A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Lucababa, köszi! Mindenképp veszek holnap, hogy legyen. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az éjszakánk....Hátha mégsem a füle... :roll:
20140901114303

Addisz: úgy érted, hogy 1 gyermekért nem jár a családi jegy??? Ezt nem is tudtam. Én úgy értelmeztem, hogy max 2 felnőtt és max 2 gyerek!? :?
20140901114303

Brunhild,
persze, lehet venni családi jegyet 1 gyerekkel is, csak valószínűleg nem éri meg. Mármint hogy nem olcsóbb, mint a 2 felnőtt-1 gyerek kombi. De valahogy tényleg mindig azt veszik alapnak, hogy a család az 2 felnőtt-2 gyerek, pedig van még néhány lehetőség.

Addisz,
Én is 100%-osan érzem (szerencsére), hogy Panna megérett a sulira. Érdekes, mert hasonló korú fiúknál ez tényleg sokszor még kérdéses. Ebben a korban akkora különbség van a két nem között! Két fiúgyerekes barátnőm is döntött úgy, hogy 1 évet várnak a sulival, pedig 1 héten belül születtek az első gyerkőceink (még kismama tornán ismerkedtünk meg kb 6 éve :) ).

anabique
Budapest

[quote="anabique"]C írta:anabiquesöppke,
Örülök, hogy minden rendben volt az uh-n, és nagyon szép a kismanód! :) Most hirtelen nem is emlékszem, nálatok tudni már, hogy lány vagy fiú lesz?

Igen-igen, Csodaóbogyónk kisfiú! :D :D
Már a neve is megvan, de még megya blogomon egy játék, szóval 2 hétig még Csodabogyó :lol:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Izgi! Gondoltam, beszállok a játékba, de látom, hogy már 180 tipp van. :lol: Köztük van már a nyertes? :) (Na jó, ha szupertitkos, akkor erre nem kell válaszolnod. :) ) Nálatok 1, vagy 2 keresztnevet kapnak a fiúk?

Mi még a második néven hezitálunk kicsit. Az első úgy tűnik, eldőlt. :)

anabique
Budapest

Anabique: Ez s Bercel baromira tetszik :-) nagyon jó!!!!!
És mik az esélyesek a második névhez?

Nálunk Zéti mindig kijavít, h az ő tesója nem Zenta lesz, hanem Csenge.... hogy honnan vette, nem tudom....

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd

Családi jegy: ez a lehetőség utólag jutott eszembe, mármint hogy, lehet venni egy gyerekkel is, csakhogy nem éri meg... igen, ez is szemétség :(
20140901114303

Netty: akkor legyen Zenta Csenge :D Nem tudom, mi a vezetéknevetek, de szerintem talál :lol:
20140901114303

Brunhild
Sok helyen a családi jegy eleve két felnőtt+két gyerek opcióban váltható csak, máshol nincs kikötve, hogy eggyel nem lehet, csak valóban nem éri meg... Nem baj, nemsokára eljön az én időm :)
(nektek meg kiharcolunk valami extra kedvezményt :))

Ana
Én is azt látom, hogy egészen másként viselkednek a fiúk az oviban, más dolgok kötik le őket, mint a lányokat. Aztán néhány éven belül ez a különbség szépen eltűnik, de most markánsan megvan. Az iskolai nyílt napokon is aktívabbak, érdeklődőbbek a lányok.

Csöppke
Húúú, játék? Na, ezt megnézem magamnak :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nálunk egyre kilátástalanabb ez a név kérdés... Semmi közös kedvenc, semmi isteni szikra, megnéztük már csomószor az anyakönyvezhető utóneveket, névkalkulátorokat, naptárt stb.
Mindenkinek van favorit, ami a másiknak egyáltalán nem tetszik.
Szeretném már nevén szólítani a Kiscsajt...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Csöppke, én is beleolvastam a játékodba, és örömmel tapasztaltam, hogy nem csak az én gyerekeimnek vannak jó ötleteik :lol:

Pókember :lol: :lol: :lol: Majdnem olyan jó, mint nálunk a Scooby-Doo-s javaslat :lol: :lol: :lol: , bocsánat, gondolom csak így lehetne (elméletileg) anyakönyvezni: Szkúbidú :roll: :D
20140901114303

Szép jó reggelt!

