A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Erika!
Jobbulást a gyerekeidnek!
Nincs igazán másik gépünk, csak tudod rendszergazdaként lakunk itt a koliban, csúnya lenne, ha nem tudnék géphez jutni. Kép Persze a laptopot semmi se kárpótolja... Kép

Ági!
Jobbulást Kristófnak! Mondtam már, hogy gyönyörű? Kép
Amúgy az esti szopinál Léna is szereti, ha ott van Zoli, és mostanában négykézláb hajlandó szopizni, úgy, hogy pár korty, aztán odamászik Zolihoz, majd vissza hozzám, megint pár korty, és ez így megy, amíg el nem alszik, vagy esetleg amíg meg nem unom.

Ildi!
Léna se lázasodott az oltásoknál. Ha nő a foga Noéminek, simán belefér ez a sírósság. Próbálj nem aggódni, mert azt is érzi a baba!

Végre ma átjutottunk a Plázába, és két jó/érdekes dolog is történt. A La Halle-ban vettünk egy olyan sapkát (eredeti ár 1500 Ft) Lénának, mint amilyet Karmen vett Orsinak, meg egy bokszeralsót (eredeti ár 1700Ft) a Sógornőm fiának, és összesen 800Ft fizettünk, mert eleve 30% meg 50% árengedmény volt a cuccokon, meg + volt egy olyan akció, hogy ha 2-t vettél, akkor csak a drágábbikat kellett fizetni. (Sapkából az utolsót hoztuk el.) A másik meg amít el akartam mesélni, hogy szóba elegyedtem egy anyukával, aki egy 10 hónapos fiúval várta a sort, és a fia több, mint 14kg (!), és 80cm feletti a magassága. Csak néztem, anyuka megnyugtatott, hogy anyatejes, és nem is nagyon eszik mást a fia, de szopizni nagyon szeret. Kép
Hát lányok, és meg büszke voltam Lénára, hát a 10kg-jével meg a 77cm-jével határozottan picinek tűnt a srác mellett. Kép

Nina!
Megtalálta a Zoli a Béke utcában a digiképnyomtatást, 30Ft a 10x15-ös, a Szukits antikvárium mellett van, csürötökre lesznek készen. Zoli megfelelőnek találta a minőséget, de hangsúlyozom; nyomtatás.

Enikő!
Nagyon vigyázz magadra! Amikor bent feküdtem, rengetegen voltak sószegény diétán, és bizony nem kaptak felvágottakat sem.
Elvesztetted a számom? Megírom.

Nóri
norcee

Sziasztok!

Enikő!
Hát ez elég rossz hír, vigyázz magadra, nehogy koraszülés legyen!Kép Nekem van egy olyan érzésem, hogy nem fogsz febr. közepe előtt szülni!Kép
Írtam e-mailt, más dolog miatt.

Angi!
Tényleg nem kell Bogit méricskélni, minden rendben van, ne aggódj!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Ja, a cumiról:
Én olvastam előtte a cumizavarról, és többek között ezért se adtam cumit Lénának, meg annyira nem is érdekelte (1-2-szer megpróbáltuk). Aztán olyan 3 hónapos kora körül elkezdte szopni az ujját, és tényleg érezhetően kevesebbet komfortcicizett egy ideig, amíg újdonság volt neki az ujja. Most meg nagyon úgy néz ki, hogy leszokott az ujjszopiról!!! Nappal soha nincs a szájában, és elalváskor is inkább forgolódik, mint, hogy benyomja a nagyujját a szájába, vagy cicivel a szájában alszik el. Kép

Nóri
norcee

Sziasztok!

Enikő!

Örülök,hogy a baba méreteivel minden rendben.Vigyázz magadra!A parizerben nagyon sok a só.Én is elég járatos vagyok abban,hogy miben mennyi a kalória és a szénhidrát.Ez alapján fogyókúráztam pár éve.Szívesen segítek,ha kell.

Ági!

Olyan szép a Kristóf.

Gabi!

Köszi.

Ildi
tfildiko

Lányok!

Most beszéltem a barátnőmmel.A k.fiam úgy sír,majd megszakad a szívem.Le van kötözve,a csövek lógnak belőle.Enni nem ehet,majd később kaphat egy pici teát.Ez borzasztó.
A Noémi meg nem akar gügyögni.Síkit,nevet,de nagyon ritkán ad ki más hangokat.Mikor kezd el már gügyögni?Állandóan aggódom.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Ma reggel Ildi küldött smst, hogy már felkelt sétál és hogy belövelt a tejcije. Most nem tudom mi van velük, ha jönnek újabb hírek, írok!

Nagyon szarul vagyok,szédülök ma voltam vérvételen, kiváncsi vagyok az eredményre, meg a reggeli elsö vizeletes fehérjére is, tegnap nem reggeli elsö pisiböl nézték.Köszi, az infókat a diétáról!

Nóri: Ellopták a telefonom és abban volt benne a számod, azért nincs megKép Köszi, hogy elküldted továbbítom Ildinek!

BAnita: Köszi a mélt, most otthon van tesóm, elhozhatod a cuccot, de lehet, hogy nem megyünk haza karira, ha ilyen szarul leszek! De majd jönnek át öt szóval mindenképp oda tudom neki adni! Köszi!

Gabi3: Mit kell még tudni a toxémiáról?? Általában hány hetesen születnek a toxémiás anyák babái?? Mire számítsak? És súlyügyben?

Nincs valakinek kölcsön egy vérnyomásméröje? Apuéké nem jó, kilukadt a felfújhatós részeKép Naponta 3x kéne mérnem, de nagyon drága, most nincs rá keret, hogy vegyek egyet!Kép

Köszi
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Edit! 3 Pauly a neve a keksznek nincs benne tojás sem. Én sem adnél olyat. Ez gluténmentes, tej és tojásmentes. 500 ft egy doboz. Van izesitettt is (kakaos, barackos) én azt még nem adnék neki,a simát vedd.

