A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Sziasztok!

Hűűű, nagyon elment a téma a szoptatás felé, ami nem baj, sőt biztos nagyon hasznos Fantácska tanácsa mindenkinek, amit sajnos én nem tudok meg, mert én sajnos nem tudtam a picim szoptatni, azért ugye maradhatok itt köztetek??? :wink: :oops:

Mazsan, üdv itt, és rögtön nemzetközi lett a fórum, de jó!!!!
Érezd magad körünkben lélekben itthon!

A fiam ráállt a napi 5 étkezésre, de 167 ml alatt nem adja a tápit, egyszerűen ordít addig, amig nem keverem ki ezt a mennyiséget, viszont ez 3 hónaposok adagja, félek, sok neki, ráadásul mióta ennyit eszik, többet is bukik. A 2 hós adag, ami 133 ml kevés neki, a kettő között felezni próbáltam, neki az is. Erre ötlet????

A fiam 2 hónaposan pont 2 kg-ot hízott a születéséhez képest!! :D

Szép hetet mindenkinek, úgy szeretném vissza a jó tavaszi időt!!!!!!

Kép
brumika
Budapest

Fantacska: A tejcsit tegnap fejtem. Ami elromlott azt délután fejtem, és nem volt áramkimaradás. Hajnal 5-kor akartam neki oda adni. De a csapba ment ki. Amit 22.30-kor fejtem, na az fincsi volt és jól is lakott vele,aludt tőle 5 óra hosszat.
Nem tudom, miért fürcsi előtt alszik be mindig az én babám, de mindjárt felébresztem. Elvileg 19-kor fürdetnénk, de muszáj leszek legkésőbb 20-kor felébreszteni.
Puszik!

Kép
Kép
zsanimanó

Lányok, ki hogy áll a PREVENAR nem kötelező oltás beadásához???
Tanácstalan vagyok, és mivel a héten megyünk 2 hós oltásra el kellene döntenem, ezt is kérjük-e? Ötlet???
Esetleg nincs köztünk oltási-tanácsadó is??? :lol: :wink:
(Jaj, remélem veszitek, hogy csak viccelek most is és előbb is )
Mindenkinek nyugodalmas éjszakát!!!

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!
Hűű, csajok, Norbi egy hete már fél 7 kor kel, ma meg már 3/4 6-kor fennt volt. :( Pont szerettem volna visszaaludni szoptatás után
Balázs meg 2 óránlént evett éjjel.Pedig éjjel nem akartam volna így szoptatni :roll:
De az a baj hogy annyira lusta éjjel hogy csak 40-50 körül eszik és nem bír ki még 3 órát se.Pedig tele volt a mellem.Most is lenne még benne, úgyhogy mehetek fejni.
Ja, a másik,szerintetek az normális hogy Balázs másfél óra alatt eszi meg a 100-at??
Tegnap ittvoltak a baráétnőmék(aki jól és sokáig szoptatta mint két gyerekét)ő adta a tanácsot.Mikor 50 perc után Bazsi elterült, mint aki jól van lakva, lemértem és csak 70 grammot evet!Barátnőm noszogatott hogy tegyem vissza mellre, ne adjak még pótlást, na visszatettem, de elaludt, ébresztgettük, cserélgettem a mellem, így sikerült még 30-at ennie.Persze a 100 ml se sok egy ekkora babának tudom.
Tehát másfél óráig tartott amég megette az adagját :roll:
Összeségében hízott most 4 nap alatt 10dkg-ot :) de csak a pótlásnak köszönhetően szerintem :?

Mennem kell majd jövök...Fantacska majd válaszolok, előre is ksözi mindent!Jó hogy adsz tanácsot! :D

Kép
Kép
lovaszkata

Szép jó reggelt!

Végre, végre! Éjjel csak egyszer kelt - egy óra körül, majd fél 7-kor. :)
Pedig szegénykém elég beteg - apa hozott a munkahelyéről nekünk egy kis influenzát. Köhög, tüsszög, folyik az orra. :(
Így ugrott a múlt hét csütörtöki hallásvizsgálat és a holnapi szemészet. Sebaj, majd pótoljuk. Beteg gyereket nem viszek sehová, másrészt én is utálnám azt, aki beteg gyerekkel várakozik a folyosón...

Betegsége ellenére szépen gyarapszik: már kb. 5600-700 gramm. Bár most kicsit időigényes, mert kb. kétszer annyiszor eszik - feleannyit. :(

Brumika!
Mi beadattuk a prevenart, és megkapja a rotát is - a nem kötelezők közül.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Katinkababa: hurrá, hurrá! Bíztatni akarlak, hogy nálunk is így kezdődött, pár napig este 8kor kaja, 1kor kelés, majd csak 7kor. Ez ment pár napig, aztán meg átaludta az éjszakát! Most már pár napja este 8-9-től alszik reggel 6ig!!! :D Remélem nálatok is így lesz! :) Betegséghez kitartást és gyógypuszik! :)
Brumika: mi is beadattuk.
Lovászkata: sehogy sem tudod ébrentartani? Én fújogatni szoktam az arcát, vagy masszírozni valamelyik végtagját, ez általában bejön. Nehéz lehet, h még mindig nem alszol éjszaka. Kitartás!

Basszus, egy hét múlva ilyenkor már valószínű a kórházban leszünk, lehet, h már műtőben is! :( Éhgyomorra kell vinnünk, nem tudom, hogy fogja bírni.... :roll: :?

Kép
orsolymors

Sziasztok lányok!

Most nem leszek kb 1 hétig, mert nem jó a gép. Most viszi párom szerelőhöz, nem tudom mikor lesz kész.

Majd jövök.
Sziasztok!

Kép
bei

Sziasztok!

Végre nálunk is jó éjszaka volt. Este 21-től 22-ig szopi. Majd hajnal 1- kor és utána csak 7-kor. Bár 6-kor bepróbálkozott kicsi nyüszivel,meg apró sírással,de nem vettem ki a kiságyból és így még 7-ig ráhúzott. Most apa épp elrontja, a hasán fekszik, próbáljuk a 4 órát kihúzni, és csak 11-kor enni. A mellemnek is jót tesz a pihi.
sziasztok, mennem kell mert mégis éhes! :D

Kép
Kép
zsanimanó

Bei!
Ok!!Várunk vissza!Gyere hamar!!

Orsi!
Menni fog,mert muszáj!!!!Biztos nehéz lesz,de majd szórakoztatod valahogy.És műtét után meg mehet is a szopi szépen!!!!

Brumika!
Prevenart mi is beadattuk,a rotát nem kapja meg.Nikinek is megvan a 2 kiló...annyira durva! :shock: Doki szokta is mondani h látom a kiló hízás megvolt most is :lol: :lol: De nem duci,bár sonkái vannak az tuti!
És még mindig száraz a bőre picit,pedig kenem a testápolóval amit kaptunk.A haja is folyton koszmós lesz.Ha nem olajozom le 2 napig,3.nap biztos kell....
A BCG helye mindenkinek látszik?

Nekünk gázos éjjelünk volt,Iza is megébredt 4kor és kb fél6 lett mire visszaaludt....Niki meg 3kor evett,utána fejtem is és mire elaludtam volna fél6után megint kelt enni Niki.Kész körforgás :lol:

Ja és olyan cukin játszik Niki.Már megfogja a kis játékát,meg a tornáztató is nagyon leköti!Vigyorog,imádja a nővérét is.Nagyon szokta figyelni h mit művel 8)

annus11

brumika!
mi holnap kapjuk az oltást (ez ugye a pneumococcus-elleni?).
én megkérdeztem a gyerekorvost, hogy ő a sajátjának beadná-e. azt mondta, hogy igen, az unokáinak mindnek beadta.
ha az orvos törpéinek kell, akkor az enyémnek is :D

csajok!
annyira bután nézett rám reggel a babám :o olyan aranyos volt :roll:
este elkezdtem köhögni, éjjel már fájt a torkom. éjjel a félhomályban sztem nem látott a törpe rendesen... de reggel nem értette, hogy hogyan jöhet anya hangja egy félig zöldarcú valamiből??? :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Julcsi :lol: :lol:

Ma meg Niki 2szer is a hátára fordult.Először visszatettem,erre újra átfordult.Nagyon tetszett neki!Gondoltam levideótom,de nem csinálta többet,de akarta,csak szerintem elfáradt már :lol: nagyon dühös is lett :lol: :lol:

Kérdés:A lefejt tejet Iza szokta meginni,meg is issza,de azt vettem észre h akkor hatalmas kaki van,és picit hígabb is.(bocs a részletekért) :oops: Lehet ez ettől?Vagy csak véletlen?

annus11

Sziasztok!

Annus: Gratulálok Nikinek, ügyes kiscsajszi! Remélem ma éjjel hagynak egy kicsit többet aludni a lányok!
Rékának nagyon nagy, kiáll, piros és a közepe sárga az oltásának.

bei: Várunk vissza!

Orsolymors:Nem semmi, hogy Bogi már 9-10 órát is alszik éjszaka.
Te szoktál fejni éjjel? Ha igen, hányszor és mikor?

katinkababa: Én sem vinném betegen a gyereket vizsgálatokra. Miért kell szemészetre menni?
Gratulálok a súlyhoz!

mazsan: Mikor született Panka? Milyen súllyal? Most mennyi?

Van egy La leche liga, akik szoptatási tanácsadással foglalkoznak! Nagyon szuper a honlapjuk! Nekem sokat segített!

Kép
eper74

Sziasztok!

Üdv mazsan és fantacska!

Annus: nekünk nem látszik a bcg oltás még mindig. Egy héttel ezelőtt éreztem egy kis dudort a bőre alatt, de már azt sem. Doki azt mondta, hogy 6 hós korig vár, ha nem jön ki újraoltják.

Koszmó nálunk is van egy pár napja. Ez összefüggésben van a száraz bőrrel? Mert Kamillának is nagyon száraz a bőre. Vettem koszmóra a Babé samponját, már 2-szer mostuk vele, eddig még megvan a koszmó, remélem hamarosan hat.

Brumika: mi is beadattuk a prevenart, a rotát nem kapja meg ő sem.

Orsi: grat az átaludt éjszaka miatt. Egy hét is műtét? Szurkolok nagyon.

Katinka: jól teszed, hogy nem mentek betegen vizsgálatokra, majd megcsinálják máskor.

Csütörtökön nekünk is menni kell az ortopédiára, most derül ki letehetjük-e a terpeszpelenkát, már 4 hete hordja. Remélem nem kell már, mert szeretne már mocorogni, és ebben nem igazán tud szabadon.

Balázs jobban van, már annyira, hogy kész csatatér a lakás, de nem bánom csinálja csak. Februárban már nem engedem oviba, mert még csütörtökig szedni kell az antibiotikumot, szeretném ha regenerálódna utána kicsit a szervezete.

Kamilla szeme a bevérzés után még mindig nem tökéletes, még mindig van egy pici véraláfutásos rész. Még két napot adok neki, ha nem múlik el, megyünk vissza a szemészetre, mert már tegnap egy hete történt a bevérzés.

Kép
cedis

Sziasztok!

Annus Niki baba ügyes!!! :lol: A tejcsi ügyre nem tudok mit mondani Kingának nem izlett :wink: Nekünk látszik az oltás helye védőnő szerint szép :lol:

Brumika mi is beoltatjuk anno Kinga is megkapta.A rotát nem kapja meg.

Bei várunk vissza :!:

Cedis szerintem nincs összefüggésbe a száraz bőrrel a koszmó nálunk is van de nem száraz a bőre :wink: szerintem a babaolaj sokkal többet használ a koszmóra mint a sampon :wink: itten sokan panaszkodtak hogy nem használ :wink:

Katinka gratula Balázs sulyához :!: :lol:

Mi voltunk vissza dokihoz azt mondta 2 napig kapja még a gyógyszert mert már jobban van :lol: M is nagyon jó éjszakánk volt este10-től reggel 7-ig aludt :D :D remélem igy is marad :P

t katinka

Fantacska..pici időm van.Köszi hogy foglalkozl vele(is) jól jön a tanács.
Gyors a kérdéseidre válaszolva.
Jó kedvű, vidám baba Balázs, nem sír többbet mint eddig.Sőőt, kicsit már múlik a hasfájás is, így nyugodtabb.Nagyon görcsölős volt szegényke!
Nem történt semmi féle változás az életében, a nagytesó ugyanúgy viselkedik. Néha kicsit féltékeny, de nem bántja, nem piszkálja Bazsit.
Kovábban én sokat lelkiztem azon hogy hogy fogok megfelelni mind a 2 gyereknek, de már jobban vagyok.Nagyon nehéz két kicsivel.Főleg hogy Bazsi hasfájós és nehezen mgy a szopi.
Norbikánál még ennyi tejem se volt. Megszoptattam (olyan 40ml ha volt) és utánna kapott tápszert.
Most pótlást női tejet adok, mert szerencsére lett tejadó ismerősöm,tőle hordtam a tejet decemberben, mert későn a 2.héten lett egy kevéske tejem, de nem volt elég.Aztán januártól nem hordtam már, mert több tejem lett.De szerencsére a fagyasztóban van pár adag tejci Bazsinak. :)
Megmondom őszintén azért nem akarom kanállal etetni vagy kispohárral mert akkor sok levegőt nyel és a felét vissza is köpi...kis béna.Próbáltam régebben, tök pazarlás! :?
Lusta az én fiam, nem harcol a pocakjáért. :(
Elöbb is evett 80-at és elterült, vigyorgott, szájából kicsúszott a cicim, be se akarta kapni.Vigyorgott rám, gőgicsélt mint aki tök jól lakott. :shock: :lol: Aztán csak beletuszkoltam még 20-at, így meglett a 100ml. De mindez több mint egy óra volt. :roll:
Lehet hogy ő ilyen kis étkű? De ha ilyen kis étkű akkor soha se fog normális ütemben hízni?
Amég régebben kapta rendszeresen a női tej pótlást volt hogy 2 hét alatt hízott fél kg-ot! :shock: De akkor is 90 körül evett és most is, pedig azóta eltelt majdnem egy hónap! :roll: Ez az ami fura nekem.
Most mennem kell, köszi a válaszokat.

Kép
Kép
lovaszkata

Mindenkinek Boldog szerelmesek napját :lol:
Remélem mindenki a párjával töltötte a napot :lol: sajnos én nem de azért a tegnap kaptam egy szép virágcsokrot :lol:

t katinka

Sziasztok!

Boldog Valentinnapot mindenkinek! Persze otthon lassan vege is van... :oops:

Kepzeljetek el a ferjemmel 7 eve ezen a napon jottunk ossze. :D

Gratulalok a ejszakat atalvos babakhoz!!! :D Nekunk meg csak mutatoban volt 7 oras kaja kihagyas. :(

katinkababa: jobbulast a picurnak!!!

Orsi: nagyon sok pozitiv energiat kuldunk nektek a mutethez!!! Kitartast a korhazi dolgokhoz! Minden rendben lesz! :)

Annus: Gratulalok Nikinek az atfordulashoz!!!:D Panka is atfordult mar a hasarol a hatara es sikerult levideoznom. :D Majd kitalalom hogyan oszthatom meg veletek itt...es akkor szivesen megmutatom. :D

eper: Panka dec. 18-an szuletett (otthoni ido szerint mar 19.-e volt :) ) 3363grammal es 50.5cmrel . Most nem tudom mekkora, mert jovo heten lesz merlegeles, nekunk itthon nincs merlegunk. 1 honaposan volt 4650g es 56cm.

Tegnap delutan (8 het utan eloszor) kimozdultam, 2 orat kulon voltam a kislanyomtol. :) Ez teljesen nem igaz mert egy epuletben voltunk...csak apa volt az ugyeletes. Vegre emberek kozott, felnott tarsasagban voltam, szuper volt. :D Itt nalunk az a helyzet, hogy mivel par honapja erkeztunk nincsenek barataink (egy-ket ismerosunk van) itt es a csalad is nagyon messze van...kicsit arvak vagyunk. :?

Most mennem kell kaja van...:D

Itt egy link a megfordulasrol:
https://picasaweb.google.com/vigvik/PankaMegfordul#

Zsani

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Jaj nagyon nyugos napunk van... :( Mar az ejszaka sem volt egyszeru sajnos, hajnalban meg orankent valami baj volt...:( Remelem csak az idojaras kavar be nincs semmi baj Pankaval! Kb egy oraja kellett volna ennie, orditas volt is, de elutasitotta a cicit, nyuglodott, hisztizett aztan beajult. Most alszik, en meg aggodom...:(

mazsan
Szeged

cicus
kiütések már gyógyulnak...varrosodik és már nem viszket úgy

bei
150-et megeszik :shock: mi most eszünk 120-at...1x 1x bekajál akkor többet de többségben 120 az adag...

annus
bizony én se bírok egész nap babázni kell a különlét is...bár az nálam azt jelenti hogy másik szobában vagyok és ő alszik de nem látom be miért ne csinálhatnék mást minthogy nézem...ott a légzésfigyelő és most is hallom hogy álmában kicsit nyüszög tehát nem maradok le semmiről....viszont már elég rég kiköltöztem éjszakára a mellette lévő szobába mert nem tudtam pihentetően aludni mellette mert minden pisszenésére fent voltam és nagyon fáradt voltam ettől...tán még most is ezt pihenem ki...de nyitott az ajtó ha ébredezik a kajához azt is időben észlelem de a kicsi nyöszörgéseket nem és így tudok aludni...
igazad van!jól megmondtad!ne agyaljunk rajta :P

orsolymors
nyomorúsááááág?miket mondassz :shock: na ennek utána nézek mert nem értem hisz ha beadják az oltást akkor lesz a szervezetében barihimi vírus és az nem tűnik el...mint belőlem se sajnos látod most hogy kiütött ahogy az immunom padlón volt...
én úgy terveztem hogy sokáig vele alszok de nem számoltam a őrködő üzemmódommal...régi berögzült tudás ez amit a kórházban fejlesztettem ki hogy pihizzek is de fél füllel figyeljek is...szóval ezt nem tudtam kiiktatni és napról napra fogyott az energiám...így amikor a hátam is fájt azon az ágyon aludni arrébb kucorodtam egy szobával...de amostani csőtörés is mutatja hogy még így is nagyon figyel a radar úgyhogy amikor tudom hogy Laci itthon van akkor nagyon sokat alszom...szóval ha már nem mélyen akkor legalább hosszan :oops:

cicóka
én nem kérdeztem úgy is mondták :? azt gondolom ezt összefüggésbe lehet hozni azzal is hogy egyre nehezebben jönnek össze a babák és egyre gyakoribb akkor is a vetélés...én azt hiszem ezeknek a dolgoknak komoly oka van...eléggé úgy tűnik nekem hogy testileg egyre kevésbé képes az ember az utódnemzésre és/vagy gondozásra természetes úton....ami nem csak a környezetszennyezésre és a genetikai állomány sorvadására fogható...
bocs a példáért de vannak annyira túltenyésztett kutyafajták is amik már képtelenek műtét nélkül szülni...valahogy mi is már egyre jobban rászorulunk a mesterséges segítségekre és nem gondolom hogy ez egyszemélyes probléma...én épp ezért egyre kevésbé érzem magam "alkalmatlannak"emiatt hogy nincs tejem...
hát én nem csináltam volna ezt végig amit te!borzaszó volt olvasni is :( igaz hogy ami neked egy hosszabb alvás után összejön az nekem az egyéni rekordom volt:cry: egy teljes napi termésem volt emlékszem 100ml és az volt a csúúúúcs...lehet hogy gyorsan feladom de úgy hiszem megérzem én azt miért érdemes küzdeni és mi az amit hiába eröltetek úgse megy...szóval én szerintem max.1 hétig csináltam volna ezt amit te de az is lehet hogy csak pár napig...aztán adtam volna neki mindent amit csak lehet...nálunk is volt egy baromi nagy zabálásos időszak...azt mondják a korababák ilyenek...addig míg nem eszik fel magukra azt a súlyt amivel születtek volna addig őrült módon zabálnak...és ez tényleg így volt mostmár látom hogy nálunk sokkal többeket esznek a többiek de mégis szépen hízunk növünk....reggel megyünk méredzkedni úgyhogy majd ki is derül mi az eredmény

mazsan
üdv köztünk!kár hogy nem jöttél elöbb is!milyen kanadában kismamának lenni?nagyon édes Panka!cuki hogy olyan komolyan néz :D

bogi
majd ha még szebb idő lesz akkor még nehezebb lesz gép elé ülni...de 1-2sort írj hogy tudjuk hogy vagytok! szép súly!gratula

lovászkata
mi helyettetek is kakiltunk...nem tudom hogy fért belé ennyi de volt olyan nap mikor 3x is úgy hogy fürdetni kellett :oops: nem hogy a háta de még a tarkója is olyan lett :shock:

zsnimanó
megromlott????hogy a csudába?én már mindent csináltam a tejjel és nem romlott meg...
volt hogy egy egész du.szobahőn volt és semmi....és olyan is volt hogy ráöntöttem a hideget melegre és az is várt órákat míg éhes lett a gyerek...
tegnap is újjítottam egyet...tápszert "ötvöztem" anyatejjel :oops: és lássatok csodát abból se lett baj....szóval asszem már mindent elkövettem amit a leírásokban tiltanak :roll: a többszöri melegítés az már smafu :oops: hűűűű most biztos kiakadtok ezt olvasva...de ha úgy teszek ahogy tanácsolják akkor rengeteg anyatej ment volna a lefolyóba...márpedig azt "utolsó vérig" beosztom és örzöm...

fantacska
én is refluxos vagyok nem kicsit!gyógyszer nélkül nem bírok ki egy napot!terhesség alatt is maj ki lukadt a nyalőcsövem a savtól ahogy liftezett így megkönyörült rajtam az orvos és szedhettem gyógyszert...
a gyerek nem sokat bukik vissza gyakorlatilag pár kortyot de azért mert evés után a hordozóban ül és nem forgatom nem etetem túl stb.de sajnos 1-1,5óra múlva is tud bukni szóval egész nap ülhetne szegény....ma váltottam ki megint olyan sűrítőt (Nutrilon) 7végén elfogyott hát rögtön kezdődött a bukás ahogy fogyott ez a szer...ma is jól lehányta apát mert hasra fektetve a mellkasára tette...persze aztán hogy hoztam ezt a sűrítőt és azzal adtam a következő kaját már semmi gond nem volt!ez valami csoda!élvezet így az etetés is mert pont annyira sűríti be a tejet hogy gyorsan és ütemesen tudja szívni a baba a cumit nem fuldoklik és nem nyel félre és persze ami fő nem pancsoljuk el a "szent"anyatejet még levegőt se nyel szinte semmit...
gondolom te nem tudod én nekem nincs tejem szinte sose volt és nagyon megharcoltam azért hogy a babám anyatejhez jusson!eddig szinte csak azt kapott és most is azon vagyok hogy legalább féléves koráig így legyen! szóval a tanácsokat köszönöm de sajnos az nálunk kevés!szerintem olyan mint én...lehajolok és simán szájbahányom magam :oops: bocs a kifejezésért...
kiságy is lejtőztetve van,a tejadónk szinte semmi tehéntejet nem fogyasztott szóval amit lehet megtettem de viszontlátom a babámon a saját bajomat...de most ez is megoldódott ezzel a szentjánoskenyérfa magos sűrítővel!ezt ha bekeverem a tejbe azt csinálok a gyerekkel amit akarok...nem bukik! :D
megkérdezhetem hol tanulsz? mert amiket írsz abból arra következtetek hogy a SOTE klinikán nem jártál...mi 10 napig ott voltunk a korababákat nem hogy mell közelébe nem engedik de pl ha nem esznek úgy mint egy porszívó akkor azonnal szondát nyomnak beléjük...elégszer láttam hogy nem adtak 1-1babának még 5!!!percet se az evésre és kijelentették hogy evési problémás és zutty a szonda...az enyém iszonyú gyorsan rájött hogy gyorsan kell enni...de amúgy 2-es cumival és a legnagyobb lukúval etették...talán akkor tudtunk volna szopizásra szokni ha nekem úgy ömlött volna a tejem mint a főzelékes cumiból...de ez nem így volt sajnos :(

Kép
menion
Budapest

fantacska
1 ellenpélda :D egy szót se szóltam a dokim ahogy kijöttünk a kórházból kérdezte van-e elég tejem és mondtam hogy nincs és szinte meg se kérdeztett hogy mit szólok hozzá már írta a tejreceptet...
aztán mondtam csak hogy nagyon örülök hogy így áll hozzá mert én nagyon "anyatejpárti" vagyok....még azt is mondta hogy mindenki ezzel fog jönni hogy szoptatok-e és ha nem akkor "furán"néznek...azt mondta neki se volt és megélte ezt sajnos!
szóval vannak ilyen dokik is :D ja és akkor se adta fel mikor szivatta a gyüjtő állomás visszadobta a receptet..ma is voltam iratni és látom hogy tényleg sokkal nehézkesebb mint tápszert irnia de látod van olyan orvos aki nem azt nézi hogy neki mi a kényelmesebb

mazsan
jót nevettem a buta nővérkén :D de legalább megnézte még egy doki a gyereket :P
szupi a link!aranyos a baba is a mama is!

brumika
én két dologgal próbálkoznék: 1,több vízhez keverném a tápit hogy sok legyen a folyadék ami eltelíti vagy 2, "szivatós"cumi :? ...tudod amiből nagy munka árán jut csak hozzá a kajcsihoz....én ezt nem bírnám mondjuk de tudom hogy az jót tesz nekik ha nem hirtelen jut a pocakba a sok kaja....
amúgy érdekes ez az adagols 167,133 :shock: nincs is ilyen mércés üvegem :roll: nekem a táp olyan hogy 90ml vízhez 3kanál és így lesz belőle kereken 100ml...
nem vicc én is megszavazok egy oltástanácsadót!én is örülnék neki!

PREVENAR:
az hogyé adják?

annus
jaj ti mindig olyan előre dolgoztok :lol: már megfogja a játékát?hát mi lesz félévesen pulcsitköt majd? :D én még örülök ha meglát és akkor elmosolyodik....rendesen vadászok erre a boldogságra...kell a lelkemnek hogy látom hogy örül nekem :oops: de se a kezét nem nézegeti se nem fog meg semmit...
a tejcsitől van a kakidolog az tuti!amikor a kórházban voltunk és csak 1x 2xvolt annyi tejem hogy egy evésre való akkor utána menetrend szerűen volt kaka de a tápszernél úgyanolyan rendszeresen nem volt!

julcsi
jaj nagyon édesek mikor olyan kis együgyüen bámulnak :D

cedis
drukk a vizsgálatokhoz!

na itt a vége.... :D
akkor írok rólunk:ma voltam dottónéniné...mert kiszámoltam én azt hogy ha tápszerezünk most hogy a tejadó kifarolt akkor biony drága mulatság lesz ez :? mert a tápi egy 10-es meg a sűrítő 4000 és még a babavíz....szóval ha mán úgyis mentem gondoltam megpróbálkozom mégis megint a gyüjtővel...így írattam egy tápit is azért hátha nem adnak azonnal meg a sűrítőt aztán felhívtam a védőnénit hogy mi legyen...azt mondta menjek nyugodtan adjam le a receptet...úgyhogy még este beszaladtam oda is és leadtam azt mondták csütörtökön már mehetek érte :D
aztán megszámoltam a fagyóban mennyi a tejcsi és kiszámoltam fél éves koráig naponta 250ml-t tudok minden nap adni neki :D
úgyhogy nagyon szép adagot kap majd immunglobulint is és a gyüjtőből hozott tejcsin is spórolunk egy csomó pénzt...

amúgy nagyon sokat mosolyog és egyedül is elkacarászik néha a játékokkal...
igyekszem későn jól megetetni hogy reggelig kihuzza és szokott is sikerülni 10-11körül bekajál aztán 6-fél 7-7ig alszik...
mostanában a frontól nagyokat aludt és én is nagyon fáradt voltam így netezni se volt erőm...ma többet csináltam mint az egész 7végén :oops:
próbálgatjuk a hintát és egész sokáig elvan benne...el is alszik tőle de ha a nagy szárnyasajtó elé rakom a hintát hogy belássa a dolgokat akkor az is leköti hogy nézelődik
próbálkoztam a játékokkal csörgők rágókák de semmiért nem nyúl nem használja a kezét csak ha hason kinyomja magát na meg veszettül kalimpál kézzel lábbal...és 1-2napja az öklét rágja és az nagyon tetszik neki jobb mint a cumi :shock: na de ettől annyira nyáladzik mint egy bulldog :roll:
reggel megyünk védőnénihez mérlegelni....nem kell csak én kértem mert kíváncsi vagyok...erről jut eszembe menni kéne aludni :shock:

Kép
menion
Budapest

most kerestem rá a prevenárra...nem kötelező de ingyenes?hát jó lenne mert egy másik oldal szerint meg 16000 :shock:

Kép
menion
Budapest

Menion!
Ingyenes, azt hiszem, vagy 2 éve a Prevenar. :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne: Barni hasfájása az elmúlt hetekben alábbhagyott, sőt azt hittem meg is szűnt. Hétvége óta azonban szinte minden kaja alkalmával elkezd görcsölni, így egy etetés is jóval hosszabb lett. Nem is eszik mindig annyit. Szerintetek ez még belefér vagy hívjam fel a dokinénit. Most újból adom az Infacolt mindig, de egyelőre nem változott a helyzet.

H

cicóka

Sziasztok! Na itt vagyok. Mégse rossz a gép. :)

A PREVENAR: ingyenes és mi beadattuk.

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PREVENAR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az oltóanyag szuszpenziós injekció, egyszeri adaggal elõretöltött fecskendõben (0,5 ml) kapható. Egyes és tízes csomagokban, tûvel vagy anélkül.

A Prevenar megvédi gyermekét a Streptococcus pneumoniae 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F és 23F szerotípusai által okozott agyhártyagyulladástól, bakterémiától (baktériumok jelenléte a véráramban) és a baktériumok által okozott tüdõgyulladástól. Segíti a szervezetet az ellenanyag termelésben, melyek megvédik gyermekét ezen betegségektõl.

Menio! 150-et eszik tápszerből. A dobozán is az van és a doktornő is mondta, hogy 2 hónapos kortól 150 milit ehet 4 óránként. 150milihez 5kanál táp. BEBA PRO1

Cicóka! Az infacol 2 hét után hat igazán. Ha nagyon fáj a pocija kapjon espumizan cseppet.

Kata! Bazsi nagyon jól néz ki, édes!!! :) Nem lehet rá azt mondani, hogy csont és bőr. 5 kiló fölött van ugye? Réka 4,9 kiló. Szerintem még nincs ok aggodalomra. Majd beindul az étvágya aztán majd meglepődsz te is.:) Akkor lenne gond, ha fogyna, de ő nem fogyott, csak kevés volt a hízás. És ha nevetgél,boldog,akkor meg nincs miről beszélni. :)

Kép
bei

Sziasztok!

mazsan: Akkor egy napon születtek a lányok:) Réka dec. 19-i.
Remélem nem lett gond Pankával!
Nagyon ügyesen átfordult.

Réka is püföli már a babamozgatóról lelógó játékokat, meg beszélget velük.

Kép

Kép
eper74

Sziasztok!

Menion, nem az üveg ilyen mércés :wink: , hanem nekem a Milupán van az, hogy 120 ml vízhez 4 kanál por=133 ml kész táp, 150 ml vízhez és 5 kanál meg 167 ml táp lesz :roll: ja és ez utóbbi ajánlott 3 hónapos kortól :shock:

Lányok, tanácstalan vagyok. A gyerekdokim (akit több okból amúgy is leváltanék)nem akar ajánlottakat beadni, ráadásul úgy elment szabira, hogy ma hívtam mikor mehetünk holnap és elhajtott a helyettes, hogy 2 hét múlva menjünk, de könyörgöm, ami a Diperte KÖTELEZŐ 2 hónaposan az a doki szabija miatt beadható közel 3 héttel később is? Ez így belefér?????? :shock: Vagy szívjon a késés miatt a gyerek????
Mi a véleményetek??? Várjak rá, vagy adassam be (váltás után) mással? Vagy csak én csinálok ebből ekkora ügyet? :evil:

Cicóka, nálunk is van visszaesés néha pocakfájásban, én fokozatosan csökkentem az espumisant, pár cseppel, hátha fokozatosan jobb lesz az emésztése, nálunk a görcs néha visszatér, de kaki meg hol 2 napig nincs, hol hasmenésszerűen van napi 3-4-szer :?

Mazsan, minden tiszteletem, nehéz lehet kismamaként, még barátok nélkül ott lenni egy távoli országban!!!! De legyünk mi itt neked virtuális barátok! Jó??? :wink: :D Gyere gyakran!!!

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!

Kérdés! Ti egyből megetetitek fürcsi után, mert az én manóm mindig éhes fürdés után ez az evés kb 20.30-ra esik. Én is szeretném kihúzni későbbre, de attól félek, hogy akkor kaja nélkül bealszik és kora hajnalban felkel. Ha ezt már régen kitárgyaltátok, akkor bocsi, de én akkoriban nem voltam, visszakeresni meg nehéz lenne!
Ha vki megírná ő hogy csinálja annak köszönet előre is!

Kép
Kép
zsanimanó

Fantacska: Neked erről mi a véleményed? Én azt hittem tök jó, hogy anyatejet is tudok adni a kicsimnek, de ezekszerint így is olyan, mintha csak tápszerezném?--->

5. A tápszerpótlás hatása a csecsemő bélflórájára

A szoptatott babának nem lenne szabad csecsemőtápszert adni mielőtt a bélnyálkahártya sejtjei közötti összeköttetések (tight junctionok) záródása bekövetkezik.

Amint a pótlás megkezdődik, a szoptatott csecsemő baktériumprofilja a tápszeres csecsemőkéhez válik hasonlóvá, amelyben már nem a bifidobaktériumok vannak túlsúlyban. A szoptatott csecsemők hozzátáplálása több, viszonylag kis adag tápszerrel (24 óránként egy étkezés) azt eredményezi, hogy az anyatejes bélflóratípus tápszeres bélflóratípussá alakul át.

A szilárd ételek bevezetése a szoptatott csecsemő étrendjébe, jelentős zavart okoz a bélflórában, melynek során az enterobaktériumok és enterococcusok száma gyorsan megemelkedik, majd pedig egyre inkább betelepednek a bacteroides, clostridium és anaerob streptococcus fajok.

A kiegészítő tápszer bevezetésekor az anyatejes baba bélflórája 24 óra alatt szinte megkülönböztethetetlenné válik a normális felnőtt bélflórától. Ha a babát ismét kizárólag anyatejjel táplálnánk, 2-4 hétig tartana, míg a bél belső környezete visszatérne ahhoz az állapothoz, amely kedvez a gram-pozitív flórának.

Kép
Kép
zsanimanó

Ez a bélflóra dolog eszembe juttatott valamit! Hasfájós tápszeresként ajánlotta a védőnőm, hogy próbáljak meg valamilyen normaflora-hoz hasonló, kisbabáknak való ampullás bélflóra helyreállító készítményt! Úgyhogy ebben a bélflóra dologban lehet valami!

Még valami az oltásról! (Plíííz ha van oltási tanácsadó, jelentkezzen! :lol: :wink: )
Ha este adatom be (esti rendelésen) nem rosszabb mint reggel? Arra gondolok, ha reggel adatom be és délutánra belázasodik, akkor még van idő éjjelig lehúzni a lázát-ha lesz-míg ha este adatom be, éjjel jöhet rá a lázas állapot, az meg nem túl jó, ha nem veszem észre azonnal! Mit szóltok, van benne logika??? Vagy túlpörgetem a dolgot?
:oops: :wink:
Nyugis éjjelt mindenkinek!

Kép
brumika
Budapest

Sziasztok!

menion: koszonom a dicsiket! :D Tenyleg kar, hogy nem jottem korabban! Hogy milyen itt kismamanak lenni? Imadom az egeszet. Szerettem allapotos lenni es anyanak lenni meg csodalatosabb! :)Gondolom otthon is imadnam, sot talan meg jobb is lenne. Igy a nekunk kedves emberek (baratok, csalad) csak fotokrol es skypeon kovettek vegig a terhesseget is es most Panka fejlodeset is. :roll: Itt kismamakent kicsit egyedul vagyok/voltam, mert nem ismerunk senkit. Otthon rengeteg baba szuletett mostanaban az ismeretsegi koromben.

cicoka: hasonlo a problemam Pankaval. Mar ugy tunt, hogy elmulik a hasfajas es most par napja megint gorcsol es nagyon szeles szegenykem. Nem hiszem, hogy a kajatol van, amit en eszem. :shock: En meg varok par napot, megfigyelem. Jovo heten megyunk dokihoz, ha nem javul szolok neki.

eper jaj nagyon szep Reka baba!!! :D Es ez a jatszoter, nagyon szuper!!! Panka is beszelget sokat velem is es a jatekokkal is. :D Koszonjuk a dicseretet!:) Panka jol van szerencsere estere megnyugodott tegnap es evett is rendesen es hajnali 5-ig birta is utana. :D Igy en is aludhattam egy nagyot. :) Igazabol a hasfajas jott elo Pankanal megint sajnos. :(

brumika: koszonom, nagyon aranyos vagy!!! :D:D:D

zsanimano: mikor eszik a picurod furdes elott? En megprobalom ugy alakitani, hogy delutan 6-7 korul legyen egy etetes. Aztan furdes van 7-8 korul es igy nem ehes meg. Utana 10 korul van az utolso etetes es azzal birja sokaig.

Es egy kerdes: olvasom, hogy tema az oltas. Otthon milyen kotelezo oltasokat kapnak a kicsik? Azert erdekelne, mert marcius elejen itt is oltas lesz, de fogalmam sincs milyen oltasokat kellene beadatnunk. Itt kicsit mas a rendszer, ajanlanak oltasokat es te eldontheted, melyiket szeretned nincs kotelezo.

Zsani

mazsan
Szeged

katinkababa-bei
nagyon hülye vagyok :? reggel néztem a kiskönyvét mikor készültem a védőnőhöz hát nem bele van ragasztva hogy prevenar :shock: szal ennyit rólam! úgyhogy már meg is volt....

tápi:
ma erre is rákérdeztem hogy akkor nekünk mennyit kék enni mert itt mindenki többeket eszik...elkezdte nézegetni mennyit gyarapodtunk és aszongya:"hát vissza kéne fogni kicsit a kaját ez sok lesz..." :shock: :shock: néztem bután hogy még le is köröztök erre ezt mondja....hát aztán csak nézi a papírt számol hümmög...aztán mondja"jaaa nem is hát ez teljesen jó így nem kell visszafogni..." gondolom félreszámolt valamit mivel nem szabályos időközönként van mérve :roll: lényeg hogy 4950g-ok vagyunk és ahogy nézem ez nem egy óriás súly de teljesen rendbe van...
azt mondta hogy 1 kiló feletti hízásnál szoktak "ejnye-bejnyézni"
hát én nem néztem meg mennyit híztunk menniy idő alatt majd ha nem leszek enniyre fáradt....

brumika
júúú hát 167-et sehogy nem bírna megenni....nyilván itt is kijön hogy koraszülött :roll: volt már 1x 150 na de utána bukott is kis 10-15ml-t szóval nem bír annyit.....ha nagyon éhes akkor is nagyobb mennyiség csak úgy megy le ha az evés elhúzódik fél-egy órán át...de mostanában ilyen nem szokott már lenni szépen behamizza 5-10perc alatt
orvost én már tegnap váltottam volna...mi az hogy nem akar????az oltásokat meg előre illik lebeszélni hogy mikor mit ad be és időpontra kell menni...amiénk is csúszott mert Laci beteg volt és félő volt hogy a gyerekben is lappang...na de volt időpontom amire el is mentünk és oltás elötti vizsgálatkor napoltuk el...
persze a helyettes nam akar dolgozni...na de a dokid tudta hogy szabira fog menni....szóval jónapot!
oltás:túlpörgetted :lol: ha este lázasodik be mint mi is akkor kap egy kúpot és jól átalussza...én este adtam a kúpot 3-kor ébredt kajálni és semmi láz vagy nyügi nem volt!

mazsan
rossz lehet hogy nincs rokonság barátok...nekem is már alig nekem viszont örökre elmentek szóval azért még így is cserélnék bár gondolom van honvágyad...
arra gondoltam hogy támogatják-e a terheseket kisgyerekeseket ott kanadában?vannak-e pénzbeli és egyéb juttatások?védőnők vannak pl?aki kimegy tanácsadásra segít ha kell...
oltásokról én inkább már nem is okoskodok miután kiderült ez a prevenár dolog is rég beadták én meg nem is tudom....

Kép
menion
Budapest

hétfőről keddre ügyesen aludtam 5-7ig :shock: :roll: aztán azóta se szóval már kinyúlok lassan de főképp az unokahugim mitta nem is a pihi hiánya miatt...
nekikezdtek a kerítésnek tesóm az"értelmi szerző"Laci a kubikos segéd aztán meg jött egy "szakember"én meg vagyok a konyhás néni a két gyerekkel...
hááááát kifogtam megint rendesen a Norinával...eszméletlenül kezelhetetlen volt ma borzasztó hisztiket nyomott le...még meg is ütött aztán mikor próbáltam eleget tenni a tesómnak hogy ne lógjon a nyakán hát olyan égtelen üvöltést rendezett le...majd kiment hiába nem engedtem mondja az anyjának erre az meg mondja neki hogy"gyere ki szarjál rá".....na kész vagyok teljesen...mikor kint a fűben kezdett megágyazni a gyereknek mondván nem tud vele mit kezdeni...az meg már levette a sálat sapkát kabátot is na akkor durrant el az agyam :evil: megfogtam a kölköt erőszakkal bevittem osz bevágtam az ágyba...hát már úgyse volt veszteni valóm üvöltött így is úgy is....én nem nézem végig hogy februárban egy pólóban feküdjön a pokrócon mert a tesóm nem tud parancsolni egy 4éves gyereknek :evil: na negyed óra múlva már csöndesen minimaxozott...mikor kimentem etetni azt hittem majd utánam jön de 6 láb mélyen aludt szerencsétlen...
sajnálom hogy megint nem sikerült seggreverés nélkül végigcsinálnom pedig megfogadtam legutoljára hogy többet nem jár el a kezem....az meg hogy megint hülyét csinált belőlen az anyja az meg külön élmény.....
mindeközben az én kicsinyem ek kukk nélkül csöndesen türelmesen várta a kajáját mikor időszerű volt aztán meg aludt és egész nap teljes nyugalomban elvolt mint a befőtt a nagy cirkusz közepén...
én meg így főztem :roll: na nem is volt valami szakácsremek!
előre pácolt csirkecombok meg félkész sajtos pulykatallér meg zöldséges rizs tejfölös ubisali...a gyereknek csináltam piskótakockár csokiöntettel tejszínhabbal...szigorúan kész alapanyagokból :oops:
aztán délután kezdődött tovább a strapa mert Laci akkor ment el aludni hogy 2 éjszakázás közt fel ne boruljon...viszont az én kicsim pont hogy du.indul be....háááát nem tudom hogy nézhettem ki de már a kiságy rácsa tartott meg hogy le ne csússzak az ágyalá...a poronty meg csak mondta tett-vett rikongatott....amint kidobta a cumit a szájából ordítani kezdett tragikus lefelé görbülő szájjal :lol: szóval egy kezem mindig a cumin hogy apa fel ne ébredjen....
kreatívkodtam is kicsit ha már muszáj volt ébren lenni...a forgó csőrikéire ruhát festettem körömlakkal és csillámporral...jaj nagyon csodálatos lett :lol: mindegyik más csillámporos...a manó azonnal kiszúrta :D úgy vizsgálgatta mintha számolná az eltéréseket az előzőhöz képest :lol: látszott a szemén hogy kiszúrta mi az ami más...
9óta alszik persze nem akaródzott neki mert egész nap nyugizott nem fáradt le....betettem a hintába és percek alatt aludt..még pici horkolást is hallottam :P olyan cuki és annyira jó baba!
remélem nem rontom el és nem lesz belőle olyan mint az uncsihugom...mert akkor világgá megyek az tuti!
na ezek után most alszok amennyit tudok....reggel folytatódik....ma kiásták az alapot gondolom a betonozás jön...
bocs hogy megint regény lett...kéne nekem egy rövidítő programot telepíteni... :wink:

Kép
menion
Budapest

sziasztok!

Nem alvósok!Lassan nyithatunk egy zombi klubot :lol:
Tegnap félretettem minden házimunkát, hogy lefekszem én is ebéd után a gyerekekkel, de mire Norbi elaludt, Balázs felébredt, szopizott, utánna meg fájt a hasa nem aludt semmit. :(
Ma meg hajnali 3-ig aludtam csak, mert onnantól szopiztunk fél 7-ig!mindíg elaludtunk vagy én vagy ő...így nem lakott jól, nagyed óra után felébredtünk folytattuk...így elhúztuk 5-ig, le akartam rakni az ágyába, de nem akart aludni, kipattant a szeme,nyöszörgött, visszatettem magam mellé, akkor meg kereste a cicit...így megint szopiztunk. :roll:
Aztán Nobika is felébredt már 6 órakor!
Totál kész vagyok! :? :? :?

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

mazsan:
Kötelező oltások Magyarországon:
születéskor: BCG,
2-3-4 hósan Diphteria-Pertusis.Tetanus, Polio és Haemophilus Influenzae B (ez összesen két oltást jelent minden alkalommal),
15 hósan Morbilli-Rubeola-Mumps,
18 hósan ismétlik azokat amit 2-3-4 hósan kapott,
A többit nem írom mert még sokára lesz:)
Ajánlott: Ezeknek is megvan a pontos beadási ideje, ha kiváncsi vagy rá írom azt is.
Pneumococcus, Rotavírus, Meningococcus, bárányhimlő, Influenza, kullancs enchephalitis, HepatitisA, lányoknál HPV

Ezt egy oltási naptárról másoltam amit a gyerekorvostól kaptam!

brumika: Mi is a délutáni rendelésre megyünk oltásra, egy kicsit én is tartok tőle!

zsanimanó: Mi este 7-8 között fürdetünk utána szopizik és hajnal 1-2-ig bírja, utána 4-kor vagy 5-kor kelünk legközelebb. Ez csak 4 napja van így eddig három óránként keltünk!
Ami nálam "probléma", hogy az éjjeli szopinál csak az egyik mellemet eszi ki, a másik meg ugye már este óta telik és nem bírja ki hajnalig. Úgy érzem szétrobban, úgyhogy egy kicsit lefejek belőle hajnalban (nem sokat 10-20 grammot).

Kép
eper74

Most jöttünk vissza az uh szűrésről, csináltak kutacs-has és csípő ultrahangot. Minden rendben van :D
Sőt a csípője is tökéletes, úgyhogy most azon gondolkodunk, hogy a terpeszbetétet használjuk-e tovább.
Az ortopédorvos 3 hete azt mondta 6 hétig használjuk és utána menjünk vissza hozzá és (ismét 7000 forintért) megnézi.
Most dilemmázok, hogy mit csináljunk!

Kép
eper74

Sziasztok!

Gondoltam írok Nektek, bár már régóta olvasgattalak Benneteket, viszont az Anyatanyán egy másik fórum tagja vagyok már, így nem nagyon volt időm becsatlakozni. Anno ezt a topikot Orsi77 indította, aki az Anyatanyán is létrehozta a mi másik fórumunkat. Minden Anyukának gratulálok Kisbabájához!

Én 2 Kispasi büszke Édesanyja vagyok:
Ármin 2009.06.19-én 12:14 perckor, Benjámin pedig 2010.12.14-én született császármetszéssel.

Mindenkinek sok boldogságot és örömet kívánok!

Ármin

Kép

Beni

Kép

Tickerplayground.com
breki76

Kedves Topiklakók!

Ismét jó szándékkal spammelek itt (is): folytatódik a Babanet kommentjátéka, azok között, akik a héten kommentelnek, a Jaffa Kiadó könyvcsomagját sorsoljuk ki!

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, így nemcsak a cikkekről kaptok értesítést, de további nyereményjátékokban is részt vehettek.

És végül, de nem utolsósorban: várjuk a Ti történeteiteket is A Te történeted rovatba. Kinek ne lenne a tarsolyában egy olyan történet, amit 1-2 oldalban meg lehet írni? Lehet vicces, tanulságos, dühítő, szomorú, elgondolkodtató, szüléses, gyerekneveléses, párkapcsolatos, családos. Akiből kikívánkozik a grafomán énje, történetét Word dokumentumban küldje el erre a címre: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Köszi a figyelmet!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Annus
Nagyon kitartó vagy, hogy így tudsz fejni. ha átalusszátok az éjszakát nem gond, majd lehet lesz olyan időszak hogy többször felébredtek éjszaka.
fantacska
Debrecen

Brumika!
Ahogy írtad 5 ször esztek egy nap de elég mennyiséget, a tápszer általában jobban megtelíti a babákat, így ne aggódj az adagokon, valószínű hogy kicsit kitágult a gyomra, a felesleg meg úgy is vissza fog jönni amit nem eszik meg a kisfiad, próbáltd hosszan büfiztetni, vagy ha időnt szánsz rá akkor kevesebbet többször adni, még ha sűrűbben is kéri. Nem érdemes a kornak megfelelő adagolást nézni, mert ismerek olyan 6 hónapos babát aki csak max 150 tápszert eszik meg és kibír elég sokat két etetés között. Ne aggódj az adagokon, miden babának más az igénye.
fantacska
Debrecen

annus!
Írtad hogy Iza issza meg a lefejt anyatejet, mely egy kicsit másképpen emésztődik, lehet más a széklete Izának,az a lényeg ne menjen a hasa. esetleg gondold végig más nem játszhatott közre, kis vírus vagy esetleg valamilyen étel?
fantacska
Debrecen

Kata!
probálj a számok büvőlétébel kilibbeni, ha tudsz, nem fog mindig egyformán enni Bazsi, nincs az előírva hogy neki 150-et kell megenni,ezért vagy lehet ideges mert mindid aggódsz hogy ne ette ,eg az adagját.az nem lenne esetleg megoldás hogy nem mérnéd mennyit eszik, és csak adsz min. pótlást. meg ha eszik két óránként a napi mennyiség simán meglesz, de ha neked megnyugtatóbb akkor adj neki pótlást, ha szükséges, reméljük ne zavarja meg a cumisüveget. Mellen mennyire aktív amíg eszik az intenzív, míg nem alszik be? a cumi szokta azt csinálni hogy egy idő után feladják a babák a zsopcsit mert úgy is tudja hogy megkapja a cümisüveget abból pedig sookal könnyebb, de az a lényeg szoptatsd amennyiszer tudod, és maradj nyugodt. Ébresztére javaslat:Esetleg pelenkázd át a végén ha azt érzékeled hogy keveset evett és hátha felébred, kicsit kibontogatod, fényváltozás segíthet, szopcsi közben megbüfizteted többször........
fantacska
Debrecen

Menion!
Örülök hogy megtudjátok oldani az anyatejes táplálást és a bukást is, a semmelweisen tanulok, érdekes hogy a kora babáknál a kenguru módszert szokták alaklamazni, és akit lehet engednek szoptatni és pótolják a mennyiséget, szerintem elég nagy taruma egy gyereknek hogy na itt a szonda és egyél, nem a legtermészetesebb módszer, persze mindez függ a baba állapotától is. Meg sokszor nem várják azt ki hogy szép lassan egyék meg az adagot a babák. Ha bevállt a sűrítő az csak jó.Persze nem vagyunk egyformák valakinek jó vagy nem.
fantacska
Debrecen

Fantacska!

Hűűű, most pironkodom :oops: viccelődtem a szoptatási meg oltási tanácsadással, és ki gondolta volna, hogy én- tápszeres anyuka is kapok tőled még jótanácsot és véleményt!!! :oops: :o
Meglepett és nagyon köszönöm neked!!!! :D
Egyébként 5120 g a fiam, ha jól tudom súly X 150 a napi norma, ez 770 ml lenne, de ő 835-öt eszik kb. Na jó, ez napi 65-el több, az talán nem vészes...

Meglep még valakit, hogy én egy túlaggódó anya vagyok?? :wink: :lol:

Lányok, Barnuskám állandóan húzza fel magát ha fekszik. Elkapja a kezeimet és néha ülésig felhúzatja magát, és nevet mint a kisangyal :lol: tündéri, csak ez korai szerintem és bizony félek, árt a gerincnek. Rákapott arra, ha nem húzom fel dühösen csapkod, sőt még a játszószőnyeg macijának is nyújtogatja a kezét, és csapkodja ha nem húzza fel őt, hát megzabálom, olyan édi, de ártani nem akarok neki, hogy üldögél. Ma meg ülésből fel akart állni :shock: döbbenet, 2 hónaposan :roll:

Kép
brumika
Budapest

Menion
Én nagyon örülök hogy a gyerekorvosotok így állt hozzá a dolgokhoz,és felírta az anyatejet, persze nem szabad általánosítnai, csak sajnos vannak olyan orvok, hogy a gyazt modják a gyújtős tej nbem jó......... sok hasonló gyermekorvost még mint a tiétek:)))))))))))))
fantacska
Debrecen

Menion, akkor megnyugodtam, hogy más okból pl. betegség, nátha is csúszhat az oltás, szóval nem aggódom legalább már ezen :lol: , hogy még nem kapta meg a 2 hós kötelezőt.
Orvosváltás folyamatban!!! :wink: :D

Kép
brumika
Budapest

Zsanimanó
amit a tápszerról írtál a bélflórával kapcsolatban így van, sajnos elég hamar átalakítja a tápszer a bélflóra rendszert. nem gondolnám hogy bélflóravédőkkel ezen lehetne alakítani, ezt éáltalában betegség esetén használják, ezzel nem lehet anyatejes bélflórát visszacsinálni, csak klizárólag anyatejes táplálással, de szoptass nyugodtan, a szoptatás nem csak táplálási forma, sok miden más jót ad a babádnak...........
fantacska
Debrecen

tudom hogy sok mindenkinek vannak alvási problémái, de nagyon érzékenyek a babák a frontokra, és van hogy éjjel elég sokszor ellenőrzik a létszámot, hogy az én anyukám itt van-e, reagál a jelzésemre. sok baba 2 éves korig nem alussza át az éjszakát, mert az agya nem érik meg erre, de vannak kivételek, mint azt itt sokan írjék, lehet amúgy ezek a babák is fennt vannak csak nem jeleznek és visszaalszanak..........
a babáknak kb. 20 perc felületes alvásuk van, és addig nem tudnak bekerülni a mély alvási fázisba, és mindenre felkellnek, még ha a kiságyukba akarnánk őket tenni. sajnos a babák alvási ritmusa sokkal másabb a felnőttekénél, a babáknak a REM alvási fázisuk kevesebb, fele annyi mint a felnőtteké, így ő sokkal többször kell fel, de ez teljesen normális, így lettünk megalkotva.:)
fantacska
Debrecen

Hogy ne csak a szoptatás témához szóljak!:)
nyugodtan adassátok be a prevenár oltást, ez most 13 komponensű, és jól véd, de csak a pneumococcus okozta betegségek ellen, ez egy jó dolog hogy most ingyenes, ezért nem olyan régen 10000 ft felett kellett fizetni elég keményen. az oltás biztonságos. Annyit kell tudni hogy minden oltásnak lehet szövödménye, ezért vizsgálják meg a gyerekeket, legalábbis ez hozzá tartozna minden oltáshoz.
persze láz hőemelkedés előfordulhat, de nem biztos! azt meg hogy délelőtt vagy dálután adják be az midegy mert általában este jön a láz, de ez is egy reakció hogy a szervezet dolgozik az oltás ellen. Kúp meg biztos van midenkinek, melyből egy felet kell beadni 6 kg alatt.
én csak midenkit biztatok hogy adja be, ha már van egy ilyen ingyenes lehetőség, de ezt midenkinek maga kell eldöntenie.
fantacska
Debrecen

Brumika!
az oltás nem semmiért 2 hónapos korban van kitalálva, az nem lehet indok hogy a helyettesített orvos nem adja be mert a tiétek nincsen ,így valószínű hogy csúsztok mindegyikkel, mert 4 hétnek a 2 és 3 hónapos oltás között el kell hogy teljen, persze ha betegség van akkor más a dolog, és azt is mérlegelni kell hogy 3 hét várás és akkkor beteg akkor az oltás megint csúszik. Nem értem az orvost.........
fantacska
Debrecen

Brumika!
igen sokan leragadnak az orvosok közül is a 150 ml-nél, de nem kell nem vagyunk egyformák, nem is kell annak lenni, pont ezért van ilyen sok fajta baba, akinek az igényei mások, de lehet majd megálltok az adagnál egy időre és nem fog sokáig feljebb menni ez a mennyiség
fantacska
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?