A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010. decemberi babavárók

cicóka
vákum dologra reagálva: ahogy leírtad én abból azt vélem hogy szopi közben máshogy képzi a vákumot a pici, ezért van hogy leesik a mellről, nem tudja erősen fenntartani a vákumot csak rövid ideig. a hasfájása abból is adódhat hogy csak előtejet kap, de ti tápszert kaptok így valószínű hogy kiszopizza az összes tejcsit.
és nem is fáj a szoptatás,annak ellenére hogy befelé fordul a kis ajka?
ez avákum dolog általában össze füghet a cumisüveggel, hogy ott teljesen máshogy kell képezni a vákumot mint szopi közben és ez marad bennük, hisz a cumisüveg hatására ellustulnak, és úgy is tudják ha nyöszörögenk akkor megkapom a cici után a cumisüvegből a tápit, így miért kelljen dolgozni, refkósak ezek a babák!:)
A napirend nagyon változó a babáknál, nagyon sokára szokott kialakulni, de mindig lehet olyan dolog ami miatt változás áll be, a babák többségére ilyen téren az állandóság nem jellemző.

esetleg próbáld meg az olyan fajta szoptatási testhelyzetet, hogy szinte te négykézláb helyzetben vagy és te hajolsz rá a babádra, hogy szinte a mell beleesen a szájába, hátha így a bimbód mélyebbre jut a szájába, és jobb lesz a vákumképzés is. hátha ez segít :roll:
sajnos ez a vákumképződés belejátszhat a tejtermelődés mennyiségébe. :(

kitartást, gondolok rátok.

az anyatejet sokkal könyebben és hamarabb emésztik meg a babák, ezért lehet hamarabb kér cicit, mint tápszer után hisz a tápi teljesen máshogy kell emészteni, ez megtölti őket egy jó kis. időre.
fantacska
Debrecen

cicóka
az éjszakai ébredés teljesen természetes a piciknél, több oka is lehet, pl: éáhség, létszám ellenőrzés. élatlában 2 éves korra érik meg meg a babák agya, hogy teljesen átaludja az éjszakát, szóval ne aggódj ha fennt vaygtok többször! esetleg próbálj napközben pihenni, ha van rá mód!
fantacska
Debrecen

Kata
azt sajnos nem lehet tudni hogy mikor ér el egy baba a középső tejhez, nem lehet tudni hogy mennyi az előtej, ez midenkinél változó. az lehet hogy Bazsi egyre kevesebb idő alatt eszi meg a mennyiségeket.
a vákum:szopi közben máshogy képzi a vákumot a pici, ezért van hogy leesik a mellről,sokszor megszkítja a szopit nem tudja erősen fenntartani a vákumot csak rövid ideig. a hasfájása abból is adódhat hogy csak előtejet kapja meg, és nem jut el a hátsó tejhez.
a vákum dolog általában össze függhet a cumisüveggel, cumisval hogy ott teljesen máshogy kell képezni a vákumot mint szopi közben és ez marad bennük, hisz a cumisüveg hatására ellustulnak, és úgy is tudják ha nyöszörögenk akkor megkapom a cici után a cumisüveget így miért kelljen dolgozni.
neked is ajánlom hogy próbáéd váltogatni a melledet szopi közen akár többször is, ha valamelyiket nem akarja elfogadni, akár többször is. még esetleg méás fajta szoptatási testhelyzetet lehetne megpróbálni, hogy a bimbód mélyebbre jusson be Bazsi szájába, hátha így nem engedi el olyan sokszor. akár egy négykézláb tethelyzetben, vagy ehhez hasonlóan, te hajolsz rá Bazsira, hogy a cic szinte essen bele a szájába. Vagy esetleg a lovagló tartásban , ez pedig azt takarja hogy a combodra ülteted a picit és így szembe lesz a mellel, a kis hátát érdemes megtámasztani, az egyik kezeddel pedig megtartod az állát, így is segítve a mellre tapadást.
remélem valami segít! esetleg ha éjszaka olyn sokszor szopizik és úgy gondolod nem szívta ki a melledet akkor érdemes azt visszaadni amivel befejezet, a hátsó tej mioatt. honnan tudod hogy nemcsak az elejét szívja: több ideig ritmikusan szív és nyel, nem csak komfort szopi van , de ez is lehet közben, pici apró mozdulatokv égez az állával ezzel pihenve és indítva a tejleadó reflexet. szopi után elalszik a mellen, tejcseppes a szája szopi után. te érzed a tejleadó reflexet, melled felpuhul szopi után.....
minden jót, kitartást! :)
fantacska
Debrecen

youlcsi
általában a nőknek nem egyforma a két mellük, az meg hogy hegyes annak hátterében az is állhat hogy nem kapja be elég mélyen a bimbódat a pici,nem ott képzi a vákumot mint rendes esetben lehet ezért érzed a fájdalmat is. általában a szoptatás elején lehet egy kis kellemetlenség az első pár korty után de ez megszűnik, ha jól van mellen.
így nehéz a vágásokra mit mondani, de ha szopi előtt nem volt ilyen akkor ez is a szoptatással függhet össze, az midenképpen jó hogy nem sebes. Volt olyan ismerősőm akinek még terhesség során változott meg a bimbója, de nem volt gond vele szopizáskor.
ha a melledben csomó van , akkor általában ababák tudják legjobban ezt megszüntetni és érdemes más testhelyzetben szoptatni, az álla legyen a csomó fele, ha pl. a mell külső részén van a csomó akkor hónalj tartásban ajánlatos szoptatni...
érdemes ilyen esetben jól kiűríteni a mellet, hogy ne pangjon a tej. néha szükség lehet fejésre is.
próbáld meg szopi előtt melegg vízzel megmosni a melled, hogy jobban elinduljon a tejcsi, ha valahol piros a melled akkor oda tehetsz nyugodtan hideg borogatást, vagy ha nagyon be durran akkor jól esik egy kis hideg. a masszírozással egy kicsit óvatosan, nehogy összetörd a melled, akár meleg zuhany alatt jobb lehet a mellmaszírozás.
de tudom hogy nem kellemes , és nem egyszerű
Jobbulást neked!
esetleg a szoptatási technika összefügghet azzal hogy csomó van a melledben, hogy nem tud rendesen a tejcsi ürülni
:roll:
még esetleg más fajta szoptatási testhelyzetet lehetne megpróbálni, hogy a bimbód mélyebbre jusson be a pici szájába. akár egy négykézláb tethelyzetben, vagy ehhez hasonlóan, te hajolsz rá babádra hogy a cici szinte essen bele a szájába. Vagy esetleg a lovagló tartásban , ez pedig azt takarja hogy a combodra ülteted a picit és így szembe lesz a mellel, a kis hátát érdemes megtámasztani, az egyik kezeddel pedig megtartod az állát, így is segítve a mellre tapadást.

