A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Csibe,

tuti elmérték 8) 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
hát remélem,m most elkezdtem emiatt félni a szüléstől,pedig már
úgy voltam vele,h nem félek és legyünk már túl rajta...

Kép
Kép
csibe83

Pocok!
Vidék és vidék között is van különbség :roll:
Ahol én élek az is tudja mindazt, amit Bp, van ügyelet és gyógyszertár is. De gyanítom ez azért minden kisvárosra igaz, szerintem annál kisebb településeken lehetnek efféle gondok. Tike sztem egy községben lakik, ott sok közszolgáltatást a közeli nagyobb település (városszintű) lát el.

Csibe!
A legmarkánsabb különbség amit én a környezetemben tudok, az majd másfél kiló különbség az utolsó Uh és valós súly között.
Én sem hinném, hogy a kiskrapek súlya így megugrott volna, szerintem kicsit fölé mértek.

Boo!
Na én voltam az a kismama, aki a 34.-ik héten már nyitva volt kívül -belül, de én még akkor sem feküdtem be :roll:
Meg eljátszottam korábban is hogy benn vagyok , oszt' közben meg nem. De mindezt a dokim tudtával és jóváhagyásával, szerinte is agyatlan a rendszer. Azért felesleges lett volna benn dekkolnom hogy nagyjából egyszer megkérdezze valaki hogy hogy vagyok, naponta rám rakják a dopplert és ennyi.. Persze a dokim bejött volna hozzám, de arra simán elég a telefonkapcsolat. Na meg 3 perc a kórház, ha mégis van valami.

Keményedésre nospa nekem is új, én vesegörcsökre kaptam, de 2 szem után arra sem vettem be. Sztem is a Mg és alkohol kombó a tutti 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Mi ugyebár szerdától Bikácson voltunk, szuperjó volt, mindenkinek jó szívvel ajánlom a hotelt :wink: :wink:

Teljesen gyerekbarát. A személyzet nagyon kedves, segítőkész, van wi-fi, lehet babanetezni is a medence partjáról... Ez is Csakegyutazásos buli volt - köszi Csibe :lol: :lol:

Reggeli 1o-ig, így még ejtőzni is lehet ébredés után...
Kép

Egy nagy parkban fekszik, csónakázó-horgásztó, játszótér falóval,
Kép
kosárhintával,
Kép
lovak (Nimród mondjuk nem mert felülni a pónira sajna viszont sokáig néztük ahogy mások lovagolnak) ,
Kép
Kép
kutyus (őt három nap barátkozás után szombaton megsimogatta), homokozó, nyitott medence, kerékpárkölcsönzés gyereküléssel (na ez bejött)
Kép ,
kismotor (természetesen alig lehetett róla leszedni... csak a játék fűnyíró és a talicska rúgott még mellette labdába),
Kép Kép
Van fedett medence (itt épp úgy döntött, a szülei lassan öltöznek, így ő előre megy)
Kép
(kitűnő csajozási lehetőség, labdadobálás a kislányoknak),
Kép szauna, sókamra, masszázs, stb. is.

A főépület mellett van egy "tornácos ház", ami a parasztudvar mellett van, mi itt laktunk, szuper volt, mert két méterre voltak az állatok: kacsa, páva, liba, malac, bárány, csacsi, kecske, nyuszi, stb. Még szürkemarha is legelt a hotel mellett. (persze minden reggel, délután az alvás előtt és után és este is létszámellenőrzést kellett tartani az állatoknál :lol: :lol: :lol: )

Bocs, ha sok volt :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

tudom-tudom, hogy nem minden vidék ugyanaz...

Görcsoldás:
Alkesz kismamákok :lol: :lol: :lol: :lol: bezzeg mikor 2dl bort próbáltam Bikácson meginni, Apa ott görcsölt hogy nem kell nekem annyi, majd ő megissza :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

pocok!
de jó helyen voltatok..nagyon szupik a képek...

Kép
Kép
csibe83

Pocok!
Jujjdetökjók :)
Fürdőgatyesz nagyon retrocool 8)

ÉS hol a kutyus?? Vagy csak én nem látom?

Tegnap voltunk gyereknapi izén, ott meg ilyen kosárhintás körhinta volt, nagy cuki volt, de én még nem mertem Zétényt belerakni :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kuttyról nem csináltam képet :oops: :oops:

Ez a hinta is körhinta volt, 4 kosár, középen tekerőkar az oszlopnál, ami forgatta. Nem volt para mert elég mély a kosár, így nem tudott volna kimászni.
Én a csónakázást nem mertem bevállalni :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Húú, ez nagyon klassz hely!!Linket tudnál nyomni hol is van ez?Nagyon felkeltette az érdeklődésemet...Mennyibe volt??

Csibe!

Hát képzeld nekem volt az hogy Nati a 38.héten 2500gr és 3900-al született pont a 40.héten. Ennyit a mérésekről.
Nem akarlak elkeseríteni de sztem fölfele, ritkábban tévednek mint lefele. Vagyis inkább kisebb súlyt mutat a gépecske...DE ne aggódj, Dodi jól írta, nem a súly a lényeg. És 2. baba mindig nagyobb (lásd nálunk is)

Boo

Örülök, hogy nem volt gáz és hogy jobban vagy,...