Ma egész nap nem leszek, mert konferenciázok.

Addisz: Nem használ a Halicar sem :( pedig már a felét elkentem, legalább szinten tartaná, de még azt sem. Lucának is van saját tippje? 3 különböző vélemény? lehet, Nektek is szavazást kéne indítanotok :) én is szeretném már nevén szólítani, de először a nemére vagyok kíváncsi :) onnan se lesz egyszerű, biztos lesznek harcok. :)

Lucababa: köszi, kipróbálom :)

Csöppke: tényleg jó sokan tippeltek :) kíváncsi leszek az összesítésre és a nyertesre is :) szépek a szívek, amiket a srácokkal csináltatok, a pázsitos idézet is marha jó :)

brunhild: éjszakátok hogy telt? Nimród füle?

hopihe79
Budapest

Jó reggelt!

Hopihe, hát az éjszaka jól kezdődött, de 4-kor elkezdett köhögni :shock: (eddig nem köhögött), ez 5-ig tartott..utána elaludtunk, fél hatkor elkezdett mozgolódni, aztán visszaaludt... Úgy tünik mégsem a füle (egyelőre), viszont valami készül hétvégére :?
Mindenesetre a fülcseppet megveszem, hogy legyen...
Megint nagyon álmos és morcos vagyok :cry: Az éjszaka első felében is át kellett párszor menjek hozzá, mert nyúglődött, de 4 után már alig aludtam valamit...
Legalább az én torkom nem kezdett el fájni, de nyelésnél érzem, hogy valami nincs rendben, és náthás vagyok. Csak azt tudnám, hogy sikerült megfáznom, jól fel voltam öltözve, még sapkát is tettem tegnap, pedig utálom :?
20140901114303

Hello!

Akkor marad Tamás!

Lina alapítványi szoba 5000/nap 10 napig voltam bennt az ötvenezer annyim azért nincs és nem lett volna szerintem sokkal jobb. Uh volt ugyan egy mobil uh de amikor bekerültem nem találták a kulcsot a szobához amiből felhozhatnák. Kijelentették, hogy a nagy uh pedig csak hétfőtől péntekig van! Pedig hidd el volt protekcióm is, de uh akkor sem volt!

Fekvés megoldható szuper anyum, párom és nagynéni segítségével, de halálosan unalmas!!!!!!!!!!! :cry:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

[quote="anabique"]I írta:anabiquezgi! Gondoltam, beszállok a játékba, de látom, hogy már 180 tipp van. :lol: Köztük van már a nyertes? :) (Na jó, ha szupertitkos, akkor erre nem kell válaszolnod. :) ) Nálatok 1, vagy 2 keresztnevet kapnak a fiúk?

Mi még a második néven hezitálunk kicsit. Az első úgy tűnik, eldőlt. :)

A két nagyomnak 2 neve van, a nagypapák neveit kapták meg másodiknak. De most hármaskának úgy tűnik egy neve lesz csak. :)

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Klarissza, jó, hogy ennyi segítséged van, különben még idegeskednél is egy csomót, hogyan oldd meg ... Tényleg unalmas lehet :(

Csöppke: nektek csak két nagypapátok van? Kép KOmolyan: Esetleg apuka neve, vagy valameylik dédpapa..?

Nálunk is két nevük van a fiúknak, most pedig azt mondtuk, ha tényleg lány lesz, lehet csak 1 nevet kap. És mindenki háborog!? A fiúk, a szüleink, sőt, még a fiam ovónénije is :roll: Igazából az zavarja őket, hogy "csak" német neve lenne, ami nem igazán tetszik senkinek....mármint a Brunhild... A baj csak az, hogy a férjem is csak így emlegetí (a fiúkat a magyar nevükön szólítja, én pedig a német nevükön), tehát ha kapna még egy nevet, azt senki sem használná, csak a nagyszülők, akikkel évente 2-szer találkoznak... :roll: na meglátjuk, kivárjuk az uh-t utána még tőrjük a fejünket. Nekem nincs kifogásom még egy név ellen, de szeretném, hogy valami tényleg csajos legyen, tehát nem hagyományos, mint mondjuk Emese, vagy Kinga, hanem valami jópofa, pl Dórka, Boglárka, Boróka, Julinka, Bíborka stb :lol: :lol: :lol:
20140901114303

