A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

PocóKép
Köszönöm szépen a muffin recepteket. Már itt illatozik a csodás csokis muffin, mert ma kollégák jönnek babák nézőbeKépKép

OrsiKép
Én is kérem szépen a mézes receptet. Remélem elronthatatlan, mert én eddig mindegyikből tudtam olyat csinálni mint a cipőtalp.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cateye! Neked is szívesen KépKépKép

Orsi! Kérném szépen én is a mézeset!!!
poca@externet.hu

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kormi,
Nálunk is pont ugyanez a helyzet a kakilással, mi is kipróbáltunk már egy csomó dolgot, de a Glycerin kúpon kívül nem jött be semmi. Azt meg nem akarom túl gyakran, nehogy hozzászokjon. Tegnep volt itt a védőnő és elmondta, hogy a kamillateát hogyan kell csinálni, én eddig nem így tudtam. Szerinte 1 dl vizet fel kell forralni 4-5 kk. cukorral és ezt a szirupot ráönteni 1 kk. kamillára, 10 percig állni hagyni, utána leszűrni és ebből étkezés előtt 4-5 kk-val adni. Még nem próbáltam, de ma megcsinálom, hátha hatásos. Mivel nekünk sajnos tápszeres pótlást is kell adni, ezért a doki néni az javasolta, hogy abba tegyünk 4-5 csepp kukoricaolajat ( mert az nem allergizál) attól talán könnyebben kicsúszik. Mi is ma tartunk a 4. kakimentes napon. A végbélkitágulásról már én is hallottam, de azért remélem az nem megy olyan könnyen.

A képeket hogyan kell felrakni? Végre egy barátnőm csinált digitális képeket a fiúkról, és szeretnék velük én is büszkélkedni!

A muffin és mézes recepteket én is kérném szépen, ha lehet!!! fdino@freestart.hu

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Keresztanyutól (Viki leendő keresztanyja, mert még nincs megkeresztelve)kapott egy babagimnasztikai állványt. Nagyon élvezi, és beszél hozzá.
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok Lányok! Kép

Látom azért hagynak a kis gyönyörű manók titeket néha sütit sütni is. Kép
Ha lehet, én is szeretném kérni a muffin ill. mézes recepteket. Kép E-mailcím a profolimban.
A sok szép baba láttán kedvet kapok újra babázni, akár még iker lányok is jöhetnének. Kép Csak előbb nem ártana nagyobb lakás is. Ezt már a fiaim nagyon belakták. Kép

Kaptam egy egyszerű muffin receptet, amit megosztok veletek. Mikor készítem a fiúk már itt sorakoznak, hogy megkostólhassák. Kép
Muffin:
15 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 tojás
8 evőkanál tej (kimértem, nekem 1 dl)
1 pohár joghurt (gyümölcsös vagy natúr)
30 dkg liszt
1 csapott kiskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
aszalt gyümölcsök, mazsola, dió, vagy mák, vagy gumicukor, vagy ami eszedbe jut&...pl. csoki Kép
A margarint a cukorral kikeverjük. A tojásokat, a joghurtot és a tejet hozzáadjuk. A lisztet a szódabikarbónával és a kockára vágott gyümölccsel, stb, összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. 170 C-on 25-28 perc!

Eri
simones

Dino! Kép
Itt lehet bejelentkezni. Ha kell itt tudsz regisztrálni is, akár ugyanezen a néven is.
https://www.babanet.hu/album/main.php?login=1
Ott pedig már tudsz albumot létrehozni, karbantartani. Képeket feltölteni, még elforgatni is tudja a képet, ha kell. Feliratot is készíthetsz.
Jó munkát hozzá, és időt is. Kép

Eri
simones

Edit!
A freemailnál beállíthatod, hogy küldje tovább a leveleket egy másik címre. Kép

Eri
simones

Dino
Ha egyböl ide szeretnéd felrakni,akkor a melléklet feltöltésére kell rákattintanod és ott fel tudod rakni a képet.Láttam ma egy kismamát bordo nadrágba és vajszinü kapucnis kabátba a kaisersnél nem te voltál véletlenül?Kép Vmi kérdezöbiztossal beszélgetett.

