A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szóval mindez helyesírási hibák nélkül.
És persze esik az eső, ezért nem tudom, indulunk-e.

Kép
vindolanda

A nyári munkák közül kifelejtettem még egy kötetszerkesztést és lektorálást, meg plusz két tanulmányt :roll:

Kép
vindolanda

Na, ezt még leírom.
Rugó új fogkrémet kapott.

- Rugó, gyere, mossunk fogat az új fogkrémmel!
- Ez új. Megmutatom mindenkinek.
- Nincs itt senki. Kinek mutatod meg?
- (gondolkodik)...
- Encinek?
- Nem. Én mondom, Enci, elephant (elefánt van a fogkrémen, angolul mondja). Enci mondja, miaúúú. Azért nem mutatom meg.

Szóval tudatosulnak a kommunikációs problémák.

Elzárom magamat.

Kép
vindolanda

Hahó!

Vindo, Krakkó állítólag gyönyörű, biztos nagyon fogjátok élvezni.
Csak ennyi egyéb munkát felejtettél el megemlíteni? Biztos? :-DDD
Rugón behalok, nagyon édesen és értőn világította meg a macska-ember kommunikációs szakadékát.

Ádi hutul "tanul" (Star Wars 1., csak feliratos változatunk van a filmből), bár ugye a filmből főleg a hut káromkodások dekódolhatók. Meg a gangen (vagy mi) - angol pidgin nyelv.

Megyek, megpróbálom kitalálni, hogyan jutok el a reptérről a pályaudvarra Varsóban, onnan Lódzba a pályaudvarra, onnan a szállásra, majd a konferenciahelyszínre. Akkor már visszafelé bagatell lesz.
irina

Ez a káromkodás rendben, mert legalább csak Ti értitek :lol:

Ismersz valami útvonaltervzős programot a lengyeleknél is?

KIcsi koromban voltam Krakkóban kétszer, de már nem sokra emlékszem. Sok galambra, a várra, meg egy tűzokádós sárkányos szoborra.

Közben a mozgásos nénit lemondtam. Szakad az eső, így gyalog nem tudunk indulni.

Kép
vindolanda

Vindo, nem ismerek, a guglimapsról próbálom meg összerakni. Szállásokat szerencsére stratégiailag fontos helyeken foglaltam.
Közben rájöttem, hogy amellett, h az egyetemen kell töltenem kis időt, nyomtatnom is kell, kisbőröndöt vennem a kézipoggyásznak (utálom a bőrönddel szenvedést, már törtek össze és veszítettek el nem kézipoggyászunkat, úgyhogy minimálverzióval utazunk, de vmiért ma szembesültem azzal, hogy kézinek csak 8 kg-ig engedélyeznek csomagot). Meg zlotyit is váltanom kell, csak euróm van. Kisspré is kell. Ajjaj.
irina

Ja, a TV-ben szokás szerint nem ment semmi a kb. 30 csatornán (azért ehhez tudni kell, komolyan, hogy soha semmi igazán érdekes ne legyen), ill. 10 percre az On the spotból láttam egy részt, a dani törzsnél voltak, az tetszett. Comedy Centralt évente 3-szor tudjuk nézni, de mindig azt ismétlik a stand-upból, amit már láttunk. Valamit nem jól csinálunk a TV-vel, az biztos.
8)

Na tényleg megyek, nagyon sok minden van hátra.
irina

Találtam egy ilyet:

http://en.odleglosci.pl/mapa-polski-trasy.php

hátha jó lesz

én a húzós-gurulós bőröndöket utálom

Kép
vindolanda

De a tömegközlekedés, nem tudom, benne van-e.

Kép
vindolanda

G. meg R. a Spektrumon (talán ott) szokta nézni a Kamionnal a halálutakont (vagy mi a címe, amúgy Deadliest roads) meg a Gyáróriásokat. Nálunk ennyi a tévézés. Van helyette net:)

Az On the spotról az egyik hallgatóm mesélt, de még nem sikerült belenéznem.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Baba jól van, fejvégű, mindkettőnket megvisel ez az időjárás. Vasat kell szednem, mert nem lett jó a vérképem, keddtől NST.

Pénteken évzáró az oviban, Geginek 10-kor, aki csak résztvevő lesz, de Zsozsit kiscsoportos létére felsorolták a középsősök közé egy műsor erejéig. Neki 2-kor kezdődik, szavalni és táncolni fog. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Túl mindkét zh-n, ki tudja, hogy sikerültek... Majd megtudom... Mindjárt nekiállok élettanozni, de annnnyit írtatok. :) :) :)

Irina
Azért az nagyon jó, hogy van segítségetek. Nekünk egyre többet kivonja magát anyu a gyermekfelügyelet alól. Arról nem beszélve, hogy már a végén csak akkor segített, ha nagyon összevesztünk, ez meg nem hiányzik. Hogy állsz, sok vizsgád van még hátra? Mikor utazol?

