A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

LAu!

Egy csomó fajta hipoallergén tápszer van, nem muszáj allergizálóval etetni a gyerkőcöt KépKépKép

Eszter! Nem kizárt, hogy egy a dokink, a pofátlanságból kiindulva legalábbis KépKépKép Ha érdekel a mienk kicsoda, poca@externet.hu-n elérsz.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Nagy sikere van a "csodás" csokis muffinnak! Köszönet a receptért. Kép

Kép

Kép
liv

Tudtok valamit a CAM Cammino kengururól, hogy milyen?

Kép

Kép
liv

Sziasztok !

Azt hiszem elérkeztünk a 6 hetes kalória-ugráshoz. Tegnap jó sokat szenvedtünk a szopival (eddig úgy volt, hogy szépen beállt a kereslet-kínálat mennyiségére).

Az esti szopi eltartott 1 kerek órácskát. 7-kor kezdtem, de Marci pillanatok alatt kiürítette mindkét cickót és persze üvöltött. Na, első reakció, muszály lesz pótlást adni. Hála a férjemnek, egyszerűen nem engedte, hogy tápszert adjak, mert igenis szoptatni kell, egyre több és több inger kell, hogy érje a cickókat ! Akkor elkezdődött a csere-bere. Vissza az első cicire, aztán a másikra, aztán csere, megint csere, megint csere, megint csere. Tudjátok követni Kép ? Magyarul 4x cseréltem, de olyan kis tündér ez a Marci, hogy volt türelme mindig kivárni, amíg újra és újra beindul a tejleadó-reflex és tud pár grammot kortyolni. 8 órára jutottunk el oda, hogy magától abbahagyta a szopit, megnyugodott és elégedetten nézegelődött Kép Mára úgy tűnik, ismét több tejci van Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata! Nálunk is ilyen volt a tegnapi nap.Szinte egész délután evett.Estére olyan üresnek tünt a cici.Adrienn meg csak szopizott mint az őrült(szerintem nem rendesen mert ha megnyomtam jött egy kis tejcsi).Ja és mellé üvöltött mint akit nyúznak.Kivettem egy adag lefagyasztott tejcsit és megkínáltam de nem kellett csak pár korty.Apa sétált vele elalutt ests 8-kor és reggel 5-ig szundizott.Evett pár kortyot és már evés közben elalutt.Reggel 8-ig bírta.Szóval biztos nem volt kevés a tej csak álmos volt és azért rendezzte a fesztivált.
Rengeteget gagyog,sikongat,nevet.Imádom halgatni.
Nem tudom ti,hogy vagytok vele de én Ágotánál mindig azt vártam mikor lesz már nagy.(járjon,beszéljen stb.)Most Adriennél megállítanám az időt olyan jó,hogy ilyen kicsi.Furcsa ezt írni de lehet azért érzem ezt mert nem 100% a harmadik babánk.Tehát lehet,hogy többé nem lesz ilyenben részem.
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti Kép
Én valahogy most is kicsit előre pörgetném az időt néhány hónappal. Talán azért, mert folyamatos stresszként élem meg ezt az időt a hasfájás miatt (iszonyú ezt tétlenül nézni) + állandóan azon görcsölök, hogy vajon van-e elég tejem. Nem is szólva arról, hogy a hasfájásos babusgatás nagyon sok időt elvesz, Hannára jóformán nem is marad időm. Most úgy érzem, nekem van egy fiam, a férjemnek pedig van egy lánya. De mikor leszünk végre újra egy család ?!

Képzeljétek, Marci ma sorozatosan átfordult a hasáról a hátára Kép Először nem hittem a szememnek, azt hittem véletlen. Gyorsan visszafordítottam hasra. Erre már fordult is vissza. Na, újra nem hittem a szememnek, de ismét végrehajtotta ezt az akciót. Azóta ha hason van, egyből próbál a hátára kerülni. Ez akkor nem sikerül csak, ha "repülő-tartásban" van, akkor majd belefeszül, a fél teste a levegőben, de persze a kifeszített karja nem engediKép

Próbálok erről képet felrakni:
Kép
Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Képzeljétek kicsi fiam tegnap este 10-kor már aludt,és ma reggel fél 9-kor kelt!!!Kép Kép KépPersze én már 7 orátol fél oránként nézegettem az orát hogy mi lehet.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Megint érdekes egy hétvégénk volt: édsapa az orvosi ügyeleten kötött ki 2x is. Tegnap késő este először csak fájdalom csillapítot írt fel az orvos, aztán ma délelőtt már a János kórház fül-orr-gégéjére mentünk egyből, és kiderült, hogy homloküreg-gyuszi befigyelt apánál. Kép

Persze az én drága párom már sokkal jobban érzi magát, és holnap megy melózni is.. Kép Megígértem neki, hogy ha a Homlok Gyuszi ráhúzódik az agyhártyájára én személyesen fogom laposra veri a kórházi ágyon! - Nem hatott a fenyegetés... Kép
Pedig ez annak az influenzának az elhúzódása, amiben 3 héttel ezelött babácska és én is benne voltunk.. Kép

Amúgy meg már készülünk ezerrel az ünnepekre: vettünk fenyőt, és megsütöttem előre szilveszterre a vacsit. Végül is anyámék lakásában leszünk /ők elutaznak/, és Pécsről jön a kollégám (ezer éves öreg cimbim) és a felesége a 3 hónapos gyerköccel "dáridózni".. Kép Szerintetek nem gáz a fiatalabb gyerekre nézve, hogy 27-én kéne kapnunk oltást? Az legyengített baci, ha jól tudom, nem fogjuk megfertőzni a kicsikét, aki még nem védett? Mert ha igen, akkor megkérem, hogy egy héttel később mehessünk az oltásra. Úgyis tök hülyeség, hogy az ünnepek között adják be, nehogy békésen teljen..

De legalább kismanó jól van! Most egész jóhangulatú hétvégéje volt, (kopp, kopp, kopp...), remélem ilyen is marad a héten! Kép Pénteken délelőtt megint lázmérőztem 2x is egymás után, iszonyú mennyiség jöt ki belőle, erre a követekező 2 szopinál meg magától is bekakkantott. CSak tudnám, hogy ilyenkor mitől sikerül egyedül is??? Ma délelőtt meg magától úgy telerakta a pelust, hogy még a háta közepe, a bodyja is tiszta trutyi volt! Kép Örömtáncot jártam, de a győzelmi szivarral még várok, talán egyszer eljön az idő, amikor már csak a digitális lázmérő lesz a polcon, kizárólag lázmérésre! Kép

Dino! Pont egy olyan pasi csodálkozik legjobban, akinek tavaly szeptemberben született meg a kislánya. Ő a mai napig nem tudja öltöztetni, nem ám hogy fürdetni.

Apa nálunk sem kelt, addig amíg még éjszakáztunk, sőt, volt olyan is hogy az orrszívó-porszívóra sem ébredt fel! Kép

Kormi, Editke! Kép Milyen ügyesek a srácok! Kép
Majd hamarosan futhattok állandóan utánuk! Kép

Kata! Kép Türelem lesz ott tej bőven! Kép És lehet, hogy már nem is volt éhes, csak a cici megnyugatatására vágyott, velem egy párszor eljátszotta annak idején ezt a lány..
A hasról hátra fordulást 5-6 hetes korban jópárszor eljátszotta Lili is, aztán hosszú szünet következett, lehet, hogy csak véletlen volt, annak ellenére, hog egymás után többször is előfordult. Azóta néma csend és hallgatás, egészen máig, mert ma megint "produkálta" a megfordulást! Kép
Most is egy család vagytok, csak kicsit más ritmusban.Mi apával érezzük, hogy nem mindig tudunk együtt enni, zuhanyozni, stb., mint régen. Majd megint kialakul, olyan hamar, hogy Te magad fogsz a legjobban meglepődni, hogy hogy elrohant az idő, és akkor majd már csak nosztalgiázhatsz! Kép

Kriszti, nálunk még csak az első, és tervezünk még egyet, de néha én is azt kivánom, hogy ilyen kis pütyülgethető, babusgatható, gyurmázható kis tökmag maradjon! Kép Aztán jön a hasfájás este és azt kivánom, bárcsak már túl lennénk az első egy éven.. Kép

Kata, Bori! Kép Szépek ezek a manók! Bori! Ugye érdemes volt olyan sokat várni! ;)

Moszi! Kösz a linket! Kép

Többiek? Merre? Remélem csak a karácsonyi elkészületek miatt nem érnek rá, és a gyerkőcökkel minden rendben! Kép

Jóéjt,
Macs
maccs

KataKép
Ügyes a Marci fiúKép Néha elcsodálkozom, hogy gyorsabban átfordulnak hasról hátra babák, mint a felnőttekKép

MacsKép
Az oldalbordádnak jobbulást, és kötözd oda egy székhez, hogy maradjon otthon, látom ő is olyan makacs ,mint az én párom, ő is betegen járt melózni....Kép

Én az ajándékokat sem vettem még meg, jól le vagyok maradva hozzád képest, ezen a héten mindent el kell intéznem a fát is, a párom 19-én külföldre repül és csak szent este lesz itthon megint, sose voltunk még nélküle, tuti nehéz lesz.De muszáj lesz kibirni, talán anyum eljön 1-2 napra segíteni.

Heléna állandóan ülni akar, nem tudom mikortól ülhetne? A hordozóban is állanóan emelgeti magátKép Átfordul hasról hátra, oldalra.......és a nevetése most már igazi gurgulázó, mikor meghallottam együtt nevettünk vele a kispapával, ő meg aztán nagy komolyan ránk nézett.- "Most akkor mi van?Kép" Szépen két kézzel nyúl a játékért, amit meg tud fogni azt megtartja és betömi a szájába.Szóval fejlődünk......tegnap például annyira elfáradt hogy elaludt a hordozóban...ilyen meg nem volt nála.
És amit Kormi és Editke írt a "kiflizés" nálunk is van, meg a "kutyázás" is ,amikor rugóznak behajlított lábbal.

A Babák csoda szépek.....KépKépKép

Noémi
fantikbaba

Lányok,
bár nagyon korai, de beindult a fogzás.
se éjjelünk, se nappalunk, csak sírunk, nyűglődünk és nem alszunk, pedig majd leragad a szemünk és a szánk szétszakad az ásítástól. ilyen még nem volt.
edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Kata! Nálunk is volt másfél hónapja ilyen átfordulós időszak, de azóta elfelejtette Fanni eme tudományát KépKépKép Szóval lehet, hogy nálatok sem marad meg stabilan egyenlőre.

Macs! Dóri anno szintén 27-re lett volna esedékes oltásilag, de a dokival megbeszéltük, hogy halasztjuk egy héttel, hogy ne ünnepekre legyek olyan kis kókatag.

Fanni kezd mostanában mindenféle kultúrtevékenységet folytatni:

Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Edit!
Próbáljátok ki a borostyán nyakláncot, azt hiszem a pólusban láttam ilyet, kb 4000 Ft-ért.
Ártani nem árthatsz vele, és lehet hogy segít.Én használom és használni is fogom.

Noémi
fantikbaba

Edit
Dentinox gél is bevált nekem a Gergőnél, meg van homeos bogyó is, chamomilla fogzásra.

mi megvagyunk, ajándékokat már megvettük, most gyúrtam össze a mézest. Festettem szép fényképkerett a nagyszülőknek üvegfestékkel, azt kapják a gyerkőcök fotóival, meg sólisztgyurmából a kézlenyomatot. Meg persze a fotós naptárat, annak tavaly is örültekKép
Gellért tegnap volt két hónapos, 5350 gramm, ő is most fog oltást kapniKép

pusz, Gergő nem hagy írni
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Voltunk dévényezni.
Kicsit el vagyok kenődve. Tudom, ne pánikoljak. De nagyon aggódom.
Dávid eléggé sírt, de azért jól tűrte a macerát, viszont nagyon-nagyon elfáradt, alig volt ereje enni valamennyit, most alszik. Holnapra izomláz várható.
Fokozott izomtónus, nyaki hypotonia, tónuseloszlási zavar. Oxigénhiányos állapot következménye. Lehet a toxémiától, a császármetszéstől (hirtelen nyomáskülönbség), de ami az érdekes - és a gyógytornász ezt valószínűsíti inkább, bár nem lehet tudni, hogy melyik okozta -, hogy lehet, hogy az inkubátorban történt adaptációs zavar okozta! Nem tudom sajnos, mi az az adaptációs zavar, de az elég érdekes, hogy lehet, hogy születése után, az inkubátorban lépett fel oxigénhiány, ami ezt az egész hypoton állapotot okozta nála.
Hetente 1x kell járnunk vele, valószínűleg addig, amíg stabilan fog állni a lábán, tehát sokáig, bár valószínűleg lesznek közte szünetek. Persze mindez attól függ, hogyan fog reagálni a kezelésre. A fejét már jobban kellene emelnie stb., de a neurológus szerint apróbb zavarok vannak csak, és a gyógytornász sem látja súlyosnak az állapotát, bár azt mondja, a 3. hónap után szoktak jelentkezni a tünetek. De a lényeg, hogy időben - az 5. hónap előtt - el lett kezdve a kezelés.
A neurológus javaslatait elvetette (hasonfekvés - csak ameddig nem sír; 3x20 perc torna nem kell, inkább aludjon, pihenjen stb.), helyette egy napi 10 perces "tornaszerűséget" adott (igazából nem is torna).
Nagyon aggódom, nehogy együtt járjon valami mással is ez a rövid oxigénhiányos állapot.
Becsapott az anyai ösztönöm? Úgy éreztem, Dávidnak semmi baja!

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Máténál nekünk ugyanezt mondta Dévény Anna. Nekünk január végén kell megint visszamennünk és akkor látjuk meg, hogy pontosan mi is kell.
Levinél enyhe nyaki hypotóniát állpított meg, de azt mondta, hogy azt lehet, hogy kezelni sem kell.
Ti hova jártok tornánra?

Szerintem ne aggódj. Dávidnak semmi baja, ebben biztos vagyok. Kicsi korrekcióra szorul, de pont azért jártok tornára (és fogunk mi is), hogy elejét vegyük a nagyobb bajnak!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
Mármint mire mondta ugyanezt Dévény Anna?
- fokozott izomtónus, tónuseloszlási zavar, nyaki hypotonia? vagy arra, hogy kb. meddig tart a kezelés, hetente 1x? vagy az oxigénhiányt illetően?
És Máté mit csinál, illetve mit nem csinál?
Őt biztos, hogy kell kezelni?
Mi január 3-án megyünk legközelebb, onnantól heti 1x-i alkalom.
Mi Pátyra fogunk járni, Kővágóné Kosztolányi Ágneshez.
Beszéltem Dávid péterfys kezelőorvosával az előbb, ő azt mondta, hogy ez a dolog nem szokott együtt járni más problémával, aztán beszéltem az itteni gyerekorvossal, ő pedig azt mondta, hogy mindez a koraszülöttségből adódik (ez persze ellentmond annak, amit a dévényesek mondanak, és ami mindenhol olvasható, hogy nem a koraszülöttség miatt, hanem kizárólag az oxigénhiányos állapot miatt, hiszen oxigénhiányos állapot - pl. császárnál, gyors szülésnél stb. - létrejöhet 40 hétre született babánál is!), és hogy ők már többször elmondták a gyógytornásznak (akit egyébként nagyon dicsér), hogy ezt a régi beidegződést, hogy oxigénhiányos állapot, ne mondja az anyukáknak, de szerintem ezt azért mondta, mert az anyukák ettől, hogy oxigénhiányos állapot, ugyanúgy bepánikolnak általában, mint én.

Liv

Kép

Kép
liv

A diagnózisra Kép tényleg nem voltam egyértelmű. A jobb oldalon fokozott izomtónus, és nyaki hypotóniás.

Azt, hogy kell-e kezelni majd januárban döntik el, de elég valószínű. Máté szinte semmit nem csinál, persze felemeli a fejét, ha nagyon muszáj, de pl. utál hason lenni, minden nap próbálom hasra fektetni, de egy idő után sír, akkor visszafordítom. A fejét pillanatokig tartja, a jobb kezés és lábát elég nehezen lehet kinyújtani, alapvetően jobbra fordítja csak a fejét... bár ez az utóbbi időben kicsit mintha változna, és egy játékkal el lehet csalni balra is, és olyan 10 percig ott tarja, de utána jön a jobb oldal megint.

Az okokról én semmit nem tudok, és nem is mondtak semmit. A mi manóink császárosak.

De én is azt tudom, hogy ennek semmi más problémával nem kell együttjárnia, és ez az oxigénhiányos állapot nem egyenlő a pl. eszméletvesztett babák osxigénhiányával. Ez másjellegű.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, nekem Dévény Anna is mondta és ma a gyógytornász is, hogy a hason fekvéssel ne kínozzam, ha pár perc után sírni kezd, fordítsam meg, mert nincs értelme; a tónuseloszlási zavar miatt nem szeret hason feküdni, de ez csak akkor fog megváltozni, ha megteremtik a feltételeket ahhoz, hogy jól essen neki a hason fekvés. Ha nem tudja emelni a fejét, akkor attól, hogy többet fekszik hason, még nem fogja tudni jobban emelni - csak amikor már a torna által az agyba eljuttatott ingerek következtében magától, spontán emeli.

Dávid eddig inkább balra fordította csak a fejét, de az utóbbi időben mindkét irányba.

Azt, hogy mi okozza az oxigénhiányos állapot, és ebből következően a tónuseloszlási zavart, mondta a gyógytornász, hogy nem fogjuk megtudni, csak tippelni lehet, biztosat mondani nem.

