A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Bazé, egy eldugott fiókban a körfűrészek karikái közé volt benyomkodva :roll: :evil: :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Na mennyivel másabb idő van ma, ugye? ;-)

Vera, biztos jól áll Neked a nagycsalád :-)

Maggie, köszi! :-)
(Sebaj, gyesesként úgyis bejutok majd egyszer, ha el nem törlik ezt a rendelkezést...)
Én is nagyon csodálkoztam ezen a hallgatón (egyébként logopédus lesz, szóval simán elképzelhető, hogy afáziásokat fog megtanítani újból beszélni!!!), mert az agyi plaszticitást már 17 éve is tanították az egyetemeken, személyes tapasztalat :wink: De hát ez a hallgató ugye nem magától szedi ezeket... szóval nekem ez ijesztő.
Alzheimeres :x

Vindo, csak meglesz az az útlevél...
Jobbulást az ekcémádra!

A kedvenc játszóterünkre jár egy pici lány, akinek olyan a bőre, hogy én még ilyet nem pipáltam, de az anyukája is pigmenthibás (nem tudom, hogy nevezik ezt pontosan) bőrű. Olyan, mintha a kislány teljes teste ekcémás lenne, néhol hatalmas sebekkel. De nagyon aranyos, életvidám kislány, csak olyan aprócska is. Lehet, hogy egy csomó allergiája is van. Ádi persze rögtön hangosan szóvá tette ezt a dolgot, a legutóbb egy szintén a környékünkön élő kopasz anyukára csodálkozott hangosan rá (nem tudom, miért nincs haja, nem tűnik amúgy betegnek, de lehet az).

Ágica, Petrus gyönyörű nagylány lett! De ide is tegyél fel pls képet róla!

Kocsink bekrepált, pedig ma mentünk volna barátokhoz a Velencei-tóra. Nemrég volt szervizben, ahol tökéletesnek találták. Mindig van vele valami, S szerint azóta, amióta ide költöztünk, mi szeretünk itt, a kocsi nem? Mondjuk mindig a szabadban volt. Ami tény, hogy sokkal kevesebbet használjuk, de hogy miért ettől rossz folyton...?
irina

Móni, hogy vagytok???!!!
irina

Ja, hidegfront - nálunk árnyékban van 35 fok :roll:

Kocsi - igen, ha nem használják, az nem jó neki. Ahogy én tudom.

Szegény kislány.

Rugó viszont nem örökölte tőlem sem az asztmát, sem az ekcémát sem az allergiát. Pedig mindenki attól tartott, hogy olyan lesz, mint én. Egyelőre nincs baja.

Maggie, hát rázd egy kicsit a fenekét, mert a nyugalom megéri
:wink:
Koktélok 8)
Én is fogok koktélozni, az fix 8) 8) 8)

Rugót mostanában nagyon foglalkoztatja az öregség. Mindig elmondja, hogy fagyibácsi öreg, és ő is szeretne öreg lenni. De mondom neki, hogy ő még nem az.
Ül a kádban délben. Mondom neki, hogy: Rugó, ráncos lett a hasad (sokáig görnyedt ott játék közben). Erre hihetetlenül boldog lesz, és felkiált: Anya, Rugó öreg! Rugó öreg!

Kép
vindolanda

Vindo, hát Rugó nagyon cuki :lol:

Koktélról jut eszembe, hogy idén nem megyek a szegedi genderkonfra, mert nem lesz rá időm, meg jön a MAB is, elérhetőnek kell lennünk szeptemberben. De majd koktélozunk még valamikor valahol. 8)
irina

Ja bocsánat, h azt gondoltam, a hidegfront kiterjedt az egész országra... itt tényleg kellemes idő lett, a szél is jár. Ezerrel jobb a közérzetem.
irina

Hát igen it ténylge árnyékban 35 fok van..:-(

I várjuk haza aztán pancsi..ha addig nem ér ide a vihar, mert megint fája hasam alja..mintha felfáztam volna...de nem....hétfőn is ez volt az előjele a viharnak, mire ideért el is múlt!
egy kis lehülés jót tenne. I mondta hogy a Balcsinál 17 fok van ???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Emma itthon ...annyira jó! élben aludtuk mindketten, most fagyiztunk, és mesézünk..:-)

Irina: kocsi: hm én még ezt nem hallottam hogy ha áll akkor az nem jó neki...de attól még lehet!

