A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2011. júliusi babák

Én ezt vettem tegnap :D

Kép
20140901114303

Hemej, nézegetem az oldalt, amit belinkeltél, vannak jó dolgok.
Csajok: http://www.babyartikel.de/produkt/kombikinderwagen/i_coo_targo_city_pink_flower Ennél rózsaszínűbbet nem igazán lehet találni :)
Kikerestem: Magyarországra 15,90 euró a szállítás (és kb 1 hét alatt ér ide)
Itt vannak az akciós babakocsik és kellékek: http://www.babyartikel.de/topseller?pageNum=1&categoryFilter=051000

:wink:
20140901114303

cuki rózsaszín a naci és a babakocsi is :)

Kép

hopihe79
Budapest

Mi anno Lilinek mindent Ausztriában vettünk meg. Szobabútort, nagyon sok kelléket, egyedül a babakocsit itthon, mert kint nem volt az a márka, amit kinéztünk. Még benzinnel együtt is olcsóbb volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

ezt az egy rózsaszínszerű hangulatjelet találtam, de sikerült beilleszteni :)

linácska: jó ötlet :) kirándulással egybekötött vásárlás ;)

hopihe79
Budapest

Hopihe :lol:
20140901114303

Hemej, mi még nem vásárolunk. Bár én már sík ideg vagyok emiatt. Alapból dilis tipus vagyok. Szeretek mindent időben elkezdeni. Útálom a kapkodást!!!!
Igaz sok dolog nem kell, mert Ricsiről minden megvan. Ha tényleg kislány a babánk, akkor a nagyon fiús darabokat eladom és veszek helyette lányosakat. Még két hét és remélem biztos lesz a baba neme. Utána beindulhat a vásárolgatás. :)

Nagyon szép a babakocsi, amit kinéztél!

Brunhuld, édes a kicnaci.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
rekus84

brunhild´nagyon cuki gatyó és babakocsi is jó ;)

én is hallottam hogy itt olcsóbbak a baba cuccok pld komplett ágy mindennel együtt "csak" 159€

nekem nagyon tetszik :)

http://cgi.ebay.de/Babybett-Kinderbett- ... 255de16b11

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Sziasztok!

Brunhild
Szuper kocsi :) Én mondjuk már megbarátkoztam a Hauck piros modelljével, ha nem okoz nagy csalódást a boltban, akkor valószínűleg ezt választjuk.

Pihe
Hááát, Halicarral kapcsolatban elkiabáltam magam, már nem ér semmit, megint nagy, csúnya, piros folt van a karomon... Exxema-ról még nem hallottam. Te vettél végül?
Hát igen, a vezetéknevünk nem egyszerű, ez eleve nagyon behatárolja a választást sajnos...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: még nem próbáltam, de a kolléganőmnek nagyon jó a véleménye róla. én csaltam, bekentem higított elocommal. A szám, nyakam kezem minősíthetetlen állapotban voltak. egyszer kentem be, és sokkal szebb, most próbálom megint a halicarral szinten tartani :)
ja és kijött a herpeszem is :(

hopihe79
Budapest

Pihe
A szádon és a nyakadon is van? Húú, ez durva, akkor én nem szólok semmit... Tegnap már én is nagyon néztem az Elocomot, de aztán letettem róla. A legrosszabb, hogy nekem a fejbőrömön is van (azt seboreának hívják, de lényegében ugyanaz, mint az ekcéma), oda tényleg csak az Elocom oldat jó, krémmel be sem tudom kenni. Ez viszket persze a legdurvábban...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

elvileg az exxemának van fejbőrre való oldata is, hátha használ :)

http://www.exxemarepair.hu/az_exxema_repair.html

hopihe79
Budapest

Húúú, Pihe, KÖSZI! És akkor ezt lehet kismamaként is, ugye?
Szerintem ma útba is ejtem a patikát :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz: a használati utasítását nem találtam meg a neten, de több kismama is használta, akik a bejegyzéseket írták.

jjucuss: hazaértetek?

hopihe79
Budapest

Sziasztok!

Én ma elég ramatyul vagyok: kijött a hólyaghurutom. :evil:
Reggel még tök jól voltam, aztán a védőnőnél pisiltem. Még utána is minden oké volt, viszont az autóban már éreztem gáz lesz. A tőzegáfonya nem segített, úgyhogy inkább felhívtam gyorsan a dokimat, aki adott antibiotikumot.
Muszáj mert iszonyatosan szar, így remélem legalább estére már jobb lesz.

