A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Valaki kérdezte a mérleget: a Soehne márka nagyon jó, az pontosan mér akkor is, ha a baba ficánkol rajta. Nem olcsó, de tényleg jó.

Más: tegnap mesélték a nagybátyámék, hogy amikor az ő gyerekük született (25 évvel ezelőtt), olyan védőnő volt, aki rágyújtott a kiságy mellett!

Heim Pál kórház: ti kinél voltatok csípőszűrésen?

Dávid mostanában 800 grammokat eszik egy nap! Lehet, hogy nála most van az növekedési szakasz, amikor hirtelen semennyi tej nem elég?
A másik: ez valóban csak 4-5 napig tart, vagy innentől már ennyiket fog enni?

Van valaki, akinek otthonra javasoltak a babának csípőtornát?

Na, megint elárasztottalak titeket kérdésekkel. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Mi Dr Éles Lászlónál voltunk csípőszűrésen. Ott Ő a szakma favoritja, ajánlották nekünk. A hátránya, hogy nagyon elfoglalt, és ambuláns rendelést is nagyon ritkán tart. Felhívtuk, és 3 hétre előre tudott csak időpontot adni. A kórházban találkoztunk egy ortopéd cipőt áruló nővel, aki ismeri a dokit. Ódákat zengett róla, szerinte minden időt megér kivárni nála az időpontotKépKép Nálunk Olivérnél a jobb csípőn talált egy kis eltérést, de terpeszbetétes pelussal korrigálható. Tornáztatni nem kell, elég a pelus. Ma kezdtük viselni. Minket agyon ijesztgettek, hogy mennyire sírós lesz a baba tőle amíg meg nem szokja, de szerencsére lekopogom Oli észre sem vesziKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

MaccsKép
Tényleg nagyon szép ez a zsák.Kép Nekünk zsákunk van, de abban nem tudom beleültetni Őket a kenguruba, meg meguntuk, hogy a hordozó csatját és a babakocsi biztonsági övét is cibáljuk át azon a pici lukon az overállon. Nálunk az 2 babánál 4 csat, így inkább vettem száras overállt nekik.KépKép Tapasztalatom szerint ezek nagyon jól eladhatók utánna, mert sokan keresik.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok!

El vagyok keseredve, szerintem fogy a tejemKép Pedig eszem-iszom, amennyire lehet, szedem a homeós bogyót, iszom a csipkebogyó-hibiszkusz teát.
Mai nap csak 300 grammot evett összesen, 20 gramm után elfordítja a fejét, a lefejt tej sem kell neki, majd elalszik, fél óra után felkel és kiabál. A cicimből sem tudok fejni szinte semmitKép
Nem akarok neki pótlást adni, egyelőre még van lefagyasztott készlet, de mi lesz így később?
Van valami ötletetek? Fejjek megint? MErt amíg fejtem, volt is tej, aztán abbahagytam, Balázs is elkezdett 2,5-3 óránként enni, na ez hazavágta a tejtermelést.

MEgyek is, mert megint sírKép
Help!!

Lau
lau

Lenne még pár kérdésem, ha lehet:
Hogy néz ki a koszmó? Mi okozza? Mit kell vele csinálni? Hogyan lehet megelőzni?

Dávidnak kicsit hámlik a fejbőre, nem tudom, ez az-e. A védőnő azt mondta, a koszmó sárga, messziről lehet látni. Neki nem sárgás a fejbőre, csak hámlik.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
A koszmó vastagon van a baba fején, nem lehet összetéveszteni a hámlással. Megelőzni úgy tudom nem lehet, ha kialakul, akkor pl. a fogkefés módszer az jó, de fürdetés előtt pár órával olajozd be a bőrét, és az lazít a koszmón Kép
A koszmó egyébként megvastagodott hámréteg.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok !

Sürgősen a segítségetekre lenne szükségem, mert a végkimerülés határán vagyok Kép

Ez volt a második éjszaka, hogy Marci szó szerint végigsírta az egész éjjelt, tegnap 6-kor, ma 7-kor sikerült elaludnia. Sajnos erősen gyanítom, hogy mi is belépünk a hasfájósok klubjába Kép

Van itthon Lycopodium homeos bogyóm, de fogalmam nincs hogyan kell adagolni. Egyáltalán 2 hetes babának lehet már adni? És hány szemet? És mikor (evés előtt, után)?

Aki tud nekem segíteni, nagyon örülnék neki.

Köszi,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata
Lycopodium Clavatum emésztőszervi panaszokra 9 CH napi 1-2*5 golyócska, evés előtt, vagy után fél órával kell beadni. Kis forralt vízben feloldva. Talán segít. Bizti hasfájás?

Liv
koszmó tényleg sárgás színű. megelőzésére a mi dokink azt javasolta, hogy fürdés előtt a fejbőrt olajozzuk, majd sima vízzel mossuk.

Lau
Remélem már rendeződött a dolog. Biztos azért sír mert éhes? Próbálj megnyugodni, ha nem kell neki a lefejt tej, biztos nem éhes. Lehet, hogy ma ilyen napja van.

pusz
Judy, naon ráérek, Gergő játszóházban apjával, Gellért szundikál a babakocsiban, házimunkák készenKépKép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti,
köszi, sajna szinte bizti a hasfájás,Hannával már megtapasztaltuk, titkon reménykedtem benne, hogy 2x-ra megússzuk, de úgy látszik, újra kezdődik az egész balhé Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata
Akkor kitartás, és jobb éjszakátKép
Nálunk is megvolt a napi hascsikarás, 11-kor evett, majd 2-ig nyüglődött, mire sikerült két pelust telerotyizni. Azóta béke van. Szegénykémnek vörösödött a feje rendesen előtte az erőlködéstőlKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

Én is csináltam albumokat:
Niki lányom: https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3932
Lili lányom: https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3876
Esküvő: https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3933

Liliről ma készültek új képek, majd holnap felteszem őket.