remélem javul a helyzet nálatok!
minden jót!
fantacska
Debrecen

Menion
a nyelvkiöltő reflexük van a babáknak 6 hónapos korig, ezt úgy kell érteni hogy ha valamit beteszünk a szájukba akkor azt a nyelvével kiforgatja, ezét sincs értelme a korai hozzástáplálásnak, nem érnek meg még rá, de ez hogy mikorra tűnik el ez változhat, de általában fél éves kor után.
a babákra jellemző hogy nyújtogatják a nyelvüket formálják a kis szájukat, ez egyfajta kifejezés mód a számukra, hisz mi fellnőttek is beszlünk hozzájuk beszéd során és ezt akár utánozzák a maguk módján, de ezzel nincs gond!
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Ugy latom ma kicsit pangas van. :)

lovaszkata: csodallak, hogy birod meg ezt...orankent szopizik ejjel? :shock: Gyakorlatilag semmit nem alszotok. :( Gondolok ratok! Kitartas!

annus: koszonom, hogy befogadtatok... :)

cedis: Huuha...tenyleg jobb ha latja orvos is!

menion: mi is kinottuk a ruhakat...amire az van irva 0-3 honapos korig. :roll: Ennel hulyebb meretezes nem is lehetne...:) A hajacskan jot mosolyogtam. :lol: Nyugodtan vagjal par szal hajat, eszre sem lehet majd venni... :lol: Pankinak is kikopott a haja hatul jo nagy foltban pedig o mindig hason alszik. :roll: Kormocsket is elraktal? Ez nagyon edes. :lol:

Mi jol vagyunk. Panka kicsit megkuzdott ma a kakilassal... :roll: Neha olyan mintha folyadekhianya lenne. :?: Pedig nagyon odafigyelek en is a folyadekpotlasra. Mondjuk hihetetlen szaraz itt a levego, hiaba parasitunk. :( Ez is lehet problema? Amugy nagyon jokedvu, sokat mosolyog es ujabban (na jo eddig 2x :oops: ) hangosan felkacag. :lol: Ami meg furcsa nekunk, hogy tobbet alszik mostanaban mint az elejen. Nappal korabban tobbet volt ebren. Most hatalmasakat szundit napkozben is.

Puszi

Lilypie Second Birthday tickers
mazsan
Szeged

Sziasztok!

Cicóka: Nekünk sincs pontos napirendünk, ami fix, hogy este 7-8 között van fürdetés utána szopizik és elalszik, reggel 7-8 között kelünk. Éjszaka először 1 óra körül kelünk utána változó, pár napja 3 óra után szinte mi is óránként kelünk, ez eléggé aggaszt, ilyenkor csak az egyik ciciből eszik és úgy tűnik, hogy nem is éhes csak azt szeretné, hogy velem legyen. Napközben 3-4 óránként eszik, közte "beszélget", mosolyog, kurjantgat vagy alszik.

menion: Én szinte folyamatosan beszélgetek vagy énekelek, mondókázok a Rékával amikor ébren van. Nekem ez természetes.

bei: A levolacot úgy tudom folyamatosan kell adni.

Julcsi: Az én mellem megint sebes de most nem annyira vészes. Láttam, hogy Fantacska sok tanácsot adott. Nekem attól lesz sebes vagy fájdalmas ha nem jó pozícióban szopizik, ez azt jelenti, hogy ha nem fordítom magam felé a testét csak a fejével fordul felém. Ha figyelek erre akkor nincs baj.
Nálad nem lehet ez a probléma?

Ti mivel kenitek a tejkiütést? Reggelre Rékán is kijött egypár.

Tegnap voltunk vidéken a párom szüleinél, nagyon jól éreztük magunkat. Réka mindenkit levett a lábáról :D

Kép
eper74

Sziasztok!
Mazsan: 4:30????
Nálatok hány óra van olyankor?
Tökre meglepődtem.

Jaja de jó.Ez a nyelv nyujtogatós dolog.Azt hittem csak az én lányom csinálja.Nem tudok róla mosolygós képet csinálni mert állandóan kint a nyelve.

MA VAGYUNK 3 HÓNAPOSAK!
Szoknyában van a drága!Olyan tündéri.És még illegeti magát benne.
Imádom!

Menion!
Még mindig van két kutya!!!!!Most is vásárba van a Zsolti velük.Ezzel telik minden vasárnapunk.Ma meg még vendégek is jönnek.

Ti hogy álltok?Lecsengett már a dömping?

Nálunk a szopival nincs gond szerencsére.
Szépen tartja a buksiját is.
Már a Domi hangja hallatán elkezd mosolyogni.De hangosan még nem kacag.
Mi is kezdjük kinövögetni már a 62.es rucikat.
Megyek rakok én is friss képet.

hadedit82

Sziasztok!
Brumika: én nem csinálok már ügyet a látogatókból. Most volt nálunk egy kis stop a műtét miatt, senki nem jött, h minél kisebb legyen az esélye akár csak egy enyhe náthának is, mert akkor nem lehet altatni. Hozzánk már régóta jöhet bárki. 3 hónapos koruktól meg egyéként is termel a szervezetük immunoglobulinokat, lassan alakul az immunrendszerük.

Blúmi: jó, hogy visszatértél közénk, írj sokat, mert le vagy maradva! ;)

Bogi: kitartás a következő 2 hétre, nem lehet egyszerű 2 gyerkőccel. Le a kalappal előtted!

Bei: remélem megoldódik a szorulás gondotok, ez elég durva lehet. Szegény kis Réka, szinte látom magam előtt, ahogy belevörösödik az erőlködésbe..

Annus: de jó, hogy Niki megúszta a fosós-hányóst! Szuper kiscsaj!

Cedis: a pelus alatti részen is kiütéses? Nálunk is volt ilyen, mindenhol kiütés, csak a pelus alatt nem. Mosószert váltottam, kenegettem és elmúlt. Nem értem, mert születésétől fogva ugyanazt a mosószert használtam, 2 hónapos koráig semmi gond nem volt, utána meg kiütötte… De a doki a biztos, inkább, mint a kísérletezés.

Nálunk zajlik az élet. Kértünk a biztosítótól sürgősségi kárszakértést, mert Bogival nem annyira kellemes itt lent a kihúzott kanapén együtt aludni. (Csak lent van áram, itt is csak részlegesen)
A férjem bejelentette a tüzet, erre azt mondták a biztosítónál, h nem bejelentés köteles, mert nem terjedt át a tűz másra. Erre a férjem megkérdezte, h hagyni kellett volna leégni a házat, akkor kijönnek megnézni és fizetnek is? Na erre legalább kiküldi a kárszakértőt, aztán meglátjuk. A kár a villanyszerelő szerint 200 ezer Ft körül van, ugyanis az összes vezetéket át kell húzni, mert az első 1 méter mindegyiknél elégett. Hurrá.

Tegnap voltunk kontrollon, nem a kórházban, hanem egy orvosi kp-ban, ahol a dokink rendel. 8 ezerért megmondta, h lehet hétfőn varratot szedni. Az ember esze megáll. Persze ha Bogiról van szó, semmi nem számít, de azért majdnem leültem. Megnézte egy plasztikai sebész is a száját, megdicsérte a dokinkat, h igazán szép lett. Azt mondták jó a bőre is, szépen fog gyógyulni.
Holnap varratszedés, altatásban. (Én azt hittem, h csak bódítják) Este mondják meg megint, h mikorra menjünk, mikor ehet utoljára, mert persze megint éhgyomorra megyünk. Utána 4 órás megfigyelés, először megint csak teázhat, aztán cici, és ha jól megy, akkor jöhetünk haza. Szerintem rámegy az egész nap. A könyökvédő meg marad még 1 hétig!!! Úúúúgy sajnálom szegényt, annyira zavarja. Éjszaka óránként ébred, mert szopná az ujját, és csak nyöszörög. Cumizni nem cumizhat, így tegnap a hasadékos cumi végét adtuk a szájába, az csak egy lágy gumi, azt szívta, így kicsit megnyugodott.
Na, megyek képeket nézegetni, holnap én is teszek fel újat a varratszedés után.

Kép
orsolymors

sziasztok!
sajnos 2 napig nem volt netünk... közben pedig megint totál begyulladt a cicim. tegnap egyik pillanatról a másikra tök vörös lett, hozzáérni is alig tudok... és még lázam is volt mellé.
fejek, mint a bajnokok, de a pici nem nagyon akarja szívni, pedig erőltetem.

eper!
én már nem tudom Áron testét is magam felé fordítani szopizás közben. ő már nagylegénynek képzeli magát, és sokszor örülök, ha a fejét nem kezdi el forgatni a cicivel a szájában... mert hogy szopi közben mindig van valami érdekes, amit tuti meg kellene nézni.
szóval még ha magam felé fordítom is, kb 1 perc és máris eltekergőzik neki kényelmes testhelyzetbe :)

fantácska!
köszi amit írtál.
igazából ha nem bölcsőtartásban van, akkor valóban jobban kiszívja a cicit, de nem tudja olyan szépen bekapni a bimbót... szóval akkor jobban ürül, viszont jobban rámegy maga a bimbó.
ördögi kör :?

brumika!
hozzánk már a legelső napokban jöttek látogatók, és amint lehetett sétálni, mi is mentünk rokonokhoz, mindenfelé.
annyi, h ha vki beteg, nem jöhet, illetve itthon szájmaszk-használat van (pl mamáéknál is mama szájmaszkban van, ha beteg, de attól még megyünk)

orsi!
megy a drukk a varratszedéshez is ;)
megnéztem a fotókat, tényleg nagyon szép lett a leányzó :) (na, mondjuk előtte is az volt :D)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok :!:

Mazsan, Fantacska nektek meg logok egy koszontessel,udv a forumon, lattam mikor csatlakoztatok, nem gondoltam volna, hogy meg noni fog a forum letszama :D

Mazsan 5 eve, hogy kinnt elek Olaszban, parom olasz. A kismamasag eleg jol telt, de mindent a nogyogyaszomnak koszonhetek, amugy ilyen hogy vedono nalunk nincs...senki sem koveti a terhesseget, osszesen 3 ultrahang van es mehetsz a korhazba szulni. Amugy az en nogyogyaszom meg mindig nem fogad el penzt...Noel szuletese utan sem penzt adtunk, hanem ajandekcsomagot.

Brumika nalunk joves-menes volt eddig , meg mi is megyunk Noellel bevasarlokozpontba is, igaz delidoben mikor a leheto legkevesebb ember talalhato.

Rakok fel kepeket Noel elso farsangjarol :) ... tul bonyolult jelmezbe nem akartam beleeroltetni igy lett a mi kis szolocskenk :wink:

Bei, Cicoka en is vettem tapszert porban is...de kiszamoltam hogy por+asvanyviz (az a fajta viz amit mi iszunk) szinte annyiba kerul mintha keszen veszem a tejcsit...igy nem kell szorakoznom vele, na meg ha megyunk valamerre nagyon egyszeru vinni magammal.

Nagyon figyelmesnek kell amugy lenni, en egy reklam nelkuli tejcsit adok Noel NIPIOL € 1.24 PLASMON € 3.70 -be kerul...a gyarto ceg cime ugyanaz es a tapertekben is minimalis kulonbseg van. Plasmon 2 euroval dragabb csak mert mindenki ismeri. Noel naponta kb. 1 litert = 2 dobozt eszik (miòta nem kel fel egyaltalan ejszaka) ...szoval naponta kb. 4 eu-val koltok kevesebbet. Nyilvan ha a minosegben lenne kulonbseg , a dragabbat vennem, mint minden anya en is a legjobbat szeretem adni kis babomnak.

Tovabbi szep napot mindenkinek :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu

Sziasztok!

Holnap reggel 8-kor lesz varratszedés, fél 8-ra ott kell lennünk. 5-kor ehet utoljára, 6-kor indulunk.
Szorítsatok!

Puszi

Kép
orsolymors

Sziasztok!

hadedit: :D Nem szoktam ejjel irogatni. 8 ora az eltolodas. Amikor nalatok este 8 van nalam meg csak 12 ora.
Boldog 3. honapfordulot! :lol:
Nagyon szepek a gyerkoceid!

