A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » "Akik első babájukat várják"

Hűűűű, még egy Bébi!De jóóó!

Gyevacska!
Gratulálok és egészséget, sok tejcsit kivánok!!!!
:lol:

Bocsi, de rossz napunk volt ma, igy nem tudtam jönni....
Hát, az uh erdmény jó is nem is....végülis a helyzet változatlan, a lyuk megvan....nőni nem nőtt, de kisebb sem lett, a doktornő azt monta hogy valószinű ez már nem fog bezáródni, de ha eddig nem okozott problémát, ezután sem fog. Megmérték a tüdőartéria áramlást és nyomást, minden tök normális....szal, ez van!
Viszont, ha növekszik a lyuk, akkot sajna tenni kell ellene.... :cry:

De mivel Dalma teljesen normálisan fejlődik, minden téren, igy teendő nincsen, csak ha tartósan lázas állapot állna fent, vagy a későbbiekben kivennék a vakbelét, manduláját jelezni kell a szivgondot mert antibiotikumot kell kapnia szivburokgyulladás ellen....
:? Azért eléggé kész vagyok ettől a szivproblémától....nagyon féltem, egyébként Én már régen tudtam, amikor a pockomban volt, hogy baja lesz a szivének....nem tudom honnan, miért.....mindegy.....remélem Istenke nem mér ránk semmi rosszat ezzel kapcsolatban!!!! :oops: :cry:
Ma nyűgös napunk volt, nyüsszögés, sirdogálás...nem alvás, de aztán a séta alatt bealudt és 2től negyed 6ig húzta a lóbőrt!
Apa ma jön haza, végre, ideje mert nagyon fáradt vagyok.....remélem holnap besegit picit.....
Mentünk volna babaúszásra, de félek az agyhártyagyulladás járvány miatt.....eléggé terjed....nemtom! :?
Inkább nem viszem nagylétszámú közösségbe.....

Jövő szerdán ismét oltás, de az uccsó, jó darabig most nem kell mennünk.....még nem váltottam ki a vakcinát, majd hétfőn, kiványcsi vagyok mennyibe fog kerülni! :?

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Jaj, Édes Babám már elmúlt öt hónapos, el sem hiszem! Úgy rohan az idő! Ti is ezt érzitek.....?Nemsokára felnő.....pici kezei, lábai megnőnek...!!!!! :P :oops: :cry: :oops:

KépKép
Kép Kép
"Ha van még valami tiszta ezen az elveszett világon, azt máshol nem találom...csak a Lányom szemében látom!"
schorsi

Sziasztok :!:

Orsi
Én minden nap bekenem neki a Dologéllel, sztem használ :!: ez a fogzás dolog is olyan, mint a láz estére, éjszakára durvább :?
sajnálom a szívproblémát, de hiszem hogy semmi baj nem lesz a későbbiekben sem :!:
most sztem sem érdemes olyan helyre vinni, ahol sokan vannak, annyi a beteg :!: :?

igen...telik az idő, mi is mondogatjuk a férjemmel, hogy még csak most "csináltuk" és már lassan ülni fog :roll: :lol: rohan az idő... :wink:

Erika
örülök, hogy múlnak a pöttyök és, hogy nem lett komolyabban beteg Ádám...ügyes, hogy éjszaka hagyja Anyukáját végre pihenni :wink:
lehet, hogy ezért van a hörgés nem tudom, de olyan borzasztó hallgatni
:cry: az elején valóban gyorsan bekapkodja a ml-ket :roll:

Yokka
aranyos az új vonalzód :wink:
jajjj, ezt a feszülős, keményedős dolgot, de nem szerettem :roll: és a CTG nem mutatta a keményedéseket :?:

Menion
örülök, hogy rendeződnek a dolgaitok drága :wink:

Manama
hogy vagytok, pocak, keményedés :?:
az idő nem volt túl jó, de voltunk persze sétálni :!: :wink:
lassan CTG, NST lesz :roll: :wink:

Szandri
remélem jól vagytok és a tejcsike is beindult, holnap jöhettek szuper, várunk :!: :wink:

Rólunk:
Cipike jól van, egyre többet "beszélget" :wink: ma reggel egy órával többet aludt, de még kaja után is vissza mentünk aludni egy órát, úgyhogy nem panaszkodhatom, ki vagyok pihenve :!: :lol:
Emelte az adagját megint, most már 150-160ml-ket eszik, de még mindig megfontoltan, komótosan, fél óráig :!: :wink:
Nekem meg úgy megjött pénteken, elöntött rendesen, a hasam nem is görcsölt, de a mennyiség :shock: már rég nem volt ilyen...

Szép, napsütéses vasárnapot :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok!

Gyevacska
Soksok szeretettel gratulálok én is a fiatok megérkezéséhez! Domi baba, Isten hozott! Nőjetek nagyra, sok tejcsit és boldogságos pillanatokat kívánok!

Orsi
Sajnálom, hogy ennyire elfáradtál, főleg az aggódástól! A lényeg, hogy most nincs baj, de a későbbiekben se legyen! Drukkolok! Jó apázást, pihizz sokat, rád fér!

Suzy
Köszi, megvagyok, jól vagyunk. Keményedések esetenként vannak. Az egyetlen határozottan kerülendő nálam a jobb oldalon alvás, mert akkor vannak kellemetlenségek. Igen, jövő héten megyek dokihoz, akkor bizti kapom a beutalót ctg-re. Már nagyon kíváncsi vagyok!
Édes lehet Cipike, ahogy dumál. Jaj, annyira bírom ilyenkor (is) a babókat, ahogy nagy komolyan mondják a magukét a kis babanyelvükön.

Jó lenne mosni (a babaruhákat :D ) de megint lehűlést mond, azt meg nem szeretem, ha kínnal száradnak a ruhácskák, hát majd kitalálom. Most épp süt a nap, de tényleg elvonásom van, mert amikor csökken a fény, nézem is, hogy ugye nem felhősül... :oops: :lol: :lol: Hát, csak maradjon is ilyen!

