Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kismamák,

örülnék ha más, 2010 év vége felé született babák anyukáival (apuka is lehet) beszélgethetnénk itt mindenféle apró-cseprő babadolgokról.
Nemsokára itt van a hozzátáplálás ideje is, igen izgalmas időszak ez, jó ilyenkor tapasztalatokat cserélni...

Jelenleg egy négy hónapos kislány kapcsán írogatok ide, de van egy 4 évesem is ;)

Gyertek, írjatok!

KépKép
 


Sziasztok,
Elkezdtük az ismerkedést az alma levével, bolti őszibarackkal. És már ezek pürés variációinál tartunk.
Anyatejet kap mindig először, majd után ezeket az újdonságokat, majd végül a pótlást, tápit :)

Szép lassan de jól haladunk. Mikor elég, nem erőltetem, nem próbálok "még egy" falatot beletukmálni. Amint nem akarja bekapni a kiskanalat, vagy kiforgatja a szájából, elég volt.
Az első csemetémnél mindig újra és újra bepróbálkoztam még, hogy hááátha kér még. Most sokkal lazább vagyok. Hiába, van tapasztalat bőven, nem először csinálom ;)

Kérlek titeket, ne csak olvasgassátok, hanem gyertek írjatok is!
Nem hiszem, hogy csak mi lennénk egyedül a 2010-es évből :D
Azért született a 365 nap alatt több baba is :D

KépKép
 


Sziasztok

Ma nagyon nyűgős az én kicsi lányom. Szerintem a foga, de nem egyértelmű. Dentinox semmit nem használ, hűtőrágóka szó-szó... volt már délelőtt három kaksi...
És kora délután, a főalvásidőnkben még oltásra is megyünk, csakhogy minden kerek legyen :)
Amúgy egy mindig mosolygós, jókedélyű kicsilányról van szó, sosem volt még ennyire rossz kedélyű. Tudom ezek a frontok is zavarják őket, de ez most más.
Hej-hej, fogacskák, tudtok ám fejtörést okozni :oops:

KépKép
 

 
 

Szia Rizibizi!

Az én kisfiam 7 hónapos. Régebben a 2010 szeptemberi babák topicjában voltam, de annyira sok elfoglaltságom volt a babával, hogy teljesen lemaradtam a levelezésben. Most örömmel láttam, hogy valaki 2010 végi babákat , azok anyukáit keresi.

Milyen volt az oltás? Hogy érezte magát utána a kislányod? Nem lázasodott be?

Mi 6 hósan kezdtük el a kóstolgatást, szintén almával, de kapott már sárgarépát, sütőtököt, banánt, krumplit, bébiételben barackot, szilvát. Az utóbbit szorulásra:(((
Írtad a barackot, hogy bolti...izé, nálunk még nem érik:))))Te milyet adtál neki?
Várom válaszod! Szép napot!
Ildi

Kép
Kép
Kép


Nekem is szeptemberi a babócám:)
Vendég
 


Sziasztok,

most vagyok egy gyorsra :)
Ildi, Daniella oltás után nem lázasodott be, igazából még soha egyik csemetém sem. Jó kedélyű maradt, nem volt gond. Inkább csak ez a sok szél a rossz, meg a fogacskák.

Evés -hát még csak alma van a zöldségesnél, ezért univer-kecskeméti gyümölcsöket kap délelőtt-délután. Ebédre valami főzit, most a napokban cukkinivel ismertettem, és ma brokkolival, amiket én készítettem. Ez utóbbi sikeresebb volt nála mint a cukkini. A sárgarépát valamiért még nem kedveli, se úgy ha én készítem, se úgy ha boltit kap de majd apránként biztos jó lesz :)
Valamelyik nap kipróbálom, hogy keverek a gyümölcsébe zabkorpát, a glutén bevezetés miatt. Heti egyszer kap majd ilyet, vagy egy fél kekszet belereszelek a pépjébe. teljesen fura, hogy az én négyévesem egy éves koráig még a tölcsért se nagyon kapta a fagyizóból, mert, hogy glutén tartalmú, most meg az a trendi, hogy 7-8 hós kor előtt meg kell ismernie. Mindig minden változik :))

Szóval van egy Dánieled, nekem meg egy Daniellám :)
És neked névtelen? :)

Sziasztok!

KépKép
 


Sziasztok!