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok lányok!

Köszönöm a válaszokat az oltásról, akkor reménykedem, hogy nem lesz nyügi tőle.

Macs, forralt vízben oldottam fel a bogyeszeket és a dokinéni mondta, hogy tejjel hígítsam fel kb. 20 ml-re és több részletben itassam meg vele. Szerintem még fogok kísérletezni, de csak akkor, ha nagyon fog fájni a hasa, mert ma pl. kopp-kopp eddig nagyon jó volt.

Edit, köszi az infót a köldöksérvről, Márknak is kb. ujjbegyni, de egyik doki szerint sem kell ragasztani egyelőre. Remélem, meggyógyul magától.

Andi, édesek a gyerkőcök! Kép

Nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok

Babs
Rotterdamba laktam ott a central station mellett van egy étterem komplexum ott dolgoztam.Cukrász vagyok.beszélek hollandul,kint jártam suliba is.Itthon is egy holland céghez mentem dolgozni,jártam ki továbbképzésre és hollandul tartottam a kapcsolatot az anyacéggel.De van még mit tanulnom.Kép

Macsek
Nálunk az oltás egész jol lezajlott.Mikor beadták neki nagyon sirt alig lehetett megnyugtatni,de meg se látszott neki be se dagadt höemelkedése se volt.

Maccs
A nevelés nálunk is igy megy,ahogy nálatok.Kép

Nikk

Kép
Kép
nikk0830

Edit,
köszi szépen!! Már fel is írtam apának, hogy akkor vegyen holnap sebbenzint, akkor ezúttal nem fogjuk végigzokogni a levételt. Nálunk is nyűgös Peti amiért nem pancsolhat kedvére, már úgy megszerette a lebegést, és erre tessék. Most azt találtam ki, hogy az érzékeny ragtapasszal felülragasztom a kötést ott, ahol a vattacsomó van alatta, így csak az lesz vizes (merthogy Peti 3 cm vízben is úgy rúgkapál, hogy csupa víz lesz minden), aztán az fürdés után klasszul leválik a rendes ragasztóról, ami viszont így nem vizes. Kép Vicces felhasználási módja a bőrbarát ragacsnak, de legalább nem ázik el a kötés.

Macs,
most elbizonytalanítottál. Úgy emlékszem, a doki nekünk ezt mondta, de majd akkor rákérdezek amikor jön a 3 hónapossal. De az is tuti, hogy valahol hallottam az oltások kombinálásáról, csak nem tudom már hol. KépKép Ha bármit megtudok, megosztom.
Az overál nagyon klassz!!! Melyik TESCOban vetted? Vagy amit az egyikben árulnak, az van a másikban is? Pont ilyet akartam venni!!!

Liv,
nekünk azt mondta a doki, hogy nagyon szép, szabad a csípője, de előírta a gyakorlatokat otthonra, és 4 hónaposan vissza kell menni kontrollra. Mondjuk nem nagy szám a gyakorlat, olyan mellúszás-lábtempó szerű, és naponta 3-4x kell megcsinálni, úgyhogy az esti fürdés utáni pelusozás előtt lenyomjuk, Peti észre se veszi szinte. Kép

Nikk,
cukrász? Nyammmm! Kép A párom Rotterdamban dolgozott Kép (én Amszterdamban és Hágában éltem, Rotterdamban csak látogatóban voltam).

Ma megvolt Peti keresztelője. Annyira édes volt, végigaludta az egészet, még a keresztvizes részt is, meg azt is, hogy a keresztanyjával egymásnak adogadtuk. Kép Aztán az orgonára felébredt a végén, de csak nézelődött. KépKépKép Csak aztán a szüleimnél kezdett rá keservesen. Kép Ez is új találmány, mostanában néha elkezd eszetlenül sírni, teljesen kikel magából, és semmivel nem lehet megvígasztalni. Tegnap 3/4, ma 2xfél óra ilyen "hisztit" nyomott le - persze nem hiszti, mert ilyen korban nem lehet, és különben is hisztizni valamiért szoktak, és ilyenkor mindent kipróbálok rajta, hogy ne sírjon ennyire a rosszullét határán (még jó, hogy nem jött eddig ki a kaja belőle, úgy fuldokol), de nem tudom, miért. KépKépKép Aztán egy idő után elfárad, bealszik, és amikor felébred, minden OK. Van valakinek vmi ötlete mi okozhatja?
Bár ma én is majdnem hisztizni kezdtem, amikor a nagynéném negyed órás kiselőadást tartott arról, hogy mennyire nem kellene felvennem a gyereket ha sír. Miért mondja nekem mindenki, hogy ne vegyem fel a gyereket, ha sír???? Annyira szeretném, ha békén hagynának ezzel. KépKép

Na, ez jól kijött, bocsi, pedig csak azt akartam elújságolni, hogy immár keresztény ifjú emberünk van, aki totál tiszteletben tartotta a templomot. Kép
babs

