A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi: Nálunk szextilalom volt Hédinél is és most is, ez ügyben nem tudok nyilatkozni. Hédinél a 24. héten voltak keményedéseim, meg éreztem hasonlókat, de méhszáj teljesen zárt volt, kaptam nospát meg még több magnéziumot. Egyébként addig tartott amíg Hédi meg nem fordult, onnantól hogy faros lett megszűntek ezek a panaszaim. Azért mindenképp említsd a dokidnak, mert tényleg messze még a vége...

Voltam ma tanácsadáson, holnap megejthetem az első vérvételt is. Kilóim nem gyarapodtak, viszont a hasam 3 cm-t nőtt 2 hét alatt. :shock: :shock: :shock: Még a védőnőm is megjegyezte, hogy a 11 héthez bizony ez már most nagynak számít ( 94 cm):roll: Péntek reggel uh.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Dodi!
Ezt én is majd mind csináltam.
Vagyis első meg harmadik trimeszterben nagy részében nem szexeltem, vegyszerekhez nem nyúltam, ha valaki rámfüstölt tarkón vágtam, első trimeszterben nem vettem be gyógyszert. Na és persze nem emelgettem egy kétévest :roll: Ja és tatárt sem ettem. Most így visszaolvasva végülis sokkal jobb fej vagyok mint te :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :P :P

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Péntek negyed10

hozzá lehet szokni...egyszer összeszámoltam, hogy első terhesség6-8.hétig tilalom, műtét után 6hét...rövidesen ismét baba, kezdettől 12 hét+műtét után 6 + utána rögtön kivizsgálás, hysteroscopia után is asszem3 hét volt. No meg másképp is meg lehet oldani :wink: Mondjuk már mondtam apának, hogy ha szerencséje lesz akkor talán valentinnapra szexelhetünk :twisted: :twisted:

tike

Sziasztok!

Közérdekű: a Babaneten már van lehetőség zárt - mások által nem olvasható és nem is hozzászólható - topikok létrehozására! Ha szeretnétek ilyen topikot nyitni, küldjetek levelet a szerkeszto@babanet.hu címre. A Tárgy sorba írjátok be: ZÁRT TOPIK.

Aki pedig nem rest kommentelni a Babanet cikkeihez, az ezen a héten három ruhát választhat a gyereknek a Mumoo's-tól. Részletek itt!

Kép

Szép napot!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Voltunk UH-n, kisfiam, mint a makk 8) :D :D :D . Kb. 24 centi hosszú lehet, és 290g :lol: . Részletes adatok, ha érdekelnek vkit leírom, de sztem nemterhesen nem túl informatívak :roll: :wink: .
A méhszájam is tökéletesen zárt, hála Istennek, a feszítésre azt mondta, normális, csak szívás :twisted: , a keményedésre is, hogy ha óránként 4-nél kevesebb, akkor semmi gáz :wink: . Anyu mondta neki, hogy emelgetem Botondot, doki azt mondta, jól teszem, ez a dolgom :twisted: :lol: . Mondta, hogy higgyem el, anélkül nem lehet gyereket nevelni, hozzá van szokva a testünk, ez olyan, mint hogy aki sportolt előtte, nyugodtan folytathatja, csak ne terhesen kezdje :wink:. A magnéziumra azt mondta placebo, de szedjem, ha jólesik :roll: :lol: . Mindig úgy enged el, hogy éljem az életem úgy, mint normál esetben, csináljam nyugodtan, ami jólesik, semmi sem tilos, ez nem betegség, minden rendben :wink: . (Persze ez csak így érvényes, hogy minden oké). És mindig hozzáteszi, hogy akármi van, bármikor érzem úgy, menjünk hozzá nyugodtan, inkább lásson, mint ne.

Ja, és kérdezte, hogy az UH-n korának megfelelő volt-e a baba (nem ő csinálta), mert szte bazinagy a méhem :twisted: . Pedig napra pontosak a baba méretei, magzatvíz normál mennyiségű, csak ilyen alkat vagyok. Szívás :twisted: . Mondjuk Botond ilyenkorra már 4-5 nappal nagyobb volt a koránál, ezért kicsit reménykedem hááátha nem lesz nagyobb, sőt talán picit kisebb, mint ő... :roll:

Lois!

Köööszi :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Boo!

Szexnél majd megmondom apának, hogy saaaajnos mostanában kicsit hosszab előjátékra lesz szükség :twisted: :lol: :lol: . Megvizsgált a doki, mindent rendben talált, azt mondta, csak a vérbőség az oka. És nem is fájt a vizsgálat alatt, pedig féltem, hogy kicsit fog :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

JA, AFP-m alacsony lett, de minden más oké (HCG, kombinált, UH-k), úgyhogy csak legyintett rá. Én meg megbízom benne, mert nagyon nagy szaktekintély, meg a kisújában a szakma... :roll: :wink: . Azt mondta a saját lányának is ugyanezt mondaná :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mi van csajok, hová tűnt mindenki?! :roll:
Zárt topikiot nyitottatok nélkülem? :roll: :(
:lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