brunhild, a férjemnek két keresztneve van. Péter Pál. Az én apukám Péter. A férjem apukája Pál. Dominik fiúnk a Péter nevet kapta másodiknak, Lőrinc pedig Pál. :lol:
Ergo apuka, és nagypapák kipipálva. :D Nekem ez volt a fontos, hogy az Ő neveiket megkapják....Úgyhogy egyelőre azt gondolom, hogy nem lesz két név. Aztán lehet, hogy bevillan még másodiknak valami..de egyelőre csak ezt az egyet érzem az Övének...de nagyon. :lol:

Brunhild Boróka.... tökjó :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke :D :D :D
20140901114303

Sziasztok!

Ma már itthonról, Luca reggelre belázasodott 39,3-mal ébredt, nagy nehezen levittem 38,3-ra, nem volt egyszerű. Borzasztóan köhög, nagyon sírt szegény, annyira fáj a torka és ramatyul van :(
Este viszem dokihoz...

Brunhild
Jobbulást Nimródnak! Most nagyon átérzem... Sokféle vírus kering, igazából nem is csodálom, hogy beteg lett, kedden 24-ből 10 gyerek volt oviban...
A Boróka és a Bíborka gyönyörű nevek, ez utóbbi az én listámon is rajta van első névnek :)

Pihe
Nincs más ötletem ekcémára, azt hiszem minden lehetőséget számba vettünk... Egyébként én is elkiabáltam a dolgot, kezd visszatérni és már nem hat a Halicar.
Nevek: csináltunk egy táblázatot, három oszloppal, amibe mindegyikőnk beírta a neki tetsző neveket, Luca is, saját kezűleg :) Az volt a megállapodás, hogy ha lesz olyan, ami szerepel mindhárom oszlopban, akkor az bekerül a végső körbe. Na, kb. 15-20 név van fejenként, de NINCS egyezés...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, ez nem hangzik jól :( Pedig gondoltam megússzátok. Az enyémek végig köhögték a múlt hetet, de egyik sem lázasodott be és helyrejöttek..Napközben köptetőt (Ambroxol), este köhögéscsillapítót (Sinecod szirup) adtam nekik. Ilyenkor még a kálcium is segít pezsgőtabletta vagy ampulla), vagy Fenistil csepp... Mielőbbi gyógyulást!

Ja, az én lányom lesz a következő BB (Brigit Bardott) :lol:
20140901114303

sziasztok!Megérkeztem a genetikai UH-rül!
eredmények:
BPD 42mm
HC 158mm
AC 131mm
FL 27mm
becsült súlya 243g
az adatok szerint pont akkora amekkorának lennie kell
Mindene megvan, szép formás baba.
Csak egy kicsit szégyenlős. Lábát összezárta.
Így a doki nem akart hülyeséget mondani a nemét illetően., annyit mondott hogy 70% lány.
Délután megyek a saját dokimhoz is, hátha ott többet látmi majd (szerintem a gép is jobb)

Kriszti

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Brunhild
Elkezdtem már tegnap a "szokásos" kúrát (Fenistil, Cebion, orrspray, Stodal, este Nurophen), de ez most úgy látszik nem elég. A Stodalnal biztos erősebb kell majd, van itthon Ambroxol is, de most már megvárom, mit mond este az orvos.
A BB nagyon jó monogram :)

Krisztike
Gratulálok az eredményekhez, talán akkor este a nemére is fény derül!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

klarissza,
alapítványi szoba ügyileg én is max. arra a 3 napra gondoltam, a 10-et már meg sem gondolnám... Azért azt baromira nem értem, hogy ha ott van 3 UH is (mert ugye van egy 4D rendelő is, és nagyon kell, nem igaz, hogy nem tudnak csinálni valamit. Én január 1-én este mentem be Levivel, Veszprémbe voltunk ügyeleten, oda be akartak fektetni, mondtam, ha már muszáj, akkor inkább itthon, végül nem kellett, de a lényeg az, hogy akkor épp UH-ztak valakit, mert gyanús volt a méhen kívüli.