SZiasztok!
Mi eloszor utaztunk el 'messzire' a 8 hetes babaval. masfel oras ut volt, de egesz nap idegen kornyezet. Nem aludt semmit egesz szombaton, de igy ma es persze meg ejjel is egesz nap aludt. Nalunk is megy kb ket hete, hogy feluvolt a baba es rettenetesen sir. Ilyenkor levetkoztetem, ujra pelenkazom, eves utan bofi stb, de tulajdonkeppen semmi oka nincs. Ma arra gondoltam, hogy talan furdesre jol befutunk es melege lett. Ha melege van es izzad olyankor is nagyon szokott sirni. De szopi kozben razenditeni? Nalatok is van ilyen?
Babs, nekem is mondjak foleg kismamak, hogy ne vegyem fel. De nincs szivem hagyni, ha keservesen sir.(Szerintem csak a lelkiismeretuket nyugtatjak, mert ok nem vettek fel a babat. En sem kapom ki azonnal a kisagybol, de ha keservesen sir, akkor megkeresem mi a baj.)

csengo
Vendég

Andi képeinek helyes linkjeiKép:

Niki: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3932
Lili: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3876
Esküvő: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3933

Bocsi, Andi!KépKép

Babs!

Nem lehet,hogy túl sok volt neki az inger, "túlhúztátok"? Ésmár annyira fáradt volt, hogy nem tudott elaludni?
Én azt olvastam, hogy pont azok a babák fognak kevesebbet sírni, akiknek reagálnak a sírására (persze nem feltétlenül felvevéssel, de azzal is lehet). Hallgass magadra!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ma fürdés közben kismanónk belefosizott a kiskádba. Mivel a fürdő ki volt hűlve, ezért a következő megoldást találtuk! Kép Kép Kép

Kép
Ugye látszik, hogy már 5 kiló 60 deka ?!

Végre elkészült a játszószőnyegünk is. Nagyon büszke vagyok rá, ezért arról is kaptok egy képet! Kép
Kép

Beszti! Köszi! Akkor nem mondtam nagy sületlenséget, hogy próbálkozzanak, amikor láttam, hogy a babája kereső mozdulatokat tett! Kép Sajnos a leányzó francia, és angolul is csak nehézkesen kommunikál, magyarul meg még kevésbé, ezért a telefonos segítség nála nem működik, talán írásban, ha segítek neki fordítani, de még netjük sincs!

Liv! A csajszi különben Biatorbágyon lakik, nagyon tündéri nőci, és kezd kissé depinyós lenni a bezártságtól, esetleg összehozhatnálak Benneteket?!

Judy! Ezt a ramaty időt még a felnőttek is nehezen veszik, nem csoda, ha a bab nyűgi volt tőle! Azért jó, hogy néha 2 gyerkőc mellett is van egy kis időd, amikor unatkozhatsz! Kép A Szoptanítról már halottam, klassz ötlet, csak amilyen lüke vagyok nekem eszembe sem jutott, mert hála istennek nekem nem volt rá soha szükségem! Kép A példádat meg elmesélem, biztos örülni fog neki a barátnőm! Kép

Cat! Még egy gyerekkel sem egyszerű az öltözés és indulás, gondolom, hogy kettővel nehezebb a kötözgetés! Kép Nekünk van már lyuk nélküli zsákunk, kezes-lábasunk, csak még kicsit nagy, ezt meg kifejezetten a hordozóhoz vettem, és jóóóó nagy rajta a lyuk!Kép

Lau! Fel a fejjel, szerintem minden rendben lesz, próbáld meg esetleg a LLL-seket Te is megkeresni!

Macsek! Szorítok, hogy beváljon!
Kata! Nektek is jobbulást!
Nagyon átérzem, mi is megjártuk a hadak útját. Nem merem mondani, de azt hiszem megtaláltam az okot is, hogy a fene essen bele az agyonvitaminozó istenverte doktornőnkbe!
Még 3-4 nap és ha jobban vagyunk, mondom, hogy mi okozta a bajt!!! Azt hiszem a hasfájásoknak is mindig meg van az oka, az egyik ismerősöm gyereke 8 hétig üvöltött, a lány 3 hétig már csak főtt krumplit evett, mire kiderült, hogy a teáját mézzel ízesítette, és ahogy azt elhagyta, onnantól a gyerek jókedvű lett és mintha eltörölték volna a hasfájást. Csak baromi nehéz rájönni, hogy a te gyerkőcödnek épp mire érzékeny!

Nikk! Kép Örülök, hogy nem vagyok egyedül ilyen elvetemült anyuka! Kép Szerintem, ha lesz tesó még inkább fontos, hogy jusson idő a nagyra is! Kép (RTL KLUB –Szerintem! Kép Kép Kép )

