Kaqk
ott a link, arra gondolhatott Irina szerintem.
Irina
szerintem egyébként biztosan elkövettünk valamit, hiszen most született a testvérke és nem tudunk vele annyit foglalkozni, mint régen. Régen mindent megmagyaráztunk, ő volt az egyetlen, a középpont, éjjel takarítottam, főztem, hogy nappal csak és csak vele foglalkozzak. Ez most már megváltozott, mert egyrészt éjjel más dolgom is volt (tanultam pl.), másrészt nem tudok éjjel takarítani, mert felébred a kicsi. Így nappal végzem ezeket, amellett, hogy tesó is sokat igényel, most épp szeparációs szorong, meg ilyenek... Nehéz... Úgy érzem, hogy soha többé nem fogok tudni annyit adni neki, mint eddig. Régen úgy aludtunk el, hogy megöleltem, most úgy alszunk, hogy tesó cicin, neki fogom a kezét, vagy simogatom. Elveszítette a sok törődést és nem tudom neki visszaadni. Próbáltunk kettesben programokat összehozni, de nem mindig sikerül. Ma délben is sírás volt, mondtam, hogy nem alszom vele és nem is aludtam, mert nem bírtam vele. Tudom, hogy ezek után nem fog egy ideig elalváskor vergődni, elég lesz csak annyit mondanom, hogy kimegyek, de egyszerűen úgy érzem, hogy egy nagy kalap kaki vagyok, hogy csak így tudom megoldani. Ez a nem lesz több mese meg ilyenek, ez nálunk is van. Csak van, amikor olyanokat csinál, hogy csend van és egy kicsit hangosan elkezd valamit mondani, vagy csettinteni a nyelvével, tesó felkel, ő elalszik, nekem meg ki kell mennem vele, mert tesó nem alszik vissza. És folyton ilyenek vannak... Nem tudom... Úgy érzem, hogy befuccsoltam gyereknevelésből, vagy nem is tudom... Persze ez nem látszik kívülről, teljesen kiegyensúlyozott és boldog gyerek, de én érzem úgy, hogy a végét járom. Lehet, hogy valami ki fog zökkenteni, de most nagyon nehezen megy, nem tudom elmondani, mit érzek, lehet, hogy nem is érthető...
De jólesik, amit mondasz, mert megerősít, hogy nem csak én szenvedek ezzel a gonddal. És igen, sok jót el lehet mondani a gyereknevelésről, de ember legyen a talpán, aki hibák nélkül bírja ezt végigcsinálni. Mert ugye nem csak a gyereknevelés van, ott a házimunka, tanulás, és ugye a tesó kérdés nehezíti az ügyet. Aztán lehet az is, hogy az ovi majd segíteni fog, mert ugye lehet, hogy azért fáradtam le ennyire, mert kilenc hónapig két gyerekkel voltam itthon, közben éjjel tanultam, nappal meg velük voltam, házimunka és társai...