Abbey! szegeny Eszti. De ne bantson tulzottan; nem hiszem, hogy van gyerek, aki ugy none fel, hogy a legodaadobb vigyazas mellett ne tortenne vele valami - mindenki csak ember... Emlekszem, mikor az elso baba par hetes koraban a szomszedasszonyom azzal kezdte: "na, es esett mar le az agyrol?". Akkor ezt a vilag legnagyobb bunenek tartottam (azota is haklis vaygok ra es nagyon figyelek erre), de akkor talan volt ilyen es egy kicsit "feloldozott", hogy masokkal is megtortennek bakik.
Abbey! De hiszen nemreg fordultak csak meg a babaid - mar mennek korben a lakasban? nem semmi... Igy az 5.-6.nal szinte felve varom ezt a fazist, nem tudom, azt hogy fogom menedzselni... igy, hogy a kisagyban vannak a nap nagy reszeben, vagy cipelve, ha van idonk ra, igy szuper...
Jukka! Mekkorak is a babaid, hogy mar felulessel probalkoznak? Nem kb. velem szultel? Amugy ha ilyen nagy a hazatok, miert gond, hogy ugyanarra az emeletre rakjatok oket, mint ahol vagytok? Nalunk a halok mind fennt, de lennt van egy "jatszoszoba", ami nincs teljesen kulon, a konyhabol jol atlathato, de ahhoz elegge kulon van, hogy a jatek-rumli nem vegye be a nappalit... Ez eleg jol bejon.
Claire, a sokgyerekes tanacsara van szukseg. Az esti rutinba nem tudom rendesen beilleszteni a babafurdetest. Kb. 6 - fel 7kor kezdunk vacsiztatni, onnan az elalvasig folytonos a verkli, oda nem nagyon lehet betuszkolni; korabban meg meg tul koran; utana meg mar en is sokszor elalszom... Te hogy csinalod? itt a heti 2, max furdesnel nem javasolnak tobbet, eddig nem is kellett, de majd ha mar kolbaszolnak...
A talalkozotokat NAGYON irigylem! Majd tudositsatok! De vszleg mar csak 6 7 hit, es 6, vagyis megyunk haza! De megerte: Dani nem semmi, hogy megtanult nemetul nullarol, mar bloffolni is tud nemetul; Bence is siman dumal rendesen; a lanyok kicsit jobban ellenalltak a nyelvnek, Borokanak persze sikerult az iskolaban az egyetlen magyar lannyal osszebaratkoznia
Amugy visszaterve a mulheti temakra (bocs, ritkan jutok mostanaban nethez es plane irashoz):
Claire, meg mindig nincsenek papirjaik a babaknak! szegenyek, otthontalanok ;-((. Indiaba sem mentunk, ami most jo, de igy TAJ kartyajuk sincs es semmi tamogatast sem kapok!
Claire, nem semmi, hogy meg a gimink is egyezik! mar felsoroltunk par dolgot, hogy mennyire egy semara alakult az eletunk es az erzesvilagunk! A tesod melyik osztalyba jart? bar a vezetekneved alapjan nem emlekszem ilyen nevure, igy vszleg nem fog beugrani.
Daninak nem gondoltunk a Radnotira, egyreszt azert nem volt annyira szuper elmeny nekem, hogy feltetlenul oda kuldenem a gyerekeim is; masreszt messze van nagyon... Igazabol szuper az altalanosunk (Oku), nem is vinnenk el, csak ez a termeszettudomanyos szak most indul es csak ott, es gondoltuk, megprobaljuk, bar mondom, o nem eroltette magat halalra, de szerencsere a szobelin ereztek, h. a temabol nagyon jo, ott max. pontot kapott, es ezzel beelozott egy csomo olyat, aki kitunovel es szuper irasbelivel jott. mar 4 eves koraban a gimnaziumi zoologiai es csillagaszati atlaszokat olvastam neki...
Nem baj, Abbey, hogy beirtad a ND-at; igy a haromnegyed ev kulfold utan szerencsere lecsengett a sajto-erdeklodes. Persze, tudom, h. nem a babanetet pasztazzak az ujsagirok, de egy google keresessel azert sokmindenre konnyen ra lehet bukkanni, es amit Nektek irtam, azt Nektek szantam, ikres edesanyaknak, es nem a sajtonak vagy a nagyvilagnak. raadasul sokmindennel csunyan visszaelnek, vagy csak abszolut nem azt irjak le, amit az ember elmond vagy enged. Pl. egyszer nagyon nem akartam elmondani, de valahogy egy kedvesnek tuno ujsagirono kiszedte belolem (az ember kellemesen elbeszelget valakivel, elfelejti, hogy az minden infot felhasznalhat ellene...), hogy az egyetlen maradek almom az egy 5. baba (kerdeztek , hogy egy ND utan meg mit varhat az ember), de kertem, ezt ne irja be. erre persze, hogy ezzel fejezodott be a cikk. De szerencsere ennek ellenere is megerkeztek az almaim, ketten is...

)
Jukka, 2007-ben kaptuk a Kormanykozi Klimavedelmi Testulet reszekent, amiben eddig 7 magyar vett reszt. tenyleg eletem egyik legszebb elmenye a veluk/ertuk valo munka; szerencsere az 5. ertekelo jelentesbe (a kovetkezo nagy munkajuk) is meghivtak vezeto szakertokent, igy nemsokara kezdodik ujra. Utazni is jo volt, amikor tudtam vinni egy picit magammal (2 eves korukig vittem oket), de most ikrekkel fel van adva a lecke, hogy csinalom...
Szivvi, Claire, ha Ausztriabol kell barmi, akarmikor szoljatok! A ferjem jar ki-be, vele tudok hetente kuldeni haza barmit!
na ez jo hosszu lett, behoztam egy hetet!