Brunhild,
a barátnőmék nagyon csajos, modern névnek a Lujzát adták a Franciska után. Nekem még mindig fura kicsit.

Csöppke,
én mondtam a férjemnek, hogy mi lenne, ha Boti is az ő nevét kapná 2. névnek, de nem akarja. Annyira nem tetszenek ezek az orosz nevek, az övét már megszoktam. Bár Levinél sem használjuk, ő Szláva.

Ma megy valaki UH-ra?

Hópihe,
te mikor mész megkukkolni, hogy ki is lakik odabent?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bkrisztike,
akkor meg is van a mai UH-s :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Krisztike, örülök a jó hírnek :)

Mi majd fél háromra megyünk 4D-re, de tiszta takony vagyok, alig aludtam.

Betegeknek jobbulást!

Én most döntöm magamba a kamillateát, pedig nem is szeretem...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Bkisztike: jó, hogy minden rendben van! Hátha este szétdobja a lábait :)

Linácska: kislánykoromban minden babámat Lujzának hívták :lol: De most már nem igazán tetszik :roll:
20140901114303

Sziasztok!

Krisztike: szupi, gratulálok! :) Képet nem tudsz feltenni esetleg?

Brunhild, Addisz, jobbulást a gyerkőcöknek!

Nálunk sem használja senki a lányok 2. nevét, de igazából azért kapták, hogy ha egyszer úgy döntenek, hogy nem tetszik nekik az első, még mindig legyen választási lehetőségük. :D Egyébként ismerek egy Bíborkát, őt Bíbínek becézik, nagyon cuki. :)

Addisz, kitartás! Legkésőbb a születésig úgy is meglesz a név. :lol:

Netty :) Bercel nekem is egyre jobban tetszik. :) Érdekes mód ahhoz képest, hogy nem ismert név, egész jól fogadja a rokonság. Nekem pedig a ti nevetek, a Zenta tetszik nagyon. Zenta Csenge is jó ötlet. :)

Van két jó hírem! Az egyik, hogy ma vagyok pont 20 hetes (és ide képzeljétek el Brunhild valamelyik viccesebb smiley-ját :) ), a másik, hogy megjártam a tüdőgondozót, és nincs semmi komoly bajom. Tracheitis (légcsőhurut) a diagnózis, és valószínűleg egy vírusfertőzés következtében alakult ki. Tüneti kezelésen kívül (inhalálás) más teendőm nincs, mivel nem akartak újabb adag antibiotikumot írni. Az orvos szerint most már lassan el kell múlnia, és már rég nem fertőző. Hurrá. :)

anabique
Budapest

Sziasztok!

Tegnap én is voltam dokinál.
Ő uh-t nem csinál, csak vizsgál. De igazából most úgy voltam vele, nem is kell, mert Emma végre elkezdett aktívan mocorogni. A doki is mondta, hogy az első méhlepény valószínűleg eddig tompította.
Szóval minden rendben, de a doki mondta, hogy tapintás alapján a méhem olyan 20-22 hetes méretnek felel meg.
Az tuti nem lehet, mert védekeztünk, meg a mensi is pontos. Na és persze az uh alapján is Emma pont akkora, mint a kimaradt menstruáció alapján kellene.

Viszont!! A dokim július 13-án jön vissza szabiról, én meg ugye 14-re vagyok kiírva, úgyhogy mondtam Emmának aznap kell találkoznunk. Egyébként is jeles nap lesz ugye - miért ne akkor szülessen?!
Na persze azért a doki másra fog hagyni, amíg nem lesz. Ezzel kapcsolatban csak az a kikötésem, hogy ha minden más körülmény klappol, akkor nem automatikus császár legyen, hanem a sima szülést megpróbálhassam.
A csúcs szülésznőt már tudom, két barátnőm is nála szült az elmúlt fél évben. Az egyiknél ugyan a legvége császár lett, de azt mondja, legközelebb is kell neki, annyira jó volt!