Koktél: mmm én is akarok!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Mászkáltunk kinn egy órát, dög meleg van :shock:

Irina, én sem megyek, most annyi nagy konfim van ősszel, hogy nem akartam egy ötödiket :roll:

Koktélt pótoljuk, majd a Planetárium előtt.

Kaqk, jó fürdést. Tényleg jöhetne egy kis hűvös.

Kép
vindolanda

Kaqk, jó pancsolást, remélem, a pocakfájások megszűnnek!

Vindo, nem aprózod el a konferenciákat 8)
Nekem most csak 2 lesz, viszont 3 doktori védés...

Hát Bp-re 27 fokot ír a koponyeg.hu, nagyjából stimmel.
irina

Itt sajna melegebb van.

Ja, hát van az országos neveléstudományi, oda rutinból járunk. Meg az országos szociológiai, ott nagyon bátor voltam, és két előadással is bejelentkeztem (egyik társszerzős), meg lesz egy Bösz-ben. Ezt már soknak éreztem, különösen, ha megy mellette két kutatás Bösz-ben, a nemzetközi az egyetemen, és persze még védések-előviták lehetnek - meg ami még közbejöhet :roll: De új órám, most már tényleg úgy tűnik, nem lesz 8)

Kép
vindolanda

Ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő :)

nagyon nem olvastam, tegnap estére itthon kicsit sok gyerek lett(még szomszédból is itt játszottak :) ) aztán mentem/tünk dumapartira :)
kb. 1/4 3-ra értem haza :) s olyan kipihent vagyok :shock: :shock: :shock:

:arrow:

KépKép
viranka

Hali

Élvezzük hogy kapunk levegőt!!! kb 22-24 fok van..olyan jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,
jók legyetek az elkövetkező egy héten.

Kép
vindolanda

Halihó!

Tegnap este hazajöttünk, mert Dávid komolyan beteg lett. Itthon tudtuk megmérni a lázát: 40 fok volt. Valami vírust kapott el, ma még szerencsére nem ment fel a hője. Én attól tartottam, hogy tüdőgyulladás, de szerencsére nem.

Most mennem kell Bercót altatni.
dmaggie

Vindo: jó pihenést!!
Maggie: Dávidnak jobbulást!

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma is belázasodott, kifárad..lehet most jön ki rajta z ovis fáradság??? :-( Már alszik!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

De nagy a csend, látom mindenki élvezte a jó időt.

Maggie hogy van Dávid? Lehet napszúrást kapott vagy egy fránya vírus?

Kaqk Emma hogy aludt? Láz?
Ne menjetek pár napig sehová, csak szobaprogram legyen, akkor tud majd igazán pihenni.

Vera én is kipihenten keltem szombaton :D

Ágica hozzál képeket és próbálj meg gyakrabban jönni :)
cumival ügyes a nagylány, most már semmiképpen se adjatok neki, ha már napokig nem kellett ezután se kell. Az újáról meg hamar le fog szokni.

Vindo már a tengerparton süttetitek a hasatokat 8)
jó nyaralást nektek :D

Irina a héten valamelyik nap megyünk Veráékhoz, jöttök ti is?
Jó volna már találkozni :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dettyk, Tündi, Heni, Gica, Dóra merre vagytok?????

KépKép
Kép Kép
l.móni

jaja :)

Tojásos nokedli party valamelyik nap :) :) várom a lelkes és bevállalós jelentkezőket,akik mernek enni belőle :) :) :)

KépKép
viranka

Verus, melyik nap és hány körül? Mi szívesen, ha épp itthon vagyunk :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Még vagyok, csak hétvégén lagziban voltunk Pilisen, nem voltam netközelben. Elég jól sikerült, Panka is, Bence is kitáncolták magukat, bár rajtuk kívül nem volt kisgyerek vacsora után, de jól érezték magukat.