Babs! Várom a híreket az oltásról, mert én is elbizonytalanodtam! Kép Mi 29-én megyünk, ha más nem akkor legkésőbb megtudjuk a részleteket! Kép A zsákot a budaörsiben vettük, ott volt még bőven, de valószínű találhatsz a többiben is. Próbáld meg megnézni a honlapjukon. (?’ ez csak egy kósza ötlet…) A megmagyarázhatatlan sírásról nekem laikus tapasztalatlannak az a teóriám, hogy a megfigyelésem szerint azokon a napokon fordul elő, amikor túl nyüzsis volt a nap Lilikének. A túl sok ingert ami érte tudja levezetni. (pl.: ugye még az ajtót sem csapkodhatja be a stressz miatt, no meg a vétlen apát sem tudja froclizni..) Ilyenkor ha már nagyon fulladozik, akkor beülök vele a nagy kádba egy kis aromaterápiás langyos fürdőre, és megnyugszik. /lásd mellékelt kép Kép/ Ezt az ötletet a netről vettem különben. Ha erre nincs mód, akkor a kezembe veszem, és halkan megnyugtatóan próbálok beszélni, énekelgetni neki, annak ellenére, hogy üvölt, és egy 10-15 perc alatt meg szokott nyugodni.
Én kb. 10-15 perc után szoktam felvenni a babát. Van hogy annyira fáradt, hogy álomba sírja magát, ekkor ennyi idő kell neki. Különben viszont úgy vettem észre, hogy ok nélkül még nem nagyon sír. Max. csak jóval később jöttem rá, hogy mi volt a gáz. Az anyukáink idejében még egészen mást mondtak a nevelésről, a táplálásról. Az azelőtti időkben meg még volt hogy a parasztasszony a búzatábla végén egy erős ágra kötötte a kendőben a gyerekét, és csak a sor végén nézett rá a gyerekre. A gyerekek pucéran rohangáltak naphosszat, játszottak a tyúkszarban, stb. Ma már ezt sem tennénk, ugye? Sőt! Jönnének gyermekvédelmisek! Szóval, amit ők mondanak, már nem feltétlenül állja meg a helyét. Tedd úgy, hogy neked ne legyen lelkifurdalásod a gyerekkel kapcs., és bánj vele legjobb tudomásod szerint. Ők is csak ezt tennék! Kép /Na, remélem ez nem sikerült túl okoskodóra! Kép/
Kép
Az én anyukám különben a másik véglet, ő meg, ha rajta múlna egy másodpercre sem tenné le a gyerkőcöt. Neki azt mondta mindig a nagypapám, hogy nem azért kapja az államtól a pénzt, /a nagyim még nem kapott gyest/ hogy üvöltsön a gyerek! Kép Kép Kép Na, akkor, kire hallgassuk? A szívünkre! Kép /és hagyjuk a szavazást! Kép/

Most megyek alukálni, mert nagyon későre sikeredett ez a levél! Kép – Ha egyáltalán elmegy, mert már egyszer próbáltam feltenni! Kép

Pusz:
Macs, a szófosás, okoskodás, és elméletgyártás koronázatlan királynője (Szerintem! Kép)
maccs

Babs, Beszti! Most tudtam csak megnézni Beszti üzijét, hát erre gondoltam én is, csak kicsit hosszabban! Kép Kép Kép
A többiektől is bocsi!Kép
Macs
maccs

Mit lehet kezdeni egy hajnali fél 6-kor éberen vigyorgó babával?

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Örülni, hogy ilyen sokáig hagyott aludni és visszamosolyogni rá.Kép
linato

Kép Linato

Sziasztok!

Nos levizsgáztam mindenbőlKép
Egy hétig alig aludtam, pedig az esti szopik között lehetett volna, végre pihenhetek egy kicsit, és itt is aktíválom magamKép

szerdán megyünk UH-ra,meg mindeféle kontrollra, és csípőszűrésre is.Szegény babóKép Remélem jól fogja viselni.
Szerencsére most sem nyűgös a rossz idő ellenére, szépen alszik napközben is, este is.
A szopi követően 1 óra jut játszásra, peluscserére, 1 óra leteltekor már nyűgösködik hogy ő aludni szeretneKép Az alvási idő változatos, 40 perc és 2,5 óra között.
Este még szopizunk, amit nem is bánok, így legalább van tej és nem kell a fejéssel bíbelődni.
Mostanában alig voltunk kinnt, csak a szobáját szellőztetemKép

Kata!

PocifájásKép Remélem gyorsan kinövi.

Lau!
Fejj, szoptass, bármit csak ne kelljen tápozni.
Nálam is változó a tejmennyiség, ha érzem hogy kevesebb többször felkínálom neki a cicit, de van hogy már csöpög össze vissza.
Az a furcsa hogy nálumk maximum 10 perc a szopi (5-8 perc) olyan gyorsan szív vagy ilyen erősen jön a tej azt nem tudom, de néha aggasztott hogy tuti nem elég neki,de gondolom ha kevés lenne, nem aludna el, követelne még.

Macs!
Tetszik a megoldásKép (Vödör?)Kép
Lassan a kiskádja végéig ér a lába Helénának, nő mint akit húznak.Lehet hamarosan mi is nagykádazunk.
Szép kis husikája van LilinekKép olyan kis zabálni valóKép
Szép a játszószőnyegKép

Oltásra (3 hónapos) mi is a hónap végén megyünk, tényleg 3 szor szúrnak???
Inkább belém szúrjanak.
Az első oltással nem volt semmi komplikáció, de ennél mi lesz, azt nem tudom.

Én sírásánal felveszem, anyu is azt mondja elkapatom, de nem, tényleg csak akkor sír ha baja van, amúgy nem egy ölben lógós típusKép

Na ennyi, még nem olvastam mindent vissza.

Noémi
fantikbaba

Jó reggelt !

Köszi a drukkokat, ma valamivel jobb éjszakánk volt. Igaz, hogy az etetések után kb. 1/2 órát kellett még sétálgatni Marcival, de utána legalább már tudott aludni. Ez már haladás, hogy nem volt üvöltözés egész éjjel Kép Ilyenkor, napközen viszont olyan, mint egy kisangyal. Gyönyörűen alszik, nem tudom miért éjjel kezdi el a sírás-rívást.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok,ha lehet:Régebben gyakran neteztem,aztán utolsó hetek,szülés,első hetek...Szóval mostanra kezdek visszarázódni a régi kerékvágásba,és hiányzik a társaság,és a hasonló problémák megvitatása.
Egy tüneményes 3 éves fiam van,Gergőnek hívják,valamint egy gyönyörű 6 hetes lányom,Alexandra.

