A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Drága EriskaKép
Meg tudom érteni az aggodalmadat de hidd el nem érdemes előre idegeskedni, ha komoly dolog lenne, az már születésekkor kiderült volna a korházban. Nálunk Lilluskánál van ilyen zörejecske de nem kell vele foglalkozni. Korábban komolyabb volt a dolog, mert a koraszülöttség miatt úgy tűnt hetekig, hogy nem tudott a Bota ér záródni ami egy normálisan kihordott terhesség esetén születés után rövid időn belül záródik. Ezt gyógyszeresen tudják elősegiteni vagy ha igy sem megy, akkor műtéttel oldják meg de ez is rutinnak számit. Nálunk szerencsére nem volt erre szükségKép Hidd el nem lesz semmi gond az UH meg szerencsére nem fáj, csak kellemetlen ahogy a hideg műszerrel tapogatják. Maradj mellette a vizsgálat alatt de ez ma már talán rutin isKépKép Ne idegeskedj, a nagy bajok már kiderültek volnaKép Remélem marad a sok tejcsidKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok Kép

Üdv minden újnak KépKépKép

DorisKép

köszi a jó híreket Kirriről...sokat gondoltam rájuk!!!
És persze írd meg neki, hogy nagyon drukkolunk KépKépKép

Remélem nem lesz semmi baj a picivel sem, jó azért, hogy mégiscsak felkerültek a SOTÉra...

Nem tudod, súlyban hogy állnak a babák?

Rita
34+2
trus

Akkor írok magunkról. Kép

Az éjszakáink elég nyugisak, a fiúk (ha semmi bajuk), akkor csak esznek és alszanak. Levi már második napja 6 órát alszik egyben, Máté pedig 5 órára ébred. Mivel elcsúsztatva esznek, így azért olyan sok időm nincs aludni, de 3,5 óra már összejött
Most éjjel Máté nyügizett (5kor), mert teli volt a nózija. Kiporszívóztuk, de erre meg felébredt így kicsit foglalkozni kellett vele, mielőtt visszaaludt. Levi 7kor ébredt reggel, evett, majd nyafka lett, így mellkason aludt el. Most tettem le az ágyába.

A nappalaink az Infacolnak hála már nem olyan sírósak. Mindkét fiú kapja, mivel Levi is a pocifájás tüneteit kezdte produkálni. Nappal Levi 4, Máté 3,5 óránként eszik, de Máté is volt, hogy már 4 órára ébredt.
Napi adagjuk 680-720 gr, emellett még kb. 200 gr-t fejek le este az utolsó evés után (bár így kevesebbet tudok aludni, de így kompenzálom az esti tejhiányom, hogy a nappali felesleget, akkor még ki tudják szívni a fiúk). Levi tegnap este 140 gr-t evett 2szer is, Máténak 130 gr a rekorja, de 100 gr alatt sosem esznek.

Apa sokat tud aludni, és jól bírja a manókat Kép Amikor bömbölnek, és nem lehet velük mit kezdeni, akkor azért ő is nyügi lesz, de egyébként semmi gond.

Orsi

ps. súlyadataink. Levi 3590gr, Máté 3510gr.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jada!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKép

Vadvirág
Vendég

JadaKép
Én is gratulálok és üdvözöllek a körünkbenKép Bocsi, de tegnap nem tudtam irni, mert döglődött a gépünk ma meg csak a tegnapi választ másoltam ide ezért nem irtam Neked.
Mekkorák voltak a babáid?
Marcsi készitett egy naptár sablont, amibe fotókat lehet beszúrniKép
Babakocsi ügyben nem tudok segiteni... Talán a többiek. Én láttam többféle esernyőre csukható egymás melletti akocsit, de fogalmam sincs befér-e a liftbe vagy sem... Talán a többiek tudnak segiteni.
OrsiKép
Itam neked a msáik topikbaKépSétálni nyugodtan vidd ki, nem baj, ha picit náthás. Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy egyedül láz esetén ne vigyem sétálni. Egyébként ha szárazon, melegen tartjuk Őket, akkor a levegő nagyon jót teszKép

doris

Sziasztok!

Jada!
Üdv a topikban. Kép
Gratulálok a babákhoz! KépKép
Sajnos babakocsi ügyben én sem tudok segíteni. A PP kocsival eddig befértem liftbe amerre jártunk. De vannak itt rutinos liftezők is. Kép

Eri
2*25 hó
simones

Doris Kép
Köszi az infót.

Mamik Kép
technikai kérdés. Hogyan visztek ki ilyen időben 2 gyereket?
probléma: eddig nem volt ilyen hideg. Tehát fogtam a manókat, benyomta a zsákba (fel sem ébredtek), sapi a fejükbe, és indultunk is. Gyorsan megvolt, nem melegedett be az elsőnek felöltöztetett manó sem.
Most harisnyát kellene rájuk adni pl. Szóval megkajcsiznak, ha utána kezdem öltöztetni őket, akkor félek, hogy kijön belőlük minden, de előtte meg nem öltöztethetem fel őket. Vagy etessem meg őket harisnyában, akkor nem fáznak, és utána a rugit már óvatosan rájuk lehet csempészni, az overall feladása meg eddig sem jelentett gondot, mert az teljesen szétpatentolható? így jó lehet??

Levi fiam (3590gr) benyomott 150 gr tejcit 20 perc alatt... most kiütötten alszik Kép kíváncsi vagyok, meddig fog ennyi kajától aludni Kép
(bár legutóbb 130 gr után 2 óra múlva éhes volt Kép)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok, most kaptam Ebattától sms-t, azt írta, hogy Heni (a legkisebb súlyú lányka) is már a többiekkel van, tehát kikerült a PIC-ről.Kép

Jada Kép, üdv körünkben!

Orsi, szépen nőnek a kismaczkók.Kép
Saját tapasztalat: az enyéim is ilyen kis mohók voltak, most 4,5 kiló körül kezdenek beállni normális adagokra. Eddig gondolom igyekeztek behozni a lemaradást.

Bea, írtam mailt!

Na megyek, mert hiányolnak.Kép
eszter28

Sziasztok!!!

Kirrinek szorítok!

Eriska, én úgy hallottam, hogy szívzörej sok babánál van, de kinövik, ált nem gond!

Jada! Amit ismerek Chicco esernyőre csukható az 82 cm széles..., az én Bergonom meg 79 cm! Szóval nem keskenyebb. Amúgy én is bébihordozóban viszem a lányokat a babakocsihoz!

De jó, hogy Heni is velük van már! Nemsokára otthon lesznek akkor! Kép

Krisztina (+ 2* dec.6.-án 9 hós)

Krisztina
k78

Eszter28!

Tegnap reggel került le Ebattához a kis Heni is!Szerencsére eddig csak melegítették,de már azt sem kell.

Azért nem írtam meg nektek,mert Ebatta azt írta,hogy még titok,mert nem tudta még a párja,és neki akart meglepetést szerezni.Félt,hogy esetleg benéz a topicba,és innen tudja meg a nagy ujságot!Ma meg mig nem volt időm írni!

A bölcsibe ma délelött jött a fényképész,ott voltam öltöztetni és fésülni öket.Itthon imádnak fényképezkedni,de ott elég nehezen ment a dolog,föleg azért mert "csoportképet" is csináltattam roluk.Ha kettö megállt,biztos,hogy a harmadik ment el a helyéröl.Kiváncsi leszek,hogy sikerültek!

Bea

Kép
beatrix2

sziasztok!
mit szólnátok egy - a tavalyihoz hasonló - mikulásos talihoz?
vikics apósa volt a miku, mindenki hozta az ajándékot a sajátjainak. az egész cucc a budaörsi mekiben történt. egy gyerekmenü fogyasztás volt a helyiség bérleti díja. nagy belső, fedett játszója van. piciknek és kicsiknek külön játékokkal.
dec. 5 vagy 12 délelőtt? doris mikor jöttök haza? ha később, találkozhatnánk akkor. helyet holnap csekkolom, ha írtok.
naptárt annak küldök, aki ír e-mail címet, üres word doksi, amit fel lehet tölteni képekkel és névnapos, hónapos 2005-ös naptár.
mi jól.
puszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Kép
Jó ötlet. KépKép
Csak dec.5 de. nem jó Szilviéknek és nekünk, mert akkor máshol télapózunk.

Eri
simones

Doris!

Köszi a megnyugtató soraidat! Dec.6.-án megyünk a Bethesda-ba, majd beszámolok a fejleményekről. Remélem valóban semmi gond se lesz.Sajnos én nagyon aggódós lettem amióta megvannak a prüntyőkék, de azért napról-napra jobb:-)

Icsilya!
Nagyon irigykedem, rád hogy neked ilyen jól müködik a szoptatás. igaz egyelőre az én lányaim megelégszenek a 70-100 -al ( mikor mennyi van). Pár napja nem pótóltunk semmit. Szerinted van esély hogy még több tejci lesz, vagy ez már ennyi és kész????
Ugyanis még csak 3 hetesek vagyunk, valószínű majd egyre több kell ...
Ja, ma mi is elkezdtük az Infacol-t, mert nagyon hasfájósak voltak. Nem tudom, ezt nyugodtan lehet adni minden étkezés előtt? Te mit tudsz erről?

Üdv,

Eriska
eriska

Eriska! Kép
Ha csak anyatejet kapnak, akkor működni fog a kereslet-kínálat. Azaz lesz elég tejcsid ne aggódj. Kép Persze előfordulhat, hogy kell egy kis idő míg annyi lesz, amennyit akkor épp akarnak. Kép Ilyenkor gyakrabban mellre teszed őket, hamarabb lesz több tejcsid. Kép
Szerintem minden anya aggódik a gyermekeiért. Kép Ez természetes. Biztos minden rendben lesz majd. Kép

Eri
simones

Marcsi,
Találka nem rossz ötlet! Nagyon szívesen találkoznék veletek meg a sok ikerrel.
Én is szeretnék ilyen naptár dolgot kapni, az emilem: mkejla@hotmail.com
Köszi
Marcsi
zsobu

EriskaKép, 3 hetesen az én evőgépeimnek is ennyi volt az adagjuk, aztán nőttek, mint a bolondgomba! Szóval ne aggódj, lesz még több tejed is! (A héten nálunk is rendeződni látszik a helyzet tejmennyiség-ügyben, úgyhogy kitartás Neked is!)

Az egyik fiamnak én is adok Infacolt, lehet minden evés előtt a tájékoztató szerint. A másik azért nem kap, mert nem tudtam neki beadni, fintorgott, csak azért nem köpte ki rám az egészet, mert még nem tud köpni.Kép Ő most valami gyógyszertári kanalas görcsoldót kap, mert szenved rendesen. Ráadásul szegénynek lágyéksérve is van, pont a sérv felől jó nagy bélmorajlásokat szoktam hallani.KépKép

MarcsiKép, én is kérhetek naptárt? Már a múlt évben is vágytam ilyenre, de nem sikerült szerezni.
bariczki@citromail.hu
Előre is köszönöm.Kép
eszter28

Eriska Kép
Mi minden evés előtt adjuk. A betegtájékoztatóban is ez van.
A tej mennyisége nőni fog, ahogy a babák igénylik. 3 hetes korhoz nagyon szép mennyiség a 70-100 gr, nincs ezzel semmi gond, nőnek majd szépen ekkora adagoktól Kép

A tali jó ötlet... de nem tudom, hogy mi hogyan tudnánk menni... még meggondoljuk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
EriskaKép
Remélem tényleg sikerült megnyugtatni egy kicsitKépDrukkolok, hogy túllegyetek a vizsgálatonKép
EszterKép (és minenki aki azzal küzd, hogy beadjon valami kellemetlenebb izű dolgot a babájánakKép Műanyag ficsifel könnyebb beadni, mert úgy a szájacskájába kerül biztosan, utána már csak arra kell ügyelni, hogy ne csurgassa kiKép Bocsi, ha már tudtátok, kanállal kicsit nehézkesebb legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom korábbanKép
MarcsiKép
Köszi, hogy gondoltál ránk a tali ügyépbenKép Szivesen elmegyünk, de egyenlőre nem merek igérni semmit, mert fogalmam sincs miként alakulnak a családi összejövetelek. Most szombaton megyünk hazaKép Cseréljünk tel.számot és akkor érdeklődnék Nálad telefonon a részletekrőlKép

Úgy örülök, hogy Ebattáéknál végre együtt van a kis Csipet-CsapatkaKép Mielöbbi hazatérést kivánok NekikKép Ebatta, nagyon ügyesek vagytokKépKép
RitaKép
Sajna nem tudom mekkora Kirri babáinak a súlya mert azt nem irta, de igazából ilyenkor a hetek számitanak a fejlettség szempontjából és már túlhaladták a mi szül.időnketKépKép

doris

Sziasztok,

Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok:D

A babakocsi ügyben: az a baj , hogy kezdek "puding" lenni, mivel már nem birom nagyon öket, és ezért gondoltam esernyös babakocsira, de ugy tünik reménytelen mert a liftajtó 76 cm-re nyilik. minden nap a tervezö ügyes kezét imába foglalomKép
Doriska,
sajna a születés nálunk burokrepedés miatt indult meg.. A történetünk ugy kezdödött, hogy 15 éve szerettünk volna babát. A sokadik lombik sikerült, hármasikreket vártunk, de sajnos Pertát a születése után 9 nappal elveszitettük, utolag tudtuk meg , hogy fertözést kapott a PIC-en. Jázmin 1410, DÁvid 1480 gramm volt, most "Cinkapanna" 8600 és "Bélabácsi"8000 gramm, szépen fejlödnek.

Kirrinek én is nagyon szortok, ilyenkor már minden nap ajándék a pocaklakoknak.

MArcsi,

én is kérhetnék a naptárból??
a cimem:jada3@freemail.hu
Nagyon szépen köszönöm, sziasztok:GAbi
jada

Jada!!! Már néztem a fotóalbumotokat, most megnéztem a 2.-est is, amit még nem láttam! :-) Nagyon szépek a gyerekek!
Hát a mostanitoknál keskenyebb egymásmellettit szerintem nem találsz!

Krisztina

Krisztina
k78

Esetleg ez, nem tudom, milyen széles lehet, lehet, hogy csalóka a kép:
http://interstore.hu/cgi-bin/interstore.pl?page=3&uid=6xU0OjuEarNqYaap&menu=03&i d=__20031105_000048

Krisztina
k78

JadaKép
Sajnálom, hogy kicsi Petra Angyalka lett, de vigyáz fentről ránk a többi kis AngyalkávalKép Sajnos a PIC-eken szinte "törvényszerű" a fertőzés és ezek az aprócska babák még nem rendelkeznek immunrendszerrel vagy legalábbis nagyon gyenge az ellenálló képességükKép Néhány fertőzésen mi is keresztül mentünk a két hónap alatt de szerencsére átvészeltükKép Hol találom ill. milyen néven az albumotokat?
Sajna babakocsi ügyben nincs ötletem viszont azt megigérem, hogy mivel most mi is folyton babakocsik után kajtatunk megnézem majd neked az esernyőre csukható tipusokat, hogy milyen méretűek kinyitva. Hátha akadunk kicsreKép Sajna csak dec.végén tudok majd beszámolni az eredményről mert hazautazunk de utána újra nekifutunk a keresgélésnekKép

Drága VadvirágKép
Sokat gondolok RátokKép

doris

Sziasztok Kép

Jada Kép

Szerintem érdemes körülnézni az e-bay-en, mert sok sportos egymás melleti kocsit láttam ott ... ezek közül sanszos, hogy van ami keskenyebb mint 79 cm, mert van egy egymás melleti 3 kerekű - Alaska Twin - aminek konkrétan emlékszem, hogy már a 2004-es modellje is hetvenvalahány volt, de a 2005-ös modellje szerintem keskenyebb mint 76 cm... és azt hiszem az ára sem volt olyan horror . Sokat néztem én is kocsikat a német e-bayen, de végül nem onnan vettünk ... Bár többeknek van itt jó tapasztalata ezzel kapcsolatban ...

Egyébként szépen behozták a babók a "lemaradást", gratulálok hozzájuk KépKép

Doris Kép

bocs, hogy mindíg Kirri miatt nyúzlak, de annyira remélem, hogy az ő sorsuk is jól alakul majd, akárcsak a tiétek KépKép

egyébként persze tudom, hogy mérvadóak a hetek, azzal már aránylag jól állnak ... csakhát olyan kis picur volt a babó ... azért kérdezgetem, hogy hol tartanak ....

A talira sajnos mi még nem mehetünk KépKép mert mi még csak pocakban vagyunk ikresek KépKép
De remélem a legközelebbire mehetünk már mi is!!!
Nagyon jó lehet élőben talizni ennyi ikressel KépKép

Pusz:
Rita
trus

Doris!
Nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen. Kép

Vadvirág
Vendég

RitaKép
Szerintem bátran jöhettek a taliraKépKép Nincs az előirva, hogy kint kell lenni a tali idejénKépKép
Sajnos az az igazság, hogy én sem tudom a babák súlyát, pedig már nagyon izgatott vagyok, de úgy érzem Kirri túlzottan tolakodónak tartja az sms-eimet és a leirt infókat is úgy tudtam meg többnyire, hogy felhivtam Őt telefonon de nem merem gyakrabban zaklatni...Kép Várok még néhány napot és újra rákérdezekKép Claire telefonszáma megvan,majd neki küldök sms-t jó?
ClaireKép
Nem baj, ha Téged zargatlak?

VadvirágKépKépKépEz a legkevesebb...sajna másban nem tudunk segiteni, bár tehetnénkKép

Hétfőn megyünk Dévényezni kedden pedig a SOTE szemészetére viszem a gyerekeket, Gergő kicsit kancsalnak tűnik.

doris

sziasztok!
a mikulástali-a tavalyi élményén felbuzdulva-újfent érdekel bennünket is.
olvasómódban működök, írni nemigen van energiám, de mindenkiről tudok mindent és könnyezve-somolyogva telnek az estéim a gép előtt.
Marcsi kedves, kérnék én is naptáralapot!
köszi
peli@monornet.hu
Ha van tali-időpont, jelezzétek!!
pkinga

KingaKép
De jó, hogy jelentkeztélKép Végre itt is összefutottunkKép
doris

Doris!
Hááát azért lenne valami... Kép
Szurkoljatok hogy a pocaklakóval a terhesség ismét hiper-szuper legyen, na és persze hogy majd júliusban újra fantasztikus élmény legyen a szülés, úgy mint legutóbb Jázminnal. Kép

Egyébként pedig mindig klassz dolog benézni ide, mert itt is mindig rengeteg mosolygós arcot és csupa pozitív hozzáállást láthatok... KépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Ezt irnod sem kellKépKépPersze, hogy drukkolunk és gondolunk Rátok végig és nagyon remélem, hogy olyan boldog lesz a terhességed és a szülésed mint korábban voltKépKép

doris

Doris!
Akkor pedig minden a lehető legnagyobb rendben. Kép
Köszönöm. KépKépKépKép
Jó éjt! Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak!Kép

Tali időpontra a 12-t javaslom, 5-én mi szülinapozunk (Gergőt utólag egy ovistársánál vele együtt ünnepeljük).Kép

Kinga!
De jó, hogy itt vagy! Jó lenne újra találkozni!Kép

Vadvirág!
Sokat gondolok rátok, és mindig azt kívánom, hogy nagyon boldog pocakosodásod legyen!Kép

Gabi
efgabi

Csatlakozom Gabihoz, Üdv. az újaknak!Kép

Kirrinek továbbra is mennek a drukkok.KépKépKép

Ebatta Henije pedig nagyon szuper, hogy már együtt van a másik két csajszival.Kép

Vadvirág! A pocakosodással és a szüléssel is minden rendben lesz.Kép
De ezt te is tudod.KépKépKép
linato

Sziasztok!

Jada(Gabi)!

Nekem is volt gondom a babakocsival,igaz nem liftes,de mi úgy oldottuk,meg ,hogy vettünk két esernyőkocsit és ikerkapoccsal összekötöttük.Ez a Graco-kyte márka,és én állítom,hogy keskenyebb mint a gyári.Ha esetleg így nemférne be a liftbe,még mindig szédszedheted,és majd lent összeszereled.Picit macerásnak tűnik ,de nálunk bevállt.Az a lényeg,hogy egy rövid és egy közepes hosszúságú kapcsot vegyél,ha ezt a megoldást választod,mert akkor egy picit eltart a kocsi,és nem ér össze a kerék.Simán lehet vele járdáról le-járdára fel is közlekedni.
Nálunk bevállt Kép Kép

Marcsi!
Én is szeretnék egy ilyen naptárt Kép
martisa@freemail.hu
köszi előre is

Volt már valaki itt ezen a fantaszikus helyen??? Kép Kép
jatekforras@freemail.hu
Elszeretném vinni a gyerkőcöket ebbe a hüle időbe Kép Kép

Képzeljétek,harapnak a csajok!!!!
Mármint,kibujt a felső foguk is ,és olyan jó hallani ahogy harapják a kekszet Kép Kép
Nagyon későn jött ki a foguk,én már azt hittem nem is lesz Kép Kép
A fiúknak már ilyenkor rég volt foguk.
Olyan klassz ahogy láccccik mikor nevetnek!!

A hasfájós babáknak nagyon jó a maszírozás is,ha van esetleg erre is időtök Kép
Nekünk akkor kellett amikor Eszternek előjött a lágyéksérve,és úgy volt hogy műteni kell.Azt mondta a dokinéni,hogy azt kell megelőzni,hogy erőlködve kakiljon,így nálunk is volt szirup+maszírozás.Segített!! Kép

Sziasztok,Márti

Kép[/url]
martisa

Gabi!
De jóóó! KépKép

Linato!
Hihi!! Kép Igen tudom én is. KépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Ha valaki tud nekem segíteni,azt megköszönném!

A lányomnak házi dolgozatot kell írni a madárpókrol.Sok mindent találtunk a neten,egyet kivéve:szaporodásKép
Le van írva,hogy mire kell figyelni a házi szaporításnál meg egyéb marhaságok,de nekünk a természetes környezetében történö aktus kellKép

Ha valaki tudja pontosan,hogyan csinálja a madárpók,írja már meg!

Köszi!

Bea

Kép
beatrix2

Bea!

Küldtem mailt a pókicáról... Kép

Vadvirág
Vendég

MartisaKép, lágyéksérv elmúlt műtét nélkül? Az egyik fiamnak van, de azt mondták, mindenképpen műteni kell, kaptunk is időpontot jan. 6-ra.
Azt olvastam, nemigen múlik el magától. Ha nektek elmúlt, nagyon ügyik vagytok! Kép

Hol és hogyan kell masszírozni? (Ja, mert a fiam hasfájós is...Kép)
eszter28

hAHÓ!!
GABI kedves, várom én is a találkozót,nagyon kíváncsi vagyok a megnőtt csapatra meg ducka-robira is...remélem teljesen begyógyult sebbel eszed majd a hamburgert, nem kukucskél ki a sali a pólód alól....

Doriska!még mielőtt elindultok jó pár sort váltani, legyen sima az utatok és nagyon hasznos az itthonlét a kis feszítő-hercegnőcskének--no meg a te lelkednek is-Gergőnek gratula!!

Vadvirág-nagyon sok örömteli ,boldog pillanatot ehhez az új babókához is ,minden percben a csíkok óta!!A nagyobbak mit szólnak hozzá, vagy nem tudják még??

Nekünk a dec. 12 megfelelőnek tűnik, a helyszín a tavalyi??
Lehet le kellene foglalnunk??Ha valaki tudja a telefonszámukat, szeretném elkérni.
Köszönöm
Kinga
pkinga

Sziasztok!

Eszter!
Nálunk nagyon hamar előjött a sérv,mert a lányok kaptak tápszert is ,és amíg megszokták,addig nagyon nehezen tudtak kakilni.A kisebbik sokat erőlködött és így jött elő a lágyéksérv.Ekkor kaptuk a szirupot,hogy lazuljon a széklet és könnyebb legyen a kakilás.A védőnő megmutatta,hogyan kell maszírozni a pocit,hogy a szelek is távozzanak,és az se feszítsen.Igazából azt kell elérni,hogy az erőlködéstől ne jöjjön elő végleg a sérv.Ami nem mindig sikerül.A kisebbik fiunkat is műteni kellett Kép
A maszírozásról annyit,hogy így elég nehéz "elmondani",de bizti tud a védőnő is segíteni.Nálunk a "vizimalom" nagyon hatásos volt.Hanyat fekszik a manó,meztelenül,majd a köldöke alá teszed a tenyered alsó részét,és először jobbra 6×,majd balra 6× csinálsz félköröket.A térdfeltolás is segít.Jó még ha hason fekszik a tenyereden,és úgy maszírozod körbe-körbe.
Remélem érthető vagyok Kép Kép Kép
egy pár link,hátha segít
http://www.vital.hu/themes/baba/babamassz2.htm

http://www.partedli.hu/babamasszazs.htm

Bár ha már konkrét időpontotok van,akkor már biztos műteni fogják Kép
Ne aggódj,teljesen rutin műtét!!
Mi 8-ra mentünk és már du.4-kor itthon voltunk Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Lányok!
Akkor dec 12. még kinek jó ill. nem jó? Kép
Gondolom de. Kép

Doris!
Jó utat és hasznos tornát!
Ha tudtok gyertek majd Ti is el. Kép
1 hónapig nem lesz internet elérésed? Kép

Kirri!
Még mindig megy drukk. KépKépKép

Eri
simones

Vadvirág!

Köszönöm szépen a segítséget,megkaptam a mailt!

Írtam ma Ebattának,de nem válaszolt,gondolom lefoglalják a babók meg a látogatok.Persze a csaszi utáni napok sem könnyüek én bevallom öszintén megmozdulni is alig tudtam.
Szegény Ebattát pedig még a mütét elött azzal riogatták,lehet hogy ki kell venni a méhét.
Én biztattam,nem így van,mert azt mondta neki az orvos,hogy nagyon nagyra tágult és nem tud majd összehuzodni.

Lányok!

Szerintem ha a baba az esti órákban nyügös,akkor nagy valoszinüséggel fáradt.Nálunk minden este kb fél6-kor kezdödött a sírás,de akkor gözerővel.
Én sokszor már azt hittem,hogy "falba verem a fejem"!Kép Persze csak képletesen.
Nálunk a lányok a mai napig felkelnek éjjel 1*-2*!Szerencsére már megtanulták,hol az innivalojuk,így önálloan isznak,és alszanak tovább(ez a jobbik eset).De van olyan is,hogy egy kicsit sírnak is.Bevallom egy honapban HA egyszer alszanak este 8-tol reggel hétig,akkor sokat mondok!

Vasaárnap,3 hét után,hazajön a férjem!Kép
Bár nem tudom,hogy örüljek vagy bosszankodjak,mert mire berendezkedünk az egyedüllétre,addigra már hazaér!Kép
A lányok majdnem minden nap beszélnek vele telefonon,olyankor olyan édesek!Ilyenkor jön a baba blabla,és egy két szó jó pöszén.
A nagyok meg a csokit várják!KépKép

Eszter28!

Megkaptam a mailt,csak nem válaszoltam még rá!Majd hétfön,mikor mindenki elmegy itthonrol!

Kép
beatrix2

Bea

(ez lemaradt)

Kép
beatrix2

Sziasztok LányokKép
Gyorsan elköszönök Tőletek, mert holnap indulunk haza és még rengeteg a pakolnivalóm...(pedig úgy érzem már egy hete csak pakolok...Kép)
EriKép
Sajna otthon nincs gép (itt van kint)igy nem leszek netközelben de a 12.-ét észben tartom és mivel Claire telefonszámát tudom, esetleg Nála érdeklődött bár nem jelentkezett, hogy zavargászhatom-e...Kép Köszi a jókivánságotKép
KingaKép
Neked is köszönöm a kedves sorokat és nagyon kellemes decemberi készülődést kivánokKép
EszterKép
Nálunk Lilluskának volt lágyéksérve, és azt mondták operálni kell, csak "szerencsénk" volt, mert mivel nem érte el hosszú ideig a 3 kg-os súlyhatárt folyton tologatták az időpontunkat és kéthetente jártunk kontrollra. Viszont időközben már belekezdtünk a Dévényes gyógytornába ill. tápszert is váltottunk amitől megszüntek a hasfájásos kinlódások igy talán kevesebbet sirt és kevesebbet erölködött és már én is azt tapasztaltam, hogy már ritkán kell visszatolnom a sérvet a helyéreKép Néhány hónap alatt teljesen elmúltKép
MártiKép
Gratula a fogacskákhoz és a harapáshozKép Vigyázz a nyakszirtedre (Gergő kedvenc harapása voltKép) meg arra, nehogy a lányok egymást egyék megKép

Pocakosok vigyázzanak magukra és gömbölyödjenek szépen a babázóknak meg kitartást és sok-sok örömet kivánokKépKép

Mivel már csak Karácsony után találkozunk Mindannyiotoknak nagyon Boldog Békés Ünnepeket kivánok és sok-sok örömet a babákban, párjaitokban, szeretteitek körébenKépKépKép

doris

Bocsika, hogy így elmaradtam, de a férjem most jött haza külföldiából, és a nagyik meg a két gyerek lekötötte minden energiámat.

5 hónaposak lettünk!!!!
és előtte egy nappal kijött Tomikának a két alsó fogacskája is. Előző héten elég „ölbe baba” volt, nagyon nyáladzott is és folyton be akart kapni mindent, de úgy látszik a fogzás volt mind ennek az oka.

Egyébként jól vagyunk. Nagyon nőnek a gyerekek. Én folyton amiatt sopánkodok, hogy nem tudom majd kibabázni magamat, olyan gyorsan fejlődnek. Mind a ketten elkezdtek halandzsázni, berregnek és néha „kornyikálnak is”, az egy kicsit bántja a fülemet, ha sokáig csinálják, Tomika képes 2 óra hosszán keresztül is dumálni. Most már szépen tudnak hason játszani, Alina is hasra fordul, ha vezetem a kezét, nem kell húzni, csak fogni a kis kezét, de érdekes, magától nem csinálja meg, pedig nagyon szépen tudná, persze nem késett még le semmiről. Kilóra is elég nagyok, de sajna nem tudom pontosan, mert a szoba mérlegen mérem le őket velem együtt, így Tomika 7,5-8 kg, Alina 6,5-7 kg körül van, az biztos, hogy most már lassan a 74-es méretű ruhákat kell rájuk adnom.

Még mindig csak anyatejet adok nekik, bár épp ma adtam nekik az almából amit ettem 2-3 csipetnyit. Persze az éhenkórász kisfiamnak ez is ízlett Kép, Alina még mindig az anyatejet preferálja jobban, és mostanában egyre jobban igényli, hogy ölben szoptassam, ezért egy kicsit fáj a hátam, hiába ő is hízogat, viszont elmentem gerinc tornára. Olyan jó volt!!!!

Ezt a levelet most felteszem és megpróbállak vissza is olvasni beneteket.
Kép

Kép
Puszi mindenkinek, Vali
cvali

Vadvirág!

Most olvastam a nagy hírt! KépKépKépGRATULA!!!!!!!
Kép
cvali

Doris!

Jó utat!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Marcsi!
Köszönöm nagyon a naptárt !! Kép Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Kinga!
Most az egyszer kivételesen nem szólunk nekik és a többi családtagnak sem... Kép
Csak ti tudjátok és a legeslegjobb barátaink. KépKép

Bea!
Szívesen. Kép

Vali!
Gyönyörűek a babák! KépKép
Köszönöm. Kép

Doris!
Húha...! 1 teljes hónap??? Hát akkor nagyon jó utazást, kellemes pihenést és gyönyörű ünnepeket kívánok nektek! KépKépKépKép

Remélem még olvasod utazás előtt, mert én is viszonoznám a karácsonyi jókívánságod egy kedves kis versikével. Kép

VERES CSILLA
KARÁCSONY ELŐTT

Fahéjas karika,
vaníliás kalács,
meleg gyantaillat
tölti meg a szobát.

Erdőnek völgyéből
zöld fenyőfát hoznak,
csillag sugaráról
csengettyűszót lopnak.

Fenn a jeges égen,
decemberi éjjel,
ezer csillag fénye
röpül szanaszéjjel.

Advent koszorúján
négy szál gyertya ragyog,
sürögnek-forognak
hópihe angyalok.

Szőnek az angyalok
hópihe karácsonyt,
csorgó holdfény léptű
bársonypuha álmot.

Pirkadatra itt van,
készen van az álom,
készen van az álom;
hópihe karácsony.

Vadvirág
Vendég

Eszter!
Csabinak is volt lágyéksérvműtétje. Még a 3 kilót sem érte el akkor és mégis nagyon jól viselte, úgyhogy ne aggódj, ez tényleg rutinműtét. Látod itt is hány gyereknek volt ezzel gondja. Nála azért alakult ki, mert a koraszülötteknek gyengébb a kötőszövetük és nem bírta a túl gyors hízást. Kép

Vali!
Helyesek a gyerekek!

Kinga!
Olyan jó gyönyörködni a te jó nagy családodban! Klassz a kép a profilodban. A nagyok a férjedre hasonlítanak, a kicsik pedig rád?

Claire!
Ugye csak a doktori miatt nem tudsz írni, nem a gyerekek betegek?

Doris!
Jó utat! Nem irigyellek, én is utálok csomagolni.

Képzeljétek, ma tudtam meg, hogy áprilistól megszűnik a cég, ahol dolgoztam... Lehet, hogy mégiscsak a fiúk hatéves koráig leszek gyesen? Amúgy 3 nap múlva kétévesek lesznek!!! Kép KépAmióta gyerekeim vannak úgy érzem, gyorsabban peregnek a percek, napok, hetek, évek...
Egyébként a 12-e pont azért nem jó nekünk, mert akkor ünneplünk. 4-e, vagy 11-e szombat délelőtt milyen lenne nektek?

Jó éjt!
Mimóza

PS: Hajrá Kirri!!!
mimóza

Doris!
Jó utat!

Vadvirág, Mimóza!
Köszönöm!

Márti!
Neked 2 iker pár gyereked van?Kép

Vali
cvali