A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Zsófi nagyon bájos :D
Ügyes a biciklivel.

Rugónak elkezdett folyni az orra rendesen (már napok óta folyik kicsit, de most éjjel jól bedugult). Más baja viszont nincsen, szóval minden rendben egyelőre 8)

Sajna felkelt hét előtt. Éjjel dolgoztunk, kóma matyi vagyok :x

Kép
vindolanda

Most vettem észre, hogy a harmadik képen meg Fruzsi van... Ugye, Panndi? :oops: Ő is bájos :D

Kép
vindolanda

Ma kertészkedés, akvárium-takarítás és vásárlás a legfontosabb feladataink Rugóval.

Betegek hogy vannak?

Maggie, veled mi újság?

Ja, Rugó fürdőnadrágjának a mérete: 12-18 hónapos korig :lol: :lol:
A Hervis-ben volt leértékelve 990 ft-ra.

Kép
vindolanda

Egyelőre sehol senki, el is tűnök :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Irtó édes a képeken Rugó, Zsófi és Fruzsi! :-)

Mesi, mizújs Zsozsika fülével?!
Köszi, lehet, hogy szükségem lesz majd az orvosotok számára.

Mi is ma itthon vagyunk, délután gyerekorvos, de addig is séta-játék, ilyenek. ;-)
irina

Hihetetlen, de nyílt egy Aldi egy utcányira tőlünk, tegnap benéztem, dugig volt :shock: azt hittem, csak a külsőbb kerületekben van ilyen, de jó, hogy nem. Úgyhogy jöhetnek az aldis tippek bármikor ;-)

Vindo, köszi a kérdést, haladtam a munkával. Bár kicsit még átnézem, amit írtam, mert ez egy opponensi vélemény, és már volt előopponálás, ahol a patronjaimat elpuffogtattam. Most viszont eszembe jutottak (még) koncepcióbeli problémák, de nem tudom, milyen ezzel most előhozakodni. Mindegy, én vagyok az opp., végül is azt írok, amit akarok.
irina

Vindo, Rugó szerintem is sokat nőtt amúgy :)

A harmadik-negyedik képen Fruzsi van, igen :)

irina, Ádi hogy van?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt!

Péterke már jobban, de ma még hagytam itthon. Holnap viszont főtt tojást kell vinni az oviba, tojást festenek:-)

Hétvége jól telt, tegnap anyunál voltunk. Áron egy kis angyal volt, Péterke meg hétördög. :-) olyan soha nem volt még, hogy mind 2 angyal lett volna.

Mesét néznek, ma szerintem majd pihenik a tegnapi fáradalmaikat:-)

PAnndi de ügyes Zsófi, Fruzsik kis huncut:-) Olyanok mint az ikrek egyébként!

Vindo a sziklakertről közelebbi kép? megnézném szivesen a virágokat:-)

Rugó fürdőnacija 8)

Heni
KépKép
heni81

Panndi, köszi, jól van Ádi, utoljára szombat este volt kis hőemelkedése, de azóta semmi. Az orrfolyása is szinte megállt.

Heni, hát a tojásfestést nem is érdemes kihagyni az oviban... :-)

Ádiéknál csüt-től tavaszi szünet lesz az oviban. Azt hittem, ilyen csak iskolákban van.
irina

Nna, épp a lényeget hagytam le: Panndi, fantasztikus, hogy Zsófi már kétkerekűn így biciklizik!!! Le a kalappal!
irina

Irina nálunk is péntek-kedd szünet, egyébként fura, hogy oviban is igy van szünet. A nagypénteket pedig már munkaszüneti nappá kellene nyilvánitani, eléggé nagy ünnep szerintem. Szlovákiában mindig is munkaszüneti nap volt.

Heni
KépKép
heni81

Heni, nálunk ravasz az óvoda, mert lecsípi magának a csütörtököt és a keddet is. Na most nekem pont egyetemi szünet van, de a tipikus mhelyen nincs szünet, csak hétfőn, nem tudom, hogy gondolják, hogy a szülő megoldja a nyarat, pluszszüneteket, nevelés nélküli munkanapokat, ja és még a gyerek betegségeinek idején is a távollétet. Abszurd. :roll:
irina

Irina igen, éleg sok nap ez, nekünk ezzel nem volt gond annó, anyu pedagógus, akkor volt szabadja amikor nekünk, de hogy ezt hogy oldják meg más szülők, hát nem lehet egyszerű :roll:
Én a nyári szünetet is soknak tartom az óvodásoknál, mert ugy ők még sem táborba, sem sehová nem küldhetők, sőt állandó foglalkozást igényelnek, igy a nyár megszervezése nem lesz egyszerű pár év múlva.

