A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Viranka, köszönjük, megérkezett :D
Nagy a boldogság, be is vonult a szobájába, és játszik vele. Azt mondta, mostantól ezzel alszik 8)

Az apeh is visszaküldte az adóbevallásos pénzeket, most G. is boldog.

Kép
vindolanda

kkéébn999999999999ö9999999999999999999999999999999999999999 :D :shock: :P

Rugó azt írta, hogy köszöni szépen.

Kép
vindolanda

tartozunk még valamivel?

Kép
vindolanda

Vindo: jó lehetett a tegnapi " party" :lol: kemencében lángos...nyammmi...hát ebben a melegben nem tudom magam ilyenre rávenni.., kacsás zokni..:-) cica:-)

Maggie: nem sokkal vagyok fiatalabb nálad, de én már 10 éve nem tudom tolerálni nagyon ezt a tuc tuc zenét. I szereti de csak a dallamos változatokat. :-)
Dávidnak +++++++++++++++ menni fog neki!!!

Mesi: pancsis kép szuper! Ügyes vagy a fogyással +++++++ !!!
Tali: jaj szednénk már össze magunkat..alakul..csak lassan...akkor mennénk mi is ..szerintem..:-)

Mi anyuknál voltunk, kerti parti..Emma lelegelte az összes málnát!!!!
csúszdázott, homokozott, biciklizés.....:-)

most jó az idő..itt is minden ablak nyitva!!!! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi!
Csodaszép kisfiú! :) A lányok nemkülönben! :)

Kaqk!
Jaj, már én is nagyon várom, hogy megérkezzen Dalma!

Mesi!
Hát igen, így lehet élvezni a nyarat! :)
Hajrá fogyókúra!

Vindo!
Jó kis party lehetett!

Maggie!
Akkor Bercónak is itt a nyári szünet! :)
Ez a palócleves tényleg jó ötlet!

Itt is kellemes az idő. :)

Kép
gica1

Apeh nekem is küldött..-) Most az I -ét várjuk!

Emmának is nagyon tetszik ez a cica..:-) bár most a pony kra van kattanva. neki rainbow dash van meg és most Lilust szeretne..de nem igazán találok sehol..:-(
este mondta hogy megint lehetne gyűjteni pecséteket az ügyes alvásért ( minden ok az alvásával ) hogy akkor kaphatna megint vmit....pl, póny-t vagy megint egy vonatot..:-)
huncut. tudja hogy majd tesó hoz neki vmit, + szülinap lesz majd, mikulás, karácsony....ezt kell beosztani, meg persze a munkám miatt a garázs tele játékokkal, amiből hetente kb hozok neki fel..:-)

ja vicces: mivel még nem tudjuk hova fogunk költözni..stb, ezért nem veszünk most új ágyakat szekrényeket , hanem majd ha tudjuk hova megyünk és akkor oda ami befér....így most maradt Emmának az ágya + kistesó utazóágyat kapja meg pár hónapra.
Mondom Emmának: majd kapnak új ágyat, szekrényt....erre Emma: új játékokat??? hahahahhahahahaah

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Minden elszállt, amit írtam, az egész napom ilyen béna :?

Panndi, nagyon szép a tündérfiútok!

Vindo, jó lehetett a buli!

Viranka, legyen inkább Helló Rugó! a neve :-)

Mesi, tudtok élni... sok sikert a fogyihoz!

Kaqk, akkor Emma nagy alkusz, kezet foghatnak Ádival. Minden nap alkudozunk vagy tízszer a mesék számán, gombócok számán stb.

Maggie, hajrá Dávidnak!