A nyelvnyujtogatas detto...:D Mosolygos kep...aaaaaa nehez ugy nalunk is. Panka meglatja a fenykepezot es elkomolyodik, vagy merges fejet vag.

orsi: a biztositos sztorin kiakadtam...nem terjedt at masra a tuz...hihetetlen. :? Igy is hatalmas a karotok...:(
Es mar 8000-ert raneztek Bogira...ejha. Holnap drukkolok nektek!

julcsi: sajnalom a mellgyulladast! :(

nenu: akkor ott sem viszik tulzasba a kismamak ellenorzeset. :) Azt hiszem Magyarorszagon nagyon nagy figyelmet kapnak a kismamak. :) Itt sincs sok nyaggatas. 2 uh van csak. (+1 a 40. het utan, amit mi igenybe is vettunk :) ) Ami legaggasztobb volt szamomra, hogy huvelyi vizsgalat sem volt a 38. hetig. :shock: Ja es a korhazbol 24 oran belul kiengedtek. :roll: Delutan 5-kor bementunk szulni es masnap delutan 5-kor elhagytuk a korhazat. :) Nincs sajat orvos. Penzt adni pedig sertes. De eddig lekopogom nem volt semmi gondunk az ellatassal. :D
Volt kint segitseged a szules utan?

eper: en a tejpottyoket nem kenem rendszeresen, mert van hogy kijon par potty, ami szepen el is mulik magatol es nem lesz szaraz, erdes a felulete a bornek. Nem akarom tulzasba vinni a kenegetest. Ha csunyabban kijonnek, akkor nekunk popsikenocs is bevalt, meg siman kiprobaltam a johnson babaknak valo kremet. Amikor kivisszuk a levegore be szoktam kenni az arcocskajat.

mazsan
Szeged

Sziasztok lányok! CSak gyorsan beugrottam, mindenkit nem is tudtam végigolvasni.

Cicóka! 4 óránként eszik napközben. este 7-8 körül eszi utoljára és reggel 4-5 körül kel. Réka alig alszik napközbe. max 2 órát összesen,de ha aludna nem ébreszteném fel, hogy egyen. Felébred ha éhes. :)

maszan. Nagyon helyesek vagytok s Panka nagyon gyönyörű kislány. :D Panka hogy ott született megkapta autómatikusan az Állampolgárságot?

fantácska!és mindenki: Köszi az infót. Adni fogom neki minden nap. Végül is Kedd óta adom neki minden nap.

Lányok ma volt az utolsó, hoyg Rékának ezt a tápszert adtam. Képzeljétek most este is nagyon erőlködött, de nagyon-nagyon. és nem jött kaka. aztán megint erőlködött és nagy nehezen egy kis bogyó és félig kinn a fenekéből a kaki én segítettem lepiszkálni a lázmérővel, de én még ilyet nem láttam, száraz volt a kaki. Hiába adom neki a laevolacot és ma megivott 150 mili teát is. Most attól félek, hogy nehogy dugó képződjön és akkor nem tud kijönni a higabb kakai se. :cry: Éjjel fel fogom ébreszteni és újra BEBA tápot adok neki, az igaz, hogy bukni fog, de legalább nem lesz ennyire száraz a kaki.

Kép
bei

Csak az bosszant, hoyg ezt a doktornő tudta, hogy ez a tápszer mégjobban elvonja a vizet a belekből és még is felitra. :(

Kép
bei

ORSI! SZORÍTOK!!!!! :)
bei

lovászkata
akkor ti hosszra dolgoztok mi meg súlyra :lol: szép hosszú fiacskád van ha a 62-es kicsi... :D jó lesz ha holnap már tudod mérni!

annus
nekem annyira behúzza a nyakát hogy nem tudom hintőporozni...multkor elképesztő volt hogy egy csomó port szórtam már be és az ujjammal próbáltam jó mélyre besimizni erre pár perc múlva nézzük hát egy foltban úgy összetapadt a kis bőre hogy nem érte hintőpor...de érdemes birkózni vele mert azóta rendben van!

cedis
sajnálom a kiütéseket

mazsan
hát igen eltettem körmikét is...lehet hogy majd kiröhög ha nagy lesz de nem bánom
a 0-3 méret az a 62-es nem?mert az 56-os a 0-0 méret azt tudom :roll: elég hülye méretezés valóban...minek variálnak ha már vannak számozások egységesebb lenne de mindegy
ha többet alszik csak örülj és használjátok ki pihenj te is vagy csináld amire nem szokott időd lenni mert nem lesz ez így soká

hadedit
dömping már nincs :D sajnálom hogy ilyen nehezen megy a kutyaeladás...már egész nagyok lehetnek

orsolymors
200ezer :shock: biztos hogy mindent ki kell cserélni?
szegény kis manócska hogy megszenved!de nemsokára vége erre gondolj és hogy ő nem is fog rá emlékezni
holnapra drukkolok!!!

Kép
menion
Budapest

bei
irass nutrilon nevű tápot nutriton van a dobozra írva a nutrilon alá és 135g van benne és picike kanállal kell a tejhez vagy táphoz adni hidd el nagyon szuper! nekünk nagyon bevált és nem lett szorulása és bukni se tudott utána...
rá van írva hogy nem egyedüli tápszerként alkalmazható vagyis csak sűríti a kaját....
én ha beleteszem a tejbe pár perc múlva már láthatóan sűrűbb de még ki tudja szívni a cumisból aztán a pocakjában még tovább sűrűsödik úgyhogy nem tud bukni....
nem tudom miért nem írják én nekem is úgy kellett kérnem a dokitól magától nem tudta csak azt a sz@r HA tápot

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést! Soha rosszabbul! :D
Tesóm itt van velem és ma is itt alszik még! (Mondtam én hogy nekem angyal tesó jutott! :) )
Most épp ő fürdeti Csanit és majd utána altatja én meg Szaszázom közben! :)
Ma még a nagy játszóra is kijutottunk! :)
Aztán majd meglátjuk hogyan tovább, de azt mondta amíg tud itt lesz! Amikor meg menni kell innen megy melózni! De ez máskor is így van! Ati sem ül itthon velem! :) Csak az este gáz.
Csani rengetegszer kel éjjel és sír nagyon, jön az utolsó 4 rágó, nagyon be van durranva neki! Úgy sajnálom szegénykémet! De ilyenkor szüksége van rám, és ha a kicsi is ébren van.... na mindegy! Most itt a tesóm és az a fontos!

Bei én se adnám, remélem megoldódik!+++++++++++

Orsi veled vagyunk holnap gondolatban és persze Bogival! +++++++++++++ Ügyesek lesztek!

mazsan nagyon durva ami ott kinn van , csak ennyi vizsgálat?
És 24 óra múlva kinn??? Ráadásul úgy tudom hogy az anyukáknak csak 12 hét jár a babával, utána nem kötelesek őket visszavenni a melóhelyre... döbbenet.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Orsi nagyon szorítok nektek és sajnálom nagyon, hogy ilyen plusz nehézségek vannak a lakásban is, kívánok minden téren jó fordulatokat!!! Eredményes holnapot!!! Kis hősünknek még egy pici kitartást!!!!

Bei, úgy sajnálom a picidet!!!

Nem tudjátok hogy a 3-6 kg-os pelus után mi a következő méret? Még jó ez, de lassan kinövi a babám, és utána én mindenütt 4-9 kg-os méretet láttam, de az oltári nagy, nem??

Rájöttem mitől parázok én a látogatóktól. Azért mert a kicsim elejétől fogva sajnos tápszeres, így attól félek, ez nem ad elég védelmet neki, nem úgy mint az anyatej. Ha szoptathattam volna, nem biztos hogy így parázok, de lehet, hogy ez is alaptalan és csak az én fejemben van ez. Lehet, hogy mégis kellett volna tejet hordanom a gyűjtőből :oops: ? Még most sem lenne késő? :roll:
Fantácska, te mit gondolsz?
Továbbra is nagyon köszönjük nagyon hasznos tanácsaidat, áldásos segítő tevékenységedet!!

Menion, jó, hogy sűrűbben jössz, mi nappal is szívesen látunk itt!!! :lol: :lol: :wink:

Kép
brumika
Budapest

mazsan
jaj nagyon cuki a mérges kép!!!tiszta apja lánya ez a manó...és mindjárt kinövi a kádat :D

brumi
nagyon szép pofija van a te babádnak is!és nem értem miért nem hagyod magad fotózni mert szép vagy te is! amúgy apuról nem teszel fel képet?olyan karakteres a gyerek arca hogy kíváncsi lennék kire hasonlít jobban

minden képet megnéztem mindenki csodaszéééép :D

Kép
menion
Budapest

brumika
nem késő még a tejcsit most se kiváltani!de azt tudnod kell hogy a gyüjtőből való tejcsi immunanyagának kb.2/3-a elvész a pasztőrizálás miatt...
én most hetente 2x hozok tejcsit de nem tudnak sokat adni 2x vagy 3x 350ml(az egy üveg) attól függően hogy mennyi van és hány babának kell...
szóval nem sok :(
multkor épp hallottam ahogy számolnak és 21üveg érkezett aztán mikor bementem megszámolta a kartonokat hánynak kell és pont 7 volt így jutott 3 üveg mindenkinek...
és milyen zsíros :shock: elképesztő! azt hittem ezzel már gondunk lesz mert az én kisbabám eddig hófehér vízszerű tejcsivel találkozott mert az enyém is és a tejadónké is olyan volt...na de ez is tetszett a kis pocakjának :D

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

bei: nagyon sajnalom a kis Rekat! :( Szegenykem nagyon szenvedhet a kakival. A doktorno tenyleg tudhatta volna... :evil: Remelem mielobb megoldodik!
Koszonjuk a dicsiket! :)
Panka csak kanadai allampolgar egyelore. Kervenyeznunk kell a magyart es akkor lesz kettos allampolgar.

menion: irtad ezt a meretezest, tenyleg igy lehet valahogy. Az otthoni jeloles jobban tetszik. :D Nem hiszed el, de azt a kadat ujszulottkortol kezdve a tipegoknek is ajanljak. :roll:
Koszi a dicseretet! Tenyleg apukajara hasonlit Panka. :)
A Te kis manodnak pedig gyonyoru szoke haja van...:D Nagyon ritka, hogy ilyen szoke egy csecsemo. Nagyon cuki, tetszik nekem. :)

bogi: tenyleg milyen angyal tesod van! :D Szuper, hogy igy segit.
Nagyon gaz volt, mert 4 honapos (18 hetes) terhes voltam, amikor erkeztunk es kb 24 hetesen kerultem orvoshoz eloszor, aki elkuldott a 2. gen uh-ra akkor. :shock: Addig tiszta ideg voltam. Es az volt elso es az utolso uh is. :shock: Mehszajvizsgalat nem volt csak, ahogy irtam a 38.heten. (elotte vetelesem is volt meg otthon Mo-on) Hat volt miert izgulni vegig. A vegefele volt, hogy hetente szivhangot, sulyt es vernyomast mertek. Aztan Panka nem erkezett meg, a 40. het is eltelt. Ekkor csinaltak uh-t. A szules elotti napon. :lol: Es 41 hetesen megerkezett szerencsere kulonben meginditottak volna 2 nap mulva. :D
Nagyon keveset vannak az anyak itt a babokkal, de nem tudom pontosan mennyit. Az a gaz, hogy eselyuk nincs arra hogy szoptassak a babat feleves koraig... :roll:
En nem dolgozom itt, igy Pankaval lehetek sokaig szerencsere. :D

mazsan
Szeged

Orsi mennek a drukkok!!!

mazsan
Szeged

Brumika
a tejet soha nem késő hozni a gyűjtőből, vagy esetleg ismerős anyukától aki szoptat, és bőven van teje. az biztos hogy pasztörizálják, de így is marad benne hasznos dolog a babának, van ami az alkotók közül elvész van ami megmarad. csak sajnos a gyűjtőben azt nézik ki mennyi idős és a legkisebbek kapják a nagyobb mennyiséget, de akkor is van legalább valamennyi.
a gyerekeknek 3 hónapig nincs saját immunrendszerük, az anyatejesek a mamától kapják addig a védettséget, a tápszerbe próbálják a vitaminokat beletenni, de ezt nem lehet tudni mire elég...
:!:
én úgy gondolom ne görcsölj ezen a látogató dolgon.
vegyél otthonra fertőtlenítő kéz mosót, aki pedig beteg vagy köhög ne menjen hozzátok.
A picik így is úgy is találkoznak bacikkal, de megtanulnak ellene védekezni.
meg nem kell hogy annyira babusgassák a picit a látogatók,megnézik, és lehet beszélgetni.
ne aggódj, esetleg ha te nyugodtabb lennél akkor várj még egy kicsit!
fantacska
Debrecen

Eper, youlcsi
a sebes mellbimbóra jó szokott lenni a sima éanolin, persze csak akkor ha nem vagytok allergiások a gyapjúra!
vagy egyszerűen az anyatej is kifejti jótékony hatását a bimbóra.

minden jót!
fantacska
Debrecen

Sziasztok!

Orsi: Gondoltam rátok! Várom a jó híreket!

Brumika: Én csak a Pampers-ről tudok nyilatkozni. 5 kiló felett teljesen jó a 3-as méret (4-9 kg), nem nagy.

Julcsi: Ez nagyon rosszul hangzik, akkor ez nem csak mellbimbó probléma. Mitől gyullad be már másodszor a melled? Annyira sajnállak, biztos nagyon fáj.

Réka 5540 gramm, és ma éjjel csak kétszer keltünk :D

Kép
eper74

brumika Szabina 5,66 kg volt amikor elkezdtük neki a 4-9kg- es pamperst hordani, mert féltem a másik kicsi lesz mire elfogyna. Egyáltalán nem nagy! Nyugodtan vedd!

Majd jövök később!

Orsi gondolok rátok!!!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Kedves Topiklakók!

Még ma játékba lehet szállni az Aquaworld családi belépőért! Csak egy komment kell hozzá a Babanet valamelyik cikke alatt, és Ti is esélyesek vagytok a holnapi sorsoláson!

És még mindig várjuk a Ti történeteteket! 1-2 gépelt oldal terjedelemben, wordben, szülésről, gyermekvállalásról, problémákról, gyerekekről, a szülőségről, az életről, a gyereknevelésről, a párkapcsolatról. Ide: szerkeszto kukac babanet pont hu

Ha pedig még nem csatlakoztatok a Facebook rajongói csoportunkhoz, akkor gyorsan tegyétek meg!

Fontos! A Facebook megváltoztatta a beállításokat, ezért, ha a továbbiakban is szeretnéd látni a Falon a Babanetes bejegyzéseket, akkor állítsd át a Beállításokat úgy, hogy minden ismerősöd és lájkolt oldalad látni szeretnéd. Vagy: lájkoljátok a Babanetes bejegyzéseket, netán ott is szabad kommentelni!

További szép napot:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Fantacska... először is köszi a válaszokat :D Már mindenféle pózt kipróbáltam, ezeket is amit írtál, és válltogatom a mellem is. :roll:
Balázs 3 napja nagyon hasfájós.Meg ez a meleg front.
Ja és nem akar enni.Én még ilyen babát nem láttam aki ennyire nem szereti a cicit.Már megkóstoltam a tejem is, fini édes.Nem menstruálok még, és nem eszek mást mint eddig.Mi lehet a baja vele????
Fantacska,Most itt a mérleg, szopik 60 vagy 80 grammot és utánna vidáman nézelődik, nézi a mici-mackókat a bordűrön és vigyorog. :lol: Már letakartam, de akkor néz mást,forgatja a fejét.s, ha erőszakkal felém fordítom és mellre akarom tenni akkor sír! :roll:
Nagy nehezen még esetleg szopik 20-at és ennyi, ma is összesen 90 ml-t evett a két ciciből vagy 4 féle pózban :? .Pótlást se kérte, csak egy óra mulva ette meg mikor már álmosodott.Nem nagyon eszik cumisüvegből se,nagyon kis lyukú, ahhoz is lusta.Mintha neki sok lenne a 120ml. Holott már 5900grammos baba.

Borzalmas hétvégénk volt!Norbi nagyon zizi lett, megint nem szól ha bekakil, féltékeny és hisztis. :(
Alig alszom éjjel mert akkor is sokszor eszik keveset.Ma elvitte apósom Norbikát, persze semmi t nem aludtam mert ahogy becsuktam a szemem Bazsi nyöszörgött, mert vagy kiesett a cumi vagy görcsölt a hasa :roll:
Ma kiirattam a Beba tápszert(sezitiv fajtát) mert elfogyott a fagyasztott anyatej :( Próbáltam szerezni de nem sikerült.
Remélem megissza a tápszert is :roll: mer aki ilyen passzív evés téren...sose tudni.

Kép
Kép
lovaszkata

pelus: nekünk még van 3-6-ig méretű pelus, szerencsére a Dm pelusa nagyobb így még jó :)
De a Liberoból már az 5-8kg -ig méretet vettem :D

Orsi..de pofátlan, anyagias doki :evil:

Julcsi.. szegény, sajnálom a mellgyulladást :( Hogy vagy???

Kép
Kép
lovaszkata

Sziasztok!

Írtam nektek valamit a címünkön, azt hiszem nagyon ideje volt :oops: , ne haragudjatok, hogy csak most, a véleményeteket szintén priviben vagy ott várom!!!
Szép napot!

Kép
brumika
Budapest

Brumika!

Pont most jövök onnan!Írtam is neked!!!!!
Szerintem nincs ebben semmi kivetni való :wink: Legyetek nagyon boldogok!!!

Na tettem fel képeket amúgy én is! :lol:

Kata!
Remélem h megissza a tápit Balázs!
Szerintem vmi front lehetett tegnap,Iza is nyűgös volt nagyon...

Pelus:pampers 3as mehet már,Nikin is volt már,akkor még kisebb is volt.Most kb 5,5 kiló...majd megmérem,tegnap elfelejtettem :lol: Hiába,2.baba!
Viszont megint átaludta az éjszakát!12 órát nyomott....egyem meg a drága szívét,olyan jót aludtam 8)

Mazsan!
Igen,külföldön keveset vannak otthon az anyák,de így jó ha nem dolgozol és maradhatsz!Te kapsz kinn vmi ellátást?gyedre gondolok.

Bei!
Egy tarkóig folyós kakit kívánok nektek :lol: :lol:

annus11

Na akarok még írni,de jelenésem van :lol:

annus11

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam a kis Bogi miatt, de úgy látom egyelőre semmi.

Orsi: NAGYON DRUKKOLOK!!!! Bizti minden rendben lesz, ez már nem kérdés, stramm kis csajszi a lányod :wink:
Hát, a doki 8 ezre - no comment!

Brumika: én is írtam neked, meglásd nem vagy egyedül!!! :lol: Barnimmal már alig várjuk, hogy megismerjünk benneteket :D

Bogi: jó, hogy van segítséged, ha még átmenetileg is. Nem lehet könnyű, hogy Csani is szenved a fogacskák miatt. Kívánom, hogy mielőbb bújjanak ki.

LÁnyok! Köszi, amit írtatok, arról kinek hogyan alakul a napja - ezek szerint tök normális a gyerekem. Nem tudom mi van velem, korábban annyira kemény voltam, most meg folyton agyon aggódom magam valami hülyeségen, kényszerképzeten, hogy rosszul csinálok mindent és majd elrontom a gyereket :oops: :oops:

Lovaszkata: na akkor Bazsinak és Barninak most egy rugóra jár az agya, napok óta az én fiam se eszik rendesen. Most ettől készültem ki. Tegnap reggel pl: szopizott 60 g-ot, és nem kért pótlást, másfél óra múlva is csak 50ml tápit evett, majd aludt 4 órát. EGyébként dumál, nézelődik, állandóan kézben lenne, hogy megmutassunk neki mindent, szóval nem hiszem, hogy beteg lenne. De azért kevésnek tartom, hogy órási kínok és hosszú idő alatt megeszik 100 g-ot.

Képzeljétek Barninak látszik egy kis fehér pont az ínyén jobb közép alul :roll: Anya szerint készülődik a foga. Mondtam neki, hogy az még korai, mire azt mondta, hogy kibújni még nem fog de készülődik. EGyébként folyton eszi ő is az öklét, nyáladzik...stb.
Nekem még van 2-es pelusom, még éppen jó, remélem el fog fogyni, mert Barni is 5,5 kg körül van már. Holnap lesz 3 hónapos, megyünk szurira és státuszvizsgálatra.

Futok takarítani, míg alszik kis manóm.

cicóka

Sziasztok :!:

Mazsan volt segitsegem, szules elott mar itt volt anyum. Aztan dec. 4-tol, mikor kijottunk a korhazbol anyos is megerkezett...aztan szepen lassan jott mindenki reszemrol es parom reszerolis :arrow: az elso 2 honapban nem voltunk 1 napot sem egyedul :roll:

Pelus...nekunk ma elfogy az elso csomag LIBERO 3 -as , elso nap nekem is nagynak tunt, de majd rajottem hogy mar Noel sem a pici 2,5 kg-os baba :lol:

Orsi mi is gondolunk am ratok...siess a hirekkel!

Noel keze is allandoan a szajaban van, apa mondta, hogy talan a foga :?: en rogton mondtam, hogy tul korai :roll: de mikor is kell, hogy kibujjon az elso foga :?: :wink: tapasztalt anyukak irjatok legyszi

Sziasztok

nenu

mazsan
igen a szöszkék kevesen vannak :D mindkét kórházban csak ő volt egyedül ilyen szöszike ahol voltunk...
egy tipegő hogy fér bele :shock: ezek hülyék
és az hogy még fél évet se tudnak otthon maradni a gyerekkel az meg elképesztő :shock: :shock: :shock: azt hittem azért ott vannak olyan anyagi helyzetben hogy ennyit a babájuknak tudnak biztosítani...arra nem volt lehetőség hogy maszek orvoshoz menj legalább e-1 vizsgálatra?van ott ilyen legalább?ha van akkor gondolom hogy drága de azért 2 uh összesen és a második is csak mert majdnem túlhordtad :shock:

lovászkata
de sajnálom hogy ennyit kinlódtok a kajával!

brumika
azóta is bőgök...neharagudj azért amit írtam gondolom közrejátszott a dologban a kérdésem... :oops:

Kép
menion
Budapest

Lányok, köszönöm a kedves, megható és támogató sorokat, nagyon jó érzés!! :D

Menion, dehogy haragszom, sőt, inkább köszönöm, ez adta az utolsó löketet, hogy tárjam fel a helyzetet!!! :wink: :D

Jó kis csapat vagyunk, újra és újra megerősödik ez bennem!!! :D

Akkor most Orsitól várjuk a jó híreket!!!!!!!

Kép
brumika
Budapest

Brumika :lol: :lol:

Orsit én is nagyon várom!!!

Nenu!
Iza 3,5 hósan kezdte a nyálcsorgatást,sírást,fogzás.Szakaszosan jött neki elő...de végül 11hósan jött ki az első foga!Másnak ilyenkor már 6-8 foga volt...Aztán az első 2 fog után is nagy szünet.Szeptemberben 4 foga jött ki...1 héten belül!Jelenleg 12 foga van :lol:

annus11

brumika!
igen, a 4-9 kilós méret a következő... szenvedek is vele rendesen, mert a 2-es már kicsi, a 3-asból meg kifolyik a pisi felül a derekánál... most úgy néz ki, hogy a pempörsz-pelussal száraz marad... pedig akcióba bespájzoltunk tecsós bugyit :o na, mindegy... majd belenövünk... de szerintem is giganagy az ugrás a 2 méret között...

egyébként, ha téged az nyugtat meg, hoyg nincsenek látogatók, hát ne legyenek! egyébként elég gyakori, hogy csak 3 hónapos kor után szabad a járás a babás házaknál, addig pedig csak a szűk család.
nálunk sajnos úgy alakult, hogy karácsonykor jöttek anyósékhoz vidékről rokonok... aztán meg azoknak nem lehetett mondani, hogy ne jöjjenek...
gondolhatod, mennyire kívántam őket a hátam közepére sem!
aztán meg úgy voltam vele, ha azok már itt voltak, akkor már olyan mindegy!

orsi!
:?: :?: :?:

nekem kicsit mára jobb a cicim... borogatom káposztával, na meg a törpém az éjjel kihagyott egy kaját (anya bő 6 órát tudott aludni!!! babám 20:30 után legközelebb 4:20kor kért enni :)) és éppen a defektes cici volt soron, amikor pótolta a kiesett mennyiséget... szóval jó alaposan kiszívta.
nem mondom, hogy nem fáj meg nem csomós, de lényegesen jobb, mint az elmúlt napokban volt.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Réka reggel nagyon nehezen kínok közepette sírva, leizzadva, a végén kifáradva kakilt jó keményet szinte szárazat. Azt hittem elreped a kis feneke. :( Már én is majdnem sírtam. Már tegnap este se jött ki neki, visszacsúszott. Reggel 5-kor már a régi BEBA tápszert adtam neki és 9-kor is. Utána kezdett erőlködni. Már majdnem az orvost hívtam, mert szegénykémnek megakadt és se előre se hátra nem ment. Lázmérővel piszkálgattam és pici darabokba szedegettem ki. Aztán visszacsúszott és popsikrémmel bekentem neki belül, na akkor a második próbálkozásra kijött. De úgy kiizadt és kifáradt, hogy csak bámult rám mereven. Kicsit meg is ijedtem.:( Azóta minden rendben. :) Adtam neki 20 mili baracklevet kiskanállal. Szereti. :) utána volt egy kis kaki,ami teljesen normális volt. :)

Brumika
! Réka is tápszeres az elejétől és eddig nem volt semmi baj-székrekedésen kívül, pedig már nagyon sokan meglátogatták. Volt beteg is, ő kapott száj maszkot és nem ment közel hozzá. Az anyatej viszont gondolom mindig jól jön. Nálunk sajna nincs gyüjtő.

Pelus: Réka még a Pampers 2-eset használja, de ha elfogy én is a Pampers 3-asat adom rá. Van is itthon, már felpróbálta, úgy hogy jó lesz.:) Most olyan 5,5 kiló Réka.

Kép
bei

Csajok ti már adattatok be nem kötelező oltást?
Különösen a menjugate érdekelne, hogy a ti dokitok mit javasol?
Én már be akartam adatni most a 3. hós kötelezővel együtt, de a dokink nem javasolta, mert hogy túl sok egyszerre, de hát a múlt hónapban a kötelezővel együtt beadta a pneumococcus ellenit, szóval nem értem miért nem akarja.
A védőnőnk szerint elég sok agyhártyagyulladás van most Pesten. :(

Bei: sajnálom szegény Rékát. Ha sehogy sem megy, szerintem próbáljátok ki a glicerines kúpot, de jó megoldás lehet tényleg egy kis baracklé is, ha bírja a hasikája.

Kép
cedis

Bei: ó szegénykém!!! Nagyon sajnállak benneteket! A régi tápszer mellett nem volt szorulása? Nekünk nagyon bevált a BEBA sensitive, tegnap 2szer volt produktum :D
A fotókon szerintem - ha nem haragszol - Réka tiszta apja. Mindig nézlek benneteket az iwiwen is

Julcsi: káposztával borogatsz :?: ezt még nem hallottam, a lényeg, hogy használjon. Köszi a hordozós infót, valószínű rendelek én is, bár holnap kapok egyet kölcsön, azt először kipróbálom, hogy jó-e.
Megnéztem Áron fotóit, nagyon nagyot nőt, jók a sorozat képek :lol:

Cedis: mi holnap megyünk, én szeretném ha megkapná. A múltkor is megkapott mindent, ami plusz. (Mi sokat utazunk (majd)külföldre is, én ezért ragaszkodom az oltásokhoz.) Referálok holnap mi volt.

Most hívott anyukám, hajnalban elesett a nagyapám :!: combnyaktörése van :cry: :cry: még ma megműtik. 9-én lesz 88 éves! A hosszú hétvégén készültünk végre haza anyához, és megmutatni papónak Barnit. Már nem láttam szegényt ősz óta, azóta nem voltunk otthon. Tiszta ideg vagyok. Nagyon bízok benne, hogy szívós kis öreg, eddig még mindenből rendbe jött.

cicóka

Sziasztok Csajok!

VÉÉÉÉÉGE! :) Túl vagyunk rajta!!!! KKiszedték a varratokat, nagyon szép lett! Még termelődik kicsi gennyes valami a sebből, kenegetni kell, de nagyon szép lett! Nagyon boldogok vagyunk! :)
Bogi nagyon jól viselte, jól ébredt, amikor ehetett végre, teljesen megnyugodott. Szépen szopik, szebben, mint a varratokkal, pedig úgy is ügyes volt! Le a kalappal előtte!
Már tényleg csak a könyökmerevítőktől kéne megszabadulnunk és akkor visszaáll a régi rend!
Visszaolvastam, Brumika Neked írtam is, de most ébredt a kisasszony, mennem kell. Talán este jövök!

Puszi és köszi, hogy gondoltatok ránk! :)

Kép
orsolymors

Orsi!!

jaj de jó!!!Ügyesek vagytok!
Az a könyökmerevítő minek kell???

Bei!
Azta,nem semmi ez a kaki ügy...szegényke :(

annus11

Orsi orulok, hogy vegre vege es foleg, hogy nagyon szep lett :!: :!: Rakj am fotot amint tudsz. Puszi Boginak :!:

Annus tenyleg most, hogy irtad emlexem meg terhesen olvastam mikor Iza nyugos volt mert bujtak elo a fogai :oops: .........ha belegondolok mar mennyi ido eltelt azota.

Bei nalunk is volt kb. 1 het amig Noel nehezen tudott kakilni, tiszta voros lett a feje annyira erolkodott de szerencsere elmult anelkul, hogy valamit adtam volna neki . Szoritottam a kis kezet, hogy segitsek neki ... meg emlekezni is rossz ra. Remelem Reka tovabbra is jobban lesz.

nenu

orsi!!!!!!4
hurrá! Örülök nagyon.

Fog: Csani 4 hósan kezdte éps 7 hónaposan jött ki az első foga, és onnantól gyorsan jöttek minden hónapra jutott. aZTÁN VOLT MOST EGY NAGYOBB SZÜNET és most beindult az utolsó 4 is!
De Szabinánál már látszott hogy beindult 2 hósan, a dokitól is rákérdeztem hogy bolond vagyok vagy az ott az... és megerősített hogy az! De ki tudja mikorra jön ki.
De én annyira nem várom hiszem Csaninál minden áttörő fogacska szopási sztrájkot okozott és a 3-dikba végleg belebuktunk ezért szopizottt Csani 8 hónapig :(

Puszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Orsi: Szuper! :D Nagyon orulok nektek!!!!

brumika: Irtam neked! :wink:

Kepeket mar neztem.
Annus irto cukik a lanyok...foleg az egyenruciban. :lol: Halali a farmernaci. :) Panki sajna utalja, kenyelmetlennek erzi... :roll:

Minden babo gyonyoru!!!

Megyek olvasgatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mazsan 2011.02.28 19:38-kor.

mazsan
Szeged

julcsi
jobbulást neked...borzasztó hogy már megint

bei
juj ez nagyon rosszul hangzik...szegény kis manó....én dugnék nekifel glicerinkúpot hogy a beszáradt kaki leoldódjon....jaj belegondolni is szörnyű...egy nagyobb puki miatt is olyan keserves képet tud vágni az enyém is...biztos csikarja olyankor a hasát

cedis
most volt a hiradóban hogy egy ovis van intenzíven agyhártya gulladás miatt :( a többi gyereket most beoltották körülötte...
gondolom nem mindegy melyik oltás mivel mehet egyszerre talán azért mondta...

cicóka
jaj 88 évesen műtét :( nagyon drukkolok hogy rendben legyen szegényke!

orsi
nagyon gratulálok és örülök nektek!meddig kell a merevítő?

annus
a merevítő orsiéknál azért kell hogy a baba ne szedje szét a varratokat a kis öklével és ne nyíljon szét a seb

Kép
menion
Budapest

Fantasztikus áron találhatsz kismamaruhákat,kismama-övet,felsőket.
Szoptatós hálóingek 3990 ft-ért és szoptatós pizsama 4990 ft-ért.

Szoptatós párna is van édes mintákkal!
www.gportal.hu/elenorkismamaruha
Érdemes megnéznetek!
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?