Kép
Kép
nikk0830

Edit, Dávid fején is olyasmi van, amit te leírtál, még csak kezdődő koszmó, hámlás, picit pikkelyes.

A gyerekorvos nálunk az első két alkalommal nem fogadott el pénzt, azóta viszont 2000-eket adok neki.

Csirkesz, Dávid pont így szeret üldögélni apukája ölében, ahogy a ti fényképeteken van! Kép

Köszi mindenkinek a koszmós válaszokat! Kép

Én is kérem szépen a finomságok receptjeit! Kép m.livvi@freemail.hu
Köszönöm!

Liv

Kép

Kép
liv

Csajok Kép
nektek is nyomja a szemét a babó a kezével miközben szopizik? Nekem kezdetektől fogva és mindig elfelejtem tőletek megkérdezni

EriKép
freemail köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Nekem a fejét fogja hátul, mint ha meg kéne támasztania KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó,
köszi a recepteket, lesz miből válogatni.

Nikk,
Nem én voltam. Ma ki sem dugtuk az orrunkat a lakásból, pedig úgy volt hogy mi megyünk az oviba a fiamért, de mire elindultunk volna addigra olyan idő lett, hogy nem mertem kimozdulni.Általában fél 4 körül megyünk az oviba, előtte vagy utána vagyunk láthatók gyakran a Kaisers előtt. Sőt gyakran kell felmennünk a játékosztályra is, mert hoztak oda egy szuper motort, olyan jó kis pénzbedobósat.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!!!!

most nem olvasok vissza, gyorsan leírom a szülés történetemet, s ha még marad időm akkor visszaolvasok.

