A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pellus: csakis Pampers (már a cégem iránti lojalitásból is). Dm-est, Huggies-t, Libero-t Is próbáltam, nem is jöttek be... Sleep & play tényleg nem jó.0

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!
nem vicceltem...ha tudok szívesen segítek tényleg...
torokra ezt használhatod:
http://bolthely.hu/arcanum/id/01195_Isl ... izesitesu_
nekem bevállt anno,amikor Kiarát szoptattam és fájt a torkom...

Kép
Kép
csibe83

Aranyosak vagytok Csajok, köszönöm a kedves szavakat a videókra :roll:

Tike, Boo, Czigka (meg akit még érdekel)
Én innen rendeltem, tök korrektek, hétfőn leütöttem, szerdán itt volt ajándékostul:
http://jatek.teszvesz.hu/szabadteri_jat ... 03159.html

Czigka!

Nekem pont azt a kuponfüzetet felejtették el elküldeni :?
A 18-24 eset megkaptam, meg a két elsőt is, de ez kimaradt. Lassan le is járnak, nem?
NA közben utánakerestem, már licitáltam is egy párra :roll:
Köszi a tippet még1x :wink:

Dodi!
Szegény Kutty, szomorúan olvastam :cry:
Videók :arrow: Áááá, nekem is jut 5 támadós film(mikor rástartol a kezemben lévő gépre, és ennyi a videó kábé) egy élvezhetőre.
Pl. tegnap épp rögzítette az Uram, az új szavát Z.-nek (Pizsi természetesen :roll: ), minden szép és jó (nem publikus, mert Lois premier plánban kántál benne a gyereknek) egész addig, mikor oda nem ugrik az apjához, és egy mozdulattal kiüti a kamerát a kezéből, ami elrepül a világegyetembe.... :oops: :? :roll: Nem tört el, szóval így emléknek vicces, ha gallyra ment volna nem röhögnék.... :?
Fa-kontra műanyag játszó :arrow: Én is fapárti vagyok, hintánk rönkökből áll, örökös darab. Homokozó is fa, olyan kis házikó-féle, ma már nem ilyet vennék.
Terhesen gyógyszer :arrow: Én első trimeszterben semmit sem vennék be, Algopyrint sem (max. láznál, de nekem olyanom sosincs) :roll: Egyszer elolvastam egy a gyógyszerek teratogén hatása a magzatra tanulmányt, és mindig eszembe jutott terhesen. Így is nyomasztott a metformin rendesen.

Boo!
Babakocsik :arrow: Sokat olvastam utána, na meg régesrég fórumozok, és szívom magamba ugye a tudást :roll:
Objektíven felmértem, hogy mire van szükségem, mit kell hogy tudjon, milyen paraméterekkel kell rendelkeznie, és mitől tudok eltekinteni. Azt is tudtam, hogy kinek a tanácsát akarom kikérni, így már nagyjából kevésre szűkült a kör. És nem is kapkodtam el, mire a BBC-t megvettem már 33.-ik hétben voltam, mert még kivártam, hogy hátha akciós lesz 8) És lőn :lol:
Hogy miket golyóztam ki?? Minden mást :roll:
De amúgy ált. ha valami nagyobb dologba ruházok be, pitbullosan szoktam, teljesen rákattanok, ok-nyomozok, hasonlítgatok, racionalizálok, döntök :)

Nyuszi!

Basszus szegény Lili :(
Tényleg de furi hogy a fórum minilányai kapták pont el mindketten :shock:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lám elfoglalt Pocok is idetalált :roll:

Én már rájöttem mit utálok annyira a Pampersben (bocsi, tudom hogy itt majd mindenki fun :oops: )
Hogy mi a rákért annyira kevéssé formatartó?? Esküszöm a kölkömet is tökre zavarja. Áthozom a kölkömet reggel, és értetlenkedve mutogat a lába közé, és nem érti hogy mi az a lufi. Huggies, Libero tökre tartja a formáját pisivel tele is. Nem lóg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.02.21 22:43-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Köszi csajok, csak ugye a barátnőm története sem épp a pozitív gondolatokat juttatja először eszembe. Egyébként holnap reggelre lesznek meg az eredményei, drukkoljatok neki kérlek!

