A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Lányok, akinek van, mik a tapasztalataok emeletes ággyal, galériaággyal?

anabique
Budapest

Na adóbevallok egyet, aztán jövök.

anabique,
nekünk van galériaágyunk, majd írok bővebben.

rékus,
azért kiszíneztelek rózsaszínre :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Megjöttem a z ultrahangról!

KIslányunk lesz!! :lol:

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Minden rendben van.Korának megfelelő.BPD:38mm.Placenta a mellső falon tapad!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

vivcsen!
Gratulálunk!

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Anabique, nekünk galériaágyunk van, de úgy, hogy a létrát csak este lefekvéskor tesszük oda, különben életveszélyes lenne... Főleg Nimródnak, de még Bendegúznak is, mert felmennek és fent ugrálnak hancuroznak, kihajolnak, lökdösik egymást stb :? Persze ne feledjük, hogy fiúkról van szó... lányoknál gondolom nem ennyire vészes a helyzet... Alvás szempontjából jó, helytakarékos, fent alszik Etele és Bendegúz, lent Nimród...

Vivcsen: Gratulálok! Bár látom a táblázatban, hogy fiút szerettetek volna, de gondolom a kislánynak is örültök :lol:
20140901114303

Vivcsen, gratulálok!!! :) :) :)

Brunhild, nekem is az lenne a legfőbb félelmem, hogy mit csinálnak vele napközben... De az jó, ha elveszitek a létrát ilyenkor. Bár én most épp lépcsős verziókat nézegettem, valahogy az stabilabbnak tűnt, azt meg ugye nem lehet elvenni. Hogy-hogy ketten alszanak fent?

Még az lenne a kérdésem, hogy nálatok milyen magas? Most próbálok kifejezetten alacsonyakat keresni, de akkor meg az alul fekvő gyerek veri be a fejét ugye, ha felül. Vagy még olyat láttam, hogy sima ágyból alul kihúzható a pótágy (épp, mintha ágyneműtartó lenne), az is jópofának tűnik, de így meg egymáson kell átmászkálniuk asszem.

anabique
Budapest

Anabique,
nekünk Flexa típusú ágyunk van. Nem a legolcsóbb, de nagyon stabil. Én is aludtam rajta Levivel, mikor jól bepenészírtóztunk, aztán nem tudtunk a hálóban aludni. 130 magas, alatta egyenlőre játékok vannak. Elég nagy karfája van, leesni szerintem alvás közben nem lehet. És döntött a létrája, annak van egy kapaszkodó korlátja is. És leakasztható. Levi is biztonsággal fel tud rá mászni, de persze felügyelet nélkül nem hagyjuk. Ökörködés nincs rajta.

Ilyen, csak lányosban
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

vivcsen
gratulálok a kislányhoz, és persze ahhoz, hogy minden ok vele.

Elhúztak a lányok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Brunhild, Nimród és Ricsi között csak kb. 1 hónap van. Mennyire bírta végig ülni az előadást? Már mi is gondolkoztunk rajta, hogy elvihetnénk egy mesére, de nem volt elég bátorságunk hozzá.

Linácska, nagyon köszi az előre is megszavazott rózsaszín sávot. :) Remélem már nem fog változni a helyzet!!!!! Én nagyon boldog lennék! :)))))

Vivcsen, gratula a kislányhoz! Nevet választottatok már?!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

rekus,
mi az a másodlagos bárányhimlő???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska, Ricsi kapott 1 bárányhimlő elleni oltást. Így össz-vissz csak 15 db piros pötty jött ki rajta, láz nélkül és hólyagok nélkül. A doki és a védőnő is azt mondta, hogy ezt másodlagos bárányhimlőnek hívják. Állítólag ebben az esetben nem is fertőz.

rekus84

Anabique, ez 140 cm széles galériaágy, ikeás. Keresem most, de úgy látom, már nem árulnak ilyet, fekete és fából van. MIndjárt előkeresem a mi fotónkat. Szóval ezt leárazva vettük, hiányzott a létrája, ezért féláron volt. A létrát a férjem készítette hozzá, és ferde, a meredek létrától én is féltem. Szóval ezért lehet leakasztani (az eredeti fix, rögzített lett volna) Nagyon magas volt, talán 180 cm az ágy alja, de úgy plafonig ért volna meg amúgy is túl magasnak tartom, úgyhogy kivágtunk a lábakból 20 cm-t ha jól emlékszem. Eredetileg én is 130 cm magas ágyat szerettem volna, de a gyerekek nőnek... Én a miénkbe is, ami most kb 160 cm-re van a földtöl, beverem a fejem néha éjszaka, amikor behajolok lent Nimródhoz....