Maggie
az Ember tragédiája nagyon jó, de tényleg jobb olvasni. Azért ki lehet fogni tűrhető előadást, de azért ez nem kis falat, kevesen tudják rendesen eljátszani.
Hogy érted, hogy már felvetted?
Neked is egy marékkal, ügyes vagy a suliddal! :)

Vindo
andragógus vagyok, felnőttképzés-szervező. Pontosabban az a végzettségem. De nem helyezkedtem el benne, mert elkezdtem a sulit. :)
Na ezt nem értettem, milyen kommunikációs probléma??? Vagy lehet, hogy nálam is van, mert nem értem... :)

Emese
de jóóó nektek! :) Nemsokára hárman lesztek. :) Nálunk sajnos esély nincs a hármaskára, apa azt mondta, hogy nem akar még egy gyereket. Olyan jó, hogy ők nőnek... Ez van... De legalább benneteket látunk, az is jó! :)
piroska.103

Csak egy pillanatnyi idője jöttem, mert végre tanulnom kellene.

Rugó metakommunikációs tudása lenyűgöző. :lol: :lol: 8)

Irina, velem is előfordul ilyen. Például annak idején visítva röhögtem a buszon az Indul a bakterházon, filmen meg nem tudom megnézni. :roll:
De mondjuk a HP-vel is ez a helyzet. Ott mondjuk kedveltem a filmváltozatot is, de azért mindig bosszankodtam, mert nem adta vissza igazán a könyvet.

Sikerüljön mindent elintézni!

Piroska, ez a projekt tulajdonképpen arról is szólt, hogy rögzítem az órákat. Jól működött a dolog, nagyon együttműködőek az alanyaim, kiválóan dolgoztak együtt. Már csak be kell vallanom azt, hogy mit is fogok igazából vizsgálni, meg egy összegző beszélgetést csapunk majd. Most úgy néz ki, hogy mind a három páros tartani szeretné a kapcsolatot a továbbiakban is.

Na, tényleg tanulok.
dmaggie

Emese, hajrá!!!!!!
Éppen ma gondoltam, megkérlek, hogy rendszeresen tudósíts majd! :lol: :lol:
Zsozsi 8) :lol: Na, ilyenkor garantált a brühühü. :lol:
dmaggie

Maggie, akkor ez jól sikerült projekt volt :P
Bercó óvodában?

Emese, hú, ez már a vége...
Majd számolj be gyakran, mi újság veletek!

Piroska, semmi különös a történet lényege, csak Rugó a maga módján konstatálta, miért nem éri meg Encivel az új fogkrémről beszélgetni :wink: Lehet, nem voltam érthető.
Na, akkor majd, ha kell még új andragógia tárgyakat tanítanom, kikérem a tanácsodat.
Amúgy most pl. záróvizsgáztatom az andragógusokat, de erre nekem is készülnöm kell, mert hát nem vagyok andragógus :roll:
Remélem, sikerültek a zh-k.
És most próbálj meg aludni is!!

Túl egy mesekönyvolvasáson, valamint műanyag mocikkal is üldöztük már egymást a házban, most megpróbálom leültetni a tévé elé nagy gonoszan.

Itt közben kisütött a nap, de a szél nagyon fúj.

Kép
vindolanda

Maggie
nagyon szupi! :) Milyen érdekes, valami nagyon jót hoztál össze. :)

Vindo
bocsáss meg, nagyon fáradt vagyok, nem értékeltem a helyzetet...
Nagyon szívesen segítek, én nagyon szerettem andragógiát tanulni, klasszisokkal könnyebb volt. :) De ez van... :) Debrecenben is van andragógus képzés?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Vindo
gonoszság ide vagy oda, nálunk este megy egy rajzfilm, azt meg szokta nézni. De ennek érdekében vacsorázik rendesen, bármit megcsinál, csak megnézhesse azokat a csúnya lényeket, nem tudom, mik azok...

Odaát :arrow:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hát, azok a csúnya lények biztos tudnak valamit :wink:

Majd alszol egyet, ha vége a vizsgaidőszaknak, és minden a régi lesz.

A Debreceni Egyetem elég nagy böhöm, van 15 kara (jelenleg, de ettől szeptembertől vsz. több lesz). Két helyen is képeztek benne andragógusokat, Debrecenben meg Bösz-ben. Most senki nem tudja, hogy ezzel mi lesz. A Nyíregyházi Főiskola integrálódik, és ott is van andragógus-képzés (meg sok más képzés is, ami nálunk vagy más db-i karokon). Hallgató meg kevés. Tényleg nem tudjuk, mi lesz szeptembertől :roll:

Férfiak elmentek. Rám vár egy csomó házimunka és egy tanulmányírás, aztán pakolom a bőröndöket, mert este utazunk haza.

:arrow:

Kép
vindolanda

En is pakolok, mi is utazunk. :-), aaaaaa mi dig para vagyok mit hagyunk itthon....utalok be es ki is pakolni.....ott lenni viszont :-))))

Jaj megjott aszupi gyerekules, Emma tegnap fel is avatta, persze Dalma is, majd hozok kepet,

KépKép
kaqk
Debrecen

Helló, lányok!