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
manama

Manama
akkor kerüld a jobb oldalon alvást, ha a Babócádnak nem jó :!: :wink:
és a kórházi pakkod kész :?: babaszoba, babasarok :?:
Te hol is fogsz szülni :?: Pécs :?:
igen, jön a hideg front és hó állítólag :evil:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

SZIASZTOK!!!

Végre ideértem rendesen,nem csak 1-1 mondat erejéig! :lol:

Suzy!
Hát ez a menszi annyira utálatos dolog!!!Mondtam én is,hogy nem az igazi a szülés óta.Egyébként nekem 3 napig tartott,2 ömlős a harmadik meg már csak barnázgatás. :roll:
Telón beszélni mindíg jó,de olyan nagyon drága :oops:
Lázadás:általában pozició váltás kell,bár azért mostanában már megoldja egyedül :D

Orsi!
Mióta írtam,hogy nem eszi meg a fél üveggel,azóta persze bevágja és szerintem enne többet is,tegnap 3/4üveg sütőtököt evett meg.
Sajnálom a szív gondokat Dalmusnál,de nem lesz semmi gond..............nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az idő..............................hát rohan,az egyik szemem sír a másik nevet.

Manama!
Bizony te leszel a következő :lol: :lol: :lol: :lol: de jó lesz megint izgulni valakiért!!!!

Erika!
A "kanál" mindíg bébikanál :wink:
Fokozatosan első nap 1-2 kanál egy alkalommal.......stb,neten írnak erről sok helyen,olvasgass.

Menion!
Ha tudtam volna,hogy ennyire izgulsz Evita álma miatt,akkor bekapcsoltam volna a gépet,vagy legalább küldtem volna üzit neked. :roll:

Betegség:
Apa jól van szinte teljesen,picit még köhög,nekem a torkom kapar még,de nem vészes,Roli úgy látszik megúszta egy kis takonnyal,amit naponta 2×szívtam neki éééééés egyáltalán nem lázadt,kicsit ficergett csak.

Evés-ivás:
Szóval,mint írtam Orsinak fél üveg bébiétel ebédre.Uzsira szokott kapni egy kis tejpépet amit szintén szeret.
Egyik nap kipróbáltam és főztem neki a mecsek bébi teából,régen azt itta és ivott most is belőle..................2 napig :twisted: aztán ezt is eltolta a szájától.

Kaki:
Megint 2-3 naponta van,de nem erőlködik és egyáltalán nem kemény. :roll:

Pancsi:
Hát apa tiszta víz fürdetés után,annyira élvezi a vizet,főleg,ha egy kicsit többre sikerül a mennyiség :lol: :lol: :lol: Pedig az első hónapban szinte az összes fürcsit végig sírta.

Forgás:
Hasról hátra mindíg,hátról hasra van,hogy nem sikerül :D Viszont óramutatósan 2-3 kört is megtesz. :lol:

Játék:
Pakol,ide tesz,oda tesz,csörget,zörget,dobál............ :D

Alvás:
Mostanában változó,de még mindíg nem nagyon kel 5-nél előbb,ma mondjuk fél nyolckor,este fél 10-től. :lol: Mamák egy kicsit kifárasztották.
És sajnos annyira ficereg az ágyban,hogy képes keresztbe fordulni,pedig már nem fér el szegény és kilóg a lába vagy a keze :? Ezt általában jelzi nyögéssel,de van amikor hang nélkül alszik tovább.

Kép
cukigabi
Budapest

Halihó :!:

Gyevacska hírek:
nagyon kemény volt a szülés a végén császáros lett :cry: nem tudja még meddig lesznek bent, mert a bébi besárgult és össze is szedett valami bacit, annak holnap lesz eredménye (épp mondtam is neki, hogy nálam ugyanígy volt, annyira rossz volt, még gondolni sem merek rá :cry: ), reméljük hamarabb hazamehetnek :!: :roll:

Gabi
igen, nagyon drága sajnos a telefonozás :?
örülök, hogy nem lett beteg Roli :wink:
Cipike csak a baby teát issza meg minden ízesítés nélkül (ezt azért írom így, mert a dokinő mondta, hogy ne adjak neki semmit csak vizet, mondtam azt nem issza sajnos meg és csinálok neki a Mecsek babyből, de azt mondta jó, de ne édesítsem túl...nem adok hozzá cukrot meg semmit, csak leáztatom a filtert :!: )
:arrow: ez sokat jelent kakilásban is :!:

Mi vettünk fürdető hálót arra az időszakra mikor már élvezi a fürdést :!:

Aranyos lehet, ahogy pakol, mozog, rendezkedik :D

A múltkor ezt a friss étel etetőhálót vettük neki majd fél éves kórtól:
http://bestbabydepo.shp.hu/hpc/ws_membe ... baetet%E9s

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

szandrii
nagyon szép a kisfiatok!gratulálok!

erika
hmmm a vékony tészta a lelke az egésznek nyammmmiiii

gyevacska
sok egészséget boldogságot és tejcsit kívánok nektek!

orsi
nagyon remélem hogy nem változik majd a nagysága csak a gyerek nő majd!
agyhártyás para nálunk is van mondtam tesómnak és hoztam receptet is nekik de sajnos nekik már 8000-be kerül és úgy döntött nem váltja ki :( én szeretném bár a doki a 18hós oltáshoz írta be plussznak úgyhogy még ezt is meg kell kérdezzem mert pénteken kell menni oltásra
igen mi ma vagyunk 4 hónaposak...Laci már előadta hogy nemsokára ovi-suli-esküvő és mindjárt unokáink lesznek :roll: :shock:

suzy
mi is hamarosan ezt mondjuk!... még fogni se tud a kezével de tegnap nagyon tetszett neki hogy a kezével ülésbe húztam ...mikor visszadöntöttem sztrájkolt és hisztizett...nagyon édi volt hogy úgy tekintgetett körbe mintha valami kilátóból nézelődne...(na ja a hasamon ült az van olyan magas domb :oops: ) nagyon gyorsan megy az idő :?

manama
aszonnyák mostmár tényleg jön a tavasz... :D

cukigabi
nem baj lényeg hogy nem lett nagyobb baj!az meg hogy éjszakáztam az ugye nem szokatlan :oops: szupi hogy ennyit kajcsizik és hogy nincs kakabaj :D a fürcsinél mi is sírunk nem esik jól a meleg víz után a vacogás :( és még mindig nem fog és nem nyúl semmiért ezért veszek babatornáztatót már néztem a vaterán remélem majd motiválja...de forogni már hasról hátára sokszor sinálta az nagyon megy és a fejtartás is hosszú percekig a hasán fekve :D

Kép
menion
Budapest

Menion
gratula a 4 hónapossághoz :lol:
Cipikét én is szoktam felhúzni, neki is tetszik :wink: az jó buli :lol:

Azt hiszem ideért a front :evil: semmi sehogy nem jó, csak a kezemben :roll: így még soha sem sírt szegény :cry: most is itt van, kicsit alszik

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gyevacska!
Gratulálok a babóhoz!!!Jó egészséget,sok tejcsit !!!

