A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Szia Reni!
Üdv itt Téged is!
Én 9 havi sikertelenség után mentem dokihoz, akkor azt füllentettem neki, hogy megvan az egy év próbálkozás. Addig ugyanis nem szívesen állnak szóba velünk. Azért próbálj meg beszélni a dokiddal, hátha egy UH-ra vagy egy hormonkép-vizsgálatra rá tudod venni.
A folsav szerintem jó, én az Elevitet kezdtem el ebben a hónapban szedni, azt itt nagyon sokan dicsérték. A hődet méred?
Én is mielőbbi babásodást kívánok Neked! Írj, hogy mi van veled!

Nina!
Hogy vagy?

Szép pénteket mindenkinek!
Bogi.
bogi1975

Henci!
Naaaaa? Ugye még nincs semmi?Mármint piros.
Bogi
bogi1975

Szia Bogi!

Köszönöm kérdésed kicsit jobban, reménykedek a dokibanKép
Tegnap megnéztem a szülőszobát, bár a párom azt mondta ne nézzem, ne kínozzam magam, de ennyi erővel az utcára se menjek ki, mert ha meglátok egy kisbabót elszorul a szívem. Szóval néztem, és a végén mikor mondta az anyuka, hogy próbálkozni kell, és nem feladni, mert neki is sikerült, úgy döntöttem nekem is sikerülni fog, és úgy döntöttem nektek is sikerülni fog. Tehát már nektek nem is kell aggódni.

Ebben a hónapban elkeztem mérni a hőmet, és eddig 36,4-36,3 volt, de tegnap 36,6 lett, és ma reggelre 36,2 ez már jelent valamit, vagy csak ingadozik? Te méred?

Nina
nina79

Sziasztok!Kép

Most megyek dokihoz UH-ra, majd megírom mi volt.

Mindenkinek pusziKép

Mea
mea

Sziasztok. Ebben a hónapban vagy 3* sikerült a hőmet megmérni... Kép
Elsö ciklushetemben 36,4-4-5 körül volt. Ma meg 37,1. Akkor átestem már a tüszőrepin ugye? A hőemelkedés mindig azt jelenti hogy van peteérésem??? Mert most ezen kezdtem el aggódni, hogy esetleg nincs is. Szerintetek??? Most lehetek a 21 napon.
Pusz: Krinyoka Kép
krinyoka

Sziasztok. Ebben a hónapban vagy 3* sikerült a hőmet megmérni... Kép
Elsö ciklushetemben 36,4-4-5 körül volt. Ma meg 37,1. Akkor átestem már a tüszőrepin ugye? A hőemelkedés mindig azt jelenti hogy van peteérésem??? Mert most ezen kezdtem el aggódni, hogy esetleg nincs is. Szerintetek??? Most lehetek a 21 napon.
Mea,
Remélem minden rendben lesz Uh-n.
Pusz: Krinyoka
krinyoka

WishKép
nem semmi csaj vagy te!!! 1,5 évig próbálkoztatok és mostanra telt be a pohár!! Ez azt jelenti, hogy van bennet kitartás és bizakodás bőven!! Ez már fél siker!
Azokat a gondolatokat, hogy sejeltes vagy űzd el a fejedből! A negatív gondolkodás tilos!
Írtad, hogy sokat filózol azon, hogy mit kéne tenni azért, hogy sikerüljön. Hát, szakember segítségét kell kérni!! Emiatt nem legyél dühös, tényleg csak segíthet rajtatok! Minden vizsgálattal egy lépéssel közelebb kerültök a célhoz, csak ez legyen a fejedben!!
Nagyon nehéz elfogadni, hogy magától nem megy, de nincs abban semmi szégyelnivaló.
Bízz magatokban és a dokiban! Hidd el, hogy ez most a lehető legjobb, amit tehetsz! Nagyon jó úton vagytok!!!
Drukkolok nektek, nagyon! Fejben próbálj meg egy kicsit lazítani, úgy értem, hogy próbáld meg kerülni a stresszes helyzeteket, vagy ha ez nem megy, próbálj meg nem stresszelni. Gondold azt, hogy mindez nagyon fontos a babó érdekében!!!

ReniKép
Mondhatnám azt, hogy a 4 hónap még a normális kategória, ez még nem jelenti azt, hogy bármi gond lenne!
De már nem merem azt mondani, hogy várjatok türelemmel és próbálkozzatok. Sajnos nem lehetünk elég okosak. Mi is próbálkoztunk és 8 hónap után mentünk orvoshoz, persze füllentettük, hogy eltelt az egy év! És nagyon jól tettük, mert az első vizsgálaton kiderült, hogy hiába is próbálkoznánk.
Ezért az mondom, hogy hallgass a megérzéseidre, ha úgy érzed, hogy segítség kell, akkor iráyn a doki. Kérej egy hormonvizsgálatot és egy uh-t és vidd el a párodat is kiskatonavizsgálatra.
Nagyon jó, ha szeded a folsavat.
Mi lombikra készülünk, ugyhogy én most felváltva szedem a folsavat és az Elevitet is. Egyik nap ilyet, msok nap olyat.
Az Elevitben is van folsav és még sok más fontos vitamin is. Ez a Te döntésed, hogy most mit szedsz.
Drukkolok nagyon és kitartás!!!

NinaKép
tökéletesen átérzem a helyzetedet.
Az én legjobb barátnőmék három hónappal később kezdtek el próbálkozni, mint mi. Együtt izgultunk és bíztattuk egymást, bár ők azért annyira nem törték magukat (se hőmérő, se számolgatás, se kétnaponta akció, se gyertya).
Egy "szép" szerdai napon megtudtam, hogy nekünk természetes úton nem jöhet össze, mert nagyon kevés a kiskatonánk. Kövekező hétfőn megjött, ami önnmagában is kiborító. És ugyanezen a napon kaptam tőle egy e-mailt, amiben közölte, hogy kétcsíkos tesztet produkált. Hát, azt hittem megszakad a szívem!
Próbálj meg erős lenni és csak a jót látni abban, hogy másoknak sikerül, de hihetetlenül nehéz!!
Bízz magatokban és a dokiban, de azért hagyd otthon azt a bárdot, jó?
Mérd a hődet, az sokat segíthet, mert megtudhatod mikor kell akciózni.
Ha nem tudod kielemezni, nyugodtan tedd fel ide és segítünk. Próbálj meg erős lenni és gondolkodj pozitívan, jó!
Drukkolok nektek is!