K
krisztinke

Szia Krisztinke! Üdv újra köztünk.Kép
Légyszi írd meg mikor született pontosan Alexandra, hány centivel, hány kilóval és hányadik héten. Ha jól emlékszem okt 4.-re voltál kiírva.Kép
Gratulálok Alexandrához.KépKépKép

Kata! Az ikrek kb. három hetes koruktól ordítottak 6 hetes korukig a pocifájástól. Főleg éjjel. Tegnapelőtt voltak 2 hónaposak, most már csak akkor ordítanak, ha éhesek. De akkor aztán teli torokból.Kép
linato

Sziasztok!
Megnéztem az albumokat, tündériek a babák!Kép

Csirkesz!
Kösz!
Én sem találtam még ki semmi jót a láb és kéz lenyomatra.
A napi babanaplóba mi mindent írsz?

Linato!
Ez milyen tea? Te iszod vagy a babák?
Visszamosolygás: KépKép

Bori!
Hasfájós babák felhúzzák a lábukat sírás közben. Pukira jó megfoldás, ha rántott kömény levest eszel. Nálunk nagyon bejött.
Orrdugulás: Mi NaCl-t kaptunk a doki nénitől, de jobb, ha párásítod a levegőt. Bár néha abból is kell cseppentenem, de mióta odafigyelek, jobban a párásításra, kevesebbet kell.

Kormi! Pisi: KépKépKép

Macs!
Nagyon jó a játszószőnyeged.Kép

Noémi!
Gratula a vizsgákhoz! KépKépKép

Lau!
Ne szomorkodj! Fejjél, és biztosan lesz megint elég tejed.

Már Viki is visszamosolyog. Csütörtök óta, már nagyokat mosolyog ránk vissza, és már 3 átaludt éjszakánk volt, azaz 10-11 között kajcsi, és csak 1/2-3/4 5-kor kelt. Szombaton nappal nem aludt, és tegnap is nagyon nyűgös volt. Szerencsére az éjszaka aludt, így a párom is tudott aludni.
Nálunk is előjött a hasfájós időszak. KépTegnap vigasztalhatatlanul sírt. A fura az, hogy evett, és a kajcsi félidős pihi után, mikor újra cicire tettem, ordított. Mi elkezdtük az Infacolt, de mivel csak hét elején fáj a pocja, és keddtől nem adtam neki. Lehet, hogy ez volt a baj.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Linato,
De jó Nektek, hogy csak 3 hétig tartott ! Mi első gyerekkel 4,5 hónapos koráig kínlódtunk ! Attól tartok, ugyanez megismétlődik Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

LinatoKépIgen,jól emlékszel,okt.4-re voltam kiírva.(És jól esik,hogy emlékszelKép)Pár nappal előbb,szept.30-án -tehát a 39.héten- született Szandra,3550g,50cm-el.Mostanra már kerek 5 kg,és az 56-os rucikat nem tudom ráadni...
Köszönöm a gratulációt!
Ha a hozzászólásodból jól értem,neked ikreid születtek?!Én is gratulálok neked/nektekKépHogy hívják őket?

Ami a hasfájósságot illeti,én nem tudom megitélni.Nálunk általában 2-3 teljesen csendes nap után van 1-2 sírós,zaklatott.De hogy a hasfájástól-e???...Tegnap pl egész nap nem aludt Szandra szinte egy percet sem,és nagyon sokat sírt.Csak a karunkban volt el,de azért azt nem lehet egész nap bírni.Mivel azonban a "nagy"fiam is elég nyűgös volt,az időjárást tettem felelőssé.Hál istennek éjszaka viszont soha nincs műsor...

K
krisztinke

MosziKépAz Infacolt elég csak alkalmanként adni,vagy folyamatos szedés esetén van hatása?

LányokKépAz én lányom rengeteg tejet bukik visszaKépA fiammal is így volt 8 hónapig,amíg csak szoptattam.Mindketten nagyon jól fejlődtek,de mégis rettentően kényelmetlen a dolog,és gondolom a drágámnak is kellemetlen.Próbáltuk már a Nutriton sűrítő gélt,az ágyát is megemeltük,most valami port kap,amit a doktor nénink kevertetett a gyógyszertárban,de úgy tűnik semmi nem használKép
Van valakinek hasonló gondja,netán valami jó ötlete?

K
krisztinke

KrisztinkeKép
Üdv nálunk, és gartula mindkét gyerkőcödhöz!

BoriKép
Mi az orrdulgulást (mint minden mást) eléggé spártai módon kezeljük, de mentségünkre legyen, hogy nem saját ötlet alapján, hanem a védőnő utasítása szerint.
Amikor szörcsög szegényke, akkor spriccentünk az orrába tengervizet (tehát natúr sós vizet - ez nem gyógyszer!! STERIMAR az orrspray neve), fejrefordítjuk a gyerkőcöt egy 10-15 másodpercre, hogy jól átjárja a cucc az orrjáratokat, és minél több váladékot oldjon fel. Ha tűri, akkor hagyjuk egy kicsit hatni a lötyit, ha még jobban szörcsög a feloldott váladék miatt, akkor rögtön orr-porszívózzuk. Hihetetken, mennyi váladékot kihoz ilyenkor az orrszívó. Ő meg nagyon megkönnyebül. Olyan is előfordult, hogy rögtön a szívás után elaludtKépKép

MosziKép
A mindennapi naplójába az aznapi említésre méltó dolgokat írom meg. Pl mi az, amit aznap csinált először, rekord kajamennyiségek, új élmények. Olyan is előfordul, hogy nincs különösebben említésre méltó dolog, de akkor ez kerül bele egy mondatban.