Köszöntöm az új tagot sok szeretettel!

Érdekes, a cukkini főzeléktől teljesen ki volt borulva Dancsika. Minden mást jól fogadott, de ezt nem ette meg.
Nagyon rendes anyuka vagy, hogy mindent magad készítesz!
Igen, ez a "vezessük be minél előbb a glutént" című fejezet nekem is új. Hála Istennek semmi baja nincs tőle, adtam neki sima babapiskótát(igaz, csak egyszer)Biskottit, meg olyan bébiételt, amiben van teljeskiőrlésű gabona.
Milyen tápszert eszik Daniella?
Amúgy hogy becézitek, hogy szólítjátok a pároddal a babócát?
A szeles idő nekünk is betette a kiskaput, sokat nyűgösködött a kis drága, és szinte állandóan kézben akart lenni.
Tényleg, te mennyiszer és mennyi ideig tartod csak úgy a kezedben? Most ez a kérdés kicsit hülyén hangzik, de én úgy érzem, hogy Danikám lehetne kicsit önállóbb, állandóan fognom kell a kis valagát, hogy csendben legyen...Ha beteszem a kiságyba kb. félóra múlva már nyöszörög, aztán elkezd sírni, mert arra vágyik, hogy felvegyem. Van neki sok szép játéka, de azok sem érdeklik egy idő után, mert azt akarja, hogy kivegyem a kiságyból.
Na, most ennyit röviden :P
Sziasztok, jó éjszakát!
Ildi

Kép
Kép
Kép


Sziasztok,

Ildi, nem vagyok én rendes kérem, nem mindent készítek én neki.
Terveztem, hogy fagyasztok sütőtököt, meggyet, és akkor most azt tudnám adni, de terhesen elég fáradt voltam, nem volt rá energiám, ott ment tönkre... Egyedül céklát fagyasztottam, de az múlt héten nem ízlett Daniellának -meg nekem sem ;)
A bolti kaja 200 Ft felett kezdődik, ugye sokszor ez is ok, hogy inkább én csináljam meg, jobban kijövök anyagilag. És jó lenne, ha nem a boltihoz szokna hozzá, hiszen később így is-úgy is azt én főztömet kell majd ennie :D :P
De a bolti megfelelő alapanyagból van (míg én nem tudom honnan van a spenót, a répa...), néha jobb ízű, és kényelmes, gyors.
Hát hol ezt-hol azt kap a gyerek :D :lol:

Tápszerből Milumil HA-t, majd pár hete AR-t kap, de minden kajcsi előtt anyatejet.
Daniellának hívjuk, így teljes egészében kimondva. Veronika a nagylányom, annak idején mikor a nevét kapta, úgy terveztük, hogy Roninak becézzük, így hívjuk majd, milyen jó lesz. Háááát, nem állt a szánkra, ő Veronika maradt. Vera se Veronka nem lehet (!), az nem tetszik nekünk, de hívjuk még így: tücsök, manci, hercegnő, pöttöm, meg minden létező jelző, főnév :)
Elég dallamos a vezetéknevünk, ezért lett Daniella a kisebbik. KicsiDé-t is mindennek becézzük, viszont a nevét csak így kimondva használjuk, így szép :)

Veronika, mint első gyermek, sokat volt kézben-hasmaszírozás, és csak cicin aludt el mindig. Mikor már mászott, végre jobban elvolt :) felfedezte a világot, mindig törekedtem, hogy ellegyen magában, ne csak az én segítségemmel játsszon :) Igyekeztem következetes lenni.
Majd a második babám Karolina, 6,5 hónapig élt velünk, ő nagyon keveset volt kézben. Jó baba volt. (Majd sajnos egy csúnya vírustól tüdőgyull, szívleállás... meghalt)
A harmadik babánk Daniella, a legeslegangyalabb-angyal, hát kézben :o szinte nem is tudjuk mi az :D
Reggel ébredés nevetve, azt hallod, hogy gügyög, játszik, egy órát majd elvan a kiságyban, majd evés után a szőnyegen a játékokkal.
Ha nyűgi van, akkor hordozó és pl zenét rakok be és van hozzá animáció, vagy winampon mindenféle színes vonal-effekt :)

Így vagyunk, ilyen a temperamentumuk :)