Dodi!
na mire ideértem már a dokid meg is nyugtatott...hihetetlen hogy szalad az idő és már neked is két tábla csoki a súlya :roll: :roll: :roll: :roll:

ma voltam CTG-n és végre rendesen mozgott kisöcsi,de erre a dokinak
a szívverése nem tetszett,m 130 és 170 között mozgott és jobb lett
volna,ha 120 és 160 között lett volna.tegnap eléggé vizesedtem is és
ezek együttese miatt ismét mehetek csütörtökön CTG-re...

ma totál átalakítottam a gyerekszobát és kiszanáltam az összes
játékot és csak 1 doboznyit hagytam meg Kiarának is és kisöcsinek is...
holnap összerakom a csomagom és rájöttem,h igaz ki van minden ruha mosva
és összehajtogatva elrakva,csak úgy raktam el ahogy mostam őket
és nincs szelektálva bodyírugi,nadrág,poló stb...
szóval még ezek várnak rám és akkor jöhet a vasárnap :wink: :wink:

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

már neked is két tábla csoki a súlya :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi párizsiban mértük :lol: :lol: :lol: (Gyerekkoromban mindig ennyit kellett vennem a közértben, és mint kiderült Ricsinek is :wink:, mármint 30 dekát. :lol: )

B@szki tényleg, te vasárnap szülsz :shock: :lol: . (Nem tudtam eldönteni, hogy hová tegyem az idézőjelet :roll: :lol: .) totál kóma vagyok már, megyek aludni :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
:D :D :D :D :D

nagy boszinak mondanám magam,ha tényleg vasárnap szülnék...
anyum aggódik,h azért van rajtam ez a nagy pakolás,m már készül a
testem a szülésre...hát nem tudom,de majd kiderül...
és az jutott eszembe,h Kiarával is vasárnap szültem és előtte két nappal
voltam uhun és most is pénteken megyek uhura és jó lenne minden szempontból
vasárnap szülni...
már kiváncsi vagyok,h nekem mekkorának mérik öcsit...
most már csak a nevét kellene lefixálni...
apa ma beszélt egy rokonnal és sana csak a nikóig tudtam hallgatni
amit beszéltek,de utána folytattam a pakolást és így lemaradtam,de
úgy érzem,h egyre jobban hajlik a Benett felé :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
tudom,h ez lesz,de nem tehetek róla ha tetszik...apa is ezért nem szeretné,
de a Botondot nem akarja :evil: :evil: :evil: :evil: és a Maxim most
valamiért mégsem,de mint maga a gyerek arca ez is meglepi lesz
szerintem mindenkinek :roll: :roll: :roll: :roll:
viszont még mindig jobb szerintem a Benett,mint az hogy az apja után kapja...
ezt mindenki megvétózta...
majd dobj képet az új ágyikóról...

Kép
Kép
csibe83

Csibe, Boo!

Benett - mindenkinek a sebestyénbalázs fog az eszébe jutni rólatok
Hát, nekem ez tutttti, hogy nem lenne szempont :roll: . Sztetek pár év múlva ki a tökömet fog érdekelni a Balázsék gyereke? Sőőőt, vlsz az emberek 95%-ának már most fogalma sincs, hogy hívják :twisted: :wink: .
Sztem titeket sem izgat, hogy egyből a Vencel-tér ugrott be Vencelről, és nekem sem szempont, hogy mások mit gondolnak egy-egy névről, vagy mi ugrik be másoknak róla :wink: .
Ha ez (végre) mindkettőjüknek tetszik, akkor ez a tutikirály választás, ráadásul Balázsék Benettje jófej gyerek (anyum menedzseli az egészségét :lol: ), szóval én azt mondom ámen :wink:

Boo!

Szobáról fotóóóót!!!!!! :wink:
Apa most nagyon lelkes, hogy ha megcsinájuk Botond szobáját, oda beteheti a boxzsákját, meg a ritmuslabdát :twisted: . Eleve ott volt, amíg Szabi be nem költözött, szóval fent van a konzol, meg minden, csak vissza kell akasztani. Meg amúgy nem rossz ötlet, mert Botond már tavaly is szívesen püfölte, csakhogy bazijól fog illeni a szafaris szobába egy bazinagy boxzsák :twisted: :? . Erre apa közölte, hogy akkor legyen box-szoba, de minek csináljunk egy kétévesnek boxszobát, mikor azt sem tudjuk szeretni fogja-e (remélem nem :twisted: ). Máshová pedig nem tudjuk tenni, apa meg nagyon vágyik rá, hogy megint edzhessen itthon (is). Becarás, hogy 160 m2-en szűkölködünk :roll: :lol: :lol: :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Szuper, hogy minden ok nálatok és tetszik a dokid hozzáállása is. Mi "csak" 120 m2-en élünk, de ha elkezdjük csinálni Hédi új szobáját akkor egy csomó cuccnak nem lesz helye, megy a dédiékhez a padlásra. Ilyenkor néha belegondolok, hogy hogy a tökömbe éltünk előtte másfél szobában :roll:
Óránként 4 keményedésig normális?? Akkor én sem aggódok a napi 3-4 -el :lol: :lol:

Csibe: Én már most is így néztem :shock: :shock: :shock: , hogy mit sebestyénbalázsoznak ezek itt :wink: :lol: :lol: :lol:

Ma megcsapoltattam magam, 6 kémcső vért vett le egy gyakornok csajszi, szerencse, hogy jók a vénáim :twisted: :lol: Magam elé engedtem egy 2 hetes kisbabát, szegénynek mire kicsöpögtették az ujjából...mellesleg anyuka nem volt több 15-nél és nem kisebbségi volt :roll: :twisted: NAgymama fogta a babát a vérvételhez, anyukán látszott, hogy aggódik, meg az is, hogy annyira gyerek még...Aztán meg egy idős nénike volt előttem akinek annyira szarok voltak a vénái, hogy szegény gyakornok csaj már szinte remegett, 4 helyen volt a néni keze leragasztva, de végül a rutinos laborosnak kellett a vért levenni tőle..ezek után leültem a halomnyi papírommal, láttam rajta, hogy azt gondolja úristen, de hamar megnyugtattam, hogy könnyű eset leszek :lol: :lol:

rakok néhány képet is, ha már feltöltöttem őket:
Kép

indulás a bölcsibe ( a táskában csak a szundirongyit meg a cumit visszük)

Kép [img]

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.4388.jpg[/img]

azt mondta piacra megy :lol:

tike

Tike!

Hédi nagyon cuki, olyan nagylány :roll: :D .

Napok óta infókat vadászom arra vonatkozóan, hogy Botond új szobájába már gyerekágy legyen, vagy maradjon rácsosban. Persze használható infó alig van erről :twisted: . Két támpontot találtam végülis, az egyiket a Picik és Kicsik-ben, ami 2,5-3 éves korig meg sem elíti a kiságyról való leszoktatást, és csak az ovira való felkészülés részeként van szó róla, ergo kb. 3 évesen javasolják, egy netes oldalom meg azt írták, hogy akkor kell áttenni, hogy ha erre egyértelmű jelzéseket tesz (pl. kimászik, nem akar benne aludni, rángatja a rácsot..stb.) de Botond imádja a kiságyát, szóval ezek fényében úgy döntöttem, hogy még marad a kiságy :roll: . Olyat veszünk neki, aminek két rúdja kivehető, és akkor azt idővel kivesszük neki, illetve ha egyedül vagyok vele, akkor ott be tud mászni, nem kell majd óriáspocakkal betennem :wink: . Ja meg tegnap voltam Zsuzskáéknál (a nagy 2 éves, a kicsi fél), és ők mondták, hogy eszembe ne jusson gyerekágyat venni, mert a kicsi miatt úgyis érdeklődőbb lesz, és Isten se tartaná az ágyában :twisted: . Persze nem biztos, hogy így lenne, de nekem az alvás a gyenge pontom, mármint abban rendnek kell lenni, szóval nem kockáztatok :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: ha annak idején nem úgy kapjuk kiságyat, akkor én is olyat vettem volna/ vennék ma is aminek van kivehető rácsa, így ha akar ki tud jönni belőle, be tud mászni, de mégiscsak rácsos ágy. Hédi ugye nagyon hamar kapott gyerekágyat és nem bántam volna ha még nem...Végre megtanult egyedül elaludni és azóta ez újfent nem megy, sőőőőt. Pont tőled akartam kérdezni, mert te naprakész vagy Suttogóból, hogy ír-e valamit arra, ha ebben a korban tiltakozik az elalvás ellen. Déli alvásnál van gond, ma 3/4 óra bömbölés volt, begyógyult szemekkel, hogy nem akajok aludni :twisted: :twisted: :twisted: Nem bánom, ha vége lesz a bölcsi szünetnek, mert akkor már a kocsiban bealszik és alszik 3 órát, így meg nagy veszekedések árán alszik csak el és tegnap is csak alig 1 órát aludt :twisted: :twisted:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:44-kor.

KépKép

KépKép
boo

Még mindig alszik :lol: :lol: :lol:

tike

Nálunk ez az egyedül elalvás kezdettől nem az erősségek közé tartozik és tudom, hogymi "rontottuk" el. Igazából most is kényelmesebb nekünk megvárni a szobában amíg elalszik, mint végigcsinálni egy valószínűleg küzdelmes szoktatást :oops: :oops:
Majd a tesó rákényszerít minket :twisted: :roll: :lol:

Bili: biztos van valami abban amit a védőnő mond, de sztem ha elég érettek rá így is leszoknak. Hédi pl. már mondja, hogy mikor jön a pisi, kaki- igaz bilibe még nem hajlandó. Azóta változott ebben is sokat amióta a bölcsiben látta a többieket. Első napokban mindenkit kísért a mosdóba és nagyon figyelte, hogy mi történik. Szeretne is bilibe pisilni, mert fürdés előtt, meg van hogy napközben is ha itthon van, hozza a bilit, letolja a gatyát, fürdés előtt ugye meztelen és ráül és mondja, hogy jött a pisi. Kbb 5 másodpercenként felugrál és megnézi, hogy jött-e a pisi. :lol: 0 perces ilyen fürdés előtti eredménytelen pisilés után betettük a kádba ahol rögtön bepisilt :arrow: tudatában van, hogy mit meg hogy kéne, de még képtelen szabályozni.
Bölcsisnénik szerint nyár végére van esélye, de ha nem akkor se késett el semmiről.

tike

Boo!
Védőnéniddel nem értek egyet erről a bilire szoktatásról, én is Tike nézeteit vallom, a szobatisztaság az értelmi fejlődéssel jön együtt, én addig nem erőltetem, míg nem látom, hogy a fiamat foglalkoztatja a téma. Nyáron, ha sokan lesz meztelen, már érdekelni fogja, szerintem, akkor már beszélni fogunk róla.