Mármint hogy értve nem egyenlő ez az oxigénhiányos állapot a "másik fajta" oxigénhiánnyal? Mert ez nekem új.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Még egy kérdés: miért csak január végén kell mennetek legközelebb? Hogyhogy nem kezdik meg a kezelést - ha szükséges - előbb?
(Mondjuk azt tudom, hogy az a lényeg, hogy 5 hónapos korig megkezdjék, mert addig vannak az agynak olyan tartalékállományai, amik ezzel a gyógytornával beindíthatók, ami által beindulnak majd spontán a különböző mozgások.)

Kép

Kép
liv

Bocs a többi anyukától, hogy olyan dologról írok-kérdezek sokat, ami másokat (kettőnkön kívül, ezek szerint) nem érint. Remélem, nem haragszotok. Kép

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Akár privát is folytathatjuk, de nem láttam e-mailcímet Nálad.

Hason én is csak addig fektetem, amíg bírja. Van, hogy elalszik hason, van, hogy 10 perc után visít, nagyon függ attól, hogy éppen milyen a kedve.

Dévény Anna azt mondta, hogy azért menjünk januárban, mert akkor ők olyan 13-14 hetesek lesznek, korrigált kor 8-9 hét. Addigra megszűnik a csecsemőkori feszességük, és jobban lehet őket diagnosztizálni.
Most azért is nehéz volt Mátét megvizsgálni, mert szinte végig üvöltött (rosszul ébredt), és így persze, hogy állíndóan megfeszítette az izmait. De azt, hogy pl nem tartja úgy a fejét, mint Levi már én is észrevettem.

Az oxigénhiány. teljesen én sem értettem meg. De a lényeg, hogy ennél a fajtánál agyi károsodás, ami az értelmi efjlődésükre lenne hatással nincsen. "Csak" a mozgásuk fejlődik másképp.
A klasszikus oxigénhiánxos állapothoz az értelmi fejlődés visszamaradottsága is párosul.
Legalábbis én ennyit szűrtem le abból, amit mondtak, és amit utánaolvastam.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Macs: örülök, hogy hiányoztam Kép.

Szoktalak ám olvasgatni titeket, csak nem mindig van miről írni. Meg aztán tényleg jóval kevesebb időm jut mindenre, mióta szaporodott a család Kép.

Szerencsére jól vagyunk, Livike is szépen hízik, van elég tejcsink. Olyan fura, milyen gyorsan megy az idő, a héten már 6 hetesek leszünk.

De ha már írok, lenne egy kérdésem: amúgy ha nincs semmi baja a gyereknek, milyen időközönként kell vinni gyermekorvoshoz?

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok lányok!

Egy gyors kérdésem lenne: mit lehet csinálni a becsomósodott oltással? Múlt hétfőn kapta Fanni az oltást, csütörtökig borogattam, addig nem volt semmi baj, ezért abbahagytam. De most éreztem fürinél, hogy tök nagy pukli van az oltás helyén KépKépKép Lehet még ilyenkor valamit csinálni???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Liv! Ne bomolj, persze hogy kérdezd meg azt ami téged érdekel, ezért ne kérj bocsánatot! Kép Ne aggódj, egy kis torna, és minden rendben lesz! Kép

Pocó! Kép Hűha! Fanni nagy csibész lesz, lehet hogy Rodolfo a példaképe? Kép Meg kell hogy állapítsam, Lilikénknek szépségben erős a konkurencia! Kép
Oltás: azt hallotta,m, hogy el kell masszírozni (az unokatesvéreméknél tojásnyi daganat volt a combiján), bár a babák utálják, és üvöltenek... Kép

Noémi! Lili is állandóan ülésbe akarja felhúzni magát, és hangosakat rötyög, ha sikerül. Én hagyom, hadd csinálja, pár percig ül, aztán visszaengedem, szerintem, ha neki jól esik, akkor csinálja, fejlődjenek a kis izmai. Persze nem vagyok gyerekorvos, ez a válasz nélkülöz mindenféle tudományos alapot!.. Kép

Edit! nálunk már recésedik a fogínye, nem csak dagadt, remélem hamarosan kibújik a kis foga. Nekünk is aDentinoxot ajánlották, de én inkább még nem adtam neki. Majd megnézem a borostyánt amit Noémi ajánlott, és a hűthető rágókával egész jól el van. Elalváskor meg a pelusát rágcsálja, szopizza, attól nyugszik meg a foginye..
Nálunk még nem tudja biztosan fogni a dolgokat, de már várom, mert jó lenne, ha a rágókát be tudná tömni egyedül a szájába! Kép

Timóca! Kép Azért néha szakíts időt magadra - ránk is! Kép Mi tudjuk, hogy meg lehet oldani!Kép Orvos: nálunk az elején 2 hetente kellett menni, de csak mert "pici" volt Lilike, utána havonta elég menni az egészséges tanácsadásra, akkor kapják az oltásokat is.

Na én el, pusszancs.

Macs
maccs

Lányok, tudom, hogy már utálni fogtok az állandó aggódásommal, de úgy be tudok görcsölni. Muszáj itt leírnom, amik miatt aggódom, mert hát hol máshol? A szüleinknek még csak ezt a szót ki sem ejtjük, hogy "oxigénhiány", szépítjük a dolgot, mert ők még jobban bepánikolnának. Nekik lazán előadjuk, hogy csak egy kis torna és kész. De közben aggódom, nagyon, nagyon!!!!

Liv

Kép

Kép
liv

Eszter, néhány napos tapasztalat a Maltoferről: Dávid könnyebben lenyeli a bébivízzel, mint tejjel. De a kanalat azért ne vedd ki a szájából, amíg nem nyeli le, úgy van esély rá, hogy legalább a fele lemegy! Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
Azért vagyunk itt, hogy meghallgassuk egymás problémáit, és ha tudunk segítsünk is. Sajnos segíteni nem tudok neked szakmailag, de lelkileg szívesen támogatlak. Én úgy gondolom, hogy a koraszülött babáknál természetes, hogy rászorulnak egy kis masszázsra, és tornáztatásra, hogy pár hónapos korukra utolérjék mozgáskordinációban a társaikat. Kötöttebbek az izmaik, sok lazítás kell nekik. Szerintem ez az "oxigénhiányos" állapot ez egy rossz kifejezés erre az állapotra. Itt nem arra az állapotra kell gondolni, amikor spontán szülésnél a gyerek elakad a szülőcsatornában, és ott éri károsodás. Az 40. hétre született babáknál is előfordul sajnos. Ott nem elsősorban mozgásszervi, hanem szellemi károsodásról beszélünk. Persze a kettő azért összefügg.
Hidd el, hogy az anyai megérzések nem csalnak. Te ismered a legjobban Dávidot, és ha Te úgy érzed, hogy nincs semmi baja, akkor nincs is.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép

Képzeljétek tegnap voltunk három hónaposak.
Oltást majd 20.-án kapnak, mert az előző csúszott egy hetet. Remélem nem lesz semmi mellékhatása, nem vágyom rá így karácsonykor.
Lorena gyönyörűen kinyomja magát és emeli a fejét. Ruben viszont nézegeti a kezét és mindent megmarkol, elfordul oldalra. Néha nagyon nehéz velük, ha pl. mind a kettő ordít. Még mindig egy ágyban alszanak, de már nem sokáig fognak elférni így.
Te hogy bírod az éjszakákat?

Liv! Egy kis torna és hipp-hopp rendbe jön Dávid.
Miléna 40.-héten született ő túl feszes és merev volt a gyerekorvos szerint, sztem nem. 5 hónaposan teljesen rendben volt. Ma már 5 éves.

Orsi! Kismaczkók jól alszanak éjszaka?

Pocó! Nagyon komoly ahogy Fanni kártyázik.Kép

Ti mit vesztek a kicsiknek karácsonyra?
Mert nekem fogalmam sincs. Pedig 10 nap múlva valami kéne a fa alá, és nem csak a nagyobbaknak.Kép
linato

Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a biztatást, lelki támogatást!
És igen, igazatok van: én TUDOM, hogy Dávidnak semmi baja, ő egészséges baba, úgyhogy nem aggódom túl magam, csak amennyire muszáj. Hiszen neki a nyugalmamra is szüksége van. Kép

(Viszont ne haragudjatok, hogy néha majd, ahogy eddig is, rákérdezek, hogy x idősen mit csinálnak a babáitok, mert azt mindenképpen szeretném figyelni, követni, hogy milyen ütemben hozza be a lemaradását.)

Mi játszószőnyeget veszünk Dávidnak karácsonyra, katicásat, ha lesz a Brendonban. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, még valami: nem tudjuk, véletlen-e, vagy a dévényezés tényleg egy alkalom után is képes csodát tenni, de Dávid tegnap este akkora rúgkapálást rendezett - nagy vigyorgás, gőgicsélés, sikongatás közepette -, és ma folytatta. Pedig tegnapra azt jósolta a gyógytornász, hogy nagyon fáradt lesz, mára pedig azt, hogy nyűgös lesz az izomláz miatt. Hát, fáradtságnak és izomláznak nyoma sincs. Jókedvű, le nem veszi a szemét rólam, mosolyog, magyaráz egyfolytában. Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
liv

Csirkesz!T.Andi!Beszti!
Merre vagytok?Vagy ennyire elmerültetek a mézeskalács sütésben?
Képzeljétek már három éjszakát végig alutt Adrienn.
Most viszon rettenetesen sír!Megyek hozzá!
Puszi:GnéKriszti
gnékriszti

LinatoKép
Ezek szerint 3 hét van a manóink között.KépKép Azt hiszem nálatok is úgy van, hogy Ruben nem alussza át az éjszakát, viszont Lorena igen. Nálunk Samu alussza át, de Olivér még ébred enni 1-szer, plussz nekem is kell ébrednem fejni.Kép Néha azért Samu is megtréfál, és felébred, hogy éhes, pont akkor amikor már lefejtem a mellemKépKép Nálam nappal nem nagyon akarnak aludni, rövid 10-15 perces időközöket nyomnak csak, aztán megy a nyűglődés.KépKép Mi még semmi nagy mutatványt nem tudunk, csak szép magasan kitartják magukat a fiúk, és nézelődnek. Oli felfedezte a héten a kezét, így már azt is nézegeti, meg persze minket, és követ a szemével. Mindkét gyerkőc mosolyog, bár Samu zorkóbb, nála ki kell érdemelni.KépKép Én is nagyon várom, hogy már fogjanak a kis kezükkel, és forogjanak, ha nem tetszik nekik a testtartás.

Karácsonyi ajándék: Mi az Auchanban vettünk 1-1 kelj fel jancsit a gyerkőcöknek. Nagyon édes, kutyafejű, és egérfejűek, és harangoznak.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Linato Kép
Levi már többször aludt egyben 8 órát, Máté max. 5-t, de inkább 4-t... múlt éjjel már 3 óránként kért enni Kép
egyébként megvagyunk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
KrisztiKép
Jól ráéreztélKépKép Hosszú idő után ma volt végre egy kis időm ideülni a gép elé. És alig bírtam végigolvasni a kihagyott napok termését.
A múlt hét elején egyedül voltam a babával, azért jelentkeztem ritkán, csütörtökön meg hazamentünk hétvégézni a nagyszülőkhöz. Tegnap hűtőt venni voltunk, ma meg Botond foglalkoztat felébredése óta, de most végre alszik egy kicsit.

Olvasom, hogy minden baba szépen fejlődik, gratulálok nekikKép Botond azt hiszem ráérősem fog a hatalmas termetével fejlődni, mert nem fordul hasról hátra, nem fogdos tárgyakat, ellenben nagyon figyelős, vigyorgós, nyugis baba mostanában. Azt figyeltem meg nála, hogy a Judyéktól kapott csörgőt márt tudja külön jobb, és bal kézzel macerálni, attól függően, hogy melyik kezéhez tartom közelebbKépKép
Tegnap voltunk csíoő uh-n, a leletből nem sok mindent értek, de szerintem minden oké, mert nem találok rajta semmi olyat, hogy "eltérő", "nem megfelelő", stb.

A karácsonyi ajándékvásárlás még nálunk sem tart sehol sem, pedig mindjárt itt van a nyakunkon az ünnep. Az egyetlen, ami kész van, a dísz-mézeskalács, igaz, hogy feldíszítve még mindig nincs.

na megyek, eszek valamit, mielőtt a Főnök újra erőre kapKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok,
en is itt vagyok, csak olvaso üzemmodban.
Nalunk is minden rendben, holnap leszünk nyolc hetesek. Abel is egyre aranyosabb, követ a szemevel, nagyokat mosolyog, meg azt monsja, hogy hööö, hööö.... es rugkapal amikor jo kedve van. Fordulas meg nincs, viszont hason egyre jobban emelgeti a fejet es nezelödik.
Mar ket ejszaka viszont nagyon nyügös, olyan kis "csendesen", de nyüglödik. En ketpercenkent pattantam ki az angybol es tömködtem vissza a cumit a szajaba, mert csak nyüglödik, nyögdecsel es izeg-mozog. Sirni nem sir, de nem is alszik es hat yüglödik. Nem tudom mi lehet. Talan mar megint nö? De hat hova? Mar igy is 10 cm-t nöttünk a nyolc het alatt!
Neha en is ugy vagyok vele, hogy jo lenne, ha mar nagyobb lenne, de aztan amikor olyan kis edes es rammosolyog, akkor meg megallitanam az idöt. Mindenesetre azt mar nagyon varom, hogy ugy istenigazabol megdögönyözhessem mar!

Liv,
szerintem se aggodj, az anyai ösztönöd biztosan jo! En is tudom, hogy Abelnek nincs semmi baja, annak ellenere, hogy kiderült ez az enzimdefekt dolog, ami sok gyogyszernel es a babfogyasztasnal gondokat okozhat verszegenyseg , vörös versejtek leepülese formajaban, de en tudom, hogy nincs semmi baja, a dokibacsink is azt mondta, hogy ezt altalaban ki is növik, ha eleg sokaig nem lesz bajuk az elejen. Szoval n aggodj, minden rendben lesz! Meglatod olyan kis atleta fiad lesz, hogy nem gyözöl majd büszke lenni ra!

Karacsonyilag mi sem allunk meg eshol, ha minden igaz ma megyünk fat nezni, diszek mar megvannak, mert nekünk ez lesz az elsö karacsonyunk kettesben illetve harmasban apaval. Eddig mindih hazamentünk Magyarorszagra, de most nem vallaljuk meg, meg amugy sincs meg Abelnek utlevele, innen ez maceras es hosszu dolog. Meg magyar anyakönyve sincs, azt is el kell intezni.
Ajandekok dolgaban sem allunk sehol, de szerintem nem lesz nagy ajandekozas, max. aprosagok, mint mondjuk egy könyv vagy dvd, es piszok vagyok, de az otthoniak is kimaradnak, mert nem megyünk haza.
Mondjuk a szüleim kiugranak az ünnepekre. Lesz halaszle, hurraaaaa!!

Biztos volt mar programon, de nem tud valaki vmilyen jo kis karacsonyi sütit, ami egyszerü gyors es finom? Amit igy a mano mellett sem nagy dolog megcsinalni? Megköszönnem az ötleteket.
Bar nem mintha nekem meg hianyozna az edesseg.... Sajnos miota szoptatok, pszichikailag annyira bennem van, hogy tej,tej,tej...., hogy ami a kezem ügyebe kerül megeszem a tejtermeles erdekeben. Ennek sajnos latszatja is van...

Na megyek, mert hallom mocorog Abel.

Puszi mindenkinek.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Lányok, most olyat kérdezek, amit nagyon illene tudnom. Pontosan mi ellen van a 2., illetve a 3. havi oltás? Mert Dávid még nem kapta meg a 2. havit sem (most 3 hónapos és 1 hetes), mert mondta a gyerekorvos, hogy mivel a Hgb-je elég alacsony, nagyon megterhelné őt az oltás. Biztos igaza van, de amúgy azért nyugodtabb lennék, ha lassan legalább a 2 hónapos oltását megkapná.

Kép

Kép
liv

Liv Kép
minél később kapja meg annál jobb, mert annál jobban veszi majd a szervezete. Mi is majd csak 3 hósan kapjuk a 2 hósat, megbeszéltem a gyerekorvossal.
A 2 hós HIB = haemophilius influenae b elleni oltás, a 3 hód DPT = diftéria, szamáköhögés, tetatnusz + IPV = gyermekbénulás.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Halihó

mi ma kaptuk a kéthós oltást, Ketteskét is ugyanúgy megviselte mint anno a bátyját. Már a szurit is rossz néven vette, aztán aludt egy hatalmasat és ordítva ébredt, nagyon fájt a lábikója, pedig borogattam. Ment a bömbölés egész este. Kapott kúpot, remélem túl leszünk rajta, láza nincs. Hiába, az izmos kis lábikóból nehezen szívódik fel a cuccKépKép
Ráadásul Gergő is bőgőmasinát játszik két napja, úgyhogy kivagyok. a dokival alig tudtam pár szót váltani, mert fent ordított Gergő a délutáni alvás helyettKépKép Kicsit sem volt ciki.
Na mindegy két bömbölés között sütöttem mézest, az első adag bentfelejtődött, képzelhetitekKépKép a többi sem lett oscardíjas, de az illata miatt felkerül a fára.
Gergő mit mond rá? Anya sütött mérgeskalácsot, nem sikerültKépKépKép
Hát, mérget nem raktam bele, esküszöm, szerintem azért mondja, mert látta, hogy mérgesen vakerálom a tepsiből a széndarabokatKépKép

na puszka, eldőlök
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Ma kapta meg a 3 honapos oltast a fiam. Szegenyke teljesen elkeseredett. Nem is nevetgel azota.
Volt ott egy csomo anyuka es itt is mindenki (Csirkeszt kiveve) irja, hogy a gyerek ezt meg azt tudja. Nem akarok abba a hibaba esni, hogy rogton jarjon, csak aggaszt hogy egyatalan nem tudom lerakni hasra. 1 honapja csak haton van. Igy a fejet sem emeli, egyedul a kezevel meg a labaval rugkapal. De pl a csorgot sem fogja meg.
Szerintetek???

csengo
Vendég

CSengo!

Nyugi!!! Dóri ( a jelenlegi "nagy" ) anno totál útált hason lenni. Az első fényképet hason fekve 5 hónapos korában sikerült csinálni, akkor bírt ki fél percet pocakon. Ekkorra tolódott ugye a fordulás is, de csak hasról hátra, a hátról hasra még tovább tolódott. Mászás abszolút nem volt ( pontosabban volt, miután már rég futott KépKépKép ).
Nem ártana azért erőltetni a hason fekvést, de ha nem megy, úgy is meg fog tanulni mindent, max utóbb Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Az én alultáplált manókám a héten megint hízot 25 dekát, pedig állítólag a 3. hónap után már lassabban fejlődnek... Kép Szóval ennyit a kevés tejcsiről! Kép

Judy! Sógyurmát hogyan csinálod? Már olyan régen "játszottam" vele utoljára, hogy teljesen elfelejtettem.. Kép Kép
Lábfájásra tipp: Én úgy csináltam, hogy egy textil pelus elejét megnedvesítettem, belecsavartam 2 jégkockát, és azt tettem a lábára. Így állandóan olvadt benne a hideg vizecske, és sokáig hűsítette a "bibit".

Liv, néha én is bele tudok húzni az agódásba, szerintem ez mindenkinél így van.. Kép Majd lesznek jobb napok is! Kép

Motiot! Egy képet is küldhetnél Ábel babáról nekünk! Kép

Csirkesz! Kép A Te manód is majd beindul a mozgásban, aztán csak győzd követni! Kép

Csengo! Kép A könyvek is irják, hogy minden gyerek másban "tehetségesebb", más fejlődési ütemben haladnak. Szerintem ne aggódj, nemsokára ő is fogja produkálni magát.. Kép

Macs
maccs

Maccs! Tenyleg sokat fejlodik a baba. Nalunk 2 het alatt fejlodik ennyit. Most 6,65kg volt tegnap es penteken lesz 3 honapos.

Poco! Megfogadtam hogy nem parazok semmin, de nem mindig sikerul betartani. Viszont tegnap a dokit megkerdeztem es mondtak, hogy szoktassam a hason fekveshez. Ebbol pedig az lett, hogy uvolt egy percet hason es aztan megsajnalom es atforditom.
Amikor kezben van, akkor emelgeti a fejet es rugja ki magat, tehat biztos tudna hason is, csak utalja...

tettszett a mergeskalacsKép

csengo
Vendég

Kép Megnézem, hogy jött e emailemKép Az apuka lába és keze látható a háttérbenKép Majd küzdhetek a netért....Kép
fantikbaba

Sziasztok,

vagyok én is, de sokszor csak olvasni van időm, vagy még arra sem. Azt hiszem, utolért minket a hasfájás Kép, de az a gyanúm, hogy szerencsések vagyunk egy enyhébb változattal. Mindenesetre az infacolt elkezdtem adni Eszternek, de még így is van, hogy alvás közben felsír keservesen, nem jön ki a puki, a kaki. Felborult a félig-meddig beállt napirendünk stb. Ja, és még hozzá jön a hathetes megnövekedett szopi igény, hát szóval nem unatkozom.
A karácsony egészen háttérbe szorul emellett. Sütni sem volt időm eddig, pedig de jó lenne egy kis gyümölcskalács...

Ja, és tegnap mértük (6 hetes + 3 napos): kereken 5 kg. Szóval jönnek még a heti 35-40 dekák. Kép

Lányok, a hordozókendőt hány hetes kortól használjátok? És melyik megkötési variációt? Mennyi időt van benne a baba? Mert Esztert egyre nehezebb cipelészni, ha bámészkodhatnékja van. Márpedig van... Kép, én meg nem bírok olyan ütemben hozzáizmosodni, ahogyan ő hízik.

Bámészkodó Kistündér:

Kép

Elaludt a pelenkázón... Kép

Kép
lbori

Bori, Dávid meg a mérlegen szokott elaludni. Kép
Amúgy nagyon szép kislány.

Csengő, mi elkezdtük a dévényezést, és nekünk azt mondták (erről írtam már itt többször), hogy ha üvölt a baba hason, fordítsuk meg, ne hagyjuk sírni. Ez persze a mi hypoton állapotunkra vonatkozik, de én amúgy sem hagynám sírva feküdni, ahogy te sem. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

CsengoKép
Úgy látszik, mi "súlyos gyermekek" anyukái kicsit később tapasztalhatjuk meg a forgolódást. Botond sem szeret hason feküdni, ezért én úgy kezdtem, hogy eleinte a fotelban ülve fektettem hasra a lábaimon, mindenféle érdekes zörgő-csörgő-fényes dolgot elé tartva, és a bámészkodás közben elfelejtette egy kis időre. hogy ezt a pózt nem nagyon szereti. Most már ott tartok, hogy ha foglalkozom vele, akkor a játszószivacsán is emelgeti magát egy kicsit, de persze nem órákigKépKép
Ez az egész hasonfekvős téma csak azért fura nekem, mert 8 napos korától csak hason alszikKépKép Ébren viszont nem szereti, de szerintem a nézegetni-való hiányában.

Az egyetlen tudománya, amit tegnap és ma fejlesztett ki, az a hüvelykujj szopizása. Szerintetek hagyjam, hogy végérvényesen rászokjon az ujjára, vagy még mielőtt kialakulna a ragaszkodás, szoktassam le?? A fogai miatt kérdezem, mert nem szeretném rögtön hatévesen fogszabályzásra vinni.

JudyKép
MérgeskalácsKépKépKépKépKépKép Gellért oltásKép

BoriKép
Nincs frappáns karácsonyi sütim. A mézest én három nekifutassal csináltam meg, mert közben a gyerkőcöt is szórakoztatnom kellett.

Képzeljétek mi történt a múlt héten! Boti belepisilt a saját szájába pelenkázás közben. Amikor megemeltem a lábait, hogy alátegyem a pelust, a fütykös a feje irányába billent. Boti szereti, ha csupasz a feneke, és mindig nagyokat vigyorog a pelenkázónKép Hát most ez lett a veszteKép A pisisugár éppen-pont telibe találta a nyitott vigyorgó száját. Olyannyira, hogy amikor már több pisi is volt benne, szinte csobogott a szájában a cucc. Mire azonban kapcsoltam, és félrefordítottam volna a fejét, nyelt egy nagyot, és röhögött továbbKépKép Persze én is nagyokat vigyorogtam és nyugtáztam, hogy tisztára "túlélő" fazon ez a gyerek, mert nem hagyja, hogy kiszáradjonKép A folyadékhoz úgy látszik minden áron ragaszkodikKép

CsajokKép
Mi a neve a Camponához közeli, Tétényi úti babaúszással foglalkozó uszinak? Van internetcíme? Elkezdenék utánajárni, hogy ikortól lehet vinni a babákat, és milyen időpontokban van a babapancsolás. Januártól szeretném vinni ezt a pocakmarcit, hogy legalább a vízben fejlődjön szépenKép

Megyek vasalni, mert nekem valahopgy soha nem sikerül mindent egyszerre kivasalnom, és mindig van mutatóban vasalatlanKép Vagy inkábbKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

BoriKép
Nagyon szép ez az Eszter baba, tényleg nagyon érdeklődőn tud nézegetni. A babahordó kendőt mi pici kora óta használjuk, de egyelőre a legegyszerűbb megkötési módon. Ez azt jelenti, hogy a baba fekszik a kendőben a mama hasa előtt, így nincs terhelve az ő gerince. Ha már erősebb lesz a háta, akkor majd magunk előtt ültetve fogjuk cipelni, de addig szigorúen fekszik. Ő nagyon szereti, még a lenagyobb hisztijéből is hamar kigyógyul a kendőben.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MacsKép,

Kicsit fáziskéséssel reagálokKép. Tényleg nagy legény lett Gabóca. A kórházból 2330 g-val és 47,5 cm-vel hoztuk ki, pénteken pedig 4700 g-os és 57,5 cm-es voltKép Látod, nem kell a dokiknak hinniKép. Milyen szépen fejlödik a kis Lili. 250 g egy hét alatt, ez nagyon szépKép

CsengoKép,

Gabóca szintén utál hason lenni. Látszik, hogy küzd a helyzete megváltoztatásán és kb. 10 másodperc múlva sírva fakadKép. Ja, és semmi különöset nem csinál még, csak rugkapál és mosolyog. Tegnap a kezébe nyomtam egy csöröt, de szinte rögtön ki is esett belöleKép

CsirkeszKép,

Pisis sztoriKép. Gabóca eddig még csak a szemét találta el, de Ö Botival ellentétben sírva fakadtKép

BoriKép,

HasfájásKép. Nagyon szép a kis EszterKép

Moncsi
minike

Sziasztok!
Mar meg is nyugodtam hasonfekves ugyben. Az aggasztott, hogy rajottem egy honapja csak haton van...
Azert nem kerult hasra (pedig korabban a delutani nagy szunyak hason tortentek), mert ha leraktam szopizta a lepedot es kozben sirt. igy persze rogton hatra forditottuk. Regen akkor raktuk le hasra, ha kezben elaludt. De amiota dumalgat, azota ilyen nincs. Tegnap probaltam, egy percet sem birt ki. Ma reggel mar 5 percet, most meg 20 perce fekszik hason es nem sir. (a keze viszont konyekig a szajaban)

csengo
Vendég

Sziasztok !

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, úgy tűnik minden rendben, de most mégis "gombócok" vannak a gyomromban. Úgy érzem lezárult egy korszak, hiányozni fog az a boldog várakozásos idő, a hónapról-hónapra dokihoz mászkálás, uh-nézegetés. Pláne úgy, hogy több babát nem tervezünk, most nagyon irigylem a kismamákat. Ti éreztetek ilyet? Vagy ezt hívják szülés utáni depressziónak? Kép

BoriKép
Először gratulálok Babád súlyához. Nálunk Marcit kedden mértük (6 hetes+4 napos): 4670 gr volt. Ő 20 deka körül szokott hízogatni hetente.
Sorstársak vagyunk, nálunk is tart a hasfájásos + 6 hetes tejigény-ugrásos időszak. A férjem szerint a szoptatásos pár hónap nagyon meghitt dolog, hát nekem mostanában baromira nem az. Állandóan görcsölni azon, hogy van-e elég tejem. Nem is beszélve arról, hogy Marci hétfőn is és ma is szinte az egész napot végigüvöltözte, fogalmam nincs most éppen a pocakjával nincs rendben valami vagy éhes Kép Komolyan egyre inkább várom, hogy már legalább 4 hónapos legyen. Akkor talán nyugisabb időszak következik (most nem gondolok a fogfájásokra).

CsirkeszKép
Mióta Marci megszületett minden pelenkázáskor arra gondolok, mikor fog körbepisilni mindent (saját magát is beleértve). Kellemes meglepiként eddig kb. 3x sikerült neki ilyen akció. Engem például még egyáltalán nem pisilt leKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?