A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

Jó reggelt!

Jól indul a reggel, Bogi tudott enni rendesen éjjel! Ébreszették 3 óránként, hogy meglegyen az adag, ne kelljen visszatenni az infúziót. Evett 70, 110 és 120 ml-t, nagyon örülök. Lefejt tejet kapott a nővérektől, így én tudtam pihenni kicsit. Nagyon rendesek voltak, kísérleteztek és rájöttek, h este azért nem evett, mert a hasadékos régi cumiból ömlött a tej, nem tudta normálisan szívni és visszabukta a felét. Adtak neki kisebb lyukú cumit, és abból szépen evett, szóval a kajával nincs gond. Ma délelőtt már cicizni is fog tudni elvileg, remélem sikerül.
Nagyon rendesek a nővérek, olyan jó, hogy tudom, h jó kezekben van Bogi, foglalkoznak vele. Ebben a kiszolgáltatott helyzetben ez nagyon sokat jelent.
7-től mehetek be hozzá, apa 8 körül jön, hoz reggelit. Remélem tejem is lesz, mert az most kicsit kevesebb lett, mint szokott, de hát érthető.
Nagyon fáradt vagyok, de a mai napot már féllábon is kibírom, a legszebb szülinapi ajándék lesz holnap, hogy otthon leszünk hármasban. :)

Kép
orsolymors

Julcsi
ha tudod akkor szoptasd igény szerint, ahogy ő igényli, ne aggódj azon hogy nem telik meg a melled, a tejcsi akkor termelődik mikor szopcsizik a pici, nyugodtan kináld meg mindkét melled egy szopizás alatt, esetleg próbáld meg félálomban szoptatni, ne csak sírásra kerüljön mellre, hátha félálomban könyebben mellre lehet tenni a picit.
lehet átmeneti időszak amikor nem akarják elfogadni a csecsemők a mellet, és nem úgy szopcsiznak, de ez általában átmeneti dolog, hidd el rendeződni fog a dolog, ha meg nem nagyon tudod mellre tenni akkor fejd le a tejcsit.
másnak is van ilyen problémáj , csak próbálj nyugodt maradni, tudom betegen még nehezebb szoptatni és nagYon sok erődet elveszi, de hidd el megéri. és a szopi nem csak táplálék, egyéb igényeket is ki elégít. Kitartást. Esetleg próbálj meg más testhelyzetben szoptatni,hátha így nem elutasító.
fantacska
Debrecen

MAZSAN
nálatok is olyan jól megoldódott a helyzet, lehet átmeneti a helyzet, érdemse olyankor az elmúlt pár napok történését átgondolni, nem változott- e semmi, remélem nálatook nem lesz újra gond, kitartást nektek is, tudom nem könnyű!

Én sem gondolnám hogy feltétlenül az antibiotikum miatt lenne kevesebb a tej.

ha meg nem akarnak szopcsizni valalmi miatt a picik akkor érdemes fejni, legalább annyiszor ahányszor ő szopcsizni szokott, akár lehet 8-szor is egy nap fejni, ha máskép nem megoldható a helyzet.
Mindenkinek kitartást!
fantacska
Debrecen

Sziasztok! Sajnos nem tudtam jönni az utobbi napokban, úgy hogy visszaolvasni csak nagy vonalakban tudtam.

Orsi! Nagyon örülök, hogy minden rendben. Nagyon izgultam értetek, de a sok pozitív energia azért meghozta a hatást. :) NAgyon ügyes a kis Bogi és te meg egy nagyon erős nő vagy!!!! :)

Brumika! Én se beszélek Rékához egész nap. Nem is tudnék. De nem is kell szerintem se. Kell egy kis elmélkedés neki is.:)

Moncsi! Azért neked sem lehetett könnyű végig játszani ezt a menetet. Örülök, hogy most már minden rendben Balázzsal.

Nálunk minden rendben kivéve, hogy szorulása van Rékának. Nem tudom mért. Hiába itatom vele a kamilla teát nem sokat használ. Már 2x kellett lázmérőzni, mert szegénykém csak nyomott csak nyomott, de nem jött semmi. Aztán a lázmérőzéssel azért sikerült, de azt se akarom mindig csinálni, mert hozzászokik. Tegnap ráálltam vele a szoba mérlegre mérlegre és levontam a súlyomat belőle. Most 5300 gramm kiörül van. Nem tudom mennyire pontos, de kb jó. :)

Kép
bei

Orsi! Nagyon sokat gondoltam rátok!!!! Végigbőgtem a soraidat! Nagyon szuper,hogy Bogi tudott enni!!! Nagyon-nagyon ügyes kislány és Te is szuper csaj vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szorítok,hogy minél előbb otthonról írhass Bogikáddal együtt!!!!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Kata
igen arra gondoltam amire te a "pipettával" kapcsolatban. érdemes általában hetente nézni a hízást, mert nem biztos hogy mérvadó lesz 2-3 nap után, esetleg válasszatok ki egy napot egy héten és akkor mérjétek.
a cumisüveggel az is a gond hogy teljesen képzik a babák a vákumot és ezért is leszoknak a mellről, én nem gondolnám hogy a fecsihez nagyon hozzászoknának, de ez nem zavarja meg a vákumképzésben a picit. Nagyon ügyes vagy hogy így próbálkozol, tényleg nagyon jó. sajnos tudom hogy más egyéb alternatív dolgok, jó lenne ha a tb támogatni, de ez nincs így:
Kitartást!
esetleg ha tényleg fogyna, nézesettek egy pisit hogy nincs -e valami más a háttérben, ez csak egy ötlet!
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Orsi! Szuper ilyen jó hírekre jönni! Nagyon ügyes lány Bogi, te pedig nagyon-nagyon erős vagy! Remélem legközelebb már otthonról írsz!
Amilyen jól veszitek az akadályokat, szerintem a szopizás is menni fog újra.

t katinka: Kincső biztos csak a hasmenés miatt fogyott, biztos, hogy nincs más probléma!

moncsi: Nem semmi amit te is végigcsináltál!

hadedit: Remélem megússzátok a további betegségeket, nektek is kijutott belőle bőven.

blúmi: A kitartásod meghozta az eredményt.