Mennem kell, volt egy kis szunya ebéd előtt, most ébredt. Ma borult a napirendünk, fogorvosnál voltam meg minden :)
Milyen a napirendetek?
üdv-riz

KépKép
 


Szióka mindenkinek!(optimista vagyok, azért a többesszám)

Nagyon szép név a Veronika és a Daniella, tényleg kár lenne becézni.
Karolinát iszonyatosan sajnálom! Ilyen fájdalom nincs még a földön, mint a szülőknek egy gyermeket elveszíteni. Nővérem 3 éve halt meg, a szüleim akkor 20 évet öregedtek...
Csodálatos kislány lehet Daniella, ahogy írod, valóban egy kis angyal!
Dancsika is egy kis angyal, csak ő fiú angyal:)))))
A kajával szintén úgy vagyok, mint te, ilyenkor kora tavasszal biztonságosabb a bébiétel, mint a kitudja milyen eredetű primőr zöldség és gyümölcs. Ma pl. mirelit gyalult tököt vettem, felturbóztam egy kis krumplival, meg csirkemellel, nagyon ízlett neki. Spenót volt anyuéknak a fagyóban, azt is kaphat már.
Napirend???? Az meg mi??? :shock: Kelés 04-08 óráig-ig, mindennap változó időpontban, így a reggeli is eszerint alakul, így aztán a tízórai, ebéd,stb is ennyire rugalmas. az az egy biztos, hogy 3 óránként kell neki enni, mert ha nem, akkor nagy sírás van!
Az alvás szintén elég változatos, van olyan, hogy egy nap 3-szor is alszik napközben, de olyan is van, hogy csak a séta ideje alatt szenderedik el egy kis időre.
Na, most mennem kell, mert Danika nyűgös.
Sziasztok!
Ildi

Kép
Kép
Kép


Sziasztok,
:)

Veronikával nekem sem volt nagyon napirendem, minden mindig változott, aztán kialakítottuk. Daniella pedig gyorsan megmutatta, hogy neki, hogy jó, persze néha vannak csúszások, de egy tuti, délután minden nap 4 és 6 között kint vagyunk a levegőn :)

Kipróbáltuk a gesztenyét, almával csináltam meg, meg egy pinduri krumplival. Bár ez utóbbi felesleges volt, hiszen a gesztenye is jócskán tartalmaz szénhidrátot. Ette, de nem lelkesen. Nem fogadja kitörő örömmel az új ízeket :) de nem volt gondja vele. Második napra már több becsúszott. Ma pedig megint brokkoli volt a porondon. Hát ez bejön :)

Végre szép idő van, sokat lehet kint lenni. Ma délelőtt apával elintéztünk pár vásárlást, jó volt kint a levegőn, Daniella is élvezte.
Egyre ügyesebb már hason, nem annyira fárad el, és látszik, hogy legszívesebben már mászna, úgy menne a játékok felé :)

A két nagy mit szólt a kicsihez? Hogy vannak, mint testvérek?

ha nem leszek lusta, még írok ;) :) tegnap az voltam :o

sziasztok
rizibizi

KépKép
 


Jajdejó, jajdejó :lol: :lol: :lol: :lol: Végre írtál! :lol: :lol: :lol: :lol:

Érdekes, hogy a gesztenyét nem fogadta nagy örömmel Daniella, nekem mindhárom gyerkőc imádta a gesztenyés bébiételeket.

A legnagyobb fiam olyan "nekem mindegy" arccal fogadta a kistesót, a középső először furcsán nézett rá, mert ugyebár mit lehet kezdeni egy újszülöttel, de mára elválaszthatatlanok, nagyon szeretik egymást, sokat segítenek a baba körül és a háztartásban is. A középső fiam főleg, állandóan felveszi, játszik vele, dédelgeti.

Biztos írtál már valami "nyomravezetőt" azt illetően, hogy mennyi idős Daniella, de most nem vagyok képben... :oops: mennyi idős is?
Mert ahogy írod, hogy milyen aktív, hát nagyon ügyes baba ő kérem szépen!!!Az én dancsikám is ezt csinálja, hason fekve kúszik-mászik, mint egy kommandós a játékok felé.Mondjuk ő sokáig utált hason lenni, mindig hanyatt fekve csinált mindent, kb egy hónapja, hogy elvan hason is.