Drága kislányunkkal megbeszéltük, hogy októberben még nem jöhet a világra meg kell várja a novembert. ( veszélyeztetett terhes voltam, feküdnöm kellett nehogy korábban szüljek)
Szóval november 01-én hajnali 1 kor pisitúrára mentem, pisilés közben éreztem, hogy mintha egy dugó kicsusszant volna, pisi befejezve, s belőlem még mindig folyt valami. Elfolyt a magzatvizem, betét föl, odakúsztam a páromhoz fölébresztettem, " édesem van 1 jó és 1 rossz hírem, októberben már nem szülünk de ma igen". A 37 hetet töltöttem előtte szombaton, szóval azért még korai volt.
Telefonáltam a szülésznőmnek szerencsére pont éjszakás volt, táskába betettem a hiányzó dolgokat és elindultunk a kórházba. mire beértünk 15 perces fájások voltak. Ügyeletes doki megvizsgált, felvett, beöntés, zuhany iszonyt jól esett, borotválás. Szülőszoba a Bajcsy legszebb szobáját sikerült elfoglalnom, pont nem szült senki így választhattam. Elkezdtek sűrűsödni a fájások és erősödni is, az 5 percesek erőssége a mensis görcsei alsó határát súrolták, ha nem folyik el a víz jóslónak hittem volna és nem mentem volna be vele. Dokimnak telefonáltak, bejött. Sajnos rövidek voltak a fájásaim, ezért kaptam infúziót, hát szépen beindultak tőle a dolgok, jöhetett az EDA, mennyei érzés volt, nem fárasztott ki a fájás, és gyorsabban is tágultam.
A labda volt számomra a legkényelmesebb póz, élveztem minden percét a szülésnek. S elérkeztünk a bő 3 újnyihoz EDA leállítva, s erősödtek a fájások, párom végig nagyon hős volt.
Mondta szorítsam a kezét nyugodta amit eleinte visszautasítottam, hogy kell még későbbre is az az erő, hát igazam is lett.
Az uh-k alapján nagy babát vártunk 34 héten már közel 3000gr volt és nagy fej méretet mértek neki. emiatt iszanyatos parában voltam, mint utólag kiderült a dokimra is ráhoztam vele a szívbajt. Persze azt mondta a vizsgálatoknál, hogy a baba fekvése miatt már nem lehet jól mérni a fejét. Uh-n 3 héttel volt nagyobb a lábánál.
Szóval jött a kitolás, hát igen durva volt, de a baba csak nem tudott kibújni, szinte összefüggő fájásaim voltak. Jött egy másik doki is, neki sem jött ki, túl magasan volt még mindig.
Utána a két doki egyszerre egyik fötről másik lentről aszisztált, de semmi. dokim második parája a feje miatt, hogy nem fért át a csontos részen, én nem is gondoltam akkor erre.
Közölte velem 50 perc után, hogy akármennyire nem akarok császárt sajnos muszály, de már nekem mindegy mindegy volt csak vegyék ki belőlem.
Hát átkerültem a műtőbe, gerincérzéstelenítő, nagyon jó volt amikor elmúltak a fájdalmamim.
Kivették nem sírt fel elvitték, s hallottam kinn már sírt, megnyugodtam. Míg engem stoppolgattak apával megfürdették szépen felöltöztették, s behozták nekem. A szülésznőm fogta, s nézett rám hatalmas nagy szemekkel, miközben persze bemutatkoztam neki és elmondtam mennyire szeretem. Elvitték, s amikor végeztek velem és átvittek a megőrzőbe visszhozták s velem volt amíg ott voltam. Nagyon jó érzés volt.
Szóval nem volt könnyű a szülésem de mégis csodás volt nagyon. A fogadott doki és szülésznő nagyon jól bejött, jó volt a hangulat, a szoba is nagyon szép volt semmi kórházi hangulat nm volt, csak a biztonság érzése. Előtte sem voltam otthonszülés párti de most így méginkább pártolom a kórházat.
Persze Giginek tökéletesen szép a feje 34cm volt amikor megszületett 3450gr és 50cm, persze fölösleges volt a para.
Míg benn voltam a kórházban a dokimmal ki is dumáltuk a parát és hogy mégis minden rendben volt. Hétfőn szültem és pénteken már haza is mehettem.
Sajnos benn kissé besárgult és nem volt hajlandó szopizni, pár korty után bealudt, így a tejtermelésem nem indult be, plussz a császár sem ideális neki. Sajnos máig kevés a tejem.
Ez a szoptanít jó ötlet, sajna nem kaptunk a Megatoysba.
Szopi, s utána pótlás, ha nem kap pótlást akkor üvölt szóval nincs olyan, hogy legfeljebb fölkel egy óra múlva, akkor addig üvölt míg nem kap hamit.
Egyre ügyesebb, napról napra fejlettebb.
Tegnap fürdésnél apa törölközőbe csavarva behozta a fürdőbe s bepisil a drága, nagyon mókás volt, persze dőlt belőlünk a nevetés a pici meg csak nézett, hogy oké neki jó érzés,hogy nem kell már pisilni, de mi ennek miért örülünk ennyire.
Tényleg kis angyal, eszik, büfizik, s alszik vagy nézelődik az ágyikójában. Ha nincs büfi akkor van baj mert akkor megfájdul a poci, s az nem békés esemény akkor sírás van. Szerencsére 10-ből 1szer nincs csak kb.
Nagyon jó érzés anyának lenni, nem is gondoltam volna, hogy ennyire lehet szertni valakit.

Szófosás vége

Kellemes hétvégét mindenkinek
Márti
márti05

Márti,
Szopi ügyben nálam is ugyanaz volt a szitu, mint Nálad:
-Marci sárga volt, nem volt ereje szopizni, állandóan aludt
-2. nap belövellt a tejem, olyan kemények voltak a melleim, hogy majd' belepusztultam, de képtelenség volt akár 2 cseppet is lefejni, 2-3. nap a csecsemősök próbáltak segíteni, nem sok sikerrel
-mire hazajöhettünk a kórházból, apadt is a mennyiség rendesen.

Az első héten nálunk is szükség volt pótlásra, de aztán meguntam az éjszakai tápi kotyvasztást és eldöntöttem, hogy akármi is történjen, igenis csakis szoptatni fogok. 2 nap megszenvedtünk, szinte folyamatosan rajtam lógott Marci (éjjel is), de aztán olyan szépen beindult minden, hogy most már ez a 2. hét, hogy kizárólag anyatejesek vagyunk. Ha lesz időd visszaolvasni, láthatod hányszor kértem tanácsot Besztitől.
Szóval ne add fel ! Kép