És tudom agyatokra megy a téma DE:
Aki erőt érezz a szobatisztaság elkezdésére, találtam egy nagyon klassz dolgot.
Leszoktató bugyi.
Ugyanis már régóta agyaltam ezen, hogy a pelus ugye extra kényelmes nem is érzik meg ha bevizelnek. Így ha megyünk vhova és pelus van rajta, semmiféle késztetést nem érez hogy ő szóljon hisz neki ez baromi kényelmes. Viszont van leszoktató pelus is, és ez a bugyi is. Ami ugyan a nedvességet nem engedi ki, de neki viszont kellemetlenül nedves, vagyis érzi hogy bepisilt. Ami nem jó, ergo szól hogy cseréljük..
Most fogom betesztelni. Persze nagy mennyiséget nem bír el, ezek csak a balesetek végett vannak, bevásárlóközpontokban, autóban...stb..

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Egy cikk:
http://www.femina.hu/gyerek/leszoktato_pelenkak_korkepe

És a termékek:
http://www.happy-baby.hu/product_info.p ... e5d1a9920e

vagy amit én vettem olcsóbban:
http://www.teszvesz.hu/item/view/index. ... 1457676798

És a pelus az meg:
http://www.libero.hu/Termekek/Libero-Ba ... n-2-4-kg1/

Igen a kölykök nagyon hasonlítanak, csak Nati más színekben nyomul :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay,

Ez a leszoktató-cucc tényleg jól hangzik!

Hotel: Zichy park Hotel

Bőséges svédasztalos reggeli
Félpanzió
1 óra kerékpározás 2 fő részére (gyermekülés biztosított), vagy egész napos horgászat
Gyermekeknek: állatsimogatás, lócsutakolás, részvétel az állatok etetésében (8-8.30 h között)
Fürdőköpeny használata
Sóbarlang igénybe vétele, nem csak allergiásoknak
Space Harmony-val mentesített, energetizált közösségi terekkel várjuk (A magyar szabadalomként bejegyzett készülék megszünteti a negatív és ártó sugárzások zömét (pl. vízér, Hartmann, elektroszmog), amelyek a betegségek kialakulásáért nagyrészt felelősek.)
Szabadidős szolgáltatásaink térítésmentes használata: beltéri élménymedence, külsőmedence (május-szeptember, időjárás függvényében), finn szauna, infrakabin, Kneipp-taposó, fitneszterem, gyermek játszóház, zárt játszóudvar homokozóval, kültéri sportolási lehetőségek (csónakázás, strand röplabda, foci, kültéri óriás sakk, asztali tenisz, tollaslabda, petanque, lengőteke)
Wireless  internet csatlakozási lehetőség (laptoppal érkező Vendégeinknek)
A szálloda parkolójának díjmentes használata

Ez volt 36.000 / szoba / 2 éj a Csakegyutazásos kuponnal. Hosszabbítottunk egy éjszakát, az volt 11.000.

www.zichyparkhotel.hu

Boo,

Holnap megyek fogorvosistenhez én is :-) (ugye ő a Sárosi? Mintha úgy emlékeznék hogy először másikat adtál meg, nehogy összekeverjem... Vagy tök hülye vagyok és nem is így volt? :roll: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.05.31 11:11-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Hát valóban van különbség vidék és vidék között, és bár a fővároshoz képest minden vidék, nekem pl Lois nagyon nem vidéken lakik :lol:

Boo: Bár nekem nem edát szúrtak, hanem epidurált, de én semmit nem éreztem belőle ( mondjuk nem is sikerült tökéletesre :twisted: ) Egyébként nekem megvártak egy fájásszünetet - az én kérésemre - és akkor szúrták. Az egész csak egy pillanatnak tűnt.

Pocok: Képek nagyon jók, klassz hely lehet.

Ronmay: NAti is már milyen nagy :shock: :lol:

Mézkérdés:mivel sokan érdeklődtetek nem írok privit mindenkinek, hanem ide írom: akácméz ( garantáltan vegyszer, gyógyszer és mindenmentes) 1kg 1500 Ft + szállítás. Loisnak gls-el küldtem, nem volt vészes, de ha többen kértek Pestről akkor mehetne egy címre, így osztódik a költség és a szétosztás alkalom egy újabb mamatalira :wink: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Pocok! Nagyon jók a képek,szépek vagytok.Tényleg szuper lehet ez a hely,lehet én is mondom majd Zolinak,hogy megnézhetnénk.Milyen messze van Bikács?

Csibe! Ha ez igaz,hogy ekkora a baba,akkor nem irigyellek! Az tényleg nagyon durva.... Kitartás!!