Evita,
Megy a drukk++++szorítok hogy minél hamarabb hazajöhessetek!

Velünk minden rendben! Lekopogom, de Dóri újra átalussza az éjszakákat, most már kb 1 hete folyamatosan fél 10-től 6ig fél 7ig, és utána visszaalszik még 9ig, kezdem újra kipihenni magam :D

Orsi,
Sajnálom a szívgondot, de meglátod semmi nagyobb baj nem lesz, Dalma erős csajszi és ez nem fog neki gondot okozni.Persze, hogy aggódsz érte, ez természetes, de nem lesz semmi baj.

puszilok mindenkit, most megyek, de holnap reagálok a többiekre is.
Vigyázzatok magatokra!

andicsiga

suzy
na jó hogy mondod mi már fél 7 óta szenvedünk és nem tudjuk mi a nyekergés oka... :? apa már néha felemelte a hangját mert a hiradó alatt rossz ha ordít a hatalmas hangú mininő

andicsiga
hát jó is hogy ennyit alszik a kismanó :D nekem ennyit azért nem alszik de 7-8óra is szerintem szuper!na jó van néha 9 óra is de azért az nem minden nap...

Kép
menion
Budapest

Csajok nem is csoda, hogy nyűgös volt/van Cipike akkora hó vihar van itt :shock: ezt már nem hiszem el, olyan hideg van :evil: tavaszt akarok, de már :!: :!: :!:

További szép estét :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Andi
örülök, hogy Dóri visszatért a régi kerékvágásba :wink: ügyik vagytok :!: :wink:

Menion
ugye-ugye, ez a szemét front :!:
az a szent híradó 8)

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Szandri hírek:
Imici besárgult egy picit napoznia kell :wink: , de ha minden jó lesz akkor holnap mehetnek haza, Szandrinak fáj a mellkasa úgy megkönyökölték :cry: (ez nagyon rossz lehet a Nővéremnél is így volt, szinte úgy nyomták ki a gyereket ):!: egyébként minden ok velük :lol:

Kép

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

suzy
bizony szemét front már a fejem is fáj pedig minden kívánságomat teljesítette a Laci...hozott nekem kumpit hambit a mekiből :D
boldogsááááág :oops:
szegény szandrii :( szegény Imici :(

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!
Gyevácska! Gratula a nagy fiúhoz, sok-sok egészséget és tejcit Nektek!! Sajnálom hogy nagyon megszenvedted, de mindenért kárpótolnak a pici kezek-lábak.
Evita! Mennek a drukkok+++++++!!!!
Szandrii! Remélem tényleg mindjárt otthon!
Suzy! Nem magyarázta el senki mit látok a ctg-s papíron nem igazán tudom mi mit mutat rajta csak amit ráírt h.reaktív :cry: . Méhszájat nézett eddig 3000 most meg 2100 és fel van puhulva, most Mg-t eszek ezerrel (4x2) de nem ér semmit...görcsöl- keményedik a hasam. A doki meg rám is ijjesztett h. ha így megy tovább be kell feküdnöm.
Sajnálom a frontokat, de én még kételkedek a tavaszban...
Raktam fel azért képeket.
Manama most már tényleg rajtad a sor :)

KépKép
yokka03

reggeli szünet után....
Kórházba már összekészültél? nálam még az új védőnő nem jelentkezett be. De én úgy gondolom nem az én dolgom szaladgálni utánna, így igazából senkitől semmilyen infót nem kapok. Szívem szerint ha eddig nem keresett most már inkább bevágnám előtte az ajtót. A héten még beszerzem azt ami hiányzik, így legalább idegeskednem nem kell, már csak várakozok.

KépKép
yokka03

Sziasztok! Gratu a sok sok újdonsült kismaminak.
Egy kérdés: volt köztetek olyan, akinek a méhe több hetes előnyben volt, azaz gyorsabban nőtt korához mérten?! És az, hogy a baba méretei össze visszák volták? (Feje nagyobb 1-1,5 héttel, pocak 1 héttel kisebb, láb pár nappal nagyobb)? Én most frászt kaptam....:( Gondoltam Ti, aki már szültetek vagy éppen babát vártok, tudjátok ezt.
Másik, hogy az NST-s korszak, a sűrűbb orvoslátogatás mikortól indul? 32. héttől? Vagy hogy?
Köszönöm a segítséget előre is...

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Szia Nyuszika!
nálunk is folyamatosan változnak és eltérnek a méretek. Nem idegeskedek rajta, ha nem lenne normális az orvos mondaná. De minden baba más ütemben fejlődik. Én orvoshoz az elejétől fogva kb 4-5 hetente járok, múlt héten kezdtem a ctg-t arra pedig hetente és így az orvos is hetente néz most már. Gondolom ez indokolt esetben lehet, mert bárkit kérdeztem eddig mindenki a 36. héttől kezdte. Ahogy utánna olvastam a 20. héttől bármikor kezdhető, de ha nincs semmi gond akkor megvárják a 36-ot.

KépKép
yokka03

Sziasztok!

Gyevacska
Gratulálok kisfiad érkezéséhez! Gyors felépülést és sok tejcsit!

Remélem mielőbb haza engednek titeket! Drukkkk+++!