A séta nekünk is nagyon bejön, nagyon szép helyen lakunk, tiszta a levegő, fák mindenhol, madárdal, mókusok...Most már ül a babakocsiban Dani, és nézelődik, de a séta végére mindig bealszik.

Nemsokára felébred, aztán megyünk sétálni, most el is búcsúzom, szióka!

Ja! Még egy téma:mit csináltok a tavaszi szünetben? Lesz valami konkrét programotok a gyerekekkel?
Na, most már tényleg megyek.
Szia!

Kép
Kép
Kép


Sziasztok, szia Ildi,

A gesztenye végül is bejött, csak szerintem az új ízeket nem olyan lelkesedéssel fogadja. Neki most ez a brokkolis mix a kedvenc, amit kreálok. De még Veronika is kunyerál belőle :P

Daniella november 03-as, így hamarosan 6 hós, azaz most öt és fél hónapos. Veronika nov 19-es, így most négy és fél éves. (Karolina kettő és fél lenne, okt 31-es születésű)
Két évet szerettünk volna a két lány közé, mert azt tartottuk ideális korkülönbségnek. Hát a tervek...... Most négy év van így köztük.

Veronika is utált hason lenni. Csak mikor végre tudott mászni, akkor indult be :)
Daniella viszont nagyon mozgékony, pedig nagyon hurkás.
Tényleg, még nem is raktam képet. Na legközelebb teszek, tegyél te is, ha van kedved :) -szóval védőnő megdicsérte, hogy milyen kommunikatív, és mennyire mozgékony, nem a lusta típus.

Mi Baján lakunk, Bács-Kiskun megye, ez is nagyon szép város, víz-folyó a város szíve alatt. A kilátásunk is a folyópartra esik nagyjából :)

Programok: hát jönnek sógornőmék Pestről a mamáékhoz, az tuti, hogy ott lesz közös ebéd-tali... Ma van ingyenes ugrálóvár a főtéren, de ilyenkor nagy a tömegnyomor... Mivel nekem lányok vannak, így adva van a tojásfestés programnak, de mást nem tettünk be, most a napi sétákról meg az etetésekről szól még az életünk ;)
Veronika mától van itthon, ma közösen főztünk, a kedvenceit. Magyaros gombaleves volt, és spenót-sült hallal :) Ő vághatta a gombát, répát, úgy, hogy fogtam a kezét.... keverte a hagymát mikor pirítottuk.... Most csendespihenő, délután séta :)
Holnapra nem terveztem főzést, jó lesz még a mai :) Lehet játszótérre megyünk :)

Én is búcsúzom
majd jövök
szia-sztok ;)

KépKép
 


Halihó!!!

Hogy ünneplitek a szülinapokat? Egyszerre? :lol: Azért kérdezem, hogy mindkét gyerkőc novemberi.Na jó, csak vicc volt. Az én fiaimnak a születés és a névnapjuk van olyan érdekesen, hogy valamilyen más ünnep is akkor van, és nem győzzük venni az ajándékokat. :roll:

Apukám Baján volt katona, szép emlékek fűzik őt oda, pedig az ő idejében még 3 év volt a sorkatonai szolgálat...

Nem is írtam, mi Balatonfűzfőn lakunk, de nem a partközelben, ezért írtam, hogy szép fás, árnyékos helyen, ahol még nyáron se lehet hőgutát kapni.
A Danikát még nem, a nagyokat már nem érdekli a húsvéti készülődés. ami azt illeti, engem sem izgat túlságosan a dolog, de ha Danika már annyi idős lesz, természetesen fogunk tojást festeni és minden egyebet csinálni, amit ilyenkor szokás.
Fényképet szerettem volna küldeni már, de azt írja, hogy nem megfelelő a mérete, ezért pü-ben tudok csak, ha nem baj. :wink:
Na, felébredt a kisfiam, megyek és játszunk egyet!
Kellemes Húsvétot az egész családodnak, szia!

Kép
Kép
Kép


Najó, persze így sem ment el, nem is tudom, hogy gondoltam... ja, azt hittem, hogy az e-mail címedre megy, mert e-mailben elmennek a képeim... :cry:

Kép
Kép
Kép


Jajjj, nem írtam, bocsi. De holnap igyekszem, és jövök írok.Bocsi!
Jól vagyunk, csak keveset voltam gép előtt az elmúlt napokban....

