A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Reggel elfelejtettem bepakolni Rugó ágyneműjét, törölközőjét... Irány az óvoda :x :arrow:

Kép
vindolanda

Olyan vagyok, mint a gyalog kakukk, már haza is értem. Végre elkezdek dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó.

Nagyon unom már és eléggé hiányzik az alvás.
Emma 4 napja zöld váladékos, nem kéne. Ennyi idő alatt kitisztul jön az orra, ka bioparoxot, antibiót orr spray, köhög. Én is elkaptam köhögök ta....k, erre éjjel Dalma orra is dugig....szó szerint. Megőrülök h nincs egy hét beteg mentesen? Biztos a párásítás hozta ki neki ennyir, mert Emma miatt bekapcsolt új mert nagyon köhög. :-(((((
Apa holnap Pest, fürdésre se ér haza, Emmát itthon tartottam ma, holnap majd látjuk. 3-an betegen.l...aaaaaaaaaaa. Jövő héten meg megint Svájc. :-(. Remélem addigra meggyógyulunk mi csajok.

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, jobbulást Nektek!
Nemsokára már jön a jó idő, és elmúlnak a betegségek :D

Kép
vindolanda

Köszi..Te kis gyalog kakukk....:-).

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Zombi jelentkezik.
Vindo, én is elfelejtettem az ágyneműt reggel. :lol: De én nem jöttem vissza érte, megoldják a lányok.
Jól haladtál a munkáddal? Micsoda családotok van. :lol:

Kaqk, jobbulást! Szegénykém, segíthetek valamit?
A kenyérsütő leírását sehogyan sem találom. Ráadásul most meg a pendrive-omat is keresem. :oops:

Viranka, akkor jól sejtettem. :wink: :lol: Hú, nagyon jóóóók.

Mónikám, igen megköszönöm, mindjárt írom is a címem. Mivel tartozok érte?

Nagy szervezkedésben vagyunk, holnap kirándulunk a gyerekekkel, Bp-re, megnézzük a Parlamentet. Kicsit sem fogok elfáradni szerintem.
Közben meg Gergő itthon van, szombaton még láza is lett, hasmenés mellé hányt is. Így most táppénzen van.
dmaggie

Kaqk, nem akartam személyeskedni :lol: :lol: :wink:

Maggie, nyomom még éppen, ppt-t készítek a pénteki konfira 8)
Holnap vigyél magaddal dobozos jegeskávét, biztos jól jön majd:)
Gergőnek jobbulást!
Megvan a pendrive?

Kép
vindolanda

:lol: Igen, megvan. Bezzeg reggel ezerszer megnéztem a táskámban, de nem találtam. De du-n kipakoltam belőle mindent, így meg is találtam. :oops: :lol:
Éjfél után feküdtem le, kb. 4 óta meg fent vagyok, na mennyire lehetek friss?
Pedig még dolgozni kell. Már egy hete feltöltöttem a dolgozataimat, erre vasárnap jött egy levél, az egyik tárgyból igencsak kifogásolta a tanárnő a terjedelmet, holott bőven az előírt fölötti karakterrel készítettem el direkt, gondoltam, hogy azért van, mert kétszáz dolgozat elolvasása eléggé nagy meló. Mindegy, tegnap nekiálltam és bővítettem. Mára még maradt egy a háromból. Az tény, hogy az egyik feladatot félreértettem, még jó, hogy írt, azt kijavítottam, pontosabban csináltam még két feladatot hozzá, de a másik kettőt nem értem.
dmaggie

:arrow: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie, a női táskák néha fekete lyukká változnak, ez a különleges képességük :wink:
Szegény Te :?
Igyál egy kólát/kávét/fekete teát. Hátha használ :roll:

Éppen hazaértünk az oviból. A hosszú séta során minden döglött cserebogarat megcsodáltunk, egy élő példányt pedig haza is hoztunk papírzsepiben.
Meg vettünk egy szélforgót. Rugó nagyon ügyes volt, bement a boltba, közölte, hogy Csókolom, egy szélforgót szeretnék 8)

Megyek én is :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Kaqk, nagyon sajnálom! Remélem, mielőbb rendbejöttök mindhárman! Nehéz lehet nagyon mindhárman betegen....

Gica, hogy bírod??? Kitartás és gyors gyógyulást!!!

Verus, lehidalok, hihetetlenül tehetséges vagy! De már mondogatom egy ideje, tudod, hogy saját márkát kéne csinálnod és árulnod.

Vindo, Móni, drágák vagytok, köszi! ;-)

Vindo, nem semmi, hogy angolul fogsz tanítani, tuti szuper leszel ;-)
Rugó szövegein eldőlök... bár a Forma-1-es nagymama sem semmi... :lol:

Maggie, turbófokozatú Nő, Te! ;-) Nem is tudom, hogy bírod ezt a sokmindent! Fiaidhoz gratulálok, nagyon ügyesek! Gergő nem lett beteg akkor?
Milyen volt a budapesti kiruccanás? És a Parlament? Gyerekként voltam utoljára...

Ma pszihón egy mazsolaszemmel gyakoroltuk a tudatos jelenlét állapotát :lol:, aztán meg gyerekrajzokat elemeztünk (na jó, azt is vettük, hogyan lehet épülni a traumákból). Szeretem, ha ilyenekkel telik egy nap. 8)
irina

Jaj, Irinám, Isten éltessen Drága!!!!! :lol:

Teljesen kész vagyok. Most írtam át 15 oldalt. Úgy döntöttem nem érdekel tovább. Remélem lesz egy kettes. :twisted:
Kitöröltem négy oldalt, helyette tettem be a 15-öt.

Irinám, most éppen sehogyan sem bírom. Hihi, holnap megyünk kirándulni. Majd ha lesz erőm, akkor megírom.

Én is inkább így tölteném a napomat.
:lol:

Vindo, Rugó 8)
dmaggie

Ja, Gergő szerintem lábadozik. A dokibácsi itthon tartja csütörtökig.
dmaggie

Maggie, bocs, akkor holnapra kívánok jó utat! Érezzétek jól magatokat!
Hm, Te csak úgy beraksz 4 oldal helyére 15-öt?!!??? :lol:

Ma még van kis dolgom, ha Ádi alszik, de remélem, be tudjuk fejezni a Tinker, tailor, soldier, spy-t. Mondjuk az nem semmi, ahogy Mucsi Zoltán a Párizsi udvarban azt kérdezi Mark Strongtól, hogy "Szereti a pörköltet?", Kálloy-M. Péterről meg csepeg a veríték. És azon S-val nyerítve röhögtünk, hogy az angol hírszerzésnél mindenki beszélt magyarul. Tüneményes egy film. 8)
irina

Jaja :lol:

Szerencsére részletesen lejegyeztem, hogy mi történt az órákon, amiken hospitáltam. Ezeket kellett részletesebben taglalnom.

Köszönöm, szerintem jó lesz. De milyenek a gyerekek, kértem nekik pénzt, valószínűleg valamilyen gyorsétkezdében fogunk ebédelni, ezt várják a legjobban. :lol:
Mára még terveztem néhány dolgot, de szerintem gyorsan megcsinálom a szendvicseket holnapra és megyek aludni. Ja, meg kiválasztom, hogy mit szeretnék olvasni majd a vonaton. :lol: Már, ha hagynak a gyerekek.
Hú, egyre jobban érdekel ez a film. Már letöltöttem, csak angolul sikerült, ezért még nem tudtam megnézni. :oops:
dmaggie

Na, Rugó belázasodott este. Elég magas volt neki, és lassan is jött le. Éjjel viszont semmi baja sem volt. Ma G. marad vele itthon, holnaptól meg én. Pénteken viszont mennem kell Szegedre. Autóval megyünk, én vezetek :roll:

Jók legyetek.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, nagyon sajnálom, gyógyuljon meg Rugó minél hamarabb! Valami más tünet?

Bercó meg krupposan köhögött reggelre, megkezdtem a kúráját. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Eléggé labilis, nyűgös. Állítólag rengeteg bárányhimlős gyerek van a csoportjukban. Majd meglátjuk.

