A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó volna ha csak fáradtság volna, de sajna beteg is vagyok :?
A szombati kirándulós napunkon sikerült megfáznom. Mára már a hangom is elment :roll:

Kaqk a 13. hét :lol:
még csak most derült ki és már a 2. trimeszterbe léptél :D
Azt tudod, hogy az orvosi papírokkal már igényelhetitek rá is az adókedvezményt?

Irina hát elég fura ovi, de az a lényeg, hogy Ádó szereti :)
Nekem van itthon masszírozó lapom. Sok féle programot tud és székre, fotelra rakható. Nagyon jó dolog :)
Lehet neked se ártana, kicsit átmozgatna és közben azért tudsz dolgozni is.

Mesi na hogy telik a magányos napod?
Nagyon unatkozol?

Itt egész jó idő van, kicsit hült ugyan a levegő de legalább nem esik.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni ügyes vagy a kerttel :D

Regi anyud is az :D
na meg Te is az ásással

Nekem is kéne kimenni udvart rendezni, de nagyon nem akarózik mostanában :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni! :(

Kaqk! Mit dolgozol? Lemaradtam... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Móni: oh, én is azt hittem csak a fáradság..akkor jobbulást! Nálunk emma már majdnem 85% -os..:-) Anyósom lett beteg HV-n ma jön hozzánk, remélem nem fertőz le minket! :-)

A családi adót..igen a betöltött 90. naptól, csak hát én vagyok magasabb bérrel bejelentve I csak éppen hogy..szóval mióta TP-n vagyok nem igen tudjuk igénybe venni, vagy a TP nél is lehet, na majd megyek a könyvelőkhöz, megmondják.

Ügyesek vagytok csajok a kert szépítéssel!!!

Mesi: látom nem unatkozol, mert akkor benéznél ide is! :D

Regi: egy villákat bérbeadó internetes vállalkozásunkat készítjük az indulásra, még nincs kész, de már így is van érdeklődő.
Olasz o, horváth o, francia , Bali, mexico, stb vannak villák amiket "közvetítve" bérbe adunk.

Olyanoknak akik nagy családdal, baráti körrel mennének nyaralni, egy helyen de mégis szeparáltan szeretnének nyaralni. Több lakosztályos, hálószobás villák/nyaralók, medencével, tengerpart közelébe, vidéken.....stb.....ha majd kész az oldal megírom.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Ez jól hangzik! Hajrá! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Nagyon unatkozom! Gyerekeket reggel kiszórtam, utána teregettem, mostam, takarítottam a felső szintet vagy 3 órán keresztül. :?
Utána elmentem kínaiért, megebédeltünk, kicsit tévét néztünk, és most leültem a laptophoz.
Megyek is mindjárt, vár a konyha. Jajj....

Viranka, Móni! Minitali oké nálunk! :) Gyógyuljatok!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Nálunk Apa sem 100as :)
Kép Kép Kép Kép
az első 2 madár fecske, az utolsó vörösbegy :)

:arrow: gyöngyötfűzni :)

KépKép
viranka

Vera: apa nagy király!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Uhh Viranka! :lol:

Ma Gegi babi lesz velem, az idő is jónak mutatkozik, úgyhogy kint leszünk sokat.

Tegnap kiszámoltam, mennyi fenyőkéreg (mulcs) kellene az ágyásaimba. :shock: Eléggé húzós. Vannak dolgok, amik váratnak magukra, de van, amivel kapcsolatban nagy levegőt veszünk, és megcsináljuk. Ilyen a füvesítés és a hozzá szükséges dolgok.

Regi! Mi elmegyünk Dunaújvárosba! :wink:

No megyek tejbegrízt porciózni. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt vagyunk!

Na, tegnap hogy jártunk. Elaludtunk az altatásban olyan fél kilenckor fürdés nélkül, és reggel nyolc után riadtam meg :shock:
Munka persze semmi, de most igen kipihent vagyok :roll:

Kaqk, sok sikert a vállalkozáshoz :D
Anyudnak jobbulást!

Emese, sajna sokba kerülnek ezek a dolgok :?

Regina, kanapé és ölben notebook :shock:
Az azért elég fárasztó lehet egész nap :x

Móni, jobbulást!

Viranka, az első kép micsoda? Le sem írom, minek néztem :roll: Ügyes életed párja.

Irina, kisgyerek :shock: Szóval szelektálnak...

Na, engedek fürdővizet magamnak.

Kép
vindolanda

Nincs itt senki. Mostanában mindig így járok.

Kép
vindolanda

Pedig úgy igyekszem.

