Pocok!
Édeskömény teától nagyon is fájhat a baba pocakja, sőt minden gyógynövényes izétől, még a kamillától is! De ha csak ritkán iszod, és mindennap van pocakbaj, akkor vlsz. nem az...
Viszont a kávéd is lehet, főleg ha tejjel iszod! Azt ne felejtsd el, hogy oké, hogy pár óra, míg a tejedbe kerül, de az is, amíg az ő emésztésében eljut vmeddig.... Ráadásul a babák pocakja tipikusan este szokott jobban fájni, nemtom miért, de ez fiziológiásan így van... Szóval én a helyedben biztos kipróbálnám, hogy 1-2 napig nem iszom kávét, hátha... Ha nem az, iszod tovább

.
Meg úgy eleve mindent érdemes kihagyni pár napig, amit rendszeresen fogyasztasz (még a vitamintablettáktól elkezdve, a cukorfogyasztást is), mert manapság úgy rásütik a gyerekekre, hogy "hasfájós", de olyan nincs, hogy egy baba hasfájós! Az egy "kóros" állapot, amit kivált vmi

.
Nekem pl. túl sok volt a tejem, így sok volt a hígabb, de cukrosabb "előtejből" is, amiből így túl sokat evett a zsírdúsabbhoz képest, a tejcukrot pedig sok baba nehezen bontja, pláne ha ilyen sok

. Erre úgy jöttünk rá (anyu

), hogy ha komfortszopi volt, amikor tényleg csak egy kicsit nasizott a hígabb "első" tejből, mindig jobban fájt neki...

. Végül nekünk ugye az Infacol vált be, meg az, hogy amíg olyan riska voltam, kicsit lefejtem az előtejből, hogy ne azzal legyen tele a pocakja...

.
Persze, mondják, hogy "csak" 3 hónapos korig tart, de nem azért mert kinövi a "hasfájósságot", hanem azért mert megerősödik az emésztőrendszere annyira, hogy már nem bántja az adott dolog. De ettől még nem normális, vmi okozza...

.
Remélem érthetően írtam le

.
Aztán lehet, hogy olyan dologgal van gáz, amin nem tudsz változtatni, de legalább megpróbáltad (a magad nyugalma érdekében is

).
Botond ma még "ügyesebben" aludt el

.
Negyed9-kor már láttam, hogy kómás, mondtam, hogy hozok tápikát, aztán megyünk aludni, és meglepő módon nem közölte, hogy "nem-nem csicsika"

. Aztán bementünk együtt, mikor betettem sipákolt, de ahogy leültünk, ő is leült, és csendben maradt

. Elkezdtem olvasni, de összevissza lapozott, meg mutogatta a képeket, nem hagyott olvasni. Mondtam, hogy így nem megy, erre mondta, hogy akkor hozzak neki csacsit, meg kocsikát

. Odavittem a legos csacsit, meg egy kisautót, és azzal elkezdett játszani. Mondtam, hogy akkor mi kimegyünk, de mondta, hogy nem, csücsüljek le

. Ültem még mellette pár percet, de már 7 óta görcsölgetek, meg baromira légszomjam van, (ezért a meseolvasást sem erőltettem, mert csak szuszogtam közben, meg el-elhallgattam, mikor bekeményedett

), szóval felpattantam, és kijöttem, elég carul lettem hirtelen. Apa még bentmaradt, de 2-3 perc múlva utánam jött. Megpróbálta leoltani a villanyt, de Botond rászólt, szóval az is maradt egyelőre.
Párpercenként bekuksiztam, de nem aludt, hanem dobálta magát, láttam, hogy vmi nem kóser. Kommandós módjára észrevétlenül leoltottam nála a lámpát, mert korábban mindig korom sötétben aludt el, gondoltam alváshoz mégiscsak túl nagy a fény. A folyósón azért égve hagytam, de az ajtaját is behajtottam. 2 perc múlva aludt
Szóval kb. 10 percet voltunk bent vele, és rá 20 percre aludt el kb. de sztem csak a lámpa miatt (full erős nappali fény).
Kíváncsi leszek az éjszakára, mert most ha fel is ébred, ugyanaz lesz, mint mikor elaludt (éjjeli fény, behajtott ajtó, anya-apa nélkül). De úgy tűnik haladunk-haladunk

.
Csak ez a rohadt görcsölés nem kellett mellé, mert tökre kiborított, hogy nem tudok rá koncentrálni

. Bár talán ez is közrejátszott, hogy nem tutlgattuk addig

.
Amúgy azóta is fájok, már túlvagyok egy forró fürdőn, de semmi lazulás, pia meg sztem nincs is itthon, de nem is akarok inni, mert így is olyan savam van, hogy megőrülök

. Inkább iszom még egy 300-as magnéziumot

.
Boo!
Én ezért kérdeztem, hogy hányas Vencel feje, mert igazából az számít

. Nem írtad...Szóval?
Én még itt méltatlankodtam is, hogy milyen nyomi vagyok, hogy Botond feje alig indult el kifelé, el is akadt, te meg kipottyantottál egy ugyanakkorát (meg Csibe is), és hogy csak én vagyok ilyen nyommer

. De akkor most kis megkönnyebbüléssel közlöm, hogy Botond feje is 38-as volt

.
És ilyen lávli szüléstörténet után még a leghalványabb lehetőségét is elvetettem, hogy én egy vlsz. minimum ekkora (fejű) szumóbébit kierőszakoljak magamból

. (Nem mintha választásom lenne, lévén fizikai gátjai voltak nálam

). Anyu egyébként pontosan emiatt "nem akarta hagyni" a sima szülést, mert sok ilyen gázos szitut látott nagy babákkal. Látod, nálad is volt gebasz, bár hála Istennek "csak" a méhösszehúzódásnál" de azért az sem semmi :S .
A nagynéném szintén 4200-zal szülte az unokaöcsémet, fejméretet nem tudok, és ennyi év távlatából csak annyit mondott, hogy annyira ripityára repedt kívül-belül, hogy 6 hónapba telt, mire felépült, de a mai napig érzi, és nem százas minden odalent

. Szóval köszi, de akkor ha lenne választásom is maradnék a jóóól bevált császármetszésnél, és szeretettel várom priviben a deszaranyavagyok üziket a zugolóktól

.
Jóól használd ki, amíg hason alhatsz, mert pár napon belül akkora melleid lesznek, hogy esélyed se lesz rá

.
Én mondjuk még jó darabig nem fogok, mert most még pocak, utána csaszis seb, utána csöcsök....
Amúgy meg arra (is) nagyon irigy vagyok, hogy túlvagy rajta, mert nekem most jön a neheze (vagyis a még nehezebbje

), de már a tököm kivan

. Most is ezerrel keményedek, alig kapok levegőt, olyan légszomjam van délután óta, és már várom az esti savat

. A lábam sajog, ahogy bevizesedik estére, és a medencecsontom is fáj pár napja...
Szóval most én jövök a (még több) rinyálással, és kéretik engem naaaagyon sajnálni

.
De legalább a hasamon a bőr nem fáj már annyira, mert kenegetem Sanatopic-kal és mintha elvágták volna a feszülést

.
Tényleg, nem repedtél, ugye?
Pocok!
Jajszegény Nimródpopsi

. Ne szorongasd már ilyen erővel azt a gyereket!