Vindo, nekem is mennem kell Szegedre pénteken. :lol:

A mai kirándulás remek volt. Jól sikerült, bár volt néhány bosszantó dolog. Féltünk rendesen, de a gyerekek édesek voltak és ez a lényeg.
dmaggie

Sziasztok!

Vindo
gyógyulást nektek!

Irina
Isten éltessen! :)

Maggie
jöttök ide és én nem tudtam? A fene egye meg!!!! Nem találkozhattunk volna szerinted? Ha még olvasod, írj, jó?

Szép napot, lányok, tanulok...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, Drága, de igen, találkozhattunk volna, csakhogy tegnap lefutott ez a projekt. Volt is időnk a vonatig rendesen. Sajnálom. Amúgy meg igyekeztünk mozgásban tartani a gyerekeket, mert így volt jobb. :wink: :lol: Beletettünk a lábukba néhány kilométert, elfáradtak rendesen.
Volt egy aranyos story is. A visszafelé úton vettük észre, hogy elfelejtettük a gyerekeknek beadni a déli gyógyszert. Csak azt vettük észre, hogy egyfolytában "pörögnek". Aztán egyszer leesett. :lol: De nagyon büszke voltam rájuk, mert egyáltalán nem volt velük semmi gond. Pedig igen nehéz csapat.
dmaggie

Maggie, ez a gyógyszeres dolog jó lehetett :lol:
Örülök, hogy jól sikerült, és a gyerekek is jól viselkedtek.

Képzeld, tegnap előtt szólt a boltban az egyik eladó, hogy az ő gyereke is bárányhimlős lett. Így aztán skubiztam is Rugót, mikor belázasodott, hogy pöttyösödik-e. De nem.
Tegnap már nem is volt semmi baja, de ma azért még rápihen. Én meg elintéztem, hogy vele tudjak lenni. Holnaptól meg megy újra.

Piroska, Mendivel mi újság?

Többiek még alszanak, jó világ van rám

:arrow:

Kép
vindolanda

Na jó kis bárányhimlő járvány van :-(, Vindo remélem Rugi nem kapja el.

Gica: hogy vannak a gyerekek?

Maggie: jó kis krándulás lehetett, gyógyszer :-)

Mi picit jobban, Emma már nem köhög csak picit, orrot kis kevesebbet fúj, de még mindig nem változott a színe :evil: . Ma is itthon tartom még, de holnap már megy.....készülnek anyáknapjára.

Dalma ...édes, de nagyon utálja az orr mosást, szívást. Meg köhög
Én köhögök, orrot fújok :(

Mikor I nincs itthon....Emma olyan édes, mindenben segít, vigyáz Dalmára, mindent egyedül csinál......tegnap is egy kis tündér volt. Mikor apa itthon van.....akkor meg......kisbabát játszik. :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Én olyan bimbó vagyok. Mennem kell alkalmassági vizsgálatra, úgy emlékeztem, hogy ma du-n rendel az orvos, de nem. Már két hete nálam van a papír, lehet, hogy megdumálom és inkább holnap kések egy kicsit. :roll:

Tegnap este olyan jót aludtam, de ma délre már megint kiütődtem, a gyerekek tisztára zizik voltak.

Vindo, remélem tényleg nem birka. Én is jobban figyelem Bercót, eléggé nyűgös mostanság, de majd kiderül. Ha elkapja, akkor legalább túl lesz rajta.

Kaqk, örülök, hogy jobban vagytok. Szerintem teljesen rendben van az, ahogyan Emme viselkedik.

Jaj, Vindo, akartam még kérdezni, hogy pénteken mikor indultok Szegedre és meddig maradtok?
dmaggie

Maggie, biztosan kifáradtak a gyerekek tegnap :wink:

Pénteken indulunk fél kilenckor, dél-egy körül kezdődik a szekciónk, és olyan fél ötkor indulunk haza. Hazafelé vsz. tele leszünk, de ha odafelé épp akkor jönnél, akkor szívesen elviszlek.

Kaqk, jobbulást Nektek!
Nem is csodálom, ha Dalma utálja... Rugó sem szerette sosem ezeket a procedúrákat.

Mi délelőtt elmentünk a védőnőhöz, mert már nem voltunk szeptember óta. Súlymérés, magasság, meg ilyenek.