Ági! Köszi, tudom a köles gluténmentes én a so miatt nem mertem eddig venni. Kristóf még mindig elbüvöl!!Kép

Ildi! Orsinak nem vettük észre nöne a foga csak azt hogy kint van. Szegény keresztfiad! Remélem gyorsan gyógyul!! Ráér gagyogni még NoémiKép

Enikö! nekem annyira megtetszett a szénhidrát diéta (jolesett) hogy azota is legtöbbször betartom. Nem lesz vészes meglátod.
Örülök hogy Ildi kislánya jol van.
Amugy talán ez segit összeállitani az étrendet. www.kcal.hu. A sótlan nekem szerencsére nem kellett.

Gabi! Nem tudtam erröl a törvényröl, szerencsére minket nem érintett.

Dancsi! Edelweiss is szoptatás mellett lett terhes ráadásul ikrek lettekKép

Nóri! ha nyomtatás akkor minket nem érdekel, már örültem hogy milyen olcsó.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Erika,
sok gyerek van a környéken, itt foleg fiatalok vannak. Bolt, játszó is van. Meg nyugi is, leszámítva a sok sok építkezést.

Gabi,
nekem is van egy doboz szobám. Olyan ruhák vannak benne, amiket nem hordunk, foleg az én régi munkába járós cuccaim, sícuccok, meg ilyenek. Majd ez lesz a másik gyerekszoba. Most itt teregetek, vasalok. Olyan kupi szoba szeruség.

Eniko,
vigyázz mgadra nagyon, biztos minden ok lesz.

tegnap volt a lakásavató bulink, volt vagy éjjel 2 óra mire elpakoltam mindent. De tök jó volt, azt leszámítva, hogy Jozsókám nagyon nehezen aludt el a hangzavarban. Pedig az esti elalvással sosincs gond, 5 perc kaja, 5 perc kimfort cici és már alszik is. Úgy behergelte magát a sírásban, hogy kirókázott mindent. Persze a mellem addigra kiürült, szóval üres pocakkal ment aludni.

Azt mondta a védonom, hogy -5 alatt ne vigyem Jozsót ki, csak 10-15 percre max. Kitettem a homérot az erkélyre, -5 van. Na,most menjek vagy ne? 15 percért én nem csinálom végig az öltözos balhét az biztos, akkor inkább bent maradunk.
Vendég

Enikő!

Olvastam egy könyvben a terhességi toxémiáról.Súlyos esetben akadályozza a magzat fejlődését.Itt kórházi kezelést írnak,hogy beállítsák a vérnyomást a normál értékre.A magas vérnyomás előidézheti a méhlepény leválását a méhfalról.
A második (diasztolés)vérnyomásérték megnövekedése a komolyabb figyelmeztető jel.Súlyos jel:a hosszú időn át tartó fejfájás,látászavarok.Súlyos esetben a 35.hét után megindítják a szülést.De szerintem a tied még nem súlyos.Ha az lenne,már befektettek volna a klinikára.Ne aggódj!Nekem van vérnyomásmérőm,szívesen kölcsönadom.
Remélem,hogy rendeződik a vérnyomásod.

Kármen!

Köszi a nyugtatást.Az Orsika mikor kezdett el gagyogni?

Ildi
tfildiko

Dancsi!

Én sem viszem sétálni a Noémit.Nagyon hideg van.Örülök,hogy jó volt a buli.

Ildi
tfildiko

Nori, aranyos lehet Lena. Kép A La Halle-ban gyakran van akcio. Veletlenul nem lattal fiu ingeket? (Kristofnak), bar godnolom nem ezt nezted.

Karmen, mikortol akarsz glutent adni Orsikanak? 1 eves koratol? A kerek perecben van lisztmentes kenyer.

Ildi, jobbualst a keresztfiadnak! Mi is a baja? Tudom mar egyszer irtad.

Dancsi, biztos szuper az uj hazban! Setalni mi sem voltunk 2 napja.

Angi?

Tundeekkel mi lehet?

Kristofnak sokszor kellett szivni ejjel az orrat, meg az egyik szeme teljesen verben van, de szerencsere nagyon jo kedve van, meg jobb is, mint maskor. Egesz nap bujocskazik, meg ratette a fejere a furdetovodrot es ugy rohangalt a lakasban.

Agi
agi77

Sziasztok!

Mi negyed egykor jöttünk vissza a sétából és nincs hideg. Főleg a napon nagyon is kellemes az idő, én levettem a sapit, meg a kesztyűt is mert melegem volt:-) Szerintem a babáknak, ha jól fel vannak öltöztetve, alá-felé bélelt babakocsiban kifejezetten jót tesz a hideg levegő. Persze nem órákig, max. 1 óra, ha nagyon hideg van. Én inkább úgy tudom, hogy nagyon jó immun erősítő a hideg levegő! Az mi dokink mindig örült, hogy sétálunk hidegben is, úgy látszik e téren is megoszlanak a vélemények....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Ági! Köszi, a Cora is árul gluténmentes kenyeret de azért az 1-2 falatért amit megenne nem veszek. Majd 1 éves kortól kezdve fokozatosan kap kenyeret. A La Halleban én most csalodtam. 1 hete voltunk, a fél üzlet tök üres, alig volt cucc. Azt hittem megszünik azért. Amugy mi is odajártunk.

Dancsi! Én viszem Orsit sétálni. Ha nincs esö v. nagy szél. Akkor tavaszik éppen csak ki kellene kukkantanod a levegöre vele??

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Enikő! Remélem minden rendben lesz. De ma annyira jól néztél ki, hogy Nekem nem tűnt úgy, h bármi gond lenneKép. Persze ez hülyeség, mert nem feltétlen látszik az emberen a tox, de akkor is jó volt Rád nézni, na.

Ildi! Ez borzasztó, szegény kisfiúKép. Mihamarabbi gyógyulást Nekik!

Köszönöm Lányok az együttérzést, tanácsokatKép. Nem mérem 2napja, halál nyugodt vagyok, nem kap annyiszor cumit, és biza nem is sír már. Persze meg is gyógyult, az is belejátszik a dologba gondolom, szóval nagyon örülök, h sikerült megoldani, illetve megoldódott a dolog.
Tegnap voltunk Pesten, oda is vissza is aludtak a csirkék, csak mikor este 10kor hazaértünk, Virágnak kipattant a szeme, és fürdést követelt nagy viháncolvaKép. Éjjel fél 1kor még kimáészott az ágyból, átjött hozzánk, és fúródott közénkKép. Mivel BOgi mellettem alszik most, 4en voltunk az ágybanKép. De Apa visszavitte, és végül elaludt.
Most Ő kezdett éjjel újra köhögni, sztem körbefertőzzük egymástKép. Doktornő nem aggódott szerencsére.

Remélem tudok még jönni, ha nem mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk!
Puszi
Kiss család

ÁÁÁ majd elfelejtettem.
Ági! Kristóf irtó édesKép. Képzeld, másik Kristóffal tegnap elcsattan 2puszi;), pedig majd 1éve nem találkoztakKép

.:Angi:.
angiszeged

Ági!

Köszi.Nem tudom pontosan,hogy mi a baja.A nyelőcsövével volt valami gond.Az utóbbi időben nemcsak visszabukta a kaját,hanem kihányta.Úgy sajnálom,ki van kötözve az ágyhoz.A barátnőm fel sem veheti.

A Noémi az előbb egy hatalmas csíkot karcolt az arcára a körmével.Tegnap vágtam le neki,nem tudom,hogy csinálta.(Addig történt,amíg kivittem a tányéromat a konyhába.)Szépen fog kinézni a karácsonyi képeken.

Ildi
tfildiko

Csajok most hozta a párom a véreredményemet és negatív a reggeli elsö vizeletböl a fehérje!Kép
A vércukrom is oké, meg minden. Jó, van egy két eltérés de az sztem jelentéktelen!Kép
Szóval okés vagyok, csak a vérnyomásom....Kép
Ha toxémia ál fenn, akkor mennyi kéne, hogy legyen a vizeletfehérjém????
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Nem tudom,hogy mennyinek kellene lennie.Örülök,hogy nincsen benne fehérje.

Angi!

Köszi.Az egészben az is szörnyű,hogy a karácsonyt is a kórházban töltik.A barátnőm 5 éves kislánya pedig sír az anya után.A nagyi már nem bír vele.

Ági!

A Kristóf hogy bírja az orrszívást?Jobbulást neki!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Enikő!
Ez igazán jó hír!Kép
Holnap kereslek, és elviszem a könyveket.

Dancsi!
Elég érdekes amit a védőnőd mondott! Nyugodtan menjetek sétálni, ha jól esik (mármint neked), akár órákra is. Nálunk Bálint (aug. 27-én született) nagyon sokat aludt kint a teraszon ősszel is, télen is. Szerencsére nem kellett tologatni, csak kiraktam a babakocsiba, és órákat képes volt aludni. Május körül szoktattam le a kint alvásról, mert déli fekvésű a teraszunk, és dög meleg volt, féltem hogy felforr az agyvize. Szerintem ha jól be van öltöztetve egy kisgyerek, akkor nagyon élvezi a friss, hideg levegőt.Mi de. és du. is szoktunk levegőre menni. Van hogy csk 20 percet vagyunk kint, de ma de. pl. 2 órát voltunk bent a városban.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Ja, raktam fel új képet a profilomba a fiúkról!

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Karmen!
Ez jól hangzik!Jó tudni,hogy van ilyen.Kép
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok lányok!
Picit visszaolvastam és igazán sokminden történt veletek.
Sok a betegség a baj remélem azért az ünnepekre is készülődtök...
Ami a kinti levegőt illeti Nekem csak két hónapos a Katám mégis kimegyünk minden nap.
Szereti is, csak a babakocsi nem a kedvenc helye.
A Kenguruval jobban ki van békülve. Csak azt Én nem bírom sokáig.

Enikő
Remélem minden rendben lesz. Az már jó hogy a véreredményed jó. Kitartás...Kép
Még régebben kérdezted hogy hová valósi vagyok.
Szabadkai születésű vagyok én is, a Párom is. Régen 12-13éve jöttünk át Szegedre.

Karmen
Mi az a lappantyú féle naptár?

Remélem mindenki meggyógyul karácsonyig.
Békés, csendes ünnepeket kívánok mindenkinek

Bea
UI:
csináltam fotóalbumot Szalay Kata néven ott megnézhettek minket
20180827120929

Sziasztok,
megérkeztünk tegnap este 9-kor 10 órás út után. Az úton minden rendben volt. Odakinn 20 cm-es a hó, mínusz 13 fok volt és sokszor esett a hó.
Sajnálom, hogy ilyen szomorú eset miatt láttam először a téli Erdélyt.
Elkapott valami benga odakinn, hányás+hasmenés+láz+ájulás volt hétfőn, de szerdára már rendbejöttem teljesen.
Ma hajnalban pedig Eszter lett lázas, 38,6 volt levonva. Most ötkor is lázas volt, kúpot kapott és most rohangál meg sikongat. Holnap megyünk dokinénihez.
Sajnos nem tudtam még visszaolvasni, de igyekszem.

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Örülök,hogy szerencsésen megérkeztetek.
Remélem,hogy Eszter gyorsan meggyógyul.Én még nem voltam Erdélyben,de remélem,hogy egyszer eljutok oda.
Azt hiszem,hogy én is beteg leszek.Kapar a torkom,eldugult az orrom.Hát,ez most nem hiányzik.

Ildi
tfildiko

Angi, orulok, hogy szerencsesen megjartatok az utat! Milyen volt amugy? Virag romaca nem erdekel,Kép gondolom Krsitof hianya van. Kép Meg a masik Krsitof ugyis messze van. Kép

Eniko, orulok a jo hirnek!

Anita, nagyon helyesek a sracok!

Bea, mindjart megnezem az albumotokat!

Ildi, Kristof eleg jol turi a porszivozast, bar neha le kell fogni. Ha tiltakozik elmagyarazom neki mire is megy ki az egesz.

Kriszta, jobbulast Nektek! Remelem Eszter is hamar meggyogyul.

Regen mi is tobbet setaltunk, tavaly ilyenkor meg 4-5 orat naponta. Nyaron raszoktunk a jatszoterezesre, az erdekesebb a gyerekeknek. Most meg a betegseg miatt maradunk bent, de holnap mar kimegyunk. Nagyon varom havazast, itt all a szanko.

Agi
agi77

Sziasztok!

Bocsi, megint énKép
Karmen!
A naptár igazából Kodak fotó papírra van elöhívva, mint egy 10x15-ös fotó. Ez azért ilyen kicsi, mert ez egy asztali. Az A4-est nem tudom milyen, de majd jövöre kipróbálom.

Bea!
Hahó! Megkaptam a mailetek nagyon kösziKép
A lappanytú féle naptárt egy nö csinálja itt Bp-n, arról értekeztünk a Karmennel.

Mindannyitoknak boldog, békés karácsonyt kívánok!

Üdv, Tündér
tündér

most van egy hányos fosós vírus, tesómék beleestek, nagyon durva volt!

Ildi,
jobbulást!

Kriszti,
Eszterkének is jobbulást! Miért mentetek Erdélybe? Mi voltunk pár éve, télen, nagyon klassz volt. Nyáron is szeretnék egyszer eljutni oda.
Eszter hogy bírta az utat? Mi jövo héten megyünk Szarvaskore (SZilvásvárad mellett van), és parázom rendesen az utazás miatt.

Képzeljétek, Jozsó ma egész nap ordított, szegény férjem is totál kikészült miatta. 9-kor aludt el, egy óra visítás után. Cicizni akart, de elvettem tole fél óta után, mert már fájt, annyit cummogott ma rajta. Persze ezen bepöccent, nagyon nem tetszett neki.
Vendég

Eszter megint lázas, félek az éjszakától Kép((((
Főzöm a teát, megyek feküdni.
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! Uhh, jobbulást Nektek szegényekKép(. Most Rátok jár a rúd... De itt a karácsony, addig jobban lesztek, és kicsit összeszeditek Magatokat. Ha kell segítség, bármi, szólj kérlek, Béla itthon van, tudok segíteni. Ok?

Enikő! Örülök az eredményeknekKép. VOltam ma a klinikán, gondoltam, megkeresem Ildit, hogy mondjak Neki pár biztató szót, csak ugye azt sem tudom, hogy néz kiKép)). Én is szívesen beszélek Vele, a PICes körülményeket elég behatóan ismerem. És mindenkit ott. A számom: 62/488859,20/203-1819

Ja, és Nálunk mióta nincs mérleg, minden jobban alakul. Már röhögtem magamon tegnap mondták a barátaim, h mi a fenét parázok, Bogi jókedélyű, nyugodt, stb..., és eszembejutott, h Én mindenkinek ugyanezt szoktam mondani, most miáért nem hiszem el, h nincs gáz? Kép. Úgy látszik, ha nincs gond, csinálom magamnak aggódni valót. BefejeztemKép. Bocs a nyavajgásért! Tényleg csak le kellett nyugodnom, és beletojnom. Remélem hízni is fog mostmár...

Jó éjt!

angiszeged

Kriszti! Uhh, jobbulást Nektek szegényekKép(. Most Rátok jár a rúd... De itt a karácsony, addig jobban lesztek, és kicsit összeszeditek Magatokat. Ha kell segítség, bármi, szólj kérlek, Béla itthon van, tudok segíteni. Ok?

Enikő! Örülök az eredményeknekKép. VOltam ma a klinikán, gondoltam, megkeresem Ildit, hogy mondjak Neki pár biztató szót, csak ugye azt sem tudom, hogy néz kiKép)). Én is szívesen beszélek Vele, a PICes körülményeket elég behatóan ismerem. És mindenkit ott. A számom: 62/488859,20/203-1819

Ja, és Nálunk mióta nincs mérleg, minden jobban alakul. Már röhögtem magamon tegnap mondták a barátaim, h mi a fenét parázok, Bogi jókedélyű, nyugodt, stb..., és eszembejutott, h Én mindenkinek ugyanezt szoktam mondani, most miáért nem hiszem el, h nincs gáz? Kép. Úgy látszik, ha nincs gond, csinálom magamnak aggódni valót. BefejeztemKép. Bocs a nyavajgásért! Tényleg csak le kellett nyugodnom, és beletojnom. Remélem hízni is fog mostmár...

Jó éjt!

angiszeged

Sziasztok!
Megvagyunk ám mi is, csak úgy telnek a napok. Mire észbekapok már este van. És még alig csináltam valamit karácsonyra. Zsrebót már sütöttem, de a mézestészta még a sorsára vár.
Jól vagyunk, Tomika teljesen meggyógyult, nagyon jó az étvágya is.
Az alvás a szokásos: napközben 2-szer fél-egy óra. Este 7-kor fürdés - már majd leragad a szeme, de 9-10 körül alszik el. Utána fél óra múlva fölébred, sír, cici, visszaalszik. Utána ébred negyed 1-kor. Akkor általában átvisszük közénk, mert pont akkorra aludnék el végre. Reggelig aztán alszunk úgy-ahogy 8-9-ig.
Emellett nem túl sok idő van másra, ráadásul Gábornak kezdődött a vizsgaidőszak.
Tomika egyre kópésabb. Tudja például, hogy nem szabad a tv-állványhoz mennie, ezért hangosan röhögve mászik oda, mert tudja, hogy én "Nem szabad" kiáltással fölkapom. Meg továbbra is tépi a hajamat. És harap is. A karomon megvan a heje. Amúgy nagyon aranyos.

Angi!
Nagyon aranyosak a tesók! Jó, hogy így szeretik egymást!
Jobbulást Nektek! Amikor Tomika beteg volt, ő is fogyott. De utána bepótolta.
A játszócumitól is lehet cumizavar. Lehet, hogy tényleg az a baj! Szerencsére Tomika nem fogadta el a cumit (nem is szívesen adtam neki, de egyszer már nem bírtam – na, gyorsan ki is köpte), ő a cicin cumizik.
De a lényeg: ne idegeskedj! Minden rendben lesz!

Karmen!
Orsi gyönyörű!
A rövidáru a Diófánál az ABC mögötti 10emeletes ház aljában van.

Babamama!
Luca kész nagylány!

Kriszta!
Részvétem apósod miatt!
Jobbulást Eszternek!

Enikő!
Amikor én szültem, az kapott babanaplót a klinikán, aki kitöltött egy nyilatkozatot az AB-Aegonnak. Én nem töltöttem, ki, mert előtte már alig tudtam őket levakarni. Nem is tetszett a nővérnek, biztos kap valami jutalékot. De így nem is zaklattak.
Remélem, minden rendben van veletek! Vigyázz magadra!
Nekünk is azt mondták a klinikán, hogy csak akkor fejjünk, ha belövellt a tej.
Örülök, hogy jó a véreredmény!

Gabici!
Én túlzottnak tartom a védőnőtök szigorúságát. Én mindent tervezek adni Tomikának egy éves kora után (kivéve persze dió, mogyoró stb.) A kenyérről pl. azt olvastam a Kismamában, hogy ha nincs a családban liszérzékeny, nyugodtan lehet 6 hónapos kortól adni. Én most adtam Tomikának egy kis héjat (10 hónapos lesz). Nagyon szívesen rágcsálja. Én nem akarok akkor már külön főzni neki.

Nina!
Jobbulást Vandának!

Ági!
A barátnőm úgy járt, hogy a gyerekei babtejet ittak, és később – amikor már ihatnának mást – sem hajlandók rendes tejet inni.
Köszönjük a jókivánságot, bár mi július 3-án tartjuk a névnapot (Igaz, ez egyik naptárban sincs, de hivatalos Tamás nap. Azért nem ezt választottuk, mert túl közel a karácsony.
Nagyon szépen mosolyog Kristóf. Ő is nagy kópé!
Jobbulást Kristófnak!

Gyöngyi!
Gratula!!!! Nagyon vigyázz a bébikre és magadra!

Ildi!
Jó, hogy jól sikerült az utazás!
A barátnőméknek van állványos hintája. Nekünk ajtófélfára szerelt van. Mi átfúrtuk az ajtófélfát, pedig 2 éve újítottuk fel. De megérte. Nagyon szereti Tomika. Majd gügyög Noémi, ha kedve lesz! Ne aggódj! A barátnőm kislány (Tomikával egyidős) nemrég kezdett el igazán gügyögni. Szóval nincs elkésve.
Tomika csak akkor alszik sokat, ha sétálunk, itthon épp nekifogok valaminek, erre biztos felébred.

Nóri!
Nagyon csini Léna a kalapban!
Jól megnőtt Léna!
Tomika végül az ujjszopira sem szokott rá, maradt a cicinél,

Dancsi!
Üdv! Nagyon aranyos Jozsóka még mindig!
Tomika is cicifüggő, de ő már elvan nélküle, amíg nem lát. De ha rájön, ő a ruhán keresztül is nekifogna.
Én még ilyet nem is hallottam, hogy a darabosat a baba kihányja. De jó, hogy rájöttél, hogy ez a baj.
Én is utálom, ahogy kinézek, bár én a szoptatás alatt nem híztam, de a terhesség alatt eleget, és egy dekát sem fogytam. De mindegy. Most nem tudok még fogyózni. Szoptatás alatt kisebb az esély a terhességre, de nem kizárt.
Tomika jól bírta-bírja az utazást. Biztos nem lesz baj Jozsóval sem.
ptünde

Sziasztok!

Enikő: Toxémiáról olvashatsz Nandu honlapján. www.nandu.hu. Vérnyomásmérőmet én is oda tudom andi, de sztem Ildiék közelebb laknak. A 35. héttől és kb 2500 gramm-tól nincs baj, de olyan erősek ezek a kicsi babák, hogy biztos nem lesz semmi baj, főleg, ha az eredményeid jók. Érdemes venned vizelettesztcsíkot, drága, de legalább meg tudod otthon nézni a fehérjét. Ha csak a vérnyomásoddal van baj, az nem jelent igazi toxémiát, de vigyázz mert alattomos. Én pl nem éreztem semmit, tök jól éreztem magam, csak egy kicsit dagadtam. Elméletileg 3 dolognak kell egybevánia, magasvérnyomás, vizesedés, fehérje a vizeletben.

Ági: A chamomilla kisebb golyócska, mint a Coryzalia. Arnica Monatan jó bármilyen sérülésre, főleg szem!

Ildi: Lécci ne parázz, majd eljön Noémi ideje is. Aztán nem győzöl pakolni előle. Kép

Egyébként Bátor ma felállt. Egyszer csak látom áll a polcnál. És pakolja Flóra könyveit. Borzalmas, már mindenhová eljut simán. Kép

Dancsi: Én Flót -20 fokban is kivittem sétálni. 3 órákat sétáltunk, csak én fagytam át. Meg megedződtem a 20 centis hóban tologatva a kocsit.

Angi: Ismerős a négyes alvás, borzalmas. Kép

Kriszti: Részvétem. Gyógyuljatok, Gyógypuszi a lánykádnak!

Gabi3
inecsg

Tünde: Fló is sokáig ivott babatejet, kb 2 éves koráig. akkor már kapott tejet is. Aztán egyszer nem adtam neki és simán elfogadta. Persze az első kóstoláskor nem ízlett neki.

Gabi3
inecsg

Az előbb lemaradtak a fotók, mert Tomika fölébredt:
Fürdés közben:
Kép

És egy rácsodálkozós:

Kép

Most már tényleg megyek! Jó éjszakát! Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

Tünde+Tomika
ptünde

Jaj, most látom, hogy azt írtam, hogy "heje". Ez borzasztó!!!! Mert ugyebár magyar tanár volnék...

Bocsi, szóval: HELYE.

Ez már a Gyed miatti agypusztulás lehet!!!
Tünde
ptünde

Dancsi!

Köszi.Megpróbálom kikúrálni magam.Úgy tűnik,hogy ez csak egy kis megfázás.

Tünde!

Nagyon szép a Jozsóka.
Köszi a nyugtatást.Érdekes a Noémi.Amikor 2 hete kereszteltettünk,ott meglátott egy kislányt,és elkezdett neki gagyogni.Nekünk ilyet még nem produkált,csak figyeltünk.
Az én agyam is pusztul rendesen.
Neked is békés karácsonyt kívánok,és a családodnak is.

Kriszti!

Jobbulást kívánok az Eszternek!Milyen volt az éjszakátok?

Angi!

Köszi.Én mindig parázok.Szerintem közülünk én aggódom a legtöbbet.Ha nincs baj,én csinálok magamnak.

Ildi
tfildiko

TfIldikó: Ildi nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlottad a vérnyomásméröt, mikor mehetünk el érte? Megírnád mélbe a címeteket? És egyeztetünk idöpontot!

Gabi3: Köszi a linket megnézem!

És mindenkinek köszi a sok infót, meg, hogy aggódtok értünk, meg alelki támaszt. Tegnap nagyon ki voltam, egész nap bögtem, nem tudom mi van velem, olyan világvége hangulatom volt. Csak úgy elkezdtem sírni minden ok nélkül és annyira zokogtam, hogy nem bírtam abbahagyni! A párom már hülyének nézett....Szegény nem gyözött vigasztalni, aztán amikor kérdezte miért sírok, nem tudtam megmondani! Olyan rossz ez az egész!!

Ildi tegnap volt megnézni Szimit, segítenek neki lefejni a tejcsit, és viszik át a babának. Pénteken engedik haza a klinikáról Ildit. A baba egyelöre marad a PICen, mert nagyon picike!

Mindenkinek köszi mégeccer és puszika!
Enikö

ceniko
Szeged

ma ilyen kedvem van:

Kép

Kép
Vendég

Enikő!

Most otthol vagy?Mert megyünk sétálni,és elvinném neked.

Dancsi!

Örülök,hogy ilyen jó kedve van a Jozsókának.

Ildi
tfildiko

Bea! Nagyon szép a családod! Kérdezted. Enikö keresett a neten rendelhetö naptárkészitést, akkor ajánlottam ezt a Lappantyút. Tündért kértem majd irja meg hogy bevált-e.

Kriszta! Jo hogy szerencsésen hazaértetek! Esztinek jobbulást!

Angi! Örülök hogy te is legyözted a mérleget. Nekünk irto nehezen ment, most már én is nevetek magunkon.

Tündi! Tomika milyen nagyfiu már!! Nagyon helyes!Köszi a rövidáru infot, jövö héten elmegyek akkor oda. Hintát mi is felfurnánk ha éppen nem árulnánk a lakást. De az ujban tuti lesz hinta felszerelve. Most anyuékhoz járunk ezért.

Enikö! Nekem is azt mondták eleinte ne fejjek mert korai, de nekem már szülés elött is folyt és mivel ugye nem volt korházi háloing, igy nem áztam el annyira ha mégis elmentem fejni. Nem jött le számottevö mennyiség de semmi gond nem lett belöle hogy már akkor fejtem.

Ági! Én is babatejet akarok eleinte adni Orsinak. Hol lehet kapni és mennyiért?

Gabi! Gratula Bátornak! Milyen ügyes már!

Dancsi! Én májusban születtem és az elsö télen végig kint aludtam az erkélyen. Semmi bajom nem lett. Amugy Orsival is egy séta 2 órás kb. Jozsi még mindig látom csupa mosoly!!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Tegnap este sikerült visszaolvasnom, mire írtam volna, akkor felsírt Eszter.
Az éjszakánk nagyon rossz volt, 1 hete 4-5 órákat alszom. Köztünk alszik (Anyósomnál csak így tudtunk aludni), persze keresztbefordulva, így néha arra ébredtem, h arconrúgott a csajszi Kép.
Voltunk dokinéninél, nagyon csúnya a torka, kaptunk Augmentim gyogyót. Mondta, minél hamarabb, nehogy betüszősödjön a mandula. Ha nincs láza, szerencsére nagyon jó a kedve Eszternek.

Nina,
Vanda hogy van? Meggyógyult már?

Karmen,
hol lehet ilyen kekszet kapni? Hogy néz ki? Eszter nagyon szereti a fahéjas karácsonyi aprósütit. A Diófa ABC mögötti tízes sor legvégén van a bolt, déltől egyig van ebédszüneten a nő.

Gyöngyi,
gratula az ikrekhez Kép!

Nóri,
Léna édes, nekünk is van ilyen napozónk Kép. Nagyon magas!

Dancsi,
örülök, hogy itt vagy megint, Babád még mindig nagyon szép és hogy megnőtt!!!
Meghalt Apósom és a temetés miatt voltunk kinn, a Férjem erdélyi magyar.

Enikő,
fel a fejjel, nyugodtan sírj, ha rádjön, csak szólj a Babcidnak, hogy nem miatta sírsz.
Kell még a kórházas lista?

Gabi3,
köszönjük a köszöntést és a puszit, szükség van most rá, hogy meggyógyuljon az én Kópé-Kajlám Kép.
Gratu a felálláshoz!

Angéla,
köszi a segítséget, mondta Gergő, h összefutottatok. Örülök, h meggyógyultatok, ha segíteség kell majd, szólok Kép. A novemberi Kismamában szó van a cumizavarról, ha gondolod, odaadom az újságot. A 4kézláb szopi nem rossz, mi is csináltunk, néha megpaskoltam a pofiját a cicvel - nagyon kacagott ilyenkor Kép.

Ildi,
nekünk van kölcsön állványos hinta, összecsuktuk már, mert nagyon sok helyet foglal. Keresztelő hogy sikerült? Végül milyen ajándékot vettél?

Ági,
csak csodálkozom, mennyi hasonlóság van Kristóf és Eszter között!!! Ő is csak a darabosat hajlandó megenni és csak úgy eszik jóízűt, ha nekem is ad belőle Kép. (és a fogak - ugye Kép)

Ildi10,
gratula a Babcihoz, kitartás és minden rendben lesz.

Tünde,
Tomika szemei nagyon szépek Kép!

Mindannyiótoknak köszönöm az együttérzést!

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi,
nem tudom, mi történt, de az Angélának küldött mél nekem érkezett.
Visszaküldjem, vagy továbbítsam?
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok,
Angi,
örülök, hogy minden jobb! Akkor nem kell a könyv? mert akkor másnak odaadnám, a baba nagyon vérszegény, és most a kórházban fogták születés után.
Mindenesetre remélem, hogy mostmár nem fogsz parázni, tuti minden rendben lesz!Kép

Dancsi,
vidd nyugodtan a kicsit. Újszegeden van egy bölcsi, ott kinn altatják a gyerekek a déli alvásnál tudtáok? Felöltöztetik őket, és irány a szabad.
Én gyakran használtam az esővédőt a babakocsira (eső nélkül is), ha fújt a szél vagy hidegebb volt, feltettem, és akkor kicsit melegebb volt a babakocsin belül is.Kép

Megyek gályázni,
mindenkinek jó készülődést:
Ági

Kép
Ágci

Kriszti!

Jól sikerült a keresztelő.Végül láncot vettem,mert a barátnőm ezt szeretett volna.A másik gyereke is azt kapott a keresztelőjére.Majd,ha nagy lesz,akkor veszik elő.És vettem neki még egy kantáros farmernacit.
Én az Anginak küldeném el az e-mailt.
Most hogy van az Eszter?

Most jöttünk meg a sétából,és tényleg nincs hideg.Tegnap is elmehettünk volna.

Ildi
tfildiko

Ágci! NAgyon köszönöm, add oda a másik kismamának! Én totál nyugodt vagyok, este mérünk, de letojom akármi leszKép. Azóta Ő is nyugodtabban eszik, valószínűleg átragasztottam Rá a parámat, attól sírhatott...

TÜnde! De jó újra látni TégedKép. Tomika édesKép.

Jozsó is nagy vagány, eszméletlen, ahogy fejlődnek a topiccsemetékKép

Kriszti! Sajnálom, h antibiotikumot kell adniKép. Ráadásul az augmentin széles spektrumú, erős gyógyszerKép. Bár gondolom ünnepek alatt jó biztosra menni...

Megyek tovább takarítani, készülődni, semmivel sem haladunkKép. Nehéz a 2pici mellett bármit rendesen megcsinálni. Annyira idegesít. tegnap óta most lett negyedszer felporszívózva, és már megint lehetne. Nálatok is így jön be a kosz? De honnnnnnnan??????????????? Kép Pedig emberrel együtt csináljuk...
Mézeskalácsom még nincs, holnap délben májjal töltött csirkecombfilét készítek baconbe csavarva, este pedig egyben sütök tarját almával, füstölt sajttal, kíváncsi vagyok, milyen leszKép. Nem szeretjük a halat, így azzal nem erőlködök. Viszont, ha addig nem sikerül mézeskalit csinálni, akkor Nálam csak ipari mennyiségű muffin leszKép.
TI mit főztök?

Enikő! Írod: "nem tudom mi van velem"
TERHES VAGY!!!!!!!! :D
Ettől vagy érzékenyebb, és most méginkább, hiszen nincs itthon a csajod, és aggódsz is a miniporontyért, ne csodálkozz, h kivagy. NyugiKép. Ha jólesik, sírj, ez erről szól, nem vagy kakukktojás, és is sokat bőgterm terhesen, és sztem a Többiek isKép

TOvábbi jó készülődést!

angiszeged

Kriszti! Sztem told át Nekem a mélt, az a legegyszerűbbKép

angiszeged

Angi!

Nálunk rántott hal lesz krumplipürével.Én semmi extrát nem csinálok.Tavaly képzeld paradicsomleves volt és csirke.A hal szagát nem bírtam,és állandóan paradicsomlevest kívántam.Egy éve még csak pár cm volt a Noémi.
Nagyon jól hangzik a holnapi menütök.Hogy csinálod a májas tölteléket?
Én mosok,mert az ünnepekben nem szeretném nyitva látni a ruhaszárítót.Már kezdek rá allergiás lenni,elcsúfítja a nappalit.De nem fér máshova.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Angi!
Én is írtam neked mélt, de valszeg bekakkantott a levelezőm, mert egy ideje még spam sem jön.

