhes gondozást is.

lucababa75
Szeged

Nekem nem lesz szülési tervem az élet úgyis mást produkál minden szülésnél. Szülésznőm viszont valószínű lesz. Engem csak egy érdekel: az orvos és a szülésznő tudja mit csinál és én meg tudjak bízni bennük. Az meg hogy milyen színű a fal, milyen illat van, van-e bordásfal... engem nem érdekel.

lucababa75
Szeged

lucababa,
megnyugtattál. Amúgy eddig mindenki ezt mondta, akit megkérdeztem, hogy talán Levinek is jobb lesz.

mrsleo,
én amióta nőgyógyászhoz járok, azóta egyhez. Jó, kolesz alatt gyógyszert iratni, vagy ha volt épp valami gondom akkor elmentem a "körzetihez", de ugye 70 km-t nem ugrottam csak azért haza, hogy a sajátom írjon egy receptet.
Levi augusztusi, amikor a dokim szabin volt július végén átadott egy másiknak, hogy ő vigyázzon rám. Nagyon lelkiismeretes volt, ez ugye most júliusban is bejátszhat.
Ha most orvost választanék, én tuti a fiatalabb korosztályból választanék magamnak (a mostani sem túl öreg, szerintem 45 körül lehet), akinek már azért van tapasztalata, és egy egyszerű vizsgálatnál nem repeszti el a burkot (mikor Lilit szültem az egyik anyukánál volt rá példa, de az is fájt, mikor engem vizsgált, ő volt az ügyeletes, a saját dokim meg szabin volt, mikor megindult a szülés). Na szóval a lényeg, hogy én bízom abban, hogy aki eljut odáig, hogy orvosként megkapja a diplomáját, szakvizsgákat leteszi..., az szakmailag ok. Szóval az emberi oldalát nézném, hogy mennyire vesz emberszámba, vagy esetleg mennyire anyagiasodott már el, mert sajnos ilyet is látni.

Szülési tervem soha nem volt, nem is lesz. Ahol én fogok szülni, ott sok értelme nem is lenne. Még érzéstelenítésre sincs lehetőség, mert nincs állandó aneszteziológus, ha nagyon kell sos, akkor a fülészetről hívnak át, vagy hívnak olyat, aki nem dolgozik ott, csak szerződéses, ha kell, jön. Lilit 2005 dec-ben szültem, akkor azt mondták, 2006 áprilisától lesz, de 2009. augban még nem volt. Felszerelés ügyileg van talán egy bordásfal meg egy nagy labda.
Nekem egy kikötésem van, hogy ha császár, akkor aludni szeretnék.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska, ezt Neked kell érezned. Fruzsi is fog menni csanába szeptembertől heti pár délelőttre, ő már most nagyon menne. Nem bunkó dolog szerintem, de azért pár hetes baba mellett is lehet ám kellőképp foglalkozni a naggyal. Zsófi 19 hónapos volt, amikor Fruzsi született, de mindent ugynaúgy tudtunk csinálni, sőt azt értük el, hogy Fruzsi is mindent hamarabb elkezdett, mint a kortársai. Ahogy érzed, Te ismered a fiadat :) Én minden nap nem vinném, de heti pár alkalom biztos mindenkinek jót tesz.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

panndi,
igazából az a baj, hogy Levi nagyon aktív, és mindig rajta kell lennie a szememnek, hogy mikor mit csinál. CD-t épít a tv-be, ceruzát dug a DVD-be, felmászik, leesik, szóval tényleg néha wc-re is alig merek elmenni. Hogy fogok így fél órákat szoptatni. Lili mellett simán ment volna, ő nyugis gyerek volt.