Zsani: Neked is kitartás! Majd írj, hogy hogyan alakultok.

Mi jól vagyunk, bár úgy tűnik egyre többször kelünk éjjel. Ma hajnal fél 5-től kb. 6-ig magyarázott a kisasszony, keze-lába járt.
Szerintetek ha csak anyatejet kap egy baba kell mellé folyadékot pótolni? Mert én nem adok semmit és ezen egy csomóan csodálkoznak!

Kép
eper74

Orsi én annyira örülök ennek a jó hírnek :D , egész nap rátok gondoltam tegnap és szorítottam, hogy minden rendben menjen!!!!!
Hatalmas boldogság és szülinapi ajándék lesz hazatérni!!! :D

Lányok, bajban vagyok és tanácstalan..Kisfiam tegnap nagyon keveseket evett, azt is nyögvenyelősen, felét ette a megszokottnak, ma reggel megette a szokásos adagot, viszont a következő 10-órás etetésnél alig akarta megenni, majd azonnal evés után egy hatalmas sugárban visszahányta. Ezen kívül nyűgös, hőemelkedése 37.3 végbélben.
Mi a fene lehet ez? Még soha nem volt hasonló sem!
Holnap reggel kaptuk volna a 2 hós oltást, szerintetek hívjam a dokit mi van most velünk?
Ilyenkor ha kihányta az adagot, mikor lehet újra próbálni etetni?
Úgy izgulok, itt remegek :cry: remélem nincs nagy baj, a férjem hétvégén lázas volt, remélem nem kaptunk el valamit!
Kérlek adjatok tanácsot!!! Köszönöm!!

Menion, rég jártál itt, vagy csak felületesen olvastam és átugrottalak :wink: :oops: ? Mi újság?

Betegeskedők jobban????

Szép napot!!!

Kép
brumika
Budapest

Bei, jó hogy újra itt!
:D

Még valami!! Orsi és Moncsi igazán nagyon klassz, erős és tiszteletre méltó anyukák vagytok, amin keresztül mentetek, nem semmi, a gyerkőceitek szerintem is igazi kis hősök, nagyon büszke vagyok rájuk is!!!! :D Most már minden rendben lesz!!!!!

Cicóka, remélem nem derül ki semmi komolyabb baj!! Szorítok érte!!!

Kép
brumika
Budapest

orsi!
nagyon örülök a jó híreknek!!!
most már minden rendben lesz ;)

fantacska!
éjjel sajnos csak akkor ébredek fel, ha már kicsit sirdogál (igazán sírni szinte sosem szokott a kajáért).
a nyöszörgését nem hallom meg a szomszéd szobából, viszont amióta köhögök, azóta nem alszom vele.

de kezdek megnyugodni.
én ugyan üresnek érzem a cicit, de tegnap többször is kibírt bő 3 órát, meg éjjel 4-5öt... szóval olyan nagy gond nem lehet :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Fantacska...köszi a választ, igazán kedves vagy hogy így ösztönzöl és segítessz minket! :D
Sajnos nagyon lusti Bazsi, nem fontos neki a gyomra.Ma délelött is alig evett.De olyan mint aki a 70 ml-től is jól lakik, mosolyog, nem akar cicizni. :shock: :? Úgy tukmálom bele a pótlást.
Most 480 gramm jött ki a napi fogyasztása tegnap is.Pedig az ő súlyához, korához, 750-et kéne enni. :?
Hát remélem nem betegség áll a háttérben. :roll: :(
Véleményedre vagyok kíváncsi.Egy ismerősömmel összefutottam a boltban, szóbajött hogy nem akar szopizni Balázs.És mondta hogy ő régen vett ezt a Medela Soft cup-ot(etetőt)de nekik nem is kellett, így tök újszerű.Hát ő 7 ezerért vette.Nem tudom eladná e olcsóbban?Azt se tudom megérné e, hogy van e vagy lesz e még tejem annyi hogy ne cumisüvegezzek??? :roll:
Most kölcsönadja 1-2 napra hogy kipróbálhassuk.kiváncsi leszek mert ez a fecskendő nagyon rossz, Bazsi mindíg sír mert vagy nagyot spriccelek és félrenyel vagy nem jön a tej, és szerintem már lehet fel is sértettem vele a kis nyelvét mert mindíg azt is szívni szeretné. :( Ezen felül még levegőt is tök sokat nyel és megint tök hasfájós. :(
Jó lenne ha csak bérelhetném, mondjuk 1-2 hónapra 1-2 ezer forintért, abba belemennék.Mert ki tudja meddig fog kelleni, nem? :?

Kép
Kép
lovaszkata

Na az uramnak mandulagyulladása van.Tegnap reggel óta magas lázzal.Mostanra ment le.

Niki meg szaporít,2 óránként szopizik...Hajnal1kor már elég csúnyákat gondoltam 8)

Julcsi!
Én is lötyinek érzem a ciciket,mintha tök üresek lennének...

Brumika!
Lehet csak azért jött vissza a kaja mert nem volt éhes,te meg meg akartad etetni.37.3 meg nem magas.Levontad a fél fokot?Mert akkor még csak hőemelkedés se!

Eper!
Én nem adok plusz folyadékot.Iza se kapott anno.Nyáron abban a nagy melegben kapott először vizet,de az se nagyon kellett neki.

Orsi!
El se tudom képzelni min mentek keresztül!Gyere és mesélj h tudott e szopizni Bogi!vagyis meséld el h milyen ügyi volt :wink:

Blúmi!
Még szép!Gyere csak nyugodtan!

Edit!
Remélem h véget ért nálatok a betegség korszak!Kitartás!!!

Moncsi!
Ti is jól kikaptátok akkor!Remélem h nálatok is oké lesz minden!majd dobj képet a gyerkőcökről!

Cicóka!
na mit mondott a védőnő?

annus11

Orsi..nagyon örülök hogy sikeresen túl vagytok rajta.biztos az altatás miatt hányt, nem?? Szegény kicsi!
De mint mondják Eb csont beforr! :D mint olvasom már jól eszik, ez szuper!!!
Jobbulást!