Karmen:
majd megnézem azt a patentost, de hogy mikor? Időőrvénybe kerültemKép persze befelé húz!Kép

Nóri:
Jó hogy megtaláltátok azt a béke utcai valamit. Én azóta sem láttam aki mondta. Sok félinfó van a fejembenKép

Szerencsére Vandi meggyógyult. Csajok, ez a hányós-fosós valami ez maga a halál. Elkaptuk mi is. De ez valami leírhatatlanúl borzasztó.
vandika hozzánk képest jól viselte. De mi nagyon kidöglöttünk.
Annyi szerencsénk volt, hogy fél nap eltéréssel kapott el minket.
Ráadásul semmi felnőttgyógyszi(ahogy Vandi mondja)
Nem volt itthon. Mondjuk ha lett volna akkor sem sokra mentünk volna vele.
Volt olyan, amikor mentőt akartunk hívni. na de egy mentőbe nem férünk be kettenKép Kettőt hívni, meg ...Kép
na de vége van szerencsére. Úgyhogy, a karácsonyi készülődés nálunk igen kapkodós, de annál izgibb.

megyek is zserbót sütniKép,meg ajándékot csomagolni
Nina
nina74

Köszi a patentost, a leirás alapján oda fogok találni. Van egy zippzáras takaro, és babakocsira használom, de a nyakánál nem zár eléggé ez lenne sürgös.

Kriszta! én is igy kaptam Gabitol levelet, hogy Gigi szerepelt benne, cimzettként is. Én arra gondoltam hogy nekem is el akarta küldeniKép
Kekszet Coraban lehet kapni, a biorészen van. Az meg a zöldséges mögött. Orsi imádja és könnyen elrágható.

Nina! nektek is jobbulást!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mi mind a három nap megyünk ebédelni, rokont látogatni, ajándékot kapni-adni, nem lesz itthon semmi dolgom:-)))Holnap megyünk anyukámékhoz ebédelni, oda fognak özönleni a rokonok, délután anyósék és még több rokon, este pedig hármasban megünnepeljük csendesen a karácsonyt. Másnap és harmadnap folyt. köv.

Angi, csodálkozom azon, hogy "panaszkodsz" a sok tehendő miatt két gyerek mellett, én mindig csak bámulom, ahogy szervezel, segítesz ott, ahol tudsz, főzől, mosol, stb. Csak nézek nagyokat, hogy van erőd:-)))).

Tünde, Tomika nagyon aranyos, csak úgy sugárzik a huncutság a szeméből:-))

Kriszti, tényleg, hogy bírta Eszter az utat? Pipi van amikor 10 percig sem tud nyugton maradni a fenekén a kocsiban és ki akar szállni az ülésből. Remélem már jól van Eszter, Pipi volt amikor 39 fokos lázzal rohangált föl -alá a lakásban, nem bírt magával. Doki meg is jegyezte, jó volna feküdnie, mondtam , ezt mondja el a Vikinek.....

Dancsi, Jozsóból sugárzik az életöröm:-))Pipi a legnagyobb hidegben és hóban aludt a legjobbakat, órákat is akár. Csodálkozom a védőnőn, hiszen nem egy újszülött gyerekről van szó.

Enikő drága, remélem mostmár teljesen megnyugodtál, lehet, hogy azért volt magas a vérnyomid, mert csupa ideg voltál. Ha minden nap méred rendszeresen, lehet, hogy tök normális lesz.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok!!!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Enikő: Ez tényleg a pocakord számlájára írható, aggódsz és így tör ki belőled, meg a hormonok is dolgoznak ám rendesen!
Örülök, hogy jól esik, hogy aggódunk értetek! Kép

Tünde: Én is érzem az agy elszívást. Nem tudom mi lesz mire újra dolgoznom kell menni, nyilván beírtkozok valami angolnyelvtanfolyamra.Kép
Tomika tök nagy már.

Ildi: Megfázásra Oscillococcinum. Kép

Karmen: Régebben kérdezted, hogy adagold Orsinak az oscillo-t, eloszthatod az ampullát 3 részre, megelőzésre elég egy héten egyszer egyharmad ampullányi. Fenőttnek is. Tudod a homeopátiában nem számít a súly és a kor.
Babatej is tápszer, pl. Beba 2 vagy 2 plusz. sokáig kapott Flóra is. Főleg nyáron jó, az nem romlik meg, mint a tej.

Kriszti: Képeslapot kaptál? Mert azt neked is küldtem és Áginak is, csak lusta disznó vagyok és béna is ráadásul. Kép

Angi: Én most teljesen jól megcsináltam a dolgokat, amiket elterveztem. Anyukám segített vigyázott itthon a kölykökre, míg és takarítottam vagy sütöttem. Az ajándékokat meg a gyerekekkel együtt csomagoltuk, persze az övék még csomagolásra vár. Flóra még segített is tartani a papírt. Bár most hozták a kamrába a polcokat, teli velük az egész lakás, délután muszáj megcsinálni. Még a teraszon is van egy. Kép

Nina: De jó, hogy meggyógyultatok. Biztos néztek volna a szomszédok, ha két mentő jön értetek. Kép

Menü: 24. narancskrémleves, valami pulykaszelet, zöldségköret. 25. gesztenyével és sós töltelékkel töltött pulykamell, tyúkhús leves. 26. kijevi pulykamell.

Puszi Mindenkinek: Gabi3

Már nem biztos, hogy tudok jönni. Mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt kívánok!
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?