A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo Enci-csere :) ügyesek voltatok vele :D
szuper dolog a nagy terasz :D

Kaqk semmi gond nem lesz a közös szobával, cicus és pöti is jól megvannak együtt :D
ma reggelre is szorosan összebújva ébredtek, ők is az első perctől kezdve együtt voltak
talán egyszer ébredt fel csini egy szopikor de azonnal visszaaludt :)

Heni biztos jó volt a hétvégétek :D

Mesi, Regi nagyon jó volt a tegnap :lol:

Mesi én benne vagyok a 20-ában 8)

Vera aludjál, pihenj egy kicsit :roll:

Irina holnap szemészetre megyek cicussal de mit szólnál mondjuka péntekhez?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie, nagyon jó képek készültek Rólad is! Nagyon bájos nő vagy, egy kis több önbizalmat, légyszi' :D !

Irina, köszönöm, nagyon aranyos vagy, de óvódapedagógusnak jelentkeztem, a gyógypedagógus még távolabbi terv :wink: . Soha nem akarom abbahagyni a tanulást 8) .
Egyébként önmagam elfogadásával ugyanúgy vagyok, mint Te. Most sokkal magabiztosabb vagyok.

Vindo, az őszi kávézás a teraszon nagyon jó dolog :D. Amióta teraszunk van, márciustól októberig kint vagyunk, akár esőben is: 1-2 hete egy hatalmas felhőszakadás alkalmával ültem a teraszon, és 1 órán keresztül néztem, ahogy a gyermekeim rohangálnak fel-alá gumicsizmában és esőkabátban, és egyik tócsából a másikba ugrálnak :lol: . Majd literszám öntik ki a vizet a csizmákból 8) . A terasz nagyon jó lesz, majd meglátod.
Padlizsán krém nagyon jól hangzik :) . Én cukkiniből szoktam csinálni tömlős sajtos, bazsalikomos pempőt, amit tészával is ehetünk, de van, hogy azt is csak kenyérre kenem.

Heni, nagyon jók a képek, látszik, hogy szuperül éreztétek magatokat :D !

A nagyvárosi létről nem sokat tudok írni, bár Kecskeméten dolgoztam, és útáltam, hogy városon belül mennyit kellett utaznom, hogy eljussak a munkahelyemre. A kisvárosi életformát nagyon szeretem, bicajjal is ott vagyok bárhol max. fél óra alatt, kocsival 10 perc alatt. Tulajdonképpen vannak áruházak, ahol be tudok vásárolni, ha nincsenek extra igényeim, nem kell más városba menni. Mondjuk Kecskemét is csak 10 km, nem távolság. Én nagyon szeretem, sok a zöldfelület, bár most káosz van, amióta az egész városközpontot átalakítják, és körforgalmat építenek.

A 20.-át még nem tudom, mi úgy terveztük, hogy ha minden összejön, Debrecenbe megyünk.

Vindo, ez a csatorna mizéria kész röhej :? .
Enci csere :lol: .

Móni, egy mese sem lehet olyan érdekes a tv-ben, mint egy daruskocsi a ház előtt :lol: .

Tegnap megtaláltam a számomra tökéletes állást, szorítsatok, hogy összejöjjön!!!
Jelentkezés a fősulira leadva. Hétfőn kell regisztrálnom a munkaügyi kp.-ba :? . Hétfőtől van ovi is, nem akartam még vinni Pankát, de lehet, hogy délelőttökre elkezdem visszaszoktatni...Már nagyon hiányolja egyébként 8) .
dettyk

Jó reggelt!

Dettyk tudod eddig én 14 éves kormtól nagy városokban tanultam, majd pesten dolgoztam, most meg már 4 éve itt, kicsi falu.... de a zöld valóban jó, imádjuk a nagy udvart, kertet, meg jó, hogy nagy a ház, gyerekek élvezik. DE ! nekem hiányzik a nyüzsgés:-( bár majd ha itt is lesz munkám, lehet jó lesz.

Milyen fősüli??? kicsit lemaradtam :oops:

Heni
KépKép
heni81

Dettyk, álláshoz drukkolunk :!:
Na, Rugónak nincsen gumicsizmája, de ha a szomszéd lányok felkapják, akkor előszedi a téli csizmáját :roll:
Debrecenbe jöttök?

Móni, miért kell a szemészetre mennetek?

Elfogadás - ez tényleg így van.
Most már fel tudom fogni szexepilként is a problematikus területeimet, és inkább csak röhögök rajta. Meg tudom nagyjából, hogy milyen szabású ruhák állnak jól. És mivel nem akarnak rám a családtagjaim sem pl. rövid szoknyát húzni, nincs is semmi baj.
Mondjuk, én nem sokat változtam az elmúlt 15 évben :roll: Csak a hajam lett rövidebb, meg van egy-két ráncom.
Viszont, ha pár év múlva terhes leszek, akkor rakatok egy fogszabályzót. Sose késő :roll:

A szennyvízügy újabb fordulatot vett, G. tegnap megnézte a bekötést, és a fázist rossz helyre kötötték. 11 körül jönnek a vízművesek. Vagy kik, mert én már nem tudom követni.

Rugó nyolc előtt felkelt :x

Nagy a szerelem a szomszéd kislánnyal. Lili még virágot is szedett Rugónak. Kérdeztem, miért Lilit szereti, és rá kellett jönnöm, hogy ő a zsánere - kék szem, szőke haj :shock:
A kisebbik lánynak barna haja és barna szeme van.

Kép
vindolanda

http://www.acsa.hu/ hv-én vki nem jön el erre? Mi vszínű ott leszünk :)

lógyógyszer :) :) az tény kiüt rendesen :)

Dettyk,terasz :) :) munkához drukk :)

:arrow:

KépKép
viranka

akkor 20-án egy tali debrecenben??? mi biztos kimegyünk a felvonulást nézni, meg este a tűzijátékra.......

Mesi: 20-a az nekünk DB!! sajnálom a talit..:-(

Rugó és a ki barátnője!! :lol: :lol: :lol: :lol:

terasz..mi is vágyunk egy kertes házra nagyon.... :oops:

Dettyk: +++++++++++++++munka

KépKép
kaqk
Debrecen

Hú, engem sajnos a virágkarnevállal a világból ki lehet üldözni, pláne, hogy reggel nyolckor kezdődik :roll:
Este hánykor van a tűzijáték?
Vagy délután valami program?

Bár nem tudom még, hogy mikor utazunk haza :roll: :roll: :roll:

Kép
vindolanda

Ha eljutunk 20.-án Debrecenbe, mindenképpen jó lenne találkozni :D . Ha tuti lesz, egyeztetünk :) .

Heni, óvódapedagógus :). Ha dolgozni fogsz, biztosan jobban fogod élvezni :).
dettyk

A program:
http://iranydebrecen.hu/hu/hir/3612
Nekem ez a program a legszimpibb:
10.00-18.00 Kerékpáros Korzó – kerékpáros és családi programok
Helyszín: Békás-tó és környéke,
bár nem tudom, hol van és milyen a Békás tó, és milyen családi programok lesznek?
dettyk

VIndo : nekem sem minden vágyam..de Emmának nagyon bejön...és nem szoktunk 8 ra menni..:-)

Békástó: Nagyerdő, a termál fürdő mellett, az egyetem felöl is be lehet sétálni, bicózni. Erre a programra alvás után biztos kinézünk.
tűzijáték: hát 9-10 közöt kezdődik majd vmikor.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Most csak röviden, porszívóznom kell, aztán fodrászhoz rohanok, ha S. jön és vált engem Ádi mellett.

Mónikám, szeretettel várunk Titeket pénteken! Hányra jöttök (csak hogy elkészüljek addigra, amivel szeretnék)? (Ma és holnap nekünk sem jó, de a péntek szuper :-)).
Olvastam, amit Cicusról a blogodban írtál, gondolok Rátok nagyon holnap, és tudom, hogy nehezen emészted meg, de hidd el, biztos rendben lesz a csajszi. Én kancsal voltam és 4-es (+-os) szemüvegről indultam, most 1-eseket hordok és a kancsalítást kinőttem (csak ha fáradt vagyok néha, akkor érzem, hogy valami nem oké a szemeimmel, de igazából már évek óta nem is éreztem).

Detti, bocs, óvodapedagógus, tényleg. Az legalább olyan szuper :-) Sok sikert hozzá!

Vindo, önkormányzatotok egy kabaré, de tényleg. Ez a teszetoszaság, másra mutogatás, bénázás és rosszul dolgozás -- mintha ugyanúgy 40 évvel ezelőtt lennénk :roll:
Azért remélem, elrendeződik mielőbb!

Még egy szó a hol-jó-lakni témához: szóval én imádtam a belvárosban zsezsegni, bejártam tanulni az egyetemre, mozizni, haverozni, aztán jó volt (bár hosszú és fárasztó, de 18-20 évesen az ember még bírja) hazamenni a tücsökszós zöldbe. Igazából akkor untam rá, amikor gyerekem lett, be voltam zárva a "prérire" (így hívjuk otthon a helyet, mert annyira nincs semmi házakon kívül, na jó, azóta épült a közelbe Aldi és Lidl :-D)), a földutcából a babakocsival is alig tudtam kiverekedni magam, de aztán sem volt hova menni. A kertben Ádi nem volt el, mert mi az emeleten éltünk, csak felügyelettel mehetett ki, árnyék nemigen volt, vettünk pár kinti dolgot (hinta, homokozó), de igazából nagyon unta a kertben levést, sokkal jobban szeretett sétálni, játszóterezni (azon se volt soha senki!). Na, akkor én megfogadtam, hogy ezt soha többet.

Aug. 20-at még nem tudom, több mindenen múlik.
irina

Varrónőm készítette. vastag, strapabíró...akit érdekel írjon pü-t. 700 ft. /db. 2-2 van még. :-)

Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Itt vagyok.
Rugónak letöltöttem új diegót, most elvan ebéd után, én meg egy kávét csinálok most.

Békás tó - ha itt vagyunk, akkor kiugrunk majd :D

Kaqk, pedig azt hittem, minden vágyad a virágkarnevál :lol: :lol:

Nekem a legszörnyűbb virágkarneválos élményem (nem sok van összességéban) az volt, mikor még egy 50 m2-es, másfél szobás lakásban laktunk, és anyósomék bejelentették, hogy jönnek, és hoznak egy négy fős családot is, és mind a nyolcan ott leszünk majd a mi lakásunkban, ott is alszik mindenki... Ez ám a meglepi :mrgreen:
Egy nap könyörgés után két személyt sikerült egy szállóba könyörögni :lol:

Móni, fel a fejjel :!:

A kertet amúgy mi sem használtuk ki kezdetben, olyan két éves kora körül kezdett el sokat kinn lenni Rugó. Addig nem lelkesítette a dolog.

Azt akartam még leírni, hogy a múltkor jutott eszembe az a tény, hogy tavaly még Rugót nyáron is beadtuk heti egy napra csanába, mert nem bírtam idegileg a napi 24 óra együttlétet két hónapig. Idén meg semmi bajom. Igaz ugyan, hogy tavaly még nem beszélt, és az rengeteget javít a helyzeten.

Irina, jó fodrászkodást!!

Kép
vindolanda

Kaqk, ez micsoda?
Nem jövök rá :lol:

Azt mondanom sem kell, hogy a vízművesek, akiket 11-re vártunk, ide sem bagóztak :x

Kép
vindolanda

Halihó!

Vagyok én is, csak kicsit elhavazódtam. Bercónak eltolódtak a napjai, majdnem 11-kor alszik el, így úgy döntöttem, ma nem alszik délben, hátha visszatérünk a régi kerékvágásba. Mindjárt indulunk Momóval csavarogni. :lol:

Vindo, ezt nem hagyhatom szó nélkül: ovizsák. Szerintem Rugónak szüksége lesz majd rá, hacsak nem az óvoda adja. :wink: :lol:

B. befejezte a bilizést.
dmaggie

Pedig beugorhatnánk Debrecenbe is, eszembe jutott, hogy pótolhatnánk az elhunyt halat. De ezekre az izékékre várunk :x
Négykor lejár a munkaidejük, lehet, majd utána indulunk.

Kép
vindolanda

köszi Maggie. lemaradt: OVIZSÁK.:-)

vízmű :evil:

KépKép
kaqk
Debrecen

Dettyk hajrá! miből van oda felvételi? nehéz lehet bejutni?

Vindo anyósodék :shock: ovizsák kell, nagyon jó áron adja KAqk.:-)

Virágkarnevál szép lehet:-)

Heni
KépKép
heni81

Vindo, köszi! Lassan indulok, csak S. jönne.
Tavaly 3 hónapot voltam itthon Ádival, mert a csanát nem akartuk/tudtuk már fizetni. Hát szenvedtem én is. Most 5 hét itt az ovis szünet, viszont ügyelet sehol nincs. Nem is vinném persze, csak maga a lehetőség jó lenne, ha volna.
Nekünk nincs oviszsákunk, nem is kértek, de praktikus, mert a kisszekrényébe nem sok ruha fér el normálisan Ádinak. Tényleg szép és olcsó, amiket Kaqk kínál.
irina

Bercó még Ben10-t néz. Így maradunk még néhány percig.

Huszadikára mindenképpen szervezzünk akkor valamit!!!!!! Lehet, kellene megint főzni. :roll:

Emese, a nagyfőnök nagyon elzárkózik a dolog elől, pedig a múltkor benne lett volna.

Virágkarnevált én sem nagyon bírom. :oops: Mi itthonról szoktuk nézni a tv-ből. :oops:

Mónikám, nyugi. Gergőnek 14 hónaposan kezdtük takarni a szemét + szemüveget is kapott. Asszem +3,5-ről indult, ma már nem is kell szemüveget hordania, pedig borzasztóan kancsal volt, még operálták is. Inkább dicsérgesd meg Grétit, hogy hajlandó elviselni a nehézségeket. Egyébként meg jobb lesz neki, mert jobban fog látni. Gergőnek az óvodában is kellett takargatni a szemét, de az óvónők nagyon jól megoldották, soha nem csúfolták. Esetleg vigyél be néhány darabot, hogy felpróbálhassák a többiek is. (Bár aranyárban vannak) Akkor látni fogják, hogy

zuuuuuuuuuuuuuu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzhhhhhhhhhhhbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbggggggggggggggggggsssssssyyyayayxsssssssssssssswSSS. - Ezt Bercó írta. :lol:

nem is olyan egyszerű dolog ez. Nem tudom folytatniiiiiii. :lol: ffffffffsddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddy
dmaggie

Hát, ha ennyire jó dolog, akkor 700 ft-ért lestoppolunk egyet. Majd találkozunk, és bizniszelünk :P Köszönjük.

Sprinteltünk egyet a fagyis kocsi után. Finom fagyija volt ma, R. sárgadinnyét evett, én meg capuccinót.

Kinéztünk egy négyórási buszt, halakat veszünk este Rugóval.

G. csak nyolc előtt várható úgyis este.

Heni, nálunk alkalmasságin énekelnek, hangszeren zenélnek, meg elbeszélgetnek. És a pontokat hozzák. Ha jól tudom, de az óvósokra nincs annyira rálátásom.

Kép
vindolanda

Kép
vindolanda

Vindo, köszönöm, hogy belinkelted :D . Tudtommal alk. vizsga van énekből, beszédalk. vizsga, és testi alk. vizsga van. Én náluk végeztem el a tanítóképzőt, ének-zene a műv. területem :) . Remélem, nem lesz nehéz bejutni, a pontjaim alapján rendben lesz. Ha sikerül, Pankáék ovijába fogok gyakorlatra járni, az óvónéni mondta, hogy ők a gyakorló ovi :D . Bár ez a kredit rendszer új nekem, majd utána kell néznem...
dettyk

Vindo: félre tettem. szólj ha db-be jártok :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hazaértünk, az új halak már az akváriumban 8)
Voltunk mekiben, hazafelé fagyiztunk is.
Elég hűvös lett az idő így este felé.

Dettyk, hát persze, hogy nem lesz gond :D

Kaqk, köszi :D

Kép
vindolanda

Köszi csajok Facen a drukkot és szorítást! DE holnapra is küldjetek 10.30-ra.. Tökre félek... Na megyek Domihoz,egész du. Benivel voltam,nem olyan rég ettem,reggel óta nem volt olyan alkalmam.Káosz volt a melóhelyen is,de holnapra és holnap utánra kaptam szabit,ez is eléggé macerás volt,majd mesélek róla oda át..
Puszi

Ui: Kaqk szépek az ovizsákok.. :)
varga tünde

Halihó!

A tervem bevált, már ébren vagyunk egy ideje. Sajnos az is bejött, hogy Bercónak igen rossz éjszakája volt. Meg tényleg nagyon hűvös volt ma éjjel. Este is fáztunk. Kerti főzés volt megint. Itt vannak Bogi szülei, az apukája imád főzőcskézni. Tegnap este káposztás lecsót kaptunk. Nekem meg lassan fel kell hagynom a nagy evésekkel, felugrott rám két kilo. :oops: Pedig eddig jól bírtam. :oops:

Tünde, nagyon gondolunk Rátok, drukkolunk ezerrel. Szerencsére az esetek többségében a nagy izgalom utólag feleslegesnek bizonyul.

Anno én is beírtam az óvodaped. szakot is. Alkalmassági volt nekem is, mivel a tanítóképzőn énekből már megfeleltem, azt nem kellett megismételnem, de volt beszéd (mesét kellett olvasni), rajz és tesi. Ezek szerint ez nem változott azóta sem. Nyugi, Dettyk, menni fog ez! Akkor leszünk páran, akikért lehet majd izgulni vizsgaidőszakban. :lol:

ovizsák: tényleg nagyon szépek és jó árban vannak. Nekünk a tavalyi marad. Már néhány hónapja vettem az Aldiban egy pár szandit, az jó lesz bentre, majd a tornacipőt kell még megnéznem. Tegnap láttam, hogy a Humanicben 2ezerre vannak leakciózva aranyos kis szandik. Csak azt nem tudom, hogy jövőre mekkorát nő majd B. lába. Egyébként nem vettem semmit. :lol:

Vindo, éljen az új halacska!

Lassan kezdek vasalni. :?
dmaggie

Irina, mi változott a hajviseletedben?
dmaggie

Maggie, és a lakásban fáztatok vagy kinn?
Kinn ramaty idő volt már este felé, benn nekünk most olyan 24 fok van.

A halak még élnek.

Mi Rugóval olyan két évesen éltük át ezt. Ha aludt délután, akkor este tíz után is ugrált, pörgött. Inkább nem erőltettem, meg egy idő után nem is lehetett, elmenekült előlem.

Tünde, egy kalappal!!!!

Hmmm. Ezen a benti cipőn sem gondolkodtam még. Azt hiszem, felhívom majd az óvodát is, hogy mit kellene beszereznünk.

Azt még nem írtam, hogy persze a meki háromszintes mászókáján is volt egy Minnie-lány, aki kb. 7-8. éves volt, és segített Rugónak a szintek között mászni. Mindenhol csajozik.

Hív Rugó :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Tegnap megjártuk a szemészetet, cicus nagyon ügyes volt. Szemüveges lesz, már meg is vettük, most csinálják. jövőhétre lesz kész. A szemét is takarni kell felválltva, 2 nap a bal 1 nap a jobb szem :(
Padlón vagyok miatta :cry:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, fel a fejjel! Panka unokatesója, Nóri már tavaly óta szemüveges, és nagyon gyorsan rendbe jött a szeme. Igaz, még most is hordja, de már gyengébbre cserélték a lencséket, és ha nincs rajta, akkor sem kancsalít. Ebben a korban még gyorsan rendbe jönnek :).

Vindo, Rugó és a csajok :lol: . Panka szőke hajú, de a szeme barna :).

Maggie, köszi :). Ezeket az alk. vizsgákat én is teljesítettem, bár annak már 15 éve :oops: 8) .

Tündi, ++++++++++++++++!!
dettyk

Móni, semmi baj nem lesz...
Gondolom, milyen ramaty érzés lehet, és a terpeszpelenkánál is kibuktam, pedig az ehhez képest semmi.
De fel a fejjel!!!!

Dettyk, biztos be fog jönni Rugónak :wink:
Régen az afro lányok tetszettek neki az egyetemen, de úgy látszik, most más színvilágban nyomul :roll:

Nekünk alakul a hétvégi programunk. Gábornak lesz egy munkamegbeszélése vasárnap a Hortobágyon. Lehet, mi is elmegyünk, mert a madárkórházzal már régen szemezek (pár száz forint a beugró), meg van kisbuszos szafari körút is :roll:
De még nem döntöttem.
Ötre haza kellene érni, mert akkor meg angolom van :roll:

Kép
vindolanda

és = én

Kép
vindolanda

Móni: biztos hamar rendbe jön a szeme..és ügyes lesz a takarással is.

Vindo: hortobágy jól hangzik.:-)

Emma csupa taknyi, megfázott, nyűgi ..
:(

KépKép
kaqk
Debrecen

Mónikám,ne legyél padlón,hamar észrevettétek,ilyen korban hamar helyrejön majd a szeme :) S így is csini lesz :)

Rugó és a Minnie lányok :) olyan aranyos Fiad van :) s tényleg hívd fel az ovit,h. mi kell,mert nálunk pl. a csoport 2/3-ának nem is kellett zsák,mert kisszekrényeik vannak :)

én meg örülök magamnak vettem pár könyvet+M. szülinapi ajándékát :)
s ezt varrtam tegnap magamnak :) (bár már ott tartottam kihajítom az egészet,mire rájöttem,,hogy is van :) ha akarom,így hordom:)
Kép
vagy így :)
Kép

:arrow:

KépKép
viranka

Jobbulást Emmának :!:

Viranka, csinosak.
Milyen könyveket vettél?

Mi is akartunk menni tegnap könyvesboltba, de R. a mekiben annyit játszott, hogy zárás előtt egy perccel értünk csak oda, és már finoman nem javasolták, hogy bemenjünk.

Ja, fel is hívom.
Most viszont az urológián akartam időpontot kérni, egész délelőtt hívtam a klinikát, de egyszer sem vette fel senki a regisztrációnál. Komolyan, hússzor hívtam őket :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

varrós Tildás :)
ezeket :)
http://www.arena2000.hu/termekek/546.html
http://www.arena2000.hu/termekek/253.html s még van pár darab :) beindultam :oops:

KépKép
viranka

ja és ez 1 táska csak kifordíthatós :)

KépKép
viranka

Nem esett le :oops: :lol:
Nálam a szobanövény-ápolós és akvarista könyvek a maximumok ilyen otthoni témában. Kreatívkodni nem nagyon szoktam :roll:
Még régen segítettem játszóházakat tartani otthon a gyerekeknek a könyvtárban, ennyi volt a maximum (adventi koszorú készítés, mézeskalács festés meg ilyenek, de szerintem inkább a gyerekek miatt csináltam, bírtam, mikor beszélgettünk).

Kép
vindolanda

Halihó!
Tündi, nagyon gondoltunk Rátok, írj majd, mi van Veletek!!!

Maggie, már megint frufrus-kleopátraszerű hajam lett, de hátul kicsit felszedettem, így legalább előbb kell mennem a fodrászhoz is, amúgy mindig elhalasztgatom. Olyasmi, mint az első képen itt: http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/20080825/ime_a_legjobb_oszi_frizurak/

Verus, ez nagyon szép, gratulálok! :lol:

Vindo, csajozós Rugó :lol:

Ma kirándultunk: Apukám, Ádi és én, kisvasút, fogaskerekű, Normafa, tévétorony a Széchenyihegyen stb. Jó volt, csak muci levágott 2 óriáshisztit, és még csak rá sem jöttünk, miért. Kezdem nagyon unni. Mindig ő balhézik, bárhová megyünk. Már kezdtem azt hinni, jobb a helyzet, de nem. Nem véletlenül nem nyaraltunk 2 éve Bp-től távolabb. :roll:
Mi persze Papival nagyon élveztük az egészet, de Ádi már 1,5 megálló után unta a vonatozást, valahogy kibírta Normafáig, ott rögtön rétesezni akart, jó, ez megvolt, utána rögtön enni meg akármi, természetesen a tovább halasztott ebédből is 3 falatnál nem evett többet. Nem tudom, mit kéne még csinálnunk, hogy ez jobb legyen, de én mindig kiborulok ezen, hogy az ember tényleg megy, tervez, készülődik, örömet akar szerezni, és egy hisztikkel és kiabálással tarkított kirándulást abszolvál, ami lehetne sokkal jobb is -- pl. mint más családoknál.
Na hát ennyit arról, mennyi sikerélményt ad nekem a gyereknevelés.
:?
irina

Azért majd hozok pár képet, de hát eléggé kiborultam ettől. Mert mindig ez van. (Bárhová megyünk el, pl. Állatkert, ott várható min. 1 óriáshiszti, pedig abszolút ki van találva mindig, hogy időben indulunk, alvásidőre hazaérünk, kaja- és italhegyek stb.) :cry:
irina

Irina: sajnálom :-(

Vera: megérte...jó lett!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, és akkor is hisztizik, ha Te nem vagy ott?
Hát, elég kiábrándító lehet.
Azért várjuk a hisztis képeket.

KÖzben jöttek a vizes bácsik, és hogy hogy nem, tényleg félrekötötték a vezetékeket tavasszal (a fázisba valami mást vezettek). Rendbe tették.

Mire felhívtam az urológiát, és fel is vették, kiderült, hogy Rugónak a gyermekklinikára kell majd mennie. De.
1. beutaló nem oda szól
2. mire ezt megtudtam, már hazamentek a regisztrációjukból

:x

Holnap újra próbálkozom. Hátha fogadnak akkor is, ha az urológiára írták :roll:

Kép
vindolanda

Kaqk, Vindo, köszi! Hát nem tudom, miért van ez. Pedig szerintem én elég szigorú és következetes vagyok....

Vindo, lemaradtam az urológiáról, miért kell mennetek?

Móni, holnap megbeszéljük a dolgokat, de addig is: megértem, hogy bánt, hogy Cicusnak szemüveg kell, de hamar túllesztek ezen az időszakon, testileg és lelkileg is -- biztos vagyok benne.
irina

Ja, Vindo: ha S. vagy én nem vagyok ott, akkor azért nem hisztizik, mert:
1. oviban van, ahol ezzel nem foglalkoznak (itthon ugyanez a negligálós módszer nem válik be, de semmilyen büntetős sem!)
2. nagyiéknál van, akiknél a hisztit ugyanúgy nyomja, mint itthon, ha nem jobban, de ott sokkal jobban el van kényeztetve, ergo kevesebb dolog miatt kell hisztiznie, és kis hisztivel is bármit elér kvázi.
irina

Hát, akkor kis hisztis a lelkem, ezzel nincs mit csinálni :wink:

A hiszti szerintem nem mozog kiszámíthatóan együtt a szigorúsággal és a következetességgel.
Rugót abszolút megengedően (a barátnőm szavaival élve hippi-stlíusban neveljük), de aránylag keveset hisztizik.

Egy a lényeg, ne hibáztasd magad. Majd elmúlik.

Bár a kisebbik bátyám még tíz évesen is fetrengett egyszer a földön a családi legendárium szerint. Kis hisztis volt:)

Fitymaszűkület :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, én ezen rengeteget töprengtem már, tényleg, egy falnyi szakirodalmat átrágtam már a témáról, és persze a szigorúság és a hisztiség is megjelenhet egyszerre, de tényleg azt gondolom, hogy fogjuk, amikor kell, és vigasztaljuk, ha arról van szó, és simán belefér, ha egy kisgyerek fáradt, éhes, beteg, és még az is néhanap, ha csak a saját indulataival nem bír. Nem ez a baj, nem nulltoleranciát vezetnék be. Nekem azzal van bajom, hogy 2,5 éve tart és nem sokat javult (annyi igen, hogy mondjuk már nem vágja magát le a földre), a mennyisége ijesztő számomra. Meg az, hogyha az ember tényleg mindent végigzongororáz, megpróbál megelőzni, de komolyan, szerintem rengeteget figyelünk rá és foglalkozunk vele, akkor is szinte bármitől eldurran az agya.
Hát igen, én is arra jutottam, hogy ő akkor ilyen, de ezt ettől még nem könnyebb elviselni. Ráadásul nekem az Ádival való kudarcaim totális ellentétben állnak az élet egyéb területein tapasztalt pozitív visszajelzésekkel (munka, barátok), úgyhogy annál nyomasztóbb, mert úgy érzem, hogy épp a legfontosabb téren van a legnagyobb gondunk.
A "kinövi majd" dolog meg azért nem nyugtat meg, bár sokan ezt mondják, mert én nem egy elkényeztetett kis puffancsot akarok nevelni, aki minden jószándékunk ellenére majd terrorizálja a környezetét (ez alatt mindenfélét értek, a lényeg az benne, hogy mások rovására is, de eléri a saját vágyainak kielégülését). Mi nem ilyenek vagyunk, én ezt nem bírnám elviselni.
irina

Azért, mert hisztizik, nem biztos, hogy elkényeztetett puffancs lesz, és terrorizál.
Meg hát eddig sem terrorizált senkit az óvodában, nem?

Gondolom, hogy nehéz.
De azért ne fogd fel kudarcként, mert tényleg nem múlott rajtad.

R. beszédfejlődése az én lelkemnek is K.O. volt, és a mai napig is az. Szóval szar érzés mindenképpen, azt elhiszem.
De minden nem is mehet flottul, meg nem is szokott.

Kép
vindolanda

Vindo, köszönöm a vigasztalást, jólesett. :-)
Megértelek, én is hasonlóan éreznék a helyedben. De a jó hír az, hogy Rugó tökéletesen fog beszélni. :-)
Biztos azért is agonizálok, mert van néhány fajsúlyos személyiség a családban, h Ádi örökölte volna ezeket a géneket... de lehet, h ez ebben az esetben önámítás. :-)

Akkor pár kép:
Kép Kép Kép Kép

TÉNYLEG, VINDO, NYARALÓS KÉPEK???
irina

Micsoda durci-murci a hármason :lol:
Nem tudom, mit panaszkodsz, látom, kávéztatok is :wink:

Szívesen.

Hú, én sok nyaralós képet felraktam anno... Lemaradtál volna róla?

Rugó szomszédol egy órája.
Vacsoráztam, zuhanyoztam, válaszoltam pár emailre.
Lassan begyűjtöm.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?