A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Boo!

Én is most olvastam, milyen faszán elírtam :lol: :lol: :lol: . A melltartó neve Triumph Mamabel Plain :wink: :lol: .

Apameló: na ez így tényleg nem kóser! Hacsak nem sógor a "főnök", teapa meg a "beosztott"... Ha közös az üzlet, akkor igenis úgy korrekt, hogy beosztják, kinek hogy jobb. Ha sógor kölkét heti 3x edzésre kell vinni, akkor azokon a napokon legyen teapa a délutános, más napokon viszont a délelőttös. Ha meg minden nap neki kell intézni a kölyköt, akkor így járt, és vállalja, hogy több a meló, de szabad a délután/este... Teapa sztem "eljófejeskedi" a dolgot, ahelyett, hogy a saját családja érdekeit képviselné, nem? :roll: Persze, ne legyen bunkó, de kompromisszum az elég jól kitalált fogalom ilyen esetekre :wink: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!
10 óra alvás egyben?? És ez most panasz?? :lol: :lol: :lol:
Én ne aggódnék miatta, ő már nem újszülött, hanem csecsemő :roll:

Boo!
Fekveszopi..............

Áááá, átmegyek a másik gépre, mert kitúrt a kölköm onnan folytatom :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay!

Roló tényleg tuti szálkás fajta, lévén ti is mindketten azok vagytok :wink: . Magunkhoz kicsit nehezebben képzelek el egy "szikár" gyereket :roll: :lol: :lol: . Bár én nem genetikailag vagyok dundi, hanem a hereségem miatt. Ez még cikibb :oops: :oops: :oops: .

Botondnak is tök király vádlija van, tuti a motor :lol: .

Nati nagyon ügyi :wink: . Hova siet?! Mászik az egész család, nem akar lemaradni :lol: .

Lois!

Najóvanakkor "jól" működik a te fiad is :twisted: :lol: :lol: .
Már megint nőtt? Növekedési hormonnal etetitek, vagy miiii?!
:shock: :lol: :lol:
A sérüléseitől, meg ne haragudj, de behalok :oops: :lol: :lol: . Én még gyereket nem láttam ennyi tiplivel a fején :lol: :lol: :lol: .
Pocak: igen, gondoltam, hogy csak a jófejséged miatt nem teszed szóvá, mivel már a korábbi talinál is is azt mondtad, hogy közel ekkorával szültél... :lol:
Hát evvan.... :? De érteni mondjuk nem nagyon értem, hogy neked ennél kisebb pocakban hogyan fért el egy 3,5 kilós gyerek, nekem meg minek ekkora hely egy 2 kilósnak?! :roll:
Mondjuk én már megideologizáltam, hogy olyan baromi gondos anya vagyok, hogy jóóó tágas kuckót biztosítok a gyerekeimnek 8) :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
Jajj, nagyon édes Vencel!! :D

Szopi ügyben: ki fog alakulni, szerintem mindenkinek más vált be, nekem pl. az, hogy 3 hétig pótoltam, pedig engem is mindenki riogatott a cumizavartól. Petra nem lett cumizavaros, pedig hetekig még az anyatejet is lefejve kapta, mert nekem nagyon sebes volt a mellem. Úgyhogy ne aggódj semmin, meg fogjátok ketten oldani. :wink: (a mennyiségen meg pláne ne aggódj, mert Petra fél évesen is csak 60-70 ml-ket szopott, pedig akkor csak anyatejes volt. És akkor még a súlya is teljesen rendben volt.)

Ronmay!
Tényleg milyen ügyes Nati! :D :shock:

Moncsy!
Jó, hogy jöttél! :wink:

Lois!
A neeeem, az még elég kedves... Petra mostanában azt mondja, ha nem tetszik neki valami, hogy menj innen. :shock: Mindig rászólunk, elmondjuk, hogy az csúnya, nem szabad ilyet mondani, úgyhogy most azt mondja, hogy légy szíves menj innen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem is triumph melltartóim voltak, de abban nem volt se szivacs, se merevítő, viszont állati kényelmes, puha volt. Én nagyon szerettem. Egyszer valahol azt olvastam egyébként, hogy a merevítős melltartó nem túl jó szoptatás idején, asszem, hogy a tejcsatornák "nyomorgatása" miatt, de nem biztos. :roll: :roll:

Kép
katy76

Dodi

mi az a hereség?

Katy

Roló is ezt mondja :lol: CSak mélyen és csúnyán nézve:ANYA !MENJ INNEN!

Ja mi kihagytuk azt a fázist mikor szavakat kellett mondogatni, mi mondatokkal kezdtük és azóta be se áll a szája.
Kész storyk vannak. Múltkor elmesélte mi történik ha két autó összeütközik. A vége az volt, kész a baj, ninós autó jön, elvisz kórházba, doktornéni megvizsgál..hmm kész a baj(és közbe ingatja a fejét) :lol:

Én meg ezen az egy cici két ciciből szoptatáson nem lovagolnék. Ameddig kell mind a kettő addig kell. Nekem mindkét gyerekem 200-at evett. Mondjuk Pocok anyu, meg Dodi anyu tuti egy cickóbol kitermelte volna, de én nem tudtam. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

lois

mi történt Zéténnyel? Szép kölök...meg kell hagyni. 14kg? Úh, örülök ha 3 éves korra elérjük :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Hereség: hát, hogy egész nap csak lógok, mint egy here :twisted: :lol: :lol: :lol: Arra értettem, hogy nem mozgok/sportolok rendszeresen, és full lusta vagyok :oops: :oops: :oops: . Pedig tudom, hogy ezek össze is függnek, és a sport energiát ad, de olyan nehéz nekiállni :oops: :( .
Pedig apa mindig noszogat, ő ugye heti 5x jár, és azt mondja, sokkal jobb a közérzete azóta...
Most annyra frusztrál, hogy nem csinálhatok, amit akarok, és nem vagyok "ura" a testemnek, hogy mit nem adnék, egy jó kis ugrálós óráért :P , szóval szánt szándékom, hogy nekiállok mozogni, amikor már lehet, de akkor vlsz. már nem leszek ilyen lelkes :twisted: :lol: :lol: .
De tényleg muszáj lesz, mert két kölök mellé kell az energia, az meg ugyan nem alvásból lesz :roll:...

Roló duma becarás édes :P :lol: :lol: .

Botond sose evett kétszázat, amíg cicizett. Lehet evett volna, de nem volt annyim sose :twisted: :lol: . Inkább gyakrabban kapott, illetve én hamar elkezdtem neki gyümit adni :wink: . Emlékeim szerint nekem 160-180 körül volt a max, amit szoptatni tudtam egyszerre :wink: .

Katy!

Én nem mertem megreszkírozni a nem merevítős melltartót, mert iszonyú nagyok, meg nehezek voltak a cickóim (én sztem olyan voltam, mint egy teve: tároltam a tejet :? :lol: . Bnőmnek szinte semmivel sem nagyobb a cicije, mégis megeszik a fia 160-at simán, csak neki közben termelődik. Bár nekem is így lett volna...)
80 B-ről, 85 E-re nőtt a cicim, és néha még az se volt épp jó :shock: :twisted: . Féltem, hogy még jobban lógni fognak, bár ekkora tágulásnál már lehet mindegy lett volna amúgyis :twisted: :lol: :lol: :? . Most már mondjuk a lógástól nem kell tartanom.... :? :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Ne morfondírozz folyton azon, hogy jól csinálod-e! Ha úgy érzed, akkor egészítsd ki tápszerrel, nem a világ tragédiája! Holnap pedig úgyis megy a védőnő, akkor kérdezd meg őt is! Ha úgy látja, akkor úgyis mondani fogja, hogy hívd ki esetleg a háziorvost, hogy megnézze Vencelt! Egyébként nekem nem tűnik olyan nagy fogyásnak, mert Petra a kórházban többet fogyott ennél! Ő kb. 20 dkg-t fogyott a kórházban a 3 nap alatt.

Kép
katy76

Boo,

hirtelenjében:
szerintem se parázz a fogyáson... azt szokták mondani, hogy 1o% fogyás bőven bőven belefér, bár lehet hogy egy nagy babánál ez is máshogy van...

fejéshez: azt szokták mondani, hogy ha szaporítani akarsz, akkor az üres cicit fejd pár percig, hogy kapja az ingert hogy kell még tej :arrow: ha Vencelt hagyod még rajta cummogni, az miért nem ugyanaz? nemértem :roll: :roll: :roll: :roll:

csináld ahogy jónak látod... more milk-et te próbáltad anno v most? Hátha... meg az Urtica Urens-t, kúraszerűen.
Más ötletem nincs hirtelenjében.

UI. a 12o ml fejésem csak azért volt, mert i) Bori egész éjjel nem evett, és gyűlt a cucc ii) mikor keltettem reggel, keveset evett és bealudt.
Alapból full kicummantja a ciciket, egy etetésnél általában mindkettőt, szóval közelsem vagyok Dodi-kaliber tejtermelés szempontjából...

na, most visszafelé is reagálok gyorsan...

KépKép

KépKép
kispocok13

Triumph :arrow:
megvettem ma a Mamabel Plaint :lol: :lol: :lol: Amit Boo írt, a Tri-action nekem azért nem jó, mert az sem szivacsos, és én most direkt olyat kerestem, ami az, hogy a cicifixbetét ne látszódjon át. Itthonra nem gáz a párizsi-effekt, de emberek közé azért úgy nem szeretnék menni, és elég kevés cuccom tudja ezt leplezni.
Megnéztem a Mamabel Easy-t is :arrow: az sima pamut, kényelmesnek látszik, és szép a fazonja, de hülye voltam, nem próbáltam fel, mert már a második etetést hagytam volna ki egymás után, és tudtam hogy Apa ideges lesz...

Dodi,
8oB :arrow: 85E-re????? Atyaég... én ugyaninnen csak a 85Cig jutottam (Anita méretezésben, de pl a Triumphból 85B-t hoztam el)

Katy,
ez sem kimondottan merevítős, legalábbis nem a brutál fajta, hanem inkább meg csak van erősítve alul az anyagából duplavarrással.

Boo,

húúú, én kendőben sosem próbáltam szoptatni...
Mei Tai :arrow: mi egyszer használtuk, nekem is az "eladni" listámon van... meg a szuper járókánk is, mert már túl nagy a lakásba, elfoglalja Nimród kisasztala és széke a helyet... (akkor így, ha nem kéred, a rugalmas kendőt is meghirdetem lassan)

Apa itthon - hát igen, én is élvezem :lol: :lol:
Nálunk is a délelőtt a húzósabb (ezért hívom a szittert délelőtt most, hogy Nimród is itthon van és amikor Apa dolgozik), mert délután főleg alvás van, Apa meg 6 körül már itthon van a munkából.
Dodinak igaza van (megint) - teapa eljófejeskedi a dolgot, a sarkára kellene állnia :twisted: :twisted: :twisted:

Vérzés :arrow: na pont ilyet kérdeztem tegnap a dokimtól. Nekem is nagyon hamar elmúlt most (kb mikor hazajöttem a kórházból alig volt valami, de pár nap és teljesen vége volt) viszont két hét múlva minimál módon újra kezdődött. Dokim szerint teljesen normális, akár a szoptatás végéig is.

gyerekfoszlás nálunk nincs egyáltalán.

Apró kor :arrow: én kb kétnaponta mondom Apának, hogy nem akarom, hogy megnőjenek, ez a kétéves időszak nagyon cukiiiiiiii

Dodi,

Most augusztusban bölcsi szünet van, négyesben vagyunk két hetet :lol: :lol: :lol: (másik két hétben meg délelőtt jön a szitter)
Apa simán elvan kettejükkel :lol: :lol: :lol: tök ügyes, Bori a kezében és közben csinál fürdővizet vagy eteti Nimródot :lol: :lol: multifunkciós 8) 8) 8) 8) De amúgy jófej is vagyok, mert Nimród alvásidejében lépek, így 1 és 4-5 között csak Boriznia kell - mondjuk a kisasszony általában ilyenkor nyüszizik, tehát ő sétálgat vele, és néha megpróbálja lerakni aludni, ami vagy sikerül, vagy nem.

Szerintem Teapa kreatív módon, de megoldaná ha kitörne a balhé amíg te nem vagy :lol: :lol: :lol:

szélcső :arrow: akkor jó, ha nem volt belőle gáz nálatok...

Ronmay,

12 nap????? Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nati de édes!

Nimród akkor néz így mélyen a szemébe az embernek (ahogy Roló a "menj innen"-nél) mikor valamit mond, én meg nem értem... erre ő rámnéz, kb azt olvasom ki a tekintetéből, hogy "temekkoraegyidióta vagyhogynemérted", és hangsúlyosan, tagoltabban, újra és újra elmondja, hogy "ööööööttttyi" - ez pl a lámpa volt pár napja :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"kész a baj..." - istenem, de édes!

Lois,

kövi projekt már fut :lol: :lol: :lol: :lol: Proaktívan nem vagyok óriás keresésben, de ha a kritériumoknak megfelelő lakást látok, átgondolom, hogyan tudnék lecsapni rá... bár a svájciak eléggé megkavarták a dolgokat :twisted: :twisted:

Zébuksival mi történt????????

1o óra alvás nem panasz volt... csak nem akarom elhinni, hogy lehet hogy mégegy alvóbajnokom lesz... most is halkan suttogom...

Katy,

Petra udvarias elzavarása cuki :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.08.09 23:29-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

namiaz, a mai napot én kezdtem és én is zárom? :shock: :roll: :roll: :cry: :cry: :evil: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

akkor megyek csicsizni, ha senki sem beszélget velem ma este... khm, tegnap este... pááááááá

KépKép

KépKép
kispocok13

Csak egy gors bekukk...
Vacsizni voltunk barátokkal, apa szülinapja alkalmából 8) . annyira szuperjó volt, iszonyú sokat nevettünk, folyton fognom kellett közben a pocakom :lol: :lol: :lol: . (Ja, és apa most se ivott, és abszolúte nem hiányolta, pedig korábban ez elég "jelentős" alkalom volt rá :twisted: . Semmivel sem érezte magát rosszabbul, sőt! És holnap se lesz carul... 8) :D :D )

Holnap reagálok is...most csak kiragadnám a délutáni/esti beszélgetésetek legfőbb momentumát:
"Dodinak igaza van (megint)"
:twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jóóóóóvaaaaan, tudjátok, hogy viccelek, nagyon magas labda volt!!! :wink: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

:-) :-) :-) :-)

Kérdés:
Neked volt alvásszakértő konaktod? Vagy rosszul emlékszem? Egy ismerősnek lenne rá szüksége...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Nekem van, most kértem el az ismerőstől, mikor Botonddal "gondok" voltak, de végül nem kellett... Küldöm :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Tudtommal a csecsemők 4-5. napig fogynak (fogyhatnak) max. 10%-ot. Ez utána megáll, és zömében 2 hetes korukra mind elérik a születési súlyukat. Vencel súlyvesztése abszolút nem gáz grammban, viszont mostanra már nem "illene" fogynia, szóval tényleg vmit változtatni kell a kajával :roll: . Amúgy tök logikusnak hangzik, amit a védőnéni mondott, de sajnos vlsz. a mai valami mást fog...és akkor legyél okos :? .
Én a helyedben mindenképp a szoptatós nőcit hívnám, mégiscsak ő ebben a szakember :wink: . (Némelyik védőnő legalább akkora balfék a témában, mint a Margitosok :? !)

Vérzés:
Én írd és mondd, 2 napig véreztem!!! Első nap faszán "kinyomkodtak", második nap még kisebb menszinyi volt, de utána slussz. Egyszer-egyszer volt kis pecsételés, de mindig elég volt a tisztasági. Egyből kérdeztem a nőgyógyászt a 2. napon, hogy normális-e, hogy gyakorlatilag nem vérzek, ő meg azt mondta, hogy most 6 hétig minden mennyiségű, és minőségű vérzés normális :shock: :lol: :lol: . Hát, ez nyílván kicsit elbagatellizált válasz, de ebből gondolom, hogy tuti nincs bajod :wink: .

(...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Megértelek - Bori ma akkor kelt ebéd után, mikor Nimród elaludt (esküszöm, szenzorai vannak), és már második órája szórakoztat... Most is kézben, másikban meg a telefon... (mondjuk mi legalább éjjel alszunk)
Kitartás, hamar átaludja majd Vencel is az éjszakát!!!

Köldökcsonkot nekünk azt mondták, minden pelenkázásnál (!) kell tisztítani: alkohol+hintőporral... Plusz a pellus ne takarja be (én visszahajtottam a tetejéből), hogy szellőzzön minél jobban és hamar le tudjon száradni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.08.10 19:39-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo!

A fejéssel teljesen egyetértek :wink: . Én (ahogy írtam is), amíg teljesen be nem állt a tejem, minden szopit két ciciből nyomtam, és a kező cicit utána még nyúzta egy jóó darabig :lol: . De bevált :wink: .

Köldökcsontkot mi minden peluscserénél (vagyis 6-7x) tisztítottuk (orvosi alkohol, aztán antibacis hintőpor, kötés nuku). Nekünk eleve így mondták... Hihetelen, hogy még ebben is eltérnek a vélemények :shock: :? .

Gyerek előhívása :shock: :lol: :lol: :lol: .

Éjszakátok :( :( :? . Sztem ahogy rendeződik a kaja-para, ez is be fog állni :wink: . Kitartáááás :wink: !

Pocok!

Köldök: jajaja :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, és engem már most nem hagynak aludni a fiaim, de viccen kívül :shock: :twisted: ! Ha Botondot leteszem, Andor olyan ramazuriba kezd odabent, hogy én attól egyszerűen nem tudok aludni :twisted: :evil: ! Nagyon durván ugrál, meg rugdos, akárhogy fordulok, vagy várok, hogy elhelyezkedjen, sokszor hiába. Egyszerűen addig csesztet, amíg fel nem adom :twisted: :lol: !
Reggel detto: ahogy meghallja, hogy kelt apa telefonja (Botond is mindig felkelt rá :lol: ), vagy felkelet Botondhoz, ő riadót fúj, és alig-alig hagy visszadőlni... De reggel még kómás vagyok, könnyebben visszaalszom így is :oops: :lol: :lol: .
Már alig várom azt az időszakot, mikor már nem fér el annyira, hogy így ugráljon, hanem majd csak "tolong". Bár apa azt mondja, Botond végig durván mocorgott, és nekem is így rémlik, mert sokszor mondtam is, hogy hiperaktív lesz. Aztán végül hála Istennek nem, de tény, hogy Botond újszülöttnek nagyon keveset aludt, viszont elvolt ébren, könnyű volt szórakoztatni, de aludni azt nem nagyon akart :twisted: . NApközben 2x45 percet aludt és slussz :? :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kisfiam, csak hogy éreztesse velem a "törődést":twisted: :
Hétfőn apa tette le, de én is itthon voltam, semmi gond nem volt. Kedden apa tette le, én moziban voltam a bnőmmel, semmi gond nem volt. Tegnap anyósom tette le, semmi gond nem volt, mikor látta, hogy már nagyokat pislog, kérdezte hozza-e a tápikát, Botond kérte, aztán mondta, hogy mennek csicsikálni, és egy hang nélkül le tudta tenni.
Ma én tenném le, fél órát szenvedtem vele :twisted: :( . Most vagy én vagyok ultra béna ( :oops: ), vagy nekem szól a hiszti :twisted: . Megint a múltkori: nem akart lefeküdni, utána ki is mászott, belekezdett az alkudozásba, hogy még ezt hozzak, még az kell... maradjak ott...stb. 2 percenként ki-be mászkáltam, biztosítva arról, hogy itt vagyok, ha szól jövök, nem kell sírnia, nincs semmi baj..de aludni kell, anya is nagyon fáradt....blablabla.
Aztán felhívtam apát, hogy segítsen már, mit cseszek el, és azt mondta, hogy már mindegy, vlsz. azt rontottam el, hogy túl későn fektettem le :oops: . És tök igaza van, mert anyósom mondta is este, hogy ő már 3/4 8-kor letette, mert nagyon kómázott, és nem akarta, hogy a kanapén aludjon el, ezért inkább letette kicsit előbb. Viszont emiatt meg 6-kor kelt reggel, és hiába aludt 2 órát napközben, hamarabb kidőlt... Szóval én csesztem el tényleg :oops: . Miután ez leesett, már nem is szivattam szegényt, mellé ültem, amíg elaludt, és el is meséltem neki, hogy mizu... :lol: . Remélem reggel nem 6-kor fog kelni, hanem megint 7-kor, és estére nem lesz ilyen fáradt, mert az tök jól hangzik, hogy 8-kor alszik, de a 6-os keléssel nehezen azonosulok :twisted: :lol: :lol: . De legalább már tudom, hogy ez a hiszti (egyik) kulcsa...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Bocsi, tegnap bealudtam :oops:

Kölkökkobak :arrow: Vendégségben betonlépcső utolsó alsó fokán balettozott, aztán kicsúszott a lába. De magát az esés mozdulatát nem láttam, lövésem sincs hogy tudta így az egész arcáról lenyúzni a bőrt :shock: :? Most már szebben néz ki, kábé mint a Gorbacsov :roll:

Ronmay!

Köszi :)
Nem tudom, hogy nőtt ekkorára :roll:
Amúgy esküszöm cseppet sem vaskos, tök arányos. Csak valahogy "nehéz".
Kész a baj, hát ez nagyon cuki :lol:

Dodi!
Akkor ez van , nálad ezt nem értik, nálam meg azt, hogy hogy lehetett olyan kicsi hasam. Mindenki ámult hogy már mennyi idős terhes vagyok, és hogy biztos tök pici lesz a gyerekem. De én magasabb is vagyok, meg belém gondolom hátrafelé is terjeszkedett :roll:

Katy!
Nem értem miért panaszkodsz, nagyon udvarias gyereked van :lol: :lol:

Boo!
Zéténynek csak keze lába hámlott kicsit. De láttam már ilyen "foszlós" gyereket, tök normális dolog.
Súlyvesztés :arrow: Z. sokkal többet vesztett a súlyából a kórházban mint Vencel (3370-ből 250 grammot)de az tény, hogy egy hetes korára már visszaszedte. Amúgy ő is keveseket szopizott egyszerre, sose nagyobb korában se mértem többet soha 140-nél. 1-2 hetes korában 20 és 60 között. És mindig 2 mellből. Egyből nekem sose ment.

Pocok!
Ja hogy beletrafáltam? Költöznétek?
És merre?

Köldökkezelés :arrow: Úgy rémlik, hogy nekünk is csak napi egyszer kellett alkoholozni, és a többi alkalommal csak hintőporozni. De ilyenkorra már Zéténynek leesett, szóval nem műveltük túl sokáig. Gondlom azért sem túl izmosak az emlékeim :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Ahogy most itt nézem a súlytáblázatát Zéténynek eszembe jutott, hogy mikor hazajöttünk a kórházból és belövellt a tejem kellett csinálni egy 24 órás "folytonmérést" és az össz.kajálásnak kellett meglennie 500 grammnak.

Dodi!
Szerintem az sincs kizárva hogy a hiszti szimplán neked szól. Z. is sokkal készségesebb az apja szerint ha nem én vagyok vele :?

Babatali akkor nem lesz??????????

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Full kóma vagyok, kisfiam fél6-kor felsírt, ő visszaaludt, én nem :twisted: :? . És persze elvárta, hogy ha este is, most is üljek oda mellé. Az ember a kisujját nyújtja... :twisted: :lol: :lol:

Babatali/mamatali:
Mindenképp, és minél előbb, és minél több :lol: :lol: :lol: . Én egyre csak terhesebb leszek, és szülésig szeretnék Botondnak is egy-két emlékezetes programot, meg magamnak is :lol: .

Babatalinak én vmi játszóházat javasolnék, mert nemrég voltunk, sé nagyon durván élvezte/kihasználta már a kölk, mamatalinak meg még mindig gerjedek egy Leroyra :wink: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Leroy mindenképp :-)

Babatali is, bár ha jó idő van, én inkàbb a szabadteret preferálnám. Jövő hét Kopaszi? És ott be is lehet vonulni a játszóházba ha épp arról van szó.

Tegnap én is bealudtam...

Lois,

Költözés
:arrow: Maradnánk a környéken, csak +1 szoba kellene és jó terasz... Ha álomlakás szembejön, akkor belevágnék.

Zé mutatványa... Mindíg alkot valamit!

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Nekem a Kopaszi ekkora hassal már nem túl bejövős :roll: . Kb. úgy tudom elképzelni, hogy a kölykök motoroznak, mi meg sétálgatunk... Na, ez nekem pont 10 percig szórakoztató :twisted: . Mindeközben rohannom kéne Botond után, hogy ne menjen bele a Dunába, vagy akárhová, az meg 106 centis hassal nem egyszerű :roll: :lol: . Enyémgyerek remekül elmolyol bármilyen játékkal, vagy egy homokozóban... de a Kopaszin pont semmi nincs, ami hosszan lekötné őt :roll: . Ő már anno sem találta izginek a takarón ücsörgést, mikor a többiek igen, szted most...? :twisted: :lol:

A játszóházban viszont én konkrétan leültem egy székre, ő meg egy kismotorral 420-szal közlekedett ugrálóvártól csúszdáig, mászókától az építőkockákig, kettő közé mindig beiktatott, hogy elmesélje hol járt, aztán tombolt tovább :lol: . Nekik ez már inkább szórakozás sztem.... :roll: . És ott nem kellett rohannom utána, nem kellett őt korlátoznom, csinálta, amit akart :wink: .

De ha neketek inkább Kopaszi, akkor sincs gáz, de én azt passzolom :roll: :oops: . (Ráadásul oda-vissza 3 óra nekem kocsival, annyit meg nem megyek egy "rétért", nagyon szép füvünk van itthon is :twisted: :lol: :lol: )

Lois!

Nem az a furi, hogy Zétény elesik, enyémgyerek is (meg sztem mindenkié) televan foltokkal, sebekkel, a fura az, hogy ő zömében fejjel tompít :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Na tessék, full kóma vagyok, alhatnék, de nem tudok :evil: . Olyan légszomjam van, hogy nem bírok vízszintesben lenni....pffffffff..... :evil: :( :( :(

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

Jaaaaaa, hát akinek saját rétje / füve van... Tudod, városi csajnak meg az a nagy szám... De jogos, pocakosanrohangálásba nem gondoltam bele...
Akkor hovaaaaaa??????

KépKép

KépKép
kispocok13

Köszi a megértést :oops: :wink: .
Úgyamúgy mindegy, nem vagyok nagy igényű :lol: . Csak el lehessen őket engedni tombolni, anélkül, hogy azon aggódnék, hogy baja esik :wink: .

Amúgy elcseszettül nyűgös vagyok ma. Aludni nem tudtam, mert bár megpróbáltam újra, de mikor kis híján elaludtam volna, Botond épp felkelt :twisted: :? .
Ráadásul olyan légszomjam van, ami kezd kicsit aggasztani, mert nem csak egy-egy levegőt veszek már mélyen, hanem mindet, és bazira nyom a tarkóm, meg olyan "ájulás-érzésem" van.... :roll: . Hogy érezhetek ilyeneket egy ilyen ilyen kicsi gyerekkel?! :shock: :?
Mérek vérnyomást...

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:14-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

70 ml????? Coooooool!

Írtam privit!

KépKép

KépKép
kispocok13

Ez a szoptanít rendkívül szexi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Talik:
ki jönne?
mikor?
hova?

Nekem babatalira jövő héten a hétfő nem jó egyedül, és az utána való hétfő sem. Mamatalira 27-ét kivéve bármi működik.

KépKép

KépKép
kispocok13

Basszus, ez a kendőzés működik!
Ma is így mentünk délután játszótérre, meg a Kopaszira kedden, és mindkét alkalommal Borka végigaludta a dolgot :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:16-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Ahol van 130 ott lesz 1300is :wink: Szoptattál is mellette?
Minél többször szoptatsz-fejsz annál jobb és több lesz! Kitartás!

Dackorszak:

Nálunk is van bőven, de általában sikerül rövidre zárni a témát. A legrosszabb az utcán , mikor húznom kell a gyereket, de ez is egyre ritkább, ha mondom neki hogy ugye nem akarsz összeveszni?

Lekopogom de most 1-2 hete már nem kell harcoskodni a du. alvásnál, együtt működő. Fél évet kínlódtam vele, hogy ne pörögjön. :roll:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Most jutott eszembe: mi van, ha ilyenkor nem azért sír, mert éhes? És ha nem adsz ilyenkor rögtön pótlást, hanem vársz egy kicsit és utána cicire teszed? Addigra talán megint termelődik elég... Bár már biztos mindent próbáltál...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok
szoktam várni egy kicsit, hátha abbahagyja :oops: aztán a cumival tesztelem :lol: ha nem kell neki, akkor nem éhes, mert akkor tolja ki a nyelvével (de akkor mondjuk nem is szokott sírni :roll: ), ha kéne neki, mert szívja ezerrel, akkor már csinálom is a pótlást :lol: úgyhogy nekünk most a cumi a mérőeszköz :lol: tök vicces, hogy másra nem is használjuk :lol:

KépKép

KépKép
boo

Rapid...

Boo!

Az egyik legjobb "tejtermelő" a pihenés/alvás, ami elég oximoronnak hangzik egy újszülött mellett :twisted: , de tényleg így van! Sztem ezért is van több tejed éjszaka :roll: . Tudom, hogy nem rajtad múlik, és imádom az ilyen "uatsításokat", de többet kéne pihenned :roll: :oops: .
Egem anyum is, meg Ricsi is halálba kergettek anno, mert amint elaludt a gyerek, már csesztettek, hogy miért vagyok fent, húzzak aludni, hogy legyen tejem. Hát volt is :twisted: :lol: .
De hogy ezt most hogy fogom kivitelezni.... :roll: .
Szóval sztem nem kell mondani, mert így is hulla vagy, szegénykém, de amikor csak tudsz, aludj!!!! Minden más várhat!
A Suttogóban volt, és a bnőm "vágja a fejemhez" mostanában, amiért pörgök pocakkal, hogy "Ne állj, ha ülhetnél, ne ülj, ha fekhetnél, ne feküdj, ha alhatnál is!". És ezt a te "korszakodra" érti, nem az enyémre :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Babatali :arrow:
Mi jövő héten minden nap Ringató táborban leszünk 9-12 között, szóval ha lesz tali nekem ezután indulnom is kéne, mert ha hazajövünk, akkor már nem fogunk újra nekivágni :roll:
Helyszín :arrow: Én alkalmazkodom egyes kisbabás vagy nagyonterhes nyűgősökhöz 8)

Dodi!
Ááá, ekkora fejre esés már rég volt, ezer éve csak alkarra és lábszárra szerez foltokat. Ez most extrém volt.

Boo!
Nekem úgy volt, hogy mellre tettem, kicsit szívta és éreztem hogy belövellt hamar. Tehát szopi közben is termelődik folyamatosan, ha érzem hogy feszül a mellem és muszáj mellre tenni akkor az már túltermelés. Persze hogy a kereslet-kínálat jól működjön ahhoz együttműködő és "jól dolgozó" baba kell. Vencelhez lehet csak a "túltermelt" tejed jut el, és nem dolgozik meg azért amit úgy kéne folyamatában "kitermelni".

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Végre nagynehezen van pár percem tudok írni is nem csak olvasni!

Boo!
Nálunk Benedeknek volt olyan a bőre,pergett le róla a gyerekorvosunk azt tanácsolta hogy gyógyszertáros popsikrémmel kenjem be locsi után az egész testét,nekünk bevált,nagyon hamar rendbejött!
Szopihoz: ügyes vagy csak így tovább a 130 az már szuper,sok tanácsot én nem tudok adni mert én mind3 gyerekemnél túltermeltem az elején,tejcsárda voltam, és én is úgy voltam mint Lois hogy pár szívás után elindult a tej és termelődött szopi közben!de a tesómnál úgy állítottuk be a szopit hogy 6 hétig fejt minden szopi után éjjel is,nappal is ha nem is jött belőle semmi akkor is,egy kicsit! ő szedte a moremilket és valami homeost még de annak nem tudom a nevét!
Minél többször szopik(fejed) annál több termelődik!
A másik nagy titok ahogy Dodi is írta a pihi!
Nálunk ezek a dolgok válltak be,és ami a legfontosabb szerintem ezek mellett még,hogy nem szabad agyalni, gondolkodni hogy mit csinálsz jól vagy rosszul magabiztosnak kell lenni! :P :D :P

Tike!
Annyira szép lett Hédi szobája,milyen színű pontosan?
Nekünk is hasonló szőnyegünk van!
Őt nem viseli meg az új szoba?
Az én fiam szobája is fel lett újítva,mindenkinek mutogatja dicsekszik,de sajnos azóta nem alszik jól,nem tudom hogy ez zavarta e meg,vagy csak ilyenje van!
:twisted:

Ronmay!
milyen ügyes ez a kislány,a hugom kislánya volt ilyen,mindent nagyon hamar csinált!

Nálunk most tetőzik a nem akarok aludni hisztivel párosítva,tegnap este is iszonyat ordítások közepette raktam le aludni este 11 után!
Egyszerűen addig lefektetni sem tudom!
Fogalmam sincs hogy mi a baja,talán az új szoba vagy a tesóival akar lenni vagy mittudomén! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ennek tetejébe egy hete minden hajnalnban pontban 5 kor felsír,és nagyon nehezen alszik vissza! :twisted:
Most megpróbáljuk visszatenni a kiságyát a régi helyére hátha...,de oda meg már betettük az ágyát mivel át akartam szoktatni a rácsosból az ágyra,de ezt még halasztom,!marad még egy darabig a kiságy! :oops:

hoztam pár fotót :oops::D is akit érdekel itt megnézhet bennünket:

https://picasaweb.google.com/1144334817 ... gaz5qO7EQQ

Az új szoba:
https://picasaweb.google.com/1144334817 ... --v7oqivKw

https://picasaweb.google.com/1144334817 ... cWwiZLv7gE
20140328174041

Sziasztok!!

Ideértem megint :oops:

Boo! 130ml az szerintem tök jó,én soha nem tudtam annyit fejni,pedig nekem volt rendesen tejem.

Moncsy! Jó,hogy jöttél,nagyon aranyosak a gyerekek,tök jó látni,hogy ennyire szeretik egymást.

Babatali: találjátok ki,hogy mikor és hol,nem ígérem,hogy el tudunk menni,mert a jövő hétre is tele vagyunk programokkal,de igyekszem. De a mamataliba mindenképp benne vagyok :D

Ronmay! Jó,hogy újra itt vagy! Nati tényleg nagyon ügyes,jól belehúzott.

Úgy látszik,hogy mi is beállunk a sorba,ami a lefekvés körüli gondokat illeti. Lili is ugyanazt csinálja,mint a többiek:beteszem az ágyba,semmi hiszti,aztán egy pár perc múlva elkezdi: anya,anyukám,anyuci,anyúú,mami. És hiába nem megyek be,nem hagyja abba,sőt egy idő után elkezdi erőszakosabban :twisted: Napközben dettó. Ja! És egyre később tudom csak letenni napközben,remélem nem akarja elhagyni az alvást. Bár a böcsiben úgyis fog aludni,mert egyrészt kell neki,másrészt úgyis kifárad.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo

ÓÓ, hát ez szuper! Én Rolónál nem tudtam ennyit fejni szopi mellett 20ml/nap jött le vagy csak épp hogy maszatos lett a fejő :twisted: Natinál az elején próbálkoztam de ugyanez volt a szitu, úgyhogy nála már nem fejtem, csak szoptattam.
Jól csinálod, bízz magadban sok tejed van! Hidd el Vencel is bele fog jönni és összeszoktok majd!CSak ne add fel! :wink: Ügyi vagy! :wink:

Nyuszi

Én bemegyek ha hív a gyerek. Aztán ha ez egymás után többszöri(mindig takarjam be) elmondom, hogy utoljára jövök be, csakis akkor ha kakálni vag ypisilni kell. Ekkor kitalálja hogy kakilni kell :lol: Kiviszem.De utána már nem hív többet. :wink:

Ma barinőmnél voltam és ott is kijöttem du. alvásnál a szobából. Egy szó nélkül aludt el. Most ez a korszaka van, télen meg az hogy bent kellet lenni. De nekünk este még (soha) nem volt gond. Ha műsor van az csak du.

Dodi

Két gyerek mellett nem egyszerű piheni, főleg ha egyedül vagy. Szerencsés vagy hogy neked ott lesz Ricsi.
ELeinte ugye felváltva működnek, az enyémek már annyira nem :lol: Én aljas vagyok mert Natit délelőtt felkeltem 11kor, hogy együtt alhassanak délután.Van hogy 2-3 órát is alszanak együtt. A kiscsaj pedig olyan hogy fél óra alvás után feltölt egy pár órára is. Jól bírja. Mostanában amúgy is de. csak 30-90 perc között alszik. A nagy alvása du. van, mivel jól bezabál ebédre. :lol:
Úgyhogy én mindig alszom du.1-2 órát, szinte már hiányzik ha nem. Függő lettem :lol:
DE az eleje az gáz. Bár nekem Nati álombaba ő aludt javarészt délelőtt. Sztem Boo is pihenne többet ha engednék a srácok..

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Bár még csak egy gyerekem van, de vhogy pont így képzelem, ahogy leírtad, szóval ezért is kezdtem így, hogy "tudom, hogy nem rajtad múlik", és fűztem, hozzá "nem kell mondani, így is hulla vagy"... :roll: :lol: :lol: :wink:
Csak Boo-ról simán el tudom képzelni, hogy leteszi a kölyköket, és csak még gyorsan megnézi az e-mailjeit, csak még gyorsan bedob egy mosást, csak még gyorsan lezuhanyzik, csak még gyorsan ír nekünk pár sort...csak még gyorsan...aztán bukta az alvást :? :lol: :lol: .
Csak ezért írtam... :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Jaa, ezt el tudom képzelni Booról... :lol: :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csak rapidban:

Lányok én most rendelek ilyet, valakinek kell esetleg??

http://cgi.ebay.com/Houdini-Stop-car-se ... 415c01deef

http://www.houdinistop.co.uk/Video.aspx

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?