Már megfürödtem közben, most pakolászunk. Rugó még pizsamában.

Kép
vindolanda

Rugó kapott egy előre hozott ebédet, éhes volt.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo egészségére Rugónak :D
de jó is a hosszú alvás, most kipihented magad igazán :D

Vera párod nagyon ügyes :D majdnem mint te :)

Mesi itt is árulnak a Bauhaussal szemben fenyőkérget, ha gondolod megnézem neked mennyi? Hátha olcsóbb :roll: :D
Aztán ha itt veszed akkor jót dumcsizunk egyett :wink: Meghívlak a cukrászdában egy kávéra :D Na? Csábító ajánlat?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szia Móni!

Akartam kérdezni, hogy nektek az udvaron meg belül vannak még komolyabb munkák? Melléképületek, kocsibeálló meg ilyenek... Mi négy éve lakunk itt, de néha az az érzésem, hogy sosem érünk a végére.

Hát, nem látszik amúgy Rugón a nagy kipihentség, az előbb kapott szívinfarktust, mert leültem a notebookjához :twisted:

Én viszont tényleg olyan kis fitti lettem :D

Most már én is eszek, valahogy ma olyan jókat hoztak: Karfiolkrémlevese meg rántott gomba rizzsel meg tartárral 8) Szeretem az ilyen kajákat :D

Dóri? Merre vagy?

Kép
vindolanda

Nálunk itthon sima székeken nyomulunk a gép előtt, de a galériába majd tervezek egy profi irodaszéket venni. Egyszer. Ha már a munkaasztalom ott van fenn 8)

Kép
vindolanda

Vindo: ne is mond!!!!!oh de megenném...a levest is meg a gombát is...kérekkkkkkkkkkkkkk

KépKép
kaqk
Debrecen

Pedig hús nincs is benne :wink:
Ha jól emlékszem, Kaqk, Te nagy húsevő vagy 8)

Na, Rugó joghurtot kíván, és persze nem tudja kiszedni a hűtőből, a lábát lógatva ül, és szólogat ki nekem a konyhába, hogy joghurt :? :x

Kép
vindolanda

Vindo rengeteg munka van a ház körül.
Az előszoba kap cseréptetőt és akkor már a lépcsője i fedett lesz. Hátul a kert le lesz kerítve, elől készül egy szín a fának, hogy ott tudjuk tárolni. Füvesíteni is szeretnénk és elől az emésztő mellett térkövezni, olyannal ami közé lehet füvet ültetni.
Elől a teraszon ki kell cserélni a korlátot és csináltatni kell rá ajtót.
A nappalibútort le kell cserélni és még ki is kekk festeni a házat belülről.
Hirtelen ennyi jutott eszembe :roll: :lol:

karfiolkrémleves nyami, mostanában sokat főzök mert cicus is imádja :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Cicus is szokta :lol: Leül a kis székére és mondogatja, tejszelet, tejszelet, tejszelet :lol:
Néha a falra mászom ettől :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na, megevett két pohár joghurtot ebéd után. Most a hasát simogatja, és közben mondogatja, nagy pocak 8)

Hú, ez jó sok munka :shock:
És sok pénz :roll:

Kép
vindolanda

Hát nem fogunk unatkozni :)
Lehet nem lesz mind megcsinálva a nyáron.
Gyanítom a nappalibútor valami karácsonyi, kamatmentes hitelakcióban lesz megvéve :wink:
Sok mindent meg sk megcsinálunk 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hátha sikerül jó sokat megcsinálni ezekből.

Nekem az a bajom, hogy az ember belefárad a folyamatos kupiba és pakolásba :roll:

Na, itt van a szép kislány a rövidebb frizurával. Tényleg hosszú volt már neki korábban. Pirosban :shock:

Kép

Észreveszi, hogy fotózom, és elbújik. Nem szereti ugyanis.
Kép

A vezetékeket ne nézzétek.

Kép
vindolanda

Babakocsi is van a háttérben babákkal :oops: :oops: :oops: Most látom.
De mikor lánynak nézik, nincs ott a babakocsija :roll:

Kép
vindolanda

Vindo: édes Rugó..:-)

hús evő vagyok alapesetben...terhesen viszont nem :-) szóval küldheted ha maradt!!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszönjük :D

Kép
vindolanda

Sziasztok,

mi ma bementünk busszal Gyarmatra a Tescoba. Volt nagy öröm Áronnak:-)

Gyönyörű, szinte nyári idő van:-)

Rugó édes kislány:-)

Ház körüli munkák :evil: nagyon sok pénzt visz a családi ház :roll: és soha nem lesz vége higgyétek el!