MacsKép
Tetszik a fürdődézsátokKépKépKép Én is tartok attól, hogy egyszer egy ilyen meglepiben lesz részünk, de eddig szerencsére még megúsztuk a vízbenkaksitKép Botondnak legalább akkora tokája van, mint Lilinek ha nem nagyobb, csinosak lennének egymás mellett két ilyen dézsában. Csak Botondnak már nem lenne elég nagy. Íme a bizonyíték:
Kép

Na megyek, mert a vasalnivalóm sosem fogy elKép

Csirkesz
(ja, és ma sikerült először Botit nem karban tartva elaltatnomKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MacsKép
Szupi-lufi a játszószőnyegKépKépKépKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKépKöszi a gratulációt,és én is gratulálok neked a gyönyörű fiadhozKépŐ hány hetes/hónapos?
Képzeld,én is írok naplót,hozzád hasonlóan!A fiamnál is írtam,és most nagy hasznát veszem.Sokszor olvasgatom,ha elbizonytalanodom,hogy Szandrával minden rendben megy-e.Később majd odaadom nekik,biztosan élvezni fogják a nosztalgiázástKép

K
krisztinke

KrisztinkeKép
Köszi a gyerekdícséretetKép
A gyerkőc pénteken lesz 8 hetes. Kicsit koravénnek látszik, mert olyan pufókKépKép Mindenesetre nem aggódom, mert az biztos, hogy a szél nem fogja elfújniKépKép, és a vaságy lábát sem kell a mérlegre rátennünk, hogy az mutasson valamitKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok, nem tudok visszaolvasni, de majd megteszem, ha lesz egy kis időm. Addig is képek:
Kép
Kép
Kép
Andi
Vendég

HaliKép

MacsKép
Hát nem tűnik túl poroszosnak az aromaterápiás fürdés, halk beszélgetés babához kombinációjaKépKép szegény Kisgellért örül, ha meghúzhatja magát a szélvihar tesója melettKépKép

KrisztinkeKép
ÜdvKép Bukásra sajna nincs ötletem, Gellért is szokott, de nem veszélyes mértékben.

CsirkeszKép
Látom zörögnek a csontjai a kisfickónakKépKép Nekem ugyanez az orrszívós módszerem. Ma is kellett sajnaKép
És hogy csináltad az elaltatást?

AndiKép
Jók a képekKép

Gyerkőc ma kétóránként cicizik. Pedig holnap lesz 5hetes, ilyenkor is van ugrás?
Ma végre előbányásztam a kiságyra a forgókátKép Mostoha sorsú ketteskének a bátyjától levetett macis-labdás-zenélős forgókát. Nagy sikere volt Gellértnél, Gergő is be akart mászni mellé a
kiságybaKépKép

Puszka:

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JudyKép
Vigyorogtam, amint elképzeltem Gergőt, amint rajtakapod, hogy mászik be a kiságyba Gellért mellé, a forgókát csodálniKép
Az altatás meg úgy sikerült, hogy szopi után lefektettem a nappaliban lerakott szivacsra (matrac nagyságú, két felnőtt is elfér rajta), és hagytam nézegetni. Amikor megunta, elkezdett pityeregni, ekkor felvettem, megnyugtattam, és visszatettem. Láttam, hogy álmosodik, egyre lassabban pislog, de azért nyüglődik is, mert nem kézben van. hanyatt fekve simogattam 5-6 percig, láttam, hogy hat a dolog, de nem az igazi. Így hasrafordítottam, tovább simizgettem, de nem beszéltem hozzá, csak feltettem egy opera válogatas cd-t, betakargattam, megint simiztem egészen addig, míg el nem aludt. Az egesz max 15 perc volt, de már így is haladas, hogy sikerült.

AndiKép
Nagyon jók a képeid.

Csajok, azt hiszem itt a féktelen édességzabálások korának vége számomra. Azt hiszem, hogy kezd rakódni az a sok túrórudi, keksz, mogyoró, csokisperec, joghurt, puding, sütőtök és gesztenye, amit idáig befaltam.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Krisztinke!
Úgy tudom az Infacolt rendszeresen kell adni, azaz a tájékoztató szerint 3-4 nap alatt fejti ki a hatását.
Én nem adok minden étkezés előtt, csak a du-nként leginkább ott is csak az esti kajához, mert akkor szokott fájni leginkább a pocija.

Bukás: Kezdetben a kicsi lányom is sokat bukott. A védőnő szerint a légbuborék előtti kajcsi jön ki.
Meddig büfizeted?
Védőnő javaslatára büfi közben néha viszintesbe teszem egy kicsit, majd újra a vállamra. Nem tudom mi, de valami segített, mert sokkal kevesebbet bukik. Bár lehet, hogy az elfogyasztott ételek okozzák nálatopk a bajt. Nálunk kezdetben volt, hogy túrós csusza után hatalmas bukás volt. Most már nem eszek olyan mennyiségű tejterméket, és figyelem, hogy mire hogy reagál. próbáld ki, mert lehet, hogy csak valamiről le kell mondanod egy időre és nem lesz több nagy bukás.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Maccs, bocs, lemaradtam: kivel akarsz összehozni?