Julcsi..olvasom nálatok is "cici sztrájk" van! :( Remélem ahogy Fantacska is mondja ez csak átmeneti állapot.
Ha lefejed és úgy adod, ne tedd cumisüvegbe, mert úgy jársz mint én. :?
Bár ez csecsemőre válogatja, mert Norbi nekem 5 hónapig szopott elég jól, s közben a 2.hónaptól kapta cumisüvegben a pótlást is.Kevesebb tejem volt eleve akkor is.De legalább jól kiszopizta ami van/volt.Vele szerencsém volt! :wink:
Szóval együtt érzek veled!!!! Ne add fel!

Moncsi...hát nagyon ijesztő lehetet ez a betegség, főleg hogy még olyan kicsi, és még ott se lehettél végig. :( Sajnálom amin keresztül mentetek! :? Én se vinném le vérvételre, ilyen rossz időben.
De most már minden oké kell hogy legyen, egy-kettő megerősödik, te meg nyugodj meg! :)

Brumika ....hasmenése nincs???Nem tudom mi lehet.De mindenképp hívd fel az orvost. Így nem kaphat oltást.s, ha mégegyszer hány vagy magasabb lesz a hője meg kell hogy nézze egy orvos. :(
Szorítok nektek hogy ne legyen beteg!Majd írj hogy vagytok!

Eper....az anyatej úgy van kitalálva hogy nem kell mellé vizet adni.Az előtej szomjoltó, ha úgy látod nyugtalan,vagy meleg van nálatok, és lehet szomjas tedd cicire 3-4 percre. Plussz folyadékra csak a hozzátáplálástól van szüksége a babáknak.

Mazsan....nagyon köszi, de én se vagyok kitartóbb vagy szuperebb mint a többiek! :oops: :) Már néha fogy a türelmem is, nagyon nehéz így Norbi mellett még ezzel a szoptatással, fejéssel is ennyit vesződni.Néha már feladnám, csak a lelkiismeretem nem engedi. :oops: :roll:

Kép
Kép
lovaszkata

Cicóka!
Ja látom a doki nézi meg!Na kíváncsi vagyok mit mond:)

Bei!
Szorulásra nem tok okosat.Niki se kakil minden nap.Aztán meg győzzem takarítani :lol:

annus11

Na Niki délelőtt evett utoljára...hm,lehet elég volt a szaporításból?Remélem! :lol:

annus11

Sziasztok!

Orsoly: nagyon szuper, hogy ilyen jól alakult a reggel. Továbbra is veletek vagyunk. Remélem estére már otthonról tudsz jelentkezni :wink:

Moncsi: jaj, ti is jól megjártátok. A lényeg, hogy a kicsi Balázs már jobban van, és apuka gipsze is már csak egy hét!

Julcsi: cici kérdésben nem én vagyok a legnagyobb tanácsadó, de egyébként velem is így van. Nekem is lazábbak a melleim. Most én is igyekszem kicsit többször mellre tenni Barnit, hogy legalább az a kis tejcsi megmaradjon még egy ideig. Kívánom, hogy mielőbb gyógyulj meg.

Brumika: most már tényleg azt hiszem nem csak a nevük egyforma ezeknek a srácoknak :lol: :?: Az én Barnim sem akar mostanság enni rendesen :shock: Igaz hányni nem hányt, de ... Ha a 37,3 a végbélben mért hő, abból még le kell vonni fél fokot, és akkor hőemelkedése sincs. De egyébként is 37,6 alatt nem láz aszondják, ennyi hőingadozás napon belül belefér. Figyelgesd még, ha nem bágyadt akkor nagy baja nem lehet. Ha még egy etetést kihagy és nagyon aluszékony vagy sírós akkor hívd a dokit. Szorítok, hogy ne legyen semmi!!!

Annus: apának jobbulást! LEGYEN MÁR VÉGE A TÉLNEK ÉS VÍRUSOKNAK!!!!

Eper: én is úgy tudom, hogy nem szükséges semmit sem adni, bár az én anyukám is úgy nézett rám, pedig én 18 hónapos koromig szopiztam. Szerinte egy kis tea vagy víz nem árthat. Barni ugye felesben kap, de én még így sem adok semmit, néha egy kis vizet ha csuklik és látom, hogy ez nagyon zavarja.

Bei: nálunk is így kezdődött a szorulás, csak lázmérő aztán már az sem. Végül mi tápszert váltottunk, pedig az elején nem volt baj a régivel sem :?: :roll:

Lovaszkata: miden elismerésem a kitartásodért!!! Enyém gyerek is lusta, a munkás részénél már feladja.

Volt nálunk a dokinéni, szerinte nincs nagy gond. Persze hiába jött nézni most az evést, a görcsölés elmaradt - Murphy törvény - Barni kvaterkázott vele, egyfolytában vigyorgott neki, meg dumált :lol:
Csütörtökön megyünk hasi UH-ra annak kell az eredménye, szerinte tápszer probléma nem lehet, mert amit most kap attól jobb nincs a hasfájásra. Viszont látta, hogy nem akar enni. Csak a felét ette meg. Mondtam neki, hogy ilyenkor 1 óra múlva, lehet, hogy kéri majd. Erre azt mondta akkor ne adjam oda neki :shock:, két étkezés között legyen min. 3 óra, de inkább 4. Mivel Barni nem pusztán anyatejes, ezért kell több időt hagyni az emésztésnek, és folyton rátölt akkor folyton emészt...stb Ettől görcsölhet.
Szóval sok újat nem tudtam meg, de az is majdnem biztos, hogy nagy baj nincs. Azt mondta, hogy egyéb tekintetben szépen fejlődik - minden tudományát bemutatta óriási mosolygások közepette :D
Tehát marad a rejtély, meg az evésre nevelés :roll:

cicóka

Köszönöm a tanácsokat!

Igen, fenékben mértem a 37.3-at, tudom, ez még nem láz, meg 0.5 levonva a normál,csak a kettő együtt, hogy hányt, meg ez a hő, tudjátok én egy paramami vagyok :oops:
Azóta megetettem újra a hányás után 2.5 órára, mert az öklét ette, megcsináltam neki egy kicsit kisebb adagot, a 133 ml-et, megette és minimális bukás volt azóta, szóval remélem valami átmeneti dolog ez. Egy valami eszembe jutott, 2 napja HUMANA bébivízzel csinálom a tápiját, amit eddig még nem próbáltam, azt is forralva, mint mindent, de nem hiszem, hogy ez nem tetzsik a gyomrának :roll:
Fura, mert tegnap reggel is meglepett, mert váratlanul olyan keserves sírásba kezdett látszólag ok nélkül, hogy csak na, a végén olyan krokodilkönnyet eregetett és olyan elkeseredett arca volt, annyira sokáig sírt a vállamon is átölelve a nyakamat, hogy bizony én is belekönnyeztem és a szívem szakadt :cry:

Cicóka, nahát, döbbenet ez a hasonlóság :lol: , egyszer élőben is össze kellene ereszteni a fiúkat, ha már ilyen hasonlóak, tavasszal ne hagyjuk ezt ki! Jó?? :wink:

Egyelőre a tervünk: ha továbbra rendesen eszik nem hány, nem lázas, viszem a megadott módon holnap reggel, legfeljebb nem adják be neki az oltást, ciki, mert lassan elérjük ezzel a 3.hónapot :shock: :roll:

Kép
brumika
Budapest

Orsi nagyon ügyes a Bogi baba :lol: :lol: nagyon örülök nektek szoritk hogy hazamehessetek+++++++++++++++++++++++

Fantácska Kincső az előbb evett 20-at :roll: és vigyorog nem akar többet nem létezik hogy ez elég neki :roll: én már teljesen összezavarodtam :? szerinted :?:

t katinka

Sziasztok! Brumika! Szerintem nem lesz semmi gond. Azt mondják a 37 fok a babáknál még csak nem is hőemelkedés. Ennyi lehet csak azért is,mert melege van. Ha másodszorra megette és nem hányt,mosolyog, jó kedvű,akkor nincs gond. A víz biztos nem lehet baj. Én is Humanát adok neki, de nem forralom. A doki holnap mond rá valami okosat.

Cicóka! Milyen tápszeretek volt és milyenre váltottatok? Én is arra gondoltam, hogy a tápszertől szorulásos, pedig eddig nem volt ilyen gond.

Kép
bei

Bei: Humana HA Start- ot használtunk, és 1-jén BEBA Sensitivre váltottunk. Ennek a dobozára rá van írva, hogy gyógyászati céllal hasfájós, puffadásos, hasmenéses babáknak. Állítólag van benne valami összetevő, ami az anyatejben is. Kakira nekünk bejött, szinte minden nap van azóta, de max 1 nap marad ki. Előtte meg 5-6 nap is eltelt és ezalatt folyton erőlködött.

Brumika: benne vagyok, hogy összeeresszük őket :lol:
Remélem most már jobban lesz a te fiad is, bizti valami átmeneti dolog volt. A vízre nem gyanakodnék, én is szoktam Humanat venni, de pl, amikor kinyitok egy dobozt van úgy, hogy nem is forralom. Aztán persze ha már nyitva állt, akkor igen. Nálunk most pl Jana van, ilyet hozott az uram, de használtam már sima Szentkirályit is, persze forralva. A dokinénit kérdeztem, azt mondta, hogy sima csapvíz forralva is jó - na mi még azt is szűrjük és úgy megy pl a sterilizálóba. (kevesebb is a vízkő, persze ez más kérdés) A doki szerint ezelőtt 30 évvel nem volt babavíz, mégis felnőtt mindenki. Nos ez is igaz.

cicóka

Orsi: nagyon orulok a jo hireknek! Ugyes Bogi baba! Szuper szulinapi ajandek lesz, hogy hazamehettek. Szoritok! :)

fantacska: koszonom a tanacsokat es a biztatast! :)

Lanyok! Piros apro pottyok vannak Panka arcan, allan. :( Kicsit erdes lett a bore ott. Hallottam mar a tejpottyokrol...lehet hogy az lesz. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mitol lehet ez? Es mit lehet vele csinalni?

Szenvedunk a hasfajassal, de foleg hajnalban ( :?: ). Neha szornyen erolkodik Panka, hogy kinyomja a pukikat. Kaki elott mar orakig musor van... :shock: Szerencsere nem sir, csak nyog, nyoszorog. Miert olyan nehez kinyomni ezeket egy anyatejes babanak? :shock: [/b]

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Sziasztok!
Na van 1-2 percem...talán!
Voltunk orvosnál és Norbika 59cm és 5570gramm. Nagyon megdicsértek, hogy szépen fejlődik. A doki szerint gyakori dolog, hogy leszoknak a ciciről a cumisüveg miatt, de ne pánikoljak hisz akkor eszik üvegből én meg fejjem a cicim, meg nyugodtan adjak tápszert neki. Megértő volt még ők tukmálták rám a tápszert. Meg azt is mondták, hogy a kanalas módszer meg a poharas módszer miatt még több levegőt nyelne, tehát inkább cumisüvegezzek. A gyerek dokink férfi ő volt anno a kórházban a gyerek intenzív osztály főorvosa. Nagyon megértő, azt is kérdezte a tejjel miújság tudok fejni rendesen? Mert nem baj ha nincs elég azért írnak tápit. Nem tápi ellenesek. Azt is mondta, hogy az ő gyerekeinek sem volt elég a felesége teje, kaptak tápit és ők sem etették kanállal ,mert akkor 24 órán keresztül lehetne etetni :-))

És még valami amin nagyon MEGLEPŐDTEM.=

KEZDJEM EL ITATNI LERESZELT ALMÁNAK A LEVÉVEL ÉS KIFACSART NARANCS LEVÉVEL EZT SZŰRJEM IS LE A ROSTOK NEM KELLENEK, NYUGODTAN NAPONTA 30-40ML-T IS ADJAK NEKI INNI. EZ FURI, ÉN MAJD CSAK 3 HÓNAPOSAN PRÓBÁLOM KI.
LÁZ EDDIG NINCS, JA A SZURIT NAGYON JÓL VISELTE EGYÁLTALÁN NEM SÍRT, BEZZEK A RENDELŐBEN MINDEN GYEREK ÜVÖLTÖTT, Ő NEM. BÜSZKE VAGYOK NAGYON RÁ EGY IGAZI KIS HŐS. AZ ÜVÖLTÖZÉSEIRE (AMIT ITTHON PRODUKÁL) AZT MONDTA, MAJD KINŐVIK.:-)
nA PUSZIK MEGYEK!