Kaqk ügyik vagytok!

Vera ügyes apa:-)

Mesi esetleg felfogadni egy takaritónőt ekkor a házhoz?
Nekem sokszor megfordult a fejemben :roll:

Heni
KépKép
heni81

Szia Heni!

Biztos jó program lehetett. Rugó is nagy busz-fan.

Na, ezt megosztom veletek.
Rugó a felújítások során megtanulta kezelni a csempevágót, és G. megkarcolta a csempét, Rugó elvágta, majd a falra is feltette (olyan is lett, de meghagytuk neki ezt az örömöt a konyha sarkában kb. egy 40 cm2-en). Most beugrott neki, hogy a ricát elvagdossa csempevágóval, és úgy eszi meg. Íme az illusztráció:

Kép

Nekünk boltba kellene mennünk, sajtot akarok szerezni. Pannóniát, az a kedvencem :roll: De nem tudom, lesz-e. Igazából mindegy, milyen fajta, de a Pannónia lenne a legjobb.

Kép
vindolanda

Vindo,mire gondoltál?
egyébként ez alapján csinálta meg :) egy daru :) csak nem akartunk pénzt kiadni érte :)
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=9043

s készül az őslénypark :) dínók,mammut,kardfogú tigris,kaktusz :)

:arrow:

KépKép
viranka

Akasztófa :oops:

Kép
vindolanda

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: azért B.nak nem csinál olyat :) azzal ráér még :)

KépKép
viranka

Ja, én is azon gondolkodtam, hogy csak nem csináltok ilyen játékot :idea: :lol:

Kép
vindolanda

Nem tudom eljutok e ide valamikor.....:( :? most még visszaolvasni sem volt időm. Pörgök állandóan. Intéztem a bölcsi kérelmet beadtuk itt is ott is. Ugye most kell, mert még ha járhat se lesz hely, ha később kapok észbe.
Közben Lilla is volt, hogy itthon volt. Sóbarlangba is járunk, ami amúgy nagyon jó. Este készülök az óráimra (persze nem minden este) és tegnap pl. Lilla elesett és szörnyen megütötte a száját...belül is. Akkorára dagadt, hogy öröm nézni. Sebes is ahogy látom nemcsak kívül, hanem belül is, de a fog jó esetben nem sérült. Legalábbis ahogy én látom. Most már értem is mit mond, így javul, de inni enni alig tud....:( ma itthon maradt velem, mert azért ilyenkor anyára van szüksége az embernek és még megtehetem.
Közben a munka dolgok is alakulnak, de persze ez is zizegéssel jár természetesen. :)

Remélem mindenki jól van.
Móni szívesen látunk titeket, ha rendben vagytok. Azt hiszem találnák Gergőkének ezt azt :D

Panndi akartam kérdezni, hogy te tartasz igény kisfiú ruhákra?Kölcsön adom szívesen.

Dani új szava hoppá :D

Bocsi csajok, csak ennyi. Megyünk orvoshoz oltásra 2 gyerekkel :D

KépKép
KépKép
fleur

Ne, ideértünk a vásárlásból és a kertészkedésből. R. francia pirítóst eszik, kipakolt hozzá mindent. De még meleg, és most szenved.

Fleur, szegény Lilla. Veletek is mindig történik valami. Dani már rendben?

Oltások. Na, hát ez nem hiányzik mostanában, az oltásokra járás. R. az utolsó kettőtől elég rondán belázasodott. A pneumostól három napig volt 39,5-ös láza :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztooook!

Vindo, Rugót én sose nézném kislánynak, de ha ez vigasztal, Ádit is gyakran tartják annak, főleg idősebb bácsik. :-D
Nagyon édes Rugó a képeken, de definitely nem kislány.
Neked van vmi vezetékfóbiád, ugye? ;-))))))

Móni, én is úgy látnálak már Titeket, de szerintem ápr. 21. előtt erre esély sincs, de utána vevő lennék egy minitalira!

Na, ideértem én is. Elkapott a harci ideg, mire hazavergődtünk Ádival (nem pisil az oviban, mert nem kell, majd kell, majd mégsem, majd megijed az egyik nyilvános wc-ben a levegőcserélő hangjától, mégsem kell, a villamoson majd bepisil stb., közben ezer csomag nálunk, mert mostanában ismét mindig pisis ruhákat hozunk haza az oviból -- nem tudom, mi ez a sok pisi és ivás folyton, kb. 3 napja jelentkezett). Mindegy, nem tudom, miért ilyen kis érzékeny mostanában, se testvére nem lesz, sem nincs eltitkolt családi feszültség, semmi, de úgy érzem, visszafelé fejlődünk...