Ronmay! Ez a leszoktató pelus tényleg nem hangzik rosszul,bár én már beszereztem Lilinek bugyikat,van,hogy már ráadom itthon,de abba sem pisil bele :D Rendes gyerek :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Csajok, az előbb lemértem magam, és a pocakom megint 4 centivel kisebb, mint a legutóbb (most 93,5) :shock: :shock: :shock: . A "gyomrom" -3 centi, a combom -1,5, a karom -1, a cicim +3 ( :lol: ). Oké, hogy figyelek a kajára (kivéve Lois-féle óljúkenít :twisted: :lol: ), de azért arra nem számítottam, hogy a pocak is lejjebb megy :roll: . Most nem tudom, hogy örüljek-e ennek, vagy aggódjak picit?! :roll:
Két hete voltunk UH-n, a babó teljesen tankönyvi méret, sőt még ugye a méhemet nagynak is mondják mindig... Viszont Ricsi is mondta, hogy "ja, most nem vagy olyan dagadt" :twisted: (Tud ő bókolni, ha akar :lol: ), meg én is érzem, hogy vhogy kevesebb a háj a pocakomon :roll: . Sztem lehet, hogy ez a vízhajtós Schüssler só is teszi, nem? Meg hogy este szoktam mérni... Meg hogy most már sokszor kitolja a hátát, és biztos akkor mértem a közel 100-at, most meg "hátrébb" fekszik...
Na, szóval nyugtassatok meg, hogy ez tök rendben van! :lol: :lol: :lol:

Pocok!

Képek nagyon édik, ilyenkor mindig megjön a kedvem egy újabb utazáshoz :oops: :lol: :lol: .

M tegnap voltunk a medvefarmot. Hááát, pont ennyit mesélnék róla :lol: :lol: . De legalább van új szavunk: faakas :lol: .

Piás görcsoldás: látod, ennyiben is más a vidék. :lol: :lol: :lol: Mondjuk addig nekem sem jutott eszembe, míg az őskövület gigaprof dokim be nem nyögte Botondnál 6 hetesen, hogy igyak konyakot a görcsre :shock: :lol: :lol: . Pedig ő tősgyökeres pesti, csak hát tudja mi való egy görcsös méhnek, meg egy parázós kismamának :wink: :lol: .
De amúgy az is vicces, hogy amikor durvább szigorlatok, vagy államvizsga előtt egy-két nappal rámjött a nemtudoksemmit világvége-pánik, én akkor is egy felessel kaptam új erőre, míg a pesti csajok nyugtatót vettek be. Én a piától lenyugodva gyorsan beseggeltem még pár tételt, ők meg a gyógyszertől kiütve aludtak reggelig. :lol: :lol: :lol:
Itt ez a módi :lol: .

Ja, meg a múltkor voltunk szülinapozni, ott volt a srác anyukája, 60 éves, 6 gyereke van. Kínál pálinkával, mondom, nem köszönöm, erre ő: "mér' sajnálod attól a gyerektől a gyümölcsöt?" :lol: :lol: :lol:

Ronmay!

Igen, ezt a leszoktató bugyit én is néztem már, tuti fogom használni, ha rászánjuk magunkat :wink: . Már csak a kocsi, meg a ruhák védelmében is :twisted: :lol: :lol: .

Boo!
kölyökkutyát se vállalnék most
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is válaszolok az EDA-s kérdésedre, ha nem gáz :P . Én ugyan spinálist kaptam asszem (bár ezt máig nem tudom pontosan), de a kettő csak annyiban különbözik a beadást illetően, hogy a spinálist mélyebbre szúrják.
Mikor engem a műtőbe vittek, már gyakorlatilag összeértek a fájásaim. Felültettek az ágy szélére, rá kellett gömbölyödnöm a hasamra, na ez nálam úgy nézett ki, hogy a normál üléshez képest, kb. egy centivel kijjebb toltam a hátam. Akkora hassal, fájás közben a tököm tudott "cicahátazni" :twisted: :lol: :lol: . Mondta a csaj, hogy szóljak, ha nincs fájás. Mondom jó. Eltelt 2 perc..de szóljak ha nincs. Mondom jóó. :lol: :lol: Konkrétan akkor már folyamatosan fájásom volt, szóval én fájás közben kaptam. Pontosan annyira volt fájdalmas, mint amikor vért vesznek. Sőt, még annyira sem, mert a fájásom jobban fájt, szóval lecartam a derekamat :twisted: :lol: . Egy kistűszúrás volt, ennyi. Vagyis kettő :twisted: . Merthogy sajnos eret talált el, amit kívülről nem lehet látni, és visszafolyt a vérem, újra kellett szúrni. De nem a szúrás volt kellemetlen, hanem hogy fájás közben, ülve görnyedjél, és ne mozogj :? . De ezek kellemetlenségek csak :wink: . Szinte azonnal éreztem a hatásást, aztán én pár percen belül full béna lettem :twisted:.

Haskötő: ha pénteken lesz mamatali, akkor oda el tudod hozni, de amúgy nem sürgős, egyelőre nem fáj a hátam :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!Ha ez megnyugtat,akkor No para,nincs semmi baj :twisted: :twisted: De komolyan,biztos semmi gáz nincs,főleg,hogy a doki is mindent rendben talált,jól is érzed magad,gyerek mocorog... Szerintem ne méregesd,mert csak ideges leszel :wink: Tényleg,nevekkel hogy álltok?

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Wow, akkor ügyi Lili nagyon! :wink: :lol: Csak így tovább! Nem tudom miért van de a lányok hamarabb szobatiszták :twisted: Bodzának is frankón megy! Mi még cselezzünk a Rolóval, de tényleg egyre ügyesebb..persze szólni még nem szól :twisted: de ha elviszem pisilni, pisil.érdekesen van összerakva...de időm mint a tenger :lol: messze még a nyár vége :lol:
Nálunk rendes bugyiban van mindig a gyerek, kivéve mikor autózik, vásárolunk ilyenek...oda szerintem kiváló ez a leszoktató bugyi. Mégsem hugyozik a padló közepére, itthon nem érdekel feltakarítom.

Boo

Khm..tényleg nem azért...dee egy egyéves és egy 3éves mellé kiskutyát? Isten ments hogy igazam legyen, sőt kíváncsi is vagyok, hogy akik majd 3 évesen kezdik el milyen gyorsan lesznek szobatiszták..Én nyúl vagyok nem kockáztatok, most van időm, nem ordít az ovi küszöbe. Lehet szopok 3 hónapot, ti meg csak 2 hetet :twisted: :lol: Ma veszem át a bugyikat, ha érdekel megosztom hogy bejövős-e és használ vmit, vagy csak parasztvakítás az egész.
Bár logikusnak tűnik... :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay! Az a baj,hogy utána a wc-be sem és a bilibe sem... Úgyhogy ő még tényleg teljesen éretlen erre! De nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre ezzel a pelussal kapcsolatban.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Pocok!

Köszi a linket! Már izzítom a családot :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Nyuszi!

Mi is így kezdtük!De az nagy szó, ha már ráül! Nem megy az ukmukfuk!
Minden nap rá kell próbálni egy picit, játszósdiból, én pl azt is csináltam, hogy a Krokóját tettem rá, hogy az bele pisil a bilibe. Erre mondta hogy ő is. És így is tett. Kicsit trükközni kell, de aztán hamar belejönnek!
Nálunk azzal volt (még néha van) a nagyobb probléma hogy nem volt hajlandó ráülni se a bilire se a wcre. Mostanra egy kis csellel megy vígan. Mesélünk a kedvenc autós könyvéből a bilin. Az a bilis mese. Szó nélkül ül rá ha mondjuk neki. És egyből pisil is. Persze nem ültetjük ott sokat, kipisilte magát, még megnézünk pár oldalt és mehet is.
Sétakor változatlanul a fákat locsoljuk. :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi

Most látom, csak hogy te milyen alapos vagy. :lol: Én sem méregettem ennyit egyiknél se, sőt, most még annyit se :oops: Pl. Nem tudom hány kg a gyerek, pedig van mérlegünk. Úgy döntöttem elég ha havonta mérem. Az evését meg már egy hónapja nem is mérem. De nem panaszkodik :lol:

Tike!

Hédi :cry: Remélem ma már jobban van...

KépKép

KépKép
ronmay

Húúúúúúúúúúúúúúúúú, jutalékot fogok kérni a szállodától :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyuszi,

nincs messze, mi Szfehérvártól mentünk a 63-ason mert alvásidőben nyomtuk és ráértünk, de az M6on is lehet menni, Paks magasságában van.

Lili de ügyes! Na jó, de ő már összetett mondatokat is mond, a minimum, hogy mindjárt szobatiszta 8) :lol: :lol: :lol:

Tike,

szerinted mennyi méz fogy el, ha napi kb egy-két teát iszom mézzel ősszel-télen, plusz még ami a sütikbe megy? Fogalmam sincs, adj tanácsot mennyit kérjek :roll: :roll: :roll:
(bár megromlani nem fog)

Dodi,

medvefarm :lol: :lol:

Új szóhoz grat!
Nálunk most a nevét tanulja, ott tartunk hogy "Nimmó". Ha kérdezem, hogy hívják, először leltároz: "Ajja" rám mutatva, "Papa" Apára mutatva, majd jön a "Nimmó" és mutat magára.
A másik attrakció amivel készülünk, hogy tudjon válaszolni a "hány éves vagy" kérdésre - "Tettő" és mutatja is :lol: :lol: :lol:

Ne parázz már a centiken... pont te :lol: :lol: :lol: Ez annyi mindentől függ - épp mennyi víz van a szervezetedben, voltál-e wc-n, stb stb... Babó jól van, a többit meg card le!
(megmértem magam miattad, még mindíg a plusz 6 kgnál tartok...)

Pálesz és egyéb gyógyszerek - nekem anno a gimis tanárom ajánlotta a konyakot a menstruációs görcsökre :lol: de én is inkább iszom egy pohár bort mint valami hülye gyógyszert vegyek be...
gyümölcs :lol: :lol: :lol:

Ronmay,

szuper, remélem, mentek és tetszeni fog :lol: :lol: :lol: :lol: különben megszívtam :evil: :evil:

Krokodil-pisi :lol: :lol: :lol: :lol: nálunk a Tigris mos fogat vele :lol: :lol:

Leszoktatóstapasztalatokat mindenképpen oszd majd meg légyszi, engem nagyon érdekel!

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

oké!
Nálunk a név ,már nagyon megy JOJÓ :lol: Jojó is!Meg kell zabálni..
Eső lesz?

KépKép

KépKép
ronmay

Jojó :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Ronmay!

Én már nem akartam forszírozni a témát, csak ha már szóbajött: a Picik és Kicsik nagyon hosszan ragozza ezt a szobatisztaság témát, és pont azt írja, hogy azt ne csináljuk, hogy 20x pisiltetjük a gyereket, anélkül, hogy szólna, mert pont a lényegét veszíti el a dolog. Sarkítva: Roló nem szobatiszta, csak elcsíped, ha pisilnie kell, így nem pisil be. De ha magától nem jelzi a szándékot, akkor még nem érett rá :roll: .
Botond is volt félnapokat pucéron, ill. bugyiban a kertben, amikor olyan dög meleg volt, és egyszer sem pisilt be, mert épp nem kellett neki :wink: . De tagnap úgy belekakilt a kádba, mint a huzat, pedig előtte sose.
Ja, és azt írja a könyv, hogy előbb mindig a kakilás történjen a bilibe/wc-be (bár ő bilit javasol), mert az az inger előbb jön, egyértelműbb, és könnyebben visszatartható. Ha az megy bilibe, utána már a pisi is könyebben.
Meg, hogy ne nézzen közben mesét, ne olvassunk neki, ne játszunk vele, és ne tegyük a nappali közepére, mert ezzel tovább rontjuk, hogy megértse mi történik.
Na mindegy, nem ragozom, nagyon logikusan, de baromira hosszan fejtegeti a témát, ha érdekel leírom....

Tudom, hogy ezrek szoktaták így szobatisztaságra a gyereküket, mint te, meg hogy a fogyatékosokat is így szoktatják, de ők nem fogyatékosok, egyszerűen csak kicsik! Az, hogy te (és biztos még sokan mások is) elérkezettnek látjátok az időt, az a szívetek joga, de mi nem mondjuk, hogy ne csináld, csak MI még nem kezdünk bele, mert úgy gondoljuk nincs itt az ideje. A te gyerekedet te ismered, a mieinket meg mi :wink: . Van aki már mondatokban beszél, van aki nagyágyban alszik, van aki a legmeredekebb lépcsőt is megmássza, van aki kirakózik, vagy mondókát mond... és van aki lassan szobatiszta. Nem egyformák, de idővel mindegyikük megcsinálja majd mindegyiket, ettől nem félek :wink: :lol: .
Mindent lehetne "erőltetni", de minek? Én korábban sem favorizáltam azokat a babákat, akik egyévesen mondjuk "számoltak", mert tudtam, hogy igaziból nem fogják föl, csak szavakat motyognak (már az is nagy dolog, csak nem számolás), Botond mostanra háromig számol, ami elég röhejesen hangzik, viszont fel is ismeri a számokat, és érti a számolás lényegét (pl. megszámolja, hogy eegy-ketto, és mondja: ketto kutya, vagy hármasával összerendezgeti a kekszeket, mert csak addig bír számolni :lol: ). Nem fitogtatni akarom, hogy húdeokos, csak megértetni, hogy sztem fontosabb, hogy megértsenek egy folyamatot, és tudatosan használják azt, mint hogy azért számoljon, mert azt mondom neki, vagy azért pisiljen, mert sztem már ideje van.

Ettől függetlenül tényleg gratulálok, meg tök ügyik vagytok, és baromi irgy leszek, mikor majd én vesződök ezzel, ti meg már rég túlvagytok ezen :lol: :lol: :lol: . De eddig én sem próbáltalak meggyőzni téged, hogy ne csináld, te viszont igen minekt, és most már kicsit frusztrál, mert "hanyagnak" kezdem érezni magam, pedig sztem nem vagyok az, ahogy a többiek sem :wink: . Tartsuk tiszteletben egymás döntéseit, mert minél nagyobbak lesznek a gyerekek, annál több ilyen dolog lesz, de ezeket tudomásul kell venni :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Hááát, nálunk a nevéről fingja nincs, se a koráról :oops: :lol: . Magát Babának, vagy Babókának hívja, de kérdésre nem mondja. Viszont erre rámegyek akkor, mert olyan cukiság :P :lol: :lol: :lol: .
eddig eszembe se jutott :oops:

Boo!

