A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

G. nem veszi ám fel Gábort délután :oops: :wink: DE hülye vagyok.

Kép
vindolanda

Maggie, Vindo, hú, de jó lesz, ha mind ráértek 1-jén délután! :-) Rugót és Bercót is örömmel látnám!

Maggie, V. nekem is jó fejnek tűnik, majd megírom, ha látom tavasszal, mit gondolok róla. :-)

Hisztik: nem várom ám, hogy egy 4,5 éves gyerek sose legyen kiakadva, nekem a gyakorisága zavaró, nem tudom eldönteni, hogy valami baj van, az feszíti, csak így jön ki, vagy ilyen temperamentum. Igazából naponta van minimum 2-3 cirkusz, ha jó napunk van, csak 1. Nekem ez sok. Amúgy sokat dumálunk este az ágyban vele, akkor mondja el, ha vmi bántja, de azon kívül, hogy hiányol, nem mondott mostanában mást.

Hát látszik, h nem ismerem Debrecent (l. villamosvonal). :lol:
Köszi Nektek a tippeket, akkor villamosozom. Jegyet, gondolom, kapok a pályaudvaron.
irina

Irina, ha tényleg kíváncsi vagy egy fenékbe bújó kislegényre, akkor 3 körül érte tudunk menni az oviba, nincs is messze az egyetemtől. :wink: :lol:
Ha Vindo is oda érkezik, akkor találkozhatunk eleve ott is. A Bercó ovijához közel van egy jó kis cukrászda, oda be is ülhetünk. (Mandula)

Ja, igen, a pu-n tudsz jegyet venni.

hisztik: Bercó is megenged magának naponta többet is. :lol: Nekem ezzel csak annyi a bajom, hogy a betegségeket is valami extra nyűg előzi meg, így soha nem tudom eldönteni, hogy melyik végletnél vagyunk. Simán csak elégedetlen valami mondvacsinált probléma miatt v. betegség készülődik. :oops: :roll: :lol:
dmaggie

Na még egy: a múlt héten el kellett mennem a Fórumba, betévedtem a Promodba, képzeld Irina, egy édes kis kötött ruhát találtam 10e helyett kettőért. Bár nagyon ramatyul állunk, de azért nem hagytam ott. :oops: Már csak azért sem, mert megfogadtam magamnak, ha ilyet találok, akkor kihasználom. Többször is előfordult, hogy csak nézegettem azt, amit szerettem volna, aztán addig nézegettem (akciós áron), hogy egyszer már nem is volt.
dmaggie

Maggie, ezt nagyon kitaláltad (ovi-cukrászda :-)))), ideális!!! :-)
Promod: nekem komoly függőségem van tőle (imádom!!!), ráadásul 10 percnyire esik egy boltjuk tőlünk -- hónapok óta a tájára sem mentem. ;-)
Nagyon örülök, h találtál ott egy jó kis ruhát (nem jössz abban, ha találkozunk?), én is a leértékeléseket vadásztam anno.
Most ruhavételi tilalom alá helyeztem magam hosszú hónapokra. Spórolni igyekszem a tankönyvekre, meg a tandíj se smafu. Cserébe igyekszem a hobbijaimat visszafogni.
irina

De szervezkedtek :)
Süni jelmez nem Bnak lesz ám :) Ő még nem tudja mi akar lenni :) de még holnap Mnak a Kleopátra jelmezt meg kell alkotnom :) jó lesz 2 gyerek mellett+én is hisztis p. vagyok :?
Dóri,de de foglak nem felejtettem el :)
Maggie,de jó lehet az a ruha :)
Irina,szombat áll még?
hiszti,ne is mondjátok :) B. is képes minden besértődni,durcáskodni :) igazi fafej :9 nem is tudom kire hasonlít 8) :wink: :roll:
:arrow: tüskéket alkotni(még jó h.M. tömi és segít...)

KépKép
viranka

Csilla, akkor ha jó Neked is a szombat nézzünk már be :) :) kellene vmi ruci az ovibálba(ha már nem lehetek ruhatáros...

KépKép
viranka

Verus, persze, áll a szombat! Szívesen bemegyek Veled a Promodba szombaton, de nem viszek pénztárcát, se kártyát. :-D Komolyan mondom.
Hányra leszel itt? Megvárlak a Westend bejáratánál! És ne egyél, szeretnélek ebédre meghívni! :-)

Miből lesz a sünitüske? Kartonból???
irina

Mármint annyi pénzt viszek, hogy együnk azért. :lol:
irina

Verus, ha nem ebédidőben jössz, cukrászdázhatunk/kv-zhatunk is. :-)
irina

Irina, rendben, akkor majd a Te tiszteletedre veszem fel először. :lol: Remélem, akkor már nem lesz ilyen hideg. Hú, de jó lesz valakiknek szombaton. :lol:
dmaggie

Na, Rugó alaposan cifrázta az esti altatást, momentán kétszer csinálta össze magát közben :shock:
Egyszer nem szólt, csak simogattam, és észrevettem egy dudort a fenekénél. Aztán meg kiabált, hogy bili, de már késő volt :roll:

G. alszik, majd hajnalban kel fel dolgozni. Én még kijöttem.

A cukrászda jól hangzik :idea:

Kötött ruha 8)

Kép
vindolanda

Vindo, szegény Rugó. Remélem nem valami borzalom kezdete.
Mehetünk máshozva is. Meg majd Kaqktól is függ a dolog. Ha tud jönni, akkor hozzá alkalmazkodjunk inkább, neki Dalmával nehezebb minden. Ez csak az első ötlet volt. :lol: :lol: Amúgy meg mobilak leszünk, beférünk a kocsiba. :lol:
dmaggie

Viranka, nyugi. Telihold van. :lol: Én a nagylányságom előtt vagyok olyan kibírhatatlan, hogy na. Szegény családom olyankor.
dmaggie

Hát, inkább csak a szokásos. Az óvodában nem hajlandó wc-re menni, ha nagydolga van. Aztán gyűjtögeti, és gyakran ez a vége :roll:

Nálunk Gábor a hisztisebb, pedig nem is menstruál. Bele sem merek gondolni, milyen is lenne az idegállapota olyankor :wink:

Kép
vindolanda

Aha, értem. Bercó is általában itthon pakolja ki. :lol:

Ez a megjegyzés: :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Hát igen, ő is így igyekszik, csak néha nem sikerül neki...

Feljöttem a galériába közben. Dolgozni kezdek.

Kép
vindolanda

Persze, Kaqk-ékhoz alkalmazkodunk :-)

Maggie, hormonok: végül is ezek miatt van az egész menzesz előtti szenvedés, ki tehet róla? ;-)

Altatás: ma Ádinak nehezebben ment, ilyenkor ott kell lenni (váltásban kiviteleztük), amíg elalszik.

Vindo, jó munkát! G-nek tetszik a tanítás? A leírtakból úgy sejtem, igen. :-)

Átnézek, szerintem S. bealudt Ádi mellett (én is azt szoktam).
Jó éjt! :arrow:
irina

Sziasztok!

Látom, másnak sem totál nyugi az élet.. :)

Megnyugodtam... :)

Mindenkinek jó találkozgatást! :)

Ruhafotót kérünk!

Meg jelmezfotót! :)

:D

Puszi, jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori

Jó reggelt!

Ma Rugó minden tegnapi nyűgért kárpótolt, úgy masírozott az óvodába, mint a kisangyal. Sem "nincs dolgozó idő", sem "kicsit alszik", se semmi :shock:

Irina, tanított már máskor is tanfolyamokon. Különösen jól ért szót, és jól tudja kezelni a problémás rétegeket, akiket a civil szervezetekben lévő idealistább leányok nem tudnak (pl. drámapedagógiai kurzussal :roll: ). Náluk gond van velük, Gábornál ülnek, mint a kicsi tündérkék. Viszont mikor engem tanított régen valószínűségszámításra meg matekra még egyetemista koromban, akkor mindig összevesztünk :lol:

Dóri, nyugodj csak meg, mindenhol zajlanak az események.

Itt most nem volt túl hideg éjjel, mínusz 14 alá nem is ment. Tegnap gyalog mentem az óvodába, már meg sem kottyan.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, mennyire van messze az ovi?

Ügyesek ezek a férfiak a tanítással. :D

Szép az idő, jó a kedvem, Nektek is ilyeneket! :)

Kép
Kép
Kép
zdori

Hát, ha egyedül megyek, 15 perc az út, Rugóval meg szerintem majdnem fél óra vagy akörül.
De nemsokára elköltöznek onnan ideiglenesen (felújítás miatt) egy hozzánk közelebbi épületbe.
Amúgy én nagy sétálós vagyok, szóval nekem nem baj. Db-ben lakva is sokat sétáltam :wink: Ha meg Rugót cipelem, csak nő a bicepszem és erősödök :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, Te hogy bírod ezeket az altatásokat? Én nagyon szeretem a gyerekeimet, de azt hiszem nekem sok lenne, ha altatgatni kéne őket. Hármat már nem is tudnék :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hát, igen komoly idegrendszerrel rendelkezem :lol:

De ha már besz..t, csak nem hagyhatom ott? :lol:
Ez csak vicc, tudom, hogy nem így értetted.

Nem tudom, nekem ez magától értetődő. Szeretek neki meséket mondani, este beszélgetni vele (amennyire lehet), összebújni stb. Sajnos rossz alvó R., de én is az voltam, ahogy a mai napig az vagyok.
Az én helyzetem más, én egészen kamaszkoromig anyával aludtam (szüleim elváltak, de az anyagi helyzetünk miatt nem tudtak külön költözni egészen 18 éves koromig). Nálunk ez volt a normális. Nagyon szerettem a dolgot, sokat beszélgettünk éjszaka, és néha még a bátyáim is beültek hozzánk, ott fetrengtünk közösen :roll:

Kép
vindolanda

:D Hát tényleg nem így értettem ;)

Én is szeretek beszélgetni velük, meg összebújni, de szeretem fél nyolckor becsukni magam mögött a gyerekszoba ajtaját, és lejönni Zolihoz :D

És nem ébred fel arra, ha kijössz tőle?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Nem, általában alszik, mint a bunda reggelig.
Régen, amíg nem volt vezeték nélküli fülhallgatónk, a filmek is a szomszéd szobában szóltak, arra sem kelt fel (csak ha pisilnie kellett vagy beteg volt).

Nálunk G. is ott van, szóval családi a szeánsz.

Kép
vindolanda

Vindo!
Igen én is csodállak, hogy mennyi türelmed van az altatáshoz. Most, hogy már csak az oviban alszanaék este 10-ig nem bírnak elaludni. 9-ig, fél 10-ig beszélgetés, aztán kijövök és már csak akkor megyek be, ha hívnak. Ezt sokszor elfogadják...

Panndi!
Azért irigyellek ám a fél 8-kor alvó gyerekért! :)

Irina!
Jól vettem ki, Debrecenbe utazol? Jó talizást a lányokkal! :)
Hát nálunk Gergő a nehéz eset. Nem bírja a hideget, és egyszerűen kiborítja az óvónéniket is (és már Zsuzsut is - az oviban, oviba jövet-menet engem is) a kinti nyafogásával, dühöngésével. Ez kb január közepe óta megy, de már kész vagyok tőle...

Maggie!
De ügyesen kifogtad azt a ruhát! :)
Kipihented már magad a vizsgaidőszaktól?

Kép
gica1

Lányok, azért más területen meg kilógok a sorból, pl. soha nem főztem Rugónak babakaját, csak üvegeseken nőtt fel, egy éves korától meg ette, amit mi :roll:
Másoknak meg, gondolom, ez nem férne bele a gyereknevelési koncepciójába.

Most viszont megpróbálok porszívózni, mielőtt jönnek a férfiak haza.

Gica, szegény Gergő a hideggel. Hát, lehet, később sem fogja szeretni. Vannak nyár-párti emberek.

Rugó is mondogatja, hogy apa szereti a forró időt, anya a hideg időt szereti, Rugó szintén a forrót, de a havat is. Ő egy középutas gyerek :D

:arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Gica, drága Gergő, hát én sem bírom a hideget :-D
Köszi, igen, Debrecenbe megyek, remélem, mindenkit látok ott, akit szeretnék!

Vindo, én is összeveszek S-val, ha vmit magyaráz/tanít nekem, egyébként nagyon ritkán vitázunk. :D

Elfáradtam, 3 órát (3 x 60 perc) tanítottam, de jó volt.
Hamarabb értem Ádiért, tiszta élmény volt félórával korábban közlekednünk, alig volt ember a járműveken.
Tegnap megnéztünk még egy régen szerzett filmet (The American), jó volt, bár jobbra számítottam, és hát a vége sem volt nagy poén.
irina

Azt hittem, a Skorpiókirály háromra vártatok ennyi ideig :roll:

Nekünk mára egy House van.

Nálatok már indult a félév, vagy levelezősök voltak? Nálunk csak jövő héten indul.

Kép
vindolanda

Végül is szép film volt, erős képek, sok megmarad belőle szerintem.
Ha már bérgyilkolásszerűség, akkor szerintem a Hanna c. film fog jönni nemsokára.

Ezek az órák nem a fő mhelyemen voltak, hanem az elte-n doktori órablokk. Gender. :-)
Szerintem front van, attól vagyok így kikészülve.
irina

Nálunk is amúgy jövő héten indul a tanítás/tanulás.
irina

Ja, értem :wink:

A Hanna jó kis film, nekem még a zenéje is le van töltve.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Hát tegnap vagy tegnapelőtt írtam, de Mendi kitörölte és begurultam... :) Na, nem benneteket büntetlek vele, de olyan kevés az időm... Már elkezdték a dogák, röpdogák megoldást. Hát ez van...
Olyan nehéz rávenni magam, hogy újra ezt a hajtás-pajtás legyen...

Na, csak gyorsan, aztán tanulok:
Vindo
szegénykém, jó kaki napod volt kedden. Nekem is az volt, de úgy látom, hogy az emberek általában kicsit zűrösek most. Vagy csak azért, mert én is az vagyok, nem tudom... De szerintem betett a hideg front, ez sok volt az emberi szervezetnek.
A gyerek étkeztetése: hát ha egy éves korától nem adtál neki csípős paprikát, akkor nem gáz. Addig meg bébiétel: nézd, én azt gondolom, hogy egy boldog anyuka fontosabb, mint az, aki idegességében odaégeti az ételt miközben ordít a gyerekkel. Ha jól megválasztod a bébiételt, az is tud jó lenni, amúgy is adsz mellé gyümit meg ilyeneket, úgyhogy szerintem ez nem gáz. Gáz az, ha a gyerek éhezik, vagy COLA-t öntenek a cumisüvegbe!!! :shock: :shock: :shock: Ezt az egyik tanárunk mondta, hogy bizony ilyen is van... Háááát.... Nem tudom.... El tudjátok képzelni???? Én nem... Nem tudom elképzelni, hogy van olyan anyuka, aki ilyet tesz, bevallom...

Irina
olyan jó látni, hogy sokat írsz. :)
Végül melyik téma lesz? De jó neked, hogy nincs lyuk az órarendedben. Én nagyon át kellett rendezzem, így most össze-vissza szaladgálok egyik csoportból a másikba.

Dóri
kívántam az előző hsz-ben Boldog Névnapot, de kitöröltem. Bocsi, így utólag... :oops: De jobb később, mint soha... Na, akkor Boldog Névnaputánit! :)

Maggie
nálam ugyanez, én sem tudom, hogy beteg lesz vagy hisztis. Kedden szülői volt és sokáig maradt az oviban. Soha nem hoztam el későn, mindig fél háromkor vagy fél négykor szoktam. Most sokáig volt ott és nagyon élvezte. De utána a készülődés, hát az katasztrófa volt. Megmondom őszintén, hogy biztos voltam benne, hogy agyvérzés nélkül nem jutok haza. Ezt nem tudom kezelni. Nem akarok vele kiabálni, nem is kiabáltam, de éreztem, hogy ott helyben szörnyethalok az indulattól. Borzalmas volt, soha többé! Inkább ette meg a fene a szülőit!

Na, tanulok...

Szép napot lányok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

gica, azért ebben sok munkánk volt, hogy fél nyolckor feküdjenek :wink: Zsófival anno sokat küzdöttünk, sokáig altatgattam, de aztán még időben változtattunk. Fruzsit meg Gábort már az elejétől próbáltuk az egyedül elalvásra ösztönözni, sikerült szerencsére.
Aztán majd meglátjuk egyszer, hogy a következő baba mennyire simul bele az életünkbe :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!

Süni jelmez tegnap leadva(B. is az szertne lenni,majd kölcsönkérjük lesz kép :))
ez alapján csináltam:
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=214515
M. útnak indítva,Kleopátraként :) :) Szerintem már lassan felöltözve :) Róla lesz kép :)

Este: f8-hn8 körül ágyban vannak esti mese(most épp Jonatánt olvas az Apjuk nekik) aztán szerintem 8-kor már alszanak.Mind2 gyerek mellett 1 -1 szülő :) de B. könnyebb eset,Ő elalszik akár magától is M-t nagyon elrontottuk :oops: :roll:

Piroska,amilyen hülyék néhányan el tudom képzelni :( B. még nem is ivott :) M. meg 1* megkóstolta colát és nem ízlett neki :) mondjuk alapjában min2en vizet isznak csak :) szörp sem jön be annyira nekik :)

Csilla, elméletleg hn4-ig van suli(de nem tart addig),nem tudom meddig leszünk,küldök sms-t mikor indulok :) az úgy jó? s nem késő Neked? Jó nekem a süti is :) :)

:arrow:

KépKép
viranka

most csak gyorsan, mert rohanok tovább:
Verus, igen, jó nekem a délután is, és ehetünk akkor is, ha éhes leszel, nekem bármi jó lesz :-)
irina

Halihó!

Drágáim, annyira hiányoztok, hogy még Szegedről is írok Nektek. :lol:

Itt bosszankodok, mert a jól eltervezett kis órarendem úgy borult, mint a bili. De, legalább beszéltem a leendő konzulensemmel. Nagyon aranyos volt, igaz témát még mindig nem választottam. Most egyelőre ez lesz a feladatom. :lol:
A mai órámon gyorsan kiosztottak három dolgozatot, amit majd be kell adnom, + hospitálni is kell, illetve iskolai dokumentumokat elemezgetni. Tök jó. Reggel hajnali négykor indultam otthonról, alig alvás után, eléggé kába vagyok, meg szétfagytam a vonatokon.
Ráadásul késett is a vonat. :twisted: Rohantam nagyon, hogy odaérjek a megbeszélésre.

Most még kinlódunk itt egy kicsit, aztán elfoglaljuk végre a szállásunkat, majd eszünk egy finom, meleg levest.
dmaggie

Hello hallo....:-)

Itthon vagyunk. Hát meg kell mondjam hogy Galyatető felé letakarított szuper úton közlekedtünk..nem úgy mint Db-ben.

Az út szuper, Dalma aludt, Emma dumcsizott! Mindkettőjüket elvarázsolta a havas táj. Délre értünk oda, Dalma evett és irány a sípálya. Emma nagyon izgatott volt. Azonnal neki is indultak. Nagyon ügyesen ment már első nap is, I mellette korizott és fogta a kezét .:-) Dalma végig aludta. Du-án jött a pancsi( a szállodában volt gyerek medence is ) hát Dalma olyan boldog volt..csak úgy pancsikolt...mintha "otthon-anyaméh" érezné magát. :-) Emma is extra happy volt..+ I kollégai =szerelmei is voltak velünk és rajtuk csüngött.
Minden nap de-t síelés...nagyon ügyesen ment neki+ Dalma aludt..a jó HIDEG levegőn. Du-án pancsi . :-)
3. nap már egyedül felvonózott ( tárcsás ) és I egy kötelet tett a dereka köré és őgy ment Emma előtte , ezzel tudta megtartani ha nagyon elszáguldott. :-) cukika..majd megpróbálok videót hozni..csak nem tudom Youtube-ra hogy lehet feltölteni..??? :oops:

Mindkét gyerek és persze mi is iszonyatosan elfáradtunk..jó volt hazajönni. :-)
Emma ma volt oviban..Dalma meg oltást kapott. :-(

De itt a HV-e szóval remélem tudunk pihenni. :-)

Irina: de jó hogy jösszzzz!!!!! Minden képen szeretnék veletek talizni!!

szülinapi zsúr..Emma folyton emlegeti....de tavaly elmaradt, lehet idén nem ússzuk meg..de szerencsére csak 2-3 barátot hívna meg. :-) , meglátjuk..és Panndi ez az ajándék ötlet nagyon szupi,..

miről írtatok még? elfelejtettem.

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie: mm emleg leveske..nyami...most jöttem meg Emmával és szétfagytam..egy jó kis meleg leves felmelegítene engem is. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, egy profil kell hozzá, ha még nincsen. Én bluetooth-szal küldöm a fájlt, de simán lehet gépről is. Lesz egy olyan, hogy feltöltés. Nem bonyolult :D

Örülök, hogy jól sikerült a kirándulás.

Db-t ne is mondd, én nem tudom, hogy miért felejtenek el mindig havat takarítani :x G. hólapáttal jár egy hete dolgozni. Magának takarít parkolóhelyet, kiássa magát, ha kell:)

Maggie, hol eszitek a levest?
Késő, hideg vonat :x

Viranka, hogy sikerült a farsang?

Én ma elmentem könyveket kivenni az egyetemre, amit aztán busszal-villamossal haza is cipeltem. Aztán olvasgattam őket, G. meg elhozta Rugót. Ennyi volt a napunk 8)

Kép
vindolanda

Panndi
hát mi még az altatásos fázisban vagyunk... De majd lesz ez még jobb is. Lassan már akkora lesz a tesó, hogy alhatnak együtt. Csak az a kérdés, hogy lehet ezt megoldani? Mert ha kijövünk, egy idő után a kislányom is kijön: Anya. altass el, vagy simogass, meg ilyenek. Ti hogy csináltátok?
Lesz még következő? :)

Viranka
nálunk is elalszik a kicsi, csak kapja meg a tápiját, aztán annyi. Úgy látszik, az elsőt az ember szinte mindig elrontja. :)
Didri szeretné a szörpöt, de nem kap mást csak vizet és teát. Azért próbálkozik néha, hátha... De ha ő édeset iszik, akkor nem eszik, márpedig enni kell ugyebár. :) Így marad a víz. :)

Maggie
hogy érted, hogy borult az órarended?

Kaqk
ez tipikus: Dalma aludt, Emma dumcsizott. :) Hát igen, nálunk ugyanez, csak a neveket kell kicserélni. Nem tudom, hogy bírnak ennyit beszélni... :)
Azt én sem tudom, hogy kell a youtube-ra feltölteni, de nem lehet bonyolult nagyon. Regisztrálva vagy?
De jó lehetett... :) Azért képeket tehetnél a zártra. :)

Vindo
nálatok hogy megy a könyvkölcsönzés? Nálunk két hétre lehet kölcsönözni. Hát az elég kevés szerintem...
piroska.103

Hahó! :)

Tegnap éreztem először, hogy nem tudok már annyira pörögni, a palacsintasütés közbe jól bekeményedett a pocakom, kapkodtam is a magnéziumot, majd igyekeztem pihenni.

Altatás: Nálunk sincs olyan, hogy addig vagyok velük, míg elalszanak (meg is őrülnék :oops: ). Mi korán arra szoktattuk Zsozsit (a tragikusan hosszú altatási idők után) - Kaqk és a suttogó alapján -, hogy egyedül aludjon el. Majd mikor jött Gegi és olyan korú lett, hogy el tud aludni egyedül, már a két gyereket tettük le egyedül aludni. Kijöttem, és ők elaludtak.
Persze van nagy ágyban közös összebújásos mesélés, meg éneklés, de utána simi és ajtó becsuk.
Kistesónál is így lesz, ha beáll a ritmusa és engedi a kora meg minden, akkor a három gyerekre fogom rácsukni az ajtót mesélés után. :)

Zsúr: Idáig még nem volt, nem láttam értelmét. De most, hogy nyáron 5 éves lesz Zsozsi, talán tartunk. De tényleg csak pár ismerős gyerek, és Panndi szuper ötlete alapján majd kiképzem a szülőket. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Piroska, nekem oktatói jogosultságom van, így 20 könyvet vehetek ki (köteleseket is) egy hónapra, plusz kétszer hosszabíthatok.
A sima könyvtárhasználatot nem tudom :roll:

Kép
vindolanda

Nekem is van az ELTE könyvtárában dolgozói jogosultságom, tehát én is ki tudok venni sokat, de ott nincsenek egészségügyi könyvek... SOTE-n meg nincs semmiféle jogosultságom. :(

Altatás:
hát Didrinél úgy megy, hogy amikor mondom, hogy most nem megy, menjen aludni, akkor simán elalszik. De ha nem mondom, akkor kéri, hogy aludjak vele. Én nem bánom, elaltatom én szívesen, nekem ez nem gond. Ki így, ki úgy... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Értem akkor a problémát, sajnálom.

Hát, nálunk talán annyival jobb a helyzet, hogy az egyetemi könyvtár nemzeti könyvtár, így aztán szinte minden elérhető benne. Elég interdiszciplináris témában vagyok benne nyakig, így aztán ez kell is (valahol a töri, szoc, szocpszicho. és antrop. között lengedezek).
A böszörményi kari könyvtár sem rossz, bizonyos témákban elég jól felszerelt, meg ott a könyvtárosokat is ismerem, és ha elfeledkezem valamiről automatikusan hosszabbítanak. Rugó könyveit onnan veszem ki mindig. Mivel óvóképző, a gyermekrészlegük elég profi. Meg ott látom is a könyveket, bele lehet lapozni. Db-ben viszont csak a szabadpolcosakat lehet meggyapizni.

A férfiak elmentek a tescoba vásárolni. Szusszanok éppen 8)

Kép
vindolanda

A kisebbik bátyám beállított délelőtt váratlanul, és hozott Rugó diavetítőjébe egy lencsét :D
Csak kölcsönbe kaptunk az eddigi lencsét, és a múltkor visszakérték. Bár kicsit meglepődtünk rajta, mert a legfiatalabb családtag is 37 éves abban a családban. Biztos kedvük támadt nézegetni esténként a Rút kiskacsát :roll:

Kép
vindolanda

Egy nagy puffanást hallottam kintről, lezúdult a hó a terasz tetejéről. Meg is lesem, aztán elpakolom a konyhát :arrow:

Kép
vindolanda

Nem a teraszról esett le, hanem a háztetőről, ahogy látom. Na, ha már ilyen mobil vagyok, elindítok egy mosást is 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Találkoztunk Virankával, kávéztunk és ruhanéztünk egy jót, de végül ruhavásárlás nélkül zárult a nap. Ez mondjuk az én esetemben hepi end. :D

Maggie, miért kavarodott össze az órarended? Nektek nem készet adnak?

Kaqk, én is szívesen látnálak Titeket. Azt találtuk ki eddig a lányokkal, hogy hívom Maggie-t és Vindót, ha végeztem (1-jén megyek akkor Debrecenbe). Ez úgy 1 körül lesz reményeim szerint. Nektek kora délután jó, Kaqk?

Ádikám jól van, csak nekifejelt az asztal üveglapjának, aminél már jóval magasabb, nem is láttuk, mert más-más helyiségben voltunk.

Jó hír szakmailag, hogy egy újabb külföldi konf.-ra mehetnék (már 3 lenne idén), anyagilag viszont nem tudom, hogy lesz. Kéne rá szerezni még támogatást. Összesűrűsödtek a dolgok, muszáj lesz éjjel is dolgozni.
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?