Vettem Ádinak ilyesmit: http://www.nextag.de/toilette-trainer/suche-html
Nnnnna, 2 órán át szereltem a csavarokkal, ezek után ha nem fogja használni...
De szeretném, ha végre megszabadulnánk az állandó WC-re kísérgetéstől. Plusz éjjelre nem lesz többé pelus. Este kibuktam azon, hogy Ádi most már inkább visszatartja a pisit, csak este pelusban betölt vagy két adagot, így dupla pelenka fogy. Nem sajnálom tőle, de már 4 éve vesszük a pelenkát, kicsit unom... elmondtam neki, hogy ez így nekem nem tetszik, hogy hanyagolja a WC-t, nem lesz pelus. Reggelre száraz is volt.
irina

Maggie, Vindo, nekem is bejön a Tron zenéje, szintipop és elektopop is minden mennyiségben, a rave-től (nekem az a tuc-tuc) viszont a hideg kiráz.
irina

Irina sok jót hallottam erről amit vettél:-) nálunk állva pisilnek a fiúk, éjszaka meg benn a szobában a bili,Péterke egyedül ül rá hajnaban, fel sem ébredek rá :roll:
Biztosan alakul majd az éjszakai szobatisztaság! kompromisszum:-)

Mesi csúcs kép:-) esetlege egy közelebbit a pancsoló cserkőcökről? Hajrá 6 os!!!!!!

Vindo helló Rugó:-)

Heni
KépKép
heni81

Irina: jónak néz ki..de Ádi nem tud felülni a wc-re? Emma kicsike de szépen feél tud ülni, nálunk nem ez a gond, hanem hogy a villanykapcsoló van nagyon magasan ( neki ) azt nem éri el, ezért kell kísérgetni....meg amúgy is kis félős mostanában..de egyedül el tudja intézni..csak a villany marad felkapcsolva!

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni, a srácaid nagyon ügyesek az éjjeli bilizéssel :D

Kaqk: eddig volt Ádinak fellépője + szűkítő (anélkül sosem ül fel WC-re), ezeket semeddig nem tartana odatennie, fellépni, igaz, a szűkítő elbilleg, zavarja. Minden nélkül a WC nagyon magas neki.
Nem tudom, ez az új micsoda beválik-e, ha nem, én többet erre nem költök, így is sokba volt. Az első tárolós bilije pl. totál használhatatlan volt, de ezt addig nem tudtuk meg, amíg ki nem próbáltuk (ti. hozzáragadt melegben a feneke az üléshez és egy kis tál gyűjtötte a pisit, az egész frankón kiborult, amikor felállt...).
A WC-nket meg meg kell csináltatnunk, már hónapok óta gyűjtöm a lelkierőt. Túlnyomásos, és nyomógombos tartályosra akarjuk, így Ádi is le tudja majd húzni.
irina

értem :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Jaj, Maggie-kém, Neked akartam már régebben írni, hogyha a laptopotok sokat kikapcsol, érdemes új tápot (vezeték + adapterrész) venni mellé. Nekem ugyanezt csinálta, gondoltam, megkockáztatok egy ilyen tápot, elrohantam érte az elektronyos áruházba, és azóta minden oké. Egyéb szakiötletek ezek: kipurcant a ventillátor (vagy csak bedugult), a növő hőmérsékletet a gép megfelelő része érzékeli, lekapcsolja. Ez a másik tipikus ok. Ennél már csak súlyosabbak vannak, azokhoz szervizelés kell vagy szaki ismerős, így nem részletezem.
irina

irina, Zsófin is van éjszakára pelenka, ő annyira mélyen alszik, hogy abszolút nem ébred fel rá. Ha fel is ébred esetleg éjjel más miatt, sosem emlékszik rá reggel. Azt mondták, akkor foglalkozzak vele, ha ötévesen is kell pelenka éjszakára, addig természetes. Nappal pisil egyedül, azzal nincs gond, éjjel nem.