Na most meg Lili esett be az ágy mögé. Mindig a kanapé támláján mászkál, mert mindig valami állatost játszik, aztán beesett mögé. Mondjuk oda van elrejtve két szivacs, de a fejét beverte a falba. Remélem nem lett nagyobb baja, azt mondja, hogy fáj a feje, de gondolom az csak ütéstől.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, most úgyis jár családi napközibe, ha jól emlékszem..tehát megszokja a közösséget, ha pedig megszokja, miért ne járhatna továbbra is? Hiányozni fog neki... Nekem csak a nagy fiam járt bölcsibe, mert dolgoznom kellett, a két kisebbet nem irattam be, mivel megengedhettem magamnak..de ha elkezdték volna, valamilyen oknál fogva, utána nem vettem volna ki őket. Szóval nyugodtan vigyed. Én örülök, hogy Nimród szeptemberben elkezdi az ovit, legalább lesz 4 nyugodt órám.... Tudom, milyen egy 2 éves kisgyerekkel babázni..hát nem egyszerű :)

Mrsleo, szülési tervem sosem volt- nem is lett volna értelme :) Orvost mások ajánlásai és szimpátia alapján választottam...szempont volt, hogy rendes legyen (persze ez is szubjektiv) és ne a pénz vezérelje..
Első terhességnél az első doki, akihez elmentem, elég rendesnek tűnt, csúsztattam is neki borítékot névjegykártyával ellátva, hogy emlékezzen rám (nem magánrendelésen voltam), de amikor visszamentem, mintha először látott volna... Kicsit szétszórt volt, az volt ez érzésem, nem számíthatok rá, ha arra sem emlékszik, hogy már jártam nála :( Váltottam, ismerősök által javasolt orvoshoz mentem, akivel meg voltam elégedve, de költözés miatt váltanom kellett..újból ismerősök ajánlásai alapján választottam harmadszorra orvost, vele is szültem. Meg voltam elégedve vele nagyjából. Második terhességnél (közben költözés) rokon ajánlott orvost, közel is volt a rendelője, és tényleg bevált. Amivel levett a lábamról az volt, hogy bármikor találkoztunk, vagy ha felhívtam és bemutatkoztam, egyből tudta ki vagyok, bármilyen részletet fel tudott idézni rólam! Harmadik és jelenlegi orvosom (újból költöztünk, váltani kellett..) jófej doki, utánaolvastam a neten, csak jót írtak róla. Közel is van a rendelője, szülésnél nincs fix tarifája, tehát nem a pénzra hajt és elég szimpatikus. Összefoglalva azt mondhatnám, hogy szempont volt, hogy a rendelője közel legyen és hogy EMBER legyen és engem is emberszámba vegyen :)
20140901114303

Jujj, regény lett belőle, bocsánat :oops:
20140901114303

Szia Klári, üdv itt! Reméljük, azért tudsz jönni rendszeresen!

Brunhild, már csak pár év, és ti is tarthattok csajos napokat. :D

Linácska, szerintem is gyerekfüggő, de van, akinél nagyon beválik. Nekünk jó tapasztalataink vannak.

Leo, annak idején munkatársnő/barátnő ajánlotta. Ennél részletesebben is érdekel, mármint hogy mi fontos számomra egy orvosban? Szülési terv nincs.

anabique
Budapest

Azért kérdezem ezeket, mert nekem még nincs orvosom. És nem tudom eldönteni, hogyan döntsek. :oops:

Kép
mrsleo
Debrecen

Szülési terv
Azért én szeretném, ha bizonyos helyzetekben, bizonyos dolgokban ÉN dönthetnék!
http://szulesfelkeszitok.blog.hu/2008/0 ... terv_minta

Valami ilyesmit gondoltam.... :oops: :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

mrleo: nekem is kolléganő ajánlotta, mert ő nagyon meg volt vele elégedve. De a neten is utána néztem, és csak jókat írtak róla (szakmailag is és pénzügyileg is érdekelt a dolgo). Meg persze az sem volt utolsó szempont, hogy a kórház mennyire van felszerelve, hogy ha valami van a babával nem viszik-e át másik kórházba, mert ott nem tudják ellátni... ilyenek.
A netes fórumok tényleg nagyon sokat tudnak segíteni!
kivancsika
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?