Na keresem a képet, egyszer már feltettem.
20140901114303

Kép
20140901114303

Rékus, Nimród most volt másodszor moziban és egyáltalán előadáson. Első alkalommal én nem voltam, csak a férjem a három fiúval. Kb a film háromnegyedénél eszébe jutott, hogy én hól vagyok, és hogy haza akar jönni hozzám, de addig is állítólag végig rohangált a teremben, a sorok között.... Most én is voltam, az elején élvezte a filmet, de aztán felállt, jött-ment, és amikor középső fiam kitalálta, hogy menni akar, ő is csatlakozott.... Utána egy másik kb 3 éves gyerek jött oda mellénk, folyton dumálva, magyarázva :roll: Az elején élvezik, de utána megunják, mert a történetet még nem tudják követni... persze gyerektől függ, ő még mindig nyugisabb, mint a középső fiam, neki most 5 évesen sincs türelme végig ülni egy előadást, a kicsi sokkal jobban bírja. Próbáljátok ki, egy gyerekkel amúgy is egyszerűbb, mint hárommal :)
20140901114303

Kép

Kép

rekus84

Sikerült felraknom képet! :D
Egy pofika és egy oldalsó nézet beli popsika. Apa szerint ezen már látszódott volna a kuki. :?: :!:

rekus84

Anabique, itt is körülnézhetsz: http://www.nemetbutoros.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=51&Itemid=73
Mi vettünk már itt dolgokat, nagyon korrektek. Itt akartam galériaágyat venni, de akkor nem volt, viszont ők ajánlották ezt amit megvettünk...éspedig úgy, hogy a csak mondta, hogy látta a budaörsi Ikeában leárazva, és mivel pont volt dolga arrafele, meg is nézte még egyszer nekünk és az árát! Szóval nagyon rendesek.

Ha rámész a linkre, az első ágy olyan mint a miénk, csak natúr színben. Simán ki lehet vágni a lábaiból, a létra oda van csavarozva; féjem is ilyen létrát csinált, csak nem csavarozta oda, hanem fent szerelt rá valami kampókat, amivel be lehet akasztani a lécbe, hogy ne csússzon el. napközben pedig feltoljuk az ágyra. Nézzél körül, vannak még Flexa ágyak meg mások is..

Alul pedig egy kanapét tettünk be, az elején kiságy volt, szóval lehet variálni...
20140901114303

Rékus, jók a képek, főleg az első! A második kicsit homályos. Nekem is van ilyenem, mindjárt elő is keresem, egyik kedvencem, nagyon formás posija van az én drágámnak is :D

Kép
20140901114303

Linácska és Brunhild, köszi a véleményeket és infókat! Brunhild, nekem félelmetesen magasnak tűnik a ti ágyatok, vagy csak én vagyok ilyen ijedős?! Most épp egy ilyenbe szerettem bele:

Kép

Persze piszok drága, és továbbra is kérdés, hogy az alul fekvő gyerkőc hányszor veri be a fejét felkeléskor...

Rékus, jók a képek!!!!!!!

anabique
Budapest

Sziasztok!

Sajnos az emeletes ágy témához saját tapasztalatból nem tudok hozzászólni, de előbb-utóbb mi is szeretnénk majd.
Ez az utolsó, Ana-féle ágy baromira tetszik :)

Ana
Mennyire piszok drága?

Bkrisztike, Rekus
Gratulálok a kiscsajokhoz :)

Nálunk az egész nap pihengetéssel telt, Luca már szerencsére jobban van, úgy látszik most nagyon hatékony gyógyszer kombinációt kaptunk, mert éjjel egyszer sem kelt fel, ma már a köhögése sem volt olyan borzasztó.

Viszont nekem annyira fáj a torkom, hogy alig bírok nyelni, minden alkalom olyan, mintha szögeket tuszkolna le valaki. Bekukucskáltam a számba, a nyelvem hátsó fele tiszta dudor, vöröslik minden... Elkezdtem a Homeogene-t, hátha ezze megúszom...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz :( Szegény, jobbulást! Neked is, Lucának is. Az jó, hogy Luca már kezd jobban lenni, de azok alapján, amit magadról írsz, nem biztos, hogy elég lesz a homeós bogyó...