Pocó Kép
Léccí nekem is küldd el a muffin recepteket. KösziKép

Muffin sütéssel kapcsolatban érdekelne, hogy már soxor sütöttem, de a teteje mindig olyan vastag és kemény. Mintha az összes cukortartalom odavándorolna. Van ötlete valakinek, hogy ez mitől lehet? Ja, és be is repedezik a felső részeKép

Ma vettem Rooibos teát, azt ha én iszom, lehet bátran vedelni? Vagy ezzel is vigyázni kell, mint esetleg a Lactoherb teával?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata! Vedelni éppen nem kell, de nyugodtan ihatodKép
linato

Most csak egy monat erejéig:
Márti! SNS szoptanít kapható a Tiva-mednél. Részletek:
www.tiva-med.hu-n!
Macs
maccs

Dávid is van, hogy nyomja a szemét szopi közben, de valamikor a fejét támasztja, könyököl. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Heléna szopi közben a cicim markolásszaKépés mormolKép néha meg belefúrja magát a ruhámba egy kis "anya" illatért.
fantikbaba

LányokKép

Ezt a Rooibos teáról találtam. Nekem egy gyerekorvos mondta, hogy óvatosan vele, és ha lehet a gyerekkel ne itassam. Utánnanéztem, mert nem hiszek el mindent az orvosoknak, és ezt találtam:

"Rooibos gyümölcstea, más nevén vörös tea. Neve afrikánsz nyelven "vörös bokrot" jelent.

Egy dél-afrikai cserje (Rooibos, tudományos nevén Aspalathus linearis) zsenge hajtásaiból készül, az ottani lakosság évszázadok óta issza kedvező élettani hatásai és finom íze miatt.

Nyugat-Európában a kilencvenes évek közepétől kezdve rohamosan terjed a fogyasztása, mert élvezeti teaként a modern életmód kitűnő kiegészítőjének bizonyult. Koffeinmentes, ásványi anyagokban (kálcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést. Reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este nyugtató hatása van.

Annak ellenére, hogy a főzetét gyakran használják bébik "megnyugtatására" az 1990-es években az egyik nagy dél-afrikai egyetem kutatásai azt mutatták ki, hogy károsíthatja a két év alatti gyermekek bélrendszerének fejlődését. A kutatási anyagot az egyik Rooibos teát gyártó cég megvásárolta és így nem került széles körű publikálásra. A bélre gyakorolt hatásait felnőtteknél is észlelhetjük: túlzott fogyasztása esetén (6 vagy több csésze naponta) gyengétől közepesig terjedő fájdalmat okoz a bélrendszerben.

Jellegzetes, frissítő íze a fekete teáénál édesebb. Mélyvörös színű."

Én a gyerekeknek nem merem ezek után adni, én iszom napi 1 csészét belőle. Egyébként nagyon fini.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Pocó Kép
Ebben a pillanatban kaptam meg a reciket, nagyon köszi KépKép

Linato Kép CatKép
Köszi az infokat a teáról. Pedig tegnap vettem 1xre 2 dobozzal is, gondolván, hogy úgyis pillanatokon belül elfogy. Hát majd próbálom visszafogni magam Kép

Csirkesz Kép
Azt hiszem Te írtad, hogy a hordozókendőt a Kismama újsiban lévő helyről szerezted be. Rendelted vagy személyesen vetted? Ha rendelted, mennyi idő alatt kaptad meg?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Edit,
nem szedtük még le, szerdán telik csak le a 3 hét. De majd beszámolok. Kép Annnnnyira jó lesz nélküle, végre megint lehet majd pocsolni, szegény nem érti, miért csak 5 centi vízben fürdünk mostanában...

Beszti,
a pihenőidő alvást kéne jelentsen napközben? De azt neki kéne "igényelni" nem? Merthogy bár mostanában talán többet szundít napközben is, de ez összesen kb 2 órára ment csak fel naponta, és ha a szüleimnél vagyunk, ott csak sír, de még a cicin se alszik el. Ezért félek, hogy mi lesz idegen helyen, csak akkor fog vajon elaludni, ha már teljesen kiütötte magát?
Milyen volt Ausztria Hannával?
babs

Nekem is küldtök recepteket?
orult@hotmail.com
Macs
maccs

Cat! Az a napi20-40ml amit a kaja mellé meg tudok itatni velük, tuti, hogy nem árt. Kép

+Az Anyák lapjában ajánlják. Nem hiszem, hogy mernék, nyílván ők is utánanéztek. Nagy adagban lehet, hogy így van, de annyit úgysem iszik meg egy baba.Kép

Ettől függetlenül aranyos vagy, hogy utánajártál.Kép
linato

Lányok, tudom, hogy már unjátok, de akkor is muszáj elújságolnom, hogy újabb rekordot döntöttünk: 230 gr! Kép
Hova fér el ennyi tejcsi? Dávid még csak (illetve már, hiszen 2 kg-mal született) 4,5 kg!

