Béku: hát én sem vagyok nagy pü-i szakértő, mert ez az egész reálhozamos paratszvakítás szerintem egy kurva nagy lutri........csak amit a netről műveltem ki magam ezügyben az alapján próbálok meg kapizsgálni valamit....
Adott egy mnyp-i értesítő, rajta adatokkal: befizetett összeg, hozam, végösszeg. Illetve azt keresd még ki, hogy melyik fajta portfólióban vagy benne.
Aztán ott van az a cikk, amit belinkelt Vicky.
http://www.portfolio.hu/befektetesi_ala ... 3ca328%2C0
A magam példájával próbálom elmagyarázni, jó?
Én otp mnypt-ban vagyok/voltam 1998 óta.
Növekedési portfólióban... (kurvára nem érdekelt mi ez, nem értettem hozzá, gondolom aki nem nyilatkozott pár éve, azt automatice ebbe a fajtába sorolták be, küldtek annó valamit pár éve, eleve elköltöztünk, több mint 1 év után kaptam meg a levelet, hogy nyilatkozni kellett volna... úgyhogy engem besoroltak ebbe a növekedési szarba, én meg utána se foglalkoztam vele.....)
2 misi környéki az egyenlegem, 600 valamennyi a hozam rajta. Ennyit silabizáltam ki az egyenlegértesítőből.
A Vicky féle cikk alapján én az 1998. óta átlagkereset alapján fizető pénztártagok kategóriába gondolnám magam... (lehet nem így van, de jobbat nem találtam

).
A portfólióm alapján viszont az biztos, hogy az OTP3-ban vagyok benne (növekedési portfólió) , ami ha megnézed a 2. sz táblázatot
A kifizethető többlethozam várható összege az egyéni számla záró egyenlegének arányában a cikkben az 1998. óta átlagkereset alapján fizető pénztártag esetében az én soromban 4%-ot mutat.
A cikk szerint tehát az záróegyenlegem 4%-a kéne, hogy legyen a reálhozam???? Legalábbis ez alapján én így értelmezném....
Most helyettesítsd be a saját adataid, illetve próbáld kikeresni hogy mióta vagy tag, átlagker, vagy max. keresettel befogadott összeggel fizettél-e és melyik portfólióban vagy benne... Ez alapján ott lesz a TE sorodban a százalék amit az egyenleg alapján kiszámolhatsz....
Vicky: szerinted jól értelmezem én ezt az egészet, vagy valamit kurvára benézek??????