Rugó nem nagyon szeret rajzolni, de ma egy kis noszogatás után sikerült leültetni, alkotott egy - magához képest - egészen értékelhetőt. Minden eszközzel próbálom rávenni a rajzolásra, de olyan nehezen megy :roll:
Mindjárt le is fotózom 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Itt is van:

Kép

Azt még leírom, hogy hazafelé beugrottunk a pékségbe is, ahol sütiket szereztem be. Mignont meg islert 8)

Kép
vindolanda

Ez egy bácsi a ház előtt.

Ki kellene osonnom meglocsolni a muskátlikat :roll:

Kép
vindolanda

Vindo ez tök jó kép. Teljesen kivehető h mi ez. Ügyes Rugi!

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi :)

Kisütött a nap, kimegyünk bandázni az udvarra :arrow:

Kép
vindolanda

Enci megszült :shock: :shock: :shock: :shock:
Kettő cicát látok mozogni, egy viszont csak fekszik, és felfelé áll a lába :roll:
Megetettük Encit, elég éhesnek néz ki.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Csak jöttem jelenteni ünnepünkön, hogy mindenki jól van, de sajos nem tudok Közétek jönni egy darabig még, mert nagyon sok a 2 szak a 3 gyerek és a többi dolog egyszerre... Szóval nem megy a kapcsolattartás is... Pedig de szeretném!!!

De mindenesetre minden mostanában ünneplő kicsit és nagyot Isten éltessen, és gondolok Rátok sokat!

Vindo, kiscicával mi van végül? :roll: :roll:

Puszi!

Kép
Kép
Kép
zdori

Csak gyorsan: az egyik kismacskát eltemettük még délután. Már másztak rá a hangyák, én meg nem akartam, hogy a többinek baja legyen.
Rugó elég nyugodtan vette.
Elnevezte a másik kettőt: Pí és Pedi lett a nevük :lol:
Már róluk szólt az esti mese is :)

Dóri, megértjük, de amúgy nem is muszáj vissza olvasnod, csak néha írd le, hogy mizu veletek :wink:

Munkanap ma, holnap Szegeden konfi, szombaton levelezős vizsgák :? :arrow:

Kép
vindolanda

Helló, lányok!

Piroska, köszi! :-)

Zdori, bármikor örülünk, ha csak két sor erejéig is jössz helyzetjelentésre. :D

Maggie, milyen ügyesek voltak a gyerekek :-) Tetszett nekik a parlament? Jobban van az allergiád? Srácaid, jól vannak?

Kaqk, mert Emma egy tündér.

Vindo, Rugó teljesen rendbe jött?
Nagyon jó kis rajzot készített, sok testrészt megrajzolt a kis drága.
Sajnálom a cicát... és örülök az új kis jövevényeknek. Lesz helyük ;-) (nálatok)? Rugó szuper neveket adott nekik.

Mi nagyjából jól vagyunk, Ádi rajzol és Shreket néz, ma volt az oviban ültetés meg vetélkedő (zsákbanugrás) -- S. ment, nekem órám volt (szerencsére nagyon jó kutatási kiselőadásokat tartottak a hallgatóim), nem értem volna oda, csak a végére.
Betaknyolódtam, de nem vészes, csak nem akarom, hogy más is elkapja. Este egy szakdolgozóm munkáját kell átnézzem, itt a finis.
irina

Halihó!

Most ültem le egy kicsikét, eddig főztem, vasaltam, mostam, stb. Holnap megyek Szegedre, jövök is vissza, de majd csak éjjel.

Zdori, tényleg ne érezd kényszernek, mindig nagyon örülünk, ha hallunk rólatok. Nagy a teher rajtad, ezt mindenki megérti. Azért ölelünk! :lol:

Vindo, ez nagyon jó rajz szerintem is. Nem akarnám elemezni, de első ránézésre is minden rendben van vele. Háát Bercó nem kényeztet el ilyenekkel. Cica :cry: Tényleg jó neveket választott Rugó. :lol:

Kaqk, sikerült időpontot egyeztetni? :lol:

Irinám, igen tetszett a gyerekeknek, jól megcsodálták. :lol: Bár eléggé elvont ez az egész nekik, de azért volt olyan, aki értette is, hogy mi történik körülötte.
Az allergiám stagnál, orrhang, rekedtség állandó. Nem győzöm magyarázni, hogy nem beteg vagyok, csak... :lol: Gergő iskolába ment ma, rendben van, Dávidnak olykor még fáj a bokája, szerdán nem is játszott, csak ült a kispadon. Szerencsére nem is volt rá szükség, nélküle is nyert a csapat. Bercókám meg taknyol most egy kicsit. Nyomom bele a c-vitamint.
Jó dolgod volt akkor ma. :lol: Jobbulást kívánok!
dmaggie

Vindo
jó ez a rajz! :)

Maggie
hát nagyon sajnálom, olyan jó lett volna látni téged. :)

Irina
hát igen, nektek most még a szakdolgozatok meg a vizsgáztatás hátra van. De utána pihi! :) :) :)

Kaqk
nektek meg gyógyulást végre, rátok fér! :)

Dóri
együttérzek veled.

Lányok, bocsánat, tényleg kell tanulnom, mert az élettanomat soha nem fogom kijavítani... Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hú, de jó, hogy írtatok :roll:
Már azt hittem, elnéptelenedünk.

Ma megyünk majd Szegedre, szóval egész napos program. Rugót még együtt visszük reggel, délután meg Gáborral jönnek vissza biciklivel.

Tegnap kitakarítottuk Enci dobozát, és nagy meglepetéssel tapasztaltuk, hogy nem is két kismacskája van... Hanem három. Csak kettő ugyanolyan cirmos, aztán, gondolom, mindig összekevertük :roll:
Rugó hallani sem akar cica-ajándékozásról, szerinte megtartjuk mindet :roll: :roll: :roll:

Irina, jobbulást!
Rugónak már semmi baja. Tényleg nem tudom, mi volt ez neki, csak láza volt, az is csak egyszer. De hát örülünk neki, és kész.
És S. is futott zsákban???

Maggie, Rugónak is könyörögni kellett, hogy fogjon a kezébe zsírkrétát... Bezzeg a láncfűrészt gyapizza :roll:
Jó utat neked!

Piroska, jó tanulást!
Na, épp tegnap hoztam haza pár szakdolgozatot :roll:

Gondoljatok ma rám. Este majd benézek :arrow:

Ja, amúgy tegnap mindenki hülye volt az utakon. Életemben először rá kellett dudálnom valakire, mert beletolatott volna a kocsimba...

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Helyzetjelenteni jöttem. :)
Tegnap voltunk dokinál, UH is volt, így megnéztük Barnust.
A feje lent van, és becsültek súlyt is.... :shock: 2.400 g a 32. héten, így kb. 34 hetesnek felel meg. A ctg és egyéb vizsgálatokat is előbb fogjuk elkezdeni, hátha hamarabb jön.
Mondjuk mindkét gyereket ekkorának mérték anno, és Gegi csak 4 nappal jött korábban.
Most már jobb, hogy nincsenek frontok.

Ma is ezer a dolgom, fodrászhoz megyek, meg bankba. Szombaton kint leszünk a Hungexpón a 73-as standnál a bababörzén. Ha van kedvetek, gyertek ki. Műsorok is lesznek gyerekeknek, meg kisállat simogató. Sok használt ruha és új holmik. Érdemes kijönni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Helló, Lányok!

Köszi a jókívánságot, szerintem nekem valami allergiafélém kezd kinőni, már pár éve gyanús...

Maggie: akkor lehet, hogy egy divatos "allergiás vagyok" feliratú pólót kellene hordanod, hogy ne kelljen mindig magyarázkodni ;-)

Piroska: ó, dehogynem leszel Te jó élettanból!!!
Hát a nyár nekem zömmel nem pihenés lesz, mert olyankor szoktam azt bepótolni, amit szakmailag muszáj (lényegében: amire a jelenlegi kutatási ösztöndíjat kapom, az a munka zömmel nyáron lesz megcsinálva, mert most nincs rá időm, ősz elején beszámoló belőle, és aztán elbírálják, hogy teljesítettem-e a pénzért azt, amit ígértem -- de hát ez a pénz az, amiből most pszichót tanulok és külföldi konferenciákra megyek). (Ha meg nem ez lenne, mindig van különmunkám, amit nyáron muszáj szintén behoznom.) De azért pihizünk is majd valamennyit. :-)

Vindo, 4 cica? Az igen, kész Durrell-farm lesztek ;-)!
Örülök, hogy Rugó remekül van. Te hogy bírod ezt a félévvégi hajrát?

Holnap szerintem állatkertezünk, aztán munkahegyek, már annyira lemaradtam a pszichós dolgokkal.... pedig most kell belehúzni, jövő héttől vizsgajelentkezés. :shock: 10 darab lesz, ebből sajnos egyetlen lógós sincs: pszichotöri, módszertan (a legszigorúbb tanárnál), matstat 2., pszichometria, élettan 2. fejlődéslélektan, áltpszicho 2. (emlékezés, tanulás), méréselmélet, bev. a pozitív pszichóba (és még egy kis egyházismeret, na jó, azt állítólag lehet könnyebben venni).
irina

Mesi, gratulálok, gyönyörű babaméret!!! :-) Sok sikert a börzéhez!!!
irina

Maggie
ne is mondd az allergiával... Amikor vártam Mendit köhögős, igen durva asztmás allergiám volt. Hiába mondtam a munkahelyen, hogy ezzel nem fertőzöm meg őket, sem az allergia, sem az asztma nem fertőz... Ez van...
Te tudsz olyat, hogy gyermekrajz elemzés? Én megvettem a könyvet, de azért annyira nem értek az elemzéshez. Mit kell tudni egy négy és fél éves gyermeknek? Didri szokott rajzolni embereket (az a központ mindig), aztán felhők, ház, kerítés (na, az azért elég összecsapott :)), virágok, sok-sok virág, ő és tesó táncolnak, mi meg vagyunk a nézőközönség :), meg ilyenek. Ebben a korban már számítanak a színek vagy csak később érdekes, hogy milyen színnel rajzol? Azt észrevettem, hogy tesót kisebbre rajzolja, mint magát, minket nagyobbra, tehát arányokat már nagyjából kezdi rendezgetni a fejében, de azon kívül nem tudom, hogy mit kellene néznem?

Vindo
hát igen... A férjemet nagyon szeretik a hallgatók, így szerencsére ezren mennek hozzá konzultációs időben a szakdolgozatukkal még akkor is, ha nem ő a konzulensük, áááá.... Én meg alig látom...

Irina
Ha kell segítség élettanból, szívesen segítek, szólj, ok? :) Hát ezt a nyáron bepótoljuk dolgot ismerem...

Emese
nagyon édi babóckáid vannak. :) De jóóóó neked! :) Én már félek egy harmadiktól, de lehet, hogy egyszer azért még rászánom magam. :)

Tényleg, feltehetnénk több gyermekrajzot, hogy tudjuk, kb mit kell tudni egy korabeli gyermeknek, mit gondoltok?

Képzeljétek, csináltam egy facebook-os csoportot a weboldalhoz, hogy az anyukáknak megmutassam, hogy milyen a weboldal, meg felmérjem, milyen igények vannak, erre csatlakozni kezdtek anyukák. Képzeljétek el, hogy most már 204-en vagyunk. :) :) És napi aktivitás van, annyit írnak, hogy alig bírom elolvasni. :) Olyan édesek! :) Úgy örülök! :)

Na tanulom az élettant, mert nem lesz meg...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok, most csak annyit, hogy sikeresen levezettem tegnap Szegedre és vissza 8)
Egyszer néztem csak el egy sávolást, de akkor meg rám dudáltak :roll: :wink:
A legvégén volt, mikor Db-be visszaértünk este.
A konfi jó volt, sokat röhögtünk közben.

Rohanok, 20 perc múlva indulnom kell, nyolctól vizsgáztatok :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Megvagyok én is, csak éjjel f11-re értem haza, szerencsére a Kedves volt olyan gavallér és megvárt, sőt kijött elém az állomásra és hazahozott. Nagyot néztem, mert valami sportrendzvény volt itt Debrecenben, rengeteg rendőr kísérte a szurkolókat, akiket autóbusszal szállítottak. Én ennyi rendőrt még nem láttam. :roll:

Hihetetlenül jó volt a tegnapi órám. Nagyon élveztem, ráadásul a bónusz az, hogy megajánlott jegyet kapunk belőle. Ezzel kettővel csökken a vizsgáim száma. :lol:

Piroska, én leginkább a szenzomotoros terület feltérképezésére használatos Goodenough-féle vizsgálatot ismerem. Tényleg nem néztem meg alaposan a rajzot, de azt láttam, hogy eléggé részletes, első blikkre teljesen életkori. Mélyebb, pszichológiai elemzést nem tanultam. Azt majd Irina tudja.
Egyébként meg én nagyon óvatosan kezelem ezeket.

Irina, Vindo, nem is tudom, hogy irígykedjek-e v. sem. Azért érdekes lehet szakdolgozatokat olvasni. Bár nemrégiben beszélgettem egy, a közgazd. karon dolgozó anyukával (ovis csoporttárs anyukája), aki azt mondta, hogy borzasztó, hogy mennyire sok baja, gondja van a szakdolgozatottak. Ha a tartalom rendben is van, stilisztikailag, nyelvileg proglémás.
Nyár: nekem is rengeteg munkám lesz, az már látszik most. De legalább érdekes lesz.

Most ennyi, mennem kell, Bercó enni kíván.
dmaggie

Úgy tűnik, hogy két kiscica marad meg (egyet reggelre halva találtunk). És Enci is, mert eddig ebben sem voltunk biztosak. De ma már kisétálgatott az ólból, és inni is nagyobb lendülettel iszik.

Maggie, ha jót olvas az ember, az akkor jó dolog, máskor meg a falat tudja kaparni :wink:
Valami nagy kosármeccs volt Db-ben tegnap este.

Igazán rendes volt a párod 8)

Én fél kettőre értem haza délben, most három nap szünet 8) 8) 8) Bár anyósomék jönnek kedden, de akkor is van pár nap szünetem.

Piroska, nem semmi vagy a facebookon 8)
Ez a táncolós rajz a virágokkal nagyon bájos, és kicsit hippis 8)
Férjed biztos egy arany ember, azért mennek utána a hallgatók. Megérzik:)

Irina, voltatok az állatkertben?
Ha igen, nagyon szép időt fogtatok ki:)
Egyháztöri hogy kapcsolódik a pszichóhoz? Vagy az intézmény miatt?

Emese, kitartást a végéhez!!!
Jó börzézést.

Le fog merülni a notebookom. Gábor ruhástól elaludt a fárasztó ebéd után. Délelőtt jégkrémeztek és sétáltak Rugóval, meg egy szomszéd kissrác is itt volt. G. totál kikészült.

Ki kellene ülni a hintaágyba :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie,
Hát jó szakdolgozót jó témavezetni (a mostani önálló és értelmes, ez a legjobb kombináció), van viszont, akit nem annyira, mert mondjuk többet gondol magáról, mint amit tud (és/vagy nem bírja a kritikát). Szerencsére nem szokott sok szakdolgozóm lenni (az előző mhelyemen több mint 20-at kellett vezetnem 3 év alatt). Tökéletesen jó helyesírású szakdolgozóval eddigi életem során kb. 1-gyel találkoztam (vagy csak rendesen átnézte és ráeresztette az ellenőrzőt is a munkájára), ami, lévén magyar szakon vagyunk, igen szomorú.
Hát azt hittem, legalább Te pihensz kicsit nyáron! Dolgozol a szakdolgozatodon?

Piroska, én még ultrakezdő vagyok gyerekrajzelemzésben (most kezdtünk tanulni), de ajánlom a rajzelemzes.hu oldalt, az egyik tanárunk oldala (én nem hozzá járok most), tele van jó kis szakirodalommal. Nekünk most Bender-tesztet kell felvenni gyerekekkel meg a Maggie írta Goodenough-ból egy rajzot (emberrajz), ezekhez, ha adsz egy levélcímet, tudok némi szakirodalmat küldeni Neked.
Férjed: nagyon kedves ember lehet (de a saját érdekében ezt idővel nyilván le kell majd építenie legalább egy kicsit).
Sok sikert az élettanhoz!

Vindo, örülök, hogy a cicák zöme jól van!
Az állatkert jó volt, bár Ádi kicsit fura volt ma, plusz nagyon meleg lett, és azt S-val nem igazán bírjuk, nekem a nátha + fejfájás kombó annyira nem jön be. Egyházismeret: igen, intézményi az ok.
irina

Ja, a Zoo-ban millióan voltak, legközelebb más napot választunk. Majd hozok azért képeket.
irina

Ja, képzeljétek, jövő héten lesz a 18 éves (igen, nem 20) osztálytalálkozónk. Nagyon lelkes mindenki, aki jön, pedig vagy 10 évig nem volt semmi (az első pár évben volt még néhány tali, meg talán ötéves is, aztán még egy ad hoc, azon nem voltam). Sokan írtak magukról kis összefoglalót is, mi történt velük 18 év alatt, nagyon izgalmas. Már várom.
irina

Jaj, képzeljétek, a Muci majdnem eltűnt ma az állatkertben. Annyira abszurd volt... A szurrikátáknál van kétoldalt egy-egy lyuk, amin a gyerekek bemehetnek (egyiken be, másikon ki és fordítva, kb. 2-3 méternyire van egyik a másiktól, a végén vannak összekötve egy folyosóval). Ádi imádja, bement, jó sokáig bent volt, kijött stb., megint bement. S. fotózott engem, megnéztem a szurrikátákat, nem mentünk 2 méternél messzebb. Erre jobbra nézek, és egy fiatal apuka külsejű férfi jön kézenfogva a síró Ádival. Olyan volt, mintha filmet néznék, egyszerűen azóta sem értjük, hogy jött ki a lyukból úgy, hogy nem láttuk meg, 2. miért indult el egy teljesen más irányba, amikor mindketten ott álltunk a lyukakhoz közel. :shock:
irina

Még egy "jaj, képzeljétek", és már én is sikítok.

Szóval, elég durva részei is voltak a napnak. :cry:
irina

Csilla,jaj képzeljétek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nálunk családi nap volt,szülinapoztunk,közben 1 sapit meghorgoltam,aztán folyt.köv,hétfőn család elmegy kirándulni én maradok,akkor tudok majd kicsit tanulni :) :) talán írni is :)

:arrow:

KépKép
viranka

Végre be tudtam kapcsolni a gépemet. Nem rossz, csak időm nem volt. Volt ma minden: vásárlás, főzés, kinlódás az alvással, ami el is maradt, pici takarítás, kertészkedés. Bercó kapott ma egy tányérhintát, már kinőtte a babás, belülős fajtát. Az oviban is mindig ilyenen lóg. :lol:

Irina, a Bender tulajdonképpen én is ismerem, csak nem csinálhatom, nem tartozik a kompetenciámhoz. :lol: Azt gondolom, eléggé nehéz is.
Remélem, az én konzulensem is elégedett lesz majd. Tényleg, írnom kellene neki, hogy mit csinálok, hol tartok.
Nem csodálom, hogy megijedtetek. Kicsi Drága Ádi, jól megrémülhetett ő is.

Vindo, a kiscicát sajnálom.
dmaggie

Verus, Te csak úgy by the way meghorgolsz egy sapit?! :-)

Maggie, igazából most jön ki belőlünk a feszültség a történtek miatt (Ádin nem látom, hogy baj lenne, szerencsére tudja a nevünket, címünket). Az volt a gond, hogy észre sem vettük, hogy nem a lyukakban van. Nem értem.
Bender: csak az A sorozatot néztük mi is (van egy jó szem. doga róla, el tudom küldeni Neked, az részletesen elemzi a B-t is).
Nekem az elvarázsolt család a kedvenc gyerekrajz-vizsgálatom. Általában zseniálisan mutatják a családi erőviszonyokat.
irina

Verus, mikor lesz vége a képzésednek? Vizsgáid hogy lesznek?
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?