A mai nap azért jó volt, doktori órát tartottam, azt nagyon élvezem, isteniek a hallgatók, utána ügyintézés órákig, aztán a loholások.
irina

Fleur, szegény Lillus! Mielőbbi jobbulást neki!
HOPPÁ :lol: :lol: :lol:
Akkor bejött a sóbarlang? Örülök! :-) Bocs a kérdésért, de tényleg nem tudom, Ti merre laktok a 13. kerben???

Ma terhesnek nézett egy távoli ismerős, pedig már fogytam több mint 5 kilót... bele kell húznom.

Verus, ezek a facuccok isteniek, gratu! Nyissatok már kézművesboltot R-val!!!
irina

Hahó! :)

Mi is megvagyunk.

Látom, mindnehol minden van, még mindig... Lehetne már egy kis nyugta a családoknak a betegségektől... Jobbulást!!!

Rugó roppant ötletes... Mint mindig... :)

Samu kicsit megfázott, de más bajunk jelenleg nincs.

Barátaink ma hívtak, hogy lehet, elő kell szedni a babát a pocakból náluk, mert már harmadjára produkált tachycardiát a gyermek a CTG-n. De aztán fájások is jöttek náluk, és sokáig tanakodtak az orvosok, hogy most hagyják-e szülni, vagy elővadásszák a gyereket, mert már meg kéne nézni idekint, indítani a szülést ilyen körülmények között nem szabad, de ha meg beindult, akkor meg miért ne szüljön... Hát azért ne, mert nem jó a szívfrekvenciája. Nem tudom, mire jutottak végül, ígérték, hogy jelentkeznek majd, ha tudnak vmit, egyenlőre csak nagyon gondolok rájuk, hogy minden rendben legyen...

Kép
Kép
Kép
zdori

Dóri, akkor rengeteg +++++++++++++++++++ a kismamának és a babának!!! Kívánom, hogy minden legyen rendben velük!
irina

Dóri, akkor drukkolunk az ismerősöknek :!:

Irina, ilyen pisis dolgok nálunk is vannak néha... Nem akar elmenni, aztán a kocsiban kiderül, hogy majd összev....i magát. Volt olyan, hogy db-ben egy barátnőmékhez ugrottunk be pisilni, de voltunk már többször a baumaxban is :roll:

Lehet, egy kicsit felfázott, nem?

Doktori óra 8)

Ja, utálom ezt a sok vezetéket, G. meg mindenhová tesz belőlük, olyanok, mint a dekorelemek nálunk :lol:

Szerintem sem lányos :x

Na, elpakolom a vacsora-maradékot

:arrow:

Kép
vindolanda

Hát, Vindo, a vezetékeket én sem szívlelem, de nálunk mindig annyi van, hogy már megszoktam. Sőt, van egy, amin át kell lépnem napi 1000-szer, mert nincs dugalj közelebb az asztalomhoz, pedig amúgy jól vannak elosztva a lakásban a dugaszok, de ott pont nem.

Felfázás? Nem tudom, az orra nem fojik, nem köhög, nem tüsszög, csak iszik és pisil. De ma már jobb itthon a helyzet e szempontból. Nem tudom, nekem rögtön rémes gondolataim lesznek, hogy pl. cukros. :roll:

A pisi nem zavarna önmagában, itthoni délutáni alvásnál is előfordul néha, főleg ha nagyot alszik v. sokat ivott előtte, és Á. még éjjelre pelust hord. De az oviban pelusban alszik (ismét, ugye...) és még úgy is kifolyik. Mennyit ihat... betudom egyelőre a hirtelen jött jó időnek és a csoportszobájuk tényleg meleg, két oldalról is éri a nap, biztos megizzadnak. De azért résen vagyok.

Na, ma este is munka. Vmelyik este néztünk egy sci-fi sorozatot, ami annyira rossz, hogy az már jó. Néha van egy ilyen önkínzás-jellege a filmezéseinknek. De a sok betű után én sem Kantra vágyom, meg mondjuk Bergman-filmekre, hanem olyasmire, ami nem növeli a lelki terhek és vívódások számát.
irina

önkínzás = agyeldobós filmek, limonádé-vígjátékok :D
irina

Hoztam egy képet, múlt havi, a Sütisfiú:

Kép
irina

Eszem azt az édes kis pofiját 8)

Szerintem a gombafej a ludas a lánynak nézésekben :roll:

Mi már nem tartunk itthon pelenkát, el is szoktam mondani Rugónak, hogy próbáljon pisilni, meg ne igyon olyan sokat, mert be fog menni. Szerencsére ritkán sikerül neki, de pl. két napja még G. pizsamáját is úgy lepisilte, hogy mind a ketten öltöztek éjjel :lol:

Nem tudom, de nekem volt már olyan, hogy wc-re jártam bőszen, orrom nem folyt, más bajom sem, de enyhe felfázás volt mindenképp.