Kép
Kép
zsanimanó

zsani: Norbika meretei szepek! :) Ugyes kisfiu, hogy a dokit ilyen jol viselte!:)
Tok jo, hogy ilyen megerto dokitok van, igazan megnyugtato az ember lanyanak. :)
Ez nekem is fura, hogy mar most probalgasd a gyumolcsleveket... :roll: Eddig en azt gondoltam 4 honapos kornal elobb nem kellene. Dehat o az orvos, jobban tudja. :roll: Azon gondolkoztam, hogy ha meg az anyatejtol is megfajdul a pocak, akkor jaj mi lenne a naracs levetol. :? Lehet tulsagosan paramami vagyok... :lol:

Tobbgyerekes anyukak? Mikor kezdtetek el a hozzataplalast az elozo gyerkocoknel?

mazsan
Szeged

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert apa Bogizik most helyettem:

Itthon vagyunk!!!! Minden a legnagyobb rendben, Bogi reggel mosolyogva várt az ágyában a kórházban, járt keze-lába, épp mintha itthon lennénk. A 8 órai kaját már ciciből ette, tök simán ment minden, nagyon ügyes volt! Szépen szopizik, egyre ügyesebb, az elején kicsit kevés volt az erő és a hátsó tejet nem tudta kiszívni, de vacsinál már az is ment! Le a kalappal előtte, nekem ő a nap hőse, fantasztikus ahogy végigcsinálta ezt a két napot!
Ma egész nap jó kedve volt, mosolygott, gügyögött, mindenkit levett a lábáról. Most este kicsit sírdogál, adtam neki fájdalomcsillapítót, remélem kicsit elnyomja és aludni fog.
Pénteken kontroll, ha minden oké, akkor hétfőn varratszedés és utána tényleg felejtés. Fogok feltenni képet majd a hegről holnap.

Puszi, jó éjt és köszi mindent! :)

Kép
orsolymors

Orsi örülök hogy otthon vagytok, remélem mostmár minden oké lesz.

mazsan én Csanival 4 hósan kezdtem a gyümiket. (1 héttel 4 hós kors előtt) és mivel ő tavaszi baba barack volt az első. :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Orsi: ezek nagyon jó hírek!!! Most már minden tuti rendben lesz. Nagyon ügyesek vagytok!

Mazsan: én áprilisra terveztem a gyümilevezést
Hasfájásra nekem azt mondta ma a dokinéni, hogy igazából az emésztő enzimjeik 3 hónapos korukra alakulnak, addig függetlenül attól, hogy mivel táplálják őket lehet hasfájásuk. A levegőnyelés szintén lehet ludas.

Zsanimanó: NOrbika igazán szép nagy fiú!

cicóka

Orsi: orulok, hogy rendben vagytok es foleg hogy otthon a kis csalad egyutt! :) Buszke is lehetsz a kis Bogira! :D

Bogi, cicoka: akkor nem volt butasag a 4 honap. :) Azt hiszem en is megvarom azt.
cicoka: Orulok, hogy nalatok minden rendben a picurral!
Azt hiszem a hasfajassal kihuzzuk 3 honapos korig... :roll: :( Hullamokban visszater sajna. Azert mindig jobb egy kicsit. :) Mostmar nincs visitva orditas... viszonyt tekerges az van, ami miatt felebred gyakran. A bufiztetesre nagyon odafigyelunk, szopi kozben is tobbszor bufiztetunk. Gondolom emiatt nincs nagy baj nappal. Viszont ejjel bealszik a vallamon... :roll: Akkor maradhat bent buborek.

mazsan
Szeged

eper
én nem gondolnám hogy anyatejen kivül mást kellenne kapni egy anyatejes babának, nem kell plussz folyadék külön, hisz az anyatej úgy van megalkotva hogy midenre jó, folyadék igényét is kielégíti, ilyenkor lehet hogy csak pár kortyot szopcsiznak.:)
fantacska
Debrecen

brumika
ne aggódj amit mértél az nem láz, és nem hőemelkedés. Lehet hogy sok volt neki az a mennyiség amit szerettél volna adni, nem kell erőltetni, lehet hogy most kevesebb az igénye. esetleg figyelgesd hogy nem e lappang benne valalmi, de az kijön pár nap alatt, ha már apa is beteg volt. nem gondolnám hogy a víz lenne a bekavaró, ha forralod nem szabad vele gond lenni. Kitartást, remélem megldódik minden.:)
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Orsi: SZUPER csajok vagytok! Nagyon jól végigcsináltátok az egészet! Bogi szerintem is egy kis hős! Örülök, hogy a szopizás is ilyen jól megy! A tejmennyiséged rendeződött?

mazsan: Hasfájás ellen én Infacolt szoktam adni. A kakilásnál a nyögést nem szünteti meg azzal meg kell szenvedniük ezek szerint.

Cicóka: Örülök, hogy nincs baj.

Köszönöm a tanácsokat, akkor én sem fogok folyadékot adni a tej mellé.
Tegnap mi is voltunk 2 hónapos oltáson, hát Rékának egyáltalán nem tetszett a dolog és ennek rendesen hangot is adott.
5280 gramm.
Gyümölcslével 4 hónaposan kezdek majd próbálkozni.

Kép
eper74

katinka
nagyon nem szabad erőltetni, nehogy egy negatív élménye legyen a kajcsival kapcsolatban. lehet egy óra múlva ráébred hogy nagyon éhes vagyok, ne aggódj lehet olyan hogy csak kevsebbet esznek. ha boldo kiegyensúlyozott nagy gond nem lehet. lehet a követekező etetések sűrűbben lesznek!
fantacska
Debrecen

mazsan
az apró pöttyök bármitől lehet eesetleg gondold végig mit ettől te az elmúlt napban, esetleg túl sok tehéntej ( 2 dl kb elég ), csoki, mogyoró, tökmag, és ehhez hasonlók. probáld keni anyatejjel, hátha az segít. ha csak ilyen miteszer jeleggű akkor lehet az anyai hormon is ami közer játszik, da ha piros és száraz akkor valami más lehet, nagyon jók még a babe termékek(teljesen bababarát), és van érzékeny bőrre való krémjük), de kérdezd meg a háziorvost ha csúnyább lenne.
fantacska
Debrecen

Kata!
nagyon jó a soft cup etető is, szerintem lehet a feléért is eladná az ismerősöd, mivel nem teljesen új. ezzel lehet adagolni a mennyiségeket, így nem megy annyi mellé és nem nyel annyi levegőt remélhetőleg Balázs.tényleg nagyon kitartó vagy. szerintem próbáld minél tovább kerülni a cumisüveget, hisz eddig is olyan kitartó voltál, de ez a te döntésed kell hogy legyen, de veszélye megvan. esetleg próbáld Bazsit több szoptatási pozicióban szoptatni egy szoptatás alatt. indulj úgy neki hogy sokáig fog kellenni, mert bazsi anyatejes baba lesz sokáig, kis ösztönzés, ha meg esetleg nem kell már nektek, te is továbbadod.
Kitartást!
Akkor fejsz is a szopik után?
fantacska
Debrecen

lányok
én nem gondolnám hogy ennyire kellene erőltetni a hozzátáplálást, az meg hogy 3 hónaposan elkezdeni , az meg tényleg nem jó, hisz szegények bélflóraja nem gondolnám hogy ezt jól bírná!
azt meg hogy narancs levét adni, azon meg tényleg csodálkozok, hizs a narancs déli gyümölcs 1 éves korig nem ajánljuk, hisz allergizáló, mwg délről jön, tele érlelő szerrel, hét szerintem ezt a kis gyomruk kellően megszenvedné, hasnolóan a tröbbi korai táplálékkal. Egy anyatejes babénak pedig 6 hóig a kizárólagos anyatejes táplálást ajánljuk, ez régen is így volt. a máésik a babáknbak nyelvkiöltő reflexuk kb 6 hó körül tünik el, addig szinte mindent kiforgatnak a szájukból! ezeken azért érdemes elgondolkozni!

a hasfájásra esetleg próbáltátok már a meleg párnát( esetleg szölőmag párna, meggy mag párna), de jó egy pelenka is amit felmelegítettek, vagy akinek van vesemelegítője azt is meg lehet próbálni.
fantacska
Debrecen

Mazsan: még azt akartam írni a kiütésekről, hogy nálunk is volt ilyen. Főleg az arcán, egy-kettő a nyaka alatt. Azt mondták nekem tejkiütés és akár 6 hós korig eltarthat úgy, hogy hol előjön, hol visszamegy. Én egy párnapig nem ettem tejterméket, semmit, és tökre elmúlt neki. Na ezen az uram felbuzdult, azóta csak laktózmentes tejet vesz nekem a reggeli kakaómhoz :roll: :lol: Mondtam neki, hogy ez túlzás, mert Barni ugye kap tápszert is az meg tejalapú. Mindenesetre rendeződött, néha kicsit előjön, de nem vészes. Aztán a hidegre is kicsit érzékeny a pofija, ezért séta előtt bekenem neki popsikrémmel. Azt hiszem ezt Julcsi ajánlotta, és nekem is bevált.

cicóka

Orsi ügyesek vagytok nagyon!

A tejem nekem is apad, főleg hogy megjött, gondolom ezért is :?

Kép

Kép

Kép

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Mi is ezt a tápszert( Beba Sensitive) kaptuk hasfájásra, és helyre is tette Kamilla pocakját. Igaz már két hete visszatértünk a sima Bebára vagyis a Ha Pro-ra, mert azt akarom, hogy lassan szokja meg a pocakja a tejcukrot. A Sensitiveben abból van kevesebb és más cukorral van helyettesítve.
Fokozatosan tértünk vissza a Beba Prora, eddig úgy tűnik sikerrel, bár nálunk is van még, hogy görcsöl a hasa. Mint pl. ma éjjel nem sokat aludtunk. Én amúgy észrevettem, hogy frontkor sokkal hasfájósabb, egyértelműen frontérzékeny Kamilla. Balázs is az volt piciként.

Ami most nálunk kijött, a jobb szeme tök csipás lett reggelre. Biztosan nem kötőhártya gyullladás, mert nem piros a szeme. Most törölgetem neki forralt, kihűlt vízzel, aztán meglátom mi lesz, ha nem múlik irány az orvos. Remélem nem a könnycsatorna van elzáródva, és nem kell kimosni.

Én majd 4 vagy 4.5 hónaposan kezdem almalével a hozzátáplálást, pedig ő tápszeres. Szerintem anyatejes babának simán ráér 5-6 hónapos korában kezdeni.

Orsi: na ugye, milyen ügyes lány a kis Bogi. Örülök, hogy már otthon vagytok. Jövő hétre már csak egy nem kellemes emlék lesz az egész.

Arcszárazság, pöttyök: Kamillánál, is hol előjönnek, hol eltűnnek a pöttyök, az arcocskája, viszont mindig nagyon száraz. Ha megyünk a dokihoz kérek is egy másik krémet, mert nem igazán jó ez a gyógyszertári. Pillanatnyilag hidratálja neki, aztán ha beszívja a bőre, fél-egy óra múlva megint száraz neki.

Kép
cedis

fantacska nálunk Csaninál azért kellett kezdeni 4 hósan a táplálást, mert hiába volt csak anyatejes, alig hízott tőle. Ráadásul akkor nagyon szenvedtünk érte hogy anyatejes legyen egyáltalán. Emiatt valamit kezdeni kellett, de mivel Csani imádta és azóta imádj a a gyümölcsöket és enni is, ezért én úgy döntöttem hogy a "jól bevált módszer" szerint Szabinánál ugyanígy 4 hósan elkezdem majd a gyümölcsözést.
Bár ő gyönyörűen fejlődik egyenlőre az anyatejtől, 1 hónap alatt 960gr-ot hízott, a kicsi fiam ugyanilyen idősen 1 hónap alatt 400-450 gr-hízott, ezt keveselték a dokik főleg hogy bődületes ütemben nőtt! 3 hónaposan már 66 cm volt! És állandóan kontroll mérésre ráncigáltak minket.

Orsi milyen éjszakátok volt??

Moncsi édesek a gyerekek! :) Te csináltad a tortát??? Nagyon klassz! ;)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Orsi!
nagyon örülök h otthon vagytok!!!majd muti a végeredményt!

Na megvolt a szaporítás.Meg is mértem,160akat eszik...eddig nem evett szerintem ekkora mennyiségeket :shock:

Hozzátápi:én megvárom az 5 hónapot,szóval majd vmikor májusban kezdünk ahogy épp jön.Úgy sincs friss gyümi,akkor minek adjak bármi mást.na meg amúgy is ráérünk vele,főleg ha kitart addig a tejci!
na meg narancs....tényleg nem egy ilyen picinek való!Fantacska érveivel teljesen egyet értek ebben :lol:

Moncsi!
Cukik a gyerkőcök!

annus11

Mazsan...piros pöttyök, grízes bőfelület az a hormonok kiválásától van, most ürül ki a szervezetéből a magzatikorban felhalmozódott.Ez majdnem minden babánál van.6.héttől a 12.hétig előfordulhat.Mi már túl vagyunk ezen :D Csak 1 hétig volt pöttyös Bazsi.
Én fürdetőkrémmel fürdetem és a dokinő írt ki A vitaminos Glicerines krémet, az jót tett.de amúgy elmúlik magától is, ne aggódj!
Hozzátáplálás!Én 5.hónaptól tervezem egy kis bio alma levével, majd reszelt almával, aztán répa(fagyasztottam le nyár végén saját kertünkből szedett répát és paszternákot), cékla, barack....Norbinál is így csináltam! :D
De akinek van teje az tök ráér a 6. hónaptól hozzátáplálni!
Fantácskára hallgassatok!!!Ez a kicsi eddig még semmi más tápanyaggal nem találkozott csak az anyatejjel, nagyon megterhelő lenne 5 hós kor elött gyümölcsökkel tömni.Nem akarok papolni, mindenkinek szive s joga ezt eldönteni.Az ami biztos hogy 6 hónapig az anyatej elegendő tápanyagot és vitamint ad!

Zsani..örülök hogy szépen fejlődtök! :D Ezen a narancslé dolgon nagyon meglepődtem! :shock: :shock: Én úgy tudom pont azért mert külföldi termés, vegyszerrel kezelt és savas nem szabad adni a levét se 8-10hós korig!!! :roll:
Én nem adnám, és az almalevet is csak max. 4 hós kor után.
A teáztatást is azért ellenzik mert lemossa a bélfalról az anyatej által kialakított hasznos bacikat. :(

Kép
Kép
lovaszkata

Más:
Ez a Soft Cup üveget gyors el is felejtem.Vagy én vagyok béna vagy ez egy szar!2x elolvastam a használati útmutatót, mindent úgy csináltam, mégis félrenyelt Bazsi, sírt és ömlött a nyakába is a drága tejcsi! :(
Nem fogom szadizni ezzel, már tök sajnáltam. :cry:
Úgy néz ki azért 80 körül mindíg szopik és most 40ml női tejet eszik utánna.Remélem így már hízni fog.De valóban nagyon sok levegőt nyel ezzel a poharazással és fecskendőzéssel. :?
Sajna csak 2dl fagyasztott tejem van, utánna tápszert kell adnom.

Kép
Kép
lovaszkata

Cedis..jó hogy írtad ezt a Beba tápszer infót.Mert 2 év Norbinál még nem volt ilyen sok féle :shock: :D
Nem is tudtam hogy van ilyen senzitive fajta.Nagyon drága, a doki ezt is felírja ha így kérem , ugye???
Jaj, csípa nálunk is visszatérő vendég, most is van kicsi a bal szemében :( Én is ezen drukkolok, hogy remélem nem kell könnycsatorna átmosás. :(
Moncsi..gyönyörűek a gyerekeid! :D gondolom nagyon szeretik egymást! A kislányod is csodaszép, szobatisztasággal hogy álltok?? Nálatok nincs féltékenység???

Orsi..hogy van Bogika?Tud szopizni???

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Orsikám, hogy vagytok? Kis hősünkről friss hírek???

A tegnapi hányás vaklárma volt remélem, hiszen a nap többi részében már evett és nem is volt vele semmi gond, így ma az új dokinő megvizsgálta és megkapta a 2 hós kötelezőt és prenevart is! Ajánlotta még a meningot is,ki adatta be? Mennyibe kerül? Ha akarjuk a 3.hóssal beadja!!
Sírt szegény, de hamar megnyugodott, bevallom én is megkönnyeztem, ahogy vigasztaltam :oops: !
A lábairól a ragtapaszt le lehet már venni? Borogatni a szuri helyét mivel és milyen sűrűn kell? Oltás után annyira meghatódtam,hogy elfelejtettem megkérdezni :oops: ma ugye még ne vigyem sétálni? Kár, szépen süt a nap!
Szóval a lényeg: rendes és alapos az új doki!!! :D

Menion, már aggódom, merre vagy???? :shock:

Fantácska köszi minden hozzászólást! :D

Kép
brumika
Budapest

brumika a meningot én is beadattam Csaninak, pedig én nem igazán adatom be a nem kötelezőket, mint erről korábban írtam ,de azt én is fontosnak tartottam. Árára nem emlékszem, de nem is lenne túl friss info.
Biztos hogy leveheted a ragtapaszt, mert mi nem is kapunk rá, hamar eláll a vérzés.
Én pelenkázáskor borogattam a helyét 5 percig kb., de csak aznap.
Ha szép idő van felétek, és nem nyűgös nyugodtan kiviheted nem azon múlik hogy lesz-e láza, minden baba másképp reagál.

lovaszkata amit kap anyatejet annak is minden cseppje aranyat ér van amennyi van, ezen ne aggódj ha kell a pótlás hát kell!
Tudom mit érezhettél mikor folyt mellé a drága tej amiért szenvedtél, Csaninál átéltem ezeket! :( Ezért a végén Csani is üvegből kapta a lefejt tejet.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

mazsan: Érdekeltek az ajánlott oltások, az aktuálisokat írom.
Réka tegnap kapta meg a Pneumococcus ellenit (ingyenes) fogja még kapni 4 és 15 hónaposan.
Rotavírus elleni 2x kell beadni szájon át (2x 18000 ft) 6 hónapos korig meg kell kapnia a két dózist, utána már nem lehet. Ezt mi kihagyjuk!
Meningococcus elleni: 3, 6 és 18 hónaposan fogja kapni (kb. 2-3000 ft)
A többi még nem aktuális de majd írom azokat is.

Kép
eper74

Pneumococcus elleni: Prevenar
Rotavírus elleni: Rotavix
Meningococcus elleni: Meningitec

Kép
eper74

lovaszkata!
kicsit megnyugodtam cici-ügyben...
tegnap volt itt a védőnő, és mondta, hogy aztán jól is néznénk, ki, ha amíg cicizik, mindig feszülne a cici meg mindig érezném, hogy tele van... szóval azt mondta, ez természetes...
az pedig, hogy 3 perc alatt végez... a védőnőm szerint ne is várjak tőle mást, hiszen 3hetesen is végzett 5 perc alatt... szóval ne erőltessem...
megnézte, ahogy eszik, mondta, hogy ez egy cseppet sem éhes, éppen jóllakott, elégedett baba... :)
viszont azt mondta, hogy látszik a cicimen, hogy rosszul szívja és azért fáj :( de sajnos ezzel nem nagyon tudok mit csinálni... szerinte kicsi (2-3-4hetes) babáknál szokott ilyen lenni, és ezt lényegében kinövik... hát nekünk nem sikerült :?

mazsan!
Áronnak is volt ilyen kiütése. vastagon piros volt a pofija és mint a finom smirgli!
lassan eltűnt, csak nagyon száraz maradt utána a bőre. most még ezzel szenvedünk, hogy ezt kinőjük... de alakul :)

a hasfájásunk meg nagyon hasonló a tietekhez.
de már csak 20 nap, és esszük az első almát!!!
vágom a centit ;)

zsani!
gyümölcsléről nálunk nem volt szó, de az én gyerekorvosom is szolgalmazza a hozzátáplálást 3 hós kortól. (alma, répa, krumpli)
főként, hogy hasfájósak vagyunk. azt mondta, hogy az fogja megoldani :)

orsi!
nagyon örülök nektek!!!

brumika!
én 1x borogattam be, amikor az átmelegedett, levettem és ennyi. nincs semmi jelentősége, csak a helyi fájdalomcsillapítás az első pár órában.
ragtapasz?
nekünk nem is volt. vattát odanyomta az orvos, bele csavarták a fiamat a pelusba, és úgy vettem fel. mire megkaptam a kiskönyvét, már nem is vérzett.

egyébként sztem simán viheted sétálni, de vmi lázcsillapítót adj neki (akár mérés nélkül is, nekünk a doki a benuron szirupot javasolta)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Brumika: ragtapaszt leveheted, mi sem kaptunk és szerintem sétálni is mehetsz vele, én nem borogattam, nem dagadt be neki, de a doki azt mondta, hogy langyos vizes pelussal

Julcsi: már akartam kérdezni, hol vetted a hordozót? Én is szeretnék, mert remélem lassan már csak vége a vírusos időnek és lehet kicsit jobban is kimozdulni.
Nálunk a cicizéssel más baj van, nekem nem fáj, de Barni meg nem tarja a vákumot, így nem szív ki mindent, így nem termelődik annyi...stb

Lovászkata: a Beba Sensitive ugyanannyiba kerül mint a másik, vagyis azt hiszem nem volt számottevő különbsége a Humanához képest. Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem 2215Ft volt 1 doboz, remélem jól emlékszem.
Egyébként én is próbáltam a Soft cup-ot, meg a gyógyszeres fecskendőt is és én is állandóan bénáztam vele, többnyire a nyakába kötött ki a cucc, vagy ami bement, az azért jött ki mert gyorsan nyelte, vagy levegősen és bukott. Szóval nem vagy béna, vagy akkor mindketten azok vagyunk. Nekem még Medelás adagolókanalat mutattak, de azt nem tudtam szerezni. Viszont olvastam, hogy a medelának van egy új cumisüvege szopizós babáknak. Esetleg nézd meg azt.

Dobtam fel új képeket a gmail-re. Mennem kell a kisfőnök felébredt.

cicóka

cicóka!
itt a b.neten kértem Gremesétől.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Huuu irtatok am. :lol:

Nagyon koszonom, hogy leirtatok a tapasztalatokat a kiutessel kapcsolatban es a hozzataplalasrol is mar tobbet tudok. :) Nem aggodom a pottyok miatt, majd elmulik. Kenegetem babakremmel ha csunya. Es mostmar ha kimegyunk levegozni, akkor is bekenem az arcocskajat.

A hozzataplalassal meg varok. Igazatok van, amig van tejcsi addig az a legjobb neki. Meglatjuk, meddig gyozom etetni csak tejcsivel. :)

moncsi: cukik a gyerekek! :lol: Es nagyon tetszik a torta!
Ugyes vagy! :lol:

brumika:orulok hogy csak vaklarma volt a hanyas es jol vagytok! :lol:

eper: koszonom az oltasokat! :) Az infacolt meg nem probaltam, de lehet az lesz...

julcsi: orulok, hogy minden rendben a tejcsivel! :) Azt hiszem nemcsak a hasfajasunk hasonlo, hanem az etkezesi szokasaink is. :lol: Panka 4-6 percig szopizik...:) Talan ez is lehet a hasfajas oka. Nagyon moho a kislanyom. :lol:

Orsi: hogy vagytok? Hogy megy a szopizas Boginak?

menion: merre jarsz?

En nagyon boldog vagyok ma. :D Voltunk ma a dokinknal a ket honapos vizsgalaton es szepen fejlodik Panka. Tudjatok aggodtam, hogy keveset eszik, nem eszik, eleg-e a tejcsi stb. Kiderult, hogy szepen eszik es meg a tejcsi eleg neki. :lol: Ma 5460g es 59cm a picikem. (3363g-mal szuletett es 50.5cm-rel) :)

Szep estet mindenkinek! En meg megyek ebedelni. :wink:

mazsan
Szeged

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?