Kép

Kép
liv

Liv, ez szuper, David mindent behoz. En orulok, ha 150-et eszik a 6 kilos Mikim!
csengo
Vendég

Mi 110-130-at eszünk, és 6500 gramosak vagyunkKép
Néha még ennyit se eszik.Mégis nő és hízik valamitőlKép
fantikbaba

HalihóKép

Nem tudtunk hazautazni, mert a nagyobbik gyerkőc lázas lett, mire felpakoltam a fél házatKép gennyes torokgyulaKép A pici szerencsére nem kapta el, kopp-kopp...az első este nagyon gáz volt, alig bírtuk levinni a lázát 38-ra, csak este 11-re sikerült, közben 2-szer kihányta a gyógyszert, kúp, hütőfürdő....Szinkronban sírtak, mivel mind2 az anyját követelte, a pici szopizni akart, a nagy meg pocsékul volt, lázba meg nem mertem lefektetni. Na ilyenkor tényleg nehéz kettővel...

Liv
Gratula, jó kis huzatja van DávidnakKép

Mi is piciket ezsünk sokszor, 110-nél többet még nem mértm, bár nem is szoktam mérni, csak hébe-hóba kíváncsiságból. Lényeg, hogy hízzon.

puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Fantikbaba Kép
Mi is 100-130-t eszünk Kép Kép 3350 és 3250 grammosak vagyunk Kép Kép (persze egyenként eszünk ennyit Kép )

Orsi + Levi + Máté
2*1 hó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mi is 110-150 gr-okat eszünk, de ritkább a 150 gr, valamitől mégis híznak a prüntyik, pedig Ők már 4400 gr-osak.Kép Fürdéskor egyre több redőt kell kitörölnöm a nyakuk alatt.KépKép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Enyém gyerekek is 120-150 között esznek. A 150 max. egy nap egyszer csúszik le. Pl: ma reggel amikor Lorena este 7-től reggel 5 ig nem evett, mert 9-től 5-ig aludt.Kép Persze Ruben neeem.Kép Nagyjából 4400gr és 4900gr. De pontosan majd szerdán kiderül, akkor megyünk szurira, amit a múlt héten kellett volna megkapniuk.

Linato + Lorena & Ruben(2hó+8nap)
linato

DávidKép

Kép

Kép
liv

Marci pénteken volt 3 hetes. Eddig 80-90 grammokat evett. Egészen tegnapig úgy tűnt, hogy ez elég is neki, most viszont előfordul, hogy szopi után elkezd sírni. Lehet, hogy most érkeztünk el ahhoz a bizonyos "3-hét-körüli-ugráshoz"?

Ti hányszor etettek egy nap? Marcit 3 óránként szoptatom.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Nekem 8 hetig 7-8 etkezes volt egy nap, mostmar csak 6. Igen gyakran ejjel csak iszik par kortyot es elalszik.
Nekunk a ket hetesen es kethonaposan volt ugras.
Vendég

Sziasztok!

Macs, 2x elküldtem a muffinokat, de mindig visszajött KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kata Kép
Nálunk a fiúk napközben 3 óránként esznek (tegnap voltak 1 hónaposak), Levi sokszor 3,5-4 órára ébred, Mátéhoz órát lehetne állítani. Az utolsó esti szopi 9-10 körül van, utána pedig 4 óránként ébrednek, de van, hogy 5 órát is alszanak egyben.
Máté egy nap 7szer eszik, Levi 6szor. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pocó! Kép Nem tudom mi lehet a gond, megyek és kiselejtezem a mailboxomat. Addig a párom cimére küldheted, az tutti működik:
csaba.temesvari@axelero.hu Kép