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat.

Széklet, nekem azt mondta a védőnő, hogy a szoptatott babáknál előfordul, hogy napokig nincs székletük, s ha nem nyűgösek nincs vele nagy baj, s az anyatej több nap után sem keményedik bele a babába.

Ez a Szoptanít jól hangzik, utána járok s megpróbálom hátha segít rajtunk is.

Szülés történetről nem feledkeztem el, csak még nem jutottam odáig.

További kellemes estét
Márti
márti05

Maccs
Mi is 29-én megyünk oltásra,a 3 honaposra.Én ugy tudom csak 2 oltást kap,de az lázzal jár.Jo a dézsa Kép nekünk még csak pisi volt a vizbe KépIdö nem csak a tesora kell hogy jusson,hanem az embernek magára is szerintem KépFontos hogy az embernek jusson magára egy kis ideje igy a baba is boldogabb ha nem egy ideges nyuzott anyát kap.Szerintem

Babs
Barátaink dolgoztak kint a hágai nagykövetségen,meg pár holland barátunk is hágai.

Kép
Kép
nikk0830

CsirkeszKépEzek szerint egy hét a korkülönbség a bébijeink között.Ne aggódj,az én lányom is elég husi-nyusziKépBoti mennyivel született,és most hány kg?(Ja,a fiam legjobb barátja a bölcsiben szintén Botond)Szandra 3550 volt,most 5 kg.
Az éjszakát már átalusszátok?
Én nem tudom hogy állnak a kilóim,de remegek az édességért -különösen a csokiért- minden szoptatás után.Ezek szerint ez nem egyedi probléma...
MosziKépKöszi a tippeket.Az általam megevett étel hatása hány óra vagy nap múlva jelentkezik a babánál?Vagyis hasfájás vagy bukás esetén mikori étkezésem a ludas???
Egyébként Szandra rögtön büfizik evés után,viszont akár még egy óra múlva is gyakran jön vissza belőle,meg persze a büfivel együtt is.Bukik függőlegesen,félig ülőben,hanyatt vagy hason fekve egyaránt...

K
krisztinke

Lányok, Dávid 4200 gramm, és ma most tart 860 gramm tejcsinél - és szerintem ma még fog enni egyszer... Csak mondom. Kép
(Nem tudtam megállni, hogy ne újságoljam el. Kép)

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Az előbb írtam egy csomót, csak elszálltKép

Lányok: mindenkinek köszönöm a biztató szavakat, úgy néz ki, hogy kezdek visszaállni, csak el ne kiabáljamKép Hajnalban szoptatás után sikerült még 50-et lefejni.

Krisztinke: gratulálok, remélem, tudsz többet is jönni majd közénk!Kép

Maccs: nagyon édes Lili, olyan kis dögönyöznivalóKép

Csirkesz: tényleg, egymás mellé kell majd őket rakni, olyan hihetetlenül belehúztak!Kép
Botond gyönyörűen fejlődik!!

Andi: hogy a lányaid mennyire helyesek!!Kép

Olyan sok szép baba van itt a fórumon, hogy félve teszem fel Bazsi képeit. Azért remélem, levesz benneteket a lábatokról a vigyorávalKép

Kép
Kép
Kép

Jóéjt mindenkinek!!
Lau
lau

Hahó! Kép

Noémi! Igen a felmosó vödör szolgált átmenetileg dézsaként! Kép

Oltás: utána jártam "csak" 2 szurit kapnak, a DIPERTE, ami 3 betegség ellen véd, illetve a gyermekgyógyulás ellenit. Viszont lázzal járhat és csunyán bedurranhat a szuri helye, masszirozni, borogatni kell..

Moszi! Hasfájás! Kép Hát Benneteket is utolért?!

Csirkesz! Először is ne panaszkodj, hogy a megevett cuccok miatt mennek a kilók, mert te legalább megeheted őket!!! Én csak szeretnék zabantani ilyeneket, de csak a nyálam csorgatom. Kép De valóban kis Boti sem éhezik! Kép Nem baj, legalább meg tudja védeni a csajokat,ha este haza kell őket kísérni! Kép
Nekem van 6. hetes láblenyomatom Liliről, a kezéről sehogy sem jött össze, nem volt hajlandó kinyitni a tenyerét. Sima vizfestékkel csináltam....

Andi!Kép Milyen szép kis családod van! Kép A csajok jól sikerültek! A druszánk is fejlődik rendesen. A te anyukád neve nem volt véletlen Éva? Anya mesélte, hogy amikor még csak terhes voltam, volt egy fogadáson és ott beszélgetett egy terhes hölggyel, aki szintén Andrea /mint én/, az anyukája szintén Éva /mint ő/, és a pocaklakóját Lilinek akarja elnevezni.. Kép Megállapították, hogy a megfelelő generációkban ezek divatnevek voltak.

Judy! Kép Na jó, azért szükség törvényt bont! Kép Néha nem árt a kényeztetés sem! Kép A forgókát úgyis csak bizonyos kortól tudják élvezni. Gergő édes lehet, még akkor is ha szélvész! Kép Nem féltékeny?

Liv! A csajszival, aki miatt kérdeztem Besztit. Június elején szült, és Bián lakik, és kezd becsavarodni a bezártságba.. CSak sajnos francia és rosszul beszél magyarul. HAJRÁ DÁVID!, csak így tovább! Kép Csak győzzed etetni! Kép

Jó éjt!

Macs
maccs

Lau!
Ne butáskodj, eleve nincs nem szép kisbaba, Bazsi pedig kifejezetten cuki! Vigyorogj neki vissza helyettünk is! Kép
Ha most rendben vagy, akkor pihenj sokat, igyál sokat, lehet, hogy csak az volt a baj! Kép
MAcs
maccs

Jó reggeltKépHű,de korán van még...De legalább alszanak a gyerekeim,van egy kis időm.
Képzeljétek,Szandra az éjjel már 8 órát aludt egyhuzambanKépEste 3/48-kor fürdött,aztán evett és legközelebb 1/4 5-kor ébredt enni.Azóta alszik,illetve most kezd ébredezni.Nagyon ügyes leánykaKépA fiam 2 hónaposan aludta át először az éjszakát.Úgy tűnik Szandra megelőzi.Persze azért nem akarom elkiabálni...

K
krisztinke

SziasztokKép,

Köszi a bókokat a csajokkal kapcsolatban!
A Ti babáitok is nagyon szépek, kivétel nélkül!!!

Maccs, anyukámat Editnek hívják (vagy egyszerűen csak Csöpinek). De az Andrea tényleg nagy divat volt '75-ben.

Nálunk minden rendben, eltekintve a 2 hete tartó taknyosságtól Lilinél. Megy az orrszívás, Sterimar, Nasivin, de nem nagyon javul. Nappal még oké, de éjszakára teljes dugulás.
Egyébként olyan 9 felé (max.10-kor) elalszik Lili és csak hajnali 3-4-5 (mikor hogy) ébred, mikor is rövidet szopizik, aztán 1/2 7-kor, mikor a család nyüzsögni kezd, ő is felkel. Szopi és peluscsere után alszik kb. 10-ig. Viszont du. majdnem végig fent van. Elég sokat röhögcsél és dünnyög magában.

Hétvégén lehet, hogy megyünk a Zemplénbe, kíváncsi vagyok, hogy bírja majd az idegen helyen való alvást...

Puszi nektek,
Andi
Vendég

Sziasztok!
Csirkesz meg regebben kerdezted a sex dolgot... Hat mi pontban a hatodik heten nekikeztunk. Azaz volna. Akkor fajt az egesz mindenem. Aztan a gyerek nem hagyott minketKép Pedig mondtuk hogy aludjon.
Most meg belul erzek valami szuro erzest. Ha nem javul megyek dokihoz. remelem hogy csak szaraz voltam az volt a baj.
Osszefoglalva. Nem hittem volna, hogy szules utan ilyen katasztrofa lesz.... A ferjem jol turi, de nem tudom meddig? Nalatok minden oke??????

A gyerek raszokott az ejszakai alvasra, igy viszont egesz nap fenn van. 8 es fel hetes es atleptuk a 6 kilot. Ma megyunk szurira....

Szopi ugyben nem vagyok tovabbra sem tul okos. A mellem neha szetdurran, neha tok lapos. De a baba meg nem reklamalt. Meg mindig nem tudom mikor rakjam at a masik cicire es azt sem hogy mennyi ideig hagyjam jatszogatni a cicivel.
Azt vettem eszre (hiaba mondjak hogy nem igaz) hogy ha nyugodtan rendszeresen eszem akkor sok a tej, haj egesz nap pakolok, nem igen eszem, akkor nagyon erolkodik a baba. Szoval en marad a rendszeres etkezesnel es a csokiknal. Pedig azelott szinte soha nem ettem edeset. Szerintem a leghamarabb a folyadek kerul az anyatejbe. Azaz ha olyan teat iszon ami jo neki, akkor azonnal jobban van, ha valami hujeseget (kave), azonnal nyoszorog. Szerintem az etel ket harom szopival odebb jelentkezik. En pl. este ettem egy ket falat karfiolt es masnap delelott durrogott a baba.

Nagyon szepek a kepek a babakrol, a ferjemnek mutattam Botit es Andi kislanyat is. A mi a babank is ilyen stramm. Majd rakok fel en is. Csak nem olyan egyszeru, mert ideiglenes gepen vagyok, mert a masik besz.rt.

csengo
Vendég

Maccs!

Hívd föl az LLL-eseket és kérdezd meg tőlük, hogy nem tud-e közülük francául, mert egy francia hölgynek lenne szüsége segítségre.
"Gyermekgyógyulás elleni" szuriKépKép? Akkor nekünk olyat ne adjanak!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

CsengoKépPl milyen tea jó nekik???Imádom a teákat,de még jobb lenne,ha a babó is "élvezné"!
Mostanság pl őszibarackos-csipkebogyósat iszom,vagy vadcseresznyét cukorral,citrommal,mézzel...
krisztinke

HaliKép

Sajna én is kívánom az édességeket szoptatás után. Pedig fogyni kéne 4-5 kilót, de így már az is jó lesz, ha nem hízom még pluszbaKép

Zöld teát lehet inni? Én azt szeretem, de most én is csipkebogyózom. És bevallom szoktam mérsékelt koffeines nescafét is inni. Akkor azt se szabad?

Macs
De féltékeny, ami abban nyilvánul meg, hogy nagyon anyás, múltkor elmentem bőrgyógyászhoz, fél óra volt az egész, de állítólag végig ordított, hogy segíííííítséééégKépKép Meg ha pici sír, akkor ő is rázendít, hogy vele is foglalkozzakKép Szóval kötélidegek kellenek. Pl. egyik kézzel szoptataom a Gellértet, másikkal fejem a másik cickót, a számmal meg mesét olvasok a Gergőnek, na milyenKépKépKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?