Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt van egy körülbelüli táblázat mennyit hízzon a baba!
Azt azonban ne felejtsétek el, hogy nem mindegy mekkora súllyal született (lehet, hogy már meg2x-rezte, 3x-rozta így is a súlyát a baba?), és természetesen az sem, hogy ti a szülõk milyen paraméterekkel rendelkeztek! Ha jókedvû, boldog, akkor nem biztos, hogy többet kellene "beletunkolni". Móni igaza van anyukádnak!Kép

"Mennyit kell híznia?

1999 . júliusi számunk Szoptatástól kiskanálig címû írásához kiegészítésként íme egy táblázat, amely azt mutatja, mennyit ildomos híznia a kisbabának élete elsõ évében. Ezek az adatok, persze csak tájékoztató jellegûek. Nem miden kisbabára jellemzõ az egyenletes és folyamatos gyarapodás. Elõfordul, hogy az intenzív növekedési szakaszokat néhány hetes stagnálás követi. A baba állapotát ne csak az alapján ítéljük meg, amit a mérleg mutat. Az is éppen olyan fontos hogy egészséges-e, jó kedvû-e, érdeklõdik-e környezete iránt.
A minimális gyarapodás üteme az elsõ évben
1. hónap: 120-200 g/hét
2. hónap: 170-210 g/hét
3. hónap: 150-180 g/hét
4. hónap: 130-160 g/hét
5. hónap: 110-140 g/hét
6. hónap: 100-130 g/hét
7. hónap: 90-120 g/hét
8. hónap: 90-120 g/hét
9-10. hónap: 70-110 g/hét
11-12. hónap: 60- 70 g/hét

Kismama 1999/augusztus"

Van néhány topic, ami különben ezzel a témával foglalkozik, ha van egy kis idõtök barangoljatok be néhányat, meglátjátok, nem vagytok egyedül...Kép
(Étvágytalan babák, A "normális" gyarapodás...stb)

Ágci

Kép
 
 


Ágci!

Köszi szépen a táblázatot.A megadott két Topicot feltétlenül
megnézem.
Valószínû ,hogy tölünk örökölte a soványságot,mert mind a ketten elég sovik vagyunk (voltam).

Köszi ,mégegyszer!

Monika
 
 


Sziasztok!
Én is köszönöm a válaszokat.
Amikor a dokinéninél aggódok Tomi soványsága miatt, szinte kinevetnek. Mit akarok én, hiszen én is meglehetõsen vékony vagyok. Körbenézek a többi topikon.

Köszi!

nsgabi
 
 

 
 

Sziasztok!
Egy gyors kerdes? Ti mivel kezdtetek az elvalasztast: zoldseggel vagy gyumivel?
Hallottam, hogy sargarepanal nagyon kell vigyazni es csak bio-sargarepat szabad adni a babanak. Krumplinal nem kell ilyen elovigyazatossag? Tehat nem kell bio-krumplit keresnem?
Koszi a hozzaszolasokat!
Danimama
 


Danimama!

Inkább hozzátáplálást kezdj és ne elválasztást, ma ez a "divat". Azaz, attól , hogy kap mást is a baba, még a szopi maradjon neki a fõ táplálék.
Emellett elõször a gyümölcsökkel szokás megismertetni õket (alma, meggy, õszibarack az eleje), utána jönnek a zöldségek. Valóban a primõr répával vigyázni kell, mert nitrogén mûtrágyázzák, hogy gyorsan nõjön, és a túl magas nitrit tartalom ártalmas a babáknak. Krumpliból is (tán hasonlók miatt?) szokták mondani, hogy az újkrumplival jobb vigyázni, inkább öregkrumplit jó adni.
Aztán zöldségekbõl jöhetnek az elején a zöldek is, sóska, spenót, saláta, meg a tökfélék.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!
Koszonom szepen a segitseget, tanacsodat! Most mar attam neki almat es oszibarackot is; es elkezdtem a krumpli adasat. Az lenne a kerdesem, hogyha mar elkezdem a zoldsegeket attol meg adjak neki gyumolcsot it vagy onnantol csak zoldseg? Most par napja delelott adok neki oszibarackot (azt szereti a legjobban) es delutan krumplit. Egy 6 honapos babanal mar tanacsos napi ketszer adni szilard taplalekot vagy meg csak az egyszeri hozzataplalas a jobb? (mindket etkezes utan meg is szoptatom). EGyaltalan mit jelent az, hogy teljes adag bevezetese? Mit jelent egy teljes adag? Egy krumpli? Amig a teljes adagot nem tudja megenni addig mas zoldseget ne is adjak neki? Keverjem a krumplit pl. almaval vagy azzal varjak? Hust mikor erdemes eloszor?
koszi elore is a tanacsodat!
Danimama
 


Szia Danimama!

Ma azt tartják optimálisnak (WHO, LLL ajánlatok), hogy 6 hónapos korig semmi, utána jön a gyümölcs, majd a fõzelék. Új típusú dolgok között kb. 2 hónap teljen el. Azaz így 6 hónaposan jön a gyümölcs és 8 hónaposan a fõzelék. A hús pedig újabb 2 hónap múlva, 10 hónaposan jön. (tejtermék esetleg szintén 10 hó (sajt, túró), direktben tej viszont csak 1 éves kortól, lisztes dolgok is egy éves kortól)Az pedig, hogy hozzátáplálás van, és nem elválasztás azt jelenti, hogy mindig a szopi lenne az elsõ, és utána ehet még a baba, amennyit kér, de nincs kiváltva a szopi fõzelékre, hanem megmarad a szopi is (azaz napi x szopi marad, ugyanannyi, mint fõzelék nélkül). (kb egyéves korig) Ez eddig az elmélet. (hozzá kell tegyem, enyémek már relative nagyok, és akkor még nem így mondták, tehát én a saját gyakorlatomon ezt nem tudom bemutatni)
Valamikor régebben -azaz amikor enyémek voltak kicsik- még elválasztás volt, ami azt jelentette, hogy adtuk nekik a fõzeléket, fokozatosan növelve, és eleinte még szopizott utána, de apránként elhagytuk a szopit mellõle, és ilyenkor egy-egy étkezés csak fõzelékbõl állt (azaz x-1 szopi lett). Ilyenkor van értelme teljes adagról beszélni, ilyen értelemben az, hogy teljes adag azt jelenti, hogy a baba annyit eszik, amennyit csak akar, jóllakik tõle. Ez aztán egyénileg nagyon változó, elsõ gyermekem egyszerre közel 4 dl fõzeléket evett meg, az ikrek meg fejenként kb 1.5 dl-t. Tipikusan kb a 2 dl (mint egy bébiételes üveg) a teljes adag.
Ha hozzátáplálsz, akkor maradjon meg mindig a szopi, és szopik után (esetleg között) kínáld fõzelékkel, gyümölccsel, és szerintem apránként vidd fel az adagot addig, amennyit szívesen enne. Sok baba már az elsõ napokon többet enne, mint az egy-két kanál, de a fokozatos szoktatás miatt ilyenkor sem tanácsos egyszerre sokat adni.
Szerintem ha most eljutottatok odáig, hogy egy-egy adagnyi fõzeléket megeszik egyszerre, akkor ez most egy jódarabig elég neki. A gyümölcsöt ne hagyd el attól, hogy adsz zöldséget, hisz ezek friss dolgok, tele vitaminnal, pláne így nyáron. Én anno két evés között adtam a gyümölcsöt. Amit írsz, hogy délelõtt kap gyümölcsöt, délután fõzeléket, szerintem teljesen jó. Ahogy nõ a baba, egyre ügyesebben üldögél, esetleg úgy alakul, hogy amíg a felnõttek esznek, akkor õ is az asztal közelében marad el legjobban, apránként elõfordul, hogy ilyenkor is eszeget. Szerintem ezzel lehet legjobban (majd, ne siess, még ráér) eljutni oda, hogy amikor a család is ebédel, vacsorázik, akkor õ is ott van, és õ is eszik szilárdat.
Amiket már külön-külön kipróbáltál (lásd alma és krumpli) azokat nyugodtan keverheted is, történetesen az almás krumpli sok babánál nagy kedvenc. Az új ízekkel az a fontos, hogy egyszerre csak egy új íz legyen, és utána 2-3 napig ne legyen új dolog, hogy figyelni tudd a reakcióját, nem érzékeny-e rá (allergia vagy hasfájás vagy egyszerûen csak hogy fogja vagy meghajtja az adott étel). Ha már megszokta, hogy megeszik egy adag (tányér stb) fõzeléket, akkor új íznél is készíthetsz neki ennyit, és ha eszi, adhatsz is annyit, nem kell újra kanalanként növelni az adagot. Én anno azt csináltam, hogy ha új zöldség volt (minden zöldséget krumplival keverve csinálunk, talán a zöldborsó meg a sütõtök a kivétel, ezek önmagukban is elég sûrûek, a többinél a krumpli jelenti a sûrítést, rántás vagy ilyesmi nem kell), akkor sima krumpliból többet fõztem, és tartalékban azt is odakészítettem, hogy ha nem ízlik neki az újdonság, akkor ott legyen készenlétben olyan, amirõl tudtam, hogy szereti. (bár lehet, ez túlzás, hiszen akkor elválasztás volt, azaz ilyenkor nem szopizott, tehát nem lett volna meg neki a jóllakás, ha nem jut fõzelékhez, viszont ha hozzátáplálsz, és nem ízlik neki az újdonság, akkor legfeljebb megtölti a bendõt szopival) Ja, és én úgy csináltam a fõzelékeket, hogy a végén, közvetlen evés elõtt kevertem bele egy kis anyatejet is (a végsõ sûrûséget azzal állítottam be)
Ha már az eddigi ízeket megszokta, de nem eszik csak keveset (azaz nem teljes adagot), attól még nyugodtan jöhetsz az újabb ízekkel. A fontos csak az, mint fentebb írtam, hogy két új között 2-3 nap teljen el.
Remélem tudtam segíteni, ha valami nem érthetõ, írj nyugodtan!
Szia:
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok !
Persze nem "nagyon" idevalo az en kerdesem de megis a gyerek taplalasarol szol igy ide irom Kép
Szerintetek egy 2 even feluli gyereknek mar lehet mindent enni adni?! En itt ilyenre gondolok,hogy foghagyma,fuszer,gomba, konzervek stb..
Mert az az igazsag,hogy en ezeket meg inkabb nem adom a kislanyomnak (feb.volt 2 eves).Vagy eltulzom?!
Sziasztok,
Csilla
LCsilla
 


Csilla!

Szerintem azt, amit felnõttnek, vagy tetszõlegesen nagy gyereknek egészségesnek gondolsz, azokat már lehet neki adni! Fûszereket nyugodtan, csak mértékkel, a konzerveknél a tartósítószer és mesterséges adalékok az, amibõl jó ha minél kevesebbet. Ilyenkor szerintem már kevés gyerek van külön koszton.
Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi !
Biztos igazad van, de en ebben a dologban kicsit eltulzomKép
Mint magammal is Kép (Nagyon kenyes gyomrom van Kép
Kepzeld meg tojast sem merek neki adni este nehogy ejjel fajjon a gyomrocskaja ! Aztan lehet hogy ezzel szurom el
hogy nem szoktatom hozza ! Igaz egyszer egy kis brokoli-levestol egesz ejjel orditott szegenykem Kép
Hat a fene tudja.....
Szerinted a tokor tojas nehez etel este egy 2 evesnek?
Szia,
Csilla
u.i. Remelem Veled is talalkozom a babanetes talin Kép
LCsilla
 


Szia Csilla!

Megmondom õszintén ez a nehéz vagy sem kérdés ez nekem elég gyenge oldalam. Valószínûleg gyereke válogatja, meg a mennyiségtõl is függhet. Szóval én azt mondanám rá, hogy amiben bizonytalan vagy, azt adjál délben neki, és figyeld meg a délutáni viselkedését.
Tojással arra figyelnék mindenképpen, hogy rendesen átsüljön-megfõjön. Én magam a sárgáját lágyan szeretem, légyen akár tükörtojás, akár fõtt-féle, viszont a gyerekeknek lágyat sokáig nem mertem adni.
Brokkoli is érdekes, mert én is naívan a veszélyesebbek közé sorolnám (nem szeretjük, nem eszünk), ugyanakkor fõzeléknek sokan az elsõ körben sorolják fel. Nálunk a nagyfiam érdekes módon a gyümölcslevestõl szokott kiakadni (sok lé mohón belapátolva), ami pedig nem tûnik nehéznek, a gyerek meg már elég nagy... A kisebb fiam meg a fõtt (lágy?) tojással járt úgy pár éve, hogy sóskához lett volna (+krumpli), de annyira ízlett neki, hogy magában ette a tojást (2 db-ot) és utána elég pocsékul volt, azóta csak virslit eszik a sóskához...

Talit még nem tudom, jó lenne találkozni Veled is, srácok elõtte nagymamánál vidéken lesznek, és így pénteken kéne õket felhoznom, munka után.... Ugyanakkor párom nem túl lelkes, õ val. nem jönne, tavaly volt, meg most egy hónapja egy topiktalin is, ennyi neki bõven elég. Srácok viszont épp ezen a legutóbbi topiktalin lettek lelkesek, végre ismernek korban hozzájuk illõ fiúkat, így õk most elsõre azt mondják, jönnének. Szóval még majd alakul.
Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!
Koszonom szepen a valaszodat! Nagyon sokat segitettel!
Most az oszi (de) es a krumpli (du) van soron. Jovo heten kezdem a banant (oszi helyett). Azt hallottam, hogy az lehet, hogy allergizal... szerinted varni kene vele...?
Te gyumik kozul mit adnal egy 6.5 honaposnak?
Koszi
danimama
 


Szia Danimama!Kép
Küldtem neked levelet, megkaptad?
Ha lehúzod az õszi héját, tökéletes gyümi. A banán viszont allergizálhat.
(alma, meggy is jó)
Ágci

Kép
 
 


Danimama!

Ágci már megírta a választ. Mostanában egyre inkább kiderül ezekrõl a déligyümölcsökrõl, hogy allergizálhatnak. Anno, mikor az enyémek voltak kicsik, még nem volt ez, lazán ették a banán, narancsot, mandarint az elején (igaz, nekünk télre esett), szerencsére semmi bajuk. De hát az ember nem rizikózik, ha nem muszáj,nem?
Lassan jön a nyári alma, meg a körte is, ez utóbbiról néha hallok bizonytalan dolgokat, de szerintem lassan ez is jöhet. És tényleg a meggy leve, meg az õszi. Ezekrõl még nem találták ki, hogy árt. (apró bogyósok a magok miatt nem jók, a könnyen romlók pl sárgabarack meg a könnyen romlásuk (hasmenés stb) miatt nem ajánlottak)

Tényleg lányok, most így hogy ennyi a bûnbak, meddig tart a tilalom? Egy éves korig? És akkor egész egyéves korig ilyen soványka a lista????

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi !

Remelem el tudod intezni a babanetes talit Kép !
(Mondjuk a ferjedet megertem ,az enyem is kapasbol
leintene Kép - de miutan nem lesz Mo-on igy nincs
veszely Kép )
Ja meg v.mi ! Nem tudod veletlenul mi lesz ha esik
az eso? Vagy ott van fedett haz is???

A tojasrol meg pont ugy gondolkodom ahogy Te !
De az erdekes hogy a kisebbik fiad rosszul lett .
En ugy tudtam csak rossz tojastol lehet rosszul lenni .
Vagy megsem?!

Amugy itt is (Olaszo.) nagyon tart mindenki a deli
gyumolcsoktol na meg az epertol. 1 eves kor alatt
abszolut tilos.

Sziasztok,
Csilla
LCsilla
 


Szia Agci!
Igen, koszonom megkaptam! Igazan aranyos vagy, hogy gondoltal ram! Kép
Pont azert kerdeztem a banant, mert igaz, hogy benne van a level elos reszeben, hogy allergizal, de a kis tablazatban; hogy a HIPP ajanlasa szerint mit adhatok 3 eves kortol es hogyan hat a szekletre az elso sorban van az alma banannal...

Igen, meggy jo lenne - de Kanadaban elunk, es itt sajna az nincs... Cseresznye ugye nem adhato?

Ugye akkor a kortevel nincs baj? Alexander es csaszar korte adhato mar?

Ildi, koszi megegyszer a segitseget!
Sziasztok, danimama
 


Sziasztok!

Csilla: volt ott valami épület is, de gõzöm nincs, hogy mi az esõterv... Különben is, ott lesz a túl az elsõ.. társaság, akiknek eddig minden topiktaliján jó volt az idõ, úgyhogy nem lesz gond az idõvel! Kép
Gergõ val. nem a tojás minõsége miatt lett rosszul, hanem a magában sok tojás fogyasztásától. Legalábbis a tojáson nem volt semmi gyanús, meg más is evett ugyanabból a sorozatból. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy azóta egyáltalán ne enne tojást, inkább csak ezeket a direkt dolgokat kerüli, de ételben simán és gond nélkül megeszi Kép

Danimama: remélem írnak majd a többiek, utána kéne nézni, pl. a lll (La Leche Liga) honlapján, ott sok okos dolog van. És ez a szervezet nem csak itt van (Amerikából indult), talán nálatok is van, és akkor õk talán a nálatok hozzáférhetõ gyümölcsökrõl is tudnak infót adni! Nõvérem adott a 6 hónapos lányának körtét, aki imádta, dehát egy eset sosem statisztika. valamiért a cseresznyét nem szokták favorizálni, nem tudom, hogy azért-e mert kevésbé elválasztható a héjától és a héja ilyenkor még nem jó, vagy olyan kategória mint a sárgabarack, könnyen romló és hasmenésveszélyes.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Laura, remélem idetalálsz!

A fiam imádja a tésztát, legyen az nokedli, vagy spagetti. Nekem is sok fejtörést okoz, hogy mit adjak hozzá, ami azért tartalmaz pl. valami vitamint is.
Nálunk az nehezíti meg még az evést, hogy egyszerre csak 1 félét hajlandó enni. Szóval ha fõzelék van, akkor bele kell kevernem a virsli-darabokat, mert egyébként pl. csak a virslit enné meg.

Így aztán sokszor egytálétel-szerûeket csinálok, mint pl. gulyásleves (sok)nokedlivel, paradicsomleves grízgaluskával, gombapaprikás+galuska, vagy a már említett spenótos tészta. Bejött még az is, ha a rizsre valami öntetet, szószt csinálok és abba teszem bele a husidarabkákat is. Most fogom majd kipróbálni a resztelt (csirke)májat tarhonyával.

De sokszor leves van sok tésztával, mint önálló étel.

Ha van még ötleted (vagy valakinek), szívesen fogadnám!

Üdv
mikoo
 
 


Egyen sok gyümölcsöt, a mienk él hal mostanában az áfonyáért és a görögdinnyéért, és a ringlót is kedveli. Az õszibarackot csak akkor eszi meg, ha nagyon édes, így abból most sok megy pocsékba, mert fölvágom, aztán nem eszi meg, csak széthordja a lakásban, meg belepakolja a kutyatálba.
Roch
 


Mikoo,
a hozzátáplálás topikban mindig van 1-2 jó ötlet.Kép
Ágci

Kép
 
 


Roch, te ugye nem Magyarországon élsz? Hol veszel ilyenkor görögdinnyét?
Gyöngyi
 
 


Cserkó, de itt élek. A rendesebb zöldségeseknél lehet kapni görögdinnyét. Nem veszünk egy egészet, mert az nehezen fér be a fridzsiderbe, hanem három négy naponta egy felet. Leggyakrabban a Szentmihályi út végén lévõ zöldségesnél vásárolunk.
Roch
 


Ma korhely levest evett a gyerek. 14 hónapos.
a href=
 


Tegnap babos-póréhagymás csirke boros-tejszines mártásban, ma eperlevéltésztás paradicsomleves és worcestershire-es natúrszelet krumpli golyókkal volt az ebéd.
img src=
 


Kedves Anyukák...!

... kb 1 évestõl nagyobb babákkal, nem akartam új topicot nyitni "Élelmiszeradalékok" címmel, mert ez beletartozik a mit egyen a gyerek témába is.

Mit egyen 1 éves kora után reggelire, vacsorára? Az ebéddel nincs gond, mert azt fõzõm, frissek a dolgok (na persze a mai mûcsirke, fóliás zöldség sem az igazi...) illetve a gyümölcs tízórai, uzsonna, tej, gabonapehely ios oké.

De mi van a párizsivel, virslivel, sokával, (kenhetõ) sajtokkal, vajakkal (!!!) joghurtokkal, túrórudival... ?
Tele van E-betûs élelmiszeradalékokkal. Próbáltam házitúrórudit, de az nem jó neki (a boltit csak csoki nélkül kapja), házi májkrémet eszi, de eléggé gazdaságtalan.
Már szétnéztem, hogy mik az igazán káros E-betûsök, ezeket már szinte fejbõl tudom. A káros E-betûsok nincsennek általában a kajákban (kivéve pl. szinezékek, ezeket kerüljük is), de van bõven aroma, emulgeálószerek, stb.

Ti adtok a babáknak virslit? Nálunk elég gyakori reggeli.

M. Lilla
mlilla
 


:/:/:/:/:/
:/
 


(KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
sia
 


Kedves Lilla!
Próbálj meg felülemelkedni az "E" betûs félelmeiden!
"E" betûvel nem a mérgeket és nem a "káros adalékanyagokat" jelölik, hanem az összes élelmiszeradalékot.
Ezek között az anyagok között valóban vannak olyanok, melyek károsak lehetnek - DE nem abban a mennyiségben, amennyit egy ember képes belõle adalék formájában megenni!
Azaz pl. az Exxx lila szinezõanyag esetleg károsítja a májat, és ezt adott esetben be is lehet bizonyítani egy kisérleti egéren úgy, hogy az egér naponta a testtömegének 20%-át kapja a lilából a tápjába keverve. De könyörgöm, mikor eszik egy egyéves gyerek naponta két kilo tiszta ételszinezéket?
Roch
Roch
 


Kedves Roch!
Azt elfelejtik a külömböző fórumokon megemlíteni, hogy az E betűs adalékok hatását kipróbálják, de hogy milyen az együttes hatása két E xxx-nek azt nem vizsgálják. Pedig kémiai reakciók igenis létrejönnek. És nem az egy élelmiszeben található E betűs anyagokkal van a probléma, hanem hogy egész nap folyamatosan eszed őket és a szervezeted telítődik vele. Akkor jönnek az immun problémák. Én 2 éve eszem E mentesen a lehetőségek szerint, és soha nem vagyok beteg és semmilyen allergiám nincs stb. A férjem cukra elmúlt, és az allergiája is. A magas vérnyomása is. Azt gondolom nem kerül sokba egy kicsit odafigyelni a táplálkozásunkra. Nem áll semmiből megnézni, hogy melyik mustárba van a legkevesebb adalék.
Szia Bea
 
 


Lilla!
2 éves korig nem ajánlott felvágottat, cukrot belsőséget, szalonnát ropit csokit stb. adni a gyerekeknek. A Kismama újságban erről sokat olvashatsz ezekről. Táblázat is megjelenik időnként hogy mit mikor kezdhetsz adni a gyerekednek. És igazad van, hogy a szintetikus adalékokra figyelsz.
Bea
 
 


Kedves Bea!

Igen, én is veled értek egyet. A Kismamát, kébe-hóba olvasom. A lányom nemsokára kettő, de a kisfiam, csak 2 hetes.

A kérdésem az, hogy mit kellett volna adni a lányomnak, és majd a fiamnak 1 és 2 éves kora közt, (főleg, ha már a nővére esetleg ehet felvágottat) REGGELIRE, VACSORÁRA? (Ebéd főtt étel, tízórai, uzsi: gyümi, sajt, reggeli előtt narancs lé friss narancsból, este tejcsi)
De reggel mit egyen? Rántottát se lehet mindig, meg bundás, v. piritós kenyeret.

Ja, és pl. joghurt. A Jogobellába nincs más csak aroma, nincs E xxx. De pl. ki tudja mik ezek az aromák.... fel sincs sorolva, pedig ez sem természetes anyag.

De pl. most hallottam, nem tudom igaz-e, hogy az Exxx között még "jótékony" is van, pl. glükózszirup, ami azért jobb mint a cukor, mert a szervezet a cukrot glükóz formájába bontja le, viszont, ha eleve úgy kerül be a szervezetbe, akkor könnyebb az emésztés.

Lilla
 
 


Sziasztok Anyukák!

Kicsit egyedül vagyok ebben a topikban és az élelmiszeradalék témában.
Azért megkérdezem, hogy tud-e valaki segíteni abban, hogy mi a tisztességes neve egy házi sonka készítő kütyünek. Na meg hol kapható? Hallottam már, hogy létezik ilyen, és szeretnék egyszer beszerezni ilyet, hogy reggelire, vacsorára nem tömény E-betűt együnk. Kép

Lilla
 
 


Sziasztok!
Én a Schöpf-Méreis topic lakója vagyok, csak azért nyergeltem át ide, hogy megkérdezzem:
Érdekelne-e valamelyikőtöket szép, permetszer-mentes sárgabélű őszibarack?
A szüleim termelik, elsősorban eladásra, tavaly nyáron én azt fagyasztottam le az akkor még pocaklakó gyermekemnek irdatlan mennyiségben és nagyon bevált (sajnos még így sem lett elég).
Ezért jutott eszembe, hogy ajánlom kisgyermekes anyukáknak is.

Az ára még bizonytalan, mert majd csak 1-2 hét múlva kezdődik a szüret és nyilván az akkori piaci ár fogja meghatározni. Mindenesetre lényegesen kedvezőbb áron szokták adni, mint a zöldségesek vagy akár a piacosok.

Pátyon van a barackos, de ha valakinek gondot okoz oda elmenni, úgy is megoldható a dolog, hogy hozzánk (Budafokra) elhozzák és innen viszitek el.

Ha érdekel valakit, írjon mailt (medvike@freemail.hu), mert mostanában nem nagyon érek rá olvasni a topicokat. Gyerkőc nagyon igényes

Üdv
Mackoo
 
 


Akkor nyergelj tovább, mert ezzel az erőszakos nyomulós stílussal, már más is próbálkozott és hidd el itt a babaneten ez nem jön be.

Kép

KépKép
 


Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy 10 hónapos babának mi a napi étkezési rendje.
azért kérdezem, mert még éjszaka mindig felkel enni és jó lenne egy tapasztalt anyuka tanácsa.
Most az étrendje: reggel 7-kor májkrémes kenyér vagy grízes keksz,gyümölcs. 9.30-kor gyümölcs. 13-kor húsos főzelék még turmixolom mert nincs foga. 16-kor általában gyümölcs keksszel és este 19-kor tápszer 200ml.
És így kel fel 23-kor és hajnal fél 4-kor enni.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
XBabázz lazán! - Teakiadó