Dodi: Én még terhes sem vagyok ( vagy mégis? :lol: ) és én is néha félek, hogy mi lesz, hogy már olyan jól belejöttünk ebbe. És lehet hogy fura gondolatok de nekem az is megfordult a fejemben, hogy fogom tudni őt is ugyanannyira szeretni, mint Hédit? ( tudom ez csak addig kérdés amíg meg nem születik...) Hédiért sokat küzdöttünk, talán ezért is látom őt annyira tökéletesnek, talán ezért is nem tudom elképzelni, hogy ha nem is ugyanígy, de ugyanilyen intenzitással tudok szeretni még valakit :roll: Értitek mire gondolok?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

azt meg el is felejtettem, hogy azért lenne jó ha mihamarabb eldőlne a kérdés, mert a vetélések miatt a hormonpótlást jó lenne mielőbb elkezdeni, ha baba van. Szóval még ezt a hetet megvárom és utána azonnal doki, bármit is mutat a teszt :roll:

tike

Tike!
Szerintem ezek tök normális minden Anyára jellemző gondolatok (még anno Pocokkal és Boo-val is témáztunk erről a játsziban)
Én elhiszem a körülöttem lévő soksok Anyukának, hogy mind így éreztek második baba tervezésekor és sokan a várandóság alatt is, és kiderül hogy így vagyunk kitalálva, hogy nem osztódik a szeretet, hanem duplázódik.
Anyukám mesélte, hogy ő kajakra előre "haragudott rám", mielőtt születtem, hogy miattam nem lehet majd együtt a tesómmal (17 hós volt akkor) a kórház miatt, de aztán rámnézett és valahogy tovaszállt a neheztelése.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois,
kabbe :-) :-) nem elfoglat vagyok csak fáradt és 20hetes pocakos :-)

videókat én is láttam és lájk :-) a megőrülős nekem is a favorit!
Lufi-pellus: na mire akkora lesz, azt már nem szoltam megvárni, max reggelre lesz olyan.

Ez a 25%os DM kupon hol volt? Én a 7végén próbáltam 10%os
pelenkakupont 15% végösszegivel összevonni, de nem engedték ;-(

Tike,
drukk!
Értem, mire gondolsz, én is ezen agyalok állandóan.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Na ne izélj már, csak hiányoltalak :roll: Belőlem kérlek így törnek ki az érzelmek :roll: :oops: :wink:
Mert te éjszaka átpelenkázod?? :shock: Én már rég nem, 12 órát ki kell bírnia.
A 25%-os kupon az 50 vagy 150 pontos kuponfüzetben van (50 vagy 150 pontért kapod, és van az 50-esben egy 25%os kupon amit bármilyen termékre beválthatsz, meg sok konkrét termékre 25 %-os. A 150-esben is egy 25%-os joker, egy 15%-os végösszegi kedvezményes, meg ott is sok konkrét termékre 25%-os. NA ez jó kusza lett :oops: )
Dm honlapján jól meg tudod nézni :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ja, Boo:
bevásárlás: nálunk vagy hétvégén együtt, vagy Apa éjjel megy fektetés után. Napközben max friss kiflit szoktam volt venni. Ügyintézès is amit lehet, hétvégén: bank, posta, gyógyszertár van, az extrák ami szívás.

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,
te kis érzelmes ;-) tudom ám!

A mostani 150 pontosban a 25% Max Factor, ezt már el is vásároltam. Az 50 pontosban 15% az off, gondolom a 25% pellusos vmi előzőben volt akkor.

Dehogy pelenkázok éjjel... Ezért írtam h max az lufi, ami teggel vann rajta, mert az este 8tól kapja az áldást.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
A 25%-os az nem pelusos, hanem a szabadon bármilyen termékre ellőhető 25%-os kupon. Azt össze lehet vonni a 15%-ossal Czigka szerint. Ő vérprofi kuponozó, én hiszek neki :roll:
Jaj, reggelre lufi, de én fiam még akkor is szokott az éjjeli pelusban nyargalászni egy sort :roll: Meg birkózunk az ágyban mielőtt öltözés és pelenkázás lenne...ezért néz rám furán, hogy ez meg mi a szösz :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Namostmáraztánakkor végignézem újra ezt a kuponfüzetet :-)

mostanság Enyémúrfi is nyargalászik még kicsit pizsiben reggel, meg hétvégén közös reggeli relax van még a nagyágyban hármasban (négyesben... Mi pihizünk, Nimród meg ugrál rajtunk), de szerencsére őt olyan nagyon nem zavarja :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo,

szerintem egy idő után a kétgyerekes logisztika is egyértelmű lesz ám! Agyhugykövet persze sokszor kapunk majd, ez fix :-) de úgy szép az élet, ha zajlik!