HenciKép
mi a helyzet?????

Stella

Kép
stella9

KrinyokaKép
a hőd alapján már volt tüszőrepid!
Most ne aggódj, nyugodj meg! Ha van babó, akkor most nyugodt mama kell neki!!!
Stella

Kép
stella9

CsajokKép
Még mindig semmi.
Éjszaka azt álmondtam, hogy a cégnél karácsonyi buli volt. Az egyik férfi kollégám odajött, és azt kérdezte: ugye bejelented végre, hogy babás vagy? Erre én azt feleltem: De hát, Jancsi, én még nem vagyok terhes, csak szeretnék az lenni.

Henci
henci

HenciKép
Jaj, de jó. Már a semmi-ről szóló hír is remek!!
A hődet nem méred véletlenül??
Kiváncsi lennék mennyi!
Egész hétvégén X-ben lesz érted kezem-lábam!
Aztán hétfőn várom a zebrát!!!
Stella

Kép
stella9

Krinyoka
Úgy tűnik, igen van peteérésed, a tüszőrepid már lezajlott ebben a ciklusban. Most már nem tehettek semmit, megtettetek mindent ha 2 naonta ment az akciózás, iletve nyugiba várakozzál Kép
Mizujs a dokival? Voltál? Nem mész?

Reni
Üdvözöllek itt! Mi most kezdtük az 5. hónapot, szóval nem sokkal járunk előttetek. Én a napokban döntöttem el, hogy felhívom a dokimat és kérek tőle egy vérvizsgálatot ha most sem jön össze. Aggaszt, hogy nem tuodm, rendben vannak-e a hormonjaim. HA te is úgy érzed, szeretnél biztosabbat tudni, próbálkozzál valami hasolnóval, esetleg egy hüvelyi UH is sokat mondhat. De valóban nincs még okunk elkeseredni, annyira az elején vagyunk a dolgoknak. Kitartás, akciózás 2 naponta, türelem, nyugalom, és meg is lesz az eredménye! Én is folsavat szedtem 4 hónapig, most kezdtem el az elevitet szedni. NE SZÜNETELTESD A SZEDÉSÉT! Azért fontosak ezek, mert megfelelő táptalajt biztosítanak a babának, ha megfogan és beágyazódik, és a leendő kismamának is sokkal több vitaminra van szüksége ilyenkor, hoyg ezzel is felkészítse a szervezetét a másállapotra.

Wish
Hihetetlen, hoyg 1,5 év után még tudsz hinni a spontán babában. Nagyon erős vagy! Kép Azért a dokid javaslatát fogadd meg, csináljátok végig a vizsgálatokat, hiszen a ti érdeketekben történik ez, és hogy az a baba már mielőbb beköltözhessen hozzátok! Kép Majd írd meg az eredményeket! Kép Sok sikert!

Nina
Ti is az elején vagytok a dolgoknak, ne add fel, ne keseredj el! Azt hiszem mindannyian tudunk ilyet mesélni, hogy pont most babásodik be körülöttünk mindenki, csak mi nem Kép Hidd el, hoyg a mi babánk is el fog jönni!

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Most jöttem vissza.
Eredmények:

Ultrahang:

Uterus: 38mm
Endometrium: 9,5mm
Jobb ovariumban: 18mm átm.folliculus látható
Bal oldalon adnexectómia utáni állapot 13x10mm
ovárium csonk látható (ez a 12 éves koromban végrehajtoot műtét miatt van)

Azt mondta a dokim, hogy picit kicsi még a tüszőm (18mm) de lehet, hogy nálam később érik merthogy 30 napon túliak a ciklusok.

Azt mondta, most startoljunk rá

Ha nem esem teherbe most és megjön, kezdjem szedni 2. naptól 5 napon át a Clostilbegyt, hogy segítsük a tüszőérést.

Mit szóltok ehhez?

És 29-én megyek hormonvizsgálatra de csak prolactint és progeszteront néznek.

Szerintetek mindent jól csinál?

Ki szedett közületek clostilbegyt???

Örülök, hogy nincs baj velem, bár egy picit tartok attól, hogy akkor miért nem jön össze?!?

Ugye nem vagyok elzáródva???

Tiszta hülye vagyok.

Mea
mea

És most nézem, hogy P2 eredményem lett a múltkori vizsgálatnál, meg candida gyanú vagy mi.

Ez nem lehet gond babagyártásban???

Azt mondta, hogy ok minden a múltkori vizsgálatról.

Segítsetek, várom tanácsaitokat

Mea
mea

Mea
Nyugi! Ahogy látom a nyálkahártyád szép vastag, a tüszőnek is úgy tudom 20mm körül kell lennie, úgyhogy mindent bele, szerintem nincs semmi gond!
A candida gyanút érdemes lenne kideríteni, hogy mennyire candida és mennyire nem az. Nemrég más is említette a P2-es eredményt, az teljesen jó!
Ne aggódj, most biztos összejön. Drukkolok neked nagyon Kép!

Henci
Neked is nagyon drukkolok, remélem már 9 hónapig nem fog megjönni! Kép

Stella
Nem 24-én mész valamilyen vizsgálatra? Vagy nem jól emlékszem. Drukkolok nagyon, hogy ha már lombik, akkor már az első összejöjjön. Szerintem erre azért elég nagy az esély, mivel veled nincs semmi gond!

Puszi
Adri
adri77

MeaKép
szerintem is tutira jók az eredményid és tényleg rá kell startolnotok, mert hétvégén vagy utána repednie kell a tüszőcskédnek.
Az méhnyálkád irígylésra méltó, minden babónak tetszene!!