Iszok egy forró kakaót, aztán vár a munka.

Irina, mi kipipáltuk a Csata: L.A.-t a múltkor, na, az kikapcsolt. Kár hogy utána dolgoztunk még egy csomót :lol: De a célnak megfelelt. Zúztak benne rendesen :mrgreen:

Kép
vindolanda

Vindo, azt a filmet mindenképpen bepróbáljuk a közeljövőben. A Sorsügynökség ismerősök és ismeretlenek szerint is borzalmas, majd egyszer, soká talán megnézem, bár állítólag a Dark city-t nyúlta le, az viszont az egyik kedvenc sci-fim, kétszer is megnéztem anno moziban. Pöpec volt. Nagyon sok mindent nem láttunk, de filmekre ritkán jut időnk (vagy fáradtak vagyunk, a legtöbb azért kb. 2 órás, idő se jut rá, v. másnap nem tudnánk felkelni), a sorozatrészek legalább rövidek... bár van olyan 24 perces epizódokból álló kedvenc sorozatom, amelynek az alig félórája olyan intenzív (ráadásul mindezt nullakcióval teszi!), hogy totál lefáradok tőle. ;-)
Igazad lehet a felfázással, majd figyelem a mucit. Ma totál leizzadt, a szél meg fújt utána :roll:
Nálunk egyelőre esélytelen a pelusmentesség, mert éjjelre rengeteget iszik és 9-10 órát nem bír ki, még ugye a délután se jön össze néha. Vhol olvastam, hogy sok fiú 5 éves korára érik meg az éjszakai szobatisztaságra, úgyhogy nem sürgetem. De tényleg nincs is jele, hogy menne.
Jó munkát Nektek!
irina

Na, ma megyek dolgozni. Zsúfolt napom lesz, majd este jövök. Jók legyetek.

Kép
vindolanda

Sziasztok,

még Áron alszik :roll: biztos a tegnapi buszozást piheni 8)

hoztam friss képeket a fiúkról:

Kép Kép

Irina, Péterke nálunk mindig ügyesen felébredt az éjszakai pisilésre, Áronnál egyenlőre semmi esélye nincsen, mivel iszik éjszaka. Délután meg nincs rajta pelus, de néha van baleset, de nem bánom, hagy szokja, hogy nem szabad bepisilni az ágyba.

Viszont nálunk komoly gondot okoz a kakilás Áronnál, fél a kakától, igy tartogatja, nem akar kakilni, aztán persze kemény is, fájhat is neki. Nagyon nem tudom mit csináljak, hogy megbéküljön vele.

Heni
KépKép
heni81

Halihoó

Pisilés sok ivás, Emmának is volt nem olyan rég egy ilyen időszaka...de elmúlt. :shock: :shock: :shock: :shock: nem tudom mi lehetett , lehet vmi lelki dolog is bele játszik....

Mi jól, bár anyuéknál alvás = derékfájás..ma már itthon alszunk, I úton van remélem éjfél körül megérkezik.

kíváncsi leszek hogy hogy fog menni E-nak az elalvás egyedül, most élvezte hogy együtt aludtunk. :-)

na lassan megyek hajat mosni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Jaj de jók a képek! Áron is mennyit nőtt!!!!! :D :D :D

Már megint unatkozom...
Mosogatok, teregetek, ruhákat pakolok, ablakot pucolok, felmosok, dolgozok......
Hoztam két képet. Az egyiken a huncut Gegi, a másikon a "sanyarú sorsú" Zsozsi. :D

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk! Vannak már neveitek? Szerintem Hugica érkezik. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Atya ég Gegi milyennagy fiúúúúú!!! zsozsi helyében most szívesen lennék...jók azok az óriás párnák vagy mik!!!

Nevek: hát fiú már van egy konkrét, de lány..hát van pár, de abban még nincs egyezség..Emmánál is így voltunk, lány név még sehol...

valami rövid egyszerű nevet keresünk., mondjuk a fiúnév nem olyan rövid..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?