Rácsos ágy :arrow: HA nálunk jönne a kistesó, akkor sem tenném át rendes ágyba, az én fiam még teljesen alkalmatlan lenne rá, ehhez is kell egyfajta érettség. Van amelyik gyerkőcnek megy már ilyenkor, én még várok :roll:

Pocok!
"Megvettem" egy napra a Bogyó és Babócát, a webtékából (amúgy csak 198.-) de a tv-ben nem akarja nézni a büdös kölke, csak a monitoron :? De most már letöltöttem a netről az egészet, így már nézzük odavisszakarikába :roll:

Csibe????????

Tike!
Cuki nagylány :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tike!

A Suttogóban is, meg a Szuperdadusos könyvben is van erre módszer, majd este leírom, jó? :wink: (Sztem egyébként a Suttogó csecsemőben jobb és jártasabb, a Szuperdadus meg a tipegőktől egész a 10 évesekig:wink: )
Ez baromira nem egyedi eset, sőt a gyerekek zöme bepróbálkozik, mikor már "nagy" ágya van, és én is ettől parázok :oops: . Se pocakkal se újszülöttel nem lesz idegem ezeket lemeccselni, szóval inkább várok még, aztán ha már a kettővel kialakul vmi napirend-féle, akkor esetleg :roll: . Vagy majd érettségire kap rendes ágyat :twisted: :lol: :lol: .

Boo!

Na ez az, mindenki mást mond erre is :twisted: . Mondjuk ezt még senkitől se hallottam, hogy minél előbb... :roll: Nálunk inkább praktikus okai lettek volna (ne kelljen még egy kiságyat venni), de tényleg eltérőek a vélemények. :? És persze semmi konkrét :twisted: . A gyakorló szülőket is faggatom, de mindenki azt mondta, hogy húzzam, amíg lehet... :roll: Így is sok lesz a változás, szóval egyelőre marad. :wink:

Akkor vmit félreérthetően írtaml, én azt mindig is tudtam, hogy nekem kényelmesebb a kiságy, én nem magamat akarom meggyőzni, hanem mindenki mást, és pont arról, hogy (nekünk) mennyivel jobb még a kiságy :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: Olyan jól működik ez, féltem a nyugalmamat, na :lol: :lol: :lol: :lol: .

Botond mindenre azt kérdezi: Ez ki? :lol: Tárgyakra is :lol: .

Szobatisztasággal mi nem állunk sehogy :twisted: . Pedig mire a kicsi megszületik, addigra már szeretném, ha rendben menne a dolog nagyjából, szóval ez az újabb kutatási projectem: a szobatisztaságra nevelés.
(Sorry a védőnénidnek, de én nem fogok caros pelusokat mosni :twisted: . Balesetek tuti lesznek, de a kakit eddig se szívta be a pelus, mégis csak utána szól, hogy kaka van, de akkor sem mindig :twisted: )
Jó buli lesz :roll: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!
én is itt...még nem szültem nyugi.akkor úgyis írok Boonak,ha valami történés
van,ráadásul éjszaka is írhatok,szóval azonnal informálva lesztek...

holnap ismét CTG...
ma összeraktam a kórházi csomagomat :lol: :lol: :lol: :lol:
nagyon jó témákról beszélgettetek ma...

bilizés:
hát mivel jó idő volt ma,így egész délután Kiara pucérkodott és volt 1-2
balesetünk,de egyszer sikerült a bilibe is belepisilni :P :P :P
szóval holnap újra megpróbáljuk,hátha...

rendes ágy kontra rácsos ágyról sztem mi nem vagyunk mérvadóak,m
amennyire fostam tőle,olyan könnyen ment a rendes ágyba szoktatás
és azóta sincs gond...
szóval nálunk maradt minden úgy,mintha még mindig rácsosban
aludna... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Tike!

Jo Frost "ágyban tartás módszere":
1. Mikor először fölkel kísérd vissza az ágyába, közöld, hogy alvásidő van, kapjon egy futó puszit, aztán hagyd ott.
2. Másodszor is dugd az ágyba, mond neki, hogy "most este van kicsim, alszunk", megint adj neki egy puszit, és hagyd ott.
3. Harmadszorra egyetlen szó nélkül vidd vissza az ágyába.
4. Az ezt követő próbálkozásokat ugyanígy kell kezelned. Se szó, se beszéd, se puszi, se vita! Önmagaddal is meg kell küzdened ilyenkor, de ne feledd, nem vagy kegyetlen, csupán megtanítod a gyereked, hogy éjszaka az ágyban a helye.
5.Fontos, hogy az a szülő vigye vissza a gyereket, aki este lefektette, mert így azt is megtanulja, hogy nem tud titeket egymás ellen kijátszani.
(6. Egy nyugodtan átaludt éjszaka után kaphat egy csillagot a falitáblán. 3-5 csillag után kapjon vmi jutalmat, de ne játékszert, és ne édességet!)

Ha nem akar nélküled elaludni, arra van egy másik módszer, azt is leírom majd ha gondolod, bár az inkább Booékat érinti, mert pont ilyesmire írja, mint ami náluk van. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és a szobatisztaságra azt írja,: a legvalószínűbb, hogy valamikor két és fél és három éves kor között következik be, de akkor aztán igen gyorsan. Ha jól időzítesz egy-két hét alatt szobatisztaságra szoktathatod a tipegőt. Ha a szoktatást elkezded, mielőtt még készen állna, számíthatsz rá, hogy a tanulási idő sokáig, akár hónapokig is eltarthat!

Azt írja, hogy kb. 18 hós korukra már tudják szabályozni az ürítést, de még kb. egy év, mire megtanulják előre érezni, hogy kell. Akkor érdemes elkezdeni a szobatisztaságra nevelést, ha már pisilés/kakilás előtt jelzi, hogy jönni fog, nem pedig közben, vagy utána.
Azért is javasolja, hogy két ne siseeük el a dolgot, mert egy két éves beszédkészsége még elég kezdetleges, pedig ahhoz, hogy sikeres legyen a szoktatás, fel kell fognia a folyamatot, és hogy mit kell csinálnia.

És azt is írja, hogy ha vmi rendkívüli esemény várható a családban - költözés, új testvér - akkor vájuk meg a szoktatással, amíg helyreáll a rend, mert nagy valószínűséggel újra gondok leszenk ezzel a változások miatt.

Szóval most akkor ezzel is várjunk a kistesó utánig :roll: .
Ja, és mindemellett még azt is megállapítottam, hogy talán a cumit se kéne elvenni :roll: :twisted: . Ugyanis észrevettem, hogy ha már nagyon fáradt, de még nem adok cumit (mert most már elvileg csak alváshoz van), akkor szájába veszi az ujját :? . Ami azon felül, hogy baromira nem egészséges, mert nyalogatja róla a temérdek retket, amit most már összeszed, még rosszabb is, mint a cumi (sztem :oops: ), mert a jobb cumik formája nem deformálja a fogakat (sőőt fogszabályzós. naná :twisted: ), az ujjuk viszont sajnos igen :? . Persze ez is csak akkor áll fent, ha túl sokáig cumizza az ujját, de a cumit mégiscsak könnyebben veszem el, mint az ujját :roll: :lol: :lol: .
Szóval ezzel is meg vagyok lőve, hogy mi a tökömet csináljak? :roll: Sztem még elalváshoz marad, úgyis kiköpi, ahogy elalszik a kiságyban is, meg a kocsiban is :wink: .

Az a fasza, hogy 3 dolgot terveztem BOtonddal, mire megszületik a pici:
-átszoktatás gyerekágyba
-szobatisztaság
-cumimentesség
Mindhárom kipipálva :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:
(Na jó, mentségemre legyen mondva, hogy csak hasraütve gondoltam eddig, hogy mindezeknek eljött az ideje, és most szembesültem vele, hogy még nem igazán :roll: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

megint milyen remekül eltársalogsz magaddal :lol: :lol: :lol:

Bili: én is úgy gondolom, hogy siettetni felesleges és csak elhúzza a folyamatot, és felesleges kudarcélményeket okozhat. Majd ha magától szeretné, az azt jelzi hogy elég érett a dologra.

Kiságy: ameddig nem akarja a másikat, nem tervezek változást, túl kényelmes ez így :wink: :wink: :wink:

Cumi vs ujjszopás: Nimród ugye az ujját szopja, cumit csak nagyon picuri korában fogadta el az elalváshoz. Asszem pont a suttogó írja azt, hogy az ujjáról magától szokik le, amikor már aktívan, két kézzel játszik, míg ez cumival simán kivitelezehető. Ami szuper, csak ugye nem megoldás a fáradtan cumizó-ujjszopó gyerekekre... kicsit én is aggódok hogy sokáig fog tartani az ujjszopás, de evvan...

Tike,

Hédi nagyon édes!
Enyémfiam is pont így megy bölcsibe - van egy micimackós hátizsákja, abban visszük a pelenka és ruhautánpótlást. Mindíg fel kell adni a vállára, és olyan büszkén vonul vele!

Hogy vagy?

Csibe,

kórházi cucc pakolásnak már legfőbb ideje volt :lol: :lol:

Lois,

Bogyó és Babóca ügy - micsoda egy finnyás Zéd van :roll: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Közérdekű:

a DMes kuponos izében most van 25%os Scholl kupon - azt hiszem, valahogy külön kell nyomtatni... nekem egy csomó új Scholl bejön, mostanában nem csak gyogyi-cipőt csinálnak... hátha még valaki elcsábul :wink: :wink:

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok!