Ma végre péntek! El sem hiszem!

Linácska, köszi a tippet!
Ezen a héten otthon semmiféle tejterméket nem kapott Áron, és úgy tűnik rendeződik a dolog. Napi 1-re redukálódott a széklet, és normál állagú, nem híg.
Ma kapott sajtot - mert az is lehet csak túlzásba vittük. (napi 2*2,5 dl tápszer, sajt - nagyon szereti, úgyhogy sok, bébipuding átlag 2 + még amit a főzelékbe kap / esetleg uzsira a bölcsibe)

KépKép
KépKép
kfnoémi

kfnoémi,
ha tényleg a tej a ludas, akkor viszont érdemes elmennetek gasztróra, mivel Áron 1 éves elmúlt, ha gasztrón adnak szakorvosi javaslatot, akkor a tejmentes tápit 90%-os támogatásra kaphatjátok, ha 2 éves kora után is megmarad, akkor meg már a magasabb családi pótlékot is, és ugye mindent, ami ezzel jár. Jó, persze a gyerek egészsége a legfontosabb, nem az anyagi érdekek, de ha már ilyen sokáig tápi kell, akkor nem mindegy, hogy 1500ft egy doboz, vagy 300, amit pl. nekünk a közgyógy igazolványunk miatt ki sem kell fizetni.

Amúgy ezt olyan pazarlásnak érzem az eü rendszer részéről... Levi ugye refluxos, elég erősen, állandó gyógyszert szed rá, ezért kapjuk a magasabb családi pótlékot. Eddig rendben is van, beteg a gyerek, néminemű plusz kiadást ró a családra, kontrollra kell utazni, gyógyszert venni..., kompenzálják ezt a plusz 10.000Ft-tal. De ezért van közgyógyigazolványunk akkora kerettel, amit ki sem tudunk használni, ha véletlen kell más gyógyszer, mint a megszokottak, pl. a bárányhimlőnél a Zovirax, már azt is arra írták, hogy fogyjon, ingyen BKV-zok, vagy bármelyik más város helyi járatát ingyen használom, 90%-kal a távolsági járatokat...szóval ez miért kell csak azért, mert egy kis kaja visszajön néha a gyerekből???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique, ez megfelel? Kép

És Kép, hogy nincs komolyabb bajod!
20140901114303

képet nem tudok feltenni, mert nem kaptam
De a saját dokimnál talán!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Brunhild, köszi, épp ilyesmire gondoltam. 8)

anabique
Budapest

Gyerkőcöm pihen, nem sokat aludt az éjjel...

Ana
De jó hír, ezek szerint megérte elmenni a tüdőgondozóba, így legalább megnyugodhattál! És eljött a félidő is :)
Igen, biztos meglesz a név, csak jó lenne már most a dilis becenevezek kívül szólítani valahogy :)
A Brunhild-féle smiley-kat én is nagyon csípem ;)

Noémi
Megsúgnád majd nekem is a szülésznő nevét? Akinél régen szültem, ő nincs már ott és mindenképpen szeretnék fogadni egyet!

Panndi
Jobbulást! Az uh tuti jó hatással lesz rád :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Smiley-k: Ha tetszik egy, föléje mész az egérrel (nem tudod kijelölni, csak föléje mész) és jobb egérgomb (klick), ott pedig kiválasztod azt, hogy "kép megnyitása új lapon". Ekkor megnyílik egy új oldal, csak a smileyval. Elmented a kedvencek közé. Amikor pedig használni szeretnéd, ugyanígy megnyitod külön ablakban és a címét/linkjét kimásolod , ide pedig "kép-ként illeszted be( "kép" link "kép"). Nem nehéz, egyszer ki kell próbálni, utána menni fog Kép
20140901114303

Akkor Pannditól és Bkrisztikétől várjuk ma az uh-s híreket! Izgi!!!! :)
Kép

Na, ügyi vagyok? :)

anabique
Budapest

Norinához mit szóltok? :)
Nekem ez alternatíva volt, aztán most úgy néz ki fiúnevek után kéne kutatni...
kivancsika
Budapest

Linácska, köszönöm a tájékoztatást.
Hétfőn megyek a védőnőhöz, majd beszélek vele, hogy mi is legyen a menet.
A gasztrón szurkálnak? Mit csinálnak?

