A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Örülök, hogy rendeződött Bertus problémája. Az étkezése is átalakult? Egyébként mi a bajod vele? Mármint az étkezésével. Kevésnek találod v. egyoldalúnak? A képek alapján a testalkata teljesen rendben van. Nagyon kis csinos. :lol:
dmaggie

Éljen akkor Bertus 8)

Na, én megadom mára magamat az enyészetnek. Holnap hajnalozok, brrrr :? :arrow:
És Rugót is viszem magammal a reggel nyolcas órámra, mert nem tudom hová tenni. Fél tízkor indulunk a klinikára.

Maggie, majd csörgetlek.

Kép
vindolanda

Lassan én is a végére érek a mai adagomnak. Fáradt is vagyok, megyek én is aludni.
Szép álmokat mindenkinek!
dmaggie

Irina
Bocsánat, bocsánat: Isten éltessen sokáig!!!!! :)

Vindo
jók a képek! :) Hol csináltátok? Bocsánat, kicsit lemaradtam...

Kaqk
már nagyon nagylány a pici is. :) Olyan hamar elszalad az idő, nem? Észre sem vesszük és már cikik leszünk :(

Maggie
micsoda ájulásos sztorik! Hogy-hogy kinőtted? Ki lehet nőni?

Heni,
én mindig azt mondom, hogy kereken és boldogan. :) Bár most folyton fogyok, mert nincs időm enni. Tegnapelőtt és azelőtt három órákat aludtam, kicsit kivoltam. De ma már sikerült hat órát aludnom. :)

Juba
nagyon édes leánykáid vannak! :) Az a liba ugye nem igazi? :) Először azt hittem, hogy az. :)

Megyek tanulni. Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A reggeli kávém mellé leültem olvasgatni. Vártam Piroskát. Bejött. :lol: :lol:

Az én epilepsziám kicsit a lájtosabb kategóriába tartozott. A rohamaim egyáltalán nem azok a klasszikus nagy rángatózással, satöbbivel járók voltak. Pubertás idején nyilvánítottak gyógyultnak. De addigra már régen tünetmentes voltam, sőt gyógyszereket sem szedtem már. Előtte viszont jó sokáig rendszeresen. Emlékszem, 24 órás alvásmegvonás kellett hozzá, majd így utaztunk Debrecenbe anyukámmal. Az eeg-vizsgálat alatt ugye le kellett feküdnöm, úgy elaludtam, hogy na. :lol: :lol: Már jó régen, egyszer elővettem a dokumentációt, azt hittem, hogy valami gyanu volt talán az egész, de nem. :roll: Az EEG egyértelműen kimutatta.
Én ilyen szerencsésen megúsztam, de azért most a munkám során találkoztam néhány kemény esettel. Háááát, olykor a gyerek, meg a saját életemért is imádkoztam. Van abban némi pikantéria, amikor egy közel kilencven kilós, görcsölős fiúnak próbálod benyomni a kúpot, aki közben már kékül, szinte feketedik.
Eléggé megviselt minden egyes ilyen eset. Volt olyan, hogy télen az udvaron, miközben kisértük vissza a gyereket a napközibe, akkor döntött úgy, hogy görcsöl egyet. Nálam volt a, a sor végén a hátizsákja, amiben a kúp volt. Megindultam, hogy segítsek, téptem fel a hátizsákot, közben megcsúsztam, tehát gyakorlatilag a fenekemen tettem meg a hátralévő utat, de mire a gyerekhez értem, csúsztam, már a kezemben volt a kúp. :lol: Szemtanúja is volt az esetnek, ő napokig röhögőgörcsöt kapott, ha meglátott.
dmaggie

Maggie: ájulás? nem semmi..kinőtted..az szuper! És ez a fenéken csúszos story :lol: :lol: :lol: de édes vagy hogy közbn elő is szedted a kúpot! nem semmi lehet egy akkora gyereknek beadni.. :shock: :shock:

Juba: nagyon cukik a csajaid! Jó hogy elmúlt Bertusnál!!

Piroska aludjál!!!!!!!

Mi jól. Hajnal 3 kor I megérkezett!!! :-) Persze Emma új szokása hogy velem alszik ha I nincs vagy későn jön..:-) de olyan jó!!!!

Maggie drága..még el is hoznád? de édes vagy! Itthon leszek...sztem...ha csak I nem csal e vhova...de akkor meg beugrunk mi!

KépKép
kaqk
Debrecen

Hellóóóó!

Maggie!Minden finom ami citromos,kubu,sör!És még a fagyi is! :D

Örülök,hogy elnőtted az epilepsziát!!!Nem lehet könnyű ilyen rohamokat végignézni!Mikor tizenéves voltam az egyik barátnőm kapott rohamot előttem,hetekig villany mellett aludtam,nagyon megviselt!(És Apa is epilepsziás volt de ő is elnőtte mire mi megismerkedtünk,neki ideg epilepsziája volt)

Bertusnak nem túl jó az étvágya és nem is eszik túl változatosan,rengeteg mindent nem eszik meg...

Piroska!Nem igazi a liba,anyukámnak van egy csomó kütyüje,nagyon szereti őket,a gyerekek szintén :)

juba0

Sziasztok!

Bertus és Zizi nagyon szépek!

Maggie, nekem is volt epilepsziám, gyógyszeres kezelés után elmúlt, vagy kinőttem, ki tudja. Ez az alvásmegvonásos dolog kemény volt, nekem is volt, alig bírtam ébren maradni, amikor szóltak, hogy aludhatok, akkor meg nem bírtam elaludni :lol: Jaj de jó, hogy már nincs...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Nohát, mindenkinek van tapasztalata?
Panndi, egyetértünk. :lol: Kicsit féltem, hogy szüléskor előjöhet, de szerencsére nem.

Juba, szerintem majd változik Bertus ízlése. :lol:

Kaqk, ma már nem valósult meg, de holnap tényleg beteszem. Dél körül hívlak. :lol:
dmaggie

Halihó, lányok!
Gondoltam Rátok sokat....

Öröm volt látni Rugó és Bertus meg Zizi képeit! Szépséges mind!

Maggie, remélem, minden rendben lesz lent is Nálad! Ez a kúpos sztori mindent visz (szomorúsága ellenére is), én is röhögtem rajta, annyira jól írtad le. Az epilepsziát nem is tudtam, Panndi, Nálad sem. De jó, hogy túlvagytok rajta.

Piroska, aranyos vagy, köszönöm! :-) Mizújs az idegrendszerrel?

Csajok, hulla vagyok, pörgök napok óta, tegnap S. lett rosszul, bár nem hány, nincs hasmenése, émelyeg, szerintem elkapta az én bajomat. Ma nem ment be dolgozni. De eléggé nyugtalanít a dolog.
Ádi jól van, pörög 100%-on, nagyon nem akart oviba menni, de szerdától nem volt mese. Nagyon aranyos, amióta meggyógyult, de a lábadozás időszakában is voltak nagyon furcsa kitörései és hisztijei, komolyan megijedtünk, hogy ráment az idegrendszerére a vírus.
Talán szombat este lesz némi barátokkal vacsorázás, ha S. is jobban lesz. Vasárnap megyek megnézni John Malkovichot, fellép egy darabban a Vígszínházban.
A jövő héten nálunk ún. tréningek lesznek, valójában más szakok kurzusaiból kell hallgatnia (hallgatóknak) és előadni is kell. Az a nagy öröm ért, hogy az egész hetem csontra tele lesz: vagy diákként mennem kell kurzusra, vagy tanárként tartanom. Utána 2 nap konferencia. De az régi kollégákkal lesz, szerintem csüt. este nagy borozás van kilátásban egy szegedi kocsmában. :-)
irina

Irina, jó, hogy bejelentkeztél. Sajnálom a kedvesedet. Szegényke, tényleg nagyon rossz tud lenni, ha csak kinlódik valaki. De legalább Ádi jobban van.
Zéhákkal mi a helyzet?
Jövő pénteken én is megyek Szegedre. :wink: :lol:
Hú, mi is tervezünk egy vacsorát már egy ideje, de valaki mindig beteg. Most meg majd én nem érek rá, vizsga előtt leszek. De utána remélem összehozható. Józsán van egy étterem, ahol minden csütörtökön féláron lehet torkoskodni. Oda készülünk.

Na, kezdem a dolgozatot.
dmaggie

Maggiem, szia!
Jó munkát a dogádhoz! :-)
Köszönöm, a zéhákat megírtam, az egyik teszt volt (25 kérdés fejlődéslélektanból, igaz-hamis), nagyjából ment, párat valszeg elrontottam, eléggé belekérdezett. A másik statisztikából volt, abból 1 feladatom szerintem nem lett jó, de talán meglesz a 4-es, meg úgyis lehet félév végén javítani. S. épp a doga vége felé hívott, tudtam, hogy baj van, sosem zavar órák közben. Ezért némileg idegesen, de befejeztem a végét (Vindo, többszörös lineáris regresszióvizsgálat volt ;-)). Hát majd meglátjuk.
Jövő hét után nálunk tavaszi szünet lesz, akkor tanulok, hozom be az elmaradásokat.
Tényleg, nem jársz Szegeden pénteken? Akkor még lent leszek konfin.
irina

Jaj, de hülye vagyok, most látom, hogy írtad, hogy JÖSSZ!!!! :-)
De jó, akkor találkozhatnánk! Aznap (pénteken) 10-től adok elő, a konferencia f6-kor ér véget, de szerintem addig nem tudok maradni.
irina

Irinám, az a bibi, hogy én 11-től vizsgázok majd, előtte meg úgy néz ki, hogy V-val lesz megbeszélésem. 12 és 13 között lesz idő, mert egytől már órám van, egészen f8-ig. A vonatom 9.15-kor érkezik. Pedig nagyon szívesen látnálak ám! :lol:
Hol lesz a konfi?
dmaggie

Bár ezt a 11 előtti találkozót csak én gondolom, még egyeztetnünk kell majd. Lehet, hogy a vizsga után, az óráim előtt tudunk összefutni. Ez majd szerdán derül ki, akkor konkretizáljuk. :lol:
dmaggie

Maggie-m, ne aggódj semmin, majd összehozzuk, ha tudjuk, nekem még aznap is ráér az infó, hogy mikor jó Neked. Ahogy elnézem, elég hektikus 2 nap lesz, reggeltől estig konferencia, hajnali vonattal le, másnap estivel fel. De hát valamit valamiért :D

Megyek fürödni, aztán szerintem alszom egy nagyot.
Puszi!
irina

Maggie
milyen boszorka-megérzéseid vannak neked? :) :) :)
Kúp sztori nem rossz. :) Kicsit nehezen értettem, hogy munkád során, 90 kilós gyerek??? Nem értem, te hol dolgozol??? Eddig azt hittem, hogy oviban vagy bölcsiben, de ott nincs ilyen nagy gyerek...
A nem alvás szerintem azért lehetett, hogy könnyebben ki lehessen váltani a rohamot. Tanultuk, hogy úgy szokták a felvételt készíteni epilepsziásoknál, hogy ingerlik az agyát. És amikor olyan erős az ingerlés, akkor rohama lesz. Gondolom, ha fáradt, akkor könnyebben ingerelhető. De nem vagyok benne biztos. Láttam, hogy néz ki egy epilepsziás rohamnál a felvétel eredménye. :) Most tanultunk EKG, EEG-t, monitorozást meg ilyeneket. Érdekes, hogy kívülről azért nem látszik szerintem, hogy mekkora munkát végez ilyenkor az agya az embernek.
Lehet, hogy azért tudtátok kinőni (Panndi is kinőtte ugyebár), mert az agy sokáig érik, meg az idegrendszer pályái sokáig fejlődnek. Ezeket még később tanuljuk, de annyira érdekel. :) Most még csak az idegrendszert úgy tanuljuk, hogy megtanuljuk a központi és perifériás idegrendszernél, mi hol van, melyik állománynál mi van, milyen pályák, kötegek meg ilyesmi, tanuljuk az agy fejlődését magzat korától, de azt nem, hogy ha megszületett, akkor utána milyen tempóban fejlődik az agy. Pedig érdekes lehet, várom nagyon, hogy ilyeneket megtanuljunk. Az az egy bajom van ezzel a sulival, hogy a sok érdekesség mellett sok betegséget is meg kell tanulni, látok sok-sok beteg gyerek képét, nagyon durva betegségeket és ezeket elég nehéz feldolgozni. És az a durva, hogy sok olyan fejlődési rendellenesség van, ami megfelelő tájékozottság mellett kikerülhető lenne (ilyen-olyan vitaminok hiánya meg ilyesmi). Ez szörnyű, nem igaz?
Meg van olyan, hogy öröklődhet, na abban az a durva, hogy öröklődhet úgy is egy betegség, hogy nem minden generációban jelenik meg, hanem második, harmadik generációnként és nem pont egyenes ágon, hanem itt-ott a családfában. Meg aztán ha végignézi az ember a családfát, akkor kiderül, hogy tulajdonképpen máshol is volt, csak nem olyan formában jelent meg, enyhe formája volt a betegségnek, stb. Nagyon nehéz ez, na... Ez a gyerekkori epilepszia, hát nagyon érdekes. Gondolj bele, hogy beszélsz róla és kiderül, hogy Panndinak is volt. Tehát vagy nagyon gyakori a gyerekkori epilepszia, vagy véletlen egybeesés. De jó, hogy kinőttétek! De azért benned van mindig, hogy nehogy legyen rohamod? Vagy ezek az ájulások összefügghetnek vele?

Kaqk
hát igen, olyan jó velük aludni, látni, hogy megnyugszanak, elalszanak, nem? :) Olyan édesek, amikor alszanak. :)

Irina
Hát igen, tudnak ezek a pszichomókusok kérdezni, ha akarnak. Én a PTE-re jártam előtte és ott olyan volt a pszichológia vizsga, hogy potyogtak a vizsgán az emberkék, mint a legyek. Ugyanis tesztes volt és teljesen összekavart. Ki, melyik tudós mit csinált, melyik módszer a milyen, ááá... Hány éves kortól van ez, hánytól az... Hát azért ha egymás után veszel négy-öt fejlődéslélektan-kutatót, elemzőt, azoknak az elméletei nagyjából itt-ott eltérnek (pl. Piaget, Erik Erikson) Hát azért össze-vissza vannak az életkorok. Piaget-nál is ott van, hogy az első két szakasz tart X ideig, de a második szakasz felénél van a nem tudom, milyen korszaknak vége, áááá.... És Erik Erikson-nak meg van kb 10 kor meghatározva, könnyű összekeverni szerintem. Legalábbis nekem ez volt az egyik problémám. Meg az, hogy milyen gyerek, milyen reakció - könnyen kezelhető, nem könnyen kezelhető, ekkor ilyen, akkor olyan... Nem tudom, nekem ment a pszichológia, de azért hármast kaptam. Bár elég szőrös szívű volt az osztályozás nálunk...
A férjednek gyógyulást!
Ádi kitörései nem lehet, hogy azért vannak, mert begárgyul már szegény a sok otthonléttől?

Nálunk a betegség alatt szinte személyiségváltozás történt. Teljesen megzakkant a csajszi. Kiborított...

Lányok,
nálatok is nagyon nehezen kezelhetők ezek a gyerkőcök? Didri néha elviselhetetlenül viselkedik. Tegnap ordibált velem a boltban, hogy jaaaj, hagyjál, anya, nem próbálok ruhát! Imád ruhát vásárolni, nem is értem... Előtte elmentünk cukrászdába, kettesben voltunk, minden a kedve szerint történt, nem tudom, hogy mit tehetnék. Hazajöttünk, mondtam neki, hogy nem fogok vele szégyenkezni. Mondjatok már tanácsot, mit tegyek, amikor nekiáll útközben hisztizni és sírni, hogy ő ezt vagy azt akar, így nem jó, úgy nem jó? És hangosan, én meg annyira szégyellem!!! Kérlek, adjatok tanácsot, Didri olyan szófogadó volt eddig, nem tudom, mi lehet! Lehet, hogy a tesó érkezése (az tuti, hogy bezavart, mert mostanában nagyon elkezdett ugyanúgy viselkedni, mint a tesó), meg a suli... A suli tuti, hogy nem jön jól neki, mert utálja, ha leülök tanulni. Nem tudom... Néha az az érzésem, hogy miattam van, hagyjam már abba a sulit. Naponta meg kell győzni magam, hogy nem teszek rosszat azzal, hogy folytatom. Adjatok már tanácsot, nálatok hogy viselkedik a gyerek? Benneteket is leéget vagy csak én nevelem rosszul???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, Te már megint milyen időpontban írtál. Én kb. akkor fejeztem be, aztán lefeküdtem, de sokáig nem tudtam elaludni. Eléggé zombi vagyok.

Nem, én nem bölcsiben dolgozom. Halmozottan sérült gyerekeket tanítok. Egy gyermekotthonban kezdtem, az akkori gyerekeim olyan kilencév körüli átlagban voltak. Ez az eset később történt, hááát már meg nem mondom, de szerintem olyan 14-15 éves lehetett a fiú. Közben meg, a gyerekek maradtak, csak a munkahelyem változott, most egy iskolában dolgozom, ahova átkerültek a gyerekek is magántanulóként. Egy kicsit bonyolult a történet, ha érdekel majd leírom, de nem ide. :wink:
A mostani gyerekeim életkora 13 és 21 között mozog. A szívem csücske például 130 kilo körül van. :lol:

Persze, ne izgulj már, nem egyedi az eseted. Mondjuk én nem nagyon szoktam vele törődni, aztán abba is hagyja rövid időn belül.
Lemerülőben vagyok, most nem tudom folytatni. :oops:
dmaggie

Sziasztok, csajok!

Hát, a tegnapi napom egy katasztrófa volt, le is írom mindjárt. Reggel nyolckor kezdtem, de vittem magammal Rugót is. Elég jól végigülte az órámat, a végére is jutottam. Kicsit firkálta közben a táblát, néha az ölembe ült, máskor járkált, de tényleg végigcsinálta az előadást tisztességgel.
Aztán mentünk a klinikára. Nem volt időpontunk, mert a logopédián azt mondták, hogy nem kell, csak bemegyünk a beutalóval. Na, hát persze, hogy kellett. Azért rendesek voltak, fogadtak. Először foniátria. Rugóval minden rendben, sem lenövés, nyelve jól mozog stb. Ez nem lehet ok. Utána menjünk át hallásvizsgálatra. Igen ám, de közben elkeverték a papírjainkat, és a folyosón ültünk-álltunk (gyakran szék nélkül) kb. három órát :shock: Végül feltűntünk a személyzetnek, és így derítették ki, hogy mi történt. A parkolójegyem ekkor már másfél órája lejárt. Na, sorra kerültünk. Viszont mehetünk is vissza, mert a múltkori betegség elkezdett R. fülére nyomulni, így addig gyógyszert kell szednie. Orrcseppet is - na, azt megnézem. Eddig egyszer próbálkoztunk orrcseppel, nem sikerül. És finoman fogalmaztam :lol:
Fél háromra szabadultunk, ekkor gyorsan be kellett menni az egyetemre felvenni egy rakat kérdőívet. Rugó velem. Aztán R, kitalálta, hogy ő mindezek után játszóházba akar menni, Végül is belementem, mert egész nap nem ettem semmit, és az intersparba van fornettis. Ha már ott vagyok, megcsörgettem Maggie-t, hogy oda tudom-e neki adni a könyvét valahol. Erre Maggie nem pont az Intersparban volt? :lol: :lol:
Így aztán traccsoltunk egy fél órát, megettem közben kilenc sajtkrémes fornettit, majd fél óra után felvettük Rugót.
Hazafelé R. majdnem elaludt. De leküzdötte. A kapuban találkoztunk a barátjával (nagycsoportos), aki az új kutyáját sétáltatta (egy pulit kapott). Na, és ezután a nap után még volt ereje rohangálni az udvaron :shock:
Aztán kezdődött az este, és nyolckor még mesét sem kellett mondani. Úgy maradt szegény, ahogy bemászott az ágyba. Éppen úgy, mint én. Hatkor keltem fel. Ma munkanap, tehetséggondozós oktatásra megyek.

Akkor gyorsan:
- Piroska, sajnos ebben nem nagyon van tapasztalatom. De egy biztos, szégyellned nem kell magad, zavarba ne gyere, a gyerekek gyerekből vannak. Mind csinál ilyet.
Rugó az elmúlt másfél éve egyetlen nyilvános hisztijét amúgy a múltkori minitalinkon produkálta, mikor a cukrászdában eltört benne valami, mert nem vettem meg a harmadik marcipánfigurát, amit kinézett:)

Irina, már hiányoztál :wink:
Lineáris regresszió, nyami 8)
S. nek jobbulást!

Juba, szerintem Berta meg Rugó nagyon hasonlítanak egymásra, szerintem valami távoli rokonok lehetnek (alvás, evés) :wink:

Maggie, melyik ez az étterem Józsán?

Kép
vindolanda

Piroska sztem sem kell rosszul érezd magad..akinek van gyerek tudja hogy néha kiakadnak és ez nem a nevelés kérdése! Nem nagyon tudsz mit tenni..sztem.

Vindo: micsoda nap..Rugók van ám energiája!

Tegnap a névnapomra cipőt kértem volna de NEM találok SEHOL..tudom nem vagyok egyszerű eset DE akkor is csak kéne már egy cipő!!!!!!!

képek: remélem sikerül. aki nincs FB-n Kép Kép Kép Kép Kép Kép :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk!
Jaj, de jó képek!
És Dalmababa egy tündér! :)

Piroska!
Jaj, ne is mondd! Mintha magunkat látnám. Gergő nagyon nehéz eset. Mi kb 3 hónapja nem jöttünk el óvodából, hogy ne puffogott volna. Vagy fázik, vagy melege van, vagy tyúklépésben akar jönni, vagy lábujjhegyen, vagy megáll, vagy tudomisénmibajavan. Zsuzsu meg én eközben várjuk, aztán elindulunk. Volt már, hogy nem foglalkozom vele, de az nem jó, mert akkor "Velem nem is foglalkozol!" volt már, hogy próbáltam beszélgetni vele, de semmi. Egy idő után aztán újra kitisztul az agya és rendben van. Olyan, mintha nem tudná elviselni az ovi és a hazajövetel közti váltást. Zsuzsu is nehéz eset, mert ha valamiért Gergőt megdícsérem, mert éppen gyorsabban felvette a cipőjét mint Zsuzsu, akkor Zsuzsu kezd el vergődni. És megőrjít ez az állandó versengés, egymás figyelése!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Irina!
Örülök, hogy Ádi jobban!
S-nak jobbulást! Remélem mára már kutya baja! Te is vigyázz magadra!

Maggie!
Látom ám a Kaqk képein, hogy Bercót elbűvölte a jojó! :)
A kúpos történet nem semmi! De a fő, hogy időben érkeztél! Így utólag mosolyt csal az ember arcára, de azért abban a pillanatban nem lehetett egyszerű!

Juba!
Aranyosak a gyerekek! Milyen nagy már Zizi is!
Zsuzsu is hozzátok tartozik evésileg. Még mindig alig eszik normális főtt ételt. Menüje az alábbiak variálása: sima főtt tészta(néha lekvár, v turósan), sima rizs, sima tarhonya, krumplipüré + rántotthús, ja és tejbegríz (ez utóbbit ovis kora óta, előtte ez sem ment).

Kép
gica1

Gica
na, igen, ez az! Nálunk is ez megy!!! És tudod, mit láttam reggel? Tanulok, még egyszer beleolvastam a közegészségtanba, egyszer látom, hogy az apját mind a kettő rángatja, a kis egy éves, kis prüntyő ott nyomul a nagylány elé és rángatja le a kezét, szegény azt se tudta, mit kezdjen. Hát komolyan mondom, ezek szétszednék ketten. Most meg itt nyomatja a rumbát a kicsi, mert nem veszem ölbe. Jaj, nem egyszerű...

Maggie
érdekel, igen! :) Majd ha már össze tudtad szedni magad, persze. :)
Akkor azért mondtad, hogy neked az érdeklődésed a halmozottan hátrányos helyzet. Már értem... Micsoda egy emberke vagy te! :) Olyan kis csodapók vagy nem tudom. :)

Vindo
hát nem semmi napod volt, hallod... Akkor már inkább a kialvatlanság. :)

Kaqk
de jók a képek! :) Nagyon cukik! :) Kicsit azért irigykedem ezekért a kávézásokért. Nade nem baj. :) Lesz ez még jobb is. :) Majd ha Pesten lesztek, akkor talizunk. :)

Na tanulok a holnapi latinra. Lányok, nem azért mondom, de nekem kicsit sok ez a napi egy-két ZH..

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Naposat :)

Kajaügyben csatlakozom az előttem szólókhoz :) B. mostanában épp húsellenes lett :( na persze a tejbegríz,palacsinta és az üres tészta az csúszik :shock: hihetetlen a kiscsávó :) M. meg az ellentétje mostanság :) szalonnázik,kolbászt követel állandóan :)

Heni,kaptam dvd-t majd küldd el a címed :)

:arrow: összeszedni pár gyereket :) :)

KépKép
viranka

Halihó, megjöttem én is végre.
Szóval, este, éjszaka olyan fejfájásszerűséggel aludtam el, majd alig tudtam aludni, nagyon rossz éjszakám volt. Nagyon nem úgy haladtam a dolgozattal, ahogyan szerettem volna, de már látom, hogy ma meg nem tudok majd vele foglalkozni. Reggel elkapott az igazgatóm és arra kért, hogy egy pályázathoz gondoljak ki valamit. Tehát ma egyáltalán ismerkedem a pályázattal, aztán meg hozzáolvasok, stb. Tegnapra kell.
Szóval, dogaírás marad. Szerintem elég is lesz mára ennyi. Most nyomtam be egy kávét, ez ma már a harmadik. :roll: :oops: , de ela tudnék aludni, hagy hagynának. A Kedves meg majd csak este érkezik, Bp-en volt, gyerekeket kisért egy versenyre + összekötötték valami iskolalátogatással.
Ja, holnap meg ugye munkanap, szerencsére csak nevelési értekezlet lesz.

Tegnap meg nem is írtam, olyan lüke vagyok, hogy találkoztunk Vindoékkal. Jó volt egy kicsit megpihenni. Rugó olyan tüneményes volt, ásványvizet akart venni nekem. :lol: :lol:

Ma meg futólag láttam Dalmát. Olyan gyönyörű az a kislány, hogy csak csodáltam.

Kaqk, én azt várom, hogy a szomszédainkkal átmenjünk Romániába, egyrészt tankolnánk, másrészt meg irtó olcsón Ara cipőket lehet ott venni. Potom ötezerért. Bogiék mindig olyan jókat hoznak, csak lesek.
Képeket köszi, igazán jók (engem kivéve, eléggé nyomi vagyok rajta, de ez nem csoda, mindegyiken ilyen vagyok). Dalmán az a zöld ruha halálosan dögös. :lol:

Piroska, akkor egyszer elregélem. Csak juttasd az eszembe. Nem vagyok én csodapók, csak hétköznapi átlagember.
De azért jólesett a dicséret. :lol:
Teljesen igazad van, sok a zh. :cry:

Gica, ebben a hisztis történetben teljesen igazad van, meg Vindonak is. Teljesen normális dolog, hogy olykor hisztiznek a gyerekek, én is szoktam. :lol:
Evés, képzeljétek, a Bercó csoportjában is van egy kisfiú, amikor az ovit kezdte, az anyukája folyton hozta neki a kaját, mert csak kolbászt volt hajlandó enni. Aztán az oviban fokozatosan rászokott néhány kajára is. Vannak ilyenek, majd változnak. Szerintem ezt is el kell fogadni, majd alakul. Egyébként csak kikészül az ember.

Viranka, már megint ovit nyitottál? :lol:
dmaggie

Vindo, elfelejtettem válaszolni. A Rózsás az.

Kaqk, köszönöm :lol:
dmaggie

A rákszűrésem kis eltéréssel jó, megint három hónap múlva kell mennem.
dmaggie

Maggie,persze :lol: :lol: a legjobb az az egészben h. akiket vittünk fiúkat,van 2 birkájuk :) :) :) ez meg nagyon fontos indok h. elhozzuk Őket is(amúgy is bírják egymást a kölykök) 3 napja folyamatosan ott vagyunk náluk ovi-suli/leckeírás után :) :)

:arrow: veszekednek,készülünk a fekvéshez/alváshoz :)

KépKép
viranka

Viranka, 8) :lol:

Én meg csak dolgozgattam egy kicsikét, de most már tényleg megyek aludni, mert alig élek. Ha sikerül reggel korábban felkelnem, akkor lehet, hogy nekiesek még.

Most végzett a szárító is. :lol:
dmaggie

Halihó, ma hiába vártam. :lol: Ha nincs mit olvasni, akkor dolgozok egy picit, aztán irány a munka.
dmaggie

Na, csak röviden jövök, majd este átolvasok mindent.

Kaqk, nem semmi lányok 8)

Maggie, rákszűrés 8)

G. reggel metszegette a meggyfákat. Erre R. megjelent egy nagy gallyal, és közölte, hogy "Anya, nézd karácsonyfa. Forró idős karácsonyfa." Majd hozott egy nagy kartonpapírt, az lett a talpa, és öt díszt is kért. Feldíszítette, és most a szobájában áll :roll:

Íme a gyönyörűség:
Kép

A félig döglődő-éppen éledező yukka-pálmát ne nézzétek.

Kép
vindolanda

Halihó!

Csak nemrég értünk haza, megnéztük a Dávid meccsét. Gyalázatosan játszott, mondjuk a többiek is, de azért nyertek.

Délelőtt dolgoztam. Pontosabban nevelési értekezlet volt. Először egy előadást hallgattunk, majd műhelymunkák következtek. Na, itt meglepődtem, mert koordinátori feladatot kaptam másik nyolc emberrel együtt.

Amikor hazaértem rohamtempóban főztem, mostam, stb.
Most kezdek majd dolgozni, bár annyira fáradtnak érzem magam, hogy na. De muszáááááááj.

A taneszközelemzés egyik felével lassan készen vagyok, holnap be is fejezem, legalábbis úgy tervezem, mert aztán péntekre még feltétlenül meg kell írnom egy anyagot, amit akkor fel kell olvasnom, felvételt készítenek róla, aztán azt elemezgetjük.

Ha ez is készen van, akkor már csak négy marad. :lol: Haladnom kell, ráadásul hétfőn hospitálok, pénteken lesz még egy másik vizsgám is. Arra is tanulni kellene. Itthon hegyekben áll a vasalnivaló, por van, kupi, fel kell mosni a lépcsőházat, az udvaron is kellene ezt-azt csinálni. Ráadásul most egy órával kevesebbet alszunk, már aki alszik.

Na, megyek is. Beró végre ágyban, reggel óta pörög. Annyit rohangált a csarnokban, hogy tiszta víz lett.

Vindo, hihetetlen Rugó. :lol: Karácsonyfa 8)
dmaggie

Miután sehol senki, én meg fáradt vagyok, meg meg is csináltam azt, amit mára terveztem, megyek aludni. :lol:
dmaggie

Hú, én meg most keveredtem ide.

Maggie, akkor Te már komolyan értesz a kosárlabdához 8)
Tényleg, Bercó szereti a kosármeccseket?

Ne is mondd az óraátállítást, utálom, pláne ezt a tavaszit :x

Mi kertészkedtünk ma főleg, de pl. a muskátlikat csak megvettük, de még nem ültettük bele a virágládákba.

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi már ébren, de legalább ma nem öt körül keltem. :lol:

Vindo, a kosárhoz szinte egyáltalán nem, bár szeretek játszani, de Dávid kézilabdázik. :wink: :lol: Azt nagyon régen még én is csináltam valami hiperamatőr szinten.

Megittam a kávémat, el kell mennem boltba. Átgondoltam és mégsem azt a sütit sütöm meg most a lányoknak, amit akartam, hanem egy egyszerűbbet, mert nem nagyon van időm. Majd megkapják a másikat máskor. Egyébként a Nők Lapjában találtam egy jónak látszó receptet. Liszt nélküli almás túrótorta a címe. Nagyon jól néz ki, gondolom finom is. De most olyan kell, ami sitysuty készen lesz.

Na, megyek is. :lol:
dmaggie

Vindo, mi is kivittük a héten a leandereket, vissza is vágtuk őket, meg a muskátlikkal is ugyanezt tettük. Kertészkedni is kellene nekünk is. :roll:
A teraszon a virágládákban még mindig a tavalyi elszáradt akármik vannak. :oops: Ha máskor nem, a tavaszi szünetben hátha lesz időm. :roll: :oops:
dmaggie

Maggie
( Bocsi, holnap írok hajnalban. :) Mi az, hogy hellyel-közzel jó eredményed lett????

Vindo
:) Nagyon cuki nyári fenyő! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

de jo h irtatok..mi is kivisszuk a leandert. vissza kell vagni???

jaj az orvhideaim valami gyonyoruek...mind hozza a bimbokat, majd megmutizom. :-)

Haliho,

Mi jol. Dalma ma idoben kelt. :-) aludtam egy jot ejjel. Emma nagyinal aludt, Dalma vegigaludta a, ejszakat es most f9 tol alszik, en meg pizsim.ben punnyadok,neha jo nem meset nezni, nyugisan reggelizni ( parom keszitette, tukortojas, sultszalonna, sult lilahagyma, sajt jegsali es ez mind 2 rozspiritos kozott ...mmm nsgyon fini volt) De mar nagyon hianyzik Emmus. delben megyunk erte, addig elvezzuk a nyugit, csendet.

olyan edes volt: anya, az okosito olajat ne felejsd el eltenni. :-) annyira szereti a lazac olajat (omega 3 potlast). orulok neki. nagyon jot tes, neki, es mivel szopi mar nem igazan van ket nspja, igy Dalma is direktbe fogja mostmar kapni. Csak ajanlani tudom. a nagyoknak, piciknek es a varandos kismaminak is. Mindenkinek. friss norveg lazacolaj.

na lassan feloltozok. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

jaj a forro idei karacsonyfa nagyon tutiiiiii

KépKép
kaqk
Debrecen

Sehol senki??????
az ora atalitas??????
olyanokat almodtam ejjel jaj. :evil: :evil:
pedig salit vacsiztam :(
es amekkora szel volt es meg most is...áaaa

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Én végre vagyok. Tegnap annyi volt a dolgom, hogy na. De még maradt bőven. Sajnos még nem vagyok készen a dolgozatommal sem, nagyon lassan haladok. De ma befejezem.
Meg nekikezdek a tanulásnak is.
Ki kell válogatnom a fénymásolandókat is, stb.

Kaqk, érdekes, én is rosszul aludtam, álmodoztam egyfolytában valamit. A szél is nagyon meglepett. Inkább esne egy kicsit az eső!

Kipróbáltad már? Működik? Remélem!

Piroska, igazából PII, ami jó, csak van benne néhány kétmagvú (v. hogy kell leírni) sejt. :roll: Hogy ez mit jelent, azt nem tudom, csak azt, hogy három hónap múlva ismételni kell.
dmaggie

Maggie: akkor lehet Dalma is a szél miatt nyűgi..semmi nem jó...= a géphez sem jutottam.. a hv tele programmal..h remélem holnap oda jutok!!!! :-) beszámolok!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Most csak gyors bejelentkezek.
Ez az óraátállítás...kész vagyok tőle :roll:
Hétvégén minden összejött,Bertusom,hányt,megy a hasa,elég bizar színűt kakil(majdnem citrom sárgát :shock: )volt egy kis baleset is,azt hitte puppolnia kell és szegényem...

Zizi meg magára borította a fésülködő asztalt!!!!
Szerencsére nagyobb baj nélkül megúsztuk,a térde lila lett és egy kicsi horzsolás lett az orrán de annyira megijedtünk,egyszerűen egy percre nem szabad szem elől téveszteni mert ön és közveszélyes!!!!

Aztán a mosógépem is feladta,leszakadt az ajtaja!
Ma voltunk másikat venni.Emiatt ma nem tudtuk beíratni Bertit az oviba,majd holnap!

Szóval remek hétvége volt :roll:

Remélem a folytatás nem lesz ilyen brutális!

juba0

Juba: ohh sajnálom! fel a fejjel csak jobb lesz!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Jaj, Juba. Szerencsére új hét kezdődött. Jobbulást a lányoknak!

Kaqk, O.K. Csak izgulok, bár biztosan működik, hacsak a használaton kívüliség el nem rontotta.

Én annyira kába voltam, hogy tornáztam egyet. Most jobb. Lassan készen van a vacsora is a fiúknak. :lol:
dmaggie

Nálunk I fejtágításon van pesten, anyu itt van. Emma épp vacsizik..de ma hajmosás vár rá...hogy hogy utálja...de leginkább a hajszárítást mert olyan sokáig tart...na majd csak megoldjuk..talán fürdés végére apai is haza ér.
a nagy szél miatt du-án itthon maradtunk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok, lányok!
Gondolok Rátok!
Bocs, most sem tudok hosszan jönni, mert kész vagyok, ez a hét reggel 9-től este 6-ig tele van minden áldott nap... majd jövök, ha túlvagyok rajta.
Kicsit kiakadtam, mert arról álmodtam, hogy az egyetemi tavaszi szünet hetében majd hej, de sokat dolgozom, ehhez képest szerdától nincs ovi (mert csak az oviszünetekért élünk, vagy tudomisén), marad 2 napom világmegváltani...

Maggie-m: a szegedi konferencia sajnos úgy néz ki pénteken, hogy reggel 9-től este fél 6-ig van végig program, az ebédszünet 12.50 és 14.00 között lesz, de ugye csúszás is lehet. Ráérsz 13 órakor az egyetem környékén (BTK Kari konferenciateremben leszünk)? Ha igen, örömmel találkoznék Veled.

Kaqk, szuperek a képek!

Bocs, most csak ennyire futottam.
irina

Éljen, éljen, készen vagyok végre!!!!!! Húúúúúú.
Megvan a hatodik is. Holnap meg megírom a hetediket is. :lol: Mert muszáj, péntekre kell.
Mondjuk nem nagyon vagyon büszke erre a dolgzatra, de remélem lesz egy kettes!

Most tanulok még egy kicsikét. :lol:
dmaggie

Irinám, sajnos nem 13-tól kezdődik az órám, ráadásul fontos, arra is kell írnom még egy valamit, aztán azt fel kell olvasni, videozás, értékelés lesz. Muszáj ott lennem. Annyira sajnálom! :cry: :cry: :cry: Nagyon jó lett volna találkozni!
Óra előtt meg még vizsgázok is. Érdekes nap lesz. Mondjuk nem leszünk egymástól nagyon messze, kb. 15 percnyi séta kell az egyik helytől a másikig.

Igen, igen, a szünetre nekem is sok tervem van, aztán, hogy mire jutok... :roll: :roll:
dmaggie

Vindoval mi lehet???? :roll: :roll:

Holnap reggel a laborban kezdek. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény.
dmaggie

Maggie
két sejtmagja van egy sejtednek? Az nem túl jól hangzik, a sejtnek csak egy magja lehet elvileg. De ha komoly gond lenne, akkor szerintem befektettek volna kivizsgálásra, de nem kellene várnod...

Juba
te jó ég!!! Nálatok aztán volt történés! Tényleg önveszélyes ez a Zizi. :oops:

Irina
te szegénykém! Neked is jól összejött! Tudom milyen, amikor halomban áll a teendő és nincs rá idő. Megértelek, hogy ideges vagy tőle...

Megyek aludni, csak felébredtem egy kicsit. :) De írtam, hogy Maggie ne várjon hiába. :wink:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?