A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Péterfy Kórház szülészet

Megvagyokmegvagyok csak nincsen időm gép előtt. Olvaslak ám Titeket!

Ildóca Hajrá!

Huba Mami! Gratula!

Tlindi! Zoo?

A fogakhoz mindenkinek gratula! (nekem megint leesett a koronám ehhh)

Catwoman! A többiek már válaszoltak!

Kata 35! Szigetszt.miki? Úúúú! Bezsongattunk? :wink:

Na meg ezek a fertőzések :( Szerencsére Tiva egyelőre mentesítve volt ilyesmi alól.

Néha azért sem írok, mert úgy látom, ha nem írok élénkebbek lesztek. Nem akarok ám rátelepedni a topikra :) ...és ezt nem sértődésből írom :)

Tiva egy édesbogár. Majd teszek fel képet, ha lesz időm. Megkapta az első lufiját és imád homokozni. Felállleülfelállleülfelállleül. Tele van plezúrral.

Ki mit csinál mikor éjjel felkel a gyereke? Ma éjjel olyan mérges voltam, hogy azt mondtam bevágom a sarokba :( Aztán ücsörögtem mellette, cici oszt alvás :( 3-kor. Nem szeretem ha éjjel felkel, az éjjel a mienk. Egyébként mindig 1 ágyban nyomjuk. Most leszereltem az ágya egyik oldalát, így oldalkocsit gyártottam. Majd megpróbáljuk így. Több lesz a helyünk. Egyébként már napközben is cicin alszik el. Ismét visszafelé fejlesztek :( :( :(

Már "csak" + 5 kg van rajtam , persze szép kerek vagyok még :) de továbbra sem vagyok kiborulva ettől. Úgy tűnk szépen lassan majcsak lemegy.

Valamelyik nap Adriennel kergettük egymást telefonon, aztán elfelejtettem visszahívni. Abigélnek nagyon aranyos képei vannak facebookon.

Megvettem Ranschburg Szülők könyvét. Ha egyszer elolvasom, beszámolok.

Ki hova megy nyaralni? Nincsen nyaralótok kölcsön?

Mentem, TIva fejre állt :(
szilvi35

Sziasztok!

Hajrá Huba mami! Legalább nem marad a topik kismami nélkül!
Legaláb lesz Hubának kivel bandázni! :D
Szorítunk nagyon!

Szóval én még itthon de este újra NST aztán majd jól meglátjuk mi lesz belőle!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Köszönöm mindenkinek!

Ildóca, nagyon szurkolunk ám neked! Maradjon is a kis srác odabenn még egy keveset. :-)

Szilvi! Én már annyi mindent olvastam az altatásról, és mind homlok egyenest más és más. Mi azt csináljuk, hogy igyekszünk kifárasztani estére. de ez sem mindig hatásos, mióta fogzik végképp nem. Szóval kelek, kiveszem, dajkálom, inni adok, cumit, esetleg még tápit... van h visszaalszik simán cumival, ha simizem, de van h üvölt mint a sakál, hiába altattam karban, ha letettem az ágyába vége........... ezért ha már nem bírom idegileg beteszem közénk és alvás van. És tegnap óta nem bánom. Nem fogom sírni hagyni.
Tegnap édesanyám mondta, hogy egy gyerekkori barátnőm 4,5 éves kisfia meghalt 4 hónapja tüdőgyusziba. A leányzó azóta sem bocsátja meg magának, h sírni hagyta a gyerekét néha esténként... Elhiszem. Tegnap beleborzongtam, hh ilyen rövid időt kapunk mi is, akkor az nehogymár sírással teljen. Túlparázom... :-S

A férjem szerint idegbeteg vagyok ha a gyerek itthon van, és szerinte Huba szétszedi a házasságunkat. :-S Annyira nem tudok mindenre figyelni... és ezért félek a második babuctól. De majd csak lesz valahogy!

na, nem rabolom az időtöket!!!!

Ildóca hajráááááááááááááááááááá!!!!
Betegecskéknek jobbulást!!!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

http://56pizsama.postr.hu

Egy érdekes blog. Nagycsaládosok. Családok 11 gyerektől-9-8-7-6-5-4-3-2-1 gyerekig. Érdekes, hogy mások hogyan élik meg a családi életet.
Szerintem egész biztató!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

Huba-mami

Nagy gratula.A kistesóhoz és Huba ÁLL :roll: :shock:

Szilvi ZOO :?: Nem tudom, kicsit csalódott vagyok. Szonját elvittük vasárnap Veresre a medveotthonba, de annyira nem érdekelte az egész. Ki se tudtuk venni a kocsiból, mert még véletlenül se arra megy amerre mi, neki a kerítésnek (belül villanypásztor + maci + farkas). Rohan én meg utána, olyanok voltunk mint a bolondok. Az urammal is összeugrottunk, mert ő csak jaj menj utána, jaj elesik, jaj be nyúl a kerítésen, jaj árok meg jaj minden...........Inkább ment volna utána a sok sápítozás helyett.

Inkább séta a ligetben vagy valahol hétvégén. Az az igazság, hogy nem akarok így menni állatkertbe míg nem érdeklei ez az egész. Remélem nem haragszol.

Mi nem nyaralunk, vagyis eddig nagyon úgy tűnik :(

Éjszakai ébredés:Ha fölébred először csak szólok, hogy aludni kell, ez az esetek felében elég, ha nem akkor simi, ha ez se akkor felvesz-letesz. A maradék 10 %- ban amikor ezek nem működnek, akkor kaja vagy ismét közöttünk landol vagy mindkettő. Ez csak olyan 5 óra körül fordul elő, mármint a maradék 10 %. Sírni én se hagyom, sose hagytam. Persze van hogy nagyon felbosszant, akkor én ki apja pedig dajkál.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Szilvi!
Szerintem nem offolod a topicot, nyugodtan írj. És szeretem is olvasni.
Én is megvettem ma a könyvet. Már rég akartam és ma elmentem végre és bekönyveztem.
Kölcsön nyaralónk nincs, mi is azt szeretnénk kunyizni egy ismerőstől. De azon is gondolkodtunk, hogy nem megyünk. Annyira nem érzem létkérdésnek még, meg voltunk az elmúlt fél-háromnegyed évben. A gyerekek nem emlékeznek rá, mi totál kifáradtunk, mert azért mégse otthon vagyunk. Étterembe enni velük totál gáz, hacsak be nem ragasztom őket a székbe. Éshát vágynánk mi is valamire a játszóházon túl, de az a kölköket ugye nem érdekli.
De ezek a mi kölkeink, meg a mi tapasztalataink, meg sok minden volt idén, és jó volna kicsit kényelmeskedni. Csak plédet teríteni a fűre, játszani a kölykökkel. De majd jövőre, mert azért egy csomó jó hely van, és egy csomó mindent meg akarunk nekik majd mutatni.
Meg van itt egy wellnes strand Szigetszentmiklóson. Tőlünk toronyiránt a földúton kb. 3-4 km. Még át is tudunk kerekezni. Aztán szert tettünk egy ismerős kiskrapekra Balázsnak, aki végre vele egyidős. És pont a játszótér mellett laknak. Akarom vinni, hogy kicsit bandázzon, mert olyan kis birka. És Tökölön meg van uszi, állítólag indítanak úszó tanfolyamot nyáron is. Na oda is vinném, tán most kisebb az esélye az állandó betegeskedésnek.

Meg valamire allergiás. Két éve volt 2 napot a hugoméknál. Onnan úgy jött haza, hogy agyon csípték a szúnyogok. De úgy, hogy a kis füle bedagadt, lógott, mint egy elefántnak. Tulajdonképpen valamennyi csípés bedagadt, akármivel kentünk. Reggelre a keze feje akkor volt, mint a kezem feje. Azóta, ha szúnyog csípi, totál bedagad. Vasárnap este mentünk feküdni, látom a két kis acocskája piros, minha pirosítozta volna. Elkezdtem nézegetni: a keze, a karja, a könyöke totál vörös. A hasa úgy szintén. Kiküldtem őket az ügyeletre. Mondták, hogy allegia, kálciumot, meg Fenistil cseppet adjunk. Mire hazaértek a kezén, karján elmúlt, de kis combja a sípcsontjáig egymerő vörös volt. Másnap reggel megint kezdett az arca vörös lenni és szája bedagadt. Komolyan, mintha feltöltötték volna.
Ma felhívtam a házidokit, aki közölte, hogy nem tudja mostanában mivel permeteznek, de egyre több gyerek allergiás a szúnyogra. Ha akarom vigyem el allergia vizsgálatra. Na ezen még gondolkodom, hogy össze szurkáltassam-e.

Hát alvás ügyben nem tudok tutit mondani, mert Ádi és Huba közütt majd egy év van. És lekopogom Ádi nem kel éjjel. Reggel 5-6 között szokott: akkor cicizik és visszaalszik. Na a visszaalszik vagy egyszerű, vagy nem. Az esetek többségében sima ügy. Én nem járkálok vele, nem taszajgatom a babakocsiba, mint az apja. Egyet vagyok hajlandó: ciciztetni. De ha így nem alszik vissza, akkor bekapcsolom neki a zeneovit és mondom, hogy tessék aludni. Ilyenkor szépen lefekszik. Még párszor felül, de mindig rászólok, hogy tessék aludni. Aztán érzem, hogy mellém kucorodik és alszunk. 8-9-ig.

És én igenis hagyom sírni. Mert mostanában vannak hiszti rohamai, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja. Hiába tutujgatom, hiába adom a szájába a cickót, csak sír, mert nem úgy van, ahogy ő akarja. És micsoda feszkókat nyom. Egyetlen dolog vált be ez ellen: ha úgy csinálok, mintha levegő lenne. És mióta tudom, hogy ez beválik, nem vagyok idegbeteg, ha jön az újabb gyógyszer elgurulás. Csak szépen kivárom, míg lehiggad.
Mindenki csinálja, ahogy akarja a saját gyerekével, én így csinálom és az is benne van a pakliban, hogy nem jól. De nekem nehogy már egy majdnem másfél éves akarata teljesüljön. Már nagyon sok mindent ért, és nagyon kis okos már. Teljesen kristálytisztán érti, hogy mi az a pont, ahol már nincs tovább. És kinél, mit ér el. Nem hiszem, hogy ezzel többet ártok neki, mint azzal, hogy már 3 évesen a fejünkre nő. És ha holnap valami történik vele, akkor se azért lesz lelkiismeret furdalásom, mert hagytam sírni, hanem azért, hogy kevés időt töltöttem vele.

Ildóca!
Kitartás! Drukkolok, hogy az úrfi még maradjon!

Na offoltam a topicot :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Drukk Ildócáéknak!!

Hubamami: asztaaa!! Nem vagytok semmik! :) Remélem tudtok majd örülni tesókának!! Csöppnyi élet, de szép! Ákos is kb ilyen korában állt fel, no para! Legalábbis nekem is ezt mondták. Nekünk az volt a gond, hogy emiatt nem akart mászni. De aztán végül sikerült rávenni.

Sokat filózunk mi is, szeretnénk majd kistesót, de nem most. Lehet visszamegyek dógozni még előtte, hadd élvezzük ki hármasban a létet! Ákos nagyon szeret haverizálni, de ha az anyja szeretete megoszlana, azt érzésem szerint nem viselné túl jó, ő ilyen.

Éjszakák: Ákos velünk alszik, amióta mászik, néha éjszaka is gyakorolja. Azért enni is felkel 2x, egyszer éjfél körül, egyszer meg hajnalban. Cicin alszunk el, van hogy nappal is, ha épp nem vagyunk úton.

Bejja: nekünk csak az első felső fogicánál volt fogzási takony, az alsók észrevétlenül jöttek, úgy vette észre, hogy elkezdte őket csikorgatni. Szerencsére erről azóta leszokott!

Lányok, mi nagyizunk már 5. napja, holnap megyünk messzinagyihoz is, ha visszajöttünk, jelentkezünk. Drukkoljatok, hogy bírják az idegeim :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Ildóca hajrá, ez már nagyon a vége, mostmár bármi lehet, tessék gyakrabban jönni, mert még a végén azt hiszem kibújt az Úrfi. Már így is frászban vagyok, ha nem jelentkezel be, de sztem mindenki :)

Hubamami gratula a következő babához. Ne parázz, nem lesz semmi gond, Huba biztos egy kis tündér, legalább hozzászokik, hogy van mellette valaki más is.

Voltunk tegnap dokinál. A két alsó fog kinn van, de azt mondta készüljünk fel a felsőkre is mert nagyon duzzadt az ínye. Mondjuk ez sztem semmit se jelent, bár pár napja Hanna kicsit nyüszisebb, de mivel az alsók kijöttek, és nem amiatt (én is csak akkor vettem észre amikor már kinn voltak, és az nem viselte meg)lehet hogy tényleg a felső ínye fáj. Mindenesetre vettem tegnap dentinoxot. Nem voltam felkészülve rá, hogy ilyen hamar jön a fog.

Alvás: nekünk szerencsénk van olyan értelemben, hogy Hannát napközben se nagyon kell altatani, megvan az alvási ritmusa, leteszem az ágyba, és mint akit levertek. Este ugyanez, fél 10-10 körül elalszik, ugyan egy két alkalommal megébred, de akkor cumi és megy a szunya tovább, ha ez nem jön be akkor a hátára fordítom megitatom vízzel, kicsit még kavirnyol, aztán egyszer csak elalszik. Általában fél5-fél6 körül ébred legközelebb, akkor veszem magam mellé, cici, aztán alszik tovább, nem mindig sokat, de még mindig jobb mintha pl fél ötkor már fel kellene kelni hozzá. Mondjuk elvan magában nagyon jól, sokszor arra kelek reggel hogy simizi az arcomat (már amennyire ugye az ő korában képes a simire, bár igazán ügyes már :))és közben dumál közben, kb azt, hogy anya most aztán már igazán keljél fel :) De azért fél8-8-ig így is sikerül elhúzni a kelést :)
A hisztiről nem tudok nyilatkozni, mert Hannának nem voltak mostanában ilyen szörnyű hisztirohamai, de sztem én se hagynám, hogy ő irányítson, kora ellenére már elég értelmes és nagyon sok mndenre figyel, nagyon sok mindent megért, szóval sztem én is hagynám kicsit sírni, ha arról van szó, megint más ha tényleg baja van, de akkor meg máshogy sír.

Most ennyi

Lilypie Third Birthday tickers

Szonja egyetértek ezzal, ha hisztizik én is hagyom bőgni. Főleg napközben. De este elalvásnál én nem hagyom. Persze nem feltétlenül tutujgatom, mert nem hiányzik, hogy az ember fejére nőjjön. :-) :-) Nagy szimulánsok ám ezek a kölkök... :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok

"Nem hagyom sírni" Ezt én is csak alvásra értettem. Ha hiszti van mert valami nem úgy történik ahogy ő szeretné, akkor temészetesen sírhat. A földözverésnél meg pláne nem tutujgatom. Így se nagyon hallgat rám, hát még ha mindig az lenne amit ő akar. Nagyon tudja feszegetni a határokat. Teljesen egyetértek veled Szonja. Ha már most a fejünkre nőnek, akkor mi lesz később.

Tlindi

Kép
tlindi

... és ha valakinek több millió pici kis apró gyerek nő a fejére, olyan, mint ha gyerekekből lenne a haja.
szilvi35

:-P Szilvi.... :-P Ezen jót röhögtem... :-P És gondolom babasamponnal kell olyankor hajat mosni... :-D

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

:wink: :D :D :D :D :D :wink:
szilvi35

Szilvi!
Nekem is kéne a cuccból, amit tolsz :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Tegnap még hazajöttünk!
Aztán holnap újra megyünk NST-re!
Szóval még egyben!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ja, én úgy általában értettem a sírást. Hát hála égnek - és megint lekopogom- az alvás most rendben. De a hisztik :roll: nálunk földhözverős fejverős van.
Na igen gyerekből, de valszeg hajból egyre kevesebb. Mert jövő ilyenkorra szerintem az enyém csomókba fog hullani. És a verekedések :roll: kiborulok, hogy még egy rohadt hajszálon is képesek összeveszni. És a kicsi ront neki a nagynak, mikor az elvesz tőle valamit, és ordítja, hogy enyé, enyé. Holnap, ha lesz erőm, belenézek előre ebbe a Szülők könyvébe, hogy mit lehet ezzel a helyzettel kezdeni. Ma egy tetű 100 forintos labdán vesztek össze. Próbáltam a helyzetet kezelni. Eredmény: fél óráig hol egyik, hol másik ordított - pont akinél nem volt az sz@r. Majd eluntam és bedobtam a szekrény mögé. A kicsi ekkor már letojta, viszont Balázs 2 órahosszát virnyákolt. És igen, két labda volt, de nem egyforma. És mindkettőnek ez a nyavalyás kellett. Most viszont eggyel kevesebb a következő festésig.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Holnap tolunk Szilvivel a ligetben 5 körül. Várjuk a csatlakozni vágyókat :lol: :lol: :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Szonja

Volt erőd Szülők könyvét olvasni. A földhöz verős hiszti megoldása engem is érdekel. Ha van valami okosság kérlek dobd be a közösbe.

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!
Dehogy volt. De ha olvasok valami okosat, bedobom.

Én délelőtt megyek be a városba, mert meglátogatom a barátnőmet. Ma császározták. Elég durva lehetett, mert nem hatott rendesen az epidurál. Szóval sok mindent érzett, de a gyereket kivették és utána altatták. Terheseket ugyanis nem nagyon szeretnek altatni, mert a baba is bealszik és emiatt gyorsan is kell dolgozni.

Szóval mivel bemegyek délelőtt, ezért a délutánt kihagynám, de nektek jó tologatást.

Ildóca?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Bocs, megint egy off, de a mosolyért mindent. Remélem így vagytok ezzel Ti is :)
Egyik ismerősöm küldte ma:
A kapálás elhozza a világbékét

A múltkor Egerben mama kérdezte, hogy épp mivel foglalatoskodom, én pedig mondtam neki, hogy olyan nőkről írok, akik borzasztóan kritikusak saját magukkal szemben, és kiakadnak azon, hogy vastagabb a karjuk, vagy narancsbőrös a fenekük. Mama megvetően legyintett, közölte, hogy ez baromság, és hogy inkább arról írjak, hogy ezek a nők kapáljanak be öt hektár kukoricát, és akkor biztosan nem lesz idejük a narancsbőrükkel foglalkozni.

És akkor hirtelen belém hasított, hogy basszus, mindenre ezt a kapálás dolgot hozza fel, és összegyűjtöttem, hogy mama szerint milyen problémákra lenne megoldás a kapálás.

1.) Terhesgondozás, újszülött ellátás, bizonyos mértékig paraszolvencia - "Katicám, annak idején megszültek a nők a kapaföldön is, nem volt semmiféle ultrahangozás, meg terhesjóga, meg boríték az orvosnak!"

2.) Homoszexualitás - "Kapálna végig egy nyarat, ´szt nem lenne ereje tollas gatyában vonulgatni!" (Egyébként mama nem homofób, csak nem érti ezt a dolgot és a genetikában sem áptudét.)

3.) Bűnözés - "Hogy a frász üsse ki őket, mennének el kapálni ahelyett, hogy a szomszéd tyúkját lopkodják!"

4.) Való világ 4. - "Ez nekik a való világ??? Mennének el kapálni ahelyett, hogy a seggüket hizlalják egy medencében. Akkor aztán nem lenne idejük veszekedni, örülnének, ha a vízhólyagoktól egy pohár vizet meg tudnak inni, ´szt lefekhetnek aludni. Na az a való világ, Katicám." (Évának már javasolt 3 hét uborkaszedést is Szabolcsban, mondván attól elmenne a kedve a veszekedéstől, és nem lenne annyi ideje fújni a füstöt, Alekosz tartásjavítására pedig némi kaszálást említett.)

5.) Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (=számítógépbillenytyűzet és /vagy egér gombja- a szerk.) A rossebb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"

6.) Tetoválás, testékszerek, és a fóliás melír bizonyos esetei - "A mi időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy kürtöket dugdossanak a fülükbe, ´szt azzal tágítsák a lukat rajta! Tudod Katicám, annyi munka volt a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, mekkora a luk a fülünkön, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg lyuggassuk a bőrünket kifele. Szép is lett volna, ha menni kell kapálni, "szt ott égeti a nap a griffmadarat, vagy mit a vállunkon!"

7.) Futball huliganizmus - A franc essen ezekbe a szkinderekbe (skinhead- a szerk.), ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked, Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

8.) Depresszió, egyéb pszichés problémák - "Jódógába´ nem tudja már, hogy micsináljon! Ül a szép házába´, szt sopánkodik, hogy milyen kövér, meg hogy nem foglalkozott az érzéseivel a zura, nemhogy örülne, hogy van mit enni, jólétbe van, és nem kell kapálnia."
szilvi35

Sziasztok!

Vagyok és egyben! :)

Szilvi ez jó! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi, a könnyem kicsordult, úgy röhögtem!!! Az írói vénád megvan, nagyon jól írsz!:-))))))))))))))))))))))))))))))))) :lol:

Kicsit irigykedve olvasom, hogy így összejártok, együtt tologatjátok a babakocsit, telefonálás stb. De jóóó lehet!:) Kár, hogy ebből kimaradok vidéki asszonyság lévén:(
De az itteniekkel sincs kapcsolatom, mert itt meg inkább Pestinek számítok, hiszen Pestre járunk be minden nap melózni. Nem tudom, már hova tartozunk igazán ilyen szempontból :roll:

Más: Dorci köhög, de nagyon, folyik az orra és most már a szeme is begyulladt. Ma voltunk dokinál. Az összes dolog összefügg, de nem vészes, ezért antibiotikumot most nem kaptunk, szerencsére, hurrá:) Azt hittem, hogy nyáron már semmilyen betegség sem támad meg minket. Aztán most csak lesek :shock:
Vendég

Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy jövő hét pénteken kimegyek a Népszigetre, vagy más néven Szúnyog szigetre. Aki tud jönni, szeretettel várom. Én vállalom, hogy főzünk egy kis babgulyás levest. Illetve, ha aki jön, szoptat és még zavarja a bab, akkor sima gulyást. Lehet hozni apát, nagymamát, mindenkit.
Aki jön, az jelezze. Én akkor is megyek, ha senki nem jön, mert a kölyköknek is jó program, tehát de. 10-11 körül ott vagyunk.

Dorka!
Hát innen is mindenki Pestre jár dolgozni - már aki jár, mert itt meg naccságos asszonyok vannak, de én speciel nem tekintem magam pestinek. Mondjuk vidékinek se.
Jobbulást nektek!

Ildóca!
Na csak húzza még az úrfi :D Kitartás!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Közérdekű közlemény! :lol: :lol: :lol:

Csanád baba 0:20 perckor 3660 grammal és 53 centivel megszületett!!!!

Gratulálunk Ildóca!

Szép nagy baba!

Szilvi kapta az üzenetet Ildócától, de nincs gépközelben, így megkért, hogy én írjam ki nektek.

Kattkat

Kép
kattkat

Ildóca Gratulálunk :lol:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok

Tettem fél néhány képet a g-re a péteki Ligetes kirándulásról. Nagyon jó volt és talán egy kicsit Szonja is elfáradt :lol:

Szonja

Én megyek szigetezni :P

Tlindi

Kép
tlindi

Na most értem ide. Meg is látogattam ám a kis Csanádot és Mamiját :)
Háááát. Csanád csodaszép kisded, csupa forma és nem is látszik rajta, hogy természetes úton jött világra nem is olyan rég. Igazán szép és formás baba.
Ildócán meg nyoma sincsen a szülésnem esküszöm. Szülés után néhány órával én úgy néztem ki, mint a mosott f...s. Ildócának semmi baja. Komolyan!
Sok boldogságot nektek Ildóca!

Szonja! Sajnos én nem tudok menni .... Pedig annyira szeretnék. Légyszi adj még egy időpontot. Egy következőt.

Kész az oldalkocsi Tivának. Most éjjel nem aludtam többet, de amit aludtam... Jesszus!!!!! 10 hónapja nem alukáltam ilyen kényelmesen!!!
szilvi35

Tlindiékkel szuper volt a ligcsi. Még sok ilyet :) Köszi Melinda!
szilvi35

Sziasztok!

Gratulálok Ildóca! :-P
Ugye nem kell sokat bennmaradniuk? Mármint úgy értem, hogy 37 hétre már nem számít egyáltalán koraszülöttnek? Mondjuk így is többel született mint Huba, pedig őt még túl is hordtam.
Hát SOK BOLDOGSÁGOT Ildóca és kedves családtagok! :-)

Hát Szilvi megértelek, most, hogy Huba már 2éjszaka nem került át hozzánk, remekül aludtunk mi is. De mindenképp kényelmesebb gyerek nélkül. :-)

Mi nem leszünk itthon jövőhét hétvégén (végre kicsit kimozdulunk Hévízre), de jó szórakozást nektek. Csak hallkan jegyzem meg, ma egész nap babgulyásról álmodoztam és most is összeállt a nyál a számba. Irigykedem! :-P Jó mulatást mindenkinek!

Huba most már két éjszakát végigaludt, saját ágyban, kelés nélkül. Hurrrááá. De már látni, hogy duzzad felül az ínyje (ezt hogy írják helyesen?). De remélem ez már nyugisabban zajlik.

Készültök a nyárra? Hogy oldjátok meg a nyári szünetet?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Juhuuu, Isten hozott Csanád!!!!

Most rohanok, majd jövök még!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Ildóca: Hatalmas gratula a legifjabb úrfihoz. Remélem könnyű szülés volt, és minden rendben van, várjuk az élménybeszámolót majd ha időd engedi.

Szilvi: Sztem a nagyobb súlyú babók azért kevésbé ráncosak (ha természetes út ha nem) mert a kis hurkácskák kitöltik a finom kis bőrüket :)

Tegnap egy tök hülye dolog jutott eszembe. Este hagytuk Hannát egy kicsit pancsolni a kádban, most először igazából, mert mostanában kezd szépen ülni támasz nélkül. Dobáltunk be neki játékokat. Mikor kivettük tök cukin ki volt ázva a lábujja meg a keze. Namost, én ugyan már nem emlékszem, de hogy van az hogy mikor megszületnek nincs kiázva a kis testük, hiszen mégis csak 9 hónapig úszkáltak a magzatvízben. Vagy kivan, csak már tényleg én nem emlékszem? Ezt már tényleg csak Ildóca fogja tudni elmondani :)
Mondtam hogy hülyeség, bocs is az offért :)

Hubamami, voltál már dokinál? Mit mondott? De jó, hogy nem maradunk kismami nélkül :)

Hát, Hanna mostanában nagyon rosszul alszik, reggelente meg sírva ébred. Napközben semmi baja sincs, mondjuk tegnap óta megint sokat alszik nap közben is (hál istennek ezek a szundik olyan jók, hogy az utóbbi hetekben azt se veszem észre ha felébred mert olyan csöndben van, játszik, hogy ha nem járkálnék be hozzá 15-20 percenként szerintem órákig ellenne magában). Legutóbb akkor volt hasonló (de nem ilyen gázos) amikor az alsó 2 foga jött, de akkor legalább bedugtam a cumit a szájába és aludt tovább, reggel meg nem sírt. De most.. nem tudom mi lehet vele, de azt tippelem elindult a felső kettő. Sokat húzogatja megint a fülét, de nem hiszem hogy azért mert fájna vagy ilyesmi, azt olvastam az is fogzás jele lehet. Az a baj, hogy nem szereti ha a szájában turkálok, így a felsö ínyét nem tudom megkukkantani.
Na, majd még jövök, most ennyi

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja!
A babókat a magzatmáz óvja meg a ráncosodástól a pocakban! :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

+1 fog
szilvi35

Ildócának hatalmas gratula Csanád babához!:))
Vendég

Sziasztok!
Ildóca!
Gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek!

Jövök ám, de most rohanok...

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Megyünk Mi is :-)
szilvi35

Sziasztok!

A 15 hónapos oltást ma sem tudtuk megkapni...:(
Bogi tegnap egész nap lázas volt.
Nem volt nagy láz,de ő nagyon rosszul viselte...38,6 és 38.2 között ment le-föl...
Egész nap sirdogált,aludt félórácskákat az ölembe...a nyála folyt,úgyhogy szerintem a fogak a hibásak...
Mára láztalan...de nem mertem beadatni..július 7én kapjuk meg,16hó és 1hetesen...

Gratulálunk Ildóca!Várjuk a beszámolót,ha kicsit kipihented magad...

Szép napokat!

Kép
kata35

Akkor hiába vártunk a téren :-(
Jobbulást!!!
szilvi35

Sziasztok!
Tehát holnap megyünk a szigetre, hacsak már reggel nem esik. Mert akkor nem indulunk neki, felesleges. Gondolom így vagytok ezzel Ti is. De regmélem, hogy nem fog esni, vagy csak zápor lesz.
Szilvi, Tlindi - a Ti számototkat tudom - hívlak benneteket reggel, ha indulunk, ha nem.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Kata35: Nálatok is láz? NÁlunk is. Tegnap 37,4 volt, ma már 38,6. Voltunk dokinál és nem adott antibiotikumot, mert nincs akkora baj. Majd még vissza kell mennünk. Nálunk köhögés is van, de már 3 hete. Most, ebben a kánikulában jött elő a láz.
Lehet, hogy torokgyuszit kapott el Dorka.

Nálatok köhögés, ilyesmi is van, hurut?
Nálunk is a fog lehet a gyanús, mert hátul jöhet az őrlő, mert nagyon fogta és zokogott DOrka. Enni sem tudott reggel, fájt neki.
Vendég

Istenem szegénykék :( Betegeknek gyógyulást!
Ildóca most hívott. Még bent vannak Ők is. Csanád "beszürkült" vagy mi. Meg sárga is lett, ha jól értettem. Majd Ildóca ír bővebben, remélem holnap hazaengedik ŐKET.
jÓ ÉJT miNDENKINEK!
szilvi35

Szonja, mi is benevezünk a holnapi szigetelésre, remélem nem fog esni!!!

Ildócáéknak drukk, hogy mihamarabb hazamehessenek! Gondolom mennyire várják már Csanádot a tesói :)

Kisbetegeknek mielőbbi jobbulást!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Jobbulást a betegeknek!
Most jön a vihar... nagyon durva. Remélem holnapra semmi nem lesz belőle.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Dorka anyu!

Másnapra elmúlt Bogi láza illetve már este sem volt...
Köhögés nem volt,pici orrfolyás meg nagy nyálzás,ezért gyanakodtam a fogra...
Nem is voltunk orvosnál,antibiot úgysem adok be,csak,ha nagyon szükséges...
lázcsillapítót sem adtam,hadd védekezzen az immunrendszere...

Az orrfolyás is elmúlt...
Lehet,h oltást nem akar kapni..:)

Lányok!
Bogi nagyon elemében van....
Az altatás egy káosz,már utálom lassan...
Fent a galérián alszik a matracon(kiságyat kinőtte,állandóan beleütötte magát),felviszem,lehúzom a rolót az ablakon,addigra ő már áll és a falat ütögeti...Aztán lefektetem hasra,énekelek,dúdolok,de ő tótágast csinál,a fejét beleveri a matracba attól visszapattan,óriási kacajok,aztán feláll,falütögetés,párnák hajkurászása......
Mígnem marhára megunom a magamnak éneklést és már én elalszom....
Bogit megfog,hasratevés,ráteszem a fenekére a lábam és sajnos kész a mozgás-gátló anyasárkány....
Hiszti megy,én nem adom fel és lám....5 perc múlva édes alvás!

Kipróbáltam,h nem lábaztam le,aznap kimaradt az alvás,mert játszott....
Tegnap már azt hittem alszik,láb levesz...Bogi félkómásan rögtön négykézláb helyzetben volt és már ment volna....aztán visszahúztam és pár perc múlva elaludt....

De álmosnak álmos,mert ásítozik,szemet vakar,ezért viszem föl aludni...és,ha elalszik 2-3 órákat alszik délután,tehát fáradt!
Az esti alvásnál ugyanez...ha marha fáradt,akkor is menne a matracon...
Felvittem napközben,h játszon ott és akkor talán nem érdekli annyira alváskor a hely,de ez sem vált be...

Húúúúú,néha marhára felmegy a pumpa....de ha hozzá igazodom,akkor éjfélkor sem alszik el és a délutáni alvásnak is búcsút mondhatok,ezt meg nagyon nem szeretném...

Közben pedig tudomásul kéne vennem,h egyre nagyobb értelemmel rendelkezik és mindent ki fog próbálni és a határokat fogja keresni....és én csak szabhatom azokat..lehet,már el is kezdődött???

És utóljára megjegyezném,Boginak a szeme nem áll jól,(ugye Szilvi?)úgyhogy résen kell lennem,érzem.....
csak közben nem akarnék állandóan sárkányt eregetni....

Szívesen venném a véleményeteket,nálatok is vannak hasonló helyzetek?

Kép
kata35

Kata!

Simán elkezdődött már Boginál a határok feszegetése!
Úgyhogy törheted a fejed a határok kijelölésén.

Hú..bátor vagy, hogy már matracon altatod! :shock: :shock: :shock:
Én addig ki nem szedem a rácsos ágyból D.-t, amíg ki nem növi teljesen. Nem vagyok a saját ellenségem.
De értem értem, hogy miért vetted Te ki!!!

Amíg kiságyban aludt, addig is ilyen tortúra volt az altatás?

Nálunk sokszor van, hogy lefektetem és ha kimegyek visít, de mivel tudom, hogy ez műbalhé és azt is tudom, hogy nem tud kimászni (még), nem kell folyton berohangálnom hozzá. Abba is hagyja nagyon max 2 percen belül. Egyszerűen nincs közönsége. Ha nem, akkor bemegyek hozzá, mert lehet, hogy más gond van (kaka, kidobta az alvós nyusziját stb), de ezt már a sírásából lehet tudni.
Ha viszont lát, akkor kidobálja nekem a nyuszit direkt és látványosan szenved, műsorozik, vergődik.
De mindez neked nem túl nagy segítség, mert a galérián nem lehet ott hagyni egyedül egy matracon. Én még az elalvása után is paráznék, hogy alvajár és lebucskázik valahogy.

Egyébként Domón sem látszik (legalábbis egy idegennek), hogy fáradt. A múltkor vendégek voltak és mondtam, hogy elviszem aludni, mire ránéztek az 1000el pörgő Domóra és csodálkozva kérdezték, hogy ezt a gyereket?
5 perc múlva már durmolt.

Egyébként nagyon megértelek, hogy kész vagy az altatási tortúrától, pláne, mikor a végén még csak el sem alszik...
Az az idő kell nekünk. Muszáj kicsit nélkülük.

Szerintem nem vagy sárkány. Kellenek a határok, szabályok a gyerekeknek, hogy kialakuljon bennük egy egészséges értékrend. Pláne, ha olyan nagy gengszter palánta, mint Bogi (ahogy írtad).

Kattkat

Kép
kattkat

tettem fel a dzsíre egy videót :)

Kattkat

Kép
kattkat

Ildócáéknak drukk, hogy hazaengedjék őket+++

Kata35: De jó nektek, hogy Bogi jobban lett!
Dorka sajnos rosszabbul van... De nem akarok untatni ezzel senkit. Puszi
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.06.25 12:52-kor.
Vendég

Sziasztok!
Szigetes buli tegnap volt....
És jó volt, örülök, hogy megismertelek benneteket.
Szonja csuda pörgős - nem is mondom soha többet, hogy az enyémek sajtkukacok - és szerintem nagyon határozott, tűzről pattant kis menyecske lesz.
Tiva meg nagyon cukor bébi. Finom puha, gyömiszkölni való.

Mi 7-re értünk haza, és nagyon fáradtak voltunk. Pedig azt hittem, hogy bírom a strapát, de most kiderült, hogy mégsem. 9-kor elterültünk az ágyon, mint két kilőtt medve....és vártuk, hogy a gyerekekbe lemerüljön az elem. Mert ők velünk ellentétben bírták a strapát.

Képeket kicsinyítem majd és felteszem a g-re.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok

Kata

Átérzem a helyzetedet, de ne haragaudj annyira jót nevettem az alatási módszereden...

Nálunk is hasonló a délutáni altatás, mint Kattkatéknál. Ha ott vagyok játszik és kidobálja Tuli babát, ha kimegyek visít és pár perc múlva abbahagyja. Ha nem akkor vissza megyek és ringatom picit és ismét kimegyek. Ez általában hatásos. Van, hogy csak játszik, hallom ahogy magyaráz. Aztán egyszer csak benézek rá és alszik :P

Kattkat

Szuper a videó. Ha már ott voltam megnéztem a papucsosat a szófogadósat meg még jó néhányat.

A sziget nagyon jó volt. Szonja jól kirohangálta magát és én is. Tiva Ádi édesek. Mi is jól elfáradtauk, a kölök el is aludt negyed 9-kor. Fél 10 helyett. :P :P :P Reggel hatig bírta csak, de lassan hozzászokok.

Dorkának jobbulást.

Szilvi

Ildócáékról valami új :?: :?: :?:

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Végre itthon! :D Nagyon fáradt vagyok most jött ki rajtam a szülés meg a stressztől kezdve minden! Kész csoda, hogy beintult a tejecske is!
De igyekszem jönni és beszámolni!
Mindenkinek köszönöm a gratukat!
Jó már itthon nagyon! Alig vártam, hogy kiszabaduljunk!
Mindenki gyógyuljon meg hamar aki beteg!
Irígy vagyok a szigetes tali miatt! De biztos jó volt nagyon!
Most pihenek egy kicsit aztán jövök majd bővebben!
Puszi mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?