Először is ilyenkor a legfontosabb a sok pihenés! (lehet, hogy meglepő, de valahogy összefügg) A minél melegebb dolog alkalmazása segít az ellazulásban, abban, hogy a tej minél jobban ki tudjon ürülni. Azaz szopi előtt érdemes amennyire csak bírod forró vizzel lezuhanyozni a ciciket. A babának nem massziroznia, hanem szopiznia kell, az emlegetett pozíciók abban segítenek, hogy az érintet területekről is jobban tudja kiszopni a tejet. A fejés egy kritikus dolog, mert egyfelől, ha működik, ha könnyedén lejön -mert beindul a tejleadó reflex, mert beválik nálad valamelyik fejőgép, avagy megy a kézzel fejés- akkor hasznos, ha viszont máskor sem szokott működni, akkor csak tovább erőlteti a ciciket, nem biztos, hogy jó. Te magad úgy tudod "masszirozni" a cicit, hogy nagyon finom, óvatos mozdulatokkal apró köröket írsz le az ujjaddal. (az lll.hu oldalán szerintem ez is le van írva tisztességesen, ha máshol nem a kézi fejés táján biztos) Nekem anno még első gyerek előtt mondta egy doki, hogy legjobb, ha az ilyen "masszirozást" a férjek csinálják, mert ők biztos óvatosan fogják csinálni!
Szóval nem szabad erősen, csak nagyon lágyan! Olyasmikre érdemes még figyelni, hogy melltartó ne szorítsa sehol, meg ne végezz megerőltető dolgokat -pl van, akinél a tészta gyúrás-nyújtás csinált rendre mellgyuszit-. Esetleg hasznos ilyenkor ha sűrűbben rá tudod tenni a babát, és nagyon jó, hogy minden szopit a fájós cicivel kezdtek.
Nálam az ilyen szintű mellgyuszik ált egy-két nap alatt múlnak el, az első gyanús jeltől a teljes fájdalom és pirosságmentességig a két nap (48 óra) simán belefér.
Ildi

Én meg ugye azt gondoltam volna, hogy ha csomót kell feloldani, akkor azt erösen kell...

). Féléves koráig viseltem nehezen, aztán ugye ehetett már mást is, megnyugodtam, hogy ha esetleg kevesbedik a tejecske, akkor is hízhat, ahogy akar (nem akart, egyébként pedig a tej sem kevesbedett). Az éjjeli ébredéseket viszont nálunk semmiben nem látszott befolyásolni sem a nappali tekergés intenzitása, sem a napközbeni kaja mennyisége - amivel leginkább összefüggést gyanítottam, azok inkább a külső körülmények voltak (oltások, frontok, költözés, meleg, utazás stb.). Tehát könnyen lehet, hogy tekeregve is simán megeszi a magáét, és attól még higgadtan aludni fog éjszaka. A nyilvános szopival kapcsolatban együttérzésem, nálunk amíg lehetett volna (pici volt a leány, és nem érdekelte más szopi közben), akkor méteres hó borította a világot, örültem, ha agyonbugyolálva sétálni ki tudtam vinni, nemhogy kint szopizzunk, mire meg jobb idő lett, addigra nálunk is beállt a sötétkamra-effektus (utánaszámolva február végétől kb. szeptember közepéig tartott - a végére nem is igazán emlékszem, inkább az elejére). De azért voltak szép perceink, egyévesen az IKEA ebédlőjében, kilátással a havazásra, ugyanaznap délelőtt a Műegyetem lépcsőházában a fordulóban (ott volt még viszonylag csönd) stb. A szunyókálós szopi nekünk is jól ment egy idő után, amikor mint spanyolviaszt feltaláltuk