Igen, valóban sok a felesleges kiadás a TB részéről. Nekem az anyósom most pl. Hévizen van a fájós keze miatt, de a Széchényibe is kap kedvezményes belépőt.
Én ezt is tök feleslegesnek tartom. Mármint oké, hogy fáj a keze, de már majdnem 70 éves, ledolgozott vagy 50-et (fodrászként majd pecsenyesütőjük volt, később irodában dolgozott, de végig nagy családja volt, és imád sütni főzni, háziasszonykodni)
Természetesnek tartom, hogy ilyenkor már fájnak a végtagok, ahogy pl. nekem is fáj terhesen a derekam, mégsem kapok ingyen masszázst, ha kell nekem kell megoldanom.
Na szóval ebből csak azt akarom kihozni, hogy szerintem is lehetne sok mindenen változtatni, és akkor az ellátás, illetve a kórházak színvonala is javulhatna.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Anabique Kép

Mi közben hazaértünk az oviból. MOndta az ovónéni, hogy ma megnézte a pszichológus a gyerekeket, és szerinte is szelektív mutizmusról van szó Bendegúznál. Megpróbálja elvinni valamelyik nap és "beszélgetni"vele. De ha nem sikerül, akkor ajánlani tud egy pszichiátert a Heim Pálban, aki ilyesmivel foglalkozik, és állítólag ad egy csodabogyót a gyereknek, ami feloldja aszorongásait :roll: Azt mondja, nem gyógyszerezni kell, hanem egyszeri alkalomról van szó. Ezt nem igazán tudom elhinni...gyógyszerezni tuti, hogy nem fogom. A lényeg, hogy meg van az ovis pszichológus néni email címe, hogy keressem fel, és egyeztessünk időpontot, hogy megbeszélhessük a dolgokat. Ezt meg fogom tenni, örülnék, ha meg tudnánk oldani a problémát...
Az biztos, hogy szorongásról van szó, mert a bepisilésen és a nem-beszélésen kívül más jeleit is látom (már) rajta, hol az ujját rágja/szopja (holott sosem szopta az ujját és nem is cumizott), vagy a lábujját illetve zokniját, vagy a pólója ujját :( Ez eddig nem volt. És az is biztos, hogy kb 3 éves koráig egy nagyon kiegyensúlyozott, barátságos, nyugodt gyerek volt...
20140901114303

Szerintem Norina is szép!

Hú, Brunhild, ennyire...?! Én sem vagyok a gyógyszerezés híve, és nekem is hihetetlennek tűnik, hogy 1 csodabogyótól majd minden rendbejön. Annyira sajnálom Bendegúzt, neki is pokoli lehet, és gondolom nektek is. Leginkább talán az, hogy hiába szereted őt is pont úgy, mint a másik kettőt (hármat :) ), ez valahogy mégsem elég. Tudom, hogy volt már erről szó korábban, de nem igazán emlékszem, miket javasoltak a többiek. Bár gondolom biztos szóba került, hogy próbálj csak vele kettesben programot szervezni, amikor csak és kizárólag rá figyelsz (ez persze könnyen kivitelezhető...) Vagy ha van valami, ami igazán boldoggá teszi, akkor érdemes lehet ezzel jutalmazni, hogy érezze, tényleg fontos része a családnak. Vagy nemtom... Mindenesetre szívből kívánom, hogy megoldódjon a probléma!

anabique
Budapest

Brunhild
Pont a napokban jutott eszembe, hogy mi lehet Bendegúzzal, mert egy ideje nem írtál vele kapcsolatban.
Azért ez a Heim Pálos lehetőség jól hangzik, ha valakinek pont ez a szakterülete, akkor talán van annyi tapasztalata, hogy megtalálja a közös hangot Bendegúzzal. Ez a gyógyszer furán hangzik, de majd biztos elmagyarázzák a kórházban, hogy működik.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hát..meglátjuk...Nem tudom, hol szúrtam el... Bár azt olvastam, ez olyan gyerekkel is előfordulhat, aki egyke és rendezett körülmények között él, tehát nincs elhanyagolva, nem érte trauma stb...
Ez van, és nem jó, de bízom benne, hogy "kinövi", na nem csak úgy, magától, de kis segítséggel... csak idő kell neki. nem bánnám, ha a pszichológus az oviban próbálna foglalkozni vele, kérdés, hogy van-e ezirányú tapasztalata és türelme... Mert ugye az ovónénikkel sem beszélt 3 hónapig, utána pedig lassan megindult a szája, azóta pedig egész nap csak dumál az oviban :D Szóval nem reménytelen...

A Norina nekem kicsit furcsa, mert az az érzésem, hogy sejpítve ejtik ki a Dorinát :oops:
20140901114303

Kínomban az MTA Nyelvtudományi Intézete által
anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített, 2011. február elsején frissített utónevek jegyzékét olvasgatom...háááát, nagyon szórakoztató olvasmány :D Egy-két gyöngyszem:

Azucséna, Búzavirág, Britni, Délibáb, Életke, Fehér, Filadelfia, Galamb, Immakuláta, Kreszcencia, Küllikki, Ripszima, Sakira, Színes stb.

A fúkba csak belekukkantottam, de a Frodónál és a Gandalfnál feladtam :lol:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, ez... hát nem találok szavakat. Link? :)

Brunhild, meg fog oldódni! Nem tűnsz annyira rossz anyának azért... :wink:

anabique
Budapest

És ha Azucséna Kreszcencia Britni lenne...? :lol: (Kettőre képtelen voltam leszűkíteni.)

anabique
Budapest

Addisz: a Kandidá-t nem láttad? :roll: Vicces amúgy, mert eredeti jelentése: gyöngéd, érzéki...csakhogy mindenki a (hüvely)gombával asszociál :roll:

Én is sokat nevettem amúgy a neveken...Sok név nem is lenne annyira röhejes, ha eredeti formájában írnák le ..Illetve az lenne az igazi, ha nem is létezne ilyen névjegyzék...tudtommal sehol sincs ilyen, ahogy olyan sincs, hogy friss házassági kivonatot kell bemutatni a gyerek születésénél... :?
20140901114303

Na, most majdnem azt írtam, hogy Anabisz :lol: Szóval:
Anabique: Köszi! :)
20140901114303

Ana
Íme a link: http://www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/
Még ti is kereshettek a Bercel mellé valami elképesztőt :)

Brunhild
Láttam a Kandidát is, de azt ismertem, a többi igazán nagy meglepetést okozott :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

brunhild,
ha megvan annak a Heim Pálos orvosnak a neve, majd írd már meg légyszi, tudod írtam, hogy nekem is van egy ismerősöm, akinél megállapították a szelektív mutizmust. Ő már suliba menne szeptemberben.

addisz,
ez a februárban frissített lista? Csak tudnám miért fizettem egy csomó pénzt a Szláváért, a sógoromék a Gavril-ért, ha nincs benne. Állítólag sokan kifogásolták, hogy ha valaki engedélyeztet egy nevet (kifizeti!!!), akkor utána az bárki számára anyakönyvezhető, ingyen. Akkor most hogy is van ez???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, ha meglesz, megírom. Először az ovipszichológussal kell összehoznom egy találkát.

Ez a név-dolog tényleg érdekes...egyrészt, miért kell fizetni, hogy engedélyezzenek egy nevet??? Többek között, ez a dolguk...másrészt, ha egyszer engedélyezték, miért nem kerül fel a listára? De még mindig azt mondom, ezt az egész névjegyzéket meg kéne végre szüntetni... :?
20140901114303

Ultrahangosok még nem jöttek meg? :( Olyan jó bébiképeket nézegetni :D
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?