Ilyen időben ha muszáj kimennetek, (mert ugye azért lehet hivatalos elintézni való is), akkor hogy viszitek ki a manót? Hogy öltöztitek fel? Miben célszerűbb, babakocsiban, vagy kenguruban (talán a kengában a mamai teste melegebben tartja)? Nekünk sajnos nincs lábzsákunk a kocsihoz Kép Tudjátok hol tudnék ilyet szerezni?
Ami aggaszt pl., hogy az orra elé tehetek-e sálat vagy egy kis könnyű anyaggal letakarhatom-e a buciját, hogy az arcét ne érje a hideg közvetlenül? Vagy felelesleges?

Nov. 24-től megy valaki az aranytízbe babamasszázsra? Érdemes így télen ilyen foglalkozásnak nekikezdeni? És a babaúszásnak val értelme télen?? Tavaszra talán már kinövi a búvárreflexet..

Bocs a sok kérdésésrt,

Macs
maccs

Orsi Kép
Marci még 8x eszik egy nap, szinte órát lehetne hozzá állítani.

Bizony-bizony irigylem azokat, akiknél már babók kibírják a 4 órát, alig várom, hogy nálunk is eljöjjön ez az idő Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macs Kép
Én azt hallottam valahol, hogy a babák orra-szája elé nem szerencsés semmit tenni (pl. sálat), mert a hidegben, lélegzés közben bepárásodik, az a víz hűt, attól pedig könnyebben megfázhat.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Macs! Nem adtalak fel, remélem most már odaér KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Nálunk Dóri orra elé nagy hidegben anno egy pelust tettünk úgy, hogy ne érjen azért hozzá, de valamennyire védje. Nem szokott megfázni.

Fanni 4x ( !!! ) eszik egy nap, 170-180-akat. A kajagyakoriság nekem kevés, de ha ébresztem, semmi jó nem származik belőle, meg tokája is van több rétegben. Gondolom akkor azért elég, amit magába nyom KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Macs!
Én szerettem volna masszázsra menni, de a hideg miatt talán nem szerencsés , meg épp abban az időszakban szopik Heléna (11-12 körül).
Ma megyünk felétek (Bolyai utcába)csípő UH-ra.
Én kenguruban viszem (mostanában nem voltam persze kinnt)overál alá body rugi kardigán, zokni vagy harisnya, sapesz (termo felül, pamut alul)arccal felém van az valamelyest védi, és a kenguru háttámlája is elég széles.

Neketek nyáladzanak a babáitok? (Heléna rendesen)Nem korai ez 3 hónapos korban?

Noémi
fantikbaba

PocóKép
Szerintem semmiképpen ne ébreszd fel Fannit. Ha neki 4x esik jól a kaja, akkor egyen négyszer. Nem semmi mennyiségeket eszik, így nem kell aggódni miatta.KépKép Mi is rájöttünk, hogy hiba lenne ébreszteni őket, mert utánna csak kínlódás a szopi, mindig bealszanak rajta. Pedig a védőnő azt mondta, hogy ilyen piciknek muszáj lenne 3-3,5 óránként enni, mert kiszáradnak. (én ezt nem hiszem, mert nagyon jól elvannak 4-5 óra alvással is).

KataKép
Az enyémek 7-szer esznek egy nap. Nappal 3 óránként kérik a cicit. Este 10-11 fele esznek, és utánna 4-5 órát is kibírnak, majd reggel 6-7 fele esznek megint.

OrsiKép
Még mindig napi 2-szer fejsz ? Én leredeukáltam már egyre, mert sajnos nincs időm rá este. Fürdetés, etetés után örülök, ha én is tudok enni meg fürödni, így csak egyszer fejek reggel.

MaccsKép
A dokinő azt mondta, hogy mínusz 5 fokig ki lehet vinni a manókat levegőzni. Szerintem ahogy NoémiKép öltözteti az tökéletes.Kép Sálat én is hallottam, hogy nem szabad ráadni, de egy jótékony pelus ami nem közvetlen a szája előtt van, az hasznos lehet.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
En sem ebresztem fel soha a babamat, igaz hogy volt mar ketszer hogy delutan 5 ora alvas utan hasrol hatra forditottam es igy tulajdonkeppen 10 perc mulva elkezdett ebredezni... De nem akartam hogy ejszakai alvas legyen...