Hááát, mivel csak e-mailben nyomultok, kénytelen vagyok egyedül szórakoztatni a zugolókat :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: .

Jaaaj, én akarok Scholl-t, de apa kivág még egy cipővel :oops: :lol: . Az a megállapodásunk, hogy csak akkor vehetek új táskát, vagy cipőt, ha kidobok egy régit :roll: . De mivel vigyázok rájuk, nem igazán van mit kidobni, ergo apa mindig meg tudja indokolni, hogy miért nincs egy újabbra szükségem :oops: . De hát vaaan, értitek, mert szerinte van egy fekete papucsom, és az elég :shock: . De neeem, kell sportos fekete papucs, csini fekete papucs, fekete papucs strasszal, fekete papucs masnival, lapos fekete papucs, magas fekete papucs...és ez még csak egy fekete papucs :roll: :lol: :lol: . Asszem apának igaza van :oops: :oops: :lol: . Na jó, persze, túloztam, de olyan vagyok a cipőkkel, mint Gombóc Arthur a csokival (mellesleg a csokival is úgy vagyok :lol: ).
De gondolom Pocok ezt neked nem kell magyaráznom :wink: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

jólvanna, mailezni tudok a telefonomról is, de mostanában esténként annyira bekeményedett a hasam, hogy nem bírtam ülni, csak feküdni... fekve meg nem annyira kényelmes gépelni :twisted:

Cipő ügyben teljesen megértelek... És ha azt mondod Apának hogy kidobtál egyet? :roll: vagy tényleg képes számontartani a cipőket és észreveszi ?????

Csajok, ki vezetett már automata váltós autót? Mire figyeljek hogy ne törjem rögtön össze?????
(a céges autóm eddig bérautó volt, de eggyel kisebb kategóriát kértem, mint ami járt volna, hogy a különbözetet megkapjam pénzben, és meglegyen a bölcsi ára. TGYÁS mellett viszont ezt a kiegészítést nem kaphatnám állítólag, csak a munkabért, így kértem egy nagyobbat, ami hivatalosan járna, az meg egy van jelenleg elérhető, automata...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.05.12 20:47-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok - automata autot kb 1 perc alatt fogod megszokni es utana majd olyat akarsz csak, erre nagyon vigyazz!!!!!!!! :P :P :P foleg gyerekkel tok jo olyat vezetni (anyukamnak olyan van) mert konnyebb odafigyelni, mikor 15x keresem meg hátul félkézzel a leesett kocsi nyulat, teat, ropit...stb

Dodi - rám is igaz a csoki, meg a cipő Gombóc Artúr is, lehet, h megnézem a Schollokat :P :P :P :P Leírnád a másik módszert is, nálunk az is kicsit gond, h én is kellek az elalvashoz, mint egy kis állatka.....

Kép

Kép
leo50

Pocok!
Automata váltó :arrow: Világ legegyszerűbb dolga :)
Én párzsor vezettem már, hosszabb úton is, párszor kuplungozol a "légbe", meg lámpánál keresed a váltót, de nagyjából 2 perc alatt átáll az ember. Bezzeg fordítva :lol: Tesóméknak van egy ilyen meg egy olyan, sógorom néhanap gyilkolássza a nővérem Coltját, mikor azzal megy. Pl. most. Múlt héten jöttek haza együtt Bp.-ről és elütöttek a sztrádán a belső sávban egy tejesládát :shock: :shock: :shock: Leszakadt az S-Max egész eleje-alja. De azért nagyon nagy mákjuk volt, mert neki semmi bajuk sem lett :)
Cumi vs ujj :arrow: Én a tesóméknál láttam egy nagyon cumis és egy nagyon (mutató)ujjszopó gyerek minikorát, 3 évesen mindketten mindenféle gond nélkül leszoktak róla.

Cipőmánia :arrow: NA az nekem nem van..huhh, szerencsére :roll:
Ellenben másfelé, egyéb dolgok gyűjtögetésében király vagyok .... :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

pocok!
enyémapánka anno automata autója volt,de én mondjuk nem mertem
vezetni,viszont azt mondta,h sokkal jobb na meg persze egyszerűbb,
m a bal lábad csak pihen és csak a gázt kell nyomni és fékezni...
szóval szerintem nem lehet nehezebb vezetni,mint egy váltósat...

ma voltam ctg-n.kisöcsi megint átaludta és meg kellett ismételni és
azon is aludt,de akkor már bezizegtek neki és pattant szegényke
egyet,majd a többi zizegésnél aludt tovább...
kb így néztünk a szülésznővel: :shock: :shock: :shock: :shock:
tegnap éjfélkor arra ébredtem,mintha valami melegség öntene el és
kicsit betojtam,h elfojt a magzatvizem,de felkeltem kimentem először
a fürdőbe majd wc-re és akkor már semmi nem volt,így folyásra tippeltem,
de azért ma megemlítettem a dokinak,aki ezért megvizsgált és
szerencsére nem szivárog a víz és totál zárt vagyok még mindig...(nem
tudom hogy lesz így vasárnapi szülés)
viszont amikor bedugta azt a csövet,h megvizsgál az úgy fájt,h azt hittem
fejbe rugom szegényt és utána az jutott eszembe,h ezek után hogy fogok szülni,hisz az mégjobban fog fájni :roll: :roll: :roll:

Dodi!
hát most elgondolkodtattál...bár a tegnapi bilizésnél rászokott arra,h
szól,ha pisilni kell és így látok reményt,de persze annyira nem erőltetem még...
majd a nagy nyárba jobb lesz...pucérkodnak úgyis annyit...