Én is sokat gyönyörködök Benne csakúgy, mert olyan tökéletesokosaranyosgyönyörűséges a kicsi szerelmem :-)

Kupont felfogtam :-)

ló heréi :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lanyok, Csak telcsirol irok roviden, laptopom szervizben..

A lenyeg: ne agyaljatok a teso kerdesen, minden Jon majd termeszetesen! :-) szuper dolog, eletem legjobb dontese. Viszont eletem legnagyobb kihivasa is, iszonyu nehez pillanatokkal, sokszor ugy erzem, nem birom tovabb, es leszolitok egy embert az utcan, hogy 20 fontert vigye mar el oket par orara..:-) nekem egy pillanatra nincs segitsegem. Veluk csinalok mindent ..ugyintezes, bevasarlas, biznisz, egyetem. De kesobb kamatozni fog: nagy elony a nagy korkulonbseggel szemben. Es van millio gyonyoru pillanat, peldaul mikor mindharman szorosan olelgetjuk es puszilgatjuk egymast :-)
Szoval nyugi csajok!! :-)

Jovok majd, ha meglesz a laptopom!
Jo ejt :-)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, fontot irtam, nem forintot :-)) ennyiert egy drogos ket hetre is elvinne oket :-) mondjuk utana kemenyebb drogra valtana, az tuti :-)))
Vendég

Boo: Nálunk eleinte csak táncolt a vuk zenéjére, ma már odáig jutottunk, hogy hozza atávirányítót és szinte hisztizik, hogy vuk...vuk De most már legalább szépen vuknak mondja, nem jukk-nak :lol:

Eldőlt a dolog, próbálkozhatunk akövetkező hónapban is :twisted:

tike

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:29-kor.
Vendég

sziasztok!

most csak gyorsan dobok egy táblit,m már régen tettem...

Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok! Most hívott a barátnőm és tuti nem rákja van :lol: :lol: :lol: Mondjuk azt még mindig nem igazán tudják, hogy mi van a méhében, legújabb verzió, hogy alapban volt egy polipja és arra tapadt meg egy magzat, ami ugye nem tudott fejlődni :arrow: ebből lett egy folyadékban úszkáló valami ami a méhfalra van tapadva, sajnos nagyon-nagyon rossz helyen. Hétfőn megműtik, a prof utasítására nagyon-nagyon óvatosan kell a küretet végrehejtani, pont emiatt. Nagy valószínűséggel emiatt nem tudott eddig teherbe esni :roll:

Pénteken megyek vele altatóorvoshoz, addig Hédi megy a dédihez, apával viszont már a multkor megbeszéltük, hogy a műtét napjára szabit kér, mert mégse akarom a 74 éves dédire hagyni egész nap, meg nem is biztos hogy elvan vele. Az előbb hívom apát, hogy mi van :arrow: hát ő hétfőn biztos nem tud szabit kérni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Most nem tudom mi a tökömet csináljak, barátnőmnek megígértem, hogy elviszem, mást nem is tud megkérni, mert a párja rendőr, nem tud beosztást módosítani, szülei nincsenek, tesója nincs. Hédit viszont nem tudom mennyire viselné meg ez így hirtelen :roll: :roll:

tike

Czigka!
Én is kemény 1 Forintot ajánlottam 4-ért...sokkal messzebb nem is kívánnék elmenni :roll:
Ez márc. 31.-én lejár, de gondoltam addig még elsütném egyben :)

Boo!

Ja, tényleg lóhere....köszönöm ezt az élőképet, jól beleégett a retinámba :lol: :lol:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

tike!
barinődnek mennek a drukkok...

Kiara elaludt fél11kor és kb 10perce kelt :shock: :shock: :shock: :shock:
aztán most berakott nekem egy mosást :roll: :roll: :roll: :roll:
na persze az öblítőt és a mosóport én raktam,de a többit mindent ő...