Nalam 9 es fel hetesen sokat van ebren a baba. Ez ido alatt nezeget, gagyog es persze azon faradozik hogy az oklet a szajaba nyomjaKép Most mar bennem is felmerul a kerdes, hogy ilyenkor hagyjam egyedul ameddig nem sir, vagy menjek be hozza (ekkor viszont keri hogy vegyem fel) es 'foglalkozzam' vele? Ti hagyjatok egyedul ameddig jol el van? Mondjuk igy hogy hagyom, azert kezben van sokszor, de kizarolag csak ha sirt.

Ha jo ido van kiveszem a babat addig, mig nekem is elviselheto a hideg. De ha esik vagy fuj a szel, akkor itthon maradunk.

csengo
Vendég

Cat Kép
1szer fejek... este. 2szer már felesleges lenne, egyszerűbb egyben. kb. 150-200ml szokott lejönni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Megint vagyok. Pénteken Ausztiában voltunk vásárolni (nagyon megéri), csak Hannát vittünk, de vele nem volt semmi gond, szopizott és nézelődött és jókat aludt (hordozókendőztem amikor mi a boltokat jártuk).

Edit!

Bocsi!KépKép Péntek reggel mentünk Ausztriába és már nem volt időm hosszasan válaszolni. Azóta meg szintén nem sikerült...
Szóval:
Nehezet kérdezétél és nem is tudok rá válaszolni. Pont az igény szerinti szopi miatt. Nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi jelentős, megjegyezendő változás. Arra emlékszem, hogy anyám furcsállotta Beninél, amikor szopi után 1,5 órával megint kapott, de arra nem, hogy engem lepett volna meg a hosszabb idő. Igazándiból Nátán szopijával kapcsolatban csak az egyik fórum archivumát kellene visszaolvasnom, hátha kiderül valami belőle.
Egyetlen biztos pont, hogy Beni 2 hónaposan átaludta az éjszakát, tehát ez egy hosszabb idő volt, de Nátán ezt is csak 13 hónaposan tette.
Azt hiszem, később azért is nem gond, hogy a két szopi között nincs feltétlenül hosszabb idő, mert egyrészt sokkal hamarabb végeznek, másrészt szopik között el tudják foglalni magunkat. Ez (legalábbis nálunk) még nincs így, és ezért elég sok idő eltelik a szopi és foglalkozással. Amihez ha nem alszik utána 3-4 órát, akkor elég kevés idő marad bármi másra.

Noémi!

Nátánnak 3,5 hónaposan foga volt!KépKép (Pl. ezért is lehet a nyálfolyás).

Babs!

Azt hiszem, nekem előny, hogy Hanna nagyon szereti a hordozókendőt (vagy mindkettenKép?). Úgyhogy nála a pihenőidő azt jelenti, hogy beleteszem, sétálok vele, ezt bárhol meg lehet tenni. Jó, mondjuk az nem ideális, ha az ember egy zajos boltban van épp vele (mint pénteken Ausztriában), de Hanna annyira rugalmas, hogyha én erre "kényszerítem", akkor még ott is képes elaludni a kendőben. Persze az esetek nagy részében nem a bolt közepén altatom, itthon az ágyikójában vagy az ágyunkon alszik.
Ha másol vagyunk (tegnap pl. anyukáméknál), akkor az altatás szintén kendőben vagy kézben és alvás meg ott, ahol helyet találunk neki (ágyon).
Tegnap én is tapasztaltam, amit írtál, hogy szopiba sem alszik be, meg látszott rajta, hogy fáradt, de sírt, nem aludt (kicsit "olaszos" család vagyunk akkor, amikor így többen összejövünk, hangzavarral, beszélgetéssel, nevetgéléssel). Aztán végül nem én, hanem apuja vitte csendesebb helyre ringatni és úgy elaludt.
Mikor mentek?

Maccs!