AdriKép
24-én megyünk a dokihoz, de szerintem nem lesz semmilyen vizsgálat. Akkorra lesznak meg a laboreredmények és ha minden oké (muszáj így lennie), akkor felírja a gyógyikat. És talán megtudunk valami közelebbit a lombik várható idejéről!!!

Veled mi a helyzet?

Stella

Kép
stella9

Tündi, voltam múlt hónapban dokinál, ahol megnéztek uh- val és azt mondták minden teljesen rendben van, de ha nem jön össze februárig akkor megyek és résegítünk. Persze előtte mindenképpen megnézzük a hormonjaimat.
Tehát akkor most várakozok. Mea, nekem is Colsti-t mondott az orvos, hogy majd szedem ha nem jön össze, de hogy mire jó pontosan nem tudom, van egy olyan forum is.
Sziasztok: K
krinyoka

Stella
Köszi, jól vagyunk. Picit émelyegtem ma reggel, de egyébként csak a mérhetetlen álmosság van. Reggeltől estig aludnék! Szívből kívánom, hogy a minél előbb mehessetek lombikra, és mielőbb tapasztalj ilyen tüneteket Kép!
Én jövő héten megyek a védőnőhöz, ő fog majd elküldeni laborra, EKG-ra stb. Remélem a terheskönyvet is kiállítja Kép!
Drukkolok, biztos minden rendben lesz!

Adri
adri77

Mea, Krinyoka!

En closti-szedo vagyok, ugyhogy tudok segiteni!
Egyebkent a 9.5 mm az nagyon jo, a 18 mm is mar alakul, onnantol kezdve mondjak hogy jo, de nagyon gyorsan tud noni, naponta akar 1-2 mm is! Szoval attol fugg hanyadik napon vagy!
Nekem 2 db 19 mm-esem van most, persze clostitiol!illetve mar megrepedtek remelem, de az nekem a 12. napon volt, es masnap repesztettuk, ugyogy meg nohetett 20 mm korulire, es az nagyon jo. Ugyhogy a tied is nohetett meg, ne aggodj! ja, es persze nem csak a meret szamit, hanem a minoseg is, amit ugye viszont nem lehet ellenorzni igy...
A closti meg rendbe teszi a progi szintet is, ha jol adagoljak, de arra mindenkeppen vervetel kell ellenorzesre a 21 napon, ugy lehet megallapitani a kov. havi adagot a clostibol!
A P2 az tok jo!
Es a candidaban is van tapasztalatom sajnos, de mar elmult!!!!!!!!!! Szoval azt nekem meg megneztek vegateszttel, es 70% lett, kemeny dieta kellett hozza, meg immunerosites termeszetes vitaminokkal, es most teljesen elmult! Sajnos nekem is mondtak, hogy az is lehet akadalya a babanak, szoval jobb kikezelni, de megoldhato! Attol fugg mennyire sulyos.

pusz

dodo

KépKép
Kép
dodo32

Dodo!Kép

Köszi az infot, írtam a Clostilos topicba is.

PuszKép

Mea
mea

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok. Annyira nem vagyok kemény, hogy másfél évig bírnám cérnával, csak ez, mint írtam, egy betegséges sokat dolgozós másfél év volt és én eddig ezeknek a számlájára írtam, hogy nem sikerül. Nekem volt két műtétem (epe, vakbél) meg egy agyrázkódásom, a párom meg annyit dolgozott, hogy sokszor hajnalban jött haza és a hétvégéket is benn töltötte Kép. Úgyhogy mivel sem a párom távolléte sem a sebek a hasamon nem támogatták a próbálkozásokat így azt mondtam, hogy ez lehet az oka. Persze ha tisztán nézzük, akkor megvan azért az egy év sikertelen próbálkozás is Kép.
De a remény hal meg utoljára Kép

Reni!
Szerintem ha kell mondd az orvosodnak, hogy egy éve próbálkoztok. Én remélem, hogy nincs nálunk semmi gond, de ha abba belegondolok, hogy esetleg feleslegesen vártam másfél évet és még akár egy várhat rám, mire kiderül, hogy mi a baj és rendbe hozzák, akkor az elég elkeserítő. Bár én a 32 évemmel rosszabb helyzetben vagyok mint Te.

Szerintem egyébként minden nőnek joga kellene legyen, hogy elvégezzék a fogamzásképesség megállapításához tartozó vizsgálatokat, amikor ő kéri és nem amikor az orvos úgy gondolja.

Egyébként én is azt látom, hogy kb. minden ötödik szembejövő nő terhes vagy kisbabája van. Sokszor álmodom azt is, hogy nekem is született (ezeket szeretem profetikus álmoknak gondolni). A múltkor egyszer azt álmodtam, hogy ikerlányaim születek. Annyira valóságos volt az álom, hogy amikor felébredtem, először át akartam menni a másik szobába megnézni, hogy jól vannak-e, aztán mire felálltam teljesen felébredtem és rájöttem, hogy csak álmodtam. Vicces volt , meg jó érzés is, meg is próbáltam gyorsan visszaaludni Kép

Wish

wish

Sziasztok lányok!

Nagyon hálás vagyok mindenkinek a bíztató, nyugtató szavakért, és köszönöm a segítségeteket.

Most értünk haza a dokitól, háááát...
Nem győzőtt meg igazán, azt mondta, hogy mérjem a hőmet, és menjek vissza 2 hónap múlva. Szerettem volna nézni egy pét, de aztán azt gondoltam, hogy nem is tudom mikor kellene nézni, mert eddig ez az első ciklus, amelyikben mérem, és nem is tudom kb se, hogy mikor lehet.
Aztán mondtam, hogy szeretném elkezdeni az Elevitet, meg a folsavat. Erre azt modta, hogy csodákat ne várgjak tőle(hogy ettől könnyebb lesz teherbe esni), de sok mindenre pozitív hatása van. Hát ennyi, adott egy régi menzesz naptárat, amit még 1984ben gyártottak, de valószínűleg ez exelt fogom használni, és azt mondta, hogy akkor január közepe.
Hazafelé vettem Elevitet meg folsavat. Az Elevit egyértelműen 1 szem naponta, de folsavat nem tudom, hogy szedjem. Adjatok tanácsot!

Ja, egyébként a párom nem örül annak, hogy folsavat is akarok szedni, ugyanis nem derül ki egyértelműen a csomagolásból, tájékoztatóról, hogy mire jó, mi a hatása és hogyan függ ez össze a babóvárással. Esetleg erről tud valaki valamit?

A válaszokat előre is köszi. Csak pozitívan előre. és drukk mindenkinek.

Nina
nina79

NinaKép
Amint már írtam én felváltva szedem a kettőt. mindkettőt szedni naponta szerintem felesleges, mert az Elevitben is van folsav.
Egyébként arra jó, hogy csökken a magzati rendellenesség kockázata, legalábbis én így tudom.
Szerintem szedd őket felváltva, az egyenlőre elég. Aztán ha jön a babó, akor én naponta fogom szedbi az Elevitet és kétnaponta a folsavat, de ezt még nem döntötte el!
Ne aggódj, csak bízz magatokban!!!
Stella

Kép
stella9

Nina Kép

Kitartás. A vitaminok nem érthatanak semmiképpen, és ki tudja, lehet, hogy tényleg segít.
A hőmet és is mértem 3 hónapig, de nekem teljesen összevissza volt. Most megint elkezdtem mérni, de csodákat nem várok tőle.
Én használom még a PG53 kézimikroszkópot, az segít megtudni mikor van peteérés.

Azt nem tudjátok, hogy az Elevit miben más, mit egy átlag multivitamin? Mert én multivitaminokat szedek, de ha az elevit valami specko, amitől jobb lehet a babának, akkor áttérek arra.

wish

Szasztok Csajok,

Sok havi olvasgatás után csatlakozom hozzátok. Nálunk kettős a bibi, a páromnak kevés a kiskatonája (5 millió/ml), nekem PCO-m van...
Closti-t írt fel a doki 2 ciklusra, és pé-re kell koncentrálnunk az akciót, azán majd meglátjuk...

Szerintetek miért a spermium koncentráció számít, miért nem az össz. mennyiség? (25 millió van összesen, és az elvileg már nem kevés Kép )

Aki hasonló problémával küszködik, mondott olyat a doki, hogy no sex (pontoabban no magömlés) addig, mig az UH vizsgálatok eredményei alapján ő el nem süti a rajtpisztolyt? 2 hét nagyon sok idő...

köszi,
Tralllala
tralllala

Okosítottam magam egy kicsit. Megosztom veletek is. - egyetek folsavat Kép

A folsav

A folsav a B-vitamin-csoport tagjaként a szervezetnek létfontosságú vitaminok közé tartozik. Alapvető szerepet játszik a sejten belüli anyagcsere-folyamatokban, különös tekintettel a DNS láncot felépítő molekulák előállítására.

A folsav molekula három részből áll, melyekből kisebb átalakulásokkal a szervezetnek fontos hatóanyagok keletkeznek. A mindennapi táplálékainkban olyan formában van jelen, amely közvetlen felszívódásra nem alkalmas. A bél hámsejtjei tartalmazzák azt az enzimet, amely hasznosítható, felszívódásra képes formában alakítja át. A sejtek által felvett folsavból keletkezik a DNS szintézist meghatározó egyik alkotórész. Nagyon fontos, hogy a terhesség alatt az anyai szervezet folsav-ellátottsága megfelelő legyen. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy a várandósság alatti folsav-bevitel csökkenti az idegcső záródási rendellenességek (nyitott gerinc) kialakulását. A tervezett másállapot előtt egy hónappal már célszerű elkezdeni a folsav szedését, hiszen az idegcső záródási rendellenességek a terhesség egészen korai időszakában alakulnak ki: agyhiány a 23. napig, nyitott gerinc a 25. napig jöhet létre. Vagyis a terhesség első 3-4 hete alatt, amikor sok nő még nem is gyanakszik a másállapotra.

Hiányt okoz
A folsav lényeges szerepet játszik még a B12-vitaminnal együttműködve a vérképzésben, valamint más sejtek növekedésében, szaporodásában. A szervezetből naponta kb. 50 mikrogramm folsav, illetve valamilyen származéka ürül ki. Minden elváltozás, bélbetegség, amely a folsav felszívódását gátolja, folsavhiány kialakulásához vezethet. Vannak olyan gyógyszerek, melyek tartós alkalmazása szintén folsavhiányt idézhet elő: pl. daganatellenes szerek, egyes antibakteriális gyógyszerek. A folsavhiány következménye elsősorban vérszegénység, amely nem azonos a B12-vitamin hiánya következtében kialakuló vérszegénységgel.

Folsavban gazdag élelmiszerek: Máj, tojássárgája, szója, karfiol, zöldbab, dió, mogyoró.
(másik cikk szerint szerint legjobb források: a zöldpaprika, a paradicsom, a saláta- és zöldségfélék, a friss gyümölcsök)

wish

Nina
Wish leírta, miért jó és kell a folsav. De szerintem is elég az elevitet szedni.

Wish
Az elevit attól más, hogy speciálisan babásoknak (és leendő babásoknak) lett kitalálva. Azaz a szükséges vitamin és ásv.anyagok mennyisége úgy van beállítva, hogy a magzat és anya számára minden meglegyen a kellő mennyiségben. Ez mellett persze viszel be a táplálékkal is vitamint és ásv.anyagot, de lehet hogy a nagy része ki is ürül a szervezetből, ha nincs meg a megfelő kombináció. Pl. a folsav felszívódását segíti a B12 vitamin, mint te is írtad, ezért fontos, hoyg a kettő együtt kerüljön a szervezetbe. Az elevitnél azonban vigyázni kell a további A vitamin bevitellel, mivel 1 tabletta tartalmazza a napi szükségletet a kismamák számára. Az A vitamin zsírban oldódik, ezért könnyen felhalmozódik (nem mint a vízben oldód vitaminok, mert azokat nem lehet úgymond túladagolni), és az bizony nem túl jó.
Továbbá az elevit mivel biztosítja az optimális vitamin mennyiséget, ezáltal szerintem támogatja a megfelelő hormonháztartást is, tehát valóban csökkentheti a veszélyét különféle rendellenességeknek illetve megfelelő, jó táptalajt biztosít a babának a beágyazódáskor a méhnyálkahártyába, és a terhesség további időszakában.
Remélem, nem írtam butaságokat, én így tájékozódtam, és ezek fényében tértem át a folsavról az elevitre. Ezek után tégy te is belátásod szerint Kép
Köszi a folsavról az infókat, nagyon hasznos volt!

Tündi
Vendég

Nina!
Először is gratulálok, hogy megtetted az első lépéseket, most már jó úton vagytok! Ezeket a hőértékeket, amiket leírtál, hányadik ciklusnapokon mérted és hány naposak a ciklusaid? És ami még fontos: hol méred a hődet?
Én is méregetem, az itteni lányok okosítottak ki engem is arról, milyen a jó hőgörbe, valamint arról is, hogyan kell helyesen mérni a hőt.
Hogy döntöttél folsav-elevit ügyben?
Nagyon jól estek ám a szavaid, amiket reggel írtál nekem! Köszi.

Trallala!
Téged is üdvözöllek itt, de sajnos én nem tudok Neked segíteni, de legkésőbb hétfőn majd jönnek a lányok, akik remélhetőleg tudnak segíteni Neked!
Mindenesetre mielőbbi babásodást kívánok neked is!

Dana!
Merre jársz? megvannak a férjed eredményei?
Puszi.
Bogi.
bogi1975

Sziasztok!
Köszönöm szépen a tanácsaitokat.

Bogi!
A hőmérsékletemet az előző hónapban kezdtem mérni. Olyan volt, mint ami a nagykönyvben meg van írva.36,6-36,8 között mozgott a 16. napig Majd emelkedett37-37,1 közé, azon a napon amikor megjött reggel már tudtam, mert a hőmérsékletem lecsökkent 36,7-re. A mostani cilusomnál ezt nem mondhatom el. Most tartok a 14. napnál, de eddig a 36,6-37,1-ig minden volt váltakozva, ezért a mostani görbémen nem igazn tudok elmenni. Ha minden igaz, akkor most tarthatok a félidő táján (szerintem erre utal az enyhe hasfájásom is). De még nem vagyok igazán profi ezekben a kérsédekbenKép)

Tündi és Nina!
Köszi a bátorító szavakat, szerintem se szabad igazán elkeserednünk, ez a pár hónap még nem szabad, hogy rosszat jelentsen. Tündi, kíváncsi vagyok milyen eredményed lesz az orvosnál.
Azon filózok, hogy lehet, hogy még ezt az évet kihúzom és megpróbálok türelmes lenni, hátha sikerül, és nem kell átesni a rengeteg vizsgálaton-de nem biztos, hogy sikerülni fog, mert nagyon türelmetlen vagyok.
Nina, lehet, hogy butaságot kérdezek, de mi az a "pét"?

Wish!
Remélem, hogy nincsen nálatok semmi nagy gond, és nem kell még egy évet próbálkoznotok.Írtad, hogy használod a PG53-at. Én is vettem ,de nekem soha nem akar páfrányos szerkezetet mutatni, igaz nem minden nap nézem meg- lehet, hogy ez a hiba.

Reni
Vanoreni

Lenne még egy kérdésem. Olvasgattam a régebbi írásokat, és az tényleg nem jó, ha a szájban, nyelv alatt mérem a hőm-t? Én eddig mindig ott mértem?!

Reni
Vanoreni

Szia Reni!

Hááát...azt mondják, ott nem a legjobb...de én is ott mérem. Nekem tökéletes hőgörbéim vannak így is, nagyon jól látszik mindig a beesés meg az emelkedés is. A nyáron kipróbáltam egy cikluson keresztül, hogy az egyik hőmérővel hüvelyben mértem, a másikkal meg szájban (a férjem minden reggel röhögőgörcsöt kapott, hogy két hőmérő is lóg ki belőlem). Az eredmény: hüvelyben mindig 3 tizeddel magasabb volt, a ciklus első felében, meg második felében is.
Ekkor határoztam el, hogy inkább továbbra is szájban mérem a digitálissal, mivel az lényegesen gyorsabb, reggelente meg ugye soha nem állok olyan jól az idővel.
Legtöbben itt a topicban azt mondják (szinte mindenki), hogy hüvelyben és hagyományos hőmérővel kell mérni, de engem meggyőzött a digitális szájban mérve.
Szép hétvégét mindenkinek, végre süt a nap!!!!
Bogi
bogi1975

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem tudtam jönni, de tegnap a párom szülinapját ünnepeltük, és itt volt az egész caalád, későn lett vége én meg egy hullaként zuhantam az ágyba.

Bogi!
Köszi, hogy írtál, és érdeklődsz. A hőmet szájban mérem, bár olvastam, hogy nem lesz tökéletes, de ott kezdtem el ezét ott is folytattam, de majd a jövő hónapban váltok. A ciklusaim, fogi gátló utáni 3. hónaptól 35, 31, 31. Most így állok:
<!--attachment: 3-129754.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*14.8**3%2exls --><center><pre>
Kép
3.xls (14.8 k)</pre></center><!--/attachment-->
Elevittel, folsavval még nem döntötöttem, egyenlőre az elevit.
Nekem is mindíg olyan jól esik ha írsz, kérdezel. Olyan jó volt mikor padlón voltam, hogy olyan gyorsan válaszoltál, és vígasztaltál.Köszi!

Wish!
Köszi a tanácsot, meg a sok okosságot a folsavról, most dolgozik a párom, de remélem ha este hazajön és elolvassa őt is kellőképpen meggyőzi. A PG53-mal kapcsolatban kérdezném, hogy mennyibe került, és hányszor lehet hazsnálni, mert valahol olvastam, hogy vannak ugyanolyan tesztcsíkok a peteérés meghatározására, mint a terhességi tesztek, de egy pár darab kerül 3-4000 ftba, és ha nem akkor próbálom amikor éppen van....

Reni!
Bocsi lehet, hogy rosszul írtam, csak siettem. Én is itt tanultam egy pár rövidítést:
pé: peteérés, tehát ezt kellett volna írnom pé-t
cn: ciklus nap
Most csak ennyi jutott eszembe.

Tündi, Stella!
Köszi a tanácsokat, azért gondoltam, hogy szedem egyszerre a kettőt, mivel az elevitben csak 0,8 mg folsav van, viszont a folsav 3mg-os tabletta, és valahol azt olvastam, hogy ez a 0,8mg igen kevés. Szerintetek?

Trallala!
Én ehhez a kérdéshez kevés vagyok, de remélem az okosok, majd biztos tudnak neked valami jót írni.

Jók legyetek, vigyázzatok magatokra, jó hétvégét!

Nina
nina79

Sziasztok lányok!

Úgy látszik én a mai nappal kiborultam. A férjem szülei már régen elváltak, és az apukájával kb. 1/2 évente szoktunk beszélni. Ma is így volt. Kiderült, hogy gyereke lesz, 48 éves, a mostani felesége is negyvenen felül van. Már hat hónapos terhes. Már amikor ezt megtudtam, sírógörcsöt kaptam, pedig örültem neki.Csak az fájt, hogy nekik is összejött "véletlenül", nekünk meg nem. A legrosszabb már csak az volt, amikor azt mondták hogy kislány lesz, és Virágnak fogják hívni.... Én is mindig Virágot szerettem volna.
Most eléggé padlón vagyok, nem igazán tudom abbahagyni a sírást és az önsajnálatot. De remélem hamar túl teszem rajta. A másik oldalról pedig szégyenlem magam, hogy így reagáltam.

Remélem nektek jobban telik a hétvége. Jó pihenést mindenkinek.

Reni
Vanoreni

Szia Dana!

Köszönjük az egészséges energiát Kép, a jelek szerint megérkezett és hatott is.
Most jövök az uh-ról. A babó már 19mm - 2cm, igy jobban hangzik Kép és minden rendben van vele.
Most először hallhattuk a szívverését is, ami nagyon gyors volt a férjem mondta is olyan mint a gépfegyver hangja. Olyan jó volt hogy ő is bejöhettett és olyan édes volt ahogy a monitort kémlelte. (szerintem ez igazán tuti, hogy apuka is mindenhol ott lehet.)

Egyébként még nincs pesten dokim, és valószínuleg nem is lesz, mert ha minden rendben akkor szerintem igy is jó, meg a multkor amikor a "baj" volt a SZT. Imrébe jártam, de nem fogott meg igazán a hely. Ezt meg ismerem, meg a dokimmal is miden okés, igy vállalom a 180km-es távolságot.

Legközelebb 4-5 hét múlva kell jönnöm, pont karácsonykor Kép

Mi újság veled-veletek?
Remélem, hamarosan a nyomomba lépsz. (szivesen adok a hányingeremból. Kép - jut belőle sok mindenkinek.)

jó hétvégét!
pusz,
Drika
drika

Reni,
100 százalékosan megértem, hogy kibuktál! nekem az elmúlt hetekben 3 barátnőmről derült ki, hogy pocakos: az egyik egyáltalán nem akarta, a másik akarta, de az első akció után meggondolta magát, a harmadik egyszer tudott együtt lenni a párjával az első fog.gátló nélküli hónapban, mégis összejött... de fel a fejjel, így legalább egy csomót tanulunk tőlük a terhességről, babócákról!!!

Tralllala
tralllala

Szép téli napot mindenkinek, nálunk szállingózik a hó...és hideg is van, úgyhogy ma "ágybanmaradós" napot írtunk elő.

Drika,
milyen nagy már.. nagyon örülök, hogy minden rendben van. Azért nem kevés az a 180 km, szerencsés vagy, ha gyakran haza tudsz menni. Milyen gyakran kell vizsgálatra, uh-ra menned? A Szt. Imrében meg is nézted a szülőszobát, s az nem tetszett, vagy más..?
Szerintem is az az ideális ,ha az apuci is részt vesz mindenben, nem is értem, hogy néhány helyen miért nem engedik be a leendő apukát az uh-ra?!? (valamelyik topicban olvastam, hogy nem engedték be az apát, fel is háborodtam!!!) Én örülnék, ha a párom mindig mellettem lehetne, csak tartanánk már ott..

Mi, kedden megyünk a dokimhoz, mert a hormonjaim rosszalkodnak: a prolactin picit több, a progeszteron meg picit kevesebb, mint kellene,de konkrét eredményt majd csak aznap tudok írni..
Számítottam valami bibire (erre), de.. sz.r érzés, bár nem hagyom elkenődni magam, és a párom sem. Ő tutira biztos benne, hogy hamarosan pocaklakónk lesz..
Remélem, hogy a nyomdokodba lépek mielőbb!!!

Jó hétvégét Nektek is, és gyere mindig mesélni!!!!

Bogi,
tegnapra lett meg az eredmény (kiskatona), de nem tudtunk bemenni érte. Telefonon meg nem adnak ki semmilyen információt, így majd csak hétfőn tudok beszámolni.
Aztán kedden megyünk a dokimhoz, s remélem ... Meg se tudom fogalmazni a gondolataim, annyi minden kavarog bennem...

A HSG-t mért csinálták nálad, más egyéb vizsgálaton is voltál? Hogy derült ki a coli? Összefoglalnád nagy vonalakban, hogy veletek mi is van, mert én lemaradt az elejéről.

Kedves Nina, Reni, Tralllala és Wish, remélem hamarosan az alattunk lévő topicban beszélgetünk!!!!

Reni,
tessék felkelni a padlóról, nemsokára hozzád is beköltözik a babóca!!! Drikáék január óta próbálkoztak, októberben írt először ide a topicba, és nem is sejtette, hogy már pocakos.. Teljesen átérzem az érzéseid, jártam hasonló cipőben, és nagyon, de nagyon haragudtam magamra, és a gondolataimra.. Nem hittem el, hogy miket gondolok...én.. De aztán megráztam magam, és azóta nem engedem meg magamnak, hogy a másokat érintő jó hírek, engem lelombozzanak, sőt megtanultam (megtanítottam magam) őszintén örülni.

puszi mindenkinek

Dana
dana

Reni!

Gondolom olvastad a pénteki akciómat, nekem akkor telt be a pohár. Én is rettenetesen rosszul éreztem magam, amiatt is, hogy neki összejött, nekem meg nem, de azért is mert örülnöm kellett volna tiszta szívből, mert ismerem őket, tudom milyen aranyosak, és hogy milyen jó helyre kerül a baba, de valahogy mindig az jutott eszembe, nekem még mért nem. Pedig lehet, hogy ők is már 1-2 éve próbálkoztak, csak erről nem beszéltek. Aztán megnéztem a szülőszobát, és összeszedtem magam, plusz nagyon sokat jelentettek a ti bátorító szavaitok, hogy nem vagyok egyedül, sokan küzdünk hasonló problémával, ugyanazért a célért. Itt vannak előttünk a pozitív példák, vagyis az alattunk lévő topikbanKép Tudjuk, hogy van miért küzdeni, szenvedni, és azt is, hogy megéri, mert igenis van eredménye. Mi még olyan előnyben is vagyunk, hogy a tapasztalatokat első kézből kapjuk, kinek mi vált be, mi nem, mit kell tenni, hova kell menni. Én úgy érzem, mintha fognánk egymás kezét a bajban, ha kell sírhatunk egymás vállán. De persze ami a legfőbb, hogy kirángatjuk egymást a depiből, és lökünk egyet egymáson. Úgyhogy nem elkeseredni, gondolkozni a következő lépésen, és babásodni!!!!!!!!!

Pusza mindenkinek

Nina
nina79

Sziasztok!Kép

Nincs időm sajnos visszaolvasniKép, remélem jól vagytok!!

Henci!Kép

Remélem odaértek a mensi elfújó sugaraim!Kép

Dana!Kép

Megkaptam a leveledKép, válaszolni is fogok rá hamarosan!Kép

Hőmérőzés:
Én is szájban mérem, mert hüvelyben kissé "kényelmetlen" volt.
Nekem teljesen jól működik szájban, teljesen szabályos görbéim vannak!Kép

Gyors egy tábla:
(ha valami nem stimmel, szóljatok!)

Kép

Kép

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok lányok!

Most próbálgattam képet, táblázatot feltölteni, hogy látni is lehessen azonnal. De nekem nem megy, lehet, hogy én vagyok csak ilyen béna, de akkor se.
Ha tudtok segítsetek!

Nina
nina79

Sziasztok csajok!

Mintha kicsit leálltunk volna a zebrákkal. Mi a fene van? Pedig milyen jó lett volna mindenkinek a karácsonyfája alatt egy kis fénykép Kép

Olyan kész vagyok. Bár a múltkori hónap volt a "csúcspont" a kikészülésben babaügyileg, most jobban vagyok. Fogyózom, szedem a folsavat, munkát keresek, lassan szoktatom a lányomat oviba, majd meglátjuk mi van. Tegnap kezdődőtt a peteérésem, úgyhogy akcióztunk. Meg holnap is. Meg rá két nap múlva. Aztán meglátjuk....

Képzeljétek, most olvastam egy hatalmas könyvet a terhességről és arról volt, hogy a peteéréskor a legvalószínűbb napon nem csak nedvesnek érzed magad, hanem ha benyúlsz, nyúlósat érzel, úgy, hogy összetapad a két ujjad között. És képzeljétek, tegnap nedvesnek éreztem magam, megnéztem ezt a nyúlós izét és volt. Örülök neki, hogy legalább peteérésem van, aztán meglátjuk. Most már nem kiabálok el semmit és nem koncentrálok rá annyit.

Különben most megszült a barátnőm Amerikában, egy másik barátnőm pár hét múlva fog, a szomszédlány két hónap múlva, neki a testvére öt hónap múlva spontán ikreket.... hú, de szép az élet. De vicc nélkül. Most már tudok rosz érzés nélkül is örülni az ő babájuknak.

Puszi és sok sikert mindenkinek

UI: ja, a hasam is fáj.

emeseanyu

Nina!

A képeket jpeg formátumba mentsd el, úgy fogod tudni feltenni!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Köszike az infót, a párocskám is haza jött már és ő is segített.Teljes a siker.Kép Érdeklődnék, hogy hogyan lehetne a táblázatodba bekerülni?

NinaKép
nina79

Nina!Kép

Örülök, hogy sikerült!Kép
A táblázathoz csak az adataidat add meg!
(mióta próbálkoztok, hanyadik ciklusnapon vagy, hány naposak ált. a ciklusaid, hol laksz, hány éves vagy)

Üdv, Z.

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Köszi, hogy bevesztek. Az adataim: 2004. szeptember óta próbálkozunk, ált 31 napos, ma a 13 cn-on vagyok, 25 évesen Kbarcikán lakom.
Kép

Jók legyetek, puszi

Nina
nina79

Sziasztok Lányok!
Már megint vasárnap este van! Olyan gyorsan eltelt ez a hétvége!

Nina!
Nagyon örülök, hogy már jobb kedved van! Azt hiszem, az ovulációs tesztre gondolsz, ami úgy működik, mint a terhességi tesztek. Két hónapon keresztül én is használtam, a Rosmannban is lehet kapni, kb. 2600 Ft.-ba kerül egy csomag, melyben 5 db teszt van. Nálam rendesen működött, én csak azért nem használom már, mivel normális ciklusaim vannak és a hőm alapján úgyis tudom, mikor van pé.-m. A PG-53-ról én nem sok jót hallottam, de tudom, hogy néhány embernek bejött, végül is nem egy ökör ára (azt hiszem, ez is 2000 Ft körül van).

Dana!
Először is sok sikert Nektek keddre a dokihoz, biztosan megtalálja gyorsan a számotokra legjobb megoldást! Szerintem jön az a baba már hamarosan!
Kérdezted, mi a pálya nálam, hát nagyvonalakban a következő:
Szeptemberben elmentem dokihoz, hogy nem akar összejönni a babó, pedig már egy éve próbálkozunk. Mondta, hogy akkor ne is húzzuk tovább az időt, adott beutalókat. Nekem vérvételre (3. és 21. nap), a férjemnek meg az andrológiára. Meg azt is mondta, hogy még a következő ciklusom elején csináljuk meg a HSG-t, hátha el vagyok záródva. Azóta már kiderült, hogy minden rendben, csak a férjemnél kimutatták azt a fránya colit. Kapott gyógyszert, azt épp a héten fejezte be, most vár még kb. két hetet, aztán újból megy szegénykém mintát adni, hogy megnézzék, elűztük-e már végre az összes kis rohadékot. Közben nálam is elindult a vezérhangya, hogy mi van, ha bennem is laknak colik, így elmentem a házidokimhoz Megann javaslatára (ő is ebbe a topicba szokott írogatni), kaptam vizeletvizsgálatra beutalót, ahol végül kiderült, hogy én coli-mentes vagyok.
Szóval itt tartunk, próbálkozunk januárig, aztán ha semmi, megyek a dokimhoz és "vizsgálódunk" tovább.

Reni!
Ugye, már jobban vagy? Hidd el, Neked is lesz babád, nem is olyan sokára!

Zita!
A hőd még mindig olyan szép? Remélem, még 9 hónapig a 37-et fogja veregetni!

Henci!
Nagyon kíváncsi vagyok!!!!!!!Mizújs?

Bogi.
bogi1975

Sziasztok lányok!

Eletelt a hét, de én még nem akarok aludni menni, mert akkor végérvényesen vége a hétvégének Kép

Reni!
Nagyon sajnálom, hogy úgy kiborultál. Velem is megesik időnként. Nálunk a cégnél lassan minden hópaban kiderül valakiről, hogy terhes, illetve, hogy a srácok felesége babát vár. Úgyhogy igyekszem megedzeni magamat és nem kiborulni rajta.
Egyébként múlt héten reggelit vettem éppen a boltban, amikor mondja az egyik eladó lány a másiknak, hogy "na ma reggel megint rosszul voltam, mostmár tényleg elmegyek venni egy tesztet, hogy biztos legyen a dolog" . Én meg gondoltam, tök jó, de legalább ne elöttem beszélnétek meg... De azért pesze inkább legyünk irigyek rájuk, minthogy nekik is nehezen sikerüljön.

Egy aranyos történet a végére, hogy viduljatok. Vettem, egy nagyon aranyos keresztszemes kézimunkát, amin macskák vannak. Mutattam benn a srácoknak, akikkel együtt dolgozom. Mondták, hogy nagyon aranyos, hova fogom tenni ha kész lesz? Mondom a gyerekszobába. Erre elkezdett mindegyik vigyorogni, mint a vadalma, hogy: "Nahát, ezek szerint már van gyerkszoba?" Mire én: "Gyerekszoba már jó régen van, csak még gyerek nincs bele". Szegények olyan kínos képet vágtak ezután, hogy muszály volt nevetni rajta Kép.
Bár nem tudom hova fogjuk telepíteni a számmítógépparkot ebből a szobából, ha tényleg jön a babó. De akár el is ajándékozom mindet, csak már legyen kinek helyet csinálni Kép.
Bár, végül is a plüsállatok, társasjátékék és egyéb játékok mennyiségét nézve nálunk már minden szoba most gyerekszoba, csak most olyan gyerekek lakják, akik már komolyan szeretnék venni a papás-mamást Kép (Ma válogattunk át öt cipősdoboznyi kindertojás figurát, hogy csak a jókat tartsuk meg, de azért komoly dolgozó emeberek vagyunk Kép )

Na elteszem magam holnapra (azaz mára). Vidám hetet nektek. Szurkoljatok, a gólyáknak, hátha nem mind költözött el délre.

Puszi mindenkinek
Wish

wish

Majdnem elfelejtettem!

PG-53-at gyógyszertárban lehet kapni. Én 2500 ft-ért vettem. Bármennyiszer használható.
Sokan mondják, hogy nekik nem működik. Nekem mutatja a "páfrányokat" pé-kor, bár inkább fenyőágak szerintem. Arra figyeljetek, ha használjátok, hogy csak természetes fénynél, vagy villanykörténél működik. Féyncső, spotlámpa, energiatakarékos izzó nem jó. Fura, de valamiért így van.

wish

Sziasztok!
Elég fura a hangulatom, teljesen tanácsatalan vagyok. A helyzet a kövietkező:
Ez a 36. cn-om, eddig 34 napos volt a leghosszabb, de mostanában, mivel iszom a cickafarfos teát az utóbbi két hónapban rövidebb volt.
A hőm egész meglepő módom 37,3!!!
Reggel ismár befizettem az "adómat" a tesztgyártók kasszájába, de ismét negatív. Igazából nem is vártam mást, mert ugyebár nincs esélyünk a spontán babóra.
Csak nem értem az egészet! Reméljük szerdáig megoldódik a dolog és megjön, hogy kezdhessük a lombikot!!!
Stella

Kép
stella9

Stella!Kép

Pedig de jó lenne egy kis csoda!!!Kép

Úgy kívánnám Neked!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!Kép

Henci!Kép

Mi újság????????

Stella!Kép

Ez elég fura!! Nagyon drukkolok, hogy mégis csoda legyen!Kép

Bogi!Kép

Köszi kérdésed, a hétvégén 37-37,1 körül mozgott, viszont ma reggel csak 36,9 volt. De még csak a 25. napon vagyok, szóval reménykedem, hogy még visszamászik!Kép
(bár valjuk be, ez most nálunk is kisebb fajta csoda lenne)

Puszi, Zita

TáblicskuKép:

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Nina!Kép

Bocsi!!! Ki ment a fejemből, hogy Te is "táblatag" leszel!!
Mindjárt korrigálok!

Z.

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?