Kép
Kép
csibe83

Dodi!
Kutyust nagyon sajnálom... :cry:
Nálunk ez egy körforgás, ami nem tudom, hogy hogyan fog véget érni, mert volt egy kutyánk, neki lett egy fia. A mama elment, a fiú kuytus totál depresszióba esett. Vettünk neki egy társat. Megszerették egymást, kialakult a "szimbiózis". Meghalt az öreg kutyus, egyedül maradt az "új". Majdnem belepusztult a bánatba, úhgyogy vettünk neki egy társat. Most az egyik kutya 12 éves, a másik 7. Sajnos az élet üteme alapján előbb-utóbb bekövetkezik megint a dolog. :( :( :roll:

Gyógyszert én is csak nagyon indokolt esetben vettem be a terhesség alatt, konkrétan 1/2 algopyrint vettem be egyszer, amikor 37.8 volt a "lázam". Az levitte, 37.5 alatt meg nem vettm be gyógyszert.

Tike!
Örülök, hogy a barátnődnél csak feleslegesen sokkoltak az orvosok (amit azért nem értek, mert ilyet csak pontos diagnózis után mondanék egy betegnek! :evil: )

Nyuszi!
Szegény Lili!! :( Petrával is ez volt, egy puki = pelus + body+ nadrág csere. :roll:
Viszont! Petra már vissza is szedte a fél kg-t, gondolom, hogy a java a folyadék veszteség miatt volt. Remélem, hogy Lili is hamar összeszedi magát, ha kitisztul a szervezete!
Ma kezdtem adni a Fantomaltot Petrának, egyelőre az íze miatt nem volt gond (ici-picit édeskés, de amúgy még a vízben is tök jól feloldódik).

Lois!
"A 25%-os az nem pelusos, hanem a szabadon bármilyen termékre ellőhető 25%-os kupon. Azt össze lehet vonni a 15%-ossal Czigka szerint. Ő vérprofi kuponozó, én hiszek neki "

Hihetsz neki, amióta Petra megszületett, így veszem a pelusokat! :lol: :lol:

Kép
katy76

Most akarunk( kell, mert kinőtte a télit) Hédinek tavaszi cipőt venni és a bölcsis benti cipőt is meg kéne venni. Itthon bent vastag zokniban vagy tutyiban van, ezért arra gondoltam biztos fárasztó lesz a lábának az egész napos cipő. Gondolkodtam puhatalpún is. Ti milyen cipőt vennétek a bölcsibe benti cipőnek?

tike

Boo!

Még két kutyunk van: Mignon, meg még egy bullmasztiff kislány, Lilo. Ő a két idősebbnek a kölyke, így legalább benne láthatjuk őket :wink: . Ott voltam a császárnál, én szedtem ki őket a mamiból, nagyon nagy élmény volt :D .
Zuzu még csak 7éves volt :cry: . Mondjuk a molosszer típusú kutyákra eleve azt mondják, hogy a méreteik miatt csak 8-10 évig élnek, de ő tényleg mindig tök egészséges volt, nem számítottunk erre :( . Sokat vacilláltunk Ricsivel, hogy mi legyen, de jól döntöttünk, és még időben, mert mikor a doki meglátta, azt mondta, nem kérdés, hogy altatni kell. Megállapította, hogy be volt vizesedve a tüdeje, és már levegőt se jól kapott... Szóval nem volt mit tenni. De legalább nem szenvedett sokat...
Most jódarabig nem tervezünk kutyát, és bullmasztiffunk sem lesz több vlsz. Imádjuk őket, de sajnos eléggé túl vannak tenyésztve, betegesek. Mondjuk ez most már szinteminden fajkutyára igaz, de akkor majd összeszedünk egy játszótéri keveréket, azt nem kell félteni, hogy ilyen hamar elveszítjük :? :lol: .

