A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Nem maradtál le, mert akkor beszéltük ki, hogy melyik apartmanban is voltunk :idea:

Kép
vindolanda

Ja, Vindo, én ilyen szájbiggyesztést ritkán látok, mint Ádin.;-)
Jaj, tényleg, bocs, emlékszem már a képekre, csak valahogy nem emlékszem arra, hogy pl. Omis hegytetejéről nézve lett volna kép. :lol:

Ádi rajzol (nem szokott amúgy túl gyakran), kérdezem, mit rajzol, válasz: "Angol beszéd." :lol:
irina

Ja, kávé, volt egy nagyon jó kis kajálda a Széchenyihegyen (így írták ki többször a nevét, azért írom így). Azt hittem, semmi nincs ott, csak a tévéadó -- merthogy Ádit az érdekelte, azért mentünk oda.
Tévétorony-fanoknak egy kép, meg akkor a kajáldáról is teszek fel. Oda még visszamegyünk.

Kép Kép

Na és persze nem bírtam kihagyni: Normafáról zoomolt kép, a távolban a Margit-híd és a mi városrészünk látszik (középtájt). Asszem, ez szerelem :D

Kép
irina

Tényleg, a fitymaszűkület... ahhoz a legjobbakat kívánom. Már ha adnak végre időpontot. :D
irina

Hát, a legmagasabb pontról csak videó volt:

http://www.youtube.com/watch?v=-2SbwuGfo5w

Jó kis tévétorony 8)
Hozzánk a Kékes van közel otthon. Ha tiszta az idő, látszik a toronyból a falunk :D
De az udvarról mindig látni lehetett a tornyot.
Rugó is volt már ott másfél évesen.

Kép
vindolanda

Jaj, köszi Vindo a felvételt, abszolút lenyűgöztél vele.
irina

Szégyen, de nem tudom, jártam-e már a Kékesen, vagy csak képzelem. Többet kéne kirándulnunk.
irina

Helló!

Köszi a drukkokat. :)

Beni volt az utolsó előtti.Nagyon kikészült az újonnan szerzett barátait látva. Úgy sajnáltam. :( 11.11-kor vitték be,és 11.45kor hozták ki,nehezebben ébredt a drágám. Nyugiszuritól sírt,én meg csak olvastam a mesét (mosó masa mosodából),úgy megnyugodott egy kicsit,csak néha kellett lapozni is,akkor újra könnyek,nehéz volt ez a rész. Viszont egy szó nélkül tűrte,hogy kapta a szurit. Utána volt rossz mikor kihozták,annyira szomjas volt,ez volt a legrosszabb rész nem adni,a vergődő gyereknek.Aztán eltelt fél óra kb. és annyit ihatott amennyit csak akart,hát nem kis mennyiséget tolt be.Ebédet is ehetett volna,mert azt is megkapta,de inkább csak ivott.Egy kis kanál levest evett. Rendes volt a fő.o. Azt mondta,hogy tipikus olyan mandulája volt,hogy nem látszik semmi rajta nem nagy,de tele volt cuccal,had ne mondjam mit mondott mivel.És ahogy megnyomta simán vizsg. is tegnap reggel ( ezt az asszisztensnő mondta) jött ki belőle a cucc,és ezt nem vette észre a gy. doki? mert ez nem ujkeletű dologgal volt tele,nagyon kiakadtam.Jaj elkalandoztam. Szóval úgy kellett kiszívni,hogy tudjon dolgozni :shock: ez volt a garat mandula! orrról nem beszélt,csak simán nagy volt,de ez is elég! Szóval egy szónak is száz a vége,örülök,hogy rábolintottam!
Most apával van bent,holnap velem lesz.. :)
Most megyek és pihizek... :)

Jók a képek Irina!!! :)
varga tünde

Jó reggelt!

Anyuéknál voltunk , Péterke ott is maradt:-) Áron most majd kicsit élveziheti az egyedüllétet...vasárnapig.

Szuper képek!

Vindo köszi a linket, hát nekem a torna része nem menne:-(

Tündi gyors felépülést nektek!

Heni
KépKép
heni81

Tünde, jobbulást kívánunk Beninek!

Mi közben jövő hétre kaptunk időpontot a klinika gyermeksebészetére. Egy fél óráig kapcsolgattak ide-oda.
Reggel nem volt netünk, és G. egyszerűen nem képes rajta telefonszámokat meg egyebeket keresni... Hát, valami központi számíot talált csak állítólag, ahonnan három kapcsolással jutottam el a konrét helyre. Vagy huszadjára sikerült :x

Szia Heni :D

Kép
vindolanda

Sehol senki.

Itt eseménytelen pénteki nap van.
Játék a lányokkal a szomszédban, ebéd, és most a bilin ülve mesét néz R.
Holnap egy régi ismerősöm jön majd családostól, nem láttam vagy 3 éve, azóta neki is gyereke van.

Éjjel nagyon jól haladtam a munkáimmal, igaz, nem is néztünk House-t. Lehet, itt az összefüggés :idea:

Elpakolom a konyhát :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Tündi, nagyon örülök, hogy Benivel túlvagytok a műtéten és hogy ilyen ügyesen bírta, mielőbbi jobbulást!!!

Móniék nemrég mentek el, nagyon jól éreztük magunkat, most láttam Gergőt először élőben :-)
Ádi a tegnapi antiszoc formát hozta, nem játszott a többiekkel és hisztizett. Hát ez van.
irina

Tündi: nagyon örülök h túl vagytok rajta..És Beni kis hős volt.

eseménytelen péntek itt is, : mosás( baby ruhákat ), főzés..

Móni, Irina: fotó?????

Irina: jó kis kirándulás...sajnálom a hisztiket.... :?

KépKép
kaqk
Debrecen

mi csak festésre készülünk elő :) 3
szoba, a könyveket pakoljuk+portalanítjuk második napja :? de már az készen van :) már "csak" a bútorok vannak hátra

Irina,front van? a képek tök jók :)

:arrow:

KépKép
viranka

Halihó,
csak pár képet lőttem (az elsőn látszik, a muci milyen barátságos volt :-D):

Kép Kép Kép
irina

Ú, Grétusból dupláztam, akkor:

Kép

Verus, mi is a frontra fogjuk már, jobbat nem tudunk. Enni sem akar egész nap szinte, csak csokit mondjuk.
irina

Öö... hol vagytok?
irina

Itt vagyok :wink:

Ádi begyűjtötte a játékokat is, vagy csak így alakult? :lol:
Rugó már csinált ilyet... Csak meg ne fogják, ami az övé :roll:

Biztos jó lehetett :D
Gergő már komoly férfi 8)

Rugó most aludt el, dolgozni kezdek, mint egy robot :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, igen, begyűjtötte a játékait, szerintem az összessel ezt tette volna, pedig nem először jött hozzánk gyerek, sőt voltak már gyerekEK is.
Jó munkát, én megyek fürödni, melózni nekem is kellene.
irina

Sziasztok!

Irina jóléreztük magunkat nagyon :D
Köszönjük a vendéglátást :D
te jó ég, nagyon szőrnyen nézek ki :(

Vera jó festést :)

Heni Áron nem akar ilyenkor ott maradni a mamánál?

Vindo elég közelre kaptatok időpontot :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok írok amoda :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jó reggelt!

Móni, igen, örülünk is neki, mert azt hittem, szeptemberre tolódik.

A mai nap fénypontja eddig: kitámolyogtam reggel a wc-re, majd ordítást hallok kintről - elfelejtettem, hogy G. most köti rá a szennyvizet éppen a rendszerre, ott áll a gödörben :lol: :lol: :lol:

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Móni érdekes, mert haza akart jönni velem, viszont amikor haza jöttünk jött rá, hogy Péterke ott maradt és ő is vissza akar menni.

Vindo nálunk is játékokat szoktak bevinni az ágyba , hogy ezzel meg azzal alsznak, de én csak mindig egyet engedek meg.

Irina Móni, jó kis tali lehetett:-)

Áronról nem is tudom, hogy van:-) olyan jó gyerek egyedül:-) senki nem vesz el tőle semmit, senki nem piszkálja, na de lesz nagy boldogság holnap!

Heni
KépKép
heni81

Szegény G. ! Vindo ! azért vicces lehetett :-)

Heni
KépKép
heni81

Éljen Áron, a mintagyerek 8)

Ja, Rugó is vitt régen az ágyba dolgokat, így pl. aludtunk már szakállvágóval, epilátorral, egy komplett műanyag mocival és zseblámpákkal is :shock:

Mostanában már nyuszót sem viszi, nem tudom, mi van vele.

Ja, ennyi kellett, hogy jól induljon a nap.
G. szerint délre végez a rákötéssel.

Most annyi dolgom van, hogy Rugót benntartsam, amíg lehet, mert ha kimegy, nem tud G. rendesen dolgozni - R. mindig segít neki.

Kép
vindolanda

Vindo: bocsi de ez :lol: :lol: :lol: :lol:

Áron a mintagyerek :-)

Emmát elvitte nagyi egy órácskára..mi takarítást befejeztük...száradnak a baby ruhák..lesz mit vasalni..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Rugó kiment, észrevette a műveleteket :roll:

Ja, most én is bilibe pisilek, nem mehet ki egy csepp víz sem a lakásból :lol: Hátra nem mehetek a kertbe, mert a szomszédban munkások dolgoznak a tetőn.

Kép
vindolanda

Hazaértünk a játszótérről. Hogy ez nekem milyen kínszenvedés :lol:
Viszont rajtunk kívül nem volt senki 8)

Mire hazaértünk, G. rákötött minket a szennyvízre. Most temeti be a gödröket.

Délután jó lenne kiporszívózni is. Kosz van :roll:

Kép
vindolanda

Hahó!

Móni, tesóm is szemüveges volt, és kinőtte, neki is takargatni kellett a szemét. :) Mókás volt. :) Sztem tökre azon múlik, hogy kívülről mit tapasztal, hogy hogyan éli meg. :) Öcsém jól viselte, és én is, hogy ő szemüveges. Mert mulatságosra csinálták a dolgot a szüleink. :)

Olvasok majd ott is. :)

Hiszti: mi szigorú szülők vagyunk. Még akkor is, ha ezzel ellenszenvet váltunk itt ki. :) És a gyerekek nem hisztiznek. :) De lehet másként is, biztos, viszont én, asszem, a saját tapasztalataimból merítek, hogy szigorú szülő vagyok, minden szigorú embert, akivel dolgom volt, mélyen a szívembe zártam. Ha a szigorúság hozzáértéssel párosult, az volt számomra a csúcspedagógus. :) Persze, a lelegcsúcs az volt, aki még nagyon szeretett is mellette. :) Nos, én nagyon szeretem a gyerekeimet. Remélem, nem olyan rossz nekik. :)

Szép napot mára, ünnepelni jöttem, Beni 3 hónapos. :) Elmúlt az újszülöttség. :(

Sajnos nem tudtam jönni, se gép nem volt, mert apánk nagyban dolgozik, se telefonom, mert lerepült az emeletről a pincébe, kinyíródott... Szegény... Nagyon sajnálom, nagyon szerettem...

Puszi, megyek, mert ki kell derítenem sokmindent.

Kép
Kép
Kép
zdori

Csilla,tegnap telihold volt :)

Dóri, képzeld el Mírámnak azok az emberek(bölcsiben,oviban és a suliban is a tanítónénije)jönnek be akik szigorúak !!!! de ugyanakkor a gyerekeket meg szereti :) Neki kell ez :)

KépKép
viranka

Dóri, miért váltanál ki ellenszenvet? :wink:
Természetes, hogy ha az ember a saját nevelési környezetét jónak tartja, akkor átemel belőle dolgokat. Sokféleképpen lehet jól nevelni egy gyereket.
Anya minket kimondottan megengedően nevelt, és vsz. engem ez mozdított ilyen irányba.
A hiszti meg szerintem a nevelési stílussal nem függ össze egyértelműen. Lásd a bátyámat, aki úgy fetrengett a földön, hogy ihaj 8) Én meg soha.

Na, csináltam Rugónak fasírtgolyókat az ebédhez, mert az a husi, amit ma hoztak, nem jött be neki.
Most csendben van, eszik.
Én is eszek.

G. dolgozik még kinn, de szerintem nemsokára ő is bejön.

Hülye fülledt idő van :x

Furcsa lesz, hogy eltűnik egy 6 m3-es földkupac a ház mögül.

Kép
vindolanda

Zdóri: nekem bejön a szigorúság-következetesség-szeretet...nevelés. :-) Én így igyekszem......jelzem..igyekszem..:-)

Vindo: bili :lol: :lol: ügyes G hogy mindent megold.!

Éljen a 3 hónapos nagy legény!!

takarításon ebéden túl......remélem Emma jót alszik..kezd meleg lenni a feje...és olyan szakadós köhögése lett éjjel...:-) a fülét is fájlalja meg a pociját...???????????????????????

KépKép
kaqk
Debrecen

Áront ma már a szomszédok is megdicsérték milyen jó fiú, nem nyafog, nem is hallják a hangját:-)

mi is már ebéden túl, de csak tökfőzit csináltam sült virslivel, az könnyen megvolt, Áron szereti nagyon, meg én is.

egész délelőtt kint voltunk, és valóban nem volt neki gondja, ő tök jól elvan egyedül.

Állitólag nagyon jó gyerek Péter is anyuéknál:-) ELvitték a várba, pizzériába, fagyira.

Lehet már kellett nekik egy kis külön lét, jun 20 tól együtt vannak:-)folyamatosan:-)

Heni
KépKép
heni81

Emmának jobbulást!

Heni, melyik várban volt Péter?

Most már tényleg megpróbálok porszívózni. G. újra kinn az udvaron.

Kép
vindolanda

emma felébredt, pedig még nem hallgattam végig I holnapi előadásának anyagát.

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo Kékkő várát ( Modry Kamen) nézték meg, én is valamikor gyerekkoromban voltam ott utoljára, pedig kb 10 km tőlünk csak.

Sikerült befejezni a a szennyvizeskedést?

Heni
KépKép
heni81

Egyébként nagyon érdekes dolgokat lehet ott látni:

http://www.travelguide.sk/hun/turisztik ... _17_1.html

Heni
KépKép
heni81

Heni, kösz a linket.
G. szeret kirándulgatni, a várakat is kedveljük, R. lovag bácsikat keres bennük, szóval memorizáltam :P

Igen, már rá vagyunk kötve. Temetik be a szennyvíz gödröt éppen.
Rugó és G. együtt lapátolnak, én benn porszívózok, felmosok, teregetek.

Kaqk, Emma hogy ébredt?

Kép
vindolanda

Vindo: köszi jól. kialudta magát és nem is lett lázas.

KépKép
kaqk
Debrecen

:P

Kép
vindolanda

Áronnal amatőr rock koncerten voltunk, élvezte:-) :shock: :shock: :shock: még csápolt is:-)

Heni
KépKép
heni81

Hát, ezt azért megnéztem volna :wink:

Kép
vindolanda

Vindo azért az mókás lehetett :D
éljen a rákötött csatorna :D

Heni csápoló Áron :lol:
Gergőci is szereti rockot 8)

Érdekes, mert legtöbb ember a hozzá közel lévő tájakat, várakat, nevezetességeket nem nézi meg :roll: 28 éves koromig éltem, Kardoskút szomszédságába de mégsem mentem el megnézni a szürkemarha állományt és a madárlest. Pár éve mikor hazamentünk kilátogattunk egy rokon unszolására. Hamarabb kellett volna, nyugalmat árasztó környék és sok-sok ritkán látott madár :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó,

Csápoló Áron: :lol:

Hát igen ez tényleg így van...mi is csak külföldi barátok látogatásakor mentünk fel 25 évesen először a debreceni nagytemplom tetejére kinézni..csuda jó!!!

Reggel I pestre ment előadni, mi vártuk nagyit, voltunk templomban....most meg főzőcskéznek a nagyi meg az unoka..:-)
ma itt alszunk, mert I csak holnap jön..

Tegnap du-án is itt voltunk, szalonnát sütni, Emma annyira imádta, Ő süt magának, eszi..intézi magát. Annyira jó hogy már ilyen önállóak...
Régen voltunk nagyinál...ugye kertes ház..annyira élvezi a kint létet..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Ma voltunk a Hortobágyon, most meg angolra megyek.
Rugó iszonyatosan fáradt, de nem aludt a kocsiba :x

Jövök este.

Kép
vindolanda

No hazaérkeztünk mi is. :)

Végülis az volt, hogy a gyerkőcök pár napot voltak Nyh-án, aztán csütörtökön mi is csatlakoztunk hozzájuk Apával. Sütöttünk szalonnát, élményfürdőztünk, állatkerteztünk, bicajoztunk. Egyszóval jól éreztük magunkat. :)

Heni!
Aranyos lehetett a csápoló Áron! :)

Kaqk!
Hát igen, azért a kertes háznak megvan a varázsa. :)

Vindo!
Átfutottam, és látom rendben végre a szennyvíz! :)
És milyen volt Hortobágyon? Én gyerekkoromban voltam ott egyszer.

Rugót műtik végül? Vagy majd kiderül?

Hippi stílusú nevelés - mosolyogtam rajta egy jót, de nagyon találó rátok! :)

Irina!
Tökéletesen megértelek. Hisztikezelés, tűrés nagyon embertpróbáló.
Azért a kirándulós képekről vidám hangulat sugárzik! :)

Na, mi sem vagyunk egy vendéglátó alkatok. Sok játékot el szoktak dugni, és a legjobb, amikor a vendéggyereket otthagyják és kettesben játszanak. De a legérdekesebb az volt, amikor egy ikertárshoz mentünk, és egy idő után mindkét ikerpár szuperül eljátszott a saját testvérével. :lol: A vendéglátó gyerekek bevonultak a fürdőszobába valamit pancsolni, a mieink a szobában vonatoztak...

Móni!
De régen láttam a gyerekeket! Mekkorát nőttek! Gréta egy kész kis hölgy!

Viranka!
A legújabb műved is szuper! :)

Kép
gica1

Napsugarast :)

Köszönöm a táska dicsiket :) azóta már varrnom kellett és rendeltek is ilyet :)

Festéssel sajnos nem végeztek,így felfordulás van a köbön,pedig szombatra rendnek kellene lennie :?

Gica,de jó :) az állatkertet én annyira szeretem :) S NYh belvárosa vhogy a szívembe lopta magát :)

Hortobágy kimaradt nekünk,mint ahogy Db-ben való sétálásunk is(pedig terveztük) majd legközelebb :)

20-án Mesi nem tudunk menni,mert nálunk is szülinapozás lesz :) M.nak előrehoztuk,mert utána való 2 hv-én, vagy Apájuk nem lesz itthon,ill. elutazunk :)
közben M. elkezdett úszni járni ma van az első alkalom,még jó h. a cuccát már 1 hete összetettük :) csak azt nem tudom h. lesz 25-én 8:15-ös családi képünk :)

Minkának itt is nagyon boldog szülinapot kívánok :)

További szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Hát valóban nagyon teccett Áronnak a koncer, úgy volt, hogy 8tól kezdődik, amiből technikai okok miatt 9 lett, igy csak egy órát tudta élvezni a látványt, nem mertem tovább maradni vele, mert igy is tuti megszóltak,de pont lesza@rom :wink: itthon is csak 10 kor fekszenek a szünetben.

Viszont Áron nagyon nyafogós, olyan mint egy kismacska, minenért acsarog, nem tudom erről hogy tudnám leszokatni, mert ez a nem figyelek rá nem jön be, mert már mondták, hogy ne hagyjam rá.....

Viszon nagyon ügyes, most már éjszaka sincsen rajta pelenka és nem is iszik éjszaka, úgyhogy most már valóban mehet az oviba:-)

Péterke nagyon élvezte a mamánál töltött 3 napot:-) volt még erdőben gombázni, szedett uborkát és almát is:-)
Nagyon élvezte állitólag:-)

Tegnap haza hozták, mert mentek SZentkúra és anyu igérgette neki is, hogy majd őt is elviszi, de ő még nem oda való, sokat kell gyalogolni, az egy zarándokjáró hely, meg most nagybúcsú volt, sok emberrel...... na ezt az oldalát soha nem szerettem anyunak, mindig igérget felelőtlenül, velünk is ezt csinálta, pl. egyél mert ha megeszed elviszlek a körhintára, hát már egy ekkora gyerek nem hülye....

Heni
KépKép
heni81

Ideértem :D

Szerintem jól sikerült a hortobágyi kirándulás.
Olyan sok helyre nem jutottunk el. Az állatkórházzal kezdtünk. Meg lehetett nézni a kórtermeket is, és éppen ott voltunk, mikor egy beteg sast hoztak mérgezéssel. A műtő fala üveg, és megnéztük a vizsgálatot is. Persze nagy játszótér van az udvaron, és még elég sok lábadozó madár kinn.
Aztán a pásztormúzeumot néztük meg, ami kicsi volt relatíve, de rendesen meg volt csinálva. Megérkeztek közben G. tárgyaló partnerei is, beültünk egy pizzériába.
S hogy hogy nem, az egyik srác hozta a gyerekét, egy kislányt. Így aztán volt Rugónak újabb Minnie-lánya, vele játszottak. Elsétáltunk, és megnéztük a tankot is (a tankcsata emlékére van kiállítva egy nagy tank a 33-as mellett).
Szafaritúrára, hajókázásra sajnos nem maradt idő, mert nekem négykor angolom volt.
Ott voltam hatig, aztán még játszótereztünk, vettünk este egy boltban tejet-kenyeret-felvágottat, és el is ment az egész nap. Rugó elaludt, mi meg csaptunk egy görbe estét három House-szal, és reggel kilenckor ébredtem csak fel
8)

Gica, akkor jól szórakoztatok, ez a lényeg.
Ikrek játszanak 8)

Viranka, és hová utaztok?
Míra tud már úszni, vagy most tanul majd?

Heni, ne törődj vele. Ha Áron jól érezte magát, akkor minden rendben.
A mi környékünkről is Szentkútra járnak.
Van is egy nyomdafestéket nem tűrő dal az ottani búcsúról, de csak az első sorát ismerem már. Gimis korunkban mindig énekeltük :P

Majd rakok képeket is.

PANNDIIIII?????

Kép
vindolanda

Ja, még nem tudjuk pontosan, hogy felrántják-e rugónak a rudiján a bőrt, de vsz. így történik majd.
Szegény.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?