Új privát üzeneted érkezett!

Detti,

jesszus, semmi komoly Bernátnál, ugye????
Boka: Kristófnál is ez volt / van... sajnos, hol jobb, hol rosszabb. Mindent próbáltunk már. Nála erősen genetika. Megfigyelhetően, ha a súlya kicsit több volt , akkor erősödött, ha nőtt akkor jobb lett. Szerencsére most már a súly sem probléma. :wink: Ugye Cat?
Otthon vagy már?


Cat,

Jaj, de édes Samu. Még Zsombit is bevállalná. Zsófit nagyon megfogta, azt mondta, hogy nagyon aranyos, figyelmes, de nem szerelmes. Viszont, arra a kérdésre, ha nem lenne itthon neki egy kisfiú aki nagyon tetszik ( belsőre nagyon Samura hajaz) , sőt Samu itt lenne, mi lenne, csak sejtelmesen mosolygott!!!!
Zsombi pedig Olit emlegeti folyamatosan, azokon röhög , amiket ott összehordtak! :roll:
Este szerintem csörgünk, mert Zoli albumába nem sikerült tölteni, külön vannak a mi képeink. Küldjük a megosztást.

Meme
 
 


Sziasztok!

Én is csak olvasó üzemmódban voltam.... 8)
Annyira fáradt vagyok mindig, pedig nem alszom keveset. Bár ma 1/2 8-ra kellett oviba menni, mert keddenként reggel tornájuk van a csoportjuknak és nagycsoportban átmehetnek az egyik iskola tornatermébe. Érdekes volt, reggel semmi lusti..., kelés, öltözés, fiúk ettek egy kis jó reggelt kekszet és indulás. Ilyen lesz ha suliba járnak majd.
Akik korán járnak...., a gyerkőcök oviban reggeliznek? Gondolom igen. De a suliban hogy van? Ott nincs reggeli, ha jól tudom. Bár már nem emlékszem.

Amúgy mióta a facebookon is vagyunk, ott mintha többet lennénk........:-))) :D

Detti!

Mivel műtik Bernátot és hol? Nekem is a sérv rémlik. Ne izgulj, minden rendben lesz!!!!!!!!
Munkahely?

Edit!

Kitartást kívánok a logopédushoz, de téged ismerve biztos menni fog, nagyon sok idő és energia kell hozzá. Csak ügyesen, szerencse hogy még van egy évetek. örülök, hogy Oli ilyen sokat fejlődött.
Dávidddal mi újság? Suli?

Cat!

Nem is kérdezem mi a helyzet a sulival, olvastalak az ikresek.hu -n. Kicsit elbizonytalanodtam, h írtad, h Samu osztályában majdnem ő a legfiatalabb. Nálunk egyenlőre azt veszem észre, hogy több nyári gyereket is iskolába akarnak küldeni a szülei, akik amúgy év vesztesek lennének.

Nettke!

Hurrrá Beni!!!! Nagyon kis ügyes fickó!!!!!! Egy is hős!!!!
Sárinak hogy tetszik az iskolája?

Judyt!

Neked is csak azt tudom mondani, hogy Ákos egy kis hős!!!!!! Hihetetlen ügyes és hatalmas az akaratereje! És gratula a biciklihez!! :D

Vikó!

Hihetetlen amiket írsz............., és hogy mindezt bírod. Tudom bírni kell...., Azért pihenjétek majd ki !!!! :D :D :D

Meme! De nem utoljára...... :D :D :D

Szóval nálatok milyen a suli? Gondolom Zsófi még mindig imádja.
Zsombinak tetszik?

Különóra: Egyenlőre még csak az úszás megy heti 3-szor. Próbálom könnyíteni az életem, hogy a csúcsidőben ne kelljen a villamoson nyomorognunk, úgyhogy keresgéltem a különböző parkolóhelyeket a Gellérthegyen és találtunk egy egész jót. Lelépcsőzünk és egy picit sétálunk. Időben indulunk, így nem kell rohanni és akkor kényelmesen, nyugodtan érünk oda. Utálok rohanni a fiúkkal, az mindig kikészít. Már csak két hét ezzel a héttel együtt, aztán csak kétszer megyünk egy héten. A fejlesztést most fogjuk csak kezdeni. ez két napunkat fogja kitenni. Elvileg marad egy szabad nap is.
Logopédia óvodán belül lesz. Gergőnek 3 hangtévesztése van, Vendelnek szintén , illetve neki még plusszban az "r", de az már alakul magától is.

Nyomaszt a suli választás. Sajnos a német nemzetiségi nem jöhet szóba, mert egy osztályt indítanak. Az iskola szelleme, a normális szülők-gyerekek, nagy udvar....stb. miatt nagyon jó lett volna.
A körzetesünk környezetvédő suli. Ezen kívül egy angol-magyar kéttannyelvű általános iskola van még, elsőben heti öt angol, rajz, technika, környezetismeret megy angolul. Ti ilyet bevállalnátok???? ja és még van a XI. ker.ben egy sportiskola. Dicsérik nagyon, rengeteg sporttal és az egészséges életmódra nevelik a gyerekeket. Ez messzebb van egy kicsit. Szóval nehéz a döntés. Van művészeti suli is egyik osztály rajz, másik néptánc, Doris gyerekei járnak ide. Minden nap másikat részesítek előnyben.

na majd még jelentkezem....

A kolping csakis jól sikerülhetett...., gondoltam Rátok. Küldök gmail címet.

Kata

Kép
 
 


Cat,

Igen, sérv. A múlt héten elvitte Árpi ahhoz a sebészhez, aki műtötte őket még csecsemő korukban, és mondta, hogy nem sürgős műtét, a jövő hét szerda jó lesz???? Kicsit gyorsan jött, mert csak novemberben akartam, de hát túl leszünk rajta hamarabb.

Meme,

Nálunk is genetika... Tőlem örökölte Bernát a testalkatot, a hisztit, az akaratosságot, a boka süllyedést... Ja, természetesen a szépséget is :lol:

Még dolgozom, de már számolom visszafelé a napokat. HTB leszek. Majd meglátjuk, hogy bírom idegileg és anyagilag :roll:

Detti

KépKép
 
 

 
 

Kata,

Egyszerre írtunk :)

Szóval: én a kéttannyelvű iskoláktól egy kicsit tartok. Baromi magas a követelmény, még annál is, mint ami az én követelményi szintemnek megfelelő (pedig hidd el, az is elég magas). Oda mindig van felvételi, és mi van, ha az egyik gyereket felveszik, a másikat meg nem? Ambrus óvónénijének a gyerekei egy ilyen angol suliba járnak a kerületünkben, és szerinte mind a két gyerekem átugorna a lécen, de mi van ha nem? Na, az akkor tuti szívás.
Nálunk indítanak két osztályt is, szóval ezzel se lenne probléma. De valószínűleg maradunk a német nemzetiséginél. Árpival el kezdtünk tanulni intenzíven németül, hogy legalább egy évvel a gyerekek előtt járjunk (volt más oka is azért...).

Detti

KépKép
 
 


Detti! :D :D :D

Az okát gondolom........ :D :D :D

Mi az a HTB ? Háztartásbeli?? Szerintem idegileg nem fogod bírni.

Itt nincs felvételi a kéttannyelvű suliba, sőt körzetes suli is, csak nem a mi nem oda tartozunk.
Nekem azért volt szimpi, mert az alaptárgyakat magyarul tanulják. nem úgy, mint mondjuk egy kéttannyelvű gimnáziumban, ahol szinte minden idegennyelv. 3 nem fő tantárgy angol, bár ebből a környezetismeret nehezebb lehet.
A nemzetiségi suliban ugyanannyi a nyelv óra, mint itt, a különbség annyi, hogy a nemzetiségiben kb. 4.-től van németül a környezet.
Szóval előnye is van, hátránya is. Mérlegelni kell. Hátrány a többi óra rovására megy ugyebár.

Holnapra drukkolunk nektek!!!!!

Kata

Kép
 
 


Detti :)
HTB= Szerintem sem fogod bírni idegileg. Bár ha értelmes elfoglaltságokat találsz, egy darabig élvezed. Nekem nagyon hiányozna a kihívás, az agytorna, és a hasznossági érzés, pedig csak csepp vagyok a gépezetben.

Mindegy, ha nem bírod majd keresel munkát.

Kata :) ,Detti :)
Én teljesen kéttannyelvű ellenes vagyok, öcsém aki angoltanár úgyszint, és minden angol tanár ismerős. A házunkból 3-an járnak a Hermina úti kéttannyelvűbe, és mindháromhoz anyanyelvi angoltanár jár hetente 2-szer, vért izzadnak. Azt tudják angolul, hogy hogy van, hogy kétszikű, de azt, hogy ez mit jelent fingjuk sincs. Messzemenőkig a nemzetiségi sulit pártolnám, illetve Kata nálatok a messzebb lévő sportsulit.

Detti :)
Ha egyiket felveszik a kéttannyelvűbe a másikat nem, egyszerű a megoldás, egyiket sem viszed oda. De akkor megadtad nekik a lehetőséget, hogy felvételizzenek, ha olyan jó képességűek, akkor mindketten bejutnak.
Aztán, hogy ott hogy bírják, az a jövő zenéje.

Drukkolok a műtéthez.

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Detti!
HTB -szerintem sem fogod bírni!!! Az nem neked való!!!
Gyógytorna: nálunk Oli szereti.De persze ő minden helyezettel hamar megbirkózik,mindenkivel rögtön megbarátkozik és szeret a tesók nélkül (is) lenni).
Drukkok mennek a műtéthez!!!Jelentkezz,ha túl vagytok rajta! Ott maradtok éjszakára is?

Kata!
Dávid kamasz.Határozott véleménnyel mindenről.Cserébe viszont nagyon jól tanul,büszkék vagyunk rá. Sokszor nagy segítség,amikor ide-oda kell egyiket vagy másikat vinni.100%-osan megbízható, majdnem kész felnőtt. De már az életébe,a döntéseibe nem enged beleszólni. Most válik el,hogy jól nevektük-e az elmúlt 14évben.
Kéttannyelvű: soha!!!!
Sporttagozat: itt nagyon sok panasz van rá. Versenysportra nevel,így 6-8. osztályban folyamatosan panaszkodnak a szülők. A gyerekek folyton lesérülnek és nem hagynak nekik időt a regenerálódásra,így komoly izom- és izületi panaszaik vannak. Így nagy részünk nem sport-tagozatos középiskolába megy. Akkor meg minek!! Egy csomó időt elvesznek a tanulástól.A sportolás meg nekik nem élvezet.
Nálunk a művészeti suli bejönne.Főként Marcinak. Olinak valami kiscsoportos kellene,mert ott jobban tudnak rá figyelni (bizonyos területen több feladat kell neki,hogy lekössék,máshol meg lassabban halad). Olinál például szóba jöhetne a környezetvédő.
Beni még kérdéses.
Inkább tanítónénit válasz a fiúknak. Meg módszert. Itt pl. minden iskolában decemberre össze kell olvasni a gyerekeknek (függetlenül a képességeiktől). Így Beninek és Marcinak januártól el kell kezdeni a betűket tanulni,mert ennyi beszédhibával képtelenség 4hónap alatt megtanulni összeolvasni.
próbáld meg figyelembe venni a fiúk egyedi igényeit és aszerint választani! Az szóba se jöhet,hogy külön suliba menjenek? Nagyon messze vannak ezek a sulik tőletek és egymástól?

Meme!
Fiúk nagyon megszerették a logopédust.El se akartak tőle jönni. Szerencsére a házi feladatot is nagy kedvvel csinálják. Nem olyan megerőltető,mint gondoltuk. Most még a nagy részben nyelv- és ajaktorna. Együtt tudják mondani,csinálni.Így fél óra alatt végzünk.

Judyt!
Örülök a jó híreknek! Fantasztikus,milyen szépen haladtok!

Edit

Kép

Kép
 
 


Edit :)
3 hete járnak suliba, más módszerrel. Oli Meixner, Samu Apáczaival tanul. Oliék már szótagokat olvasnak, szuperül megy neki! Samuék meg szavak kezdőbetűit olvassák képek alapján össze. Pl. tinta meg óra képet összeolvassák, hogy tó. Én nem hittem, hogy ilyen tempóban haladnak mindketten, és azt sem vártam főleg Olitól, hogy ezt így kirázzák könnyen. Szóval ne félj, menni fog. Jók a módszerek. Az én gyerekeim nem extrán jó képességűek... :wink:

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Olyan jó hogy írtok véleményeket. :D :D :D Én minden nap minden suli előnyén hátrányán agyalok, mérlegelek....stb. A sportsuli egyetlen hátránya, amit Edit is ír, ( ezt hallottam több embertől), hogy csak akkor írasd oda a gyereked, ha élsportolót akarsz. Na, azt nem szeretnék. Az egyik kisfiú, akit ismerek, most elsős és a héten elkezdte a versenyúszását. :shock:
A kéttannyelvűt első körben elvetettem én is, de a szomszédban ikre kislányok laknak, akik most elsősök, ezért bizonytalanodtam el, gondoltam megkérdezem a véleményeteket.
Szerintem a körzetes lesz az igazi, gondolok arra is, hogy majd gyalog egyedül haza tudjanak majd jönni, hisz nem fogok tudni mindig értük menni. Persze ez a későbbiekben lesz. Az alsó tagozatát nagyon dicsérik, remélem a tanító nénik is jók, kedvesek és tapasztaltak lesznek. Lesz majd valamikor egy olyan "suli választó" valami, ahol ott lesz az összes tanító néni a kerületből, akik az elsősöket fogják tanítani és lehet velük beszélni, érdeklődni. Ja és csak 4 évre keresek sulit, mert utána szeretném őket átvinni a 8 osztályos gimibe. Persze ha úgy tanulnak. Túl előre gondolkodom....
Ennek az iskolának a "hátránya", hogy általában az egyik osztály angolos, a másik németes..., bár idén van egy olyan osztály, ahol fele angol, fele német.
Egyébként sok minden van ebben a suliban, sportok, kirándulás, nyelv, informatika, projektoktatás.

Edit!

Külön suliba nem szeretném vinni őket, mivel ált. egyedül csinálok mindent a fiúkkal, így nehezebb lenne. Na meg legalább a szünetekben találkozhatnak, nagyon nem akarnak külön osztályba menni.
Nálatok hogy van? Meg tudod oldani a külön osztályokat? Külön suli is lesz?
Dávidra tényleg nagyon büszke lehetsz!!!!!!!!

Cat!

Nekem olyan furcsa az Apáczai módszer....., el nem tudom képzelni, hogy így meg lehet tanulni olvasni. És szótagolni nem is fognak?
Jó olvasni, hogy ilyen kis ügyesek a fiúk.

Kata

Kép
 
 


Bocs, hogy ennyit írok a sulikról, de most tényleg ez jár a fejemben....., de igyekszem visszafogni magam.

Kata

Kép
 
 


Kata,

előttem leírtak mindent, amit én is 100 % így gondolok.
Mi is " apáczaizunk", nem furcsa, mert Kristóf is így tanult. De, szótagolnak, már az elején, csak nem arra épül. Hangoztatás, hangkeresés, összetevés, elemzés. Nálunk Zsombinak nagyon megy, Zsófinak is megy, de ő nem érzett rá egyből, neki minden nehezebb kicsit. Na, most a tanítónénitől kapnék mert Zsófi is ügyes, az első 5-ben van az osztályban...Ő a kis tanársegéd. Ma reggel is mire Zsombi beért az osztályban ő már összegyűjtötte az előző napi jutalom érmeket. De, érdekes , hogy érmekből ( napi jutalmazási forma a nyomdák, pontok mellett) többet hoz haza mint Zsombor.
Még mindig nagyon szeretnek járni, még egy jó kis mókának veszik, szerintem.

Még jövök, ügyfelek jönnek-jönnek, már 1 órája írom ezt.

Meme
 
 


Sziasztok,

Túl vagyunk a műtéten, 3-kor haza is engedtek. Szerencsére egész jól viselte Bernát a beavatkozást, a műtét után egy kicsit sirdogált, de most már futkározik. A doki szerint holnap már bukfencezni fog, na, majd meglátjuk, mert hétvégén kirándulást terveztünk.
Vicces volt, amikor megkapta a "bódító italát", és röhögött össze-vissza, nekem négy szemem, Á-nak meg két orra volt :lol: Élete első betépése...

Visszatérve még egy szó erejéig a kéttannyelvű iskolákra: én egyáltalán nem ellenzem, sőt! Szerintem nagyon jók szoktak lenni ezek az iskolák, nekem, mint angol tanítónak jók voltak a 14 évvel ezelőtti tapasztalataim. Viszont tényleg csak annak tudom ajánlani, akinek a gyereke kimondottan jó képességű, már 6 éves korában képes ülni és tanulni. Nagyon sokszor magánórákra járnak az ilyen iskolában tanuló gyerekek, mert sok és magas a követelmény. Én nem mondom, hogy soha nem járatnám ilyenbe a gyerekemet, de nem akarom kitenni őket már 7 évesen az állandó tanulásnak. A másik gondom, ami ellen nem tudok tenni, hogy manapság minimum két nyelvtudás szükséges a boldoguláshoz... Sajnos, vagy nem, de ez van, és a kéttannyelvű iskolák azért segítenek ebben.

A tanulási módszerek közül én egyértelműen a szótagoló módszert támogatom, ez a hagyományos, hagoztató-összetevő-elemző módszer, ami szerintem a leghatékonyabb. (egyébként még a mi időnkben is főleg ezzel tanítottak). A képolvasás nagyon nem jön be, Árpi pl. így tanult, látszik is, mert nagyon sokszor félreolvas.

De mondjuk a különböző alternatív módszerek is nagyon távol állnak tőlem, kiráz a hideg tőlük, ebből még talán a Zsolnait támogatnám (nálunk pl. Ambrus esetében).

Szóval, nehéz dolgok ezek, többek között emiatt is olyan jó lenne, ha még legalább 2 évig oviba járhatnának... De sajnos nem lehet.

Detti

KépKép
 
 


Detti :)

A Meixner és az Apáczai is szótagolós, a Zsolnai és Lovászi módszerek képolvasósak. Az utóbbi sokkal hatékonytalanabb és már kevés helyen van szerencsére.

De hiába bármelyik módszer ha nincs hozzá jó tanító. Azt kell választani. :roll: Sőt most látom, hogy anapközis tanár választásnak is mekkora szerepe van. Tehát párost kell választani. :roll:

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Kata!
Nem gond!!Ez most mindannyionkat érint.Aki most kezdte a sulit,azt azért.Aki meg jövőre fogja kezdeni,azt azért.
Én még nem rágom túlzottan magam ezen.A télen úgyis jönnek a sulikból tájékoztatni,meg lesznek nyílt napok is.Olyan is amikor a szülő mehet órát látogatni,meg olyan is,amikor a gyerekekkel együtt lehet családi napra menni.
Valószínűleg külön suli lesz.Lehet,hogy mindháromnak (de kettő majdnem biztos!)

Cat!
Nekünk képolvasással nagyon nehéz lenne (lesz) megtanulni olvasni.Gondolj bele!A kakaóra ő azt mondja,hogy tataó.Így a kakaó+őr képből nem kő,hanem tő lenne.
Nekünk Meixner módszer kellene,de azzal itt már egyik iskola se tanít.Ezért mi türelmes és széleskörűen képzett tanítónéniket keresünk majd.

Detti!
Ügyesek vagytok! Sokat bírnak a gyerekek és gyorsan gyógyulnak.
Én nem hiszek abban,hogy a jó képességű gyereknek kicsi korban kell azt a 2nyelvet megtanulnia.


Képzeljétek! Találtam itt helyben a fiúknak művészeti sulit,ahol festészetet fognak tanulni. (hű ez igazán nagyképűen hangzik) :wink: :roll: :roll: :roll:
Szóval elsősorban a Marcinak kerestem valamit,ahol rajzzal,festéssel és egyéb kézművességgel kifejezhetné magát illetve sikerélményei lehetnének.Nem is gondoltam,hogy ilyen van a közelben.Most kiderült,hogy egy itteni festőművész foglalkozik óvodás korú gyerekekkel egy művészeti iskola (jobbára zeneiskola) keretein belül.Az ár pedig (állami támogatás mellett) szinte potom: fél évre 4.000Ft.Ez heti 2*1órás elfoglaltságot jelent majd nekik.
Egyenlőre Beni is úgy nyilatkozott,hogy menne.Így majd próbálom külön csoportba tetetni őket,ha lesz rá lehetőség.

Edit

Kép

Kép
 
 


Edit :)
Én a szótagolósra mondtam, hogy menni fog hamar, nem a képolvasósra. Nálunk egyébként már szótagolnak, és Olinak jobban megy!!!! De egyébként a diszlexia gyanúsaknak csak a Meixnert ajánlják, ami szótagolós. Ugye a beszédhibásakra hamar ráhúzzák a diszlexia veszélyeztetettséget... Érdekes, itt Pesten sok a Meixner módszeres tanító. Nálunk 4 első osztályból 3 az, egy Apáczais.

A finommotorikával nálatok nincs gond? Nálunk Olinál az a nagyobb gond, még mindig pocsék a ceruzafogása, rajzai kezdetlegesek :roll: Ellenben Samu gyönyörűen ír. Még jó hogy két gyerekem van. :lol:

Cat
Kép
 
 


Húh, Csajok! Ti mind ennyire képben vagytok iskolai módszerekben??? :roll:

Bevallom én nagyon nem...mi is kezdjük szeptemberben a sulit, de én még messze nem járok itt. Nálunk a legvalószínűbb helyzet, hogy az ovi mellett lévő, két éve teljesen felújított ált isk-ba mennek. Kvázi én csak tanítónénit meglesni megyek majd el, de ennyi. Kb. 1% erejéig (értsd felmerült, aztán egy félórás Anya-Apa beszélgetés során el is vetettük az ötletet) felmerült a Hermina úti angol kétnyelvű, de ennyi.

Nekem az az elvem, hogy tanítónénit kell jót kifogni (ha lehet, akkor választani)...

Mi amúgy összesen játszós angolra járunk hetente 1X, na meg logopédiára az oviban (Luca r, Bence 3 db sziszegő hang). Egyáltalán nem gázos a helyzet (ráadásul Luca ki is nőné), de személyesen ismerem a logopédust csajt, és még korábban megbeszéltük, hogy foglalkozik majd velük.

Pihenés? Az lesz a hétvégén: Irány Bobóország! Cat, ez az Ulrikos felújítás most hétvégén is lesz még? Csak azért kérdezem, hogy úgy pakoljak ruhát uszodába menethez! :oops: Köszi az infot! Ja, és mi volt újdonság, ami bejött?

Viki

KépKép
 
 


Vikó :)
Köntöst vigyél, abban simán átmehetnek. Azt amúgy is vinnél, nem?

Cat
Kép
 
 


Na akkor kezdjük a sort. :D Isten éltesse Zsófit és Zsombit 7. szülinapja alkalmából!

Kép


Csehi család

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Húúúúú Meme!!!
Tényleg, ma van.... :D :D :D :D

Zsófi és Zsombi!

Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk!!!!!

A tortákat osszátok el! :-)


[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1317316631.9837.jpg[/img]


[/img] Kép

Kata

Kép
 
 


Edit!

Nagyon jól hangzik ez a festészet. És az ára..... tényleg potom.
Kíváncsi vagyok milyen lesz, majd számolj be!

Jó éjszakát Mindenkinek!

Ja igen Meme, ki mit kapott szülinapjára?

Kata

Kép
 
 


Meme,

Egy kicsit megkésve, de nagyon boldog szülinapot kívánok a srácoknak! Majd számolj be az ünneplésről! Mit kapnak a gyerekek?

Vikó,

Jó pihenést nektek a Kolpingban!

Októberiek:

Ki hogy ünnepli a szülinapokat? Ajándékokkal hogy álltok?

Mi már nagy készülődésben vagyunk. Jövő szombaton lesz a fiúk baráti szülinapi bulija Szentendrén, a baránőmék játszóházában. 22 gyereket várunk...

Aztán a következő hétvégén lesz a családi ünneplés.

Ma megyek Britney Spears koncertre :lol:

Detti

KépKép
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az ünnepeltek nevében!
Idén az ajándék a kolping hétvége volt elsődlegesen, amit nagyon szépen megértettek, s örültek is neki. Aztán, a tegnapi nap csak róluk szólt. értük , miattuk, nekik megfelelően ugráltunk Lacival és Kristóffal. Imádták, teljesen odavoltak. Reggel Zeneszóra ébresztés, ágyban reggeli, felöltöztetés. Délután mindannyian - mamával kiegészülve - mentünk értük. Este pedig vacsi, ahol teljes kiszolgálás volt. Nagyon élvezték, öröm volt nézni a kis arcukat. Kaptak 3D-s könyveket, valamint egy R&J előadás van még megbeszélve, de ugye az nem rajtunk múlik, hogy mikor. Aztán a nagy családi banzáj okt. 15-én lesz, akkor jönnek haza nővéremék.
Gyerekzsúrt nem tartok, húzom amíg lehet.... :oops:

Detti,

BS, nane.... :lol:
Ügyes volt Bernát, tök jó, hogy túl vagytok rajta.
Mennyi napot kell még visszaszámlálnod?

Kata,

nagyon találóak a torták.... :wink: Imádták!!!

Edit,

de jól hangzik ez a művészeti suli, főleg az tetszik, hogy ára reális. Sőt.... Manapság mindenhol a lehúzás van,még a gyerekek képzésében is.

Meme
 
 


Meme :)
Az lett volna az igazi, ha suliba sem kell menniük. :lol: Samu is bárhányszor megnézné a R&J-t, csakhát a pénztárcám...

Detti :)
I wanna go :lol: :lol: Na nem. Én Lady Gaga koncertre mennék szívesen. :lol: De azért jó szórakozást.

Szülinap: Nálunk csak családi lesz 2 részletben, jövő szombaton és utána szombaton a keresztszülőknek. A gyerekzsúr idén szerencsére elmarad. Ugyanis az ovis társakkal már nem vagyunk olyan jóban, a sulisokkal még nem, így talán most megússzuk. :lol: Azt a 2-3 barátjukat akik nem innen származnak pedig meghívjuk családonként egy jó borozással egybekötött családi játszásra, ahol mi is jól érezzük magunkat.

Kolping nálunk is esemény ajándék volt. 8)

Cat
Kép
 
 


Meme,

bocsánat, de lemaradtam.. Isten éltesse a skacokat!!! Nagyon klassz, hogy megértik az "élmény-ajándékot" és értékelik is is. Ez is az érettségük egyik jele. :lol:
Örülök, hogy jól sikerült a Kolping!! Más körülmények között szívesen mentünk volna mi is! De fürödni Beni úgysem tudott volna, nomeg.. bevallom, eléggé hullák vagyunk! T éjfelekig dolgozik, én 6-ra érek haza, akkor vagyok a gyerekekkel, én is fáradtan.. szóval most egy utazás csak nyűg lett volna!
De ha lesz műsor, akkor színházba mi is megyünk veletek :lol: :lol:

Cat,
ez jól hangzik :wink: Mármint a szülinap, hogy megússzátok a zsúrt 8)
Amúgy 3 hónap kihagyás után újra ládázunk már!!! :lol: :lol: Olyan klassz!

Detti,
meddig gályázol még?
gyanúsak vagytok nekem ezzel a német tanulással.. :roll: 8) Megtetszett nyár elején az ottlét? :wink:

Képzeljétek, voltam múlt héten vasárnap a bnőmmel a LF téren a Mensa-ban, és tök rossz volt a kiszolgálás, a kaja sem nagy szám... mikor együtt voltunk Veletek, olyan jó hely volt!!! Leromlott ez is.. sajnos. :evil:

Vikó,
ezer éve kérdezted, a bébiszitter nagyon jó, ez most még az óvónénink, okt végéig. Ismerik, szeretik. Pont jó, hogy ezt az átmenetet (nem anya jön értük) egy ismerőssel csinálták végig :D

Kép
 
 


Nettke :)
Láttam a logokat, na meg beszéltem is Tamással a ládázásról. 8) Örülök, hogy Beni ilyen ügyes, bár mindig ő volt a stramabb és lelkesebb ebben, nem a csajok. 8) De a lényeg, hogy fizikailag is bírja. Remélem kezdheti az ovit!

Vikó :)
Milyen volt a Kolping? Randiztatok Bobóval ? :lol: A mieink már annyit poénkodtak Bobón, kiszúrták, hogy lány, hogy hol öltözködik stb. De azért szeretik:

Kép [/img]

Detti :)
Nekem is gyanús ez a nagy német nyelv iránti vonzalom! 8) :wink:

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Cat!

Nagyon jó ez a kép!!!!!!!!!!!!!!!!! Egyre trükkösebbek a gyerekek!!! :D
Az enyémeken is látom...., főleg Gergőn..., pénteken elkezdett az úszáson lazsálni, elmesélte anyumnak, hogy figyeli Gabi nénit hol van, hova néz.... stb. És kicselezi, hogy mikor úszik, mikor nem....:roll: Na ennek nem örülök.

Meme!

Szuper jófejek a srácok, hogy így megértik az élmény ajándékot. Idén nekünk is lesz.

Szóval, Cat, Vikó, Detti, nálatok mi lesz az ajándék?

örülök, hogy újra ládáztok, most ráadásul nagyon szuper idő is van hozzá. Beni ügyes, hogy így bírja. Gondolom nagyon lelkes volt.

Gyerekzsúr nálunk még mindig nem lesz, én is csak halogatom, bár már elkezdték emlegetni..., szerencsére nálunk az oviban eddig csak 1 ilyen volt.

Ajándék: még nincs meg, csak elméletben.
Vendel csak legot kért... :D 3 in 1 Lego Creatort Hangrobbanás. kapnak társast, amit Vikó mondott Club 2 % ? ha jól emlékszem. + élmény , fürdőbe fogunk menni. Ezt kapják tőlünk, ezen kívül az ezer rokontól még nem tudom mit.
Ja a tesómtól kosár labdát kapnak, imádják pattogtatni.

Hétvégén voltunk futóversenyen, az ovis fiúk ( 14 ovi) együtt indultak, mint az őrültek, szegény Gergőt fel is lökték a startnál, de egy kis hős volt, felállt és futott tovább. Le is futották a távot ügyesen. Délután pedig cirkuszban voltunk, itt volt budafokon egy vándorcirkusz. na ők sem élhetnek rosszul, néztem az "autóparkjukat", csak mercik voltak.
Tegnap egész nap itthon voltunk, garázs pakolás, mert ott lesz festés. Én tök náthás vagyok, jó szarul is voltam és vagyok még mindig.

Kata

Kép
 
 


Húúú jól összecsaptam ezt a levelet, Nettke, nem tudom hova csúszott a neved.........

Az hogy kinél mi lesz az ajándék, az volt az utolsó mondatom..., erre a közepére került..., na jó.... még korán van nekem.

Kata

Kép
 
 


Cat,

Itt is nagyon boldog szülinapot kívánok a skacoknak! Majd képeket kérünk a buliról!

Szó volt valami vacsoráról...

Detti

KépKép
 
 


Isten éltesse Samut és Olit!!!
Boldog szülinapot, jó ünneplést! :lol:

Kép
 
 


Köszi Csajok!

Már négyesben köszöntöttük őket ma este, most fejeztem be a legozást, na jó boroztam is közben. Ilyenkor kicsit magamat is ünneplem. Kellemes esténk volt. A családi ünneplés szombaton lesz, arról majd teszek fel képet. Az kevésbé lesz kellemes, a háziasszony szerepében tetszelgem. 16 vendéget várunk, ennek minden örömével és felelősségével.

Vacsira én nyitott vagyok. 8) Jövő hét nem jó, de azt követően bármi.

Cat
Kép
 
 


Sziasztok,

Túl vagyunk az ünneplésen, itt vannak a képek:

Az ünnepeltek:

Kép

Az örömanya:

Kép

A torta:

Kép

Kép

Kép

Az ajándékok:

Kép

Szuper volt a buli, megyek is további legokat szerelni, újabb gyerekkoromat élem. :lol:

Cat
Kép
 
 


Cat,

Mostmár olyan ciki azt mondani 7 éves fiúkra, hogy cukik... Pedig azok :lol:

És nagyon király a torta is!


A hétvégi szülinapi bulink nekünk is nagyon jól sikerült. A gyerekek élvezték, a kézműves foglalkozás a Cellux munkacsoporttal nagyon hatékony volt, én meg kellően elfáradtam. Kaptak egy halom ajándékot, és már azt se tudom megcsinálni, mint korábban, emlékeztek minden egyes ajándékra, és nem tudtam félretenni egyet sem.

De utána sikerült lazítani, mert elmentünk a Pálinka fesztiválra... :lol: :lol: :lol:

Holnap lesz az "igazi", cukrászdában fogjuk ünnepelni.

Vacsi: van még, aki jönne Cat-en és rajtam kívül. Nekem ez a hét nem jó, mert Árpi szerdán megy Frankfurtba, és csak péntek éjjel jön haza, de a jövő héten bármelyik nap jó.

Nettke, KAta, Vikó, Brigi (tényleg, mi van veled/veletek?)

Detti

KépKép
 
 


Vikó:)

Nagyon boldog szülinapot kívánok Lucának és Bencének:

Kép

Detti :)

Isten éltesse Ambrust és Bernátot:

Kép

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Vikó, Detti, Lilla!

Nagyon boldog szülinapot kívánok Lucának, Bencének, Ambrusnak és Bernátnak! És azt hiszem, hogy Zoénak is , bár nem tudom pontosan melyik nap született.... 8)

[img]
Kép



Most rendelem a fiúk ajándékait..... :D

Én is mennék vacsizni, benne vagyok.
Könyveket is vinném, + Catnek a jellmezt vissza, lassan már egy éve nálam van. 8)

Cat!

Iszonyat nagyok a fiúk, úgy értem annyira nagyfiúsak lettek!!!! Azt hiszem a nőket nem győződ majd....... És te sem panaszkodhatsz....-)))
A torta nagyon találó, gondolom, hogy oda voltak tőle.
Nem értem, a legokat miért te rakod? Mondjuk én is imádom, de visszafogom magam.....

Detti, Vikó!

Gyerkőcök mit kaptak ajándékba?[/img]

Kata

Kép
 
 


Kata, Cat,

Köszi a köszöntést.

A fiúk elég sok mindent kaptak/kapnak szülinapjukra, pedig nagyon úgy terveztem, hogy minimálisra csökkentem az ajándékokat.
A hétvégi szülinapi zsúron (ahol volt 22 gyerek) egy csomó mindent kaptak, de mondjuk minden olyan, ami hasznos.

Tőlünk Bernát kap egy Indiana Jones-os legót, Ambrus 5 db Star Warsos Transformerst (pl. Anakinból lehet az űrhajóját transzformerszezni), meg egy Djeco képkészítőt.

Hétvégén lesz a családi összejövetel, a szülőktől cipőket kapnak.

Cat,

A tortát hol rendelted? Nagyon drága volt?

Vikó,

Megkésve ugyan, de annál nagyobb szeretettel kívánok boldog szülinapot a srácoknak!!!

Detti

KépKép
 
 


Detti,

Torta innen volt: http://napsutitortamuhely.blogspot.com/

Nagyon finom volt, és szép is! Mindennel együtt 11.000 Ft volt (tüzijáték, gyertya, 16 szeletesnek árulták de nagyobb volt) Horváthnál sokkal drágább lett volna, megkérdeztem. Profi a lány aki csinálta, isteni finom volt (csokis madártejes)

A nagyszülőktől nálunk is ruhát kaptak a fiúk, Anyumtól bélelt nacit, Apósomtól téli cipőket.

Kata :)
Nekem nem szeretik összerakni a nagy készleteket, ők csak kézreadják a szajrét. Na meg néhányat nekem is kihívás összerakni pl. creatorokat. Utána szabadon építenek és játszanak vele, de az első összerakás joga az enyém. :lol:

Miket rendeltél a fiúknak?

Vikó, nálatok milyen volt a szülinap?

Detti :)
Még itt vannak a könyveid, azokat visszaadnám. Nekem a jövő hét második fele lenne jó vacsira. (csütörtök-péntek)

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Na végre! Valami volt a babanettel és nem tudtam írni. Be tudtam lépni, csak nem volt itt ez a "fehér kocka" , amibe lehet írni. Nektek jó volt?

Cat!

Amiket írtam, azokat rendelgettem most. Creator legot, a hangrobbanás 3 in 1 -ben, a club 2 % -ot + egy lego társast, de azt anyum adja. Most kezdik kérdezgetni a rokonok, hogy mit vegyenek a fiúknak....
Vendel édes, ők sosem játszottal az emberekkel, sem a duplónál, sem a kis legonál. Próbálkoztam, de mindig elhesegettek, ma kezdett el Vendel játszani az emberkékkel, és most azokat is szeretne.

Vasárnapig egyedül leszek. Attila elment szörfözni ma du. Horváto.-ba és csak vasárnap jön haza. Szinte az egész család elutazik. Anyukám elmegy a húgomékkal vásározni Velembe. Hívtak oda, de én nem vezetek ennyit. :shock:

Kata

Kép
 
 


Sziasztok!

Van valakinek lego társasjátéka?
Detti, úgy emlékszem, mintha te mondtad volna....

Azért kérdezném, mert anyum holnap menne venni és mit ajánlotok, érdemes e venni, tudnak e vele játszani a kölkök?
Kinéztem a legegyszerűbbet, de valaki azt mondta, hogy az nagyon nem jó.

Kata

Kép
 
 


Szia Kata,

Nekünk van egy, tavaly kapták, versenyautós. Akkor játszottak vele, azóta sem vették elő. Engem nagyo nem győzött meg ez a típus, ezért nem is kaptak többet.

Írtam én is tegnap hozzászólást, elszállt, nem volt kedvem újra írni. Szóval nem túl működésbiztos a bnet.

Mit csináltatok Kata hármasban? Túlélted? :lol:

Cat
Kép
 
 


Kata,

Nekünk 3 lego társasunk van, és szeretik a gyerekek. Azért is jó, mert nagyon el tudnak játszani már egyedül is velük, nem kellünk hozzá.
Én olyat javasolnék Nektek, ami mondjuk 7 éves kortól van, és talán egy kicsit bonyolultabb, mint pl. a robotos tárasas.

Hogy élted túl a 3 napos egyedüllétet? Én is pont 3 napot voltam egyedül a fiúkkal, mert Árpi Frankfurtban volt. Ahhoz képest nem is volt annyira rossz...

Ma viszont hulla vagyok :roll: Most ment el az utolsó családtag is, túl vagyunk az idei szülinap ünnepléseken. Az 5. tortából sikerült először ennem :lol:

Péntek egy vacsira???

Detti

KépKép
 
 


Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE AZ ÖSSZES SZÜLINAPOST!!!!

Kata!

Nekünk a robotbajnok van meg a Legotól:
http://www.kockaaruhaz.hu/robo-champ-ro ... .html/hun/
Amennyire az enyémek szeretnek legóznak és amennyire imádják a társast,ez annyira nagy csalódás volt.Nálam kb. a semmivel egyenlő.Én nem ajánlanám jó szívvek nektek.
Milyet keresnél nekik? Dobókockást vagy csak közösen játszhatót?

Cat!
Milyen érdekes,hogy az első kör a tietek legóból! Enyémek közül csak Oli ilyen.Adogatja a kezembe,amik kérek és én összerakom.Beni és Marci az első kockától egyedül rakja össze a legóit.

Detti!
Bevállalósak voltak ezzel a 22személyes szülinappal. Ha nem gond,mondj légy szíves 1-2példát,hogy mi hasznosat lehet venni/vinni szülinapi bulikra. Nálunk megint beindult a szülinapi-szezon.Már a harmadikon voltak a fiúk és olyan nehéz okos ajándékot kitalálni.

Lilla!
Merre vagy? Olyan rég nem írtál!!!


Edit

Kép

Kép
 
 


Edit,

Én eleinte azt szerettem volna, ha a szülők kreatívak az ajándékokkal kapcsolatosan, de rájöttem, hogy inkább jobb, ha megkérdezik a szülőt, hogy mit vegyenek a gyerekeknek, mert az mégiscsak jobb.

Így mi szinte 100%-ban olyan ajándékokat kaptunk, aminek a gyerekek örültek.

Detti

KépKép
 
 


Detti :)
Nekem jó a péntek! Csajok álljunk már össze egy vacsira, ne
csináljátok már, nekem úúúgy hiányzik. 8)

Pénteken találkoztam két barátnőmmel, és mindketten azt mondták, hogy ők az ilyen szülinapokra max 1000-1500 Ft-ért vesznek ajándékot. :shock: Pedig mindkettő nagyon igényes, és nem nélkülöznek. Baromira érdekelt, hogy mégis hogy tudják ennyiért megoldani, mondjuk az egyiknek lánya van, és pont aznap ment szülinapi zsúrra, és valami kiégethető gyurmát vettek ajándékba, amiből képtartót lehet csinálni, konkrétan 1000 Ft-ért.

Dobhatnál Detti egy-két ötletet, bár szerencsére minket már nem hívnak, mert vége az ovis cirkusznak. Neked mi a kreatív ajándék?

Na megyünk pénteken?

Cat
Kép
 
 


Cat,

A "kreatív" ajándékot nem a szó legszorosabb értelmében értettem. Arra gondoltam, meg azt mondtam az anyukáknak, hogy olyan ajándékot hozzanak, aminek pl. a saját, szintén zömében 6 éves fiuk is örülne. Arról nem is beszélve, hogy a meghívottak 90 %-a a legközelebbi barátaink voltak, és ők eléggé ismerik a gyerekeim preferenciáit.
Egyébként 1500 ft-ból ajándékot venni tényleg csoda. Illetve ha utánajár az ember, akkor biztosan lehet venni jó dolgokat ennyiért, de ahogy ismerem az embereket, a buli előtt két perccel vásárolnak, akkor meg már nincs idő "kreatívkodni".

De pl. itt van ez:
http://kreativjatek.hu/termek/6275/Papir_robotok_Djeco_

igaz, hogy 1900 ft, de nagyon jó! Egyébként nekünk nagyon sok ilyen Djeco társasunk, kézműves játékunk van, karácsonyra akár...

MENJÜNK PÉNTEKEN VACSIZNI!!!! Én valami olaszra gondoltam...

Nettke? KAta? Vikó?

Detti

KépKép
 
 


Sziasztok!

Detti!
Akkor ti irtó szerencsés helyzetben vagytok!!! Nálunk eleve az a trendi,hogy 2-3nappal a buli előtt érkezik a meghívás.Ettől konkrétan nekem feláll a szőr a hátamon!!!!Őrületbe tud kergetni,hogy a megszervezett programjainkat keresztbehúzzák. Jártunk így már leszervezett fodrásszal, védőoltással vagy a saját elfoglaltságommal (pl. Dának épp szülői lett volna).
Aztán itt is 1000-1500Ft az ajándék keret. Így én általában úgy kalkulálok,hogy 5.000 Ft-ból kijöjjön a három ajándék.
Na most ezen paramétereket figyelembe éve elrohanhatok a helyi egyetlen játékboltba és az ott lévő dolgokból választhatok. Max esetleg értelmiségi (szó szerint értsd) szülő gyermekének választhatok valamit a kreatív boltba.
A szülő megkérdezése itt nem igazán jön be.Ritka,aki konkrétan megmondja,mit is szeretne. Általában "ááá valami csekélységet hozzatok" mondattal intézik el.

Cat!
Lesz még sulis-cirkusz is!!!menő ez még ebben az életkorban!
Mi vittünk már kártyát (valami új fajta,hasonló,mint a Solo és az Uno,de már a nevére sem emlékszem), lego 3in1 mini dobozt, üvégfestéket+sablont. De itt a fiúk körében menő a mighty beanz babok,pörgettyűk és hasonló gyújthető vackok.

Nálatok szokás valami apróságot viszontajándékozni a szülinapi buli után a vendég-gyerekeknek? Olyasmire gondolok,hogy felfújt lufiban egy cukorka vagy néhány szem süti egy kis batyuban.

Edit

Kép

Kép
 
 


Edit,

Én azért még azt is hozzátenném, hogy a 10 meghívásból elmegyünk max. 1-be... Nekünk hétvégén általában már jó előre lebeszélt, megtervezett programjaink szoktak lenni, ezeket nem szívesen adom fel egy 2-3 órás játszóházas rohangálásért.

Egyébként mi adtunk búcsú ajándékot, egy nagy tálból választhattak 1-2 üveggolyót a kölkök.

Detti

KépKép
 
 


Edit :)
Én sosem hallottam viszont ajándékról, itt nem dívik, akkor úgy mondom Zuglóban, mert Dettiéknél ezek szerint igen.

Detti :)
Na nálunk a fiúknál nem lenne menő ez a papírrobot, ellenben a babok, pögettyűk, gombfocik igen. Szóval tényleg minden szülőnek, gyereknek más a preferencia.

Nekem jó az olasz, múlt héten szusiztam, most olaszra vágyom én is. 8)

Edit :)
Mennyibe fáj felétek egy játszóházas szülinapi zsúr? Mert itt Pesten már irreális összegekre rúg, nem csoda ha sok szülő nem engedheti meg magának.


Csajok?

Cat
Kép
 
 


Sziasztok!

Rohanásban!!!!

Nagyon köszi a lego társas infót, egyenlőre nem vettem semmit. Több dolgot kell nézegetnem, mert a rokonok kérdezik, hogy mit is...

Ne haragudjatok, nekem biztos nem jó a péntek, de a jövő héten bármelyik nap jó. Ha mennétek, akkor nyugodtan menjetek nélkülem is, de akkor ismételjünk hamar, az olasz kajától csorog a nyálam....

Írok még bővebben.......

Kata

Kép
 
 


Csajok,

Akkor legyen a jövő hét, de inkább csütörtökig bezárólag. A hosszú hétvégére van valami tervünk, de nem tudom még, hogy péntektől vagy szombattól.

Szóval lehet, hogy jó lesz nekem is a péntek...

Detti

KépKép
 
 


sziasztok,
nekem biztos nem jó mostanában a vacsi, menjetek nélkülem.. összetört a kocsim, még egy ideig nem lesz kész (belém jöttek múlt szombaton, hálistennek sem én sem a csajok nem sérültünk meg, de a kocsi... rossz volt nézni.. mondanom sem kell, abszolút nem voltam hibás, el is ismerte azonnal a csaj)
amúgy állandó rohanásban, már alig élek, de nem panasz, csak fáradtság :)
Karácsonyon gondolkodunk előre, a Club 2% társas a tuti tipp :lol: Fiús ötlet kéne még, valaki tud ajánlani? (transformer, Benten és egyéb rémségek a nyerők :wink: )

Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: