A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Elet a veteles utan!

Veró! Megkaptam!

Bocsi lányok hogy nem nagyon van időm ide írogatni, de nagyon zajlik az élet. És hát kedden úgyis beszélgetünk egy nagyot ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Akkor holnap fél6 OTT, ugye?

Lilypie First Birthday tickers
zsoff86
Vác

ok, ha nem erek pont idoben oda, menjetek csak be nyugodtan!

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Hogy vagy, Veró?

zsoff86
Vác

Zsófi!

Fájó torokkal, némán. Pénteken délután megyek kontrollra. Addig itthon, mert a melóban a 8-ból 8 órát kellene beszélnem. De nem unatkozom, üveg-festékezem, dekorálom a lakást. :-)

Hogy sikerült a tali?

Veró

Kép
veroniks22

Sziasztok!

Holnap indulunk nyaralni, mindenkinek minden jót, aztán jó hírekkel várjatok ;)

Veró! Jobbulást!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Jöttem mérgelődni. Voltam kontrollon, alakul a torkom, de a hétvégén még pihentessem, hétfőn mehetek dolgozni.

Ha már az SZTKban voltam elhoztam a tegnapi vérvételem eredményét. Ez a ciklus 21.napján történt. Megkaptam a papírkát, hazajöttem, s leültem a net elé. A progeszteron értékem 8 nm. Olvasgattam, s mindenütt azt találtam, hogy ekkor 25 fölött jó. Na, az én nyolcam ettől nagyon messze van...

Azért idegelem magam, mert többször is kértem a terhesség alatt a progeszteront, mert barnáztam (mindhárom alkalommal), s nagy kegyesen a doki felírta a legkisebb adagot én meg jó "beteg" révén annyit szedtem. Lehet, már rég megszületett volna a Babánk, ha komolyan vesznek vagy erőszakosabb vagyok? :-(

Veró

Kép
veroniks22

Örülök, hogy jobban van a torkod, és remélem, legközelebb te is tudsz majd jönni!!! :)
Bocsi, ha már mondtad, de te mit is dolgozol? :oops:

Ez a progeszteron-dolog nem hangzik jól... Mikor mész az eredménnyel orvoshoz?
Én is barnáztam anno a 9. héten, kaptam rá Duphastont, aztán elmúlt. De hogy a gyógyszer hatására vagy sem, azt nem tudom... A dokim azt mondta, ha újra sikerül a baba, azonnal menjek hozzá, és ad gyógyszert. Bár ott tartanánk...

Közben megvilágosodtam a trombózishajlamos eredményemmel kapcsolatban: van hajlamom. Nem a legrosszabb, de oda kell figyelni. Terhesség alatt majd kell gyógyszert szednem+hosszabb repülő/búszút esetén még injekció is szóbajöhet... (magamnak kéne beadni, a hasamba, bőr alá...)
A genetikus az injekciós változatot, a nőgyógyász a sima gyógyszert támogatta jobban.
És el kellett mennem még1 vérvételre - még tegnap megejtettem, OGYEIből át az Istenhegyibe, újabb 15.500 Ft-omba került... Itt azt nézik, hogy van-e szerzett hajlamom is, vagy csak ez a veleszületett.

Úgyhogy most kb. enni. De azt mondta az orvos, hogy ő úgy gondolja, nincs akadálya annak, hogy elkezdjünk próbálkozni.
Most lelkileg is jobb passzban vagyok, úgyhogy reménykedek...

És még annyi, hogy kb. olyan dolgok miatt, amit a végén írtál, sajnos kicsit bizalmatlan vagyok mostanában az orvosokkal kapcsolatban. És sokszor érzem azt, hogy náluk messze a pénz áll az első helyen.... :(

zsoff86
Vác

Zsófi!

Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, egész nap telefonon beszélek.

Az biztos, hogy a pénz mozgatja az orvosokat, egészségügyet. Írtam, hogy november 24re kaptunk időpontot a genetikai kivizsgálásra. Közben kiderült, ha mondom, hogy fizetek 30.000 Ft-ot, akkor 1-2 hét alatt adnának időpontot.

Azt is megtudtam, hogy az OGYEIben és társaiban csak genetikai tanácsadás és várandós genetikai kivizsgálás van. Csak a tűzoltó utcai foglalkozik várandóság előtti kivizsgálással is.

Nálunk most, hogy szerintem egyértelmű az eltérés a férjem van rajta nagyon, hogy próbálkozzunk ha megjártam az orvost, de szerintem nem megy az olyan gyorsan. Még csak másfél hónapja volt a műtét. Még nincs is meg minden vizsgálati eredményünk, amiket kért a Doktornő. A hemofílián másfél hét múlva kapom meg, aztán már csak a genetika van...

Örömhír: hétfőn lesz új ablakunk. :-)

Veró

Kép
veroniks22

A genetikával kapcs. végül hogy döntöttetek?

Égő kérdés következik: a hemofília vizsgálatának nálad van valami alapja, vagy ez általános vizsgálat, és csak én nem hallottam róla? :oops: :oops: :oops:

zsoff86
Vác

Egyenlőre kedden visszamegyek a dokihoz, s attól függően döntünk, hogy mit mond. Remélem, nem kell megcsináltatni a genetikát, mert minden forintunk be van táblázva novemberig.

A hemofília szerintem alap a kivizsgálás során, mert nincs alapja nálunk. Azért izgulok amiatt az eredmény miatt is. 19-én megyek az eredményért, s átbeszélni a dokival, hogy mi derül ki belőle.

Veró

Kép
veroniks22

Hazajöttünk! :)

Veró, milyenek lettek az eredményeid?

zsoff86
Vác

helo zsoff,

na milyen volt a nyaralas???
taliztatok zitaekkal?

vero mi a helyzet tenyleg?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Nagyon jó volt!!! Jól elfáradtunk, lejártuk a lábunkat. :) De megérte! :lol:
Zitusékkal nem sikerült találkoznunk, de egyszer véletlenül majdnem... Mi éppen misén voltunk egy templom oldalkápolnájában, ők meg akkor nézték azt meg - csak utólag derült ki. A Colosseumnál is majdnem találkoztunk, csak nem tudtunk reggel időben elindulni, pedig terveztük...

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Mi nem nyaralgatunk idén, de helyette egyre szebb a lakásunk. :-)

Voltam dokinál, persze az enyém szabin van, ezért megkérdeztem a leletek alapján mit mond az épp rendelő orvos. Hát... Szerinte a 8-as érték az ő laborjukban teljesen jó. Erre mondom, hogy a neten mindenhol 25től elfogadott. Tömören a válasz: nem érdekli.

Nem mérgelem magam tovább rajta. Holnap megyek genetikai tanácsadásra a Boglárkerék utcába Tímár doktorhoz. Majd vele átbeszélem. Valamelyikőtök volt már nála? Nagyon szimpatikus volt a múltkor, igaz, csak telefonon beszéltünk. :-) Felhívott, s 25 percig beszélgettünk a helyzetünkről.

A genetikai kivizsgálásra sikerült aug 11-re időpontot szerezni :D Úgy döntöttünk fizetünk a vizsgálatért, csak legyen meg.

Most jön a rossz rész: pénteken azt álmodtam, hogy egészséges kisbabám született, minden szuper és normális volt. Ez után vidáman elmentem dolgozni, ahol egy jó hosszú értekezlettel kezdtünk. Annyira nem érdekelt miről beszélnek, hogy elkalandoztak a gondolataim. Rájöttem, hogy 2007 óta nem volt álmomban normális terhességem, szülésem. (Pl: állatot szültem vagy megszültem, de nem volt gyerek és hasonlók). Úgy rámtört a sírhatnék, hogy szóltam a főnöknek, hogy írjon ki szabadnapra és hazajöttem. Az úton még csak folytak a könnyeim, itthon viszont jó 2 órán át nem bírtam abbahagyni a bőgést. Ennyit arról, hogy jól vagyok...

Tényleg az a furcsa, hogy a babatémát leszámítva minden a szuperül alakul az életünkben.
Dolgozom rajta, hogy testileg és lelkileg is a toppon legyek, mert mostmár csak jó jöhet a pénteki álom beteljesedésében.

Veró

Kép
veroniks22

Sziasztok, csajok!
Bixi után jöttem, mert rég nem hallottam felőle, szerettem volna tudni, hogy s mint van :wink:
Nem tudtam visszaolvasni, így egy picit "vakon" írogatok. :?
De próbállak vigasztalni benneteket, vagy megnyugtatni :shock:
Sajnos azt tapasztaltam én is, hogy rámenősnek kell lenni, folyamatosan "felkészültnek", és időnként a megoldást a kezükbe adni, mert másképp nem megy :( Igaz eddig én arra gondoltam azért "kezelnek" így engem, mert arra gondolnak: ennek mi a baja? (Nekem van már 4 gyerekem, és fiatal sem vagyok, miért ragaszkodok még egy gyerekhez). Szomorúan olvasom, hogy ez általános probléma :cry:
És még egy gondolat: foglalkoztatott-e már esetleg az örökbefogadás gondolata? A természet olyan csodálatos, hogy sok esetben egy örökbefogadás után "jött" természetes úton is?
Pussz, szép vasárnapot. Bixi, örülök, hogy jól, jobban vagy.

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68

Szia Kukucsi 68!

Igazad van, rámenősnek kell lenni. Nem adom fel, s mindent megteszek a célért. Mi mindössze egy egészséges babát szeretnénk, s még van remény: a kivizsgálások csak most kezdődtek.

Nálunk felmerült már az örökbefogadás, mint lehetőség, de a férjem elvetette. Ő sajátot szeretne, amit teljesen megértek. A 3. baba után mondtam, hogy két lehetőség van: a kivizsgálás és az örökbe fogadás. Az elsőt vállalta, s mindent meg is tesz ez ügyben amit kérek tőle.

Számomra nem annyira idegen az örökbefogadás, még a szakdolgozatom is ebből írtam, s a szüleim állami gondozottakat nevelnek mióta az eszemet tudom. Persze ez nem ugyanaz, mintha örökbe fogadod, de például a 26 éves húgom 23 éve él velünk. Ilyenkor már nem számít, hogy más a vezetékneve.

Lehet a férjemben pont a családi hátterem emelte a gátat, mivel látta, hogy milyen gyerekek kerültek hozzánk óriási problémákkal. Sajnos az többször bebizonyosodott, hogy hiába került hozzánk pár hónaposan a baba, a hozott dolgokon nem lehet változtatni, segíteni, hiába a teljes odaadás, segítő szándék.

Nálatok mi történt? Nem jön az baba, vagy egyéb probléma áll fenn. Amúgy ha Ti szeretnétek még, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy hanyadik. A szakember tegyen meg mindent a sikerért, ha nálatok megszületett a döntés, hogy bevállaltok még egy csöppséget.

Újabban ritkán jövök, de akkor bő lére eresztem. :-)

Veró

Kép
veroniks22

Veró!
Nemrég voltam az OGYEIs genetikusnál, úgyhogy tudok róla mesélni. :)
Aranyos, kedves (nálam ez is fontos), és minden felmerülő dolgot részletesen elmagyaráz, hasonlatokat hoz, hogy egy földi halandó is megértse.
Annyiból állt az egész egyébként, hogy a családunkat kikérdezte (szülők, testvérek, a nagyszülők már nem is érdekelték :?: ). Ha van vmi komolyabb betegség a családban, megmondja, hogy hány százalék az esély arra, hogy a babánál is előfordulhat.
Ezeken kívül megmutattam a trombózishajlamos eredményemet, azt is elmagyarázta: van veleszületett trombózishajlamom, jelenleg a szerzettet vizsgálják, a napokban lesz eredmény. Terhesség/hosszú repülőút/ülés alatt ajánlott gyógyszert szednem, vagy injekcióznom magam. Nem súlyos a dolog, csak elővigyázatosságból, mert ezek a körülmények növelik a kockázatot. De semmi hatással nincs a különösebben semmire. Ja, és sokat kell innom, hogy viszonylag híg legyen a vér.
És az sem egy utolsó dolgo a dokival kapcs., hogy minden kérdésemet bátran fel mertem tenni neki.

zsoff86
Vác

És nagyon örülök, Veró, hogy írtál!!! És hogy ilyen sokat!!! Iszonyúan tisztellek, hogy ilyen erős tudsz lenni. Sajnos sokszor nagyon nehéz, megértem... :cry: De muszáj előre nézni. Legalábbis meg kell próbálni. Pont én mondom, aki nagyon hajlamos rendszeresen összetörni, de most éppen jobb a helyzet, azért tudok ilyeneket írni.
Váljon valóra minden gyönyörű álmunk!!!

zsoff86
Vác

Csajok, kitartást! Nem hiába mondják azt, hogy egy nő 2 dologért képes mindent megtenni: arra, hogy legyen gyereke meg arra is, hogy ne.
Rólunk annyit, hogy nekünk van örökbefogadott gyerekünk meg saját is, csodálatos érzés. Én nem érzek különbséget, sőt! De megértem, ha valaki idegenkedik, ez nem egyszerű dolog! És ahogy minden más gyereket mindkét szülőnek óhajtania kell, ebben az esetben ez többszörösen így van. Amúgy nem vagyunk egyformák: vér szerinti testvérek között is van óriási eltérés, vannak furcsa "hozott" dolgok, amiket a szeretet és odafigyelés sem tud megváltoztatni. :?
Azon kívül még annyit, hogy tavaly októberben kellett "elengednünk" a mi kis angyalkánkat, mert kiderült róla, hogy patau-szindrómás. Most 1 hete spontán vetéltem el, 6 hetes terhes voltam, el kezdtem pecsételni, aztán a dokim ágynyugalmat "írt fel", és ez nem volt elég. Azóta olvastam róla, hogy meg lehetett volna próbálkozni gyógyszerekkel is, de nem ajánlotta. És olyan érthetetlen mosollyal nyugtázta, hogy most mit van úgy oda?!? :shock:
Na, de nem adom fel, még nem.
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68

Kukucsi: :( :( :(
Nálatok kiderült vmi (betegség, stb...), hogy mi okozhatta a történteket?
Ha nem vagyok túl indiszkrét, miért döntöttetek az örökbefogadás mellett? Az első babáitok az örökbefogadottak?
(Nem tudom szebben megfogalmazni... :oops: Azért érthető a kérdésem? :oops: )
(És ha nem akarsz, természetesen ne válaszolj.)
Mekkora gyerekeitek vannak?

zsoff86
Vác

Nagy a csend...

Zitus, itthon vagytok már?

zsoff86
Vác

Hahóóóóó!!!

Hová tűntetek? :wink:

zsoff86
Vác

helo.

szia kukucsi, bocsanat, h eltuntem a masik forumbol. valamiert lekerult a kedvencekrol, aztan meg elfelejtetem melyik volt az :shock:
sajnalom ami tortent veled :(

zsoff, te hogy vagy????

zit: nyaralas jo volt? gondolom most uszol a meloban.

en jol vagyok, egyre jobban, ugy tunik az uj gyogyszerem hatasos :D
szep lassan csokken a szteroid is, szeptember elejere fogy el ha minden halad a terv szerint.

ma megyunk Hajduszoboszlora 3 napra. minden nyaron elmegyunk egy hetvegere, ez allando program, ilyenkor tuti egyutt van a csalad. ami nalunk nem egyszeru, mert 3 noverem van, 6 gyerekkel, es kicsit szerte szet lakunk. mar alig varom. kulon jo hogy rosszabb ido van, mert igy legalabb lehet hasznalni a kinti meleg termal medencet, ami esoben a legjobb, az uszomedenceben mindegy h hidegebb van-e kint, ott ugyis csak uszok, a tobbi medence meg fedett helyen van. mar annyira mennek, csak lenne mar 4 ora. vegre egy jo kis massazs a nyakamnak, ami mar teljesen be van allva reszben a melotol, reszben a sok uszastol.

jovohetvegen megyunk kempingezni a Balcsira. elvileg az Oboluszasra megyunk, de most lattam,h a nagy atuszast is megint elhalasztottak pont jovohetvegere, szoval most kicsit tanacstalan vagyok melyiket valasszam :lol:

aztan meg 2 het es vegre NYARALAAAAASSSS 8) :lol: 8) :lol:

hat ennyi. mas ujsag nincs, szegeny macskam is sokkal jobban van (mert az a 110 fok teljesen kikeszitette, nem tudott aludni, es teljesen levakarta a homlokarol a szort, uh megint szurit kapott mult heten, es megint kuzdunk a kenoccsel --- ami ugy tunik nagyon finom lehet mert allandoan lenyalja magarol :? )

ja es taniotom a ferjemet jogazni :D tok jo

na most ennyi, majd vasarnap este vagy hetfon jovok.

zita, meselj!!
zsoff te is meselhetnel meg....

vero: veled mizu?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Túl sok mindent nem tudok mesélni, mert sajnos megint el vagyok kenődve: holnap lesz a nővérem esküvője, és nincs kedvem AHHOZ a sok emberhez. :( :( :( Ott lesz az a lány is, aki azt a "kedves" e-mailt írta...
Remélem, túlélem, és a lehető legkevésbé lesz rossz.
Légyszi-légyszi drukkoljatok holnap!
Remélem, pár map múlva jobb kedvem lesz, és nem csak "önsajnálatról" tudok beszámolni...

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Hazajöttünk mi is, még szerdán. Azóta dolgozom, takarítok, barátnőzök :) Holnap jönnek a szüleink és fényképmutogatás lesz nálunk. Nem sok kedvem van most vendégül látni őket... :(

Nagyon szép, tartalmas és fárasztó volt a nyaralás. Mikulás nem jött közben, amit mondjuk nem sajnáltam, de most már azért jöhetne... (már a 37. napon vagyok). A hőm ramaty, szokás szerint el vagyok kenődve baba-ügyben, de már föl sem tűnik...

Augusztusban megyünk Horvátországba, utána vissza fogok menni a dokihoz hogy mi legyen. Ha nem jön meg, nem tudom elkezdeni a peteérés-serkentőt és nem jutunk egyről a kettőre.

Zsófi, kitartást az esküvőre!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Bixi!
Öbölátúszás után szerintem menjetek át a Balatonátúszásra :wink:
Milyen volt Hajdúszoboszlón?
És mi volt a macsekkal? Erről asszem lemaradtam.

Zitus,
örülök, hogy te is előkerültél, és hogy minden jól sikerült! :)
Te Avivázol még? Drukkolok, hogy jöjjön a Mikulás!

Nekem pont ma jött meg. 30 napos volt ez a ciklusom. Bírom, hogy szinte sose sikerülnek ugyanolyan hosszúra... :?
Most a hőm is jó volt, úgyhogy bizakodom, hogy nem szórakozik velem többet a szervezetem! (Pont, mint egy tudathasadásos...)
Asszem, ettől a ciklustól eljött a mi időnk is. Nem mondom, hogy nem félek a kudarctól, de most megpróbálok határozottan CSAK előre nézni. (változó a siker...)

Az esküvőt túléltem. Min. 90%-ban nagyon nehéz volt. Voltak érdekes dolgok, de nem részletezem, hátha könnyebb így. Köszi, Zitus, hogy jött a drukk. :)

zsoff86
Vác

Hol és hogy vagytok, lányok? Kivel mi a helyzet?

Nem olyan régen elkezdtem szedni az Elevitet. Az első szemtől olyan hányingerem volt, mint októberben... Olyan rossz volt, mert eszembe jutott megint minden, főleg az az aggódás, ami a kórházas pályafutásommal kezdődött. :?
De nem adtam fel! Bevettem a második szemet, és attól már nem volt bajom. Kopp-kopp-kopp. Egyik nap ezt szedem, a másik nap pedig 2x1 folsavat.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én már nagyon nehezen viselem ezt az őszi időt...

Bixi, lehet, hogy most sem lesz átúszás?

Zitus, Mikulás?

Veró, mi van veled?

(Kukucsi, most írok.)

zsoff86
Vác

Nálam nuku mikulás. Hőm alacsony. De nem is izgat. Valahogy most sikerült félretenni a témát, ezért is nem jövök ide, addig sem rágódom ezen.

Jövő pénteken indulunk nyaralni. Addig is nem sajnálnám ha látnék napsütést és 30 fokot itthon is...

Remélem mindenkivel minden OK!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

haliho :)

zitus, nem lehet h osszejott a baba??

zsoff: ez az! buszke vagyok Rad!! :D

atusza nem lesz, megint el lett halasztva jovohetre, ami nekem nem jo :(
uh ehelyett megyunk holnap turazni Visegrad/Pilis kornyekere.

en is unom a rossz idot, olyan fura arra gondolni,h meg megyunk nyaralni....

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Bixi, a környéken laktam, és Visegrádra (is) jártam oviba! :D

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Vagyok ám, csak hétköznap nincs időm netezni.

Bixi: Új hónap, új remények, fel a fejjel, még csak most kezdtétek a próbálkozást. Meglátod, nemsoká Veled örülünk a pozitív tesztnek. :-)

Zitus! Te mikorra (nem ) várod Mikit?

Zsófi! Másik vitamin nem lenne jobb Neked? Nem csak az elevitben van valamit amit "nem szeretsz"?

Nálam a helyzet: tegnap voltam dokinál, kettőnél is. A nőgyógyászommal átbeszéltük a leleteimet. Alacsony a progeszteron, de nem annyira, hogy elhalást okozzon. Más eltérés nem látszik, de a kromoszóma vizsgálatra még várunk.

Ez után elmentem az OGYEIbe is a nőgyógyászhoz, mert a genetikus javasolta. Dr. Gasztonyi Zoltánhoz volt időpontom. Eléggé be voltam rezelve, mert állítólag utánaolvastam, s szinte csak rosszat olvastam. Én akkorát csalódtam benne pozitív értelemben, hogy eszméletlen. SZTKs rendelés időpontra. Több, mint fél órát voltam bent. Mióta kijöttem mosolygok, engem annyira megnyugtatott. Férfi nőgyógyásznál először éreztem jól magam. Az asszisztense is egy tündér.

Nagyon alaposan megvizsgált. Mondta, hogy szinte minden vizsgálatot megcsináltatott a Doktornő amit lehetett, de ő még kérte az IR vizsgálatot, amit ingyen megcsinálnak a Szent Istvánban, majd mondta, hogy cikluskövetés lesz a következő havi program, s addigra a genetika eredménye is meglesz. Írt fel Closty-t.

Ha a genetika nem mutat eltérést, akkor ha megvan minden eredmény, akkor próbálkozhatunk az azt követő hónapban, s valami "AB habit protokollt" javasolt, amit következő találkozáskor átbeszélünk.

Méhtükrözést javasolt a doktornő és ő is. Állítólag minimum másfél hónap múlva tudnak rá előjegyezni, meg kell várni a genetika eredményét. Azt nem értettem, hogy a 4Ds UH kiváltja-e a tükrözést, de azt is kért.

A lényeg, hogy eddig igazából nem mertem hinni, hogy minden rendben lesz. Gondoltam, hogy nem találnak semmit, utána meg próbálkozunk, hátha szerencsénk lesz. Ez a doki annyira megnyugtatott, hogy még este is vigyorogtam. Nem azt látom magamban, hogy eljön a 9. hét és rettegek, hanem minden rendben lesz és jövőre megszületik a kisbabánk. :-)

Veró

Kép
veroniks22

Bixi! Mi is kirándultunk ma, de a budai hegyekben Sorrento szikláinál. Nagyon szép volt, de most majd' elalszom a fáradságtól...
Nem hinném hogy összejött a baba mert a hőm alacsony :(

Veró! Június 19-én volt meg utoljára, de csak pecsételés volt akkor. Én mikulásnak vettem mert épp 28. napon "jött meg". Azóta semmi. Őszintén szólva örülnék ha 9 hónapig nem jönne... Ha mégis megjön, jön a Closty és lesz egy picike reményem.

Örülök hogy "csalódtál" a dokiban. Én nem mertem elmenni hozzá mert olyan sok rosszat írtak róla...
Egyébként minek kaptál Closty-t? Neked van peteérésed, nem? Vagy inkább biztonság kedvéért? A cikluskövetés okos dolog már ha az embernek van ciklusa. Az IR vizsgálat az inzulinrezisztenciát vizsgálja? Miből áll?

Ha hazajövünk a nyaralásból és addig nem jön meg elmegyek a dokimhoz és íratok fel valamit ami meghozza. Gondolom Norcolutot fog felírni, már egyszer kaptam de nem váltottam ki a receptet (a doki javaslatára).

Na megyek pihenni, szép estét!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

de zita miert nem csinalsz egy tesztet??

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

turazas jol sikerult, kb 7 orat gyalogoltunk/masztunk.
hat mire hazaertunk elegge kinyiffantam, tegnap delutan csak doglottunk.
de azert nagyon buszke vagyok magamra :)
belegondoltam, h ezzel a betegseggel sokan meg 1 oras programot sem tudnak szervezni, eshat en is voltam olyan allapotban, h gyakorlatilag a sarki zoldsegeshez sem tudtam lemenni.... :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Jó nagyot túráztatok... Betegség nélkül is szép teljesítmény. :lol: Én mostanában angyon puhány vagyok. :oops:
Nem akarok Zitus helyett írni, de én úgy tudom, hogy csak magas hő mellett van terhesség. De ki tudja. Annyi rendhagyó esetet hallani minden téren. :)
Lányok, nekem mostanában megint tökre fáj a jobb petefészkem (körnéyke vagy mi...), ami miatt a műtét után is panaszkodtam. Mielőtt megjött, akkor is éreztem, és most is időnként odakapok, úgy fáj, de csak egy pillanatra... Aggódom, hogy mi a fene lehet. :(
Közben meglett a másik trombózisos eredményem, de még kínaibb, mint az előző... A következő hétre megpróbálok időpontot kérni az ogyei-be, és akkor megemlítem a jobboldalpetefészekkörnyékevagymi fájdalmat is.
(Mindig van valami, ami miatt parázhatok... :evil: )

zsoff86
Vác

Halihooo,

Mi az lanyok, mi a mano van?
Mindenki babat gyart? :D

En jol vagyok (ujra csak megerositeni tudom, h egyre jobban, halistennek ez a gyogyszer ugy tunik tenyleg tok jo)

Penteken indulunk naszutra, mar alig varom….

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

4 napig nem voltunk itthon, azért nem adtam jelt magamról, de látom, nem volt nagy a forgalom. :)

Bixi, annyira örülök, hogy bevált a gyógyszered? Ezekért neked mennyit kell egyébként fizetned? Mennyire támogatottak?

Ezt csak halkan kérdezem: Teszteltél már? Mi a helyzet?

Nászúúúút... :wink: 8)

zsoff86
Vác

merre jartatok zsoff?

persze, ezek a gyogyszerek 90%osan tamogatottak, u hnem nagy osszeg halistennek...
nem teszteltem meg..

zitus, vero!!!????

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Sziasztok Lányok!

Visszataláltam, pedig félúton voltam a kétségbeesés felé. :-)

Haladunk a vizsgálatokkal, bár máig nem volt túl sok eredmény. Szerdán voltam cukorterhelésen, ma kaptam meg az eredményt. Szerintem siralmas. Szerintetek?

A cukor mindenütt rendben van, az inzulin magas.

Éhgyomorra: 5,9 (5-25)
60 perces: 43,4 (5-25)
120 perces: 34,5 (5-25)

Persze dokihoz csak a jövő héten tudok menni.

Valamelyikőtök tud segíteni, jártas a témában?

Bixi és Zitus! Teszt? Kezem-lában keresztben értetek.

Zitus! A closty-t szerintem azért adta a doki, hogy biztosra menjünk. A 14. napon 16 mm-s tüszőt mért és szerinte kicsi. (Nem vagyok túl járatos a méretekben). A clostynál nálad is volt UH a ciklus közepén? Mikor szeded már abban a hónapban mehet a próbálkozás? (Kiváltottam, de nem kezdtem el most, mert míg nincs meg minden eredmény, addig nem merünk próbálkozni a babagyártással)

Szép napot Nektek!

Veró

Kép
veroniks22

Veró, nem tudok hozzászólni az inzulinos témához. :oops:

Zitus, veled mi újság?
Én szerintem még nem reménykedhetek ebben a hónapban, de talán majd a következő ciklus...

zsoff86
Vác

Sziasztok!

Hazajöttünk mi is, de eddig nem keveredtem gépközelbe... :)

Még mindig nincs miksi és nem teszteltem és nem is fogok amíg alacsony a hőm.

Veró! Még nem volt egy Closty-s hónapom sem, de ha végre lesz, akkor lesz UH a közepén.
A vérvételed alapján esélyes a PCO az emelkedett inzulin miatt. Alég tioikus hogy a cukor OK de az inzulin magas. Bár nekem az van de nem magas az inzulinom. Ki érti ezt...

Bixi, nálatok helyzet?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Hahó! Sehol senki??

:(

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Én itt vagyok, csak nem tudok semmi normálisat írni. Mostanában megint elég sz@r a kedvem, és nem akartam az aggodalmaimmal rontani a levegőt. Kicsit elegem lett megint,jobbnak láttam, ha nem írok.
Veled mi a helyzet, Zitus?
És a többiek?
:?: :?: :?:

zsoff86
Vác

Mért szar a kedved? Történt valami?

Kaptam mikulásmeghozó gyógyszert, utána kezdődik a Closty-kúra. Csak fél tablettával kezdjük, de remélem hatásos lesz.

Amúgy semmi extra, dolgozunk, szokásos szürke hétköznapok. Bár most épp hétvége van ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

sziasztok.

mostmar vagyok en is.
hazajottunk a szabirol.
a naszut fantasztikus volt, csodalatos helyen hihetetlen elmenyekkel. :D
alig terek magamhoz. :?

most probalok visszaevickelni a megszokott kis eletunkhoz...

ja es elkezdtem futni! tok buszke vagyok magamra 8)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Sziasztok, csajok! Örülök a nászútnak!
Hogy vagytok?Nálunk is a változatlan a helyzet. De mindenkinek kitartást, és fel a fejjel
Pussz

kukucsi68

Sziasztok!

Én is vagyok. :-)

Ma voltam a dokinál, s az eredményre az mondta inzulin rezisztencia, nem durva, de foglalkozni kell vele. Vagyis max. napi 200 g szénhidrát és mozgás.

Most is megnézett ultrahanggal, s azt mondta túl vékony a nyálkahártya, kicsi a tüsző, de a closty segít ezen.

A lényeg: következő ciklusban indul a projekt. (Kicsit meg is ijedtem, nem gondoltam, hogy máris)

Bixi! Hogy bírsz ennyit mozogni? Én most elkezdtem zumbázni, de úgy érzem a heti kettő bőven elég. :-)

Zsófi! Fel a fejjel! Én nagyon összevesztem a múltkor a férjemmel. Szerinte túlságosan e körül forog az agyam és más boldogságán is sírok, pedig nem kellene. Akkor jöttem rá, hogy ő is megszenvedi a maga részét és még engem is el kell viselni. Másnap kibékültünk és azóta másképp látom az egészet. Mintha kicseréltek volna lelkileg. Mért szomorkodjak, mikor minden mást megkaptam az élettől? Mondjuk az eldöntöttem, hogy ha összejön a pozitív teszt (ami nálam édes kevés), akkor most senki, de tényleg senki nem fog tudni róla, csak ha túl vagyunk a nehezén.

Szép estét!

Veró

Kép
veroniks22

vero: orulok,h mehet a projekt nalatok is! :)

en mindig sportolok amiota az eszemet tudom. ritmikus sportgimnasztikaztam ugy 8-9evet, kozben kezdtem neptancolni, az 13 evig tartott, aerobicoztam 5-6ot, aztan jott az elso petefeszek tumor mutet, stb stb.. a beleimnek is jobb sokkal ha mozgok, ha lazsalok, azonnal 'nyiszorognak'. mint ahogyan most is az emult par napban amit reptereken es anyosomeknal toltottem.

nem tudom miert van ez, neha mar azon gondolkodom,h tulzasba viszem... :shock: de a helyzet az, h a ferjem is sokat sportol, igy jol kiegeszitjuk egymast.
o keszul a maratonra es most vasarnap futja a felmaratont, igy ennek hatasara kezdtem en is futni (bar most vasarnap azert meg nem nyomom le a 21 km-t :D ), aztan ott van a bikram joga, ami meg az en nagy szerelmem, es mostmar a ferjem is jon velem, mert megtetszett neki.
aztan tavasszal indul a triatlonon, igy lassan majd az uszasban is csatlakozik hozzam. szoval nalunk az a normalis, ha szinte mindennap csianlunk valamit. raadasul az meg nagyon osztonzo,h egyutt vagyunk es huzzuk egymast :)

most egyebkent pilatesrol jovok eppen, gondoltam kiprobalom ezt is. hat gyerekek..... ezt aztan tenyleg nem nekem talaltak ki... egy hangyanyit sem faradtam el, es meg az izmaim sem panaszkodnak... :shock:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest

Ahova tunt mindenki?
Kezd inaktivba atmenni a topic :(
Zsoff mi a baj?
Zitus miert nem jelentkezel?

Razzuk mar fel magunkat!

puszi, bixi