Koktélozni én is szoktam itthon, már termesztem a mentát a mojitohoz 8) .

Maggie, remélem Dávid már jobban van.

Kaqk, Emmácska hogy van? Nagyon szép a pocakfotód, igazán csinos vagy!!!

Kicsit el vagyok keseredve az időjárásjelentés miatt :? . Hetek óta kánikula van, holnap reggel megyek a gyerekekkel a Balcsira, és jön a rossz idő :cry: . Szorítsatok picit, hogy legalább az eső ne essen, mert jó lenne, ha legalább kicsit kirándulni tudnánk, ha fürödni nem is...Bár az lenne a legjobb :roll: .
dettyk

Pénteken végre megkaptam a hivatalaos ajánlatot :D szerdától munka, addig meg rohangálás ügyintézés....
Csajok köszi a dumapartit :D igaz hulla voltam, de megérte :D

KépKép
KépKép
fleur

Andi,nekem/gyerekeknek mindegy :) reggel 9től fogadóképesek vagyunk :) egyedül a péntek nem jó.
Túl nagy itthon a csend,de tényleg :)

KépKép
viranka

Hali,

Dumaparti: de jó nektek..én is mennék! :-)

Emma jobban. Este 2 x kapott lázcsillapítót, de reggelre jobban lett. a kedve a régi, az energiája is majdnem, az étvágya az nem annyira...dinnyét eszik, meg ebédelt is kicsit....

jön, vagy inkább itt a vihar eleje..remélem nagyobb károk nélkül megússzuk, mert lassan alig marad épp fa a környéken. + mindenütt levágott gallyak..:-(

ez a meleg engem is kikészít..+ este kb 3 órát aludtam. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Tényleg eltűnt néhány ember, köztük Emese is.

Dettyk, akkor én nagyon szorítok. :lol: Jó szórakozást nektek, érezzétek nagyon jól magatokat! Nálunk van menta a függőfolyosón. Nekünk a többi hozzávaló hiányzik, de a Kedves már nézegeti, hogy honnan szerezzünk be hozzá dolgokat. A péntek esti koktélom tényleg erős volt, kicsit mosolygós lettem tőle. :oops:

Fleur, végre valami bizonyosság. Jó ügyintézést! A lányok lelket öntöttek beléd? Dani hogy bírja a csanát?

Kaqk, remélem jobb már. Bár ez a három csepp eső nem oszt, nem szoroz. Füllesztő idő van. Emlékszem, négy éve milyen őrült kánikula volt. Hetekig tartott a majdnem 40 fok. Örülök, hogy Emma jobban van. Egyszer találkozhatnánk. Mondjuk a hét már rendesen tele van, de a jövő héten? Mominak segítek kicsikét, az utolsó simításoknál tartanak. Van izgalom rendesen.

Mónikám, alakul valami? Én ezért is szorítok nagyon.

Viranka, ugye milyen rossz tud lenni a csend? Alkotsz most is?

Köszönöm a kérdéseket, Dávid rendben, némi köhögés még maradt. Holnap már edzeni szeretne, én nem örülök neki. Közben meg folytatnia kellene a vezetést is. Nem tudom, hogy írtam-e, de megvan a rutinja is. Már csak forgalomban kell gyakorolnia, vizsgáznia.
Bercó meg nem aludt ma, már ki is dőlt, de ahogyan ilyenkor, nagyon nyugtalanul alszik.
dmaggie

Írtam oda :arrow: kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Mi jól vagyunk most már, Mármint Emma. Este jött egy kis hűvös, reggel is volt némi légmozgás..de ennyi...már megint meleg van. :-(

De-t ki sem tesszük a lábunkat..próbáljuk elviselni itt bent a meleget..majd du-án anyuékhoz átmegyünk...meglátjuk milyen idő lesz, mihez lesz kedvünk...

Maggie: persze talizhatnánk!!!!

Fleur: végre valami bizonyosság!

Dettyk: legyen jó időtök! ++++++++++++++

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!!

Vasárnap hajnalban Zizinek is lett egy kis láza de szerencsére már el is múlt neki!Holnap kell vinni orvoshoz,megcsinálják neki az egy éves vizsgálatot.

Képzeljétek Bertus végre hajlandó wc-be kakilni!! :D
Eddig csak pelusba ment neki,azt hittem már soha nem fog máshová de végreeeee sikerült,már egy hete oda kakil :D

Fleur! Gratulálok a munkához!!

juba0

Elegem van, cica napok óta nem eszik gyakorlatilag semmit. A kedve szerint főzök, azt amit kér de nem hajlandó enni! Ma egy tejszelet és két kicsi fornetti van a pocakjában és délután 2 óra van. Csak hisztizik egész nap, mindenért, folyamatosan. Most is ...................

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nálunk sem nagyon akart Emma semmit enni, Dinnyét evett 3x egy nap..meg egy pár falatot ebédre vacsira.

Ma már evett egy pici leves+ rizseshusit......de ébredés után arra kelt hogy palacsintát szeretne...jaj nagyon örültem ebben a melegben,,...:-(
de sütöttem neki. 2-t meg is evett!! :-)

olyan se idő van, meleg fülledt, felhős...

KépKép
kaqk
Debrecen

Gratula Bertusnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sajnálom Móni,én tudom miről beszélsz,Berta iszonyat rossz evő!!
14.5 kiló,Zina meg szerintem majdnem 12 :shock:
Ma kivételesen megvagyok elégedve vele,anyáéknál evett KÉT TÁNYÉR húslevest,full tele vágtam tésztával!!
És főztünk kukoricát,abból is megevett két darabot,hazajöttünk,itthon szalámit kért (ő natúr minden nélkül eszi a csirkemell szalámit)
Egyébként én mindig amiatt aggódtam,h mikor nem evett rendesen nem tudott wc-re menni.

juba0

Móni ilyen az idő, nem esik jól neki enni, nekem sem esik jól:-(
no para!jön a lehülés, majd jobban lesz étvágya. Folyadékot igyon.

Gratula Bertusnak!

Heni
KépKép
heni81

Helló, csajszik!

Itt szakadt ugyan most az eső, de ugyanolyan fülledt idő van...
Sajnálom a betegecskéket, remélem, Dávid, Emma, Zina és a többiek is mind jól vannak már!!!

Mónikám, Verus
, a héten vagyunk kettesben S-sel, így nem tudok a káprázatosnak ígérkező nokedlipartira menni sajnos... a kocsink ismét rossz, így nemigen tudunk mozogni sem, de amint megjavul, partiképesek leszünk. Addig is Nektek jó mulatást!

Vindo, remélem, üdítő napjaitok vannak Omison és a környékén!

Detty, szorítok a jó idő miatt, remélem, max. ennyi eső, ami rátok vár!

Megfájdult a fejem, vízszintesbe helyezem magam.
irina

Hahó

Sehol senki??????

itt minden ok..épp palacsintát eszünk eper, cseresznye lekvárral..:-)
idő=gáz fülledt meleg, fúj a szél, nem süt a nap...ááááááááááááá

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Balatonon voltunk, azért nem voltam... Most meg próbáljuk kipihenni a nyaralás fáradalmait.. És a lakást elővadászni a romhalmaz alól, ami akkor keletkezett, amikor hazajöttünk... Kicsit izgis... De nálunk mostanság mindig ez van, szóval semmi újdonság...

Szép napokat! Mostmár itthon, szóval jelentkezem majd sűrűbben.

Bertusnak gratulálunk!

Zinát Istenéltesse utólag. Meg mindenkit, akiről lemaradtunk, ne haragudjatok...

Kép
Kép
Kép
zdori

Juj de bamba vagyok!

Zina! Isten éltessen sokáig ..utólag is! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!!!

Hol van mindenki???

Niki, Mesi sajnálom hogy így alakult. :-(

Mi megvagyunk..pcit hűvösebb van, így jobban is vagyunk...:-)
Ma vasaltam végre, hogy nincs olyan meleg, könnyebben rávettem magam a vasalásra, így a páromnak van vasalt inge! :-)

Ebéden túl vagyunk..lassan megyünk aludni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó!

Hú de nagy a pangás!
Merre jár mindenki ilyen vacak időben?
Bár nem rajongok a melegért de ez az eső :? Persze mindig az a rossz ami éppen van...
Tegnap voltunk Zizivel az egy éves vizsgálaton,11,4 kiló és 80 centi.
Végig üvöltötte az egészet onnantól,hogy rátettem a mérlegre és meglátta az idegen védőnőt.
Köszönöm a köszöntéseket!!

Niki,Mesi, én is sajnálom,remélem sikerül tisztáznotok...

Móni Mi van veletek??

Dóri képeket tehetnél fel a nyaralásról!

juba0

Azta micsoda méretek!!! :-)
Emma 13 kg és 96cm. :-)

aludtunk, de Emma nyűgös...mondjuk, fúj, dörög, esik.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Móni köszi megvagyunk.

Nagyon meleg volt,most meg esik fúj borús az idő.. Borzalmas.!

TEgnap elvittem Benit egy másik fül orr gégészhez. Vasárnap lázas volt megint. Egy hónapja volt ugye. Mindegyik mandulát javasolja,hogy vegyük ki. Holnap kapjuk meg az időpontot. :(
Domi bele lépett egy méhecskébe vasárnap,tegnapra múlott el,be is dagadt,meg elindult felfelé a gyulladás,kenegettem neki,meg párakötés.Most meg leesett az ülőről a laminált padlós szőnyegre,van egy pukli a fején :( Aggódók Beni miatt,meg most Domi miatt is nyugtalan vagyok. :( Minden napra van valami. Egy ismerős meg begyalogolt a vonat elé. :( :(

Szeretnék egy hét nyugit feszültség nélkülit. Szóval röviden ennyi van velünk.

Móni,hogy vagytok?

Emma és a többi betegeskedő hogy van?

Ettől az időtől kikészülünk...

Amúgy dédinek lezajlott a szoba-fürdő-konyha festése,rakodása,padlózása.

Nagyon sokan vannak a melóhelyen,rengeteg beteg rosszullétes ilyen olyan.

Így telik a nyár.. :)
varga tünde

Sziasztok, lányok!

Mesi, Niki, én is nagyon sajnálom, hogy így alakult a dolog, és az elmérgesedett helyzet ellenére bízom benne, hogy elrendeződhet köztetek az ügy.

Tündi, sajnálom a srácokat, és Téged is, hogy idegeskedsz... jobbulást a fiúknak.
(És tényleg csak egy tipp: nekünk a fülsapkázás nagyon bevált, Ádi április óta nem volt beteg. Napi kétszer rakjuk fel neki -- kánikulában is --, rengeteg trutyi jön ki utána az orrából. Ilyet használunk, mint Móniék is: http://gyogysapka.hu/)

Juba, én is pironkodva, mert utólag, de sok szeretettel kívánok boldog születésnapot Zinusnak!!!

Maggie, mi újság Nálatok? (Láttad a ponthatárokat? Bejutottam a KRE nappalijára, 2 ponttal maradtam le a vágyott levelezőről... azt még nem tudom, elkezdem e, mert megint súlyos félév közeleg, de nagyon örülök azért. ;-))

Móni, hogy vagy? Gyerekek?

Sűrű volt a hét és bár nagyon jól éreztük magunkat S-val, sokat pihentünk is, de Ádi nagyon hiányzott, ma végre hazajön.

Azt hallottam a héten, hogy durván ég Hvar szigetén az erdő, Vindóék ugye épp most vannak vele szemben nyaralni... remélem, azért minden oké ott.
irina

Tündi: sajnálom a fiukat! próbáljátok ki a sapit..hátha segít!

Móni: mi újság veletek? eltűntél!!!

Maggie: ???

Irina: gratula a KRE-hez!!!!

Mi élvezzük a hűvösebbet! jobban alszunk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Irina, gratulálok a felvételihez :) De jó Nektek, hogy Ádi megy haza, nekünk ma mennek el a lányok anyósomékhoz, már most hiányoznak, pedig vasárnap már jönnek haza.

Viranka: sajnos tegnap sűrű napunk volt, fodrásznál voltam a gyerekekkel, Zsófi haját le kellett vágatni, már nagyon tört a vége. Még azért így is összefogható, de most furi :) Olyan nagylányosabb lett :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, Kaqk, köszi, aranyosak vagytok!

Jaj, Panndi, Ádi már annyira hiányzott, de olyan jól érezte magát a nagyinál, hogy nem hoztuk el csak azért, mert nekünk hiányzik. :D Egy fotó Zsófi új frizurájáról?

Kaqk, jobb ez a hűvös Neked és a babának, ugye?
Azért ez az októberi idő nem semmi...
irina

Hát ez az, lányok is jól ellesznek, meg Gábornak is jó lesz, ha csak ő lesz itthon picit, de hát akkoris. Nekem hiányozni fognak :)

Nincs fotó, nem engetde lefotózni. Mindenkinek megmutatta, de fényképet nem készíthettem.

Egyébként méjusban az anyák napi műsor előtt is mondta, hogy fényképeznem nem szabad, csak videófelvételt engedélyez :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Lányok, nincs véletlenül valakinek rugalmas kendője kölcsön? Augusztusban megyünk nyaralni, és szeretném, ha ott magamra tudnám kötni néha, de meitaihoz még kicsi, venni meg nem szeretnék egy-két hónap miatt.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Köszönöm lányok a jókívánságokat, én is a legjobbakat remélem ügyünk rendezésében!

Irina! Gratulálok én is! :)

Zinának boldog születésnapot! :)

Látszik, hogy nem pörög annyira a topik, nincs itt Vindo. :lol:

Tünde!
Túl lesztek rajta! Lenne egy javaslatom, legyen otthon nálatok calcimusc. Ez injekcióval beadható, de ampullás kiszerelésű, így meg is lehet inni. Lehúzza a csípés során keletkező daganatot, és nagyon jó az allergiás tünetekre. A mh-en biztosan fel tudod íratni. Ha nem, szólj! :)

Panndi! Én első évben sokat vágtam Zsozsi haját, a képeket visszanézve furi, hogy olyan rövid volt.

Tegnap Móniékkal Virankánál voltunk. Nagyon jól éreztük magunkat, külön köszönet a "sárga ebédért" (tojásos nokedli) és az isteni málnalekváros kenyérért! :)
Míra, Gréti (aki Bori volt) és Zsozsi (aki Lenke volt), egész nap divatbemutatóztak. Szoknya, fuksz, sapka, csillám a szájra... :) Gegi és Báló meg folyton ijesztgették őket.
Pöti hozta a formáját, hol a medencéből kellett kiszedni, hol a homokozóból... :lol:

Nálunk is jól lehűlt a levegő - legalább lehet a tetőtérben aludni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Édesek vagytok, nem vesztem el, csak szerdán áramszünet volt egész nap a vihar miatt, tegnap meg Veránál voltunk és későn értünk vissza.

Juba utólag is boldog születésnapot Zizinek :)

Irina reméljük minden oké Vindoékkal és szuperül érzik magukat :)
A felvételhez gratulálok, ügyes vagy :)
Hogy telik a hetetek?
Nem hiányzik nagyon Ádó? Olvasom, hogy ma hazamegy :)

Tündi nem kell ám félni annyira a műtéttől :roll:
nem túl jó az tuti de ha az segít akkor szükséges rossz.
A fülsapka pedig tényleg szuper, ahogy Irina is írja :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Velünk nem sok minden van :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?