A kivitellel én állandó bajban vagyok, mert ugyan ha megyünk valahová, az legtöbbször autóval történik, de uyge be kell szállni, ott melegebb van, ki kell szállni, aztán a boltban vagy bárhol megint meleg van. Ha biztosan el lenne az autósülésben ilyenkor, akkor én abba tenném, betakarva és bevinném úgy a boltba, de így még azzal is gondom van, hogy ugye a hordozókendőben nem szabad olyan melegen öltöztetni, mint az ülésben, és át is kell rakni kiszálláskor.
Mostanában ezért úgy szoktam, hogy még a kocsiban beleteszem a kendőbe, és az én karigánomat is becipzározom (ha kell, a kendőt betakarom). Ezt a boltban ki lehet cipzározni, így nem fázik, de nem is lesz melege.
A hordozókendő egyébként azért is szuper, mert ha fúj a szél, akkor a fejére tudom úgy húzni, hogy őt ne érje, amíg be nem érünk olyan helyre, hoy már nem kell.
A babakocsizással nem lenne gondom még lábzsák nélkül sem, mert akkor overáll és vastagabb takaró (ezt én a lábszákunkhoz is szoktam vinni, max. nem használom), úgy biztosan nem fázna.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Pocó Kép
Zene füleimnek ez a napi 4xi kajcsizás Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti,
Hannának kell útlevél, ha Ausztriába mentek?
Andi
Vendég

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok már régótaKép
Voltunk ma csípőszűrésen, meg ultrahangozták is. Balázs olyan édi volt, végig vigyorgott, mikor nézték ultrahangon, biztos csikizte őtKép
Holnapután meg megyünk a 2hós szuriraKép Úgy sajnálom már előre, hogy szúrkálni fogják.
De mindegy, ez van.
Most csak benéztem, látom, minden baba szépen fejlődik, lányok, amint lesz időm, jövök mégKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Lányok, asszem, a múlt héten kérdeztem, hogy müxik a csípőszűrés a Heim Pál-ban, sajnos nem jött válasz, meg tudjátok mondani, mikor lehet menni, vagy mikor érdemes menni és be kell-e jelentkezni?
Köszi!!!
Andi
Vendég

Sziasztok!

Rájöttem, mi lehet a fiam jelmondata: the life is funny. Szegénykém, még az orrporszívózást is viccesnek tartotta. Az első 4 alkalommal. Ötödszörre rájött, hogy tiltakoznia kellene ellene, mára már a porszívó hangjára is összerezzent, de rájöttem, ha teli szájjal vigyorogva végig dicsérgetem közben, akkor elneveti magát a végére, s nem viseli meg. Hát igen, minket is elért a nátha, péntek óta küzdünk vele. Ti megmutattátok orvosnak a babátokat, amikor náthás lett? Igazából az orrszörcsögésen kívül nincs semmi baja, jókedvű, nem lázas. Bár ma egy kicsit köhécselt is. Azt hiszem, ha nem javul holnapig, reggel azért kihívom az orvost.
Ma lett volna az első alkalom a babamasszázstanfolyamon Kép Hogy mit mászkáltam megfelelő olajért. De így nem viszem el Benedeket.

Kakikérdés: végül nem adtam be Benedeknek a hashajtót, hanem pénteken, 4 nap nemkakilás után egy fél glicerines kúpot alkalmaztam. Érdekes módon, talán ettől, megváltoztatta a szokását, s most naponta kakil újra, sőt ma kétszer is, a második alkalommal a háta közepétől a bokájáig beterítette magát. Ez viszont azt jelenti, hogy újra sokat szenved reggelente, míg megtermeli az adagját.

Noémi,
Benedek is kb 100-120 ml-t eszik egy alkalommal, keveslem is. kb 4 napja visszaállt egy normálisabb ritmusra, aminek nagyon örülök, mert volt egy nap, amikor már óránként akart enni. Nálatok még mindig tart a sűrűnevés? Egyébként Benedek is nyáladzik erősen, már jó egy hete. Azért a fogacskákkal még várhatnánk...

Benedek súlynövekedése egy kicsit megállt így 6 kg környékén. Kedden mértük bennt az orvosnál, s azóta nemigazán mértem annál többet. Azt tudom, hogy nem egyenletesen kell nőnie,s azt is, hogy bajt jelenthet, ha nem nő a súlya. Mennyi idő múlva kezdjek aggódni?

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?