Reggel viszont megvettem Emma bölcsőjét. A teszveszen találtam, szinte tök új és 34 helyett (ez lenne a Brendonos ár) 20 volt.
Hétvégén meg vettem neki body-kat, igaz nagy 68-74-es méreteket, viszont leértékelés volt, ez meg tuti jó lesz.

Nekem folyamatosan herpeszem van, most is, amint elmúlt a felsőajkamon, kijött alul.
Szerintem a hólyaghurutok (a 3., mióta kismama vagyok) is a legyengült immunrendszer miatt van. Most a Homoktövist ajánlották, mint immunerősítő.
Szerintem kipróbáljuk, mert ez így nem állapot.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi
Hú, jobbulást, szegény, ez nem hangzik jól :(
Az antibiotikum remélhetőleg hamar segít!
Írtam Neked nemrég privit szülésznő ügyben.

Napok óta nagy a csönd errefelé! Merre kószáltok?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Én vagyok, olvasok, de most kicsit idegbetegen. A munkábaállásom körül vannak "fejlemények", a főnököm csúsztatni szeretné. Így is már 29 hetes leszek, mire lejár, én már nem szeretném húzni., de beszélni még nem tudtunk. Próbálom addig nem idegelni magam, de nem megy. Azért nagyon sok múlik rajta. És lehet, hogy ami még megy 29 hetesen, az már 33 hetesen nem. Ráadásul Levit is így írattam családi napközibe.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

noémi: jobbulást! úgy tűnik, Neked minden rögtön odamegy, nekem a légutaimra. Viszont annyira jó, hogy megvetted a bölcsőt!

linácska: miért akarja tolni? és meddig kéne dolgoznod? :(

hopihe79
Budapest

addisz! Ha kipróbáltad, légyszi írd meg, hogy használt-e, mert engem is érint :(
köszike
kivancsika
Budapest

Sziasztok, vagyok én is, de mostanában inkább csak olvasni volt időm.

És újabb kérdés foglalkoztat: iskolakezdéshez milyen íróasztalt javasoltok? Elsősorban méretileg értem a kérdést. Épp akkora, amin tud egy füzetbe kényelmesen írni, vagy legyen sok pakolós része (mennyi füzetük/könyvük van első osztályban?!), vagy eleve legyen nagyobb, mert hamar fog kelleni a hely...? Szívesen olvasnám a véleményeteket.

Addisz, hogy vagy?

Noémi, huhhh, szegény. Jobbulást!!!

Hemej, üdv itt! :)

Voltam ma védőnőnél, minden okés. Vásárlást még mi sem intéztünk, de nálunk aktuális egy festés, talán egy fürdőszoba felújítás, és bútorok beszerzése, ami egyelőre elég nagy falatnak tűnik. Szerintem nálunk a vásárlás ezek után jön csak majd...

anabique
Budapest

Csöppke, ismerős? :)

Kép Kép

Lillát megihlette a mintátok, annyira, hogy nagyjából ugyanazt kellett elkészítenünk. :) A másikat Panna gyártotta.

anabique
Budapest

Nalam sajnos nagyon telitettek ezek a hetek es nem tudok irni, meg reagalni.

Csak szolni akartam, hogy ha valaki Becsböl rendel, akkor el tudjuk vinni. Mondjuk, mostanabn nem megyünk olyan gyakran, de juliusig biztos lesz egy-ket utunk. Ha mi nem megyünk, akkor fel tudom irni az itt elö magyarok listajara, altalaban eleg olcson el szoktak vinni ezt-azt. Meg az is lehet, hogy ingyen :)

Szep napokat nektek, majd meg igyekszem a heten irni :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület

Anabique, ez egy jó kérdés...
Etele a harmadik asztalt használja. Először egy már meglévő, jó nagy sarokírósztalt kapott használatra, de mivel ez túl sok helyet foglalt, lecseréltük egy Ikeás mogyoró alakú asztalra (ez is megvolt már), ezzel az volt a baj, hogy folyton nekilökte a falnak, ami olyan volt, mintha kalapálná a falat, szóval hangos volt és a fal is lejött..úgyhogy vettünk neki egy íróasztalt az Ikeában. Kicsit, mert szűk a hely :S És nem fér el rajta :cry: Úgyhogy lehet, hogy vissza fogja kapni az eredeti sarokíróasztalt... A tanulság az, hogy normál méretű asztal kell, oldalt 1-2 fiókkal és 1-2 polccal -vagyis hagyományos íróasztal méretű és felépítésű.... Az sem utolsó szempont, hogy esetleg zárható legyen, mert nálatok is lesz kisgyerek, aki előszeretettel fogja kipakolni a dolgait :roll:

Rokakoma, köszi, kedves vagy :) Sajnos hiába keresgéltem osztrák oldalakon, semmi jót nem találtam :( Viszont pont ma gondoltam rád, hogy rég nem jelentkeztél!
20140901114303

Kfnoemi :( Jobbulást!

Addisz: ti jobban vagytok?
20140901114303

Ana
Ezen én is filóztam, mármint az íróasztalon. De nekem is az a véleményem, mint Brunhildnak, hogy jó nagy méretű asztalt kell venni, amin elfér néhány könyv (esetleg kinyitva), füzet, írószerek, lámpa és van több fiókja, hogy egy helyen legyen minden. Elvileg évekig fogja használni, úgyhogy inkább az elején sakkozunk a hellyel, minthogy később többször is újat kelljen venni.

Linacska
Miért szőröznek a munkahelyeden?

Hát, nem akarok panaszkodni, de én nagyon ramatyul vagyok.
3 pulcsi, polár kardigán, vastag pokróc és ráz a hideg. Fáj a hátam és a mellkasom is, az orrom mint egy bohócé, levegőt csak szájon át kapok... :cry:
És így voltam dolgozni, ma muszáj volt bemennem (Lucával együtt), mert a kollégám szabin volt és csomó dolgot el kellett intézni. Holnap elvileg csak 1-2 órára ugrom be, aztán futás haza.
Remélem a babónak nem esik baja. Még jó, hogy csütörtökön lesz a genetikai uh, akkor láthatom.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hát ez egyáltalán nem hangzik jól, nyugodtan lehet panaszkodni :(
Talán orvoshoz is el kéne menned... Ha lázas vagy, létezik valami lázcsillapító kúp, amit nekem 4 évvel ezelőtt adtak a patikában,a mikor terhes voltam, Mexalen a neve....
Gyógyulást!
20140901114303

HÁT CSAJOK,MEGMONDOM AZ ŐSZINTÉT ÉN PANADOLT ETTEM,AMIKOR LÁZAS VOLTAM.A PATIKÁBAN ÚGY ADTÁK,HOGY CSAK ERRE NINCS ÍRVA,HOGY TERHESSÉG ALATT NEM SZEDHETŐ

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Majga, nekem nem voltak hajlandóak mást adni, amikor hallották, hogy terhes vagyok...Még aranyérre sem azt adták, amit kértem (Reparon), hanem mást (Mastu), pedig azt nem nyeltem volna le :oops: :lol: , de azt mondták, bizony terhesen még az sem mindegy, mit kenünk a fenekünkre :roll:
20140901114303

Nem kell megijedni, ha terhességed alatt elkap egy kis megfázás vagy éppen más ok miatt kell gyógyszert szedned. A terhesség és a betegség megfér együtt, a legtöbb gyógyszer nem ártalmas se rád, se a pocaklakóra nézve.

“8200 gyógyszer van és ebből csak 27 veszélyes igazoltan a magzatra. Ennek ellenére az anyák de az orvosok is nagyon félnek minden gyógyszertől és inkább nem alkalmaznak semmit, ami gyakran nagyobb bajt eredményez. Évente sok terhességet szakítanak meg indokolatlanul mert félnek a gyógyszerek káros mellékhatásaitól.” (dr. Czeizel Endre)

CSAK HA ESETLEG EZ VALAKIT MEGNYUGTAT :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

brunhild,
elértem a főnököm, marad minden a régiben. márc. 9-ápr.12 a nagyon muszáj, lehet 1-2 napot ráhúzok, hogy ne legyen kicentizve.

Voltunk a gyerekekkel ortopédián. Levit csípőröntgenre kell vinni. Tök jó, már a koponyaröntgenen is mekkora gondok voltak, de majd most leszervezem anyuékkal, hogy jöjjenek ők lefogni.

rókakoma,
március 14-én megyünk Lutzmansburgba (azt hiszem), ott van a Sonnentherme, ugye?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ugye bármelyik homeopátiás szer alkalmazható a várandósság alatt?

Van itthon Gripp Heel, nekem ez szokott hatni (nátha, influenza, felsőlégúti betegségek esetén ajánlott), de nincs rajta konkrét infó a terhességre vonatkozóan, csak hogy kérdezzük meg a kezelőorvost...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Addisz
Szép a Johanna! Olyan előkelő hangzása van, és lehet Hannának becézni :wink:
Én nem mennék be dolgozni! Ki kellene feküdni ezt a megfázást, influenzát!

Hemej
Én még csak pár ruhácskát vettem.

Mexalen... paracetamol tartalmú... ugyanúgy, mint a Panadol, vagy Rubophen, és még sok néven van forgalomban :wink:
Szedhető ez is, Algopyrin is, vagy ibuprofen tartalmú (Algoflex) is.

Kép
mrsleo
Debrecen

Gripp Heel-t nem ismerem... Homeopátiában meg nem hiszek :wink:

Kép
mrsleo
Debrecen

Csöppke: irtó édes a kockás fülű nyuszid! :)

Addisz: nem kéne Neked feküdnöd? :)

hopihe79
Budapest

Addisz
Ha lázas vagy (38 feletti), vegyél be lázcsillapítót! Egyébként meg: ágynyugalom, sok-sok folyadék (tea, vagy forralt bor :wink: )
Egyéb gyógyszerek feleslgesek...

Orrcseppet használhatsz, hogy ne duguljon be az orrod... jó lehet még az infralámpázás...

Kép
mrsleo
Debrecen

Asszem én is elkaptam valami nyavalyát... Kezd fájni a torkom :(
kivancsika
Budapest

Sziasztok!

Szombaton hazaértünk!

Üdv az újaknak és gratulálok az ultrahangokhoz. Jól belehúztak a kislányok.

Visszaolvastam. Mindenhez nem tudok hozzászólni.De:
-nekünk is emeletes ágyunk van. 20e forintos fa ikeás, magas, meredek létrás. Ádám fent, Előd lent. Nem ugrálnak rajta és még nem esett le egyik sem.
- mi egyáltalán nem veszünk semmit, ha kislány akkor sem. Eleinte jók a semleges színű cuccok, meg remélem, hogy a barátnők adnak egy-két rózsaszín csodát. Az meg, hogy a babakocsi fiús...őszintén...egyáltalán nem érdekel.

Így utólag látom, hogy az első gyereket hogy túlspiráztuk. Babavíz hőmérő, kádbetét, betét a hordozóba meg számtalan baromság. Ha mentünk valahová bepakoltuk a fél házat. Elődöt a nyaraláson ölben vittük ha kellett, mert nem fért be a babakocsi és a csapban fürdettük, mert nem volt kiskád.
Félek, hogy ezt a harmadikat már a kutya neveli fel. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jjucuss 2011.02.21 20:24-kor.
jjucuss
Eger

A mellszívó nálam aranyat ért. Avent isis. Kézzel fejni nem tudtam. Nekem a bal mellemben max. 30 ml a jobban 90 ml volt 3 óránként. Szoptatás után mindig fejtem, így tudtam fenntartani ezt az "óriási" mennyiséget. Ha egy nap nem fejtem 40-60 ml-re csökkent már másnapra. 4 hónapos korukig ez a 120 ml elég volt nekik, aztán pótlás kellett.

Azt tartják, hogy minden nőnek annyi teje és olyan minőségű teje van amennyi kell. Ez nem igaz. Összeszámoltam és csak a baráti körömben 10 anyukából 2 tudott 6 hónapos korig csak szoptatni. A többiek is mind értelmes nők, akik mindent megtettek a szoptatásért és mégsem volt elég tejük.

A barátnőm babája novemberben született. naponta 7x szopott, eleinte 50-60, majd 100-120 grammokat. Nem akartam elhinni, de 2 hónap alatt mindössze 400 grammot hízott. 3000-ről 3400-ra. A végén már látszott a kis arcán is, hogy nagyon sovány. Vizsgálatok történtek, baja nem volt, tej volt,evett, nem bukott, nem volt nyűgös, mégsem hízott. Nem volt más választás tápszert kapott és gyönyörűen elkezdett hízni. Most meghízik heti 300 grammot, kikerekedett, egészséges. Ez az eset azért is furcsa, mert az említett 2 barátnőből ő az egyik, aki az első gyerekét 6 hónapig csak szoptatta és még utána is másfél éves koráig.
Mai napig nem értem, de ez van...
jjucuss
Eger

A síelés istenkirály volt.

Ádámot befizettük síoviba (10 euró 1 óra-szerintem nem sok). Egy óra alatt nulláról megtanult síelni. Nem hittem a szememnek, ahogy hasított lefelé a piros pályán.

Előd a végére kezdte érezni, hogy mit is kéne csinálni. Szerintem jövőre már ő is fog tudni csúszni.

A napi 5 óra a friss levegőn jót tett. Rendeződött a vérnyomásom, nem szédültem, még az arcüregeim is kitisztultak. Most tanulok és várom a szombati uh-ot. Aggódom, hogy mi van a lepénnyel, igazán nem szeretnék kórházban feküdni.Pozitív gondolkodás: lepény fel, kuki eltűnik!!!!!
jjucuss
Eger

Leo!

Hashajtót mit lehet?. Input van bőven, output meg semmi 7 napja.

Glicerines kúp nem segített, a zöldség-gyümölcs most kevés.
Laevolac?
jjucuss
Eger

Kép Ádám a síoviban Kép Előd
jjucuss
Eger

jjucuss,
ez az utolsó mondat csúcs!!! :lol:
Biztatásképp nekem most 3 hét alatt elment jó helyre a lepényem, Lilinél a 31. hétig kellett várni.

Szoptatás nekem eddig legalábbis babafüggő. Lili nem tudott szopni (omega alakú gégefedő), nem is volt tejem, fejéssel nem sok jött, még ha teli is volt. Levi tudott szépen, volt is tejem. 2-6 hónap között csak tejet kapott.

Megy valaki a héten UH-ra még jjucuss-on kívül? Amúgy csak 10:9 arányban húztak el eddig a lányok. Levi topicja is először nagyon fiús volt, aztán a végén 17:17-tel beállt az egyensúly. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

jjucuss: örülök, hogy ilyen jól éreztétek Magatokat! :) pozitív gondolkodás :)

hopihe79
Budapest

jjucuss,
utolsó mondatra nem a glicerines kúpra gondoltam, azt már utána írtad, mint ahogy én elkezdtem :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

pozitív gondolkodás: én fogok tudni szoptatni!!!! :) max. nem :)

hopihe79
Budapest

Laevolac-nak kell néhány nap, mire hat. Levinél próbáltunk sokmindent anno. Jó cukros kamillatea segített. Felnőttnél nem tudom működik-e?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

jók a képek! :) szűztea?

pedig a glicerines mondat is nagyon frappáns :)

a hátamra kitalálhatnánk valamit, megint nagyon fáj :(

hopihe79
Budapest

Linácska! gondoltam :D

Kamillatea? Hmmm...jó ötlet. Van is itthon ki is próbálom, vesztenivalóm nincs. Illetve van...7 napnyi, de ebbe most ne menjünk bele. :D

Hátfájásra masszázs,ülve, krémmel, egy kis erotikával...szerintem segít. :oops: :D
jjucuss
Eger

Off: Szegény Sarka Katának véletlenül nyilvánosságra kerültek a félmeztelen fotói, pedig igazán nem akarta...és Hajdú sem. :(
jjucuss
Eger

Linácska, jó, hogy sikerült beszélned, azt az 1 hónapot valahogy kibírod...

Jjucuss, jó újra olvasni amiket írsz :D És persze az is jó, hogy meggyógyúltál!
Érdekes, amiket írsz a szoptatásról, de tényleg vannak érdekességek, nekem is van ilyen barátnőm, ahol az első 1 évig szopott, a második talán 2 hónapig..Amúgy nekem is az egyik mellemben kb 2-szer annyi tej volt, mint a másikban, és ez látszott is végig (jóval nagyobb volt).
Amúgy én sem azért veszek új kocsit, meg babaholmit, mert a kék nem lenne jó :roll: , hanem mert mindent eladtam vagy elajándékoztam eladtam :cry: Ruhákat kapok vissza dögivel, de kocsit senki sem tud adni..és ha már venni kell, akkor miért ne legyen csajos? 8)
Amúgy a szüleimnél is olyan 20 ezres ikeás ágy van, na pont ott vannak gondok, mert előszeretettel felmásznak és elkezdenek ökörködni :?
Szorítunk az uh-ra!!! Ti láttatok már kukit? Én úgy emlékszem, hogy még nem néztétek meg eddig?

Székrekedés: én is nagyon szenvedek egy ideje :( Minden nap 100%-os narancslé, reggel 2 pohárral kezdem, aztán lassan megiszom a többit is. És kb 3 naponta aszalt szilvát eszem.. Szilvából 2-3, ahogyan ajánlják, sz.rt sem ér nálam, egy egész csomaggal meg kell egyek; éjjel kezdem érezni, hogy történik valami, és másnapra elkezd lassan hatni (persze mellette is kell a narancslé) . Így kb 3-4 naponta tudok produkálni valamit :oops: Mondtam is férjemnek, hogy más ennyi aszalt szilvától az éjszakát a vécén töltötte volna...én meg így is alig tudok...
20140901114303

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?