KépKép
 


Szia Ildi, tegnap hozzáfogtam írni, de felébredt Daniella és azóta fogfájás van. Vagyis vacak nem-alvós éjszaka, nyűgős délelőtt, fájdalomcsillapítók... délután doki ránéz, hogy nem-e más a ludas...
Most így nem tudok írni, de ha te tudsz, írj, mi van tiveletek!
:oops:
zi

KépKép
 


Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok, az én kicsi fiam december 3-án született császárral, sajnos anyatej a kezdetektől nincsen,, így tápszert eszünk, a hozzátáplálást 1 hónapja kezdtük meg almalével őszilével, majd ezek pürés változatával, ezek után jöttek a zöldségek, sütőtök, burgonya, cukkini, sárgarépa. Jelenleg ott tartunk hogy reggel fél 8 kor ébred, 8 kor tápit kap, 10 kor gyümi, délben főzelék, 3 kor ismét gyümi, és este 6 körül ismét tápi. általában elég szokott lenni neki a bébipapi nagyon ritka amikor pótolni kell kis tápival:) hátról hasra fordul, szépen emeli, tartja a buksiját, de még hasról nem fordul vissza a hátára.... pedig szerintem már kéne lassan... ti hogy vagytok ezzel??? Jah és fogacska még nincsen:)
velvet
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok,

igen, ezek a fránya fogak voltak az elmúlt hét felforgatói, és ettől taknyos főként a kicsi-lány. Bár ez az idő se semmi, frontok mennek-jönnek, hol fúj a szél, hol hideg van, hol meleg :o

Velvet, üdvözöllek,
gyere írj csak bátran. Nagyon ügyesek vagytok, szép kis napirend.
Nos még az én lánykám sem fordul vissza a hasáról a hátára, csak egyszer-kétszer véletlenül a napokban. Ez is majd eljön, nyugi. Majd szól a védőnő vagy a gyerekorvos ha gond van, de szerintem a te picurkád mindent jól csinál.

Ildi: te meddig vasaltál minden babaruhát-cuccot a többieknél?
Jól vagytok? Úgy eltűntél?!
Bocsi, hogy én sem jutottam ide rendesen.
Priviben ha cserélünk emailcimet, akkor lekicsinyítem szívesen a fényképet amit szeretnél feltenni :)

Most elmegyek, ez a hét nekem főként az adóbevallásos papírjaim összekereséséről és annak megcsinálásáról fog szólni :P

sziasztok
rizibizi-zi

KépKép
 


Sziasztok!

Közérdekű: a Babaneten már van lehetőség zárt - mások által nem olvasható és nem is hozzászólható - topikok létrehozására! Ha szeretnétek ilyen topikot nyitni, küldjetek levelet a szerkeszto@babanet.hu címre. A Tárgy sorba írjátok be: ZÁRT TOPIK.

Aki pedig nem rest kommentelni a Babanet cikkeihez, az ezen a héten három ruhát választhat a gyereknek a Mumoo's-tól. Részletek itt!

Kép

Szép napot!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sajnálattal látom, hogy nem ír senki :(

Pedig érdekelne mi van veletek, hogyan fejlődnek más kortárs babák.
Szívesen megosztanám veletek, hogyan fejlődik Daniella. Ma élvezettel átfordult a hasáról vissza a hátára. Egyre jobban érzi már magát hason, egyre jobban uralja a testét. Már elkúszik hátrafelé menet, vagy oldalra :P
Ma akartam neki adni húsit először, de nem tetszett. Most vagy a csodálatos varázsbrokkoli hiányzott a főzelékéből, ami majdnem nélkülözhetetlen a mindenből, vagy kiszúrta, hogy valami fura, és nem tetszett neki. Bevallom nekem tetszett :)
Most megyünk csak kifelé a taknyosságból, ami két hete kezdődött. Fogacska sehol semmi, csak a múlt heti nyűglődések és az orrfolyás jelzi, hogy egyszer majd valami lesz :)

Ma is elsírtam magam, akkor öröm ez a kicsilány. A nagyobbikat (4 éves) is nagyon szeretem, de a pici annyira elvarázsol. Fárasztó egy-egy nap, mókuskerékhez hasonlítanak a napok, de élvezem közben. Csodálatos kis lények a gyermekek!
Hálás vagyok Istennek, hogy újra megajándékozott minket egy ilyen kis csodával! :)

KépKép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó