A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jelentkezés Böszörményből 8)

Először is Emmának azt kívánjuk, hogy gyorsan gyógyuljon meg :!:

Rugóéknál sem gond a taknyosság. Szerencsére nem szólnak érte. Nem is tudom, hová dugdosnám, ha nem vihetném oviba ilyenkor :roll:

Pálmafás nyaralás - hát, én azért kiállnék mellette. Rugó nagyon várja a tengerparti nyaralásokat és élvezi. Tudja, hogy ilyenkor nagyon messzire megyünk. Emlegeti is ezeket az utakat - a maga módján. Nálunk ezek minimálutak, mi szervezzük, magunk utazunk, és néha egész olcsón meg tudjuk úszni (pl. netes kapcsolatfelvétel, nagyon olcsó apartmanok). Szeretek olyan helyre menni, ahol nem magyarul beszélnek :roll: G. meg a tengerpartot szereti pálmafákkal. De mindig csinálunk városnéző programokat, múzeumlátogatást, meg ásatást is néztünk már (ezekhez meg éb ragaszkodom). Megpróbáljuk úgy szervezni, hogy mindenki elégedett legyen. Mi is, Rugó is. Szerintem megtalálható a helyes egyensúly. És tény, hogy ahogyan idősödik, egyre jobb lesz a dolog, de a 11 hónapos korában megtörtént velencei városnézésre is szívesen emlékszem vissza.

Maggie, a Babbie-t tanítottam is, meg most is tanítom éppen:)
Kicsit amerikai a stílusa meg a témái, de jól használható.

Ádival mi újság?

Nálunk a tegnapi nap nagy kaland volt. G. nem ért haza négyre, így délután gyalog mentem az óvodába. Aztán Rugóval buszra szálltunk. Debrecenben taxit fogtunk - ekkor már latyakosak voltak az utak, csúszott is. Épp időben értünk a szakszolgálathoz. Most direkt nem mentem be Rugóval, hogy ne is idegesítsem magamat. Talán sikerült logopédiai irányba terelni a dolgot. Vagyis már rendes logopédiai vizsgálatra is eljutunk, telefonálom kell majd ebben az ügyben.
Reggel nyolcra jöttem, és fél hatkor keltem fel. Grrrr.

Kép
vindolanda

Maggie, Babbie nekem is e félévben jön. A nyelvészek közül csak a mainstream szociolingvistáknál láttam eddig aktívan használni.

Vindo, hát ha lett volna eddig bármilyen pozitív élményem, akkor én is szívesen mennék Ádival erre-arra jobban. De nemigen volt. Nálunk a "ha történik valami" nem valami szökőévente előjövő lehetőség, hanem szinte heti élmény. A legtöbb ismerősünk nem érti, hogy miért vagyunk S-val Ádit illetően ennyire parák -- ezt csak az értené, aki végigcsinálta, de ha valaki végigolvassa, mi mindenen mentünk és megyünk át vele azóta is (bár tudom, sokkal súlyosabb esetek is vannak), az talán megérti. Én csak leírom, amit mi érzünk. Nem tudunk máshogy érezni, hiába próbáltuk, mi riadókészültségre rendezkedtünk be, és sajnos az életünk Ádival ezt igazolja vissza. Amikor már ellazulnánk, akkor mindig történik valami, amivel kórházban kötünk ki.
Szóval én nem megyek külföldre nyaralni, amíg azt nem látom, hogy Ádi legalább egy évig relatíve kevésszer és nem súlyos módon beteg (= nem kerül kórházba vele). Addig ezen nincs mit ragoznunk.

Egyébként benáthásodott, egész nap köhög, itthon vagyunk vele felváltva, remélem, az ovis farsangra rendbejön, 2 nap múlva lesz.
irina

Sziasztok! :)

Rég nem voltam, de sok volt a minden...

Ma éjszaka meghalt a Nagypapám, így már nem él egy vérszerinti nagyszülőm sem... :(

Látom, sokfelé betegség - nálunk Beni nincs jól, de nem tudom, mi a baja pontosan... :S Jobbulást minden érintettnek!!

Puszi mindnekinek.

Kép
Kép
Kép
zdori

Dóri, sajnálom :(

Irina, nem rólatok írtam, csak arra válaszként, hogy van-e igénye a gyereknek, lehet-e egyáltalán egy külföldi nyaralásra. Általánosságban, de nem úgy, hogy a gyerek beteges. Ha beteges lenne, kockázatos, én sem vinném :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

Ma farsangoztunk a gyerekekkel. Jól sikerült a buli.
Még jó, hogy írtam, hogy nem szólnak az oviban, ma az óvónő mondta, hogy B. náthás, fújja az orrát. Mondtam, hogy jó. Már tart egy ideje, de nem vészes. :lol:
Kurzusfelvétel: tovább bonyolódik. Ma szólt a csoporttársam, hogy őt betették egy csoportba, nézzem az üzeneteimet. Nekem nem volt semmi, kiderítettem, hogy kinél kopogtassak, írtam levelet. Itthon azt olvastam, hogy ő megpróbálta, de hibát jelölt a gép, azt, hogy le van zárva a kurzusfelvételem. Megnyitottam a lapot és kértem, hogy holnap legyen kedves ismét megpróbálni. Ha holnap sem lesz semmi, akkor hagyom és majd a következő félévben veszem fel.

Vindo, akkor majd zaklatlak. :wink: :lol:
Rugóval legalább már sínen vagytok. Nekem lassan kezd elegem lenni a tél örömeiből. :lol:

Irina, teljesen megértelek, én is így tennék.
Jobbulást Ádinak.

Zdori, nagyon sajnálom. Fogadd részvétemet. Sok erőt kívánok Nektek! :cry: :cry:
dmaggie

Dóri, őszintén sajnálom :-(((
Beninek jobbulást, remélem, semmi komoly!

Vindo, tudom, hogy nem arra írtad ;-)
Sokszor azon gondolkodom, hogy mi az ok és az okozat Ádi és a mi paráink esetében, szóval igyekszem levetkőzni, de egyelőre nem megy :cry:
Nem tudom, hány éves kortól értékel valamit igazán egy gyerek, nyilván a napfény-tenger mindenkinek bejön, életkortól függetlenül, én csak arra gondolok, hogy (hangsúlyozottan:) szerintem adott éves korig (ezen vitatkozhatunk, hány év) egy gyereknek a tuti nyaralás nem a tengertől függ, hanem nagyjából a víz-homokozó-szüleim velem vannak paramétereken múlik. Felnőttnek már nem ilyen egyszerű. :-)

Maggie, köszi! Azt hittem, Nektek teljesen fix órarendet adnak -- bár nem tudom, miért hiszem ezt...
irina

Maggie, Bercó minek is volt öltözve?

Nekünk még bő egy hetünk van egy Matuka-jelmez megalkotásához :roll: Gondolkodunk is rajta erősen, hogy fogjuk kivitelezni.

Kurzusfelvétel :?
Mondjuk, ha nem épül rá más tárgy, akkor tolódhat.

Kép
vindolanda

Ja, hát ez az. De valahogy szívesebben homokozom vele a tengerparton :lol:

Ahogy rajta látom, a négy éves kor volt vízválasztó. Ott már tudta, hogy éjjel utazunk, messze megyünk, tenger lesz stb.

Majd eljön annak is az ideje, hogy boldogan ültük családostól a parton, és nézitek a naplementét 8)

Kép
vindolanda

Ez a Matuka-jelmez nem lehet semmi...
remélem, Ádi eljut a farsangra, bár most nem hiányolja.
irina

Vindo, és a szakszolgálaton mondtak most valamit Nektek?
irina

SEmmi különöset. Sikerült viszont egy telefonszámot kapni, ahol tényleg logopédiai kivizsgálás lesz. Mintha a pszichó-vonalat most hanyagolnánk, és lassan tovább lépünk. De én már ennek is örülök.

Kép
vindolanda

Hihetetlen, hogy ennyi kört kell futnotok, h végre a logopédiai vizsgálatra kerüljön a sor...
irina

Ja, és ehhez hozzá kell tenni, hogy szeptemberben kezdődött a procedúra. Az óvónők azon röhögnek, hogy Rugó már tök jól fog beszélni, mire eljutunk valahová :roll:

Mosás elindítás, konyha pakolás, fürdés :arrow:
Holnap megint egy laza fél hatos kelés, de attól még jöhetek este.

Bálintnak boldog névnapot kívánunk!!!

Kép
vindolanda

Vindo, hát úgy legyen! :-)
ez a fél6 durva...

Tényleg, Bálint-nap: boldog névnapot Bálónak! :-)

megyek, baromi fáradt vagyok, Ádi 4.45-kor ébredt hajnalban, így S-val aludtunk kb. 4 órát, a gyerek azóta napközben aludt 2 órát, de mi nem, felváltva elmentünk dolgozni pár órát.
Mindig ez van, ha valami nagyra készülök, előtte Ádi tuti beteg lesz, így se aludni nem tudok, a náthám is kiújul a fáradtságtól, napokat veszítek a munkából. És hát ezt nem viselem túl jól idegileg.

Jó éjt mindenkinek.
irina

Megérzik az ilyesmit, ha az ember nagyon akar aludni vagy dolgozni :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, a suliban volt farsang, Bercóéknál a jövő héten lesz. :lol: Most egyelőre úgy néz ki, hogy szuperhős lesz, de közben meg régebben a barátnőmnél a lányokat egy tigrises fejfedőben üldözte. A biztonság kedvéért elkértem a tigrises jelmezt is, aztán majd eldönti. Éljen a logopédia. Ha nem akarnak vele foglalkozni, akkor, ha gondolod én szívesen foglalkozom vele. Most egyébként is alakul egy talán. A barátnőm tündéri okos kislányát terápiázom majd egy kicsikét talán. De ez hosszú történet.

Érdekes, Bercó másfél éves volt, amikor Horvátországban voltunk, azóta is emleget dolgokat. De szerintem is majdnem mindegy, hogy hova megyünk, neki az a fontos, hogy együtt legyünk. :wink: :lol:

Akartam írni, hogy a Kedves mondta, az országos átlag a felvételin olyan 25 pont körül volt mindkét tárgynál. (Ehhez képest G. 43+42) De az igazsághoz tartozik az is, hogy nehezek voltak a felvételi feladatsorok.
Ha jól számolok akkor ebben az évben lesz PISA-vizsgálat is talán. Kíváncsi vagyok.

Kurzus, nem épül rá semmi, csak akkor meg majd az abszolutorium kerülhet veszélybe. Ebből a tárgyból is természetesen beadandó lenne majd, csak az a kérdés, hogy mikor javítják ki. Na, mindegy, nem bosszankodom már.

Irina, nem. Pontosabban a nyelvészetiseket készen kapjuk, de ugye ott van még a tanárképzős rész is, ott meg annyi a hallgató, hogy nem tudnak pontos órarendet adni. Ott bizony okoskodni kell, hogy ki hogyan vegye fel a kurzusokat.
dmaggie

Holnapra tíz centi havat mond a koponyeg.hu :x :x :x
Szeretem a telet, de ez most már kicsit sok :lol:

Kép
vindolanda

Hehe, én mindig akkor kelek. :lol:

Érdekes, ez tényleg így van. Minden borul.

Bálint nap van tényleg, le sem esett. :oops: :oops:
Akkor a szőke hercegecskének millió pusszancs!

Én meg kicsit ügyes voltam. Végre befejeztem az ehavi tervemet + a márciusit is megcsináltam. Engesztelésül a főnökömnek, gyorsan el is küldtem neki. Takarékosságból azt beszéltem meg vele, hogy emilben mindig elküldöm, aztán az iskolában használt szg-re is ráteszem, ha nagyon sürgős, akkor ki tudjuk nyomtatni.
dmaggie

Jaj, ne. Bár én is mintha ezt hallottam volna ma a rádióban. :roll:
Olvadáskor valyom mi lesz itt???
dmaggie

Ez már a hülyeség netovábbja. Vajon mi lesz itt???
dmaggie

dori sajnalom.

kutya rossz ejszakank volt. emma kozerzete rossz +viszketes. àaaaaaaaaaaaaaa
dalma is ebred megint àaaaaaaàaaaaaa

bele sem merek gondolni ma mi lesz.

NAGYON kellene nemi alvss, turelmetlen vagyok ha nem alszok par honapja. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Köszönjük,majd átadom Őuraságának :) mert Ő azt hitte,most a szülinapja van :) :) alig bírtuk meggyőzni,h. nem :)

A hó ide is elért... bár most már szinte nem is esik,de reggel olyan hóesés volt :) gyerekek élvezték :)

Én külföldre nem vágyom, de mint írtam fix helyeink vannak,egyszerűen nem lehet máshova menni :) :) :) de mi is szeretünk oda járni :)

Kaqk,jobbulást Nektek :( magnéziumod van otthon? + citromfűtea :)

Dóri,részvétem :(

:arrow:

KépKép
viranka

Bálintnak utólag is boldog névnapot!!!

Nincs magnézium, de rám férne...
olyan hóvihar van...pedig du-án szülőire kellene mennem..de semmi kedvem.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hazaértünk. Most csak annyit, hogy a hó miatt a közlekedés egy katasztrófa :roll: :x

Kép
vindolanda

Halihó!

Ma megint jól elfáradtam, a gyerekek tisztára zizzentek voltak. Ez az idő betesz nekik is. Bercókám egyre jobban köhög, kezelgetem. Ha holnap rosszabbul lesz, akkor pénteken itthon maradok vele. :roll:

Ma sikerült elintéznem a kurzusomat. Így a jövő héten ismét kétnapos szeánszom lesz.

Kaqk, el tudtál menni a szülőire?

Viranka, a gyerekek rendben vannak már?
dmaggie

Vindo, ne is mondd! Én is nagyon igyekeztem Bercóért, bár ha vártam volna még egy kicsit, akkor legalább nem havazott volna. Eléggé félelmetes volt, hogy alig láttam valamit, de szerencsére az autósok lassan mentek.

Bercó miatt is ezért estem gondolkodóba, ilyen időben nem ugrasztanám az anyukámat.

Dávid meg azon alkudozna, hogy holnap ne menjen iskolába. De szőrös a szívünk. :oops:
dmaggie

Kaqk, Emma hogy van?
Nekivágtál az útnak?

Maggie, ez szörnyű, ami itt a környéken van. Nekem ma busszal kellett jönni Böszből, aztán Db-ben 31-sel mentem, végül találkoztam Gáborral, és kocsival jöttünk haza. DE hát volt olyan négysávos út, ahol konkrétan fél méteres volt a hókása :shock: :shock: :shock:

Jobbulást Bercónak!
Kurzusok... de jó:)

Este egy pizzát rendeltünk, Rugó négy szeletet evett meg. A dupláját, mint én :shock:

Be kell diktálnom a gázt meg az áramot. Holnap még hajnalozás, de délre már itthon vagyok, és vége a hétnek:)

Kép
vindolanda

itt is hóviharok vannak :? pedig reméltem elkerül minket,csak Db-ben havazott :) :)
Maggie,igen jól/jobban vannak :) bár B. nathás+kezd köhögni,de nem adom fel :) a héten tuti megy még :)
s Apa megcsinálta a szánkót :) :) még időben :) :) holnap azzal megyünk :) Bálint már szóvá tette,h. elfelejtette milyen is szánkózni :)

KépKép
viranka

Viranka, jó is egy kis szánkózás 8)

Tényleg diktálok...

Ja, kivittem a hamut este, erre a szél kb. 5 méterre szétterítette :lol: Tisztára, mint a Nagy Lebowski-ban :lol:

Kép
vindolanda

eljutottam....hát izgi a közlekedés...:-(
I holnap meg Ukrajnába megy :-( jöv. hét anglia. :-(

emma viszket, nyűgös...
dalma épp kezembe

KépKép
kaqk
Debrecen

Sehol senki?
:?

KépKép
kaqk
Debrecen

Szia, Kaqk!

Én mostantól vagyok. Most értem haza. Mindjárt kezdek főzni, meg miegyéb.

Hogy vannak a lányok? Szopival mizu?
dmaggie

Azt még azért eldicsekszem, hogy ma lett 15 éves Gergő. :lol: Szerintem nem nagyon ismernétek meg (már aki látta), borzasztóan magas lett, már majdnem olyan magas, mint az apukája. Alig pár centije hiányzik.
dmaggie

boldog szulinapot gergonek tenyleg, igy megnyult?
szopi napi 3x +potlas.
jobban van emma sztem a bogyotol.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Boldog születésnapot Gergőnek :lol:

előttem még az a kerek arcú kiskamasz van akivel a Millenárison találkoztunk.
Az már jó pár éve volt :roll:

Kaqk sajnálom a birkát, de legalább túl lesz rajta.
Hogy viseli?

Vindo itt se takarítják az utakat, múltkor szépen, lassan kicsúsztam a főútra. Álló gumival, ami ráadásul téli gumi! Mákom volt, hogy nem jött autó :roll:

Viranka szánkózás :lol:
mi a hétvégén kint voltunk a kisDunánál és sétáltunk, csúszkáltunk rajta. Szuper volt :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Boldog születésnapot kívánunk Gergőnek!

G. és R. még nem értek haza, én viszont ebéd után hazajöttem. A tegnapi nap nagy híre, hogy nem voltam benne az elbocsátottak között a karon (tegnap volt a tömeges elbocsátás napja az egyetemen) :roll: A mai nap meg nagyjából ezen események megbeszélésével-kibeszélésével telt.

Akartam még írni, de közben megérkeztek a férfiak :arrow:

Kép
vindolanda

Na, megélénkültünk. :lol: :lol:

Gergő köszöni szépen. :lol: Magassága szerintem olyan 184-085 körül van. Aminek meg nagyon örülök, az úszás hatására szépen alakul a tartása is. Szerintem pont jókor kezdett neki. Lehet, hogy ennek köszönhető, de mintha mostanában kevesebbet lenne beteg is.

Bercó köhécsel, de nem vészes. Kapja a szokásos dolgokat.

Kaqk, értem. Ügyesek vagytok.

Mónikám, végre Rólad is hallunk, bár nem sokat azért. Valamin nagyon dolgozhatsz. :roll:

Vindo, miiiiicsooooda???? Nagyon sok embert elküldtek? Egyébként én is félek rendesen, ez az új köznevelési törvény szerintem nem annyira ped.barát. Igaz, úton és útfélen pont az ellenkezőjét hirdetik, de én meg józan paraszti ésszel mást gondolok.

Gergő valami nagy szgszerelésben van, elfoglaltak minden helyet, pedig vasalni akartam. Ha normalizálódik a helyzet, akkor hozzákezdek. Éjszaka meg nekiesek az egyik beadandónak. Tegnap már írtam hozzá egy nyúlfarknyit, de az még nem a végleges.

A főzésem is majdnem kész, már csak egy kis köretet kell rittyentenem. :lol:

Közben felszabadult a hely, mehetek vasalni. :?
dmaggie

Sziasztok!
Maggie, Gergődet Isten éltesse sokáig! Szép szál fiatalember lett :-)

Vindo, olvasni is rossz volt erről a tömeges elbocsátásról... a böszörményi kart érintette? ugye nincs több kör?

Mi betegek lettünk, 3 napja szinte semmit nem alszunk, Ádi légcsőhurutos, gyakorlatilag éjjel-nappal folyamatosna köhög szerencsétlen. Ma elkezdtük az antibiót. S-val zombik vagyunk, rajtam, ha nem alszom, kijön valami, meg is jött a nátha erősen, csak remélem, hogy nem influenza. Egy hetem van, hogy felkészüljek Berlinre, meggyógyuljunk, közben tanítsak, bejárjak a pszichóra. Mondjuk egy jó alvás ezen sokat segítene.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 11:54-kor.
irina

Irinám, ettől féltem. Éppen azon gondolkodtam, hogy mi lehet Veletek. Azt reméltem, hogy a feladatok kötnek le. Jobbulást mindannyiótoknak! Hasson minél hamarabb az ab. Aludjatok nagyon jól!!!!!!
dmaggie

hali

moni tenyleg eleg ritkan hallunk

185 cm? azta de megnott.

irina jobbulast. en mar 2 honapja zombi vagyok. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Ádinak gyors gyógyulást kívánunk!!!!

Maggie, sikerültek az éjszakai terveid?

Részletekről mindjárt :arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg, Móni, hová tűntél?
Mizu?

Kép
vindolanda

Gergőnek boldog szülinapot kívánunk :) Így megnőtt nyár óta :shock: :shock: :shock: fogadjunk nyújtod a gyereket :) :) eszméletlen,nem térek magamhoz :) :)
Csilla,jobbulást Nektek :( ha bármiben tudok segítek :) (max. kijösz és alszol itt egy kicsit :wink: )

:arrow:

KépKép
viranka

Detty, boldog születésnapot Neked :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Boldog születésnapot kívánunk Dettynek :D

Na, közben kaptunk időpontot az artikulációs felmérésre. Oda hallásvizsgálatos papírral és pszichológusi szakvéleménnyel kell menni. Március vége felé.

Maggie, drága, hidd el amúgy, hogy hozzád vinném is Rugót :wink:

Óravázlat alkotása :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Dettyk, boldogságos szülinapot Neked!

Panndi, de jó, hogy Te is bejelentkeztél! Gyerekek?

Vindo, sajnos semmit sem csináltam, aludtam helyette. :oops: :lol: Egyrészt nagyon fáradtnak éreztem magam, másrészt meg nagyon fájt megint a lábam, nem nagyon bírtam volna ücsörögni. Bár mos is fáj még, de most mindjárt nekikezdek egy kicsikét. A hétvégén szeretném megcsinálni ezt a dolgozatot legalább. Nem sok kedvem van hozzá, ez nyomaszt is rendesen.

Na, kezdem is.
dmaggie

Sziasztok!

Detty, nagyon boldog születésnapot! Holnap névnapod is lesz, ahhoz is egy nagy ölelést küldök :-)

Kaqk, megértelek, kitartás!!! Hogy vannak a csajok?

Maggie, drága, a nemszeretem munkákon gyorsan fuss át ;-) szorítok!

Köszi a jókívánságokat, mindenkinek, Verus, Neked külön köszi az alvásos tippet, hát átfutott már a fejemen 2 napja, hogy kiutazom anyámékhoz, csak aludhassak. Szerencsére az elmúlt éjjelt két rövidebb intermezzót leszámítva teljesen átaludtuk... javul a Muci, de hát ugye csak az antibiotikum segített. Este még lázas volt, jó is, hogy elkezdtük neki adni.
Napközben nem aludt, most dőlt ki, de nemsokára keltem, mert éjjel megyünk aludni akkor...
irina

Vindo, tényleg, Maggie-hez nem viheted Rugót?
Olvastam, amit odaát írtál, hát döbbenet... képzelem, hogyan érzik magukat a leépítettek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 11:57-kor.
irina

Nem sok minden van velünk :)
Gergőke hétördög, semmire sincs idő mellette.
Örökmozgó házipasi, de imádom :)

Irina jobbulást Ádónak+++

Vindo jó, hogy Te maradtál az egyetemen :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina, remélem most már gyorsan rendbe jön Mucikád! Éljen az ab! Ismervén Ádi anamnézisét, csak ez használhat.
Igenis, értettem. Már csinálom is. :lol: A 8 ezer karakteres dolgozat fele már szinte készen is van, pedig még csak az első szakirodalomnál tartok. Még kettőt kell majd valahogyan belefésülni. :roll: (szakirodalmakból kell egy referátumot készíteni)

Vindo, szerintem a klínikára vigyétek Rugót hallásvizsgálatra. Ez azért meggyorsítja majd talán a dolgokat. Az első mindig a szervi problémák kizárása. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak majd. :roll:

Még egy darabik fent leszek, dolgozgatok, benézegetek még. :wink: :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?