Itt találtam az ágyat:
http://www.enterieur.hu/gyerekbutor-ifj ... szoba.html
A matrac és az ágyneműtartó még ehhez jön pluszban. Viszont kombinálható a Kurt bútorcsalád elemeivel, így ha kell íróasztal, szekrény stb, innen még lehet szemezgetni:
http://www.enterieur.hu/gyerekbutor-ifj ... szoba.html

anabique
Budapest

rekus,
na akkor ezt a másodlagos bárányhimlőt cáfolnám. Lili is 1 oltást kapott, neki kb. 10 pöttye lett, semmi extra, de úgy megfertőzte Levit, hogy ő már vírusellenes gyógyszert is kapott, már lassan a 3. hétnek is vége, de nem estek le a pörkök, begyulladt a helye kettőnek is, kenegetjük, hogy ha lehet minél kevesebb nyoma maradjon, szóval fertőzött ez rendesen :cry:

Na én meg úgy jártam ma, hogy a barátnőméknél voltunk, neki van egyfajta kaktusza, amiből adott nekem, én abból vágtam a nagymamámnak... Meséltem neki, hogy szegény nagymamám hogy járt, hogy vágott a kaktuszból, ráment a leve a kezére, meg hozzányúlt a szájához is, és belilult, bedagadt, szóval jó kis allergiás reakciója lett rá. Na rá fél órára én meg belenyúltam. Az ablakban volt, nyitottam ki, hogy ne legyen palacsintaszag, és jól végigkarcolt. Nekem egyenlőre nem vészes, meg nem a leve volt, csak a tüskéje, de azért fáj egy kicsit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anabique,
ne aggódj, szerintem már Lilla is elég nagy az emeletes ágyhoz. Lili 3 év 4 hónaposan kapta, és egyáltalán nem tűnt korainak. Biztonsággal közlekedett rajta, szerette, bár most megint hónapok óta az apjával alszik, de ez nem az ágy miatt van. Csak apával olyan "biztonságos" :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Addisz, sajnállak :( Szerintem sem lesz elég a homeós bogyó, valami fertőtlenitővel kellene gargarizálnod vagy befújnod, talán a Bioparox ilyen torokfertőtlenítő, amit szabad terhesen is használni.

Anabique, én is félős vagyok, eredetileg én is 130cm-re vágattam volna ki a lábakból, de férjem meggyőzött, hogy az nagyon alacsony, és igaza van... A nagyszülőknél van egy ilyen alacsonyabb emeletes ágy a fiúknak, és tényleg nagyon kényelmetlen alul ki-be mászni, felnőtt ember leülni sem tud az alsó ágyra, mert a feje nem fér el :?
Amit belinkeltél, nagyon szép, mi is nézegettünk ilyeneket régen, de túl drága volt..aztán mire odajutottunk, hogy tényleg vegyünk, akkor már 3 személyben kellett gondolkodni, az emeletes ágy nem lett volna elég. Eredetileg az a kombináció tetszett, hogy lent két személyes és fent egyszemélyes, ferde létrával (ikeában van ilyen fémágy), de nem lett volna jó, mert akkor lent kellett volna ketten aludjanak, Bendegúz Nimróddal, ami nem volt kivitelezhető, mert Bendegúz ráfeküdt volna kicsire..úgyhogy maradt a fent kettő, alul egy változat, ilyet viszont nem találtunk.
20140901114303

Linácska, ez a kaktuszos dolog érdekes és nem hangzik túl jól :( Nem tudod mi a neve a kaktusznak? Megnézhetnéd, hogy mennyire mérgező, vannak ilyen listák a neten mérgező növényekről...
20140901114303

Köszi, Lányok!

Valószínűleg kénytelen leszek beszerezni valami toroköblögetőt, fertőtlenítőt, bár elvileg ez a Homeogene egész jól szokott funkcionálni, igaz, ennyire régen fájt már a torkom...