Szandrii
Nektek is drukk, h minél előbb szabaduljatok! (Nekem annó azt mondták, h a legeslegjobb a sárgaságra a sok-sok anyatejcsi, és hogy sokat tegyem cicire!)
(Nekem is sokáig fájt a mellkasom, ahol megnyomták... :( Nagyon sajnálom, jobbulást!)

Suzy
Szegény Cipike! Megviselte a front :( ?! Ma már jobban van?

Barnival is alig lehetett bírni tegnap, ezért nem is tudtam jönni. Délután 2től este 7ig egy szusszanásnyit sem aludt!!! Nem is értem, h hogyan bírta! :(
Az éjszakáink pedig megint katasztrofálisak. :( :( Eddig sem volt egy nagy alvó, de legalább csak 2-3 között és 5-6között ébredt. Nos, most ennek is vége. Hajnali 1től felébredt 1,5-2óránként... :( :( Mikor bekenem az ínyét Dologéllel, utána tud aludni 2órát. Kicsit kipurcantam... De annyira sajnálom szegényt! Ezek a szemét fogak...:(

Andi
Annyira örülök, h nálatok rendeződik a dolog és végre alszol! Nagy megváltás lehet!

Menion
Ti hogy vagtyok?
Nagyon jófej a kiscsajod, h támogatja anyukáját az éjszakázásban!
Az a szent híradó.... :D :D :D

Gabi
Milyen ügyes Rolika!

Orsi
Annyira sajnálom a szívgondot! :( De nem lehet semmi gond!!!! Drukkokok nagyon Dalmusnak! (Még kinőheti ugye?)

Tegnap kinézte Barni a számból az almát így megkostiztattam vele. :)
Vágtam egy nagy gerezdet és odafogtam a szájához, h nyalogassa meg. Nagyon kis édes volt! Elkezdte szopizni, mint a cicit szokta. :D :D Nem volt se grimasz se semmi... Ma majd ismét adok egy pici nyalintásnyit (Persze szopi után, mert egyenlőre nem szeretnék kiváltani szopit, csak elkezdeni kóstoltatni.)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok!

Köszi Csajok, jól esnek ezek a biztató szavak, mondatok, gondolatok.....persze, csak +an!!!! Nem éesz semmi baj!
Hogy kinőheti-e, arra nem tudok választ adni, szerintem ez majd később derül ki, de azt ,mondta a doktornő, ha nem növekszik az már szuper!
Hát, Dalma 22.30tól 5.15ig aludt, aztán szopi és azóta fent voltunk.... :? , tiszta nyügi, a keze állandóan a szájában, de már annyira idegesiti, és tömködi a kezét, hogy ma hosszú idő óta sikerült meghánytatnia magát,annyira tuszkolta a szájába a kezét, ráadásul a folyamatos nyáltól, amit szétken az arcán kijött pár pöttyi a fején és a szája körül.....biztos ettől, mert semmin nem változtattam, minden krémünk, fürdetőnk, öblitő, mosóporugyanaz, szal szerintem tuti attól. Annyira figyelek, hogy a kajci után is lemossan az arcát, nehogy a gyümipépek kikezdjék, igy csak a nyálra tudok gondolni......most bekentem a popsikenőccsel..... :idea:
Rámes ez a délelőtt.....én is bekentem az inyét, és ahogy belenéztem a szájána a pirosság már a ketteseinél tart.....és a jobb kettese durva....remélem nem jön egyszerre 4 foga... :shock:

Meg szerintem az idő is rátehet..... :?

Na fel is ébredt...kb 10 perce raktam le....ennyit erről! :roll: :?
Majd irok még ma, ha engedi a Kisasszony!

Puszi mindenkinek!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Szaisztok!!!!

Evita hírek!
Jól vannak,leghamarabb szerdán mehetnek haza,ha minden oké és már bőven van teje,Emma 100-at szopizott reggel és még fejni is tudott. :lol: :lol: :lol: ( :arrow: de jó nekik :D)

Kép
cukigabi
Budapest

Gabi!
Jah!!!!Jó is tejcsárdának lenni...azta :shock: 100at.....jesszus!

Orsi ma eljut a műkörmöshöz..végre.... :P Kicsit kikapcsol.....vagy nem.... :oops:

Dalma ma evett egy újabb kajcit, sárgarépaaaaaaa....azt hiszem ez is bejött neki.....!

KépKép
Kép Kép
schorsi

Sziasztok Topiklakó!

Ha még ma kommentelsz, holnap a Tiéd lehet a Figurka Design álommanója a Babanet kommentelős játékán!

Kép

Például bakiparádét tartunk szülőségből itt! Ha Neked is van mókás bénázás a tarsolyodban, oszd meg velünk!

Folytatódik a Születésnapló is! K. immár a 30. héten jár, és cseppet sem unatkozik.

Talán végre tényleg szabályozva lesz az otthonszülés! Te kipróbálnád? Szerinted milyen alapvetéseket kellene belevenni a törvénybe?

Egyre több az olyan gyerek, aki nem szeret olvasni. Íme, néhány tipp, hogyan neveld olvasóvá a kicsit! Ha vannak további ötleteitek, mi kíváncsiak lennénk rá!

És továbbra is várunk Facebook csoportunkban mindenkit, aki még nem csatlakozott!

Üdv:

Dia
dia
Budapest

wiwi
jaj sajnálom hogy ennyit kinlódtok...csak reménykedni tudok hogy majd mi nem szenvedünk ennyire...sajnos már előre parázok...minap tapiztam a kicsi ínyét de nem éreztem semmit bár mi most vagyunk 4 hósak na de olyan is van hogy valaki foggal születik :shock: tegnap ahogy nyügi volt az öklét nagyon zabálta és attól csak úgy dőlt a nyála...remélem ez nem a kezdet :roll:
ez a nyalintás dolog már 1x volt nálunk is de nem volt fintor :D nálunk apa a nagy alma evő...szóval van miből válogatni naponta megenne 1-2kilót

orsi
na mi is tegnap így jártunk épp az öklét próbálta lenyelni egészben én meg meg akartam örökíteni és a videó közepén sikerült a kajcsit kihánynia két jólirányzott ívben :?

evita
hűűűűű nem semmi 100at megeszik nekem annyi sose volt csak ha egész nap gyüjtöttem

Kép
menion
Budapest

Evita
Hűűűűűűűű.... Az szép! (Viszont ha ennyi tejed van és fejsz is, akkor hogy fog beállni a kereslet-kínálat...?)

Menion
Remélem nem kezdődik nálatok is! Drukk, h csak simán kibújjanak a fogak és csak azt vedd észre! :wink: :)

Orsi
Ügyes csajszi Dalmus! :)
Akkor már volt: alma, barack, répa?

Lányok lenne egy kérdésem: A Dologél kamilla és valeriána kivonat. Ez a cucc okozhat hasmenést????? --> Csak azért, mert most minden pelusba van egy picike kaki (nem aggasztó mennyiség, de furcsa mert eddig csak napi 1 kiadós adag volt...)
Ha ez nem válik be emiatt akkor mit lehet még használni helyette?

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Sziasztok :!:

A tegnapi este nem volt semmi :shock: egészen addig nem volt semmi baj, míg ide nem ért a hóvihar...egyik pillanatról a másikra elkezdett üvölteni és alig tudtam megvigasztalni :roll: de aztán egyszer csak vigyorgott, jó kedve lett és ennyi...megfürcsizettük 8-kor enni már nem is akart, kimaradt tegnap egy kaja és durmol is reggel 4-ig...aztán még 8-ig :roll: hát ilyen még nem volt...beszéltem ma anyukákkal és kérdezték is, hogy Cipike nem volt nyűgös tegnap :?: az nem volt kifejezés :?
Mára semmi baj nincs, vigyorog, elvan, eszik, sétáltunk, gyűri az öklét és neki is csupa piros pöttyös a szája széle...mosom a kezét naponta többször, mert onnan van a pirosság :!:

Orsi
simán jöhet egyszerre 4 is, de hogy ebből mennyi fog egyszerre ki is bújni :roll: egyem szívét Ő is szenved rendesen :roll: :?
örülök, hogy ízlik neki a répa is :wink:

Vivi
sajnálom a rossz éjszakát :cry: aranyos lehetett Barnus az alam szelettel :wink:

Evita
ez igen, nem semmi :shock: :D örülök, hogy megindult a tejcsid :D Emma baba ügyesen beindította a dolgokat :roll: :wink:

Yokka
az jó, ha reaktív :!:
melyik mg-ot szeded :?: látom nyitva is vagy 1 ujjnyira már :roll: pihenjél drága :!: ki a dokid :?:

Manama
Téged nem viselt meg a tegnapi front :?: ma szülés felkészítő :?:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Vivi
sztem nem, mert azért annyit nem kensz oda :?
Dentinox (recept nélküli) és Susp anaesthetica (receptes)oldat :arrow: ezek vannak még fogzásra :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Vivi
viszont a fogzás során előfordulhat hasmenés,láz, rossz alvás ,pirosodás a fenekénél, de ez nem a használt gélektől, oldatoktól van :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára suzy78 2011.03.07 15:36-kor.

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gabi
hogy vagytok :?: magatokról nem is írtál :roll:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Kicsi Babak! Isten hozott Titeket !!!!!! Anyucik,Apucik hatalmas gratula!

Jaj,annyira orvendek hogy mind jol vagytok..... Nagyon ugyik vagytok,Anyukak!

Nalunk is tortennek valtozasok :( A tejcsi elapadt,vagyis nem egeszen,de Mirikem mar nem szopizik,es ettol nagyon szenvedunk..... Elalavas elott ugy sir,es nem tudom megnyugtatni sehogy :( :cry:

Maskulonben jol vagyunk
Puszi!!!!!!!!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nomi77

Sziasztok!

Hű, végre ideértem, de azt hiszem, hogy nagyon gyors leszek...
Holnap igyekszem normálisan válaszolni.

Ma volt az utolsó alkalom a szülésfelékszítőn és hazafelé azon gondolkodtam, hogy mindegyiken ott voltam, de sztem sosem fogom teljesen felkészültnek érezni magam... :lol: :lol: De gondolom ez így természetes.
Képzeljétek, itt feloldották a látogatási tilalmat, úgyhogy valami tényleg elkezdődött... :D Bár azt a valamit még nem nevezném tavsznak, mert délelőtt havazott (szerencsére nem maradt meg). Suzy kérdezted, hogy megéreztem-e a frontot. Hát ja... azt hiszem amitt voltam fáradt és a napsütés ellenére igencsak lassú és "befordult". Nem is mostam, de jól döntöttem, mert a héten jön az igazi napocska és nem csak mutatóba, annak hatnia kell.

Kérdeztétek a kórházas pakkot. A belevalók döntő része megvan, de még össze kell állítani. Azt kell még kitalálnom, hogy szülős pólónak mit vigyek. Valamit, amit nem sajnálok, mert lehet, hogy kidobás lesz a vége. Lehet, h apa pólói közül áldozok be egyet, azok jó nagyok :) Ja, meg megnézem a kisokosomban, hogy mit írtatok a betétekről szülés utáni időre, mert abból még csak egy kiscsomagot vettem. Aztán kifundálom a tapasztalt mamik infóiból... :D
Hihi, kiságyat összeraktuk, de nem teljesen. Ajándékba kaptuk és kiderült, hogy hiányzik három tartópöcök (de mit filóztunk, mire rájöttünk, hogy nem bennünk van a hiba), ezeket pótolni kell. Szerencsére nem lesz nehéz megoldani, csak azon bosszankodok, hogy már egy hónapja rágom a párom fülét, hogy rakjuk össze, minden ok-e vele (aztán max szétszedtük volna). na és ha nem állok én neki, akkor ő sem gondolta volna meg magát. na és innen jön a többi mi lett volna ha (ha előbb kell a kiságy és akkor derül ki a hiány...) grrrr, ezek a férfiak (legalábbis az én emberem...) :lol:
pelenkázó komód is összerakattatott, na az príma. Most már csak a kisruhák kellenek bele... :P
Hű, hirtelen ennyi.

Szandrinak, Evitának és Gyevacsnakak szurkolok, hogy mielőbb hazamehessenek (bár lehet h Szandri már otthon is van :P )! Evita nem semmi ezzel a tejcsivel! Ő fejben ezt nagyon eldöntötte!

Fogfájós babóknak enyhülést, anyukáknak nyugalmasabb éjszakákat!

Most ennyi voltam. Vigyázzatok magatokra, babukra és pihenjetek egy jót!

KépKép
manama

Szép jó reggelt :!:

Manama
biztosan sokat jelentett, hogy ott voltál minden szülés felkészítőn, de ez majd később fog úgy is kiderülni, de minden esetre ügyi vagy :!: :wink: (én egy ilyenen sem voltam :oops: )
mire Te fogsz szülni, már nem lesz zárlat tuti :!: :wink:
gratula a betöltött 36. héthez :!:
kórházi ruhát fognak úgy is adni, sztem nem kell póló :roll: vagy nálatok minden saját kell, hogy legyen :?:
igen, péntektől itt a jó idő lehet mosni a bébi ruhákat :!: :lol:

Nomi
de akkor miért nem szopizik :?: vagy úgy érzed már nincs annyi :?: (ezt most nem egészen értem :oops: :? )

Többiek :?:

Nagyon szépen süt a nap, de cudar hideg van, még nem mehetünk sétálni majd csak dél köröl :!: :wink:
Ma van apuci névnapja valami kedvenc kaját kellene neki csinálnom, mert ajándékot nem vettem neki :!: :roll:

Legyen szép nőnapotok Cipikém ezt üzeni :!: :wink:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Gyevacska hírek:
Ma mehet haza, de sajnos Domi átkerült a koraszülött osztályra és infúziós kezelést kap, ami kb. 7 nap (baci miatt), addig nem tud se szoptatni, se a babóval lenni csak üvegen keresztül :cry: annyira sajnálom Őket :cry: :cry: :cry:

Kéretik egy kis drukk :!:

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Sziasztok lányok!!!!

Először is Gyevacska!!!!
Nagyon drukkolok,hogy ne legyen több 7 napnál,teljes mértékben átérzem a helyzetedet :cry: könnyezek is,mert tudom milyen nehéz most neked/nektek!!!! :cry:

Kép
cukigabi
Budapest

Ha esetleg valakit érdekel...
http://www.babaruhadepo.hu/

Suzy és Ádám

KépKép
suzy78

Na jól kidobott a net babanetről,még jó,hogy szemfüles voltam és másoltam egyet :lol: Remélem most elküldiiiii!!!!!!

Vivi!
Mi nagy ritkán a dentinoxot használjuk,ebbe mondjuk van némi lidokain is és nekünk mégse használ csak kb 5 percig,pedig jól bedörzsölöm neki,de 5 perc után ugyan úgy eszi az öklét vagy bármit.(ez aztán az értelmes szép magyar mondat :oops: )

Orsi!
Nekünk a répa megfogta a kakit.Nálatok nincs ezzel gond?

Suzy!
Apának boldogat!!!!! :lol:
Én apának mivel szereti a sört,minden alkalomra a kedvenc söréből veszek néhány dobozzal,mindíg örül

Nomi!
Sajnálom a tejet :(
Cumi se nyugtatja meg?Nekünk van egy rongyink ami a nehéz alvásnál elmaradhatatlan,azt gyűrögeti meg az arcához húzza.Elég jól megnyugszik tőle :roll:

Manama!
Hát nálunk ilyen probléma nem volt,hogy el voltunk késve valamivel,júliusban már az ágy is össze volt rakva :oops: És okt végére voltam kiírva. :oops: :lol:

Tegnap megkóstoltuk a szilvát és bejött neki,megette a fél üveggel,kiváncsi vagyok milyen lesz a kaki,mert ugye elvileg a szilva hajt. :roll: hát meg látjuk.
Amúgy velünk semmi............Roli forog már nagyon,mindenféle módon. :D Szerencsére alvásnál nem forgolódik hasról hátra.

Ma elkéne mennem postára,meg dm-be,meg tescoba..........azt hiszem a camponába megyek,mert ott minden van ami kell.Szegény Rolit nem akarom ki-be rángatni a kocsiból.

Kép
cukigabi
Budapest

Sikerült kb ötödjére :twisted:

Kép
cukigabi
Budapest

Sziaszok!

Dalma elaludt.....20 perce, de már hallom, hogy fent van....mindegy majd a séta alatt alszik....!
Én is megyek ma gyógyszertárba, megrendeltem az utolsó vakcinát...legalábbis egy jó darabig most nem kapunk több oltást...2200 Ft.
Majd Dm.....fehéritő, babaviz....!
Meg vmi felvágottat kell vennem, mert minden más van itthon!

Gyevacska!
Megy a drukk! Sajnálom nagyon!!!!De minden rendben lesz!!!

Evita, Szandri?? Vajon már otthon?

Nomi!
Jaj, de jó, hogy jöttél.....hiányzol ám!Gyere majd bővebben! Mesélj! Meló???

Gabi!
Eddig minden rendbe van a répás kakival....de végülis 5 kanáltól még nem mondok semmit, majd 1 hét múlva maglátjuk, amikor már nagy adagokat eszik meg belőle!
Roli ügyes baba!
Jó kis meneted lesz ma! Jó bevásárlást!

Suzy!
Hm,ma nézem a foginyét...de nagyon ágáll ellene, visit, ha oda nyúlok, igy nem is erőltetem. bekentem reggel a géllel, de nagyon sirt....aztán hirtelen abbahagyta, bizti hatott neki....ahogy nagyjából láttam a két kettecske fogyine rettentő piros, az elsőké pedig belül fehér kivül piros.... :roll:

Fáj a fejem,álmos vagyok és mintha beittam volna úgy kovájgok.... :? sztem a vérnyomásom a padlón....

Na megyek, mert az Úrnő parancsol és rendelkezik felettem.....eszünk egy kis répááát!
Pusszantyu!

Ja, bocs hogy ilyen felületesen irogattam....majd irok mindenkinek, ha lesz idő.....PáPá!

KépKép
Kép Kép
schorsi

sziasztok lányok
most nem tudok visszaolvasni csak gyorsan kérdezek valamit ha tudtok segítsetek!
most hívott egy kolléganőm hogy a dokim nyáron felmondja a rendelő bérletét és abbahagyja a praktizálást...így most nem tudom hogy mi lesz a gyed és gyes-em sorsa kapok-e majd továbbra is vagy nem?
a doktornő mondjuk egy kft tagja és a cég nem szűnik meg csak az én dokim megy végleg nyugiba...
most még nem tudni hogy a praxist szétszélesztik vagy beolvasztják egy másik dokihoz az még nincs eldöntve de az én szempontomból el mindegy...
szóval szerintetek hogy van ilyenkor?én remélem hogy ha a kft nem szűnik meg akkor a jövedelmem se de erősítsetek meg ha tudtok köszi

Kép
menion
Budapest

Gyevacska megy a drukk!!!!

Menion
A GYED-et és a GYES-t nem a munkahelyedtől kapod, hanem az elsőt az OEP-től, a másodikat az Államkincstártól, erre akkor is jogosult vagy ha időközben megszűnik a munkaviszonyod, az egész ellátás független attól, hogy a kft megszűnik-e vagy sem.

Orsi
Az bizony már fogacska lesz napokon belül, ahol fehéredik. Azt nem hiszem hogy 4 foga jönne egyszerre, de lehet az alsó kettő egyszerre fog kibújni. Nálunk 1 hét volt a két fogacska kibújása között, de azóta még nem bújt ki a felső kettő.

puszi mindenkinek

andicsiga

Sziasztok!

Gyevacska!
Megy a drukk!!!!!! +++++++ Ne aggódj és próbálj meg türelemmel lenni (már ha lehet ilyenkor :roll: ), mert már nincs sok hátra és a kezedben tarthatod a fiadat! Szurkolok!

Menion
Nyugi! Tgyás-ra semmi befolyással nem lesz már a változás, bárhogy is alakuljon.
A Gyed-re nincs hatással a munkáltatónál bekövetkező esetleges jogutódlás. Ha pedig megszűnik a munkáltató, akkor marad a passzív gyed. Itt egy link:
http://www.kismamatb.hu/alapkategoria/h ... gotte-van/
És egy korábbi cikk, ami ebben a témában íródott.
http://www.ugyvezeto.hu/cikk/54801?wa=ehum0842h
A gyes pedig alanyi jogon jár, úgyhogy annak semmi köze nincs a biztosítotti minőséghez.
Még az kérdés, hogy ki szerepel munkáltatódként; a doki vagy a kft. Ha a kft, akkor a tagsági viszonyok módosulása végképp lényegtelen az ellátásod szempontjából.
Én ezt tudom, de azért még utánanézek.

Na, megyek visszaolvasni...

KépKép
manama

Gabi
Na, hogy vagytok? Elmúlt teljesen a nátha? Ügyes Roli, hogy ennyire aktív!
Hát, én is inkább a korai összekészülés párti vagyok /lettem volna, csak a párom… nem az az idegeskedős típus… Sikerült elintézni a mára tervezetteket?

Menion
Hű, négy hónap… tényleg rohan az idő…

Anyucik
Babók hogy viselik ezt az időt? Nincs front-baj? És a fogas kérdések? Szegénykék, bizti nem értik, hogy miért fáj! Azért az jó, hogy a fogzást segítő gélek picit használnak!

Yokka
Szegény Te, ez a görcsölés… :( :( Remélem, hogy nem kell befeküdnöd!

Nomi
Sajnálom a tejcsi dolgot… Mirike mekkorát nőtt? Miket csinál?

Suzy
Hát, jó dolog a felkészítő, de lehet valaki attól ügyes anyuci, ha nem járt ;) ;) Hmmm, hát nálunk jelezték, hogy kell póló a szülőszobára. Elég sok cuccom lesz…
Cipike-aput Isten éltesse! Cipikének pedig hatalmas pusziiiiii, hogy már most ilyen előzékeny és figyelmes nőnapon! ;) :P

Szandri
Vajon már otthon? Tejcsivel, Imicivel minden ok?

Ma voltam dokinál. UH-t nem csinált, de megvizsgált, csinált leoltást, elküldött laborba (azt azonnal intéztem) ééééés nts-re is kértem időpontot :D :D :D Csütörtök reggel már én is megyek!
Ja, azt ha nem tévedek, nem is meséltem, hogy múlt héten a védőnő mért haskörfogatot és hallgattunk szívhangot is, most először. Klassz volt. Előtte kitapintotta a bébit, aki meg nem hagyta magát először, mert arrébb húzódott, de látványosan, csak úgy torzult a pocakom :lol:

Szép estét!

KépKép
manama

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de megint csak olvasó funkcióban üzemelek...:( De megvagyunk csak kicsit kikészít mindkettőnket ez az összevissza menő front dolog!

Szandrival tegnap hajnalba sms-eztünk. :) Jó alvó a kiskrapek, de majd jön és Ő mesél. :) :D

Gyevacska mennek a drukkkkkkok+++!!!!

Manama
De izgi!!!!!!!!! CTG neked is!!!! :D :D :D
A Párod nem semmi! Még halogatta volna a kiságy dolgot?!?!?! Riogasd meg azzal, h én ehhez képest nem egész 3nappal már a kezembe fogtam a fiamat! :D :wink: :D 8)

Suzy
Köszönöm! Akkor nem reagálom túl ezt a "hasmenés" dolgot, pláne mert úgy tűnik ma nem is volt már ilyen.
Nagyon édes Cipike! :) :D Boldog névnapot Apácskának!

Orsi
Hasonló cipőben.... Teljes padló, fejfájás, álmosság kipurcccccccccc......

Nomi
Olyan jó, h néha tudsz jönni! Ilyenkor mesélj kicsit magatokról! (Esetleg egy friss fotó rólatok?)

Gabi
Te olyan ügyi vagy!!!! Annyira irigylem a sok-sok energiádat!!!! :oops: :)

Ha pici időm lesz teszek fel újabb videot, ahogy Barni kóstolgatja az almát. :D :D :D (Azt gondoltam ki, h megismertetem szépen lassan az új ízekkel ebben a hónapba, de a tényleges hozzátápit, - amikor szopit vált majd ki - , csak 1hónap múlva 6hósan kezdem.) Aztán majd meg látjuk. :)

Nyugodt éjszakát Mindenkinek! :) :)

Vivi

KépKép

KépKép
wivianne

Wivi!
Hát, eléggé ráérős tud lenni... :oops: :lol: Amúgy szoktam neki mondogatni, hogy a bébi még nem ismeri a naptárt. Van, hogy egy nap többször megkérdi, hogy mikorra vagyok kiírva, hány nap van addig? Na, olyankor szoktam riogatni! Amúgy beígértem neki egy seggre verést, ha valami nem lesz kész! :lol: :lol:

KépKép
manama

Umm, lemaradt... Vivi, pihizz, ha tudsz. A videót meg várom, bizti édes Mr Nyikk-Nyikk!

KépKép
manama

köszi csajok a válaszokat!reméltem hogy ti is ezt mondjátok....
manama neked külön köszi nagyon alapos vagy!a szerződésem szerint a kft a munkáltatóm a doki csak a "helyi főnök" már nem tudom hogy szerepel a szerződésben....
de jobb mindennek utána nézni mert a doki se a leg fairebb emberek közé tertozik pl.kapásból az aki most helyettem van a rendelőben az nem is tud az egészről....én gondoltam hogy nemsokára nyugiba akar menni mert már idős is meg sutyiba keresgélt helyettest aki esetleg meg is venné a praxist...de elöttem hiába titkolózott én nagyon résen voltam mert már akkor babaprojekteztünk és nekem az volt fontos hogy addig legyen munkám...az elötte lévő vetélést se tudta mert titkoltam a terhességet gondolván a rosszra is és hát sajna be is jött és elment a baba...akkor 1 hétre betegácsiba voltam és azt kamuztam hogy fosós-hányós bajom van :oops:
szóval nem is számítottam arra hogy mire lejár a gyedem visszamehetek

de most nem látok a pipától mert
negyed 9-3/4 9ig ordított a kismanó de úgy hogy tesóm már nagyon megijedt azt mondta ilyet még nem látott hogy ennyire vígasztalhatatlanul ordít egy baba....csináltunk mindent...pelus-torna-kaja-végül szó szerint szobáról szobára járkáltam énekelve és lassan megnyugodott aztán a kiságyban mintha semmi nem lett volna sikongatva gagyarászott a játékoknak...
mindeközben sajnos lekéstem azt a forgót amire licitáltam a vaterán és a legnagyobb méreg az hogy pont 1 percel :twisted: :twisted: :twisted:

ma fél7-7körül ette meg a tejcsit hát eddig még semmi nem ütötte ki amit mindig dicsekedtem is de most lehet hogy a tej volt a hibás nem tudom! majd még 1x kell ennie úgyhogy ha megint sírni fog akkor nagy ívben repül az biztos....
annyira szar hogy minden alkalommal más és más tejet kapunk azért basszus sokat bír az én kicsikém de rendesen próbára van téve...
most tudtam meg micsoda áldás hogy nem volt hasfájós baba...
na megyek vissza megnézem de most nagy a csönd....kifáradt gondolom a kisnyunyóm :(
majd késöbb tudok csak visszaolvasni....

Kép
menion
Budapest

Na sziasztok!

Én vagyok, az Anya :)

Hát nagyon szépen köszönöm a jobbnál jobb kívánságokat. Nagyon jól esett, hogy gondoltatok Rám. És ha hiszitek, ha nem, csomószor eszembe jutottatok még vajúdás közben is.

Olvasni nem olvastam vissza semmit, azért elég sűrűek a napok.

Vivi, köszönöm szépen a segítséget és tényleg ne haragudj, de már tényleg nagyon para voltam. (ma volt a gyerekorvos látogatni és kérte, h ébresszük 3 óránként, mert na :) )

Szülésregényem, már készülőben, igyekszem vele.
Gyerkőc, hát le a kalappal... Eszik (szopizik), alszik, néha sír (remélem így is marad). Haláli. Nagy a szerelem.

És tettem fel pár képet.
Akkor hirtelen ennyi, de sietek hozzátok, csak alakuljon az a bizonyos napirend.

Még egyszer köszönöm, nagyon drágák vagytok :)

KépKép

Kép
szandriii

Szandri!!!
De jó,hogy jöttél!Alig várom a történetet!Imici nagyon édes!!!
Napirend remélem hamar beáll nálatok,kitartás,de azt hiszem a világon a legszebb amikor a babáddal ismerkedtek az első napokban-hetekben-hónapokban.............. :oops: :lol:

Többiektől bocsi :oops:

Kép
cukigabi
Budapest

wiwi
jó is volna...ma próbáltam kukkolni de pirosságot nem látok
szerintem az nem baj ha minden pelus kakis addig míg nem vészes a mennyiség...nekünk rapszódikus van hoyg mint ma is 3-4x kakis a pelus van hogy egész nap semmi majd egy óriás adag....persze mi rapszódikusan étkezünk is tej-táp-mirelit tej :?

suzy
na mintha minket írtál volna le csak mi ezt most este csináltuk :(

nomi
sajnálom a tejcsit de legalább jót is írtál magatokról

manama
hát ezért jó a fészekrakó ösztön!kár hogy a pasikban ilyen nincs...képeek lennének a kórházból hazajövet nekiállni az ilyeneknek...
bár biztosan úgy is felnő egy gyerek ha nincs minden tökéletesen rendben körülötte de hát mi a legjobbat akarjuk a miénknek nem igaz?
nálunk is Laci összerakta a pelenkázót úgy ahogy aztán derült ki késöbb hogy nincs hátoldala így a polcát tette fel hátra :shock: mikor megláttam mondtam hogy nem stimmel úgyhogy forgattuk is hogy hogy is van ez?
aranyos volt az"én is megyek"szöveg :D bizony te is...repül az idő

gyevacska
jaj szegény!én tudom az milyen és még most is belefacsarodik a szívem :cry: nagyon drukkolok!

cukigabi
engem óva intettek a plázáktól...rota nélkül megfogadtam hogy nem is viszem csak ha muszáj....nagyon vigyázzatok!

Kép
menion
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?