A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Ja, és úgy tűnik, Fruzsi nem itthon lesz szobatiszta, mert ha idegen helyen vagyunk, mindig szól, hogy pisilnie kell, most is pisilt a fodrásznál, meg mindnehol pisil, itthon meg elengedi magát :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Ezek amúgy mind olyan kocsik, amelyeknél egy vázra felváltva rá lehet tenni a mózest, sportrészt vagy a babahordozót-főleg utóbbi nagyon praktikus, ha mondjuk bevásárolni megy az ember, csak kiveszed a hordozót a kocsiból, rápattintod a kerekekre és tolhatod :D
20140901114303

brunhild: ez nekem is tetszett anno, mármint ez a funkció, elég kényelmes :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Brunhild,
tényleg nagyon jól néz ki. Az első linknél egyből rácuppantam a mintás (csajos) design-ra, aztán kaptam csak észbe, hogy nekem most már nem azt kell nézni. :D Azt hiszem, át kell még állítanom az agyam.

Panndi,
Akkor jó sokat járjatok el otthonról. :wink: Esetleg egy hosszas nyaralás...? :)

anabique
Budapest

Úgyis festünk tavasszal, majd elmegyek anyuékhoz, hátha kedvet kap :)

Nem fura a csajok nélkül?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

(Nem mintha bármiről is le lennétek maradva. Ha máskor nem, nyáron úgy is simán szobatiszta lesz, nem?)

anabique
Budapest

Igen, az a terv amúgy :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

De, nagyon! Főleg így, hogy 2 hete itthon voltak. Nagy a csönd, senki nem ugráltat 2 percenként, hogy kérek almát szeletelve, szomjas vagyok, tedd vissza a sellő fejét (mindig leszedik), kakiltam, neeeeeeeee, az az enyéééééééééééém!, a Panna/Lilla megütött, éhes vagyok...

anabique
Budapest

Anabique :D :D :D (ismerős..)
ja, most már nézheted a kék, zöld stb színeket..

Bár nem szeretem a rózsaszínt, de arra gondoltam, ha tényleg kislány lesz, olyat kell vennem, hadd lássa mindenki 8)
20140901114303

Én is travel system párti vagyok.
Nekem van egy maxi cosi cabriofix hordozóm, meg egy quinny zapp sportkocsim, és mivel ez is kompatibilis egymással, nekünk ez lesz az autós kollekciónk.
A hordozón egy türkiz repülős huzat van, arra gondoltam arra veszek nyári huzatot rózsaszín színben.

A babakocsi nálam még lila köd: Áron az 5.-et fogyasztja - igaz ez sport és imádom, de a korábbiak közül egyikkel sem voltam végig megelégedve.
Ezért szerintem veszek valamit, aminek jó a mózese (pl. Quinny buzz), utána meg egy jót, aminek dönthető a támlája, és nem csak az ülés része. (pl. PP aria)

Panndi, most látom mekkora is a különbség fiú és lány között. Áronnak még lila gőze sincs mikor kell pisilni.
Annyit tudi, hogy kaka, és ha van mutatja. (1x szólt előtte is)

KépKép
KépKép
kfnoémi

sziasztok!
Eszti meggyógyult, hétfőn mehet oviba. HURRRÁÁÁ! Már ő is nagyon várta.
Én még dögröváson, de hétfőn én is megyek dolgozni.
Elmentem ma az AFP-m erdményéért.
31,6nq/ml és MOM érték 0,9--,091

ugye ez teljese jó?
Jövőhéten meg megyek UH-ra és dokihoz is. Már alig várom.
K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Brunhild, ha találok, szívesen hozok :D
Azért 300 euro, ha tényleg jó a kocs, annyira nem drága, vagy szerintetek igen? Amiket itthon néztem interneten, azok is 70-100 között voltak. De az is lehet, hogy nem jó helyen kerestem :wink:
Én azon problémázom, hogy milyet vegyek úgy, hogy kisfiúnak és kislánynak is jó legyen ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Ana: :lol: Nálunk tegnap ment ez egész nap, este mondtam is a férjemnek, hogy kérek egy órát a fürdőben egyedül, mert ha valaki mégegyszer visít, én világgá megyek :lol:

Brunhild: én sem szerettem a rózsaszínt, de aztán megszületett Zsófi, és megszerettem :) Egy csomó rózsaszín ruhát kapott, és olyan édes volt benne, hogy ihajj :)

Noémi, tény, hogy a fiúk és a lányok mások. Majd én is megtudom :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Végigolvastam mindent, mostanra totál elfelejtettem mit akartam írni.
Délelőtt nyugiban voltam, Levi volt 3 órát a családi napköziben. Szokás szerint sírt, mikor otthagytam, de utána elvolt. Még jó pöttyös, viszont mondta a nő, hogy ugye szólt az anyukáknak, hogy van bárányhimlős gyerek, és mind mondta, hogy de jó, szeretnék elkapni. Ha ezt tudom, már mentünk volna hétfőn :lol:

klarissza,
mit jelent pontosan, hogy bevérzett a méhlepény? A mélyen fekvése miatt? Pihenj sokat.

Nálunk a reggelek katasztrófálisak, hiába kelek fel 6:15-kor 7:45-kor képtelenek vagyunk elindulni az oviba. Férjemnek mondtam, hogy ha még egyszer meglátom bekapcsolva a tv-t, mielőtt Lili felöltözött volna, kivágom az egészet. Na erre Lili közölte, hogy nehéz, nem birom el. Komolyan 1 órán át öltözik. Ha meg felöltöztetem, akkor igaz, hogy néhány perc, de soha nem fog akkor önállósodni. Belegondoltam, hogy 2012 szeptemberétől Levit itt kell oviba vinni, Lilit 20 km-re iskolába, és ott lesz egy 1 éves baba, akinek ugyanúgy végig kell csinálni az egész hercehurcát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és megvan az AFP-m, 1,31.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Klarissza
Hú, nagyon ijesztő, amit írsz! Jobbulást, pihenj sokat. És persze jelentkezz, amikor tudsz!

Ana
Neked is jobbulást, hosszú nap lehetett... Még szerencse, hogy a lányok nem voltak otthon, így legalább pihenhettél! A Smecta port is szokták ajánlani ilyen esetben, de annak is förtelmes íze van...
Luca is zeneiskolába készül :) A tiétekben hogy zajlik a felvételi?

Pihe
Nem ettem jégkrémet. Még :) Bár én is úgy vagyok vele, mint Panndi. Mire hozzájutok, már mást kívánok :)

Linacska
Mi konkrétan 3 percre lakunk az ovitól és fél 9 előtt nem tudunk beérni, pedig én 6.45-kor, Luca 7-kor kel... :oops: Ő is csigatempóban készülődik: egy óráig mos fogat, ötször megváltoztatja, hogy melyik alvótársát vigye be magával, hogy csináljam meg a haját, még belekukkant egy könyvbe stb. Szeptembertől nekünk is muszáj lesz megemberelni magunkat, hiszen egy csecsemővel együtt kell majd 3/4 8 odaérni a suliba.

Már alig várom a hétvégét! Holnap nagyikám 87. szülinapját ünnepeljük (Trófeában), aztán vasárnap végre UH! :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Lányok,
akik jártak már a 4D Genesisben: kell vinni dvd-t vagy ott adnak?

Csöppke
Nagyon eltűntél, jól vagy?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz,
adnak DVD-t.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bkrisztike, örülök, hogy jobban vagytok!

Rokakoma :) Sok semleges szín van ...
20140901114303

addisz: hmm, trófea :lol: Egyél sokat, finomakat!

Mi hatkor kelünk ( vagyis hatkro keltenek minket a lányok), és nyolcnál előbb sosem tudunk elindulni az oviba :roll: Igaz, kényelmesen készülődünk, és így elmegy az idő. Szerencsére Zsófinak elég kitenni a ruháját, és amíg ő pisil, átöltözik, én is el tudok készülni. De akkor is, nem tudom mit tötyörgünk ennyit :shock:

Épp zöldalmát eszem, hmmmmmm :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Húú ... ahogy itt írjátok a reggeli sztorikat, belegondoltam, hogy nálunk mi lesz. Nem vagyok egy nagyon korán kelő és a baj az, hogy ha nincs meg a minimum 8 óra teljesen használhatatlan vagyok. Kb. az a következmény, mint amikor megvonják a csokit, vagy éhes vagyok ... katasztrófa!
Tisztelem, hogy így végig csináljátok minden nap!!!

Tudjátok mit ebédeltem? Anyukám paprikáskrumpliját savanyúkáposztával hmmm... :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Miért ragadt le kedden a vonalzóm? Nem tudjátok, hogy lehet megjavítani?

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Lassan ez a fórum valami gasztrofórum lesz, annyit írunk a kajákról :lol:

Én élvezem is azokat a napokat, amikor nincs ovi, és nem sürget az idő. Keddenként járunk baba-mama klubba, Zsófi is, az 10-kor kezdődik, na az kényelmes, olyankor még főzni is van időm reggel :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Rokamama én ezért cseréltem le az én vonalzóimat mert azok sem működtek!

Betegeknek jobbulást!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

rokakoma: enyém is leragadt. :(

képzeljétek, írtátok az AFP-t, erre eszembe jutott, hogy ma kéne megjönni az eredménynek. Átkattintok a gmail-fülre, nézem, még nincs ott. Abban a pillanatban kaptam egy levelet Fetal Medicine Laboratory-tól az eredményekkel.
AFP: 0,82
Down-kór kockázata: 1:32000
Edwards-kór kockázata: 1:50000

ugye ez jó? :)

hopihe79
Budapest

De jók ezek a babakocsik, nekem az első tetszett a legjobban.
Átlagban 75 + a babahordozó az ár nem? Vagyis akkor reális az ára, nem? sőt, még a táska is benne van.

Én ezeket néztem:
http://aprosagokboltja.hu/spd/vegyiv4c/ ... _Rozsaszin

http://bolthely.hu/meseszep/id/00457__C ... koltseggel

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... 2825&fot=0

http://aprosagokboltja.hu/spd/airpurple ... _babakocsi

Szerintetek milyenek?
Nekem az utolsó a szívem csücske, pláne, h 4 kg csak a váza. :-)
De van pár aggályom;megtennétek h megnézitek, és írtok véleményt?

Volt valakinek már ilyen traveles típus? Milyen a gyakorlatban? Az a félelmem egyedül, h milyen korán növi ki a gyerek? a mózes mennyire hosszú? Mi van ha 3 hónaposan kilóg majd a lába? Mennyire legyen hosszú? Mert ha a mózest kinövi, a sportrész nem teljesen dönthető, illetve kissé kagylós, az nem a legjobb. Olyan mint ha ülve aludna majd szegény. Vagy nem?
A sportrésznél a lábtartó kiáll, de mi van ha nagyobb a gyerek, lelóg már a lába, akkor vágja a vádliját? Vagy akkor már eleve futkorászos kocsink lesz? Tanácstalan vagyok....

Ildóca: Csani, aranyos :-) Tetszik.

Ana: De jó lenne a csendből elmenteni egy keveset :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Pihe: jó az eredmény, az enyém ugyan ilyen, és már kielemezte a doki. Nekem 0,83 és a Down 1:33000 Edverds ua. Nyugi, tökéletes :-)

Képzeljétek, a koraszülött barátnőmék tegnap előtt elhagyták a kórházat :-) Petike már több mint két kiló :-) Olyan kis csepp :-) 44 es ruhája van :oops: Mondtam a barátnőmnek, h 18 év múlva ,majd két méter magassággal, mély baritonnal, borostával a képen, hozza sorra a csajokat, az milyen lesz meglepő lesz :-)

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Netty, ha tényleg rá lehet tenni a hordozót a vázra, akkor ez olcsóbb! És nem is néz ki rosszul, főleg a rózsaszín :wink:
20140901114303

Ja mégse, most látom, hogy a hordozó nincsen benne az árban :( Nem találom, hogy a hordozó mennyibe kerül, de úgy látom 20 ezer körül..akkor pedig ugyanaz... A német modellhez viszont van esővédő, napernyő, táska...
20140901114303

netty,
én nem voltam híve a mélykocsinak, főleg nyári babánál, nem tudom meddig lehet kihasználni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild: És a németnek mekkora a súlya? Nekem most is van kocsim Zétiről, imádom is, csak most dombon lakunk, ezért nem mindegy a súlya.
Viszont mire megveszek táskát, meg minden kiegészítőt, bőven 120 felett leszek :-(

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Én sem szerettem a rózsaszínt régen. De tényleg édesek benne a lányok, és hát ők nagyon szeretik. :)

Addisz,
Eddig a felvételin a gyerekeknek el kellett énekelniük 1 vagy 2 kiválasztott dalt, ritmust vissza kellett tudniuk tapsolni, ismerniük kellett a relációs jeleket (kisebb, nagyobb), ezeket helyesen használni (feladatlapokat megoldani), pontosan tudni a helyhatározók fogalmát (fent, lent, valami alatt, mellett stb.) De állítólag idén változik valami, de nem tudom még, hogy mi. És átlagosan hatszoros a túljelentkezés. :( Nektek milyen lesz a felvételi?

A szombatihoz jó mulatást, nagymamádnak pedig boldog szülinapot! :) Az uh után pedig várjuk a híreket!!!! :)

Hópihe, ezek az eredmények tökéletesek!

Netty, hát igen. :) Bár a nap végére azért hiányoznak ám rendesen. :) Örülök, hogy Petike jól van! Istenem, a 44-es ruci nagyon csöpp lehet!!

Linacska,
miért írod, hogy nem voltál híve a mélykocsinak?

anabique
Budapest

Babakocsi: hát, amióta utoljára foglalkoztam ezzel (kb 6 éve), azóta rendesen megnőtt az amúgy sem kicsi választék. Én most teljesen el vagyok veszve... Nekünk olyan kéne, aminek relatíve nagy kerekei vannak (rossz utakra) és stabil, de nem iszonyat nehéz, hogy autóba is be tudjam rakni. És legyen szép és ne túl drága. Biztos rengeteg ilyen van, igaz...? :)

anabique
Budapest

Sziasztok!

Most elbúcsúzok egy hétre, mert elmegyünk síelni. Remélem jó lesz. Már összepakoltam.

Klarissza! Sajnálom a vérzést. Ugye Te írtad korábban, hogy az előző terhességben is elölfekvő lepényed volt? Én 26-án megyek UH-ra és akkor derül ki, hogy hogyan állunk, kell-e a szigorú fekvés.

Babakocsi témához nem tudok hozzászólni, mert nem érdekel, hogy milyen a kocsi, az lesz, amelyik a fiúknak volt. Nem valami extra, de én nem bumlizok, nap mint nap tömegközlekedéssel, sok-sok ember és akadály között. Szerintem az egész falurészen ahol lakunk nincs egyetlen padka sem. Egerben meg olyan ritkán járok, hogy azért kár babakocsit venni.

Képzeljétek! Ma megkérdeztem Elődöt, hogy mi volt az oviban. Erre a legnagyobb természetességgel mondta, hogy ma kapott egy nagy pofont Ági óvónénitől, mert nem fogadott szót.
Nem is tudom...gyerek ilyet magától nem talál ki, pláne 3 és fél évesen. Ha hazajövök beszélek a vezető óvónővel.
jjucuss
Eger

Mélykocsi: én pont azt számolgattam, hogy ősszel-télen még csak pár hónapos lesz a baba, olyankor pedig nagyon jó egy mélykocsi....
20140901114303

JJucuss, jó pihenést! :)
Ovi: hát nem is tudom..az én középső fiam pl mindenféléket kitalál (verést is), de ilyet, hogy ovónénitől, még ő sem mondott. Szerintem rá kéne kérdezni az ovónéninél, hogy mi történt, de csak óvatosan, mert könnyen meglehet, hogy nem igaz...
20140901114303

Szerintem sajnos igaz. Valahogy ahogy az egészet mondta...olyan természetes volt, hogy érezni lehetett, hogy valóságalapja van. :?
jjucuss
Eger

Készítői áron kaphatsz ezen az oldalon kismamaruhákat.Nagyon szépek,nézzétek meg!
http://elenorkismamaruha.gportal.hu/
Kép

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Ha igaz, akkor az elég nagy baj :(
20140901114303

Felbuzdulva a sok babakocsin en is elkezdtem nezelodni :)
Nagyon szupikat neztetek ki, a szinek is nagyon jok!

Nekunk ide a homokos pusztaba mindenkepp nagy kereku kellene, de amiket az angol oldalakon talaltam nagyon draga....vagy ha olcso akkor vagy mozese nincs vagy autosulese :(
Nekem ez tetszene, de nincs hozza mozes
http://www.mothercare.com/Mothercare-Xt ... 1&mcb=core

Ime az igazi (csak nincs hozza eleg penz!)
http://www.mothercare.com/Jane-Slalom-R ... ctselector

Kép

Kép
ica79

Jucus!
Nagyon szuper idotoltest kivanok, de ugye te nem sizel?

Kép

Kép
ica79

Hany honapos korig lehet hasznalni a mozest?
Nyaron a nagy melegbe lehet hogy a lehajthato tamlaju kocsi is jo?....de telen nem lesz mar akkora a baba hogy ne ferjen bele a mozesbe?

Igazandibol olyan kellene amihez minden van, de az ar miatt kompromissumot kell kotni.

Netty,
A 4kg-os babakocsi nagyon jonak tunik.....csak nekunk nagy kerek kellenek. Pont ilyet szeretnek, konnyut, minden legyen hozza es olcso is legyen (csak nagy kerekekkel)

Kép

Kép
ica79

anabique,
a mélykocsival kapcsolatban egyszerűen úgy éreztem, hogy jóval drágább annál mint amennyi tényleges haszna van. Nekünk egy travel system volt, ami vízszintesig dönthető, és van bele egy mózesbetét, ez olyan mint egy kis "táska", amúgy Graco Quattro Tour Delux, ha találsz róla képet, akkor látszik, hogy milyen. Lili decemberi volt, de tökéletes volt így is a kocsi, nem hiányzott a mélykocsi. Ráadásul én két város között közlekedek Suzukival, amúgy is reménytelen lett volna, de nem is gondolkodtunk benne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én nem síelek. Én fogok főzni, meg a gyerekekre vigyázni. :shock:
jjucuss
Eger

Netty
Hú, az utolsó babakocsi nekem is nagyon bejön! Nekünk nem is kellene autósülés (illetve jó lenne egy olcsóbb használt), mivel nincs kocsink, viszont a bkv-zás miatt jó, hogy ennek ilyen kicsi a súlya!
Egyébként én mindenképpen szeretném majd élőben látni azt a kocsit, amelyiket megvesszük/megrendeljük. Csak hogy tologassam kicsit a boltban legalább.

Ana
Nálunk is hasonló lesz a felvételi: 3 dallal kell készülni, lesz ritmus visszatapsolás, kell rajzolni (szabadon és meghatározott témában is), illetve beszélgetés közben mérik fel, mennyire orientált és tájékozott (melyik oviból jött, hogy hívják a szüleit, hol lakik stb.) Be lehet menni vele, de egyedül is kiállhatja a próbát :)
A hatszoros túljelentkezés nagyon komoly :shock: Itt azért szerencsére ekkora nincs.
És köszi a jó kívánságot Mama nevében :)

Jjucuss
Jó pihenést, vigyázz magadra!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:46-kor.
kivancsika
Budapest

SZIASZTOK CSAJOK!

BEMUTATNÉK NEKTEK VALAKIT:
Kép

Kép

ÉS MOST VISSZAOLVASOK...VAN MIT :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Babakocsi témához én sem tudok hozzászólni, nagyjából engem is hidegen hagy, nekünk ilyen van: http://bambino.hu/spd/822/CAM_Portofino_babakocsi

Sok helyen azt írják, hogy hat hónapos kortól jó csak, de fektethető, így én újszülött kortól használtam. Mélykocsi télen sem kellett nekünk sem, mivel kb 3 hónapos korukig voltak hajlandóak vízszintesen utazni, uténa csak döntve, így mindegy volt. Ebben sem fázott télen, én szerettem. Esernyőkocsit szeretnék majd, de az meg még odébb van :)

Ja, és a hordozó vázre tételéről azért mondtam le, mert a lányok nyolc hónaposan kinőtték a hordozót, utána már úgysem tudtam volna ezt a funkciót használni :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

majga, gratulálok a kisfiadhoz :)

jucus: Előd és az ovi :(

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Majga, de cukiiiiiiiiiiii! :) :) :) És nagyon jók a képek! Gratulálok! Mesélj még, mit láttatok? Gondolom minden rendben vele?

Linacska, oké, utánanézek!

Addisz, nálatok mikor lesz a felvételi?

anabique
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?