Heni
KépKép
heni81

Heni, nem semmi, igen... vissza is élnek vele, ahol lehet. De én nem panaszkodtam, tényleg, csak furcsállom, mint ahogy sok minden mást is.
irina

Panndi boldog névnapot!

Irina szűztea kapszulával mizu?

Heni
KépKép
heni81

Boldog névnapot, Panndi!

Sikerült közben beérnünk az udvarról meg a shoppingolásból. Du. majd felveszem a fonalat, most viszont korog a hasam :arrow:

Kép
vindolanda

Igen, boldog Andi-napot, Panndi! :-)

Heni, nem merek szűzteakapszulázni, félek, hogy elkap a hasmars tanítás közben...
Most -6 kg-nál tartok, de már belassult a fogyás, de nekem mindegy, csak menjenek le a kilók (ez a kajamennyiség csökkentésével és jellegének a megváltoztatásával állt elő, gyakorlatilag húst, tejtermékeket és zöldség-gyümölcsöt eszem, mást minimálisan, de azért némi hamlet és sütike/fagyi is belefér időnként). Mondjuk ha végre tudnék mozogni, az jó lenne.
Te hogy állsz, szeretnél tovább fogyni? Én még jó sokat.
irina

Heni, itt talán jobban látszanak a dolgok. Messze nem tökéletes, még megy bele az algairtó, meg a forgós rendszert is be kellene indítani, azért olyan zöld a víz :lol: :oops: Na, szóval nincs most csúcsformában tó és a sziklakert.

Kép

Ez a kis lila izé a legszebb most:
Kép

Irina, hát, legalább kap új információkat az érintett :wink:
Az aldit én nagyon szeretem, a legtöbbet oda szoktunk járni. Pláne, hogy az is van hozzánk a legközelebb.

Panndi, a négyesen azt hittem, Zsófi van :oops:

Rugó csak oldalkerekessel tud biciklizni, de az utcán azzal sem mer :roll: Csak a lakásban nyomul.

Ja, ez a nyári szünet megoldhatatlannak látszik rokonok nélkül meg nem pedagógusi munkával :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, gyönyörű a kertetek és a kis tó és környéke is!
Képeket az új fürdőszobáról? :-)

Megyek, mosni is kell, elpakolni is az ebéd után.
irina

Csináltam képeket ma a parkban és a játszótéren, mindjárt hozok párat.
irina

Köszönjük.
Még várom, hogy a festés kész legyen. Még el sem kezdtük...
Na, várjuk akkor a képeket.

Kép
vindolanda

Kép Kép Kép Kép Kép
irina

na visszaolvasni nem ígérem hogy fogok...
Vindo gyönyörű a kert......én is szeretnék ilyen szépet...na majd egyszer Rugó meg :D

Irina
ovi tényleg abszurd. Mondjuk nálunk csak péntek lesz összevont csoport, míg otthon vagyok ilyenkor nem viszem, de amúgy tényleg izgi. Nyáron 5 hetet kell lefedni és mivel valószínű pont akkor kezdek dolgozni nem tudom hogy fogjuk megoldani......izgalmas lesz, de ez van.
Cserélehtnénk már számot. Mindig gondolok rád mikor megyünk a sóbarlangba. Ha épp otthon vagy összefuthatnánk.
Fogyival nagyon ügyes vagy...

Móni tök jók a feladatlapok köszi
Remélem meggyógyulsz és akkor találkozunk végre.

Panndi édesek a csajok és minjárt szülsz :D

Mi múlt héten Villányba voltunk 2 napot kikapcsolódni...nagyon klassz volt. Gyerekek anyósnál. Minden jól sikerült és mindenki jól érezte magát.
Lilla kicsit zizzent volt 2 napig utána, de már elmúlt. Szerintem így jött ki az anyahiány :D Danival azóta meg tiszta szerelemben vagyunk :D neki meg így. Simogat ölelget. Betojás a kispasi.

Vera
nincs egy fölös fürőnacid? 86os vagy 80as? valami úszós bébis? szívesen átvenném tőled Daninak? Valami klassz nyári sapi is jöhet....:D

KépKép
KépKép
fleur

Irina tök jók a képek :D

KépKép
KépKép
fleur

Ádi nagyon aranyos 8) Különösen az első képen 8)
Amúgy ő hagyja a haját vágni?

Fleur, azért Villány jó lehetett...
Köszönöm. Én még inkább a hiányosságait látom amúgy. De tényleg olyan jó kimenni, mikor már szép az idő.

Ha nem lenne nyári szünetem, szerintem kizárólag csanába tudnám az óvodai szünetben berakni Rugót. De ahol csana nincs, ott nem tudom.
A nagyobb városokban nincsen ilyenkor "ügyelet"? Mintha egy nyíregyházi barátnőm mesélte volna, hogy azokat a gyerekeket, akiket végképp nem tudnak a szüleik hová tenni, összegyűjtik egy központi óvodában. De lehet, rosszul emlékszem.

Rugó elég nyűgi. Szerintem a hét előtti kelés, meg a három óra szabad levegőn való lét betett neki. Tele van a hasa, de most minden apróságon sírva fakad.

Betettem neki Miki egeret :idea:

MÓNI???

Kép
vindolanda

Fleur, de jó lehetett Villány! :-)
Mindjárt megírom priviben a telefonszámomat, a régi babanetes listám szerintem már nincs meg. Örülnék, ha láthatnálak Titeket! :-)

Vindo: szegény Rugó, hátha egy kis pihenés felderíti. De én is teljesen nyomott vagyok reggel óta, holott aludtunk, lehet, hogy az idővel is van valami (légnyomásviszonyok, ilyesmi ;-)).

Realizáltam, hogy az Aldiban sokkal olcsóbbak az általam kedvelt tejtermékek, pl. ivójoghurtok, túrókrémek. De egyebek is, úgyhogy szerintem a kisvásárlásokat is főleg oda fogom koncentrálni. Minden élelmiszer már annyira drága...

Kicsit dolgozom.
irina

Ja, Vindo, hajvágás: szerinted hagyja Ádi? Azért néz ki úgy, mint aki az ABBA 5. tagja? :lol:
Kész krimi vágni neki belőle (álmában sem megy, mint Neked, mert felébred rá). Majd ha itt lesz az igazán jó idő, lenyírjuk egészen rövidre, addig tincsvágással kínlódunk.
irina

:lol: ABBA

Ja, Rugónak is ezért van csehszlovák-királyfi stílusa :wink:

MOndjuk, én a haját nem vágatom le egyelőre rövidre. Szeretem, hogy ilyen neki.

Kép
vindolanda

És a jeges kávét feltétlenül próbáld ki az aldiban, a hűtőpultban van. Amíg kávéztam, az volt a napjaim fénypontja :roll:

Én is bamba vagyok.

Rugó motorokat tologat, és ráülteti a Rugó-figurát. Ez egy legofigura, ami Rugót személyesíti meg. Amúgy belőle kettő is van, egy nagyrugó meg egy kisrugó.
Van figurája (lego vagy kinder) Gábornak, a csanás gondozónak, nekem, Blankának, egy ismerős házaspárnak meg egy csanás társának is. Ezek autókban ülnek, jönnek-mennek, garázsokban állnak meg. Néha traktorokat vezetnek, elesnek, akkor jön értük a mentő stb.

Ma vettem neki egy rendőrautót a százasban 250 ft-ért. Komolyan mondom, rózsaszín :shock: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo csehszlovák királyfi 8)

Irina ABBA 8)

Péterke csak azért engedi lenyirni a haját, mert kell a haj a cicának kabátra :roll:

Vindo szupi a sziklakert 8)

Irina csúcs képek!

Heni
KépKép
heni81

Vindo, a rózsaszín rendőrautóról okvetlen dobj egy képet! ;-)

Heni, Neked bejött a szűztea amúgy? Tényleg gyorsabban lehet vele fogyni?

voltunk dokinál, mondta, hogyha lehet, azért maradjon itthon Ádi a héten. az első házi gyerekorvos, aki fülvizsgálóval belenézett a fülébe. :shock:
amúgy jól van, csak kicsit nagyothall megint a betegség miatt és alig van étvágya, de a hőmérséklete oké. a hangulatán meg nem tudok eligazodni, ha beteg, ha nem, rengeteg a hiszti. :?

csüt. konferencianap, még semmi nincs szinte hozzá. :shock:
de pár hét és könnyebb lesz.
irina

Irina nekem bejött, de én csak este veszek be és igy csak reggel van eredmény, igy nincs egész napos wcre rohangálás. NEkem csökkenti az étvégyamat is, nincs állandó éhség érzetem. Nekem is jó volna még egy 5 kg :roll:

Heni
KépKép
heni81

Hahó? :roll:
irina

Heni, akkor drukkolok Neked, az már igazán nem sok! :D
irina

Köszi lányok a köszöntéseket :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi boldog névnapot!

KépKép
KépKép
fleur

Életem egyik legborzasztóbb sörét iszom munka közben, az a márkaneve, hogy Finkbrau :lol: :lol: :lol:
Emberek, ez szinte ihatatlan :lol:

Irina, le fogom fotózni, tényleg nagyon csajos rendőrkocsi, olyan kis szolid rózsaszín.

Heni, köszönjük :)

Kép
vindolanda

JÓ reggelt!

Ma munkanap, de majd igyekszem benézi napközben is.
:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Szelinek már pörkösödnek a pöttyei. Továbbra sem volt láza, hőemelkedése! :) Tegnap éjjel viszketett neki nagyon, szabályosan vonaglott az ágyban.
Pénteken viszem vissza a dokihoz, valszeg kedden mehet is a bölcsibe.

Megyek, mászik rám... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, bocsánat, aki nem olvasta a facebook-on: Szeli bárányhimlős... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Borzalmas esténk volt:-(

Áronnak szorulása volt, péntek óta nem sikerült kakilnia, mert ő ugye fél a kakától mert az fáj, igy meg pláne, ha napokig nem kakil. Szegényemmel már mindent össze itattam, végül jól ki is hányta magát, meg sikerült kakilni is. Adtam neki laevolacot is. Jó volna ha ez tudna rendeződni. Nagyon megviseli szegényt, meg minket is:-(

Heni
KépKép
heni81

Heni! Jaj, szegénykék... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Nyuszikám..... :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Heni sajnálom a szenvedést :(
Ha látod, hogy kakálna, de visszatartja akkor adj rá pelust és hagyd magára.
a szobatisztaság nagyon hosszú lelki folyamat, Ő még nincs kész arra, hogy "elengedje". Az az övé.
Sokáig adnak pelust gyerekekre kakához, ha jól emlékszem Sense Botija is így csinálta.
Lehet úgy érzi erőlteted :roll:
De ez magánvélemény :oops:
Cicus amúgy sokáig egy sátor mögé bújva csinálta. Neki úgy volt jó.

Szuperek a képek nagyon :lol: :lol:

Panndi Boldog névnapot :)
Ügyes nagyon Zsófi :D , egy pocakfotó feltennél?

Irina Ádó füle hogy van?
Cicusnak se lesz ovi csütörtöktől.
Talán jövőhét szerdán lesz utána legközelebb, nem tudom majd megnézem ma ha megyek érte :roll:

Vindo szuper az a 12-18 hós fürdőgatya :lol:

Regi de jó, hogy már száradnak le :D
Ő kapott bari elleni védőoltást?

Nekünk nagyon rossz éjszakánk volt :? 7-kor kidőlt mindkettő, ami jó, viszont később felváltva sírtak, Gergit át kellet öltöztetni, Grétivel le kellett jönni pisilni, aztán le kellett jönni fájdalomcsillapítóért meg mit tudom én még mikért :?
szóval rossz éjszaka volt :) Z meg végigaludta :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Heni! Szeli is sokáig kért még pelust kakiláshoz...

Móni! Nem adattunk neki oltást.
Az ügyeletes doki Fenistil cseppeket adott, a gyerekorvosunk, meg homeopátiás golyócskákat, de azt nem is volt még alkalmam beadni neki, mert egyfolytában eszik... :lol: (És azt ugyebár evés előtt-után minimum fél órával kéne.)
Éjszaka... :( Tegnap éjjel mi se sokat aludtunk, hogy Szelinek viszkettek a pöttyök, óránként felkelt egészen éjjel 3-ig, vagy pisilni, vagy szomjas volt, vagy nyűglődött, nagyon felületesen aludt... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Regi, kitartás, már kifele jöttök belőle :)

Heni: szegény Áron :(

Móni: tessék, csatolom :)

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Emmának boldog névnapot!

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jaj az a baj, hogy nem erről van szó, én adnám rá a pelust, de nem engedi, tudja ő, hogy bili/vécé, már fél éve szobatiszta, csak egyszerűen a kakával magával nincs ő kibékülve, rá se néz, fél tőle. Nem erőltetem én, pláne ilyen Áron nem. Múlt héten annyira jól ment neki, egyedül vitte a bilit és kakilt, de nem néz rá :roll: félek tőle, azt mondja.

Próbálom most azt mondani, hogy a kutyusnak kakiljon, mert az szereti, kell neki.

Péterke mindig kakilt előtte, én nem tudom miért fél tőle ennyire....

nehéz dió, most reménykedem, hogy a laevoloc kicsit segit, hogy ne fájjon legalább, de ő egy elég nehezen kakilós volt csecsemőnek is, 3-4 naponta kakilt akkor is csak. Pedig ugye ő elég sokat is iszik
:roll:

Panndi de csini pocak fotó:-)es mekkora nagy, a lányok kb akkorából már előbújtak:-)

Móni sajnálom az éjszakát:-(

Heni
KépKép
heni81

Panndi: igazi fiúcskalakópoci! Annyira csini!!!!!
Köszi Emma nevében!

Neked meg utólag boldog Névnapot, tegnap nem jutottam ide h írjak. De ma végeztem a nagytakarítással+ ablakpucolás. :-) végre!!!

Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Emmának boldog névnapot :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?