Boo!
???

Kép
Kép
csibe83

köszi a véleményeket :lol: :lol: :lol: majd holnap beszámolok!

Lois,

miket gyűjtögetsz?

Csibe,

reméljük, kisfiad idekinnt is ilyen jó alvó lesz :lol: :lol:

Leo, Dodi,

holnap egy Scholl-shopping? :lol: :lol: Déltől ráérek kb max kettőig, mert akkor fellövik a pizsit itthon és beájulok négyig, amíg nem indulok Nimródért a bölcsibe :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
hát én is ebben reménykedek :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Pocok!
Öööö....
pl. csöncsöngyűrűket (meg nyakláncot, meg füliket, meg karkötőket :oops: :oops: ), ha nincs egyszerre 10 fürdőruhám, az olyan, mintha egyse lenne :oops: , ezenkívül táskák is sorakoznak szép számmal a budoáromban :roll:

Csibe!
Én totál kész voltam az utolsó két hüvelyi vizsgálattól szülés előtt, mert bacarás fájt, és mondtam, hogy mégsem leszek Kszéna, csak béna hisztis ájuldozós királylány :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kispocok!

Hááát őőő, ha nem adja áldását (ami azért ritka, mert megdönthetetlen érveket sorakoztatok fel :twisted: ) nem a kidobásnál csalok, hanem a vásárlásnál :roll: . Mivel fogalma sincs hány cipőm van, és milyenek, nem tűnik fel neki, ha új van :roll: :lol: :lol: :lol: :twisted: . Vagy a másik cselem, hogy megvetetem anyuval, aki szintén cipőfan, tehát vígan vesz nekem cipőt. Arra viszont nyílván nem vonatkozhat a kidobós egyezség. :twisted: :lol: :lol:

Autómata váltó:
Nekem most is az van, egy dolog, ami fontos, főleg pocakkal: dugd el a bal lábadat, de nagyon :lol: . Különben előbb-utóbb "kuplongolsz" egyet a fékkel, és lefejeled a kormányt :twisted: . Apa erre figyelmeztetett, mikor az első autómatát vezettem. Ugyam már - gondoltam - ki az a hülye, aki ilyet csinál?! Hát ééén, kb. a harmadik autómata váltós kocsimnál, mikor a kéziből átültem :oops: :lol: . Na nem volt fejelés, meg semmi, de ezért fékeztem egy faszát :twisted: :lol: .
És tényleg, lámpánál keresgélsz, meg én kanyar előtt visszaváltásnál is odanyúltam, de egyből rájössz, hogy eznemaz, és ez max. pár nap ;). Amúgy én imádom, és ragaszkodtam hozzá, hogy ha új kocsim lesz a Vectra után, az autómata legyen :wink: . Nem azért, mert ne tudnék vezetni (egy ilyen férj mellet :roll: :lol: , meg a legcifrább kéziváltósok után :wink: ), de gyerek mellett nagyon király, hogy nem kell még plusz egy dologra figyelni :wink: .

Lois!

Most én is arra jutottam, hogy ha a gyerek cumi híján az ujját szopja, akkor ő bizony orális fixációt igénylő gyerek :roll: . És kicsinek sem azért lett cumis, mert sokat sírt volna, vagy nem tudott volna elaludni...csak épp ő cicin szeretett volna cumizni is, viszont dőlt a tejem a szájába folyton, amitől pocakfájós lett, így a komportszopit abba kellett hagyni, helyette lett a cumi :? . Szóval azt gondolom, hogy ha kordában tudjuk tartani ezt a dolgot, és tényleg csak elalváshoz/nyügihez van, nem dísznek a szájába, akkor nem gáz, és majd szépen leszokik, ha már nem igényli :wink: .

Csibe!

A leszoktatás folyamatához azt írta, hogy ne fokozatos legyen, hanem ha vki szobatisztaságra akarja szoktatni a gyerekét, az legyen következetes, és nappalra szünjön meg a pelus! Hiába mész vásárolni, nagyszülőkhöz...akárhová, nem szabad pelust adni, mert így érti meg. Ha érett!! De nektek most - vasárnapi szüléssel - nem most van ennek az ideje sztem :roll: :wink: .

POcok!

Aaaj, rossz az időzítés :( . Botond pont déltől kettőig alszik (meg én is :twisted: ), és apa holnap kocsizik, így nem tud Botonddal maradni :? . De köszi :wink: .

Tike!

"A lefekvés utáni távozás módszere" (amúgy a Suttogó is tök ilyen :wink: ):
1. Ha lefektetted, ne feküdj mellé. Ne is ülj az ágy szélére. Köszönj el tőle, kapjon jóéjt-puszit, aztán ülj lea földre, egész közel az ágyához.
2. Fordítsd úgy az ágyban, hogy ne lásson. Ha a szemkontaktus fenmarad, egyből elkezd beszélgetni veled. Mondd neki, hogy csukja be a szemét, mert itt az alvás ideje (azt az éjszakai felkelésnél is írja, hogy ne nézzünk a babák szemébe, csak az orrára, vagy a homlokára, mert a szemkontaktus felbátorítja.)
3.Oltsd el a lámpát, az ajtó legyen nyitva.
4. Üldögélj ott csendben, de ne nézd a gyereket miközben elalszik. Valahányszor szól hozzád, csak annyit mondj: "Aludj."
5. Másnap ismételd meg ugyanezt, de ülj egy kicsit távolabb az ágytól. A rákövetkező estéken is ugyanígy járj el, mindig közelebb és közelebb ülj az ajtóhoz, majd ülj a nyitott ajtón kívülre.
6.Az utolsó állomásnál ugyanezeket a lépéseket teszed meg, a félig nyitott ajtón kívül ülsz le. Természetesen ez a technika elég sok időt vesz igénybe, de gondold meg, hogy ezzel meg tudsz szakítani egy rossz szokást, amely akár évekig is eltarthat.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!
hát én már elfelejtettem,h milyen volt anno egy ilyen vizsgálat...
na és amíg a szülőszoba előtt vártam totál rám jött a fosás/hányás
az izgalomtól,h te jó ég hamarosan én is itt szülök...
elkezdtem már nagyon izgulni,ráadásul most már tudom mire számítsak
és ettől most kicsit nehezebb,a hab a tortán csak az,ha apa nem érne
idöben oda valamiért,m ez a másik ami miatt nagyon izgulok...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
mikor voltatok uhun???
mi olyan 11től már tuti fent voltunk a szülőszábál és vártam a sokit...
a macis játszis csúszdát már én is akartam mondani egy hete tuti,de
mindig elfelejtettem :oops: :oops: :oops:
na ha legközelebb játsziztok szólj és mi is megyünk...persze ha nem szülök
meg addig...
Dömsödről még semmi hír,elméletileg holnap már talán lesz valami,hisz
kedden vagy szerdán volt már az értékbecslő és azt mondta apának
és az ingatlanosnak is ,h pénteken már talán lesz eredmény...
nem semmi a "kedves" szomszéd...hihetetlen,h ennyire rosszindulatúak
az öregek,pedig sajnos nagyon sokkal találkoztam én is...

Kép
Kép
csibe83

Boo!
Bakker téged mindig minden hülye megtalál???????????? :shock: :shock: :) :)
Képekre nagyon kíváncsi vagyok :)

Kaméleon???? :shock: :shock: :shock: Eztet mostan nem értem :oops: :oops:

Pocok!
Jaja, amit Dodi írt az helytálló, én is léptem rá egyszerre a kettőre hirtelen felindulásból, balláb kirak a szélére, úgy a tuti :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.05.12 22:20-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Amiatt a Familys izé miatt meg aki ajánlotta az menjen a sunyiba, mert vettem és bazi finom, múltkor megettem egyet egyedül :oops:

Panna cotta?? Az milyen, az is Millimia?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Burik csinálta a kukucskát,de szerintem nem az ő hibája,hanem ez
alapjáraton ennyire fáj :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

EDA:
én most úgy indulok neki,h nem kérek aztán majd meglátjuk,m lehet
útközben meggondolom magam :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Boo!
Itt az a protokoll, hogy 3 ujjnyi tágulás kell hozzá, utána jöhet. Aneszteziológus kell hozzá, itt nálunk ez necces, mert kis kórház, éjszaka csak 1 van ügyeletben, és ha az épp műt, akkor így jártál, mert az aztán nem jön ki mert neked épp kellene.
A fájdalomcsillapítót a gerinc közelébe helyezett műanyag kanülön adagolják. A bekötése és beállítása hosszadalmas procedúra, nálam spec. több szúrás is volt (azt is érzéstelenítik, nem fáj), mert mitudoménhogy van a gerincem csontosodva, (fájás közben azdekirály :? , de nagyon pöpecül sikerült, és onnantól kezdve volt nagy bódogság meg hepiség :roll:

Mi érdekel még??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Én már láttam azt a filmet :wink: Tudtam hogy arról beszélsz, csak a hovatovábbot nem :wink:
JA igen, neked szántam, bocsi, mingyá" kijavítom. Ügyes kislány, látom alaposan olvasol, nem csak azt ami előtt ott van a neved 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.05.12 22:24-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Tudom ám, hogy az automata rövid "o", csak este van, és kismamaagyam is... :oops: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi kedves, ha ez vigasztal nekem fel sem tűnt....

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

De most már mindenki figyelmét felhívtam rá :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: