Lányok, túl vagyok az összes ZH-n.

Hurrá!

Eddig amiről tudok, mind megvan, de azért nem mindegyiknek tudom az eredményét... Majd kiderül. Remélem, az anatómia is meglesz, jó lenne...
Vindo
nekem egyszer vizsga előtt törött le az első fogam, nem vizsgáztam aznap.

Kértem másik időpontot, mert nem készült még el az ideiglenes fog. Ez nagyon utálatos dolog, pfúúj!
Nálunk nincs szünet az oviban, csak összevont csoportok vannak, azt meg nem vállaljuk be, ha nem muszáj.
Ez a Rugó megéri a pénzét, mintha a lánykámat látnám!

Nem jó a színe... Nem elég rózsaszín, nem elég fodros... Ajaj, van még választék, hogy miért nem elég ilyen vagy olyan... És akkor mit csinálsz, ha nem veszi fel, adsz rá másikat? Ez a pókügy nálatok.
Meg ez a dióügy... Az oviban nem tudják, hogy hányni szokott tőle? Mert ha igen, akkor miért adják oda, miért nem kérnek valami mást neki helyette? Vagy olyat nem lehet?
Dóri
mi az a kéz-láb-száj betegség?
Maggie
tanultuk a suliban, hogy a digitális hőmérők jól mérnek, csak mi nem mérünk jól.

Az van a digitális lázmérővel, hogy ő hamarabb mér, ezért mérés előtt le kell szorítani a hónaljat kb három percig, hogy átvegye a test hőmérsékletét, mert a hónalj a karod mozgása miatt szellőzik és így nem ugyanaz az eredmény jön ki. De ha szájban méred, akkor persze jó eredményt kapsz (kivéve ha valaki annyit beszél, mint én, és kihűl a szája

). De az, hogy alacsonyabb a testhőmérsékleted az átlagnál, az előfordulhat. Képzeld el, hogy a másik fórumon, ahol régen fórumoztam, van egy anyuka, az ő fiának az átlagnál alacsonyabb volt a testhőmérséklete, ezért neki már 38 fok fölött lázgörcse lett a kicsinek. Hát ez nagyon rossz, mert pikk-pakk kapott egy lázgörcsöt. Folyton figyelni kellett neki, mert a 38 előtt nagyon nehéz észrevenni, betegség előtt az ember nem tudja, hogy beteg lesz az a szegény gyermekecske.
A kisfiadnak normális az átlag testhőmérséklete? Ha neked nem az, akkor ő is örökölheti ezt, nem?
Na, ezt a papok táncolnak-féle takarítást ismerem. Lassan már a másikat nem...
Milyen ünnepi beszéd? Olyannal is kell készülnötök a suliba?
Tényleg, te is fogsz tanulni tehetséggondozást, nem?
Nem is értem, hogy függ ez össze azzal, hogy Gergőék okosak? Akkor nem kell nekik tanulni, aki okos, ne végezzen szakmát, ne fejlessze magát, vagy hogy értette? A kisfiad lehet, hogy azért nem gondolt rád, mert úgy látta, hogy elfoglalt vagy, nem?
Móni
ne csináld már, ne legyen neked bajod, hallod! Mikor mész vizsgálatra?
De lütyő vagyok, majdnem megkérdeztem, hogy minek csináltál koszorút... Na, én már kész vagyok...
Persze október 23-án nagyot csodálkoztam, amikor azt mondták, hogy állami ünnep van. Mondom, miért, milyen hónap van? Mondták, hogy október. Mire én: jaa, tényleg, az állami ünnep.

Na, ennyire vagyok képben. Szerintem ha lehetne ábrázolni a földtől a legtávolabbi lebegést, akkor tőlem kellene elindulni. Teljesen elkábultam ettől a sulitól, azt sem tudom, hol vagyok. A suli meg a két gyerek el is szívják az energiám. Házimunkáról nem is beszélve...
Bogyó és babóca nálunk is nagyon menő.

De nálunk ritkán van rajzfilmnézés, mert leányzó akkor nagyon lütyő lesz, inkább mindig valami mást csinálunk, olvasunk, gyurma, rajz, játszi, meg ilyenek. Pedig olyan jó, amikor végre leül és nem mondja, mondja... De az a baj, hogy utána bepótolja, de nagyon.
Viranka
te sem vagy semmi!

Azért az alkotásaidról tehetnél fel képeket. Olyan szépek!
Juba
szegénykém, még mindig betegek vagytok? Ez nagyon rossz... Gyógyulást kívánok szegény Zinának! Didrinek is volt olyan, hogy hányt a köhögéstől. Jaj, de utálatos dolog ez... Nálunk hála Istennek a méz sokat szokott segíteni. Ha beteg, eszi a mézes negrot és attól két nap alatt helyrejön. Csak az a baj, hogy az meg a fogainak nem jó... Nem tudom, mi segítene igazából...
Köszönöm kérdésed, mi megvagyunk.

Már fél órája olvaslak benneteket, hogy végre utolérjem magam. De lassan a végére érek.

A rajzolás nem az ovitól függ, meg fog tanulni otthon is rajzolni. Didri nagyon szeret rajzolni, szoktam vele rajzolni, mert ő nagyon olyan, hogy mindent tudni akar, mindent meg akar csinálni.

De ebben a korban még nem nagyon tudnak tökéletesen rajzolni, nem? Didri ilyen pont-pont-vesszőcskét szokott (szokott kapni az az emberke cipőt meg kesztyűt is

), meg ezt-azt lerajzolgat, virág meg ilyenek, de nem tud még olyan sokat ábrázolni, csak néhány dolgot. De szeret.

Meg a betűket szereti leírni. Az valamiért nagyon érdekli. Biztos a mesék miatt.
Irina
mi is voltunk tegnap a sóbarlangban, vagyis ezt itt sószobának hívják. Itt parajdi só van, nem tudom, hogy amiatt vagy más oka van, de itt nagyon tömény a só, a szám tele lett vele, ahogy bementem. Azért jó dolog ez szerintem. Neked sem fog ártani, persze, sőt, ez a trutymó idő előtt jól jöhet.
De jó, hogy te olyan jól tudsz angolul, hogy elolvasol egy könyvet és abból még dogát is írsz... Hát én azért jóval ez alatt vagyok... Igaz, hogy most rá kell gyúrnunk, mert nemsokára itt van a szaknyelvi kurzus.
Irina, nem bírom már megállni, hogy ne kérdezzem meg: te milyen nyelvészetben vagy otthon? Meg miért Irina a neved? Megkérdezhetem? Nem haragszol? Persze ha nem akarsz, ne válaszolj, nem fogsz megsérteni.
Gremese
nem kis munka lehet ezzel a hordozókészítés, terjesztés- dologgal. Egy ilyen nagy kaliberű dolgot lemenedzselni nagyon kemény. Biztos nem unatkozol...
Na végre a végéhez értem. Nekiállok tanulni.
Lányok, egy óra volt, mire elolvastam és megírtam az egészet.
Kellemes hétvégét mindenkinek!