2004.11.30 10:10
2004.11.30 12:05

2004.11.30 12:24
!
. Ha vki esetleg Babylove-ot,vagy Huggies fiúpelenkát használ,az hozzon lécci egyet csütörtökön kipróbálásra,köszi
. Ami vencel ivási szokásait illeti,nem tud ennél kevesebbet inni,mivel csak szopizik,azt meg nem korlátozhatom
Inkább egyszerűen csak Ő egy sokatpisilős csávó
Szerintem kezdjétek el jobban felöltöztetni,mert még kb. két hétig óvhatod meg a hideg kőtől, akkor meg inkább harisnya+naci
2004.11.30 12:38
2004.11.30 12:56
, de nem is merném most közösségbe vinni, ha esetleg bárányhimlősek lennénk sose bocsátanám meg magamnak!
, hogy itt is olvashatlak! Levélke megjött és nem fogok olyan sokáig nem írni ezentúl igérem!
2004.11.30 13:20
Csak sok a dolog.
)
Mármint kispapi dologgal.
2004.11.30 15:11
!
. Ez gyakorlatilag minden említett témára fennáll,de mivel már mind kifejtettem régebben,nem kezdem elölről. ami meg az elalvás utáni ébredéseket illeti,nálunk is szükség van rám hozzá,és el sem tudom képzelni,hogy ne menjek egyből. Egyenlőre éjszakai mulatozás várat magára
Az a baj,hogy amíg mi szervezzük a bulijukat,nem annyira érdekli Őket,amikor meg majd már buliznának,ránk semmi szükség nem lesz
! nekem mondjuk így másfél év után jólesett egy kis külön kirucc,meg pont így vagyok a fodrásszal és hasonlókkal.
!
Amúgy csütörtökön jön a dokinéni,akit mondtam,majd kikérheted a tanácsát,ha gondolod. 

Én is a Huggies-t hallottam,tényleg van külön fiúknak? 2004.11.30 15:40
2004.11.30 19:56
ma Dini teljesen jól volt, se láz, se semmi
Kérdezném tőletek, hogy mehetünk-e Vencelbuliba, ha holnap is teljesen jól lesz? Nem tudom, nem szeretném ha esetleg megfertőzné valamelyik pöttömöt mégiscsak.
majd szólok, hogy most jön, és akit nem akar litániákat olvasni, ugyorgyon
2004.11.30 20:53
Én elhiszem, hogy nem tudnád ott hagyni éjszakára. Egyenlőre én sem tudnám elképzelni, hogy nem vagyok itthon éjjel, pedig Kitti nem szokott felébredni. Mégis biztos azon járna az agyam, hogy mi van, ha épp most ébred.
A Pampersről az álló baba-mamás oldal kell. A legújabb határidő június 30. Itt a neten olvastam egyszer egy telefonszámot, ha azt felhívod, küldenek tájékoztató füzetet. Majd megpróbálom megkeresni.
Drukk, hogy legalább kicsit enyhüljön az a szigorlati elnök.
2004.11.30 22:48

Tényleg nem tudom hogy lenne jó mindkettőnknek.
Mit kell tennem hozzá?2004.11.30 23:14
2004.12.01 09:50
(Tegnap kimaradtam, mert Anyukám volt Nálunk)
Most az ablak dekoráció is gyorsan ment, elővettem a tavalyi díszeket. Ugyanis minden karácsonyi ajándékot én gyártok, így másra alig van időm.
vagy
2004.12.01 10:10
2004.12.01 10:43
2004.12.01 11:25
2004.12.01 12:04
2004.12.01 12:52
. A varázsmondatokat,hogy csak ránk vonatkozik,csakis szerintem,bla-bla már ismered. A múltkor amúgy bemásoltam ide Rózsa Ibolya cikkét éjszakai szopi témában,szerintem nagyon jó,keress vissza,ha érdekel egy szakember véleménye. Amit pedig én gondolok. Az éjszakai szopi mennyisége nem jelentős ,nem is lehet az,hiszen pár percig tart és 15-ször ismétlődik. Ugye nem is gondoljuk,hogy míg napközben 4-5-ször esznek,éjjel ennyiszer törne rájuk a farkaséhség. Ilyen szempontból nagy valószínűségggel az éjjeli szopi nem befolyásolhatja drasztikusan az egyéb étkezések mennyiségét, és ha nem befolyásolja,akkor ugye az is kérdőjeles,hogy miért fejlődne jobban az a gyerek,aki nem kap éjszakai vagy egyéb szopit
. Hiszen az anyatejben még ebben a korban is csupa hasznos dolog van és a WHO szerint /ha jó az infóm/,akkor is fedezné a gyerek szükségleteit ha kétéves /!!!/ koráig nem kapna egyebet. Az egyetlen gond,hogy ehhez napi több liter kellene arányosan,valamint ha akkor kezdenénk a fokozatos hozzátápit,akkora nem biztos ,hogy lenne tej. De elméletileg működhetne. A gyakorlatban a mai állás szerint ugye félévesen optimális elkezdeni a hozzátápit,de ez egyre inkább tolódik az egyéves kor felé. Én pl. a köv. babánál szeretném megpróbálni,de ez az én dolgom. Ez esetben mondjuk Zsófi kb. egy másfél hete kapta volna az első falatot,és egyáltalán nem aggódnál emiatt
. Szóval nekem meggyőződésem,hogy a gyerek tudja,mennyire van igénye szopira és egyéb táplálékra. Igen,kell próbálkozni minden alkalommal,lehetőséget kell adni egy alkalommal több íz közül választani, esetleg találhat egy kedvencet,amiből sokat eszik,de a szopi ettől függetlenül működhet! ha vmit nem kér,úgysem eszi meg,vagy csak nagy utálkozás árán és csak rossz élménye lesz. Ha szopizik,tudod,hogy jóllakik
. Nálunk A,B,C menü működik. Első körben adok neki vmi "hasznosat". Főzelék,hús. Utána jön a friss gyümi, és a végén a HIpp őszibarack-alma v. sütőtök-alma. Mindegyikből annyit eszik,amennyit akar,meglepő módon az utóbbi mindig jól csúszik
. Próbáld ki,hátha tetszik Zsófinak is. Szóval szerintem ha Zsófi nem fogy /stagnálni már szabad ebben a korban/,jó a közérzete,kedélyállapota,akkor nincs lemaradva még a nagy zabálásról
. Ilyet meg még nem hallottam,és az orvosunk sem /felhívtam,hogy mit gondol
/,hogy vki azért nem fejlődne,mert sokat szopizna. Az új kajákat meg majd eszi akkor,ha tényleg érdekli,nem pedig akkor,ha már szopi hiányában koplal. A példa egyébként csak azt bizonyítja,hogy ebben is sok-sok vélemény van, alapvetően "szopisok" és "nem minden áron szopisok" a szakemberek is,anyukák is ,és ki-ki a maga véleményét tudja alátámasztani számtalan érvvel. Én így látom,és így csinálom,hogy legyen egy ilyen példa is az étlapon. Pl. betegen csak szopizik még mindig 2-3 napig is. Visszatérve konkrétan az éjjeli szopira. Hát persze ,hogy szinte csak lelki oka van,néha esetleg egy kis szomjúság. Hogy is mondják? Életkori sajátosság 

Képzeld bele magad a helyébe! Egész nap levakarhatatlanul lógnak rajtunk,anya létkérdés. És éjszaka van,felébred,sötét van,és anya sincs. Ehhez nem társul annak tudata,hogy hm... fél három,na jó,akkor még 5 óra és kivilágosodik,és akkor majd jön anya. És ugye már nam alszanak olyan mélyen,már fel tudnak ébredni,anyahiány is van és ennyi. ne értsetek félre, elfogadom,ha valaki már nem bírja tovább,zombiüzemmódban él,és azt mondja,végetvet ennek,nyílván szól ez arról is ,hogy nekünk mi fér bele. Én már azt sem bírom,ha csak úgy kiabál nekem össze-vissza,de egy hosszabb "aja-aja gyeje"-től megszakadna szívem. Valamint annak is oka van,hogy vmikor végigalussza az éjjelt,vmikor tényleg 15-ször kel fel. És mit tudhatjuk ,mi játszódik le bennük,mi zavarja a nyugodt álmukat?! valószínűleg nem így fognak megnősülni,férjhez menni,úgyhogy én folytatom,amíg magától nem kéri.Két dolog történhet: nem lesz tejem /de lesz!/,vagy pedig ő úgy dönt,hogy nincs tovább. Ezt most nem azért írtam le,hogy vitatkozzunk rajta,mint ahogy általában nem azért írok le valamit, hanem hogy legyen egy vélemény erről az oldalról is. Mérlegelj,és dönt súgy,hogy az a gyereknek és persze neked is jó és elfogadható legyen.
Cipőt megdumálhatjuk holnap.
Küldök belőle ,jó?????? Nem tudom,hoyg hogy döntöttetek a holnapi buli ügyében,de nem lenne jobb mindneféle komyol dolgok helyett tortát falni ezzel a csipetcsapattal?
!
,bár ma éjjel bevált a Libero maxi plus+ Upandgo páros...
.2004.12.01 12:55
2004.12.01 13:00
2004.12.01 13:23
2004.12.01 13:49
Majd mesélek bővebben, most csak annyit, hogy minden OK volt Dorkával, hálás vagyok a dokinéninek, és NAGYON-NAGYON szép idő volt! Esténként egy könnyű kabátkát adtam Dorkára, napközben póló vagy vékony kardigán. Mi napoztunk ezerrel, de pont olyan erősségű nap volt, amit még ő is elbírt, tehát nem kellett a fél napot árnyékban tölteni. 1 nap alatt megszokott mindent, élvezte, hogy franciaágyban alhatott anyával, (apa inkább a földet választotta), és úgy foroghatott, ahogy jólesett neki. Kedvence volt a tenger, tök sokáig el tudta nézni, meg elaludt séta közben a babakocsiban, mi meg romantikázhattunk.
Este mikor elaludt, bébiőrzővel otthagytuk, és nem sokkal odébb volt az emeleten egy zárt terasz, oda mentünk apával kártyázni, borozgatni, meg néztük a Sousse-i forgatagot. Ha felébredt, rögtön ott tudtam lenni mellette, sőt néha még az esti műsorba bekukkantani is lemerészkedtünk, onnan is. 2004.12.01 13:57

.. amúgy meg szórakoztatom a 2 kis angyalkámat... ami nem egyszerü
(még mindig nincs meg a hoszú ö,ü) 2004.12.01 15:22
2004.12.01 15:46
Ennyire futotta
2004.12.01 16:18
2004.12.01 16:37
2004.12.01 16:38
!
!
!
? 2004.12.01 17:13

2004.12.01 18:04
Nagyon könnyen megy, már kipróbálgattuk, csak a méretei nagyobbak mint amekkora belefér a liftbe
De majdcsak megoldódik ez is
2004.12.01 18:05

2004.12.01 18:22

2004.12.01 18:26
2004.12.01 20:20
2004.12.01 20:27
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|