Nekem anno a magas inzulinszint ellenére mégis megcsinálták a lombikot. 8 tüszőm lett, de nagyon picik, éretlenek voltak. A punkció megtörtént és kettő petesejt termékenyült meg, de ahhoz is burkolt kellet repeszteni AHA-módszert alkalmaztak ICSI-vel. Már a punkció után nagyon fájt a petefészkem, és ez a fájdalom a beültetés után sem múlt el. Itthon szenvedtem szó szerint, fetrengtem a fájdalomtól és most cseppet sem túlzok. Elkezdtem erősen vérezni,-jóval idő előtt-, és kórházba kerültem. Ott megállapították, hogy a petefészkeim óriásira felduzzadtak, 3-szor nagyobb volt, mint normál esetben. Mindez oka pedig a magas inzulinszint volt.
De nemcsak a lombiknál hanem mindkét inszeminációnál kórházba kerültem, hasonló dolgok miatt. Aztán elkezdtem diétázni és rendszeresen sportolni. Az inzulinszint helyre állt, és a várva várt babásodás megtörtént.
Zsuzsi dokinője nagyon rendes lehet, hogy őszintén elmondta neki az igazságot. Nekem ezt akkor nem tették meg, sajnos 3-szor is a magam bőrén kellett tapasztalnom, hogy tényleg így van, és ekkora szerepe van az inzulinnak.