Nekem nem volt cső, mert egyben beküldték a cuccot, nekem nem kellet adagolni. Én is úgy tudom, hogy az EDA-t branülön át adagolják, gondolom párhuzamosan a hátaddal kötik be, hogy le tudj feküdni, de ezt csak gondolom. Lois? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Nyuuugi, ez egy gyerek :wink: . Mi számtalan hülyeségre "tanítottuk meg", mert az adott pillanatban viccesnek tűnt, vagy szórakoztatta őt :oops: :lol: :lol: . De ezekről mindig leszokik pikkpakk, nem lehetsz mindig készenlétben :wink: . A játék legyen önfeledt dolog, abba még egy gyerek se halt bele, hogy a másik leszórta a cipőjét (mivel egy homokozóban amúgyis csupa homok lesz) :wink: . Persze, az arcába mondjuk ne szórja, de gondolod az oviban, majd rájuk szól vki ilyenekért...? Ha látnád a kölykömet homokozni, sztem szívszélütést kapnál :oops: :lol: :lol: :lol: .
Kérésre pukizás :lol: :lol: :lol: . De ezt inkább el sem mesélem apának, nehogy ihletet kapjon :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 09:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Én is azt mondom, hogy a spinális csak annyiban más, hogy mélyebbre bökik és tovább kell utána feküdni :wink: Epidurálnál nem szúrnak olyan mélyre.

Dodi: Nyugi biztos minden rendben van, miért ne lenne? Csak pozitívan!

Hédi is ráül a bincire, sőt játékot csinál belőle. Bölcsiben kezdték el, ott ugyanis rendszer van, hogy udvarra menés előtt, ebéd előtt stb pisilés van. Aki nem szobatiszta annak peluscsere, meg előtte bincin ücsörgés. Itthon is mondja, hogy pisilek, levetkőzik, ráül és soha nem pisil :arrow: nem érzi, hogy mikor kell. Volt olyan, hogy felkelt, hogy pisiltem és rá 10 mp-re a fürdő közepére pisilt és tök meglepődött ő is. Viszont 1x kakilt bele. Most hogy beteg volt, szintén hozta, hogy pisilek, ráült és ugye a hasmenés következtében jött a kaki :D

Ő egyébként tudja a nevét: Hédi baba, hány éves vagy: hájom ( majdnem :lol: ) Fürdésnél számolja a cicijét: eeegy, kettő, hájom...négy, öt, hat, nyóóóc,tíz. Itthon nagyon cserfes mindent beszél, mondatokban. Amin viszont kicsit aggódok, hogy a bölcsiben nem beszél, semmit. állítólag nem is játszik a gyerekekkel, sétálgat, figyeli a többieket, az udvaron homokozik de ennyi. Arra gondoltam, hogy látszólag könnyen beszokott ugyan, de mégsem igazán, mert a mi baráti, ismerősi társaságunkban is locsi-fecsi.

Boo: homokozás: Volt, hogy a bölcsiben úgy lógott a fogason bent Hédi kabátja, hogy mindkét zsebe tele volt pakolva homokkal :lol: :lol:

Pocok: méz: hááát fogalmam sincs, sokmindentől függ, de azt tudom javasolni, hogy vegyél kevesebbet, aztán ha elfogy vegyél még :wink: folyt köv.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Boo!

Enyémgyerek többnyire a kutyákkal szocializálódik. Mondom Tarzan :lol: :lol: :lol: :lol: . Mondjuk a legtöbb ismerősnek van gyereke, szóval heti 2-3-szor tuti van gyerekekkel, és nem szokott gond lenni (persze próbálgatja a határokat), de azért biztos nem tenne neki rosszat a játszi, ha nem lennék tőle rosszul :twisted: . Niki bnőm (a keresztmami) szokta kivinni, mert pont mellette laknak, de ő olyankor nem a többi gyerekkel játszik, hanem elfoglal komótosan egy hintát, és másfél órán át hintáztatja magát. Utána közli, hogy Babuka haza, és ezzel a játszit letudtuk :lol: :lol: :lol: . Pedig máshol folyton a gyerekeken lóg, meg Loiséknál is nagyon édesen játszottak Zéténnyel (egymás próbálták überelni a csúszdán visongva, röhögcsélve), de a játszi vhogy sose hozza lázba...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi, Boo,

Persze érteni nem érti hogy mi a "kettő", viszont cuki :lol: .

Nimród is babának hívta magát, de tegnap felvetettük este a név dolgot és ment... Ma meg már magától mondta :shock:

Boo,

Apa pedagógiája :lol: :lol:
(bocs, de jó hogy nem csak Enyémapa csinál hülyeségeket. Legutóbb megtanította, hogy a Tescoban kiabálja hogy "anya gyere", amíg én tőlük távolabb válogatok. Ott vicces volt, de a 4* hotel éttermében a svédasztalnál kevésbé)

KépKép

KépKép
kispocok13

Tike!

Hédi ovis némasága: na, én az ilyenektől akadnék ki :roll: :oops: :oops: :oops: . Pedig biztos nem érzi olyan rosszul magát, de azért ennek nyílván megvan az oka. Nem tudom mi lehet, de érdekel a dolog, szóval majd megpróbálok nektek utána nézni, meg hogy hogyan lehet ezt orvosolni :wink: .

Amúgy most azt tervezgetem, hogy ha megszületik a kicsi, vagy akár már szeptember elejétől heti 2-3 délelőttre vinnénk Botondot családi napközibe. Egyre inkább igénye lesz a pajtikra, meg nekem is biztos igényem lesz egy-egy nyugisabb délelőttre :twisted: :lol: .
Apa heti 4-5x megy reggel edzésre akkor el tudja vinni, és érte is tud menni, így ez sem lenne "gond". Csak 2-3 óra játékra gondoltam délelőttönként, többre nem. Itt Őrbottyánban állítólag van kettő is, de még nem tudok róluk semmit...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és mivel mi nem biztos, hogy 3 évesen oviba visszük, ez hosszab távon is működhetne :wink: .

Pocok!

Viccelsz?! Szted énapa nem csinál ilyeneket?! Az lep meg, ha nem ilyeneket csinál :roll: :lol: :lol: . De ugyanakkor következetes is, és komoly dolgokban nagyok az elvárásai. Én már megtanultam inkább velük röhögni, különben folyton égnék, meg bosszankodnék. Így meg szórakoztat, hogy dilis az egész család. :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike,

egyetértek Boo-val, nekem is furi lenne és ráparáznék ha Nimród szignifikánsan máshogy viselkedne a bölcsiben. Gondolom, annyi van, hogy ott nem oldódik annyira még...

Számolása cuki lehet!

Méz: akkor kérek szépen mondjuk 7 litert, így Apukámnak is transzportálok belőle, aztán majd meglátjuk :lol: :lol: :lol:

Dodi,

CsaNa jó ötlet, tuti Botond is rá fog kattanni!

Na, Teapán abszolúte nem vagyok meglepve, hogy ilyeneket tanít :? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Nálunk eddig nem volt esti mese, mindíg csak terveztük, hogy "najómostmárakkorelkezdjük", de ma már kellett...

Apával bevonultak a gyerekszobába, elolvasták a mesét, aztán Nimród kérte az alvós "Tütü-ket", és lefeküdt aludni...

Ma beparáztam rendesen, a bölcsiben mondták hogy esett egy rohadt nagyot, beütötte a fejét és vérzett a szája... lányos zavaromban elfelejtettem megkérdezni a részleteket persze... és hogy a délutáni alvásból remegve kelt :shock: :shock: :shock:
Kismamaagy - nem esett le, hogy a kettő összefügghet, Apa döbbentett rá kb este 8kor... hívtam az óvónőt, a délelőtti esés szerencsére nem volt nagy, ami miatt carul kelhetett... a délutániról meg majd holnap faggatózom (saját óvónéni keddenként 1kor lép, így a délutáni történéseket nem tudta)

KépKép

KépKép
kispocok13

na pá, megyek Vészhelyzetet nézni és epret enni 8) 8) 8)
Azért reklámszünetekben rátok nézek...

KépKép

KépKép
kispocok13

sziasztok!

tike!
mézből nekünk is fog kelleni,de még egyeztetek apával,h akkor mennyi
is kéne...

nem semmik a gyerekek.nekem még nem számol,bár ha én mondom,akkor
ő mutatja,de ennyi és apának próbálta mondani egyik nap a nevét,de
azóta nem próbálta újra...

hát én még mindig egyben és holnap ismét lesz áramlás nézése és
magzatvíz vétel,majd ezek a vizsgálatok után orvosbemutatás és
akkor ők döntenek a sorsomról...legalább 2órás procedúra lesz ez...
ja és amióta tegnap megvizsgált a doki,h megnézze a magzatvizet,
azóta minden lépésnél úgy szúr a nunimnál,h menni sincs kedvem...
viszont remélem ez jelent valamit és hamarosan szülhetek,m most már
nagyon nem bírom...a hátam tönkrement teljesen...

Boo!
mikor mész újra dokihoz??

Kép
Kép
csibe83

pocok!!!
szegény Nimród...
és köszi-köszi,h eszembejutattad az epret,m totál kiment a fejemből
pedig tegnap direkt vettem 2 kilót,h majd megesszük,de elfelejtettem,
h vettem :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

hát ezt a vészhelyzetet :shock: :shock: :shock: :shock:
nem kéne most ilyeneket néznem...de pcok neked sem sztem...

Kép
Kép
csibe83

Dodi

Egy gondolat aztán lezártam a témát:

Ha majd a dackorszak közepén nem akar ráülni a bilire vagy a wcre akkor is azt mondod hogy éretlen?????Végül is öt évesen is el lehet kezdeni..Sztem túl sok könyvet olvasol így kavarognak az infók. Az egyik könyv ezt írja a másik azt. itt egy példa:
http://www.booker.hu/konyv/szobatisztas ... r_katalin/

Nem viszem 20szor, dehogy!Az én gyerekem nem számol és nem is sokat beszél. DE tökéletesen megérteti magát. És pontosan tudja, mi hogy van.JAa és hogy nem működik a záróizma, ez sem igaz, mert pisi közben elzárja és újra nyitja a csapot.
Nem parancsra pisil, ez baromság. Van olyan is hogy nem pisil.
Ma pl. séta közben lepisilte a motorját. és képzeld most először vissza fele mondta hogy pisi és ment a fához. Úgy örültem neki mint majom a farkának. DE nyilván ez még nem jelent semmit.Majd ha holnap is megismétli akkor talán.

