2001.11.22 18:43
2001.11.22 18:50
Szoval szerintem mindenfele szempontbol jobb a cumi. 2001.11.22 19:05

. A helyzet az, hogy mindkettõt Amerikában, erlõször kimentünk filmezni, utána meg barátokat látogatni meg világot látni. A barátaink azzal cukkolnak, hogy nekünk csak ott sikerül, és ha megközelebb megyünk, vigyek magamal kismamaruhát (Emesével venni kellett, olyan hamar kihítam a sajátom
)
). Szóval keresd a babaholmik között, kell lennie!
Így utólag már nekem is. Fõleg amikor a falra kente, és jött hozzám, hogy anyu nézd, rajzoltam sárgával a falra... Még jó, hogy lemosható festékes a falunk... Ünnepi menü: vmikor késõ este érkezik, szvsz hullafáradt lesz, úgyhogy nem hiszem, hogy vmi nagyon ünnepit csinálnék...
2001.11.22 20:40

na felre a viccel, az enyem
En emiatt nem azt vettem, mert kulonben nekem is szimpatikus lett 

es ezt mar tobbektol
szoval jol gondold meg! 2001.11.22 20:47
Mindenízû drazsé van itt nálunk a szomszédos vegyesboltban, ha gondolod holnap vihetek neked. Már ha a Berti félére gondolsz.
2001.11.22 21:01

Téged is megskubiztalak!

A cipöért nagyon irigyellek! Most vettem Kikkónak 8900-ért bakancsot!
2001.11.22 21:06
2001.11.22 21:10
2001.11.22 22:22
2001.11.22 22:43

Csak úgy módjával. Jól hangzik ez a lemosható fal. De a kaki eltakarítása nem lehet egy jó mulatság... 

Igen periódikus az alvás. legutóbb a fogzás miatt estünk vissza. remélem most nem fogunk, mert egyre jobban kezdem élvezni a helyzetet. 
2001.11.22 23:08
Úgyhogy nemcsak a neten terjed...
), de egy pár dologra megpróbálok, és elõre is bocs, ha valami kimarad.
Az új út már kevésbé jó hír.
2001.11.22 23:13
A légzés késõbb is tanulható, különbözõ légzõgyakorlatok végzése során el lehet sajátítani a helyes légzéstechnikát. De a picik még gyorsabban lélegeznek, szóval majd ha nagyobb lesz, akkor dõl el ez valójában.
Benke is 14 hónaposan kezdett el, de akkor is nagy élmény a dolog.
És gyógyuljatok! A fülfájásra a legjobb a levendula olaj. Egy-két csepp egy vattára, és azzal bedugni. Egyes patikákban lehet kimérve kapni illóolajakat.
Bilibõl nekem az a fajta vált be aminek a legnagyobb az ûrtartalma. Markónak a kisebb fajtákból vagy elöl lógott ki és kipisilt, vagy hátul lógott ki. Mindig helyezkednie kellett, és ez néha nem jött össze. Nem tudtam rájönni, miért ilyen szûkösek a bilik?
A páromnak is elmeséltem, de bõszen tiltakozott, hogy bárhova, de északra nem megyünk.
Nagyon jó ötlet az ajándék naptár. Lehet, hogy nálunk is ez lesz. Az adventi naptár nagyszülõknek is nagyon tuti. Aranyos lesz, ahogy Leevi kukucskál az ablakokból.
A barátnõdnek Zsófinak és a babának szorítok. Jó kezekbe került, biztosan segítenek nekik. Amit írsz errõl a kórházról, az elképesztõ. Könyvet kölcsönöztek, meg fagyit kapott? Ez igen! Mégis inkább oda fogunk költözni!
Persze ezért meg kell dolgozni az anyukának is, egy kis éjszakai mûszakkal.
De tudom igazolni, hogy kinõnek a fogak.
Most jön csak a java, nekem elhiheted!
Én hétfõn megyek vásárolni. Remélem még vannak olcsóbb ruhák. Én a Pólusba megyek. Ott is van La Halle, ha jól emlékszem.
Benke nekem a máltkor lehúzta, úgy belecsimpaszkodott. Még szerencse, hogy itthon történt.
Az én fiaim is ma azt tervezték, hogy mibõl legyen a hóember szeme, orra, stb.
Gratula. A pocaklakóval is remélem minden rendben lesz. Én szoptattam végig, amíg Markót várta, és Benkével a pocakban is. Orvosa válogatja, az enyém nem ellenezte. Bár nálam nem volt semmi gond. Igaz, Benke elõtt egy-két hónappal elment egy baba, de õ szerintem nem a szoptatástól.
Kitartást a doboz hegyek között.
Éjszakák miatt ne aggódj. Õk még nem tudják, hogy illene átaludni. Nekem mindkét nagyfiam, olyan másfél-kétéves kora körül kezdte átaludni. Benke még csak most lesz másfél, és ezzel mindent elárultam. Tegnap legalább hétszer fennt volt éjjel.
Azért ez extrém volt, meg napközben is nyûgi volt, de egy-két ébredés az gyakori. De néha már átalussza, és ez jó jel. Szóval kitartás, vagy próbáljátok meg az Aludj jólt. Errõl Dia tud többet. Nálunk nem vált be.
De a kutya vize reggelre rendszeresen befagy.
Vigyázat lányok! Adrián pedig egy kis vigyori.
2001.11.22 23:26
2001.11.22 23:43
Kis szakszerû hasfájásmulasztás a pici babának, megmutattam Emesének a tornáztatást, mert azt mondta, mindig mereven tartja ilyenkor a gyerek a lábát, és feszít ezerrel, nem hagyja a tornáztatást... Annyira fura volt megint ilyen pincur gyereket fogni, masszírozni... Aztán séta a gyerkõcökkel, MOM Park, bevásárlás, duhajkodás, futkorászás a folyosókon, TV2 Szóljon Bele fickó Borival be akarta mondatni, hogy KAKA, de Bori nem volt hajlandó...
) 2001.11.23 00:04

Amúgy ha tt vagyok, akkor a wc-be kakil, bár néha mostanában a pisilésre is a bilit favorizálja. És ha abba pisil/kakil is, soha nem engedem, hogy bevigye a szobába. A fürdõszobában a kõrõl könnyebb lett volna feltörölni
.
. Igazából nem akarok MAerikába menni, egyenesen rettegek a repüléstõl. Viszont szicíliai utat már nagyon régóta (kb. Ábel fél éves kora )óta tervezünk. Jöhet egy "olasz" baba is
. Baba egyébként úgy fél év múlva jöhet, készen állunk rá. Ha a babádnak nincs széklete, de nem fáj a hasa, nem nyûgös, akkor szvsz várhatsz ég egy pár napot. De csak egy -kettõt, többet nem, mert a végén nagyon belekeménykedik...
Nálunk a dokinéni a következõt javasolta: nagggggyon cukrozott kamillatea, ha arra sem kakil, akkor tegyek bele narancslevet is. Végül nem volt rá szükség, mert lett "erdmény". Gerinek én is szólíthatlak? Már úgy megszoktam, és az Anikó olyan fura
... 

Milyen autót vesztek? És: ne hülyéskedj, náltaok is kakis a szõnyeg? De jó 
! Bocs. Bár most hogy mondod, Ákos mintha egyszer mondta volna, hogy olyan kakiszag van nálatok, mire én mondtam, hogy nem lehet érezni
. Te mivel szedted ki? 
A fiam is 22 hónapos volt, hogy elõször átaludta az éjszakát. Emesével azt azért nem szeretném megcsinélni, de õ is ébred vagy 6x. Jó lenne már aludni...
És holnap már azt mondhatom, hogy "holnapután"! Olyan jól hangzik 
2001.11.23 00:15
Szerdán ügyintéztem az önkormányzatnál, meg téligumit rakattam a kocsira délelõtt. Délután hegedülni vittem Mátét. Estére komolyan hiányzott, hogy velük legyek. Így ma nem is csináltunk semmit délelõtt, csak játszottunk.
Máté tanította rá. Valamelyik nap meg, jött nyüszögve. Erre cicire akartam tenni, azt hittem az kell. Õ meg: jajjajj kaki. Szóval kakis volt.
, megyek aludni. 2001.11.23 07:02
) Szóval élünk, dobozolunk, Tóték fasorban sincsenek már hozzánk.

Már kezdtem megsértödni, hogy engem elfelejtettél.

Úgy csinálja, mint a Forrest Gump
, hanem másodikra

, jól van, bár, most nem mehet suliba a nagy fertözésveszély miatt..Nem nagyon örül neki. A költözésnek annál inkább

Ti egyébként mióta laktok albérletben? 2001.11.23 09:06
2001.11.23 10:01
Én megállapítom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, vagy ahogy a gyerek éppen igényli. Szóval, Te is csináld nyugodtan úgy ahogy jól esik!
Megint fog jön, ki tudja, 2 óránként keltünk.
), nekünk is volt ilyen no kaki 4 napig. Nálunk a Kecskeméti õszilé vált be! Éjszakákért irigy,irigy!
2001.11.23 10:26
2001.11.23 13:16
!
! Hidd el hogy felismer! Csak szerintem egy ilyen pici lény még inkább magával van elfoglalva... nagy változás történt az életében...
? Tudod az a baj, hogy olyan sok La Halle van!
.... Igaz, az én 8 hónapos lányom (mint valamelyik nap kiderült), evett már paprikáskrumplit, és ivott kólát
, mert NEM VOLT SEMMI BABAKAJA! A mélyhûtõbõl kifolyik a Petrának félretett kaja, csak fel kell olvasztani.
! Most, hgoy már egészségesek vagytok. remélem több idõd lesz irkálni ide
! Nálunk is volt ám mûsor tegnap, Petra mindent kihányt (még a vizet is), aztán egy jó magas láz, majd hajnali kettõkor az apjával petrezselymes krumplit evett... Mára kutya baja...
2001.11.23 14:55
Nagyon lemaradtam, nem tudom követni az eseményeket, úgyhogy elõre is bocsbocsbocs, ha valaki kérdezett vagy mondott nekem valamit és nem reagálok rá. Azért igyekszem!
)DE kb. 1,5-2 hónapos korában, amikor már kettõig sem látott az álmosságtól, de mégsem volt hajlandó elaludni, kipróbáltuk. Bevált. Azóta mindig azzal alszik el, és ha nyûgös, megnyugtatja. Most külön jól jön, ugyanis kb. 1 hete EGYÁLTALÁN NEM HAJLANDÓ szopni! Még egy kicsikét sem! Még félálomban sem! (Iboly?) Így a komfortszopásra is marad a cumi. Egyébként legtöbbször már nem is szopja, hanem rágókának használja, eszi a mûanyag felét. És ügyesen nyúl érte, szerintem a cumi kedvéért tanult meg koordináltan fogni
. Na, cumi-ellenzõk, azért ne kövezzetek meg, én is cumiztam másfél éves koromig, mégse nem lóg se cigi, sem boros (sörös)üveg a számban
!
! Képzeld, tegnap beszéltem telefonon az egyik nagyon jó barátnõmmel, és kiderült, hogy 7 hetes terhes! Azért írom Neked, mert Szombathelyen fog szülni. Milyen az a kórház? Mire számítson?
), de a 3 funkciósat már meghirdettem a helyi hirdetõújságban, remélem, hamar elviszik. A bababizományiban nem adtak volna jó árat érte
(ezek a puszikat helyettesítették) 2001.11.23 17:03
2001.11.23 20:34
Sokan mondták, nem hittem el, de tuti része van a szoptatásnak is ebben! 2001.11.23 20:57

2001.11.23 21:21
2001.11.23 21:22
. Nem nekem kell, megígértem vkinek köszönetképpen, és mindenképpen szeretnék venni.
Remélem, nem lesz több. (Ha azt tudnátok, a videoról mennyi ideig vakartam le...
) 

! Ma beszéltünk telefonon, felhívott. Meg tegnapelõtt is, akkor én nem bírtam ki, és felhívtam kamcsatkán
.
2001.11.23 22:08
!!!! Ne aggódj, én is érzek néha így, de aztán valakitõl mindig kaopk eg yjó szót
PEdig elvem ,hogy mindnenap legyne szabad levegõn ,de a szél kivétel.)
2001.11.23 23:31
Meg az elölhagyott bögrékre, papírokra, a fürdõszobaajtóra, a lábunkra, stb.
Teljesen be van zsongva a Harry Potterért, amiben az a legjobb, hogy hát koránál fogva nem is igazán ismeri. De már el kellett belõle mesélnúnk a publikus részeket, és azóta folyton HP-dokumentumokat gyárt a Worddel

Örülök, hogy meggyógyultak a srácok!
Azóta is dühös vagyok, hogy miért dugdos neki mindenki csokikat (mert persze a javát dugiban ette: "Szegény gyerek, a zord szülõk nem engedik csokit enni, de azért adok neki."), nem igaz, hogy nem értik, azzal nem tesznek neki jót. Tavaly már kihajítottam egy csomó Mikut meg nyuszit. És már idén is elkezdõdött a dömping...
És hát persze, hogy kakis a szõnyegünk!!! Tegye fel a kezét az a kisgyerekes, akinek sose lett kakis a padlója-szõnyege stb. A legfrissebbek: a múltkor Hannus piros popsiját levegõztettem, hát persze, hogy akkor kakilt. És még bele is lépett a döbbenettõl
De legalább az tuti nem csípte ki a popsiját. Utána meg leejtettem a hasmenése pelust, persze tartalommal lefelé
(Akkor nem mulattam én sem ennyire) Én csak mosószeres vízzel át szoktam dörgölni, amíg nem látszik, és nem szaglik már. Neked van valami tuti tipped?
Nagyon kis ügyi!
Hannusnak jobbulást.
Hiába mondom, hogy nagyjából uaz kell rá is, mint magunkra: póló, zokni, naci
De azért kell gyooorsaan internet, mert titeket, kedves virtuális barátnõim, legalább vihetlek magammal, és akkor máris nem fogom magam egyedül érezni
Hogy lenne különben energiám babanetezni este???
2001.11.24 00:38
2001.11.24 16:29
Mindig mondom: nem szabad lemaradni
eccerûen úgy jött ki a lépés, hogy még olvasni sem volt idõm. Nem azért hagytam ki ennyi idõt, hogy hiányoljatok, vagy, hogy azzal kezdjem a mondókámat: KITTI MÁSZIK. Azért nagyon jól esett, hogy többen is észrevettétek az eltünésem
Kitti azóta sem mászik, úgyhogy Ildi írhatod nyugodtam még egy darabig, hogy nem baj
Viszont mostmár simán felül, feláll bármikor. Várakozó álláspontra helyezkedtünk, azért remélem nem marad ki a mászás hiába írtok ilyen sok bíztatást, mindig bennem lesz ez a dyslexia mumus
Anyósom egyébként azt mondta ne várjunk, vigyük a Petõ Intézetbe

), a legdurvább a tormás ízû, de a drazsén felkiáltó jel jelzi a nem kellemes ízt. Szóval nem az igazi, de a lányom oda van érte.
Kittinek is száraz, pörkös a bõr a könyökénél. Kérdeztem több gyógyszertárban, azt mondják nincs általuk készített babatestápoló (Többiek, Ti honnan/hogyan szereztek?). Veszek neki nem gyógyszertárit, hátha...
Mi most egy éjszakai szopinál tartunk... estétõl reggelig folyamatosan
Mostmár én is besokalltam. Elhatároztam a megnevelést, két napig vívódtam, de úgy érzem én nem tudok bekeményíteni
várom a csodát, edzem a lelkem, sajnálom magam, aztán majd csak lesz valami.

) Mi lesz így szilveszterkor? Ötletem: fektessük egymás mellé õket, aztán vigasztalgassák egymást
Én nem kaptam újabb képeket, SÕT semmilyen képet, pedig megígérted
Gondolok ám rátok, milyen rossz a sorotok a hétvégén
Anyukád hogy van?
Örülök, hogy a srácok jobban vannak!!
Örülök, hogy engedéllyel vidulhatok a kakis sztorin, nem csak úgy suttyomban
Hannusnak Te vágtad le a haját?? Vizsgádhoz is gratulálok! Dobozoláshoz jó kedvet, kitartást!!
2001.11.24 16:43
) 2001.11.24 17:04
. Pelus: hehe, próbálnák meg a férfiak a gyermeket textilpelenkába csomagolni 

Gratula!!!! Viszont megjósolom: néha bánni fogod, hogy Kitti miértmászik már/miért nem mászik lassabban 

. Babatestápoló: a dokinléni írta fel, keverõs receptre. Szóval készíttetni kellett. Nekünk nmost itthon Neogranomon testápoló van (nem a tubusos krém, hanem van nekik egy családjuk, van benne sampon, habfürdõ, testáploó stb), azzal kenem Emese pofiját, mert neki ott száraz a bõr. Szvsz az õszi hideg, szeles idõ és a száraz levegõjû lakás az oka. Kati, szvsz nem gyógyszertárit ne vegyél (ha csak nem Neogr-t), mert azokban tartósító meg mindenféle hacacáré van. A gyógyszertári meg azért jár le viszonylag hamar, mert nem tesznek bele mindenféle avasodásgátlót meg mindenféle trutyit (Pele? Ákos mit mond errõl?) Szóval szvsz a gyógyszertári készítmányek a leggyengédebbek a babáknak. (na ez úgy hangzik mint a reklám). 2001.11.24 17:11

Oke, az elejen en is keltettem, de nem kellett sokaig. Aztan szep lassan kialakult a napirendunk, ami kb. ugy nez ki, hogy reggel 7 korul cici (neha hajnali 4-kor is), aztan ha otthon vagyunk, akkor de. 10 korul is, majd del korul, majd 4-5 ora korul, es este 7-kor furdetes. Azert irtam ezt a sok korult, mert napkozben abszolut nem keltem Vikit, akkor eszik, amikor o akarja.
De en most irok neked, hogy jo napod legyen! 
Nem haragszol azert, mert a cimlistat nevsorba raktam?
Szoval szerintem mindig is ket oldala lesz egy ermenek. Nagyon sok igzsag van abban, amit irtal, de mindig van kivetel.
Sehogy nem akar lemenni...

De a benne levo jateknak meg nagyon orul.
Nalunk nem volt ilyen(marmint kaki a szonyegen, vagy akarhol) Martinnal. De ugye meg itt a Viki...
Ma volt a tarsashaz-alapito kozgyules, ha minden jol megy, akkor dec. 4-en kulcsot kapunk, es azon a hetvegen koltuzunk. 2001.11.24 17:42
Bár az is lehet én írtam kicsit félreérthetõen: Kitti NEM mászik! Ha megvárnám amíg elkezdi, és addig nem írnék, el is felejtenétek, hogy valaha létezett, és írt ebbe a topicba egy Csõre Kati is 

A gyerekorvosunk nem írt fel testápolót, azt mondta Panthenollal (jól írtam?) kenegessem. Én nem értek hozzá ugyan, de még senki mástól nem kaptam ilyen tanácsot, a gyógyszerész is csak azt mondta, hogy ...hmmm... végül is van benne B6(?) vitamin. Neogranormonos tippet köszi. A fejfájásod nagyon migrén gyanus. 2001.11.24 21:10

Bízzátok rá. 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|