Sziasztok
Két dolgot hoztam nektek. Kedves chat-társam engedéjével. Nemrég a hordozásról volt itt szó. Gondoltam ajánlom nektek őt, ill. a blogját. Már nem egy hordozótanfolyamot elvégzett, és tartott is tanfolyamokat. Ha vmi kérdésetek van szóljatok továbbítom neki, biztos vagyok benne,hogy szívesen segít.
Itt találtok sok hasznos dolgot.
www.hordozokendo.freeblog.hu
A másik a szülést könnyítő olajok(én is ki fogom próbálni szerintem)
Szintén ugyanettől a lánytól másolva:
Szülésfelkészítők - olajok, bogyók, gyógynövények
Többen kérdezték, hogy pontosan miket használtam a szülésre való felkészülés során, ill. a szülés alatt, így most összegyűjtöm ide egykupacba.
1. Olajok. [Gátmasszázshoz és vajúdás alatti derékmasszírozáshoz.]
Gátmasszázs.
Nagyjából már 6-8 héttel a szülés várható időpontja előtt elkezdhető. Célja a szövetek táplálása, puhítása (különösen az E-vitaminnal!). Az E-vitamint ételek formájában is célszerű bevinni a szervezetbe (pl. mandula, mogyoró, margarin, spenót).
A keverék elkészítéséhez szükséges:
Az alapolaj: búzacsíra- és az orbáncfűolaj.
Búzacsíra: magas az E-vitamin tartalma, ami táplálja és lazítja a bőrt, növeli a szövetek rugalmasságát.
Orbáncfű: antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Idegerősítő.
Az illóolajok: muskotályzsálya és rózsaolaj.
Muskotályzsálya: lazító és fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat; segít a szervezet belső fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában).
Rózsa: görcsoldó, a nőiesség egyik alap-olaja.
A két alapolajat fele-fele arányban keverjük össze, ebbe kerül 3-4 csepp muskotályzsályaolaj, és 1-2 csepp rózsalaj.
A muskotályzsálya a terhesség korai szakaszában kerülendő! Szagolgatni a későbbiekben sem ajánlott, mert erős összehúzódásokat idézhet elő. Így csak kenegetésre használjuk a 34. héttől.
Gyógynövény.
Málnalevél tea (rubus ideaus)
A várandóság alatt fogyasztható egyik legbiztonságosabb gyógynövény.
Fragarint tartalmaz, ami tonizálja és ellazítja a méhfal izomzatát. Mivel enyhe hatású szer, kockázat nélkül fogyasztható. Előkészíti a méhet a szülésre, valamint segíti a vérzés megszűnését és a méh szülés utáni helyreállását. Ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében az szüléskor tágulékonyabb lesz.
A terhesség korai szakaszában nem ajánlatos inni, mert egyes nőknél serkentheti a méhösszehúzódásokat, ami vetéléshez vezethet. Ugyanakkor van olyan természetgyógyász, aki napi 1 csészével már a terhesség elejétől javasolja a fogyasztását, mert így elkerülhető a terhesség alatti rosszullét. Szóval mindenki döntse el, hogy kinek hisz.
Adagolás.
A neten nagyjából kétféle variáció lelhető fel, az egyik szerint napi
•1 bögre (2-3 dl) forró vízbe 1 kanál teafű
•1 liter vízhez 2 kanál teafű.
Gyógynövényboltokban, bioboltokban és patikákban is beszerezhető. Fogyasztása a 34-36. héttől javasolt.