Gyógyszerek:
Tudom, egy sz@r vagyok :oops: :evil: . Elhiszem, hogy mások bírják gyógyszer nélkül, de én tényleg nem tudtam se enni, se aludni, se nyelni... És tudjátok, próbálkoztam az összes létező bababarát módszerrel is! Napközben, meg este bírtam, de hajnalban mindig arra keltem, hogy iszonyatosan fáj, és kisugárzik a fülembe, meg a tarkómra is :? . Nekem kellett az a napi egy Algopyrin, mert anélkül csak vergődni bírtam volna, de gyerekem van, akit el kellett látni :roll: . És nem vagyok egy hisztis fajta (mármint ami a fájdalmat illeti :twisted: ). Interneten persze a legkülönbözőbb véleményket olvastam az Algopyrinről :? . Jól be is cartam.
Aztán rámenesztettem anyut a témára, és felhívott vkit a Jahn Ferencbe, aki ezeket kutatja, és azt mondta, hogy az ALgopyrinnek, soha semmilyen magzatkárosító hatását nem bizonyították, de mivel hivatalosan nincs kikísérletezve, kötelesek azt írni rá, hogy nem adható. És ez a gyógyszerek 95%-val így van. Ennek ellenére csak napi 1, max. 2 szemet engedélyezett, mert nem a babára veszélyes, hanem az anyára. Pont emiatt is lett vényköteles, mert ha sokáig szedi vki, akkor a vmit csinál a fehérvérsejtekkel, és hazavágja az ellenállóképességet, és mittomén... A lényeg, hogy vmi nemjót csinál :? :lol: . De ő garantálta, hogy napi 1-től nem lehet baj, mert ugye láznál is ezt adják...
Ja, és azt mondta, hogy nagyanyáink is csak ezt vehettek be, bármilyen bajuk volt, szóval módjával Algopyrint lehet. Ez tegnap délutáni infó, és engem megnyugtatott :wink: .
DE! Két napja szedem a Homeogén9-et, és azt olvastam, hogy az eleinte erősíti a tüneteket, és aztán javul. És így is lett: mára szinte semmi bajom 8) :D :D .

FOlyt...megyek szundizni 8) .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Ezer éve.....de Ronmaytől azért a lényeget el szoktam csípni.

Babásoknak gratula, vigyázzatok magatokra.

Hallom babakocsi lázban ég a topik, én ezt árulom most (nem üzleti szándékból linkelem be, csak megmutizom)
http://www.teszvesz.hu/uj_quinny_zapp_4_1442847433.html

Nálunk most zajlik az élet, öcséméknek hosszú, 20 órás vajúdás után, gátvédelemmel, 37cm-es fejkörfogattal megszületett első kislányuk :D
Kereken a 37.hétre jött, csak, hogy adjunk a családi hagyománynak: Málna névre keresztelték. 57cm és 3450gramm.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Csak az algophyrinre reagálva: konkrétan kinyírja a fehérvérsejteket ha hosszú távon szedi vki. Nekem mondjuk soha nem is használt, nekem a Panadol vált be. Terhességgel kapcs. nem tudom, h szedhető-e, de szopi alatt tudom, h lehet, mert olyan molekula van benne, ami a méreténél fogva nem megy át a tejbe.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Lois!

Igazad van, reggelre tényleg lelóg(na) apisitől, de Botond bodyban alszik, így nem annyira tud lelógni, meg őt nem is zavarja, engem inkább :wink: .

Tesó-kérdés:
Hááát, én nem attól parázok, hogy fogom-e annyira szeretni a kicsit, mint Botondot, hanem épp ellenkezőleg :oops: . Mert - tudom béna hasonlat - de csak a kutyákból tudok kiindulni: ha új kiskutyánk lett azt eleinte mindig "jobban szerettük", mint a nagokat. Mert ő kicsi volt, cuki, édibédi, ráadásul ránk volt utalva, amitól hú de fontosnak is éreztük magunkat. Ez egy kisbabával sztem pont ugyanígy van :roll: . Az újdonság varázsa...
Valahogy úgy tudnám ezt megfogalmazni, hogy a nagyobbat mélyebben szereted, mert ismered, az életed része... a kicsi viszont egy új szerelem, fellángolás, ráadásul rád van utalva... De sztem ez pár hét után kiegyenlítődik, és ha ügyesek vagyunk, ebből mindenki profitálni fog 8) . Ejj, de optimista vagyok :lol: .

Ma Botond meglátott egy kisbabát a monitoron, és kiabálta, hogy "baba, babuka", simizgette, aztán meg megpuszilta vagy 5* :shock: :lol: . Remélem a kistesóért is így lelkesedik majd :roll: :lol: .
Tényleg, pocakosok, ti mondtátok a gyerekeknek, hogy jön a kistesó? Én sztem egy 2-3 hónap múlva elkezdem magyarázni neki, meg olvasok neki majd sok testvérkés mesét, hogy megértse mi az... :roll:
De pl. Niki bnőmékkel heti egyszer tuti találkozunk, és mondtuk párszor, hogy ott a baba a pocakjában, de se kép, se hang :lol: . És nem is firtatjamitől van Nikinek akkor hasa, mint egy kosárlabda. Az apja megfigyelő-tehetségét örökölte :lol: .

Boo!

Én már nem tudok hason aludni :oops: :lol: . És nem a hasamtól, hanem a cicimtől :lol: . Én lemértem magam kezdésnél is, és négyhetente mérek, Botondnál is így csináltam. A cicim eddig 3,5 cm-t nőtt, a pocakom 4,5-t :shock: . És nekem már frankón van egy kis pocakom :roll: :oops: . Persze még csak bezabálós, de egyértelműen nagyobb, mint volt. Nekem Botonddal is nagyon korán volt, gondolom eleve előre hajlik a méhem, ráadásul könnyen megkötöm a vizet, meg jó lötyi is vagyok azóta, szóval gondolom ezek miatt. Eddig híztam közel egy kilót, de sztem csak a víz, meg a cicik :twisted: , mert a sok hányás, meg most a betegség nem sok kiadós zabára adott alkalmat :? .
A karom, meg a combom nem nőtt, és azt érdemes mérni, ha vkit érdekel, mert oda bizony csak a zsír megy, szóval az jó támpont :twisted: .

Csibe!

Másfél óra az sok, vagy kevés alvás :roll: ?
Botond egyszer alszik, dél-fél1 körül, egyből ebéd után. Ha másfél órát alszik, én kicsit morcos vagyok, mert akkor szoktam lefeküdni :twisted: :lol: . Ő áltabában 2,5-3 órát alszik :roll: 8) . Éjszaka meg 11-12-t :wink: .

Ronmay!

3500 grammos kislánynak 37-es feje van?! :shock: Nem irigylem az anyucit :oops: . Nem csoda az a 20 óra. De hatalmas gratula, és a gátvédelemhez is :D :D :D .
(Azt csak halkan kérdezem, hogy ekkora kobaknál nem jobb, ha vágnak egy kicsit :roll: ? Csak mert a bnőm az első babáját gátmetszéssel szülte, és két öltése volt, és ugyanolyan maradt :wink: . A második gátvédelmes volt, és a mai napig nem ment vissza neki teljesen, és már nem is fog. Ő emiatt megbánta, de másokat még nem hallottam erről nyilatkozni, nem tudom...
Én sose tudom, hogy ezt a 20 órát hogy kell érteni :roll: ? Mert én brutto 15 és fél órát vajúdtam, netto 4-et :lol: . Én a magzatvíz elfolyásától számolom, mert ugyan előtte is "vajúdtam", de teljesen türhető volt, két fájás közt szundikáltam, fürödtem, hajat mostam, pakolásztam, szóval az még nem volt az igazi... Viszont ha vki burokrepedéstől vajudik 20órát, az Jéééééézusmária,és én nem bírtam volna :oops: :lol: .

Algopyrin: most már ezt is tudjuk :) .

KépKép

KépKép
kicsidodi

szonibaba!
gratula a tesódéknak!

Dodi!
Kiara amúgy általában másfél két órát alszik,de most azon volt a hangsúly,
h 10.30kor már elaludt...
Kiarának mindig is mondtuk,h ott a kistesó a pocimba és most már
csak ha meghallja azt a szót,h kisöcsi tök mind1 hol vagyunk már
jön és húzza fel a pólom,h megölelje és puszit adjon neki...
két napja 1ütt fürödtünk és meglocsolta kisöcsit,ma meg inni akart adni neki...
had ne mondjam,h elolvadok amikor ilyeneket csinál...

ezt a vajúdást én sem tudom hogyan számoljam...
nekem kb délbe ment el a nyákdugóm és az elviselhetetlen fájás olyan 3körül volt,
de a burokrepesztés után,ami fél6kor volt az nagyon brutál volt és
fél9kor már meg is született Kiara így én azt mondom,h nem panaszkodhattam...
csak maga az tett be,h kb 30órát voltam talpon...

Boo!
elfelejtem az ajtós linkjét mindig megadni,de holnap megpróbálom pótolni...

Kép
Kép
csibe83

Dodi

18 órától 2 perces fájások..pici szünet, aztán megint...másnap 13.40-re lett meg a baba.
HA megy gátvédelemmel minek vágni? Én így állok hozzá. Utána meg lehet puni tornát csinálni, tök jól fejleszti a dolgokat. Ugyanolyan nem lesz így se úgy se ha szülsz, mintha nem szültél volna. DE a puni torna sokat segít! :wink: meg különben is, most apa miatt szabdaljam szét magam?? :lol:
Nekem Rolónál metszettek gátat, mert olyan qva gyorsan jött hogy pislogni nem volt időm...és ő gázos is volt egy picit..irigy is vagyok ezért a csajnak mert Roló feje csak33,5 cm volt.
Remélem most sikerül. Én nagyon szeretném....

Én nullától mondom neki a kistesót és imádja puszilgatni simogatni a pocakomat. Remélem ez így is marad...

Persze nem gáz a 2500 gr. és tévedhetnek is, de jobban örülnék ha lenne 3 kg.

Rolónak a du. alvása egy pár hónapja kész gyötrelem. Túlpörög és még játszik az ágyában 30 percet minimum. Úgy kell rászólni, és ha nem vagyok jó paszban akkor mindig megy a mérgeskedés, amire ő csak röhög.
Persze ha elalszik alszik 3 órát és alig akar felkelni. Én keltem az esetek 80 %-ban. Az esti alvásnál nincs gond. Biztos sötét van kevesebb az inger.

Az első trimeszterben gyógyszert akkor szednék ha nagyon muszáj, de inkább kerülöm egész terhesség alatt. :roll:

Csibe

Szent Imrébe szülök. :wink: Ja és a csajnak 9 napja ment el a nyákdúgója :shock:

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

Nektek az alvások megoldódtak?Vagy keltegetned kel még Miront?

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay!
én úgy tudom,h a nyákdugó jóval hamarabb is elmehet,szóval nálam
ezélrt is volt furi,h hamar megszültem a nyákdugó távozása után...
adatokat majd holnap javítom...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Én :roll: Indítás reggel 7kor, rögtön 2 perces fájások, de én is vidáman röhögcséltem közben (legerőebb fájás olyan 60-as volt), burokrepesztési kísérlet fél 9kor - nem sikerült, emelt oxitocin - a derekam fájt piszkosul, burokrepesztés fél 12 - kor, onnantól a szabályos 2 perces fájások 110-es erősségűre emelkedtek és tartottak este fél 7ig :roll: :roll:

Mondjuk megdícsértek, hogy más ilyenkor már ordítani szokott, én meg csak markolásztam az ágyrácsot. JA meg időnként rámszólzak, hogy fájás alatt is vegyek levegőt :roll:

Közben doki időnként megvizsgált, kaptam valami injekciót is és folyamatosan emelték az oxitocint, nem kellhettem fel, nem fordulhattam oldalra, így jobb híján az nst szalagot bámultam.

Eredmény: 12 óra alatt sikerült szűk 1 ujjnyiról bő 1 ujnyira tágulnom :twisted: :twisted:

Igazán szar akkor volt amikor már átmásztam a műtőasztalra, talán a pozícióváltás miatt erősödtek a fájások és akkor még nekem is a hajoljon előre, hogy bekössük az érzéstelenítőt stb. Na akkor szóltam, hogy talán meg kéne várni a fájás végét. Az altatós türelmetlenkedett, de a műtősfiú rászólt, hogy nem látja hogy fáj neki :roll: :lol: :lol: Ja az altatós nő volt, a műtős meg egy fiatal srác :lol: :lol: :lol:

tike

Boo!
a lábaimat nekem is pont akkor akartál a kengyelbe felrakni,amikor úgy fájt,h
a kisújjamat nem tudtam volna megmozdítani...
akkor kicsit morci voltam...

Kép
Kép
csibe83

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:30-kor.
Vendég

Boo

Az hogy belül szakadsz-e vagy sem semmi köze a gáthoz..
Nem tudom, voltál-e intim tornán, én igen :roll: , és a csaj tök jól elmondta, hogy igen lehet fejleszteni, hisz ott van a nyolcas izom. Az izom erősíthető. Pl. vizeletbeli problémákra is ajánlják, hisz ott is ott van az a kis záróizom, ami tornával erősíthető.
Ha jó az orvosod/szülésznőd ő pontosan látja azt, hogy indokolt-e a vágás vagy megy anélkül. Nyilván ha szanaszét szakadnál vágnának.
Ennél az esetnél a 20 óra vajúdás után a szülésznőnek megfordult a fejében a gátmetszés, de az orvos ránézett és azt mondta nem kell.
És lám ki is jött.

Szonibaba 3-mat szült gátvédelemmel. És nem panaszkodik a férje :lol:

Igen, én ősasszony vagyok és természetes párti :wink: :lol: Nekem ne vágjanak ha nem muszáj. A szűzhártyámat se tetetem vissza, pedig az lenne az igazi :wink: :lol:

Szuper hogy az alvás megoldódott! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

azt el is felejtettem dicsekedni,h a lányomnál elértük végre,h szeret
fogat mosni,
ráadásul az apja megtanította öblögetni is :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni,de talán meggyógyult Lili. Legalábbis tegnap már egyáltalán nem fosott,sőt nem is kakilt,eddig ma sem :D Viszont az éjszakáink elég rosszak,ami szerintem azért van,mert először a kiságyában hányt,ami rossz emlékkel tölti el :roll: vagy nem tudom,de többször kel,engem hív,ebből kifolyólag a egész délelőtt nyűglődéssel telik,ma például csak 3/4 12ig bírta és ő nem alszik tovább másfél-két óránál :oops: Úgyhogy jó délutánnak nézünk elébe,de remélem hamarosan visszaáll a régi rend.
Már csak az étvágyát kellene feltuningolni :D

Én gátvédelemmel szültem,de ha azt mondta volna a doki vagy a szülésznő,hogy vágni kell,nem mondtam volna nemet,csak rendben legyen minden.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Én gátmetszéssel szültem, az én orvosomnak a véleménye, hogy a gátmetszés a gátvédelem. Egy szobában voltam szülés után első nap egy háromgyerekes anyukával, aki a harmadikat próbálta meg gátvédelemmel, nem sikerült..... nagyon nem, szegény elég carul jött ki belőle. Ő mindig eszembe jut, ha ez a téma. Én dokim nem akart engem meggyőzni, csak elmondta mire számíthatok az ő tapasztalatai alapján, én meg nem akartam egy csúnya gátrepedést amit sose állítanak úgy helyre, ahogy előtte volt. Meg szerintem egyáltalán nem nagy cucc az egész, én utólag nem értettem ezt a nagy hajcihőt körülötte.

Csibe!

fogmosás :arrow: Ne is mondd, Z. ahányszor beszabadul a fürdőbe, rögtön fogat kell mosnunk :lol:

Tike!

Én nem vinném puha talpúban bölcsibe, csak szandiban. A puhatalpú szerintem otthonra való.
Amúgy rájöttem hogy az én fiam is keveset van cipőben, mivel tegnap bementünk a C&A-ban és levettem a kabátot-sapkát-sálat és rögtön ült le a földre, hogy vegyük akkor le a cipőt is :oops:
Annyira ügyes volt egyébként, háromszor próbáltam ruhát, és hangja nem volt, ücsörgött a próbafülke előtti kanapén, meg nézelődött egyedül. Újrarendezte a gyereksarkot, na meg összecsókolta az összes tükröt persze :roll:

Szonibaba!
Tesódéknak gratula! :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Nyuszi!
Lili javulása :D Remélem alvásotok is rendeződik.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.05 14:31-kor.
Vendég

Köszi boo, de azért nem volt ám az annyira vészes, mint amilyennek leírva tűnik. Bár biztos, hogy ilyenkor más az ember fájdalomküszöbe, mert nekem alapban a béka s..ealatt van, ott meg mindenki agyondícsért és én sem éreztem annyira vészesnek. Aznap 3x készíttette elő a dokim nekem a műtőt, de ezt én csak utólag tudtam meg, nem tudom miben bízott, mikor már reggel az indításkor azt mondta, hogy ebből olyan császár lesz, mint a huzat :roll:

Egyébként nem bánom, hogy így alakult, így egy kalap alatt kipróbálhattam mindkét verziót, szerencsére Hédi oxigénhiányának sincs mára nyoma és megismerhettem ezáltal egy fantasztikus gyógytornászt :wink: :wink:( fő a pozitív életszemlélet)

Képzeljétek az előbb hívott a csaj aki a helyemen dolgozik, hogy a bezárásra készülő irodánkba legfelsőbb utasításra felvettek egy pasit. :shock: :shock: Állítólag tisztán politikai okok miatt, de talán így megmenekülhetünk :lol: :lol:

tike

czigka: nekem a tavalyi műtétemnél az állítólagos kábítás csak a fájdalomérzetemre hatott, fennt voltam mikor hoztak ki a műtőből és 10 perc múlva teljesen tiszta volt a tudatom. Egy szobatársat viszont még délután is ébresztgettek, hogy pihenjen csak ha gondolja, de azért már jó lenne felkelne. A két véglet...

Rám egyébként sem nagyon hatnak ezek a szerek, egy sima fogtömést is 2 injekcióval kérek és a csaszinál sem volt tökéletes az érzéstelenítés.

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?