Fruzsi viszont éjjel is szól, ő nem tud kimenni egyedül, mert nem hajlandó WC szűkítőre ülni, csak rendesen a WC-re, de az meg nagy neki egyedül, így őt kísérni kell. De ő rögtön úgy lett szobatiszta, hogy alvás alatt is szól. Zsófit meg ez zavarja :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, köszi! Nem tudom, Ádi melyik típus, csak azt vettük észre, hogy a nagymamánál száraz maradt sokszor a pelusa reggelre. Nálunk az is okozza az éjjeli sok pisit, hogy közvetlenül alvás előtt issza meg a vitaminos narancsléjét (na persze fogmosás előtt azért). Ezt viszont korábban is oda tudom neki adni.
Az az érdekes, hogy az ovis pisiprobléma és az itthoni esetében is ha szólunk, megbeszéljük, utána mindig minden klappol. Tehát inkább az akarat hiányát látom Ádinál, nem a képességét. Nekem megéri kipróbálni.
irina

Ja, és ez úgy függ össze a WC-vel, hogy szerintem elég macerának érzi azt, holott most segítséggel pisil, szerintem ha nagyobb teret és önállóságot kapna, a pelustól is előbb szabadulnánk. Meglátjuk.
irina

Amúgy tényleg eldurrant tegnap az agyam azon, hogy már hetek óta azt játsszuk, hogy meseolvasás közben Ádi a már feladott pelusba pisil, nem is keveset, viszont fürdés előtt és után nem hajlandó eljönni velünk a WC-re. Naná, kényelmesebb a pelus. Ilyenkor érzem azt, hogy visszafelé haladunk. (Amúgy ez a viszonyulás nagyon sok területen megfigyelhető nála, míg vannak gyerekek, akik nagyon merészek vagy nagyon önállóak szeretnek lenni, mások meg nagyon kiszolgáltatják magukat, még akkor is, ha az adott dolgot tudnák csinálni. Erre jó példa volt a tavalyi nyári izgulás a szobatisztaság miatt. Tudtam, hogy már képes rá, minden jel arra mutatott, és ott is inkább a kényelmével és a dacosságával birkóztunk, semmint a képességgel vagy a dologra való érettségével. Ha Ádin múlna, még évekig én öltöztethetném-vetkőztethetném -- itthon simán elvárná, hogy ezt csináljam, holott láttam, hogy nagyjából tökéletesen tudja, amikor erre nem voltam hajlandó.)
Szerintem nem mindegy, hogy egy gyerekre ráerőszakolunk valamit, amire nem is lenne még érett, vagy mondjuk nem vagyunk hajlandóak bizonyos dolgokban engedni, mert tudjuk, hogy már rég képes rá.
irina

A csanában ilyen van, ügyesen használják a gyerekek. Hátha beválik Ádinál is.

Tuti az akarattal van a probléma...

Rugó fel tud ülni a nagy vécére, a szűkítőt is felteszi magának, de erre csak véletlenül jöttünk rá kb. két hete. Beosont, és elintézte magának az egész procedúrát.

Éjszaka, ha felsír vagy háromszor öt-tíz percenként, akkor a pisilés miatt ébred, ráültetjük a bilire félálomban, ki sem kelünk az ágyból mi sem. De ez ritka, általában olyan három hetente ha pisil éjszaka. Az ágyban még iszik egy kakaót, és így sem kel.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Borzasztó rég jártam erre, de most hirtelen megláttam a freemail-en egy babanetes hirdetést... Kép is van benne, amin pocakos mamik állnak sorban és Viranka van elől rajta...:-)) Gondolom tudjátok melyik képről van szó.

Először is mindenkinek gratulálok a picikhez! Látom van pocilakó is.:-)

Azt hiszem amikor utoljára jártam erre, akkor védőnőként dolgoztam és Zéti oviba járt. Azóta hatalmasat változott az életünk. Május 10.-től Skóciában élünk. Párom itt dolgozik, mi pedig egyenlőre itthon vagyunk. Zéti augusztus 16.-án itt kezdi az iskolai előkészítőt. Jövőre 5 évesen kezdi az iskolát, mert itt ez a rendszer van.
Aberdeen-ben lakunk, ez egy tengerparti város. Sokat esik az eső, és a hőmérséklet nem nagyon van 15 fok fölött.
Teljesült a vágyunk és kijutottunk.:-) Kívánom, hogy nektek is minden vágyatok így teljesüljön!

Üdvözlök mindenkit, vigyázzatok magatokra!!!!
Miléna

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

kidőlve... :? rohanás közepette :)
Vindo,1 képpel tartozol még :) :) Rugó+cica :) örülök,hogy tetszik neki :)

Miléna,akkor most már tessék rendesen jelentkezni :) közben megnéztem én is :) :) nem ma készült a akép :)

:arrow:

KépKép
viranka

Miléna: de jó hogy jelentkeztél! Gyere többször és mesélj!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Miléna, örülök, hogy teljesült az álmotok! Remélem, jól érzitek magatokat Skóciában! Hozol képet Zétiről? ;-)

Vindo, Rugó überügyes! :-)

Megjöttünk az oviból, Ádi szemügyre vette a WC-fellépőt, megrángatta, majd elszaladt.
irina

Szia Miléna!
Akkor minden jól alakult :D
Ja, pár kép elférne :wink:

Irina, szerintem csak nagy a húgyhólyagja :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, az is lehet, de én inkább a spontán nagyvécébe pisilésre gondoltam :lol:
irina

Ja, hát igen. Végül is ügyeske :lol:
Majd megszokja :roll:

Kép
vindolanda

Gratulálok Panndi :D
Édes hajasbabád van :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Miléna, Verus, imádom ezt a képet:

Kép

Móni, szia!!! :D
Mesélj, mizujs Veletek?
irina

Mostanában folyton régi képeket nézegetek, nosztalgiázom... :shock:

Tényleg, Amonával mi lehet?
irina

Na meg Silkával, Anitjával, Kiskolbival? (Timiről legalább pár hete hallottunk...)
irina

Lányok, a negyedik emberkét a képen nem ismerem fel... Ő kicsoda? :oops:

Kép
vindolanda

Jobbról a negyedik? Amona. (Ugye, csajok?)
Balról? Timi. :D
irina

Jobbról a negyediket nem tudtam.
Kösz.
Ő már nem írt ide, mikor én csatlakoztam.

Kép
vindolanda

Sikeresen felkeltünk reggel. Szerintem akvarisztika lesz a mai program, halkaja kellene...

Éjjel sokáig dolgoztunk, aztán még néztünk egy filmet is, egy óra után keveredtünk be az ágyba.

Hát, az jutott eszembe, hogy akár írhatnánk pár embernek, hogy adjon legalább életjelet magáról, úgy is lassan négy évesek lesznek a gyerekek :roll: Sokan eltűntek tényleg. Igaz, felnőtt emberek...

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, mit néztetek meg?

Mi is jót aludtunk, végre nem 7 előtt kelt Ádi, ahogy szokott, amikor még fél 8-ig lehetne, hanem 8-kor. Ja: nem pisilt be egész éjjel. :-)
Ma megyünk a szülinapi zsúrra.
A fiúk játszótereznek, én valami egész gyorsan kitakarítottam (a felmosást kivéve). Mondjuk annyira utálok takarítani, hogy vontatottan csinálni már maga lenne a kínhalál.
Most kv. jön. :wink:
irina

Tényleg, Vindo, a Repo men-t láttátok (vagy már kérdeztem)? Nekem bejött.
Most ezeket szeretném végre megnézni: Frost Nixon, Mr. Nobody, Sleuth, Soul Kitchen (és még egy sor ázsiai filmet, amik már rég várnak rá, hogy vki megnézze őket, jut eszembe, S-val is végig kéne már néznünk egyszer rendesen a Szigorúan piszkos ügyek I-III-at).
irina

Sziasztok!

nagyon jó volt a hét 8)
Elballagott a "kis" kereszfiam, azóta már az ajándék nyaralását élvezi a tengerparton. Arany életem volt :lol: Főzni, mosni vasalni, pakolni nem kellett. Gyerekek extra jól érezték magukat. Aludni alig aludtak, mindig csak a játék. Péntekre teljesen kivoltak de legalább aludtak a kocsiban és nem hisztiztek :D

Igyekszek majd visszarázódni, hozok majd képeket csak érjem magam utol.
Z romosította a lakást, az udvaron is meglátszik, hogy nem voltam sokáig.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, jó takarítást :wink:
Várjuk a képeket.

Irina, a Seraphime Falls c. filmet (western, 2006-os talán, L. Neeson - P. Brosnan, én nem is hallottam róla, hogy létezik, véletlenül akadtam rá). A repo men-t kipipáltuk vagy két hónapja, bejött, bár J. L. nem a kedvencem valahogyan :roll:
Nekünk a keleti filmek közül még az Oldboy sem volt meg, de tervezzük azt is :wink:

Milyen partira mentek?

Mi voltunk délelőtt fatelepen. Egy kinti asztalt rendeltünk a pavilon alá, elég stabil, ott gyártják, 23 000 ft és nagy. Meg faanyagot a padokhoz. Azt majd G. összerakja. A régi kerti bútorokból meg G. kis faházat készít majd Rugónak, aki ezt nagyon várja.
Voltunk még haleledelt venni, meg tescóztunk. Rugó eléggé kifáradt, de bírja. A porszívózást nehezen viselte. Most Gáborral szedik szét a régi kerti bútorokat, én meg egyedül maradtam, de takarítani fogok.

Kép
vindolanda

A film címében az első szóban nincs "e".
Megyek wc-t pucolni :arrow:

Kép
vindolanda

Móni, végre Téged kényeztettek :D
Mikor jöttök hozzánk? S csak hétvégente van, Ádi is csak délután, ovi után, de júl. 11-től zár az ovi.

Vindo, ezt a filmet nem ismerem...
Az Old boy nagyon jó, de durva. Még egy moziban néztük meg elővetítésen, voltak decens nézők is, eléggé kibuktak a sztorin.
Nemrég a Suspect Zero-t láttuk, 2004-es asszem, teljesen jó, Nektek való.
irina

Sziasztok!

Panndi!!! Nagyon amar megérkezett ez a kislegény. :) És gyönyörűek. :) Mindhárman. :)

Elutazunk pár napra, nem azért nem jövök majd, mert nem szeretlek benneteket! :) Eddig meg a vizsgaidőszak alat keletkezett romokat igyekeztem elpucolni... De még nincs vége... Mert közben termelődik is... :)

Megírnátok, hogy az előző oldali képen ki kicsoda? Mert mostmár annyit tudok, hogy ki Amona, aki már nincs errefele... :D

Puszi mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Rövid szüléstörténet Ott. Mert már szégyellem, hogy Panndi megelőzőtt vele... :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Dóri: Viranka, Regina, Irina, Amona, Kiskolbi, Timi26, Silka (?), Mesi, Anitja. Ha jól tippelek :wink:

Kép
vindolanda

Vacsorázni :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Zdori, nagyon jó pihenést Nektek!!!

Vindo, Omis? Ott voltunk egy hetet barátokkal asszem, 2006-ban, csodás hely, van homokos tengerpartja, hegye, közel a Makarska riviéra, csodás az egész. Nagyon fog Nektek tetszeni. :-)
irina

Szemben meg a szigetek: Hvar, Brac... a közelben Split. Isteni, na. 8)
irina

Az jó, ha jó hely :wink:
Spliben már voltunk, attól teljesen kész voltam :shock: 8)
Remélem, Rugónak is tetszeni fog.

A Makarska riviéra milyen hely? Kérdezi Gábor.

Közben engedem a fürdővizet.

Kép
vindolanda

Split persze, nem Spli :roll:

Kép
vindolanda

Ja, szóval Dóriék még csak most mennek majd :oops:

Szétszórt vagyok.

Kép
vindolanda

Az első percek cicával:
Kép

Cica megkapja a közlekedési eszközét. KÖzben Rugó lábán a már említett csőrikés zokni.
Kép

Fagyizás ma délelőtt az egyetem előtt.
Kép

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?