Piroska, anyukám egy-két hete hagyta abba a munkát, most szerintem többet tud segíteni, ha vmi lenne Ádival, de attól még tény, hogy nem laknak túl közel hozzánk és öregszenek, fáradtak, nem tudnak ki-be ugrálni, a benzinpénz sem két fillér. De az ilyen "megoldhatatlan" helyzetekben nagyon jó most, hogy ráértek a szüleim.
Nálatok mi a helyzet?

Lódzban vagyok, jól érzem magam, lement az előadásom délelőtt, úgyhogy most már csak az élvezet része van.
Az út érdekes volt, mert angolul max. pár fiatal beszél, azok zöme sem lengyel, még a pályaudvar információjánál is az angol kérdésre lengyel választ kaptam (de megértette kb., mit akarok). Tiszta hazai fíling. :lol:
Nekem valamiért lazább és kellemesebb itt, mint Berlinben, pedig hát nem ugyanaz a látványvilág. Igaz, még csak egy icipici részét láttam a városnak (iparváros volt, ez hozzátartozik), majd holnap vagy holnapután teszek pár kört a belvárosi részben. Ami azért megfogott, h a térkép szerint 9 színház van egymáshoz vészes közelségben a belső részen, úgyhogy itt nagyon adnak a kultúrára, pedig nem egy nagy város.
Tiszta eksztázis, hogy nagy nyelvészeket, meg nyelvfilozófusokat láthatok, olyanokat, mint pl. Searle, aki az az igazi laza amerikai típus, isteni előadó, három mondattal fog át egy évszázadot (és hát olyan jól tudja kritizálni a generatív grammatikát, hogy majd elolvadtam).
A kajabeszerzés az estékre marad, mert nem kértem a konferenciacsomagot (naná, önköltségen csinálom az egészet). Így viszont meleg ételt csak este tudok enni, a hotel mellett van egy pláza, jó a konyha. Képeket még nem tudok hozni, anyuék gépét hoztam el, őszintén szólva minden gomb megnyomása után sem derült ki nekem, hogy lehet visszanézni a fotókat.
Na nem töltöm tovább a helyet csacskaságokkal, majd fotós élménybeszámolóval jövök, ha hazamentem.
Mindenkinek puszi!
irina

Vindo
valami woodle-k, vagy mi, de nekem egyáltalán nem tetszenek. Apja azt mondja, hogy nem gáz.... Hát nem tudom... De nem szeretem, ha rajzfilmet néz, mert utána kibírhatatlan.

Kaqk
milyen gyerekülést vettetek? Bocsi, most nem esik le... De jó, utaztok! :) Jó pihenést! :)

Irina
Hát nálunk épp áll a bál, nekem elegem lett abból, hogy könyörögni kell azért, hogy vigyázzanak a gyerekre. Nem jönnek el hozzánk, pedig mi szép zöldövezetben lakunk, sok gyerek, rengeteg játszótérre, elkerítve, nagyon szuper helyen lakunk, inkább mi menjünk el hozzájuk, ott van egy 4 nm-nyi játszótér, nincs elkerítve, tőle kb 2 m-re autók járnak, belváros, kosz, bűz, az emberek teljesen mások, amikor hallok ott egy beszélgetést, kiver a víz, a végtelen butaság, áááá... Meg sok ilyen-olyan ember van ott, nem akarom jellemezni őket, na... Itt ha nem is tökéletesek az emberek, de azért az értelmiség költözött ide, azért nagyon nagy eséllyel találsz magadnak megfelelő partnert és ha nem is te tudsz normálisan elbeszélgetni, mert két gyerek mellett nincs rá idő, de a gyereked normális gyerekekkel játszik, akikben van valami fantázia, nem azért vannak lent, mert anyának elege lett belőlük a lakásban és csak nézek... Nem tudom, de nem jól viselem az üres életmódot. Egyszerűen nem! Nincs semmi bajom azzal, hogy valaki nem egy észkombájn, ne legyen az, de ha süt róla, hogy borzalmasan buta és erre még büszke is, hát az nagyon gáz! Eszembe sem jutott beleszólni a beszélgetésbe, amikor az egyik azt mondja a másiknak, hogy ő nem adott a gyereknek annyit inni, hogy ne pisiljen annyit... :shock: Hát nem tudom... A másik meg elmondja, hogy jaj, hát a gyerek nem szereti a gyümölcsöt, nem eszik ezt meg azt, na de a chipset meg a csokikát, meg az édességet, na azt igen. Jaj! Én ebbe belehalok! És végülis még ezt is vállaltam nagy nehezen, de aztán amikor ott voltunk anyuéknál és a vizsgámról odamentem, látom, hogy a két gyerek bambulja a tv-t, amin egy mosolyfej mozog két percenként egyet és a háttérben megy valami nem tudom, milyen zene (talán olyan, ami ilyen játékgépekben megy, valami idétlen, borzalmas!!!!), semmi történés, csak nézik a tv-t, na akkor kiakadtam, felöltöztünk és hazajöttünk. Inkább ne sikerüljön a vizsgám olyan könnyen, de a két gyerekből nem fogok droidot nevelni. Amerre megyek, minden szobában megy egy tv és a brazil szappanoperák felváltva egymás után. Kérdezem, miért tv-znek? Mert unatkoztak. Mire látom, hogy a földön elérhető magasságban egyetlenegy játék sincs!!! Látom, hogy szegény kicsi megpróbálja az építőkockát lehúzni, majdnem a fejére húzza, ami azért jó súlyos. Mondom, hogy hát itt van a garázs, építőkocka, játékok, miért van olyan magasan, hogy nem érik el a gyerekek? Csak néz... Nem is értem... Komolyan nem értem! Nálunk a lakás tele van játékokkal. Ott vannak a könyvek, hát olvasott belőlük szerinted egy sort is? Hát persze, hogy nem! Ha csak eszembe jut, felforr a vérem. Mert ő fáradt! Hát igen... Nekem ez jutott, nem érdekes, nem panaszkodom, csak elmondtam, hogy mi a helyzet. Azóta nem beszéltem velük, ez volt két hete talán, de komolyan mondom, hogy egyszerűen nem bírom hallani a hangjukat. Tudod, az a szörnyű, hogy én elégedetlen voltam az ő nevelésükkel kapcsolatban, azt hittem, hogy csak a lázadásom miatt van, de itt vagyok a két gyerekkel és továbbra is azt gondolom, hogy én nem úgy akarom csinálni, ahogy ők. Nem akarok olyan életet élni, mint ők! Nem akarok olyan érzéketlen, céltalan, tétlen, tunya, üres életet élni! Örülök, hogy kiszakadtam belőle! Nem akarom, hogy a gyerekeim egy percre is közel kerüljenek ehhez az életmódhoz, amitől én menekültem. 18 éves korom óta nem lakom otthon és ennek örülök, mert azóta élek, addig csak vegetáltam. Nagyon nehéz volt magamra találni, de sikerült. Nem fogom hagyni, hogy újra kikészítsenek. Sajnálom, hogy nekik nem volt lehetőségük normális életet élni, de valahol ez az ő döntésük is. Én békében szeretnék élni, úgy, hogy közben gondolkodom, úgy, hogy közben megbeszélünk dolgokat. Ezt azóta tudom megtenni, mióta elköltöztem. Sajnos ők nagyon eltévedtek. De már látom, hogy soha nem fogom tudni őket visszahozni az életbe, ők csak visszahúznak. Gyermekkoromra úgy emlékszem vissza, mint valami borzasztó, keserű dolog, nem voltam boldog és nem kívánom vissza. Tényleg nem! Nem akarok újra kisgyermek lenni, mert az borzalmas volt! 18 éves korom óta élek, addig csak szenvedtem. Pedig nem bántottak fizikailag, de az a lelki sivárság, az a nem megértettség, az nagyon nagy szenvedés volt. Az én gyerekeim ne így nőjenek fel! Én csak arra kérem a jó Istent, hogy a gyerekeimet fel tudjam nevelni becsülettel és legyen erőm őket támogatni, míg nem lesznek képesek egyedül megoldani. Annyit kértem Istentől, hogy addig mindenképpen adjon erőt és életet, hogy erre képes legyek. Hogy ők soha ne érezzék azt, hogy nem kapják meg a támogatást, soha ne legyenek magányosak, tudják, hogy én mindig az a sziget vagyok, ahová ki lehet kötni, ahol van egy kis csepp mennyország. Ez nekem nem jutott és ezt mindenképpen szeretném megadni nekik. Nehéz ez... De segítséggel nem megy! Anyósom egy katonatiszt, ő olyan, mint apu, ugyanaz. Inkább magunkra maradtunk. Egy nappali iskolával ez így nehéz. De érzem, hogy ezt kell tennünk! És azt is érzem, hogy menni fog! Valamiért egy tégla esett le a szívemről, hogy lemondtunk az ő segítségükről, nem tudom ezt elmagyarázni, de most jól érzem magam tőle! Bocsánat, hogy így kitört belőlem!
Témaváltás:
örülök, hogy egy kicsit kikapcsolódsz, de jó! :) Élvezz ki minden pillanatot, olyan jó dolog kicsit belelátni egy más világba! :) Hozz képeket is nekünk! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Maggie
most aztán van mit olvasni. :) Bocsánat, hogy nem annyira vidám, de valahol happy end...

Vindo
még valami: az andragógusképzéssel kapcsolatban: szerintem rájöttek a fiatalok, hogy nem sokat fognak érni vele. Az iskolák az andragógus feladatait ellátják, de nem andragógus végzi őket, hanem a tanárok. Értelmetlen elvégezni, ha valaki nem tanár. Semmi értelme! Amikor elkezdtem nézelődni, akkor ilyen válaszokat kaptam: jaa, a dokumentációt én is meg tudom csinálni! Minek nekem erre egy plusz ember? Papírt tologatni én is tudok... Eszükbe sem jutott, hogy én mennyi mindent tanultam ott. Nekünk nagyon jó gyakorlati tanárunk volt, ha most kellene egy iskolát megnyitni, A-tól Z-ig mindent elmondott, meg tudnám csinálni. De erre senki nem kíváncsi. Hátrányos helyzetűekhez esélyem nincs, hiába szervezőként mennék, akkor is a gyógypedagógust veszik fel. Furcsák az emberek, nem is értem... Olyan ez, mintha a hentest kérnéd fel, hogy főzzön neked gulyáslevest. Végül is mindkettő élelmiszerrel dolgozik... Nem tudom, nekem olyan furcsa, hogy a cégeknek nem kell szakértelem... Inkább kell nekik egy ember, aki keveset kér, gondolom én... Nem tudom... De ez az andragógus képzés emiatt nehézkes... Pedig én a fővárosban vagyok, itt van felnőttképzés bőven.
A képzés önmagában, hááát... Most a felsőoktatás nincs fényes helyzetben, mindannyian egyetemen dolgozunk, így látom... Hát ez van! Engem csak azért lep meg, mert ez a kormány eddig a felsőoktatást nagyon pártolta. De tény, hogy megy azért a pazarlás is... Nálunk olyan embereknek van állása, hogy csak nézek... Három ember munkáját kellene egynek ellátni. Én meg majdnem meggebedtem, annyi munkánk volt, a másik meg nem tudta eldönteni, hogy melyik oldalon nézelődjön az interneten. A tanárok más helyzetben vannak, ők szegények nem győzték a sok órát meg sok feladatot. Nálunk a karon nincs megállás, ott kemény munka van. Igaz, hogy igyekeznek ezt megfizetni, de rengeteg a projekt, rengeteg a munka, a hallgatók be vannak vonva, nagyon agilis emberkék vannak ott, akik nagyon hajtják, hogy legyen sok munka, úgyhogy a tanároknak megint más a helyzetük.
Ha így folytatom, újra nem sikerül a vizsgám, úgyhogy elköszönök. :) Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kép Kép
:D

KépKép
viranka

Sziasztok!

Kaqk,jó pihenést,feltöltődést :) hidd el később sem lesz egyszerűbb az indulás,bepakolás(na jó pelenka és egyéb apróságok elmaradnak :) ) Apudnak jobbulást :)

Irina,feltalálod megad tuti :) s érezd jól magadat :)

Piroska,még nem fogtam fel teljesen amit írtál,de nem lehetett egyszerű gyermekkorod :( de megtaláltad párod,gyerkőceiteknek szép élete van/lesz :)

Mesi,kitartást,de ezt már írtam :) :)

az elefántokat óvónéniknek és a dadusnak alkottam :) B. kiválasztotta melyik kié legyen(csak a virágok áltak másképp kicsit,azok nem sikerültek egyformára) :)
:arrow:

KépKép
viranka

Viranka
végül is nem mondhatom, hogy keserű volt, mert megkaptam mindent, anyu nem dolgozott, velünk volt, kiszolgált minket, sokszor ágyba kaptuk az ételt, meg ilyenek, de az volt a baj, hogy az én kis érzékeny lelkivilágomat nem tudták megérteni. Egyébként tényleg mindent megkaptam, de a megértést, azt nem. Márpedig nekem az nagyon hiányzott.
Nagyon szépet alkottál újra! Hogy te milyen ügyes vagy! :) :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska! Hú, amit leírtál... :(

Viranka! Azok az elefántok szuperek! :)

Én megvagyok, már nagyon nehéz így a vége felé. A vérképem rossz lett, így több vasat kell szednem. Érzem is, tiszta koki vagyok, elalszom, nem mindig vagyok képben.
Ráadásul ennek mellékhatásaként (vasszedés) fellépett egy allergiás bőrkiütés a hasamon. Ott, ahol a baba háta van megepedt a bőröm (a sok front és feszülés miatt), és azon a tenyérnyi helyen viszket és csalánkiütések lettek. Zsozsival és Gegivel nem repedtem... A lábam már folyamatosan akkora, mint Silkáé volt Lizivel, már reggelre sem megy le, holott felpolcolt lábbal alszom.
Mivel mindenem vizes, az ujjaim bizseregnek, mert a víz elnyomja az izületeket, sokáig nem tudok fogni egy dolgot.
A csontjaim is fájnak rendesen - visszaolvastam, Gegivel is így volt.
Persze nem volt szerencsés túlsúllyal kezdeni a terhességet - pláne, hogy én ilyen bálna alkat vagyok (aki mindenhova hízik), de ez van.
Ettől eltekintve már nagyon várjuk, a gyerekek is és csupa boldogság rá gondolni, hogy nemsokára kibújik.
És remélem vette az adást, hogy "nemsokára kibújik"!!!
Gyerekek már nem járnak oviba, így érdekes lesz a munka is meg minden, de jobb az, ha mind az öten rázódunk össze, mint hogy én leadom őket az oviban, és otthon babázok.
Zsozsi már nagyon várja Barnust, biztos vagyok benne, hogy most részéről nem lesz az az őrült féltékenység, mint mikor megszületett Gegi. Persze, ott 16 hónapos volt.
Gegitől tartok kicsit, de majd odafigyelünk mindenkire. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

No ezek a kis majmókák várják a Kistesót:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó!

Nálunk még mindenki alszik, én csendben ezt-azt csinálok. :lol:

Piroska, a döntésed tiszteletreméltó, sok erőt kívánok hozzá. Érdekes ez, hogy a gyerekek is milyen tisztán látnak dolgokat, szerintem a szülők nem is veszik észre, valószínű, hogy valamilyen mintát követnek ők is. (vagy nem) Örülök, hogy így ki tudtad írni magadból, remélem könnyebb is lett valamelyest.

Irina, hajrá, hajrá. Micsoda konferencia!!!! :lol: De szeretném én is. Bár tudnék többet! Kapcsolj ki, pihend ki magad! :lol: Várjuk a képeket.

Viranka, Te aranykezű tündér. Lehidalok az alkotásaidtól.

Emese, én még nem is gratuláltam Neked. Nem semmi egy mami vagy, sok sikert továbbra is az üzleti életben! Szegénykém, sajnálom nagyon a "szenvedésed". Kívánom, hogy minél hamarabb megszülessen a manó. DE édesek a kis majmókáid! :lol: :lol:
dmaggie

Én meg nagyon nem vagyok büszke magamra. Pénteken vizsgáztam, de nem úgy sikrült, ahogyan szerettem volna. Már megint. Pedig nagyon korrekt volt a feladatsor, csak egyszerűen vagy a fáradtság vagy a bedurrant allergiám vagy nemtom miatt, nem jutott minden az eszembe. Utólag már hiába verem a fejem a falba. :oops: :twisted:

Egyébként érdekes, Szegeden mindig durvábbá válik az allergiám. Gyógyszer ide vagy oda. Ősszel például dupla adagot kellett bevennem, mert másként nem bírtam. :roll: Most is hihetetlen módon tele lett a fejem taknyival. Ehhez jött a korai kelés, a hosszú utazás.

Most úgy dönöttem, a szigorlat előtt egy picit kikapcsolok, pihenek. Próbálok aludni, hogy majd bírjam a tempót.
dmaggie

Maggie
nem kellene neked orrspray? Amikor nekem is elkezd jobban tombolni, akkor mindig be kell vetnem valamit: orrspray-t, szemcseppet, hörgőtágítót. Attól függ, hogy hol van a gond. Most nekem is kellene orrspray, mert a torkom fáj iszonyatosan, orrom meg be van dugulva. Alig várom, hogy kedden vegyek.
A szülők mindig valamilyen minta szerint teszik, amit tesznek. Ezt szívtuk magunkba az anyatejjel. Ezért nehéz nekem, ha másképp akarom csinálni. De megteszem, mert akarom. :)

Emese
a vérnyomásod méred közben? A testvérféltékenységet nem fogod tudni elkerülni, de ez teljesen normális szerintem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok, lányok :D

Megérkeztünk, jelentem, semmi különös nem történt velünk otthon. Volt sok rokonlátogatás, Rugót jól lefoglalta mindenki, így én suttyomban tudtam Forma 1-et meg úszó EB-t is nézni 8)
Éjjelente meg dolgozgattunk.

Készülés a másnapi disznóvágásra. Rugó áll az üst mellett. 'Apa, a kucunak holnap nagyon nagy baj lesz." :lol:

Piroska, sajnálom egyrészt, másrészt meg azért ez jó dolog, mert egy jó példa vagy arra, hogy az ember néha reménytelen helyzetekből is összerakja magát 8) Ne izgulj, jól csinálod!

Viranka, nem semmi vagy.

Emese, hasrepedés :?
Nekem Rugóval lett pár csíkom, brrrr :x
Vizesedés
:?

Irina, helyijárattal hogy boldogultál?

Maggie, helyváltáskor jobban előjön az allergia, az tuti. Ha hazamegyek, jobban szenvedek mindig. Meg ha visszajövök, akkor is :roll:

Dolgozok egy órát, aztán alszok. Holnap konfi, szekcióvezető leszek. Hogy ez hogy nem hiányzott, azt le sem tudom írni :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

6 cm-es, tökéletesen egészséges kisbabánk van :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Vindo, jó, hogy élvezhetted a rokonlátogatás örömeit. :lol: Nagyon velős ez a Rugó-magyarázat. :lol: :lol:

Paaaaannnddiiiii, szuper hír. Borzasztóan örülök. :lol: :lol: Legyen gyönyörűséges várandósságod!
dmaggie

Panndi, hurrrrraaaaaa :-)))))

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó :D

Ma végre szabadnapom van 8) Férfiak elmentek, mosógép megy, mosogatógép megy, virágok meglocsolva, lakás elpakolva. Most már dolgozgathatok 8)

A tegnapi konfi elég jól sikerült, eltekintve attól, hogy az egyik általam vezetett szekcióban két informatikusnak sikerült 40 perc alatt összerakni a projektort a notebookkal :lol: A másik szekció már gördülékenyen ment, a végére egész belejöttem a szekcióvezetésbe. Előadtam én is, az is tűrhető volt.
Este még hazavittük két kollégánkat kocsival, szóval csak hétre értünk haza. Közben mekiztünk, aztán fürdés, és én mentem is aludni, mert elég fáradt voltam.

Panndi, ez igen :P
Fotó Rólad??? Látszik már?

Ma gép előtt vagyok, ha valaki jönne 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Panndi! Gratulálok! :)

Én tegnap voltam NST-n, baba jókat produkált, a méhszáj viszont csak 1111. :shock: :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hú, mekkorát sprinteltem a mozgó fagyiárus után :lol: :lol: :lol:

Mesi, :mrgreen:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Jöttem megnézni, hogy Gremese megszült-e már. Kitartás, már nincs sok hátra, ilyen méhszájadattal meg no pláne!
Vasat én in szedtem az utsó hónapokban, de sajnos kevés volt, a műtét után kriminális lett az értékem, még intravénásan is kaptam vasat. Ha erre kerülne Nálad is a sor, ne hagyd, hogy 2 napnál tovább bent maradjon uaz a branül. Nálam 4 napig bent hagyták (a vas annyira vénagyilkos, h csak 2 naponta lehet beadni) és egy teljes karra kiterjedő vénagyulladást kaptam. Piros, dagadt, forró és kőkemény volt a karom napokig a kórház után, mozgatni is alig bírtam és 2 napra be is lázasodtam (ez a tejemet is kicsinálta :cry: ). Most is szedem még (elvileg napi 3-at kellene), de 1-re csökkentettem, mert a pici nem tud kakilni, 3 hete csak a szélcső segít...

Nehezek a napjaink, a pici nem alszik napközben és rengeteget sír, Lizi meg továbbra is ultra gáz :cry:

Piroska, sajnálom, hogy ilyen rossz élményeid voltak

Panndi, gratulálok!
silka

Viranka, hogy Te (még mindig) milyen ügyi vagy! :D
silka

Lányok.
hármas lett az élettanom!!! :))))) Hát ez nehéz szülés volt! :)))) Nagyon durva! Végig itthon volt a két gyerek, úgy kellett tanulnom, hogy a kicsi rajtam lógott folyton... De megvan! :))))
A héten lesz még hat vizsgám, aztán anat, meg még itt-ott lesz ez-az, már nem is tudom, de azok nem gázosak. Jaj, ez most nagyon jólesett, ez a hármas! :)))

Silka
nem volt könnyű, de én azt gondolom, hogy jó, hogy így történt, mert így tudom, hogy MIT NEM szabad a gyerekkel szemben elkövetnem. És igyekszem erre nagyon figyelni. Bár nagyon nehéz... Épp ma beszéltük az egyik anyukával, hogy neki sem olyanok voltak a szülei és az a legnehezebb az egészben, hogy nem zsigerből jön, ha valamit tesz, hanem meg kell gondolnia, folyamatosan cenzúráznia kell saját magát és ez irtózatosan nehéz. Mindig felülírni az ösztönös tetteidet. Ez igazán embert próbáló. Meg megtalálni a jó megoldásokat úgy, hogy nem tudod pontosan, hogy kit kérdezz, mi a jó, sötétben tapogatózol. Hát igen...
Tudom, hogy gáz Lizivel, de szerintem ez normális, ne aggódj! Jó lenne egyet sétáltatni együtt, mit gondolsz?

Vindo
ez a projektor-notebook párosítás elég rendesen megkeseríti az előadók életét. Nem is értem, hogy miért nem lehet már végre összehozni valami olyan projektort, aminél csak annyi a teendő, hogy egy helyre bedugod, mint a pendrive-ot és kész. Nincs ide-oda dugdosás, ide-oda kattintgatás, meg minden. Szörnyű!

Na megyek tanulni, mert nemsokára itt az anat vizsga. :)))

Maggie
jó kávézást! :)

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, gratulálunk 8)
De még hat vizsga :shock:

Silka, szegény Ti.
De ettől majd csak jobb lesz...
Lizi mit csinál?

Most rohanok, mert nem érek be nyolcra.
Valami történt a kávéfőzővel, nem működik :x :x Kakaót ittam :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok, lányok!

Piroska, megértelek, és nagyon becsülöm az anyai elhivatottságodat. Igen, a mintákat meghaladni pokoli nehéz. Jó/Könnyű annak, akinek tényleg jó mintája volt.
Gratulálok az élettanhoz, ez igen!!! A többit is csak ilyen lendületesen. :-)

Vindo, jó konfi lehetett :-)

Mesi, hajráááááááá!!!! Küldöm a Barnus-begyorsító energiákat!

Silka, de sajnálom ezt a katéter- és vasszedés-dolgot :-((( Tényleg, mi van Lizi-királynővel? Nehezen viseli a változást?

Tegnap hazaértem, csak sok minden volt, ma meg tanulnom kell egy holnapi vizsgára (élettan 2., de jóval kisebb anyagból, mint az előző félévi). Képeket a face-re tettem fel, majd ide is fogok, csak át kéne méretezni és válogatni őket és erre egyelőre nincs időm.
Jól éreztem magam, de már 3 nap után nagyon haza akartam jönni (honvágy pl.), pedig voltak kint magyarok is. Tény, hogy Lengyelország irtóra hasonlít Magyarországra, minden tekintetben. S. mondjuk azt mondta, ő Malagáról (munkaügyben volt ott) ugyan nem kívánkozott vissza Budapestre :lol:

Megyek is "magolni".
Puszi mindenkinek!
irina

Látom Mesi még egyben. :-)
Silka, sajnalom Lizit, a vas és okozatait. Lizi hamarosan jobban lesz. Egyebként mi a gond? Minden?

Irina, jó lehetett L orszagban, jók a képek :-)

Vindo, laptop- projektor :-)

Piroska, le a kalappal. Néha nekem is erőt kell vegyek magamon h ne úgy reagáljak ahogy ösztönből jönne.

Ma lesz Emmáék évzárója +2-en ballagnak. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina
ti milyen könyvből tanuljátok az élettant?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Kávézok. :lol: Kész vagyok ettől a kiszámíthatatlan időjárástól. Soha sem tudom eltalálni, hogy mit vegyek fel, no de a legfőbb baj, hogy Bercó öltöztetése is kérdéses. De azért megoldom. :lol: :lol:

A suliban meg nagyon érződik, hogy évvége közeleg.

Piroska, hú, Te vagy Okoska törp. :lol: :lol: Hihetetlen, hogy mit csinálsz. Ennyi tennivaló mellett. Ha olvaslak, mindig elszégyellem magam, hogy miért is panaszkodok én fáradtságra... :oops: Az a hat vizsga sokkolt engem is rendesen. Nagy kalappal mindegyikhez.

Silka, még olvasni is rettenet. Szegénykém. Tényleg írhatnál arról, hogyan telnek a napjaitok.

Emese, szurkolok nagyon én is, hogy minél hamarabb megszülessen Barnus.

Vindo, jól elhavazódtál mostanában. Érdekes, hogy a Kedves is most van itthon kevesebbet, pedig neki zömében végzős osztályai voltak, olyannyira, hogy nem is maradt egyetlen órája sem. Mégis este jár haza.
Hamarosan meg érettségi elnökölni fog.

Irina, nagyon várom a képeket! Örülök, hogy jól sikerült! Nagy kalappal mára! Köszönöm a segítséget itt is. :lol:

Kaqk, Ti merre jártatok a hosszú hétvégén? Képeket kapunk?
Apukád hogy van?

Na, megyek dolgomra.
dmaggie

Sziasztok!

Végre egyedül itthon 8)

Kávéfőző hiányában alternatív módszert fejlesztettem ki két bögre, egy adag forróvíz, egy szűrő és egy papírfilter segítségével. A végeredmény csaknem tökéletes :lol:
Tegnap viszont erre még nem jöttem rá, így be is aludtam este kilenckor. Pedig három filmet is letöltöttem, hogy majd választunk: a John Cartert, J. Statham újabb remekművét, meg a kétfejű cápát, ha sörözéssel egybekötött röhögős filmnézést akartunk volna. De egyik sem lett, elaludtunk mind a hárman, nem is emlékszem, ki oltotta le a teknősök lámpáját és mikor :roll:

Tegnap volt gyereknap az óvodában. Rugóékhoz jöttek motorosok, egyre fel is ült, és mentek vele, meg vattacukor stb. Ma meg sportnap van, melegítőben kellett mennie 8)

Irina, hát, nagy mellénnyel odamentünk egy PhD-s lánnyal, hogy mit nekünk projektor meg notebook, aztán volt meglepetés :lol:
Várjuk a képeket ide is :D

Maggie, az öltözködés tényleg gáz...
Kitartást életed párjának.
Nyáron mentek valahová???

Kaqk, tényleg, édesapáddal mi újság?

Piroska, kitartást a hétre.

Na, most be kellene pótolnom, ami tegnap éjjel kimaradt :? :arrow:

Kép
vindolanda

Mármint nem a filmnézést, hanem van egy csomó tennivalóm :x :arrow:

Panndi???

Kép
vindolanda

Hát, Rugóék sem nagyon ugrálnak a sportnapon, mert szakad az eső. Olyan sötét lett, hogy villanyt kellett gyújtani.

Kép
vindolanda

Hali jaj nehéz válogatni a képek közül, de majd igyekszem..:-)

apum jól van, az első körön túl, várjuk a szövettan eredményt aztán megy még be....de nem beszél róla..így nem sokat tudunk. :-(

Maggie: pünkösdkor Herceghalmon voltunk. :-)

csak egy pár kép...gyorsan...a többi FB-n
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

De csinosak ezek a lányok 8)

Jó program lehetett.
Nem volt túl meleg, ugye? A fürdőzős kép az belső medencés?

Közben jöhetne a kajahordó bácsi. Épp szünetem van a dolgozgatásban, zúg a fejem és lassan éhesedek :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?