Viszont Lucánál most egy új esti köhögéscsillapítót próbáltunk ki, a doktornő ajánlotta (aki egyébként nem nagyon híve a gyógynövényeknek vagy a homeonak) és sok szülő dícsérte. Ez a lándzsás útifűnek a Jó éjszakát! verziója.
Gondoltam megosztom veletek, de inkább ne legyen rá senkinek szüksége!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jó reggelt :D Szeretnék csatlakozni ha nem baj:) Már az nagyon régen olvaslak titeket csak nem mertem csatlakozni.Mivel 2010.januárjában 16 hetesen vesztettem el babámat :(ès nagyon parás vagyok voltam emiatt.DE most minden ok kis pocok mozog meg UH is voltunk a hétten és minden ok:)
Magamról:28-éves vagyok kettö kisfiú anyukája (3,5 év-és 2,2 évesek a fiúk)és most egy kislányt várunk:)

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Jó reggelt!

hemej üdv itt:) Gratulálok a babához!

addisz hogy vagy? Fáj még a torkod?
Nekem is kapart pár napja, szedtem a homeogenét, el is múlt. Ill van itthon epres strepsils, ezt az egyfélét lehet kismamáknak is eszegetni, ha kell.

Emeletes ágy: mi is gondolkoztunk, de egyelőre elvetettük, mert Domka 1,5-2,5 év múlva kezdi a sulit, akkor úgyis más koncepció kell. :lol: Külön íróasztal, stb...úgyhogy addig várunk. Most egymás melletti ágyon alszanak a srácok, és szerencsére bőven van még hely a gyerekszobában, még a legkisebb királyfinak is odafér az ágya melléjük majd:) Eleinte pedig úgyis velünk lesz a kicsi.

linacska, kaktusz :( :(

vivcsen, gratulálok a kislányhoz :)

rekus, aranyos a babád, micsoda popsikép :lol:

gydavid, Neked Katához gratula! :)

Mostmár lassan mindenki megtudja a nemét...
FÚ de rohan az idő, már félidő környékén jár mindenki... én most szívesen megállítanám az időt... Olyan kellemes ez az állapot. :)

Na sok lesz belőlem, kezdődik a nap,

sziasztok! :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt!

Betegeknek jobbulást!

Addisz
Nagyon jó toroköblögető a sós víz is :wink:

Vivcsen
Gratulálok a kislányhoz!

Képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hemej
Üdv itt!
Remélhetőleg nem lesz már probléma!
(Kiderült, hogy mi volt a vetélés oka?)

Kép
mrsleo
Debrecen

Brunhild, köszi. Mára úgy néz ki jobban lett. Aspirin C-t ivott ő is meg algopirint felváltva, de nagyon ramatyul volt így is. Estére betettem neki egy két végén levágott hagymát, azt hallottam, az összeszedi a bacikat, lehet az is segített, veszteni valónk nem volt :)
A többieknek/gyerekeknek is gyógyulást, reméljük hamar vége ennek az infulenzás időszaknak :(
kivancsika
Budapest

Mrsleo: Sajnos nem :( Kértünk genetikai vizsgálatott de nem találtak semmit.......

hemej

Sziasztok!

Linácska, sajnálom, hogy ti így jártatok a bárányhimlővel!!!!!

Brunhild, a második képet a dvd felvételről fényképeztem telóval. Emiatt homályos egy kicsit. A ti popsis képetek is olyan, mint a miénk. :D Remélem nállunk is kislány a baba.

Hemej, üdv itt!

Addisz, torok fájásra nállunk a Tamtun Verde Spray vált be.

rekus84

Köszönöm a kedves üdvözléseket én is üdvözlök mindenkit :)

Ja még magamról csak annyit hogy elvileg aug 4.-re vagyok kiirva de simmán lehet július vége is ;) meg valahogy az elejéttöl a júliusi topikot olvasom az ezzért csatlakoztam hozzátok. :wink:

hemej

Sziasztok!

Hemej
Üdv a csapatban és gratulálok a kislányhoz!

Csöppke
Köszi, Luca jobban van, nálam a helyzet változatlan, nagyon nehéz nyelni és most már az orrom is folyik. Azért valamennyit segít a Homeogene is.

Leo
A sós vizes öblögetést este mindenképpen bevetem!

Csajok!
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre az alábbi névvel kapcsolatban. De csak őszintén ;)

Breglovics Johanna

Hm?
KÖSZI! :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz, nekem tetszik! Szerintem szép név és talál! :)

Hemej: Üdv! Németország? :D Gratulálok a kislányhoz!
20140901114303

Addisz:Szerintem nagyon szép név nekünk is listán volt.

Nekünk a családi tanács úgy döntött,hogy elsö név mindenképen Jasmin lesz 2. még nincs el döntve
Mi minden gyemekünknek 2 nevet adtunk
a nagyobbik :Benjamin Alexander (de csak a Benjamint használjuk)
a kisebbik:Philip Gábor ( nála is a Philip-et használjuk)

brunhild:igen Németország :) 5 éve élek itt férjemmel aki német.

hemej

Megjöttünk a mai névnapozásból.
Levi megint zúgott a lépcsőn. Anyóséknál van egy nagyon meredek lépcső, ami megy fel az emeletre. Szerintem kb. 2 méteres távon megy fel 1 emeletet. A tetején van rács, hogy leesni ne tudjon. Apósommal jött le, és mégis valahogy leesett, szerencsére nem az aljára.

hemej,
üdv köztünk.

addisz,
különleges neve lesz a kiscsajszinak :lol: Lehet, hogy én a Luca mellé simán Hannának jobban el tudnám képzelni, de abból manapság elég sok van.

rekus,
tényleg megszívtuk a bárányhimlőt. Ma a 21. nap, és még a fején pörkök is vannak. A teste tiszta piros a kiütések helyén, elég csúnya még.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska
Hú, szegény Levi!! Semmi komoly baja nem lett, ugye? A pörkök anno nálunk is megvoltak három hét után, ami tényleg ritka, de úgy látszik vannak ilyen típusú gyerekek.
Igen, a Johanna tényleg picit hosszú, viszont a Hanna túl népszerű. Bár gyanítom, hogy családon kívül egy Johannát is sokan Hannának szólítanak...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Nekem nagyon tetszik a Johanna név:) Olyan különleges, és tényleg nem túl gyakori.

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Csöppke
Épp most tippeltem a blogodban Csodabogyó nevére :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

addisz, láttam :lol:

www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

LINÁCSKA LÉGYSZI ÍRD BE A TÁBLÁCSKÁBA,HOGY VÁGY IS FIÚÚÚÚÚ VOLT :D

JELENTEM,MACI LACI(AHOGY APUKÁJA HÍVJA)ISZONYAT MÉRTÉKBEN APÁS!!!NEM VICC!!!

MAJD MÉG JELENTKEZEK :D

PUSSZ,DRUKK ÉS ÖLELÉS MINDENKINEK!!!!!

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

A Johanna nekem is nagyon tetszik :)
kivancsika
Budapest

sziasztok!

írtam egyet, ami elszállt :(

hétvégén nem volt netem, nem tudtalak Titeket olvasni :(
az emeletes ágyak tök jók! :) mindig is szerettem volna egyet :)
betegeknek jobbulást!

Addisz: jobban vagy? Ekcémád? Exxema krémet próbáltad már, jókat írnak róla a neten. Johanna nagyon szép név, mondjuk a vezetéknevetekhez nem lehet egyszerű nevet választani :)

UHsoknak gratula! hemej üdv itt! mennyi kislány, jól elhúztatok! :)

brunhild: 1 hét múlva mész UHra! :) nekem is már csak 10 nap :)

hopihe79
Budapest

Tényleg nagyon klassz emeletes ágy, bár az árát sokallom. Úgy emlékszem én a Jysk-ben láttam olcsóbbat, de azt nem tudom mennyire stabil, erős ágy.
Én egy Johannával találkoztam életemben, tényleg ritka szép név.

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Megtaláltam, pont most akciózzák.

http://www.jysk.hu/359/361/3100031/a/catalog

Lilypie Third Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
lucababa75
Szeged

Kislányok vannak többségen? :)

ki hogy álla vásárlással lassan mindenki el kezdi?Nálunk úgy van hogy terveztünk 3. babát de nem most :) igy mindent de tényleg mindent el adtam :) ùgyhogy most kezdhetjük elölröl.. :) mondjuk a rucik nagyon fiúsak voltak de babakocsi és társai is kellenek.Itt Németországaban most tavasszal a tavalyi modelek nagyon olcsók.Pld álamim baba kocsiját úgy nézz sikerül meg venni 100€ olcsóbban :)299€ helyet most 199€:

http://www.babyartikel.de/produkt/kombi ... ktion_2011

hemej

jó kis kocsi :)

mi még egyáltalán semmit sem vettünk. ha a genetikai UH-n minden rendben lesz, akkor talán elkezdjük végre :)

hopihe79
Budapest

hemej: ez a babakocsi nekem is nagyon tetszik :) Jó lenne ha itthon is lehetne ilyet ennyiért kapni :(
kivancsika
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?