Rábeszélni?Dehogy csak érvelek miért lehet jobb időszak most mint jövőre.
De leszálltam a témáról.
Kár hogy itt már csak arról lehet beszélni, hogy ki mit akar venni vagy vett. Igaz Mindenki ismeri a saját gyerekét. Te meg se próbálod de rávágod hogy éretlen? Honnan tudod?nem kötözködni akarok, csak érdekel...Azért éretlen mert nem szól egyből hogy pislnie kell amint leveszed a pelust?És ha már itt tartunk, nem egy ismerősöm van, akinél a kaka sokkal nagyobb probléma volt mint a pisi. Pisilni már rég wcben pisilt de a kakához mindig pelust kért. A másik meg csak a bilibe hajlandó kakálni wcbe nem.

Akkor most bekussoltam, mert érdemben nem tudok hozzászólni a témákhoz, amihez meg hozzászólok nem vagyunk egy véleményen és előbb utóbb én vagyok a szar alak aki feszegeti.

Aztán majd, amikor eljön az idő és jönnek a te hogy csináltad és akkor mi volt..stb, akkor majd belinkelek egy olyat hogy keresd vissza a régi hszeim között.

Mindig is kakukktojás voltam itt, és csúnyán mondva ti minden kakukktojást kiirtottatok. Talán én bírtam a legtovább :lol:

Szal bennem nincs harag, bennetek se legyen :lol: de elbúcsúzok.
Nem akarom, hogy bármi miatt is rosszul érezzétek magatokat.

Boo

Leírtam miért most. Mert nem akarok idegbeteg lenni jövőre mikor sarkamban az ovi. És azért mert két évesen igenis érettek rá és baromi gyorsan tanulnak lsd. popóemelés.
Most kényelmesen elkezdem, ha nem megy nem megy, akkor még mindig ott a jövőre.

ÉN SOHA NEM ÁLLÍTOTTAM HOGY ROLÓ SZOBATISZTA!De jóó úton halad afelé..

No sok boldogságot, szerencsés szülést, műtétet miegymást! :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi

Még egy utolsó belevau, mert most olvastam :lol:

Én a születés előtt jóó pár hónappal szoktatnám be, ugyanis elég nagy törést okoz ha akkor "paterolod" el Botondot.

off

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay!
ne már!!!
totál felesleges itt a civakodás...mindenki döntsön belátása szerint azt jól van...
már így is alig vagyunk...

Kép
Kép
csibe83

Vészhelyzet tényleg kemény...

Ronmay,

Neeeeeeeeeee... Hiányoznál! Ez így a jó, hogy nem gondolkozunk mindenről egyformán, amúgy unalmas lenne...

(kár hogy a többiek nem így gondolták anno)

Szóval félre a sértődéssel!

KépKép

KépKép
kispocok13

Van jó pár dolog amiben cseppet sem vagyunk egy véleményen, de ettől még nincs harag. Most miért kell ilyet, hogy akkormostjólnemjövöktöbbet?? :shock: :?

Ha bárkit érdekel az én álláspontom a kérdésben, (anélkül hogy szándékomban állni szakkönyveket forgatni a kérdést illetően) az, hogy akkor állunk neki, mikor valamennyire már interaktívabban tudok kommunikálni a fiammal. Ez lehet hogy 2 hét múlva lesz, lehet hogy ősszel, lehet hogy jövőre. Azért erősen bízom max. az őszben, de inkább a nyárban.

Folytköv.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Regényt írtam, de kilépett, pedig ezen a gépen még sose!!! :evil: :evil: :evil:

Égi jel, szóval befogom, nem magyarázkodom sem a szobatisztaságról, sem a "nemjövökről", sem semmiről. Így kellett lennie.
Meg kell tanulnom, hogy ne akarjak mindenkinek megfelelni, és kész :wink: .

(Tele vagyok gondolatokkal, amik majd' kicsordulnak belőlem, és kicsit igazságtalannak érzek dolgokat, amiért úgy érzem meg kéne védenem magam...szóval most azt skandálom, hogy nem kell mindenkinek megfelelni, nem kell mindenkinek megfelelni... :oops: :lol: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Értelmes hsz-re már nem futja, mert már órák óta "hóvégétzárok", csak Boo-nak:

Nekem többet kellet szúrni, mert össze vagyok csontosodva vagy mi, de magára a branül bekötésére is kapsz majd érzéstelenítőt.
Igen, kell cicahátazni, de mikor jön a fájás azt észreveszik és végigvárják. Én pl nem szóltam, hogy már fáj, de a szülésznő rögtön szólt neki. Mármint az anesztesnek.
Nekem emlékeim szerint nem fájt cseppet sem a bekötése. Amúgy picike cső az egész, szépen végig van ragasztgatva a hátadon, és spécin adagolják, Az nekem több mint egy óra volt, mire precízen belőtte hogy miként menjen. Gyorsan hat. A tolófájásoknál visszaveszik teljesen.